Merkelku nahradilo AKK - najväčšie sklamanie tohtoročnej politiky

Včera (2018.12.07) mala nemecká strana CDU zjazd v Hamburgu a volili svojho nového šéfa, ktorý nahradí konečne odchádzajúcu Merkelku. Považujem tento moment za výbornú ukážku typického bifurkačného bodu, moment, keď viacmenej náhodné efekty rozhodujú o smerovaní budúcnosti. A rozhodli - zle.

Trocha s nadhľadom to možno vidieť tak - vo svete je zdrojom hodnôt Európa, v Európe je jadrom Nemecko, v Nemecku je najsilnejšou stranou CDU a tam si mohli vybrať medzi slniečkárskou byrokratickou xantipou a síce globalistickým prisluhovačom, ale skúseným človekom. Medzi slúžkou a gentlmanom. Nuž, 450 straníckych idiotov si vybralo slúžku.

Beh histórie sa síce nezastavi, len sa posunú časové deje, ale aj tak je to niečo, čo je nechutné. Namiesto toho, aby sa dala aspoň nádej na voľné odbúravanie neomarxistického nezmyslu, ktorý dnes vládne v Európe, si stádo stranníkov vybralo svoj byrokratický archetyp a zotrvanie v bahne. Pritom väčšina bežných občanov Nemecka dávala podľa prieskumov prednosť druhej strane, Merzovi, ale straníci naopak na čele chceli svojho človeka.

Je to horšia udalosť, ako napríklad ich parlamentné voľby pred rokom, keď sa kancelárkou stala znova Merkelka - tie boli tiež sklamaním, ale sa dali pochopiť v logike zotrvačnosti myslenia masy voličov. V tých parlamentných voľbách dali voliči prednosť klasickým "stabilným" stranám - tiež omyl, ale pochopiteľný a postupne zmenšovaný. Pri tejto voľbe predsedu najmocnejšej strany a veľmi potenciálneho budúceho predsedu vlády Nemecka si delegáti museli vybrať medzi dvoma (formálne troma) novými ľuďmi. Všetci traja boli teda neistí. Dať pri takejto voľbe prednosť neurotickej byrokratke, čomusi bezpohlavnému, čoho meno sa nechce vyslovovať ani Nemcom a tak ho skracujú na AKK, to už si vyžaduje dobre vysoký druh politickej demencie.

Opakujem - to neznamená, že sa veci nejako zastavia. Len sa namiesto cesty civilizovaných posunov a rekonštrukcie dala prednosť ceste držania sračiek v mechu, až kým nakoniec to napätie nepraskne a všetko sa to na všetkých nerozprskne.

Ešte treba dodať jeden aspekt tejto veci. Spoločenské dianie je zaujímave sledovať a posudzovať v ohľade toho, aké sily sa prelievajú a vládnu, čo bude v budúcnosti, v akom stave je realita sveta. To je jeden druh pohľadu, taký panoramatický. Ale okrem tohto pohľadu je tu aj jedna jeho špecifická samostatná časť, pohľad na noosféru - teda na mentálnu úroveň sveta. Tieto voľby indikujú dosť jasne, že skupinovo je mentálna úroveň ľudstva povážlivo mdlá a slabá. Že neprejavuje iskru a odvahu. Raz za čas mala možnosť sa prejaviť, ale zlyhala. To oprávnene vzbudzuje obavy o mentálne zdravie ľudstva, naozaj viac, ako iné bežné hlúposti, ktoré ľudstvo stvára. Tie iné hlúposti robí ľudstvo bez premýšľania, túto spravilo napriek tomu, že si to mohlo rozmyslieť.

 

 

 

0
Roland Edvardsen

Už od pohľadu je to AKK nechutná kreatúra. Vyzerá ako nejaká boľševická súdružka alebo lesbo-feministka, čo je vlastne to isté :-) (aj keď je teda vydatá a má 3 deti - ale to nemusí nič znamenať, to je napr. aj taká Pietruchová).

Čítam, že má byť vraj v spoločenských otázkach o čosi konzervatívnejšia než Merkelbaba - rozumej, že nepodporuje homoadopcie. O tomto som už písal: je to tzv. "kóšer konzervativizmus" pripomínajúci amerických neokonov. Tieto typy si formálne adoptujú konzervatívne pozície v 1-2 bodoch (takmer vždy sú to potraty a/alebo homosexuálne manželstvá/adopcie, event. "gender ideológia"), ktoré ich majú akože odlíšiť od neo-liberálov či neo-marxistov (hoci dnes už u mnohých ani toto neplatí). Ak ide o imigračnú politiku (čiže absolútne jednu z najpodstatnejších otázok), tak plne podporovala a podporuje Merkelovej willkommenskultur. Veď aj na Slovensku to poznáme v podobe KDH a OĽaNO.

Tiež si myslím, že ten chlap by bol lepší, dokonca aj keď je to tiež globalista. Keď už nič iné, možno by to bol druhý Macron a situáciu v Nemecku rýchlejšie vyhrotil. S týmito posranými súdružkami/slúžkami sa to bude skôr pomaly vliecť.

senil

Je to klon Merkelovej. takže katastrofa. Merkelová pokazila všetko čo mohla - zelená enegia, migrácia, brexit, cenzúra internetu. Je dobré, že je preč. Chovala sa ako politička strany zelených a nie ako konzervatívna politčka. Ale nie je už príliš neskoro pre Nemecko?
http://www.epshark.cz/clanek/1165