Otrávená mediálna kaša I. – memetické vírusy

Kúzelníkov trik spočíva zväčša v tom, že obete sa sústredia na niečo úplne iné, než je samotné jadro pudla. Rovnako pracuje aj globálny iluzionista, ktorý formuje verejnú mienku: agenda, ktorú nám predkladá, má umne prekryté kľúčové miesta tak, aby sme nad nimi ani nezačali rozmýšľať, a naopak, ťahá našu pozornosť smerom, kde mu to vyhovuje.

Témou dneška sú tí nešťastní imigranti. Mašinéria sa nás snaží presviedčať, čo jej para stačí, a nenápadne nám podsúva nám niekoľko hnusných zákerných vírusov, ktoré, ak si nedáme pozor a nainštalujeme si ich, nám začnú na hard disku robiť šarapatu.

Tak najprv je to obdoba známeho hesla „štát (čiže občan, Slovák) je najhorší vlastník“. Čiže ty, hlúpy Slováčik, daruj svoj (štátny) majetok boháčovi, lebo ten sa oň bude lepšie starať. Ty potom môžeš bývať pod mostom. Táto primitívna zákernosť má teraz analógiu v postoji „Občan (Slovák) je demograficky zlý obyvateľ“. Nemnoží sa, starne, je rozmaznaný. Čiže, inak povedané, „prijmi imigranta, vymeň svoje slovenské gény za jeho vitálnejšie“. Že v preplnenom a obmedzenom stredoeurópskom životnom priestore s každým prijatým imigrantom vlastne zabijeme jedno moje, tvoje ešte nenarodené slovenské dieťa (a ak je imigrant plodnejší ako je náš slovenský priemer, tak hneď aj viac detí naraz), o tom sa taktne mlčí.

Druhou zlomyseľnou zákernosťou je, že náš odmietavý postoj sa snažia vykresľovať ako protesty proti islamizácii. No iste, mešity ani burky tu nechceme, ale v princípe nám je úplne jedno, či tí votrelci veria v Alaha, Ježiša alebo hoci aj Belzebuba. My chceme, aby zem, ktorá je teraz naša, bola raz NAŠICH detí a ich detných detí. Takéto je to jednoduché.

Nehovoriac už o tom, že nám podsúvajú, že my tu tých ľudí bez akéhokoľvek použiteľného vzdelania a civilizačných návykov potrebujeme, aby tu mal kto robiť – ale toto je našťastie tak stupídne, že to môže prekuknúť dokonca aj priemerný konzument mejnstrímu.

 

Ľubov

pod otrávenú mediálnu kašu.Chcem len niečo k SV. Lichtner v utorok,keď mal infovojnu s Huďom povedal,že z SV odchádza preto,lebo ho isté osoby nútia cenzurovať,tak že radšej odíde,lebo na to už nemá nervy. Presne takto to povedal. Ale že všetko ,aj konkrétne mená povie až toho 2.júla,keď tam bude posledný deň.

Ako je to vlastne ? To ani médium,ktoré funguje bez politického sponzora ,z príspevkov tých najslabších,nemôže fungovať slobodne?

Všeliako premýšľam,čo je za tým. Prvé,čo ma napadlo,že banskobystrický biskupský úrad nemá rád relácie typu "Katolícka cirkev vs agnostici "Najpobožnejší z trojice je B.Koroni,aj robil v tom Lumene,Žiarislav je apolitický,ale novopohanský,nie,táto indícia nie je celkom neistá.Skôr si myslím,že ovplyvňovat vysielanie by mohol mať záujem napr.majiteľ budovy,kde SV sídli. Nech je to ako chce,Norbert je autorom 500 relácií infovojny,ktorá bola vlajkovou loďou SV,to si povedzme na rovinu. Je to 1500 hodín . On tomu dal tri roky života,bez vášne a zaujatia sa takéto niečo robiť nedá.Preto Ti Noro ďakujem.

Norman

Podľa mňa to rádio nefunguje naozaj na drobných daroch ľudí, ale má svojich väčších sponzorov.
To by bolo ale v poriadku, aj keď to v podstate tajili kvôli imagu. No, tajili, - neklamali, fungujú na daroch, len nepovedali akých. Bez peňazí sa nedá robiť nič, a bez riadnych peňazí nič riadne

Za druhé myslím, že to nemá mnoho spoločné s katolíkmi a otázkami okolo náboženstva a podobných blbostí. To budú skôr názory okolo sionistov - veď vieme, čo si Lichtner myslí - teda ak usudzujeme podľa seba, že :) A je možné, že tie dva či tri roky autocenzúry a v podstate stagnácie už má dosť.

A za tretie si myslím, že Lichtner odchádza preto, lebo natrafil na iný, lepší zdroj. V poslednom čase sa kade tade zjavuje napríklad miliardár Kolár, a niektoré iné "profesionalizované" média - ako Medzičas, napríklad. Začina to naberať taký obrat, priam akoby sa prekonal inflexný bod. Chcel som napísať aj krátky článok o tom - ale nebudeš veriť, mne sa zadarmo tiež nechce, a načo, teraz už tá lavína začína fungovať sama. Načo to ešte opisovať - čo je dnes skryté, bude už zajtra jasné a pozajtra napísané na oblohe.
Už nás to začína predbiehať, už je pomaly čas sa zas vytratiť, ešte kým sa to vsetko nezdrbe do jednej gundže.
Asi ako tento ruský zajac to preskákať :-)

https://vimeo.com/129896765

Buheh

dokáže preskákať takú lavínu.

Inak, toto si mi napísal z duše, presne tento pocit mám aj ja, to je najlepšie, čo si za posledných 5 rokov napísal:

"Začina to naberať taký obrat, priam akoby sa prekonal inflexný bod. Chcel som napísať aj krátky článok o tom - ale nebudeš veriť, mne sa zadarmo tiež nechce, a načo, teraz už tá lavína začína fungovať sama. Načo to ešte opisovať - čo je dnes skryté, bude už zajtra jasné a pozajtra napísané na oblohe. Už nás to začína predbiehať, už je pomaly čas sa zas vytratiť, ešte kým sa to vsetko nezdrbe do jednej gundže."

Norman

že slová o tom, že sa človeku nechce, že je čas sa vytratiť ... ťa nadchli, že boli "z tvojej duše", buhehe :)

Blbé je, že ty máš taký postoj vždy, ako si pamätáme.

Buheh

Neviem prečo vyhodnocuješ môj postoj takto, ale je to zle. Ja som vždy mal postoj, že treba ľuďom otvárať oči. Ale že prednedávnom začali ísť určité veci samé z kopca a už im netreba až tak pomáhať, na to si prišiel už aj Ty.

Norman

Veď o týchto veciach vedieme tento spor opakovane už roky, stále ten istý. Stále máš ten istý postoj - radčej nič nerobiť (viď tu na portáli debaty o demonštráciach už pred pár rokmi, o tom, či pozerať nejaké debaty alebo šááák načo, nedávno, a podobne). Ja ti to nejak osobne nevyčítam, nie si tým výnimka, takmer všetci len čakajú, nech bordel nejako odstráni niekto druhý - len konštatujem, keď si s tým začal.
Ja si samozrejme uvedomujem, že je nefér to vyčítať tebe, lebo ty sa tu aspoň zúčastňuješ, kým vačšina ľudí sa naozaj o veci mimo základný bulvár a svoje korýtko ani náhodou nestará. Preto opakujem, ja ťa nechcem nejak rozoberať, len nebudem kvôli tebe klamať.

Ľubov

V podstate všetci,každý sme svojou troškou na systéme závislí.

Takže čo sa to bude diať? Najskôr sa objaví nový denník. To sme včera s Normanom zistili a tá mozaika sa naozaj dopĺňa.Pár mesiacov pred volbami a to je ten záhadný projekt,o ktorom už dávnejšie Lichtner hovoril. Do politiky nie,ani zo Slovenska. Takže je to jasné. Bude novinár.S Huďom. Dobre.....Kolár nechce imigrantov.Ale to hovorí aj Smer. Bude to férový boj? Vôbec netuším,ale chlapci,aj ja mám taký zvláštny pocit z tohto spôsobu leta. Ak sa teda prekročil horizont udalostí a niet návratu,tá sila gravitácie sa už nezastaví pred ničím,som rada,že nie som osobnosť. Hodilo by sa aj ísť sa vyspovedať,aj tak.

ps. Nedá mi ešte nespomenúť si v tejto chvíli na Mikloša a Dzurindu v zadymenom Kyjeve, Tak si iste svoje indiánske leto nepredstavovali,samozrejme,že tam nešli dobrovolne. Kože otrocké.

Norman

Ono to nie je také konšpiračné, tie opozičné veci sa nezakladajú cielene na nejaké klamanie. Oni vznikajú prirodzene a s rôznou mierou odklonu od štátnej dogmatiky. Ale potom sa unavia, zmäknú a neskôr sú, prirodzene, aj kúpené. Aj keď nepriamo, tým, že sa im rozbehne biznis a potom už sa začnú báť, potom im začne statusquo , aj vlastné, vyhovovať (to hrozí Zem a vek, ale s tým sa nedá nič robiť, to je v poriadku).

Také veľké popúšťanie, ako v 1989, asi nik robiť nemieni, nie je dôvod. Tentoraz, ak k niečomu naozaj dôjde, to bude úprimnejšie. A teda aj bude vagónik viac poskakovať. Bude zaujímavé sledova, ako sa prípadne zmeny budú podobať a naopak nepodobať priebehu v 1989.

Teraz sú horúce dve veci:
TIPP (a ďalšie dohody s Amerikou, alias banková totalita naplno),
a prisťahovalci (ixtý pokus rasovo celkom otráviť Európu, ale tento je už echtovný).

Keď zostaneme pri analógii s komunist. érou - podstata je v centrách moci, tam sa im to musí zrútiť, tam ich musia defenestrovať. Newyork a Berlín.

Buheh

A nie je to alibizmus?

Aj my tu môžeme. Keby nás tu v Bratislave a Malackách vyšiel do ulíc dostatočný počet, tak aj my môžeme všetko zmeniť.

Norman

Je to aj lenivosť.
Ja nie som dokonaly.
Ani ja.

Buheh

a na to si ako prišiel? To si si fakt takúto informáciu osvojil z mojich príspevkov?

Ak je to tak, potom nemá zmysel tu písať o tom, ako som tlačil s kamarátom letáky pred 89-mym, ako som robil tzv. revolúciu, na koľkých demonštráciách som bol a koľkokrát som sa pohádal, keď som sa snažil ľuďom otvárať oči. Ani nebudem tisíckrát opakovať, že človek musí používať aj intuíciu a rozlišovať, kedy a ako sa angažovať a kedy nie. Ľudia ako Ty, ktorý si iste bol disidentom už za socializmu, pre ktorých žiadny kompromis medzi vecami verejnými a zvyškom občianskeho života nie je dostatočný, to asi nechcú chápať.

Neviem prečo sa opakovane a úplne neodôvodnene vyvršuješ v tomto smere práve na mne. Robí Ti to dobre? Mám pocit, ako keby som sa Ťa v tej našej dávnej hádke o malackých cigánoch nejako fatálne dotkol, že stále dokolečka sa k tomu vraciaš a obviňuješ ma z niečoho úplne mimo misu.

Alebo Ti nainštalovali klimatizáciu?

Norman

Samozrejme že podľa toho, čo tu píšeš. Veď ti to hovorím stále. A ty to tiež píšeš stále.
Čo si robil alebo nerobil pred 2O rokmi je mi hlboko v onom, okrem toho to nie je téma. Téma je to, čo sem konkrétne dáš.
A nepíš mi o klimatizácii alebo o tvojej osobe - ty si tu začal vykladať môj príspevok, tak som ťa jemne poopravil. Predsa si nedám vkladáť do úst tvoje postoje. Ak to nechápeš, je to tvoj problém, ja ti to desiaty krát vykladať nebudem, aj tak to nepomáha.
A rovnako tie reči o dotknutí - keď je to téma, keď sa pýtaš, tak ti poviem, na základe čoho to hovorím - a ty začneš skúšať tieto psychologické dojeby.
Vieš, že v tomto máme rozdielne postoje - čo sa čuduješ a skúšaš to znova?

Buheh

nič nové pod slnkom. Máš svoj názor neprístupný logike, tak si ho maj.

Žiadny môj postoj som Ti do úst nevkladal, to si kde našiel?

Ani som Tvoj príspevok nijako nevykladal, len som si dovolil Ťa citovať. To je trochu rozdiel.

Aké psychologické dojeby? Začneš mi z ničoho nič prisudzovať postoj, ktorý nemám a keď sa ohradím, tak Ťa dojebávam?

Niekedy mám pocit, že ani nečítaš, čo napíšem.

Norman

že si moje vety vykladal. Ale vykladal si - trocha ináč ako som ich myslel. Tak som upresnil, ako som to myslel.

Ináč mne je to tak jedno, ako to, či máš krivé nohy alebo čo si robil v mladosti, alebo čokoľvek iné.

Buheh

A nohy nemám krivé.

Ľubov

Výborne,si naozaj bystrý.) Vedel si (skôr nie) ,že v stredu tam mal Noro ako hosťa človeka práve z Medzičasu,Petra Králika,bavili sa o homoloby? Relácia sa mi nepáčila,Králik sa ma "nedotkol".Ale aspoň povedal,že podporovať homo je dnes veľmi lukraatívny biznis

Norman

ale náhodou som v stredu to zapol, niečo som počul, tak som si pospájal, a bystrá si ty, keď si pochopila, že je to práve o tom. Ja som to počúval len poslednú (pol) hodinu, prerušovane, a až ku koncu mi došlo, že kto ten Králik je. Som myslel, že je to nejaký amatér špecialista k téme homo, a on vlastne mediálny profík, keď sa to tak vezme.
To vysvetluje aj jeho srandy "Zemák a vek" a podobne. A minule tam bol Poliaček. To sú Lichtnerovi noví kamaráti, mám dojem, a vcelku ok, môj skromný dojem.

Nuž ale nechajme ich, my sme anonymní, oni idú s kožou na trh, to sa nedá porovnať, to je celkom iný svet.
Chcel som len k tej téme ešte napísať, že aj keď mediálne sú to už profíci, politicky je to vlastne bez svetonázoru, ako sa hovorilo za komoušov, "oportunisti". To je zasa ako hrať ruskú ruletu. To zas dopadne.
Na to sa nedá spoliehať ... to zas celé bude ako po 89, ja si nemôžem pomôcť, stále mi tie nemecké karty najlepšis vychádzajú, veď aj Štúr s nimi hral, aj Tiso, vlastne väčšina Slovákov. To je asi geopolitická zákonitosť.