A ešte trocha kultúry - pozvánka na výstavu nacistických plagátov

Pozývam vás na peknú výstavu starých plagátov. Výstava je v Denníku N.

V Denníku N je všetko povolené. Asi preto neznámy vtipálek práve tam umiestnil výstavu výborných nacistických plagátov, ktoré by nikde inde nemohli byť vystavené.

Aby mu to bolo povolené, zabalil to do textu "Prečo je Livia fašistka". Text je  tak absurdný a bludný, že ho nik nemôže brať vážne. Ale na oklamanie prestitútov v Nočníku samozrejme stačil. :)

 

Tu je malá ukážka z výstavy. Obávam sa, že výstava po čase zmizne, tak aby nám zostalo aspoň toto varovanie, táto ohavná tvár nacizmu. Nikdy viac!

 deutsche frau
Nemecká žena
Cudzinci na teba nemôžu siahať
Udržuj svoju krv čistú
Nosíš v sebe deidčstvo pre budúce generácie
 
 
 
nacizmus
Obálka časopisu FrauenWarte (ženská stráž).
Deti a biela žena, ktorá ich miluje a chráni - uznáte, niečo odporné.
 

Nápis: Deň matiek 1939 

(v Nemecku sa Deň matiek stal roku 1933 oficiálnym sviatkom a bola aj medaila pre matky  4 a viac detí)
 
 
 
Ľubov

za ten balzam na dušu. Sú to prekrásne plagáty.Inde by sme ich naozaj nemohli vidieť.

Murkoslav

Odkaz na denník N obsahuje zbytočný parameter, ktorý môže identifikovať odkiaľ návštevník prišiel na ich web. Netvrdím, že je to niečo nebezpečné. Ale načo im upresňovať štatistiky. Čistý link je takýto: https://dennikn.sk/blog/1261100/preco-je-livia-fasistka/

Mimochodom, ten výplod chorej Molnárovej mysle stojí za archiváciu. Je to síce na zvracanie. Ale vhodné ako štúdijný materiál pre budúce generácie. Také bludy sa tak ľahko na jednom mieste nevidia.

Roland Edvardsen

Potešili plagátiky, ale najmä komentáre pod článkom - a to ide prosím pekne o Nko, kde zväčša budú v komentároch prispievať obdobné trúby ako autori článkov.

Roland Edvardsen

Tento jeho text je ešte zaujímavejší: https://dennikn.sk/blog/1261280/fasizmus-je-sucast-bezneho-zivota/

Opäť sa to tu točí okolo toho, čo sme tu už niekoľkokrát riešili aj my - čo to vlastne ten fašizmus má byť. Vyriešili sme nejako túto otázku? Nie som si istý a nechce sa mi teraz hľadať tú diskusiu.

Ale v tom texte uviedol niečo, čo som tu spomínal i ja - že tieto fašistické hnutia reagovali na komunistický radikalizmus, ktorý ak chceli poraziť, tak implementovali jeho metódy boja. Tá jeho definícia rozhodne nie je najhoršia.

Vyberám ešte z textu: "Je potrebné pochopiť, že historické fašistické hnutia častokrát oficiálne, aj teoreticky považovali svoje režimy ako prechodné, nie trvalé režimy, teda ako prechodné suspendovanie liberálnych práv pre ich konečné udržanie pred skutočnou hrozbou komunizmu. Z právneho hľadiska bolo obdobie nacistického Nemecka jeden dlhý stav výnimočnosti, vyhlásený podľa Ústavy prezidentom Weimarskej republiky. Tiež mnohé z nich (záleží od toho, či ich rátame) dobrovoľne obnovili demokraciu potom, čo ju demontovali."

Gratulujem chlapcovi za jedno z najlepších ospravedlnení fašizmu aké som v mainstreamovom periodiku čítal. Ja som presne o tomto nedávno mal i jeden preklad, kde sa vyslovila myšlienka, že po prípadnom víťazstve fašizmu v Európe by časy následného mieru a blahobytu tak či tak viedli k postupnej liberalizácii, že by sa tieto režimy zjemnili a premenili na niečo iné, než poznáme z príbehu 2.sv. vojny. Čiže musíme ich hodnotiť v kontexte vojnového stavu. Aj v starom Ríme sa počas vojny prechádzalo z republiky na diktatúru, takže tak. Veru, len tak ďalej, marxistík - ide ti to. :-)

Norman

V princípe sa nedá vyriešiť definícia žiadneho termínu, pretože tu nie je autorita, ktorá by stanovovala významy termínov. Ak sa jedná o kultúrne historické pojmy, nie je to možné. Každý môže daný termín chápať po svojom.

Ak sme tu hľadali našu definíciu, tak preto, aby sme mali definíciu pre našu prax. Ale antifašisti majú inu.
Preto, ak nejaký zmrd prašivý napíše blog, že Maria Terézia bola fašistka, tak sa mu VEDECKY a FILOZOFICKY nedá dokázať opak. Môže napísať aj to, že MT alebo Livia bola velkoduch oranžový, alebo vergidoid marnoiskácky. Čiže nedefinovaný pojem.

Ale zaujalo ma na tom jeho kecaní ešte jedna konkrétna vec. On tam povedal (na tom tvojom linku):
Lívia je fašistka, ale ja nežiadam, aby fašisti boli trestaní.
Potom príde iný teoretik a povie: Ja si nemyslím, že Lívia je fašistka, ale žiadam, aby fašisti boli tvrdo trestaní.
Rozumieš, výborná kombinácia na tvrdé potrestanie. Ale prvý si umýva ruky - veď aj som ju trestať nechcel. Aj druhý si umýva ruky -- veď on nikoho neobviňoval. Ale dotyčná bude potrestaná.
To je mechanizmus ako v najhoršej komunistickej totalite 50 tych rokov.

V reále: pojmy ako fašista, nacista, komunista a podobné politické pojmy by mali ABSOLUTNE vypadnúť zo zákonníka. Práve preto, že ich definícia je nemožná. Majú tam predsa byť len veci, ktoré sa dajú overiť. Napríklad: dobre, nech zakážu dvíhať pravú ruku, nech zakážu starorímsky pozdrav - ale nech nehovoria nič o matných hmlistých politických pojmoch.
Dvíhala Lívia ruku? Ukazovala budhistickú svastiku? Udrela niekoho? Ak nie, tak nech držia všetci pisálkovia radšej hubu a nech sú radi, že nebudú oni obvinení za nactiutŕhanie.

Náhodný okoloidúci

https://www.hlavnespravy.sk/kotlebova-ludova-strana-nase-slovensko-predl...

https://www.youtube.com/watch?v=jolNWzwzyc0

K tomu sa dá dodať iba jedno - Kto ti vládne poznáš podľa toho, koho nesmieš kritizovať.

Roland Edvardsen

Fajn, ale možno mali ísť na to viac seriózne než len prepísať slovo židia na Slováci v Dankovom návrhu. Potom nám z toho vyjdú také absurdity typu, že Slovákov obviňujú z konšpirácii smerujúcich k ovládnutiu sveta. :-D Chcem povedať, že solídna ochrana proti hanobeniu Slovákov by sa dnes naozaj zišla. Veď vidíme, čo stvárajú Havran, Soltész a podobný odpad. Ale to asi aj tak jedno, aj tak kotlebovský návrh z princípu nebude prijatý ostatnými stranami.

Ľubov

Ale aj tak je dobre,že ten návrh dali-je to svieže.Neviem ,čo si myslieť o momentálnom pohone na Danka,či jeho rigoróznu prácu.Veď je ich.

Ale uznajte,nesmierne vtipné sa mi zdá,že s iniciatívou prišla práve Nicholsonová.-),je to naozaj poslušná cvičená opička.Poslúchne,urobí.. https://www.finreport.sk/agenturne-spravy/nicholsonova-podala-trestne-oz... ešte som si všimla,že následne (v stredu večer),protestovali študenti pred sídlom SNS a žiadali to isté. Má to naozaj tú istú operetnú atmosféru ako vo februári,len v menšom.

Možno len odpútanie pozornosti od podstatných vecí.Naša teória,že nešlo ani o majdan,ani o Fica,a napokon ani o Kočnera ,ale len a len o zmenky pre CME Markíza,je čoraz jasnejšia.

Ak to chcú prišiť Kočnerovi práve teraz,objavil sa šum okolo Danka ...ale nepochybujem,že Kočnerovi v base zle nebude.Možno lepšie ako vonku.

Norman

ten návrh, podľa mojich informácii, a nechce sa mi teraz čo len kliknúť niekam, už bol odmietnutí.
Všetci hlasovali proti, okrem teda vlastnej LSNS a 3 nejakých statočných.

Napriek tomu to bol výborný nápad, v princípe. Teraz by ho mali možno prepracovať naozaj na slovenské pomery, zákon na ochranu slovenkej a slovanskej identity, zákon na ochranu naších insignií, znakov a zákon na ochranu kultúrnej tradície, teda vrátane kresťanstva.

Nič zložité, také niečo by zvládli (Aman im pomôže, ak bude treba:).

A skúsiť ho naozaj pretlačiť najprv na verejnosti, dať ho na diskusiu, by ho ľudia viac spoznali, aby bol v diskurze. aby bol v priestore. A potom, po dlhej príprave a pri všeobecnej znalosti ľudu, o čo ide, ho predložiť.

A zas by sa uvidelo, tentoraz viacerí, čo sa deje.

Ale holt, ako sme už skonštatovali, minulosť dobieha kotlebovcov.
Mohl aby to dať iná strana, ale od židovskej Kolárovej sa to napríklad nedá čakať, od rovnakej SNS tiež nie, kým je tam Danko.
Na Slovensku bude problééééém, probléééém. Je to ako zápcha, ako zastavená voda na potoku. Všade inde (V4) sa to hýbe lepšie, aj v Čechách Okamura či Zeman a iní ako tak posúva a znižuje napätie. Na Slovensku napätie rastie.

Ale aby sme ukázali, že plakať nad tým nebudeme: :-)
https://www.youtube.com/watch?v=GpxBaqOLN58

Norman

Tie plagáty ale zároveň ukazujú, v čom bola chyba.
Hnutie germánskej renesancie vzniklo ako pokračovanie a reakcia na udalosti 1. sv. vojny. Preto boli aj nepriatelia definovaní tak isto, ako v prvej svetovej.
Samotný svetonázor, aj keď bol o árijstve, teda o VSETKYCH árijcoch, bielych kaukaziodoch, ako ja teraz hovorím, nordikoch - teda bol všeobecný, sa v propagande z praktických dôvodov zameral na pojmy "deutsche". Francúzsko, Anglicko a Rusko či Polsko sa dostali v politike do role nepriatelov a málokto to aj dnes chápe, že to tak nebolo v samotnom svetonázore. Samotný ujo Hitler sa snažil o mier s Britániou a konieckoncov aj tzv. pakt so Stalinom nebola maličkosť či len nejaká lacná taktická zámienka.
Tento rozpor dodnes pôsobí ľuďom problémy a komplikuje predstavu, ako by dnes mohlo jestvovať nejaké zjednocujúce hnutie. Sto rokov starý naratív proste nestačí - a zas, pochopil to aj ujo Hitler, keď vo svojej politickej záveti odsúdil reálne Nemecko ako príliš slabé a bez vôle a predpovedal, že ho potkany po vojne infikujú a zničia. Jeho slová sa zas naplňajú.

Jediné, čo sa zatiaľ z predpovedí toho človeka nesplnilo bolo, že ak "žid ovládne svet", tak planéta odumrie a bude letieť priestorom ako mrtvy ohryzok (takmer presná citácia, niekdy by sa to našlo).
To sa zatiaľ nesplnilo. Ale keď tak idem vykročiť do teplého 25 stupňového dňa konca októbra (!!!!!), tak sa vážne obávam, že aj to sa splní. Na budúci rok definitívne prinajmenšom uvidíme (ak dožijeme).
Možno mu ešte stihneme postaviť pyramídu s nápisom:
"Veď som vám to hovoril, kokoti".

(možno bez tej vulgarity, bol príliš slušný)

Ľubov

sa možno upečieme. Všetko je dnes možné. Tak carpe diem,19.október.
To nie je blbá nálada. To je niečo vo vzduchu. Dokonca už rupli nervy aj Putinovi a ten má výcvik na sebaovládanie.

https://www.casopis-sifra.cz/den-pote-co-italsky-ministr-vnitra-salvini-...

Všimla som si ten jeho výrok včera,neobišli ho ani v IV .Ak je autentický(zdochnú),potom rozprávame rovnako ako elity.-)

Norman

Vôbec tam mal ostrejší rozhovor, vážnejšie výroky.