Kto financuje militantné mimovládky

Špinavá pravda začína vytekať na povrch. Blaha píše o číslach:


 

Len tento rok ministerstvo zahraničia odkleplo GLOBSEC-u 340 000 eur na organizáciu konferencie.

Na ďalšiu konferenciu v Tatrách to bolo 100 000 euro a keďže prispeli aj ďalšie rezorty, dvojdňová konferencia v Tatrách tak vyšla štát na 370 000 eur.

Liberálne médiá, ktoré za iných okolností rozoberajú každý cent pri výdavkoch štátu, veselo tlieskali. Ako inak.

Ale to nie je všetko. GLOBSEC dostal aj zákazku na to, aby vyprodukoval niekoľko textov či "školení" na tému hybridnej vojny.

Čiže - za peniaze štátu si niekto bude veselo kopať do Ruska a produkovať nezmyselné propagandistické pamflety. GLOBSEC-u za toto pristane na účte 320 000 eur.

To sme už dohromady na milióne eur pre GLOBSEC len za tento rok!


 

 
Nuž, keď bolo dosť pre všetkých, pre ľavú aj pravú ruku, ruka ruku myla. Teraz dochádzajú aj (finančné) zdroje, aj miernosť. Všetci začínajú hrýzť.
 
Milion eur - tomu sa povie sila, to nezlomí pár idealistov len tak.
 
Ale sú to len čísla, jednotky a nuly. Sú to len kurvy, dnes hore, zajtra dole. Len vás znova poprosím - nabudúce žiaden samet. Toto nezmyje nič iné, len krv. Vaša, alebo ich - iný výber nemáte.
 
 
 
Luko

Všetky mimovládky, ktoré svoje financovanie kryjú zo štátneho rozpočtu, fondov EU, príspevkov miest a obcí a pod., prosto z verejných zdrojov viac ako z 50%, by mali povinne verejne a podrobne zverejňovať každoročné príjmy (od koho a na čo sú určené) a výdavky (komu a za čo boli vydané). Ostatné by to mohli a mali robiť dobrovoľne. Transparentnosti by to isto pomohlo.

Norman

Prečo by mal štátny rozpočet, fondy EU alebo obce dávať čokoľvek akýmkoľvek organizáciám?
Za aký skurvený výkon? Ak za niečo, tak je to obchod a mal by byť preukázatľný výkon.
Ak je to paušálne, tak to potom už nie je "mimovládka", ale "vládka", ktorú si platí naša vláda. Taká organizácia by ale nemala dostávať peniaze od ŽIADNEJ inej vlády. Ak chce cudzia vláda pomôcť, nech dá tie peniaze našiej vláde alebo mestu - priamo. Ak chce cudzia vláda či podobný subjekt platiť organizácie u nás, všetky by mali byť evidované, vrátane KAŽDEHO finančného daru zvonku - a mali by byť KEDYKOLVEK zakázateľné proste rozhodnutím vlády, exekutívy. Bez nároku na vysvetlenie.
My sme tu doma.

Luko

Treba si uvedomiť, že mimovládky a neziskovky robia z veľkej časti užitočnú robotu (pre ľudí aj mestá a obce - tie si podporu zaslúžia) a len tých cca 10% sú tie, ktoré sa snažia mimoparlamentne a mimovládne pretláčať návrhy zákonov, diktovať verejnosti ako majú žiť a správať sa, pranierujú slušných ľudí za ich podľa nich ideovonevzhľadné názory a pod. A ak by museli zverejniť prehľad o svojom financovaní a konaní, tak by to bolo dobré sito, ktroré by oddelilo hajzlíkov od užitočných a veľmi ťažko by sa mohli vykecať zo svojho "neosohu".

Norman

Sú organizácie, ktoré robia zaujímavú prospešnú funkciu - ale prečo ich dávať do jedného vreca s politickými "mimovládkami"? Mala by sa vytvoriť iná, či oné kategórie a činnosť by tak mala byť limitovaná na daný smer -charita, príroda a podobne.
Toto jedno vrece "mimovládok" slúži zámerne na krytie cudzovládnych agentov.
Ale to s financovaním platí aj na prospešné organizácie - ak ich financuje vláda, nech ich riadi vláda. Ak ich financujú ľudia sami, nech si ich riadia sami.
Samozrejme, že vláda či obec môže dať peniaze na konkrétne veci - ale vidíš, že financovanie Globsecov je naozaj svinstvo.

Luko

Asi by sme sa zhodli rýchlo. Na cieli aj na ceste k nemu.

Norman

hej, vždy je to o dobrej vôli a svedomí. Keď sa v tom ľudia zhodnú, je to podstatné.

Zvyšok je vždy len o tom, že niektorí chcú postupne reformovať a iní už toho majú plné zuby a chcú vec rozťať ako gordický uzol. Ale v tomto si rolu často vymenia, je to menlivé podľa nálady, únavy a často aj počasia.
Samozrejme, ja v mimovládkach nepracujem, takže to vidím radikálne. Tí, čo v tých pozitívnych robia, vidia lepšie aj negatíva prípadného radikálneho seku.
Ale hovorím - tie cudzovládni agenti sa normálnymi prospešnými organizáciami kryjú ako vojak schovávajúci sa za civilistov.

afinabul

https://slobodnyvyber.sk/podcast/demagogia-a-lzi-nie-su-vyhradene-len-ma...
**
Poláček nrozoberá:
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/498086-zamer-izraela-predat-americk...
Možno USáci vedia že by v nich boli košér štenice
--
areonet sa pustil do košer kamarátov a tak ho načal Poláček?
https://www.svobodny-vysilac.cz/2019-01-11-sefredaktor-zpravodajskeho-po...

Ľubov

Nedá mi to, nedať to sem,pod tento konkrétny článok.

https://www.youtube.com/watch?v=E8W9AL1Eqpc mnohí z nás iste poznajú ten pocit,že žijeme v nejakom šialenom panoptiku.

Ja som dobrák.Nikdy v živote som doteraz nevenovala pozornosť tomu,ako kto vyzerá.

Ale títo dvaja ma niečím zaujali viac. Je to takmer študijný materiál: O stave únie.

Norman

neurotickí astenici. Dlhé vlasy. všetci to poznáme - ich strhané tváre indikujú alkohol. Neurotické pohyby Schutzových rúk nás kedysi rozosmievali - dnes už ani to nie, lebo je to fakt jeden z dôkazov jeho choroby.
Ale vidíš, kedysi boli stredom médií, dnes už od nich každý dáva nenápadne ruky preč. Kto im ešte zostal v ich tábore? Najviac prestitúti, tí majú hypotéky, nemajú na výber. Z politikov je najviac zažratá dnes asi Czefalvayová, mladá blbá sopľa, čo ešte verí, že jej globalisti budú ďalej dávať kariéru. A agenti z Globsecu, ktorým stále tlačia špinavé doláre do ich judášskych papúľ. Ale ostatní - ostatní už váhajú. Nie že by si to premysleli, proste je to ináč, ako im bolo sľubované.

slaven1

K palachovaniu píše Dfens:

Na druhé straně spektra všech možných akcí proti systému u mě stojí se zapálit. To není vůbec k ničemu, je to neefektivní zničení bojovníka výměnou za vytvoření symbolu, což je výsledek  mizivé hodnoty. Sebeobětování je pochybná věc. Známe to i z dnešní doby. V roce 2007 se na pobočku Všeobecné zdravotní pojišťovny dostavil jistý Dr. Bohumil Doul, omluvil se přítomné úřednici, že jí dělá problémy a střelil se do hlavy. Byl na místě mrtvý, a to jak biologicky, tak úředně, protože si předtím sám vystavil úmrtní list, na kterém uvedl jako příčínu smrti bilanční sebevraždu. O tom se ale dalo pochybovat, to by se zastřelil doma, a ne zrovna na pobočce VZP. Nějakou dobu před událostí jej totiž VZP obvinila, že falšuje výkony, což ztížilo jeho pozici v konkurzu na dopravu pacientů na Šumavě, který nakonec prohrál ve prospěch záchranné služby, která skončila v konkurzu až na pátém místě. Když jsem se to dozvěděl, myslel jsem, že obyvatelé toho cípu Šumavy vezmou kosy a vidle a promění pobočku VZP v trosky, protože řada z nich vděčila Doulovi za své zdraví. Nicméně nestalo se nic.

To prídávam aby bolo známe, že popri Františkovi Lukovskom, ktorý 28.4.2002 v Malackách, pred Daňovým úradom, spáchal samovraždu vlasnoručne vyrobenou gilotínou, pretože psychicky nezvládol daňové zaťaženie, majú aj Česi podobného svojeho.

Pri hľadaní archívnej správy mi vyhľadávač ponúkol podobný prípad z 10.3.2018, keď Ladislav z Vranova nad Topľov spáchal samovraždu tiež na doma vyrobenej gilotíne. Z článku:

Podľa dostupných informácií Vladislav dosť dĺžil na daniach. Prípadom sa naďalej zaoberá slovenská polícia.

Nezabúdajme ani na prípad Jaroslava Janotu, ktorého de-facto zabil český súdny systém.

Inak, niekto ďalší sa včera pokúsil upáliť na Václaváku, kde je video? TASR píše, že to určite nebude nič politického, že vraj len tak, z roztopaše chcel skončiť ako Palach.