Progresívny alkoholizmus

Alkoholizmus je choroba. Je to závislosť, jedna z mnohých, podobne ako iná drogová závislosť alebo  ako závislosť na nejakom nutkavom konaní. Na Slovensku, podobne ako v iných krajinách, historicky poznáme alkoholizmus asi najlepšie, takže na jeho príklade môžeme ukázať určitú analógiu so súčasným stavom.

Je to totiž výrazne podobné, ale pritom jednoduché - pacient postihnutý alkoholizmom má proste nutkanie si vypiť.  Chvílu vydrží, naučí sa odolávať, ale potom tomu zas prepadne.

Presne takto vyzerá politická kultúra na Slovensku. Národ je učený, že svet nie je plný kamarátov a že si má dávať pozor na koketovanie s hadmi a besnými hyenami, a chvíľu sa zdá, že to aj začína chápať - ale potom sa pokušenie preoblečie do inej handry a populácia zas zblbne a neodolá.

Nuž, tak, ako to popisujem, to vyznieva ani nie ako alkoholizmus, ale skôr zlozvyk spúšťať sa s kurvami - ale aj to je vlastne závislosť, takže to je jedno. Všeobecne povedané, je to nutkavé konanie, ktorému národ neodolá a znova a znova podlieha.

Konkrétne - v pomaly každom volebnom období vznikali strany na jedno použitie. Bolo to napríklad ANO, SOP a viacero iných, teraz ešte viac zabudnutých. V tomto období vznikla strana Progresívne Slovensko, ktoré po tisíci raz sľubuje, že ponúka niečo nové. Ale je to zas len staré chápadlo globalistov, financované zvonku a plniace ciele a hodnoty, definované vonku, pre cudzincov a na úkor domáceho ľudu. Ale ... národ, zdanlivo triezvy a poučený, zrazu neodolal čerstvo vystavenej Čaputovej figuríne, ktorá sa navyše tiež tvárila, že nie je politička. No kto by tomu neveril?

To je proste recidíva.


progresivne slovensko

ilustračné foto: besná hyena a priblblé ovce, symbolický to obraz podtatranskej populácie na začiatku 3. tisícročia


Je to recidíva naivity a hlúposti. 

Dosť často sa hovorí o tom, že dav chce vodcu, ktorý sa o neho postará, ale v slovenskom prevedení chce dav skôr rodiča, či ešte lepšie mamičku, ktorá mu pošúcha bobinko. To je neuveriteľná dedinskosť, ktorá sa nedá ospravedlniť. Som si istý, že ak by ku Slovákom prišla nejaká cisárovná Sisy s bičom a feudalizmom, tak by plakali od šťastia až by sa zadúšali. Selekcia niekoľkých posledných storočí robí svoje. Aj tá posledná kurva, ak nahodí zopár emočných grcov,  vyselektovaným poddaným splynie s predstavou akejsi panenkymárie.

Takýmto a podobným spôsobom slovenský národ opakovanie zahadzuje všetko, čo vybuduje. Je politicky ako malé decko, ktoré sa nevie sústrediť, nemá disciplínu ani vôľu, rozum ani húževnatosť ani na to, aby vybudoval nejakú malú detskú stavebnicu - vždy znova a znova sa mu to rúca pod rukami.

Otázka je len to, dokedy mu to bude prozreteľnosť tolerovať a kedy ho definitífne vyhodí na smetisko. 

 

 

 

 
0
mnkr

ani niet co dodat, co sa faktov tyka...ale stale som doslova sokovany z infantility slovenskeho volicstva, nechapem celkom, co racionalne za tym moze byt, a rozum sa mi vzpiera uverit, ze je to opat len iracionalita, emocne pobluznenie. Pripada mi...strasné, ze tolko ludi, ktorych poznam, volilo ako volilo. A nemoze za to Kotleba co neuvolnil Harabinovi cestu, ani Miklosko, Dano, blby vyber kandidata SMERu ci poslabsi vykon Harabina sameho. Moze za to deficit zdraveho rozumu volicov.

Norman

Vlastne predstava, že je to ako alkoholizmus, teda len taká vlna, ktorá zas opadne, je vlastne optimizmus.

slaven1

Za posledný polrok za stali minimálne 3 vraždy, kde Čigáň zabil bieleho:

V marci, včera, v Dobšinej, 22-ročný asociál z osady budzogáňom (zakážeme drevo?) zabil 28-ročného Štefana Potočného.

V decembri zabil Cigáň pri lúpežnom prepadnutí 51-ročného muža vo Zvolene (asociál-zlodej tiež tak 22-ročný)

V októbri zabil 20-ročný Cigáň invalidného dôchodcu v Tisovci v jeho dome.

Ak "interpolujeme trend", môžeme očakávať, že do konca roka nejakí cigáni, dodajme asociálni, zabijú 3 ďalších ľudí. Na kohože to padne?

Ešte by ma zaujímalo, koľko vrážd sa stalo za posledného pol roka takých, keď biely zabil Cigáňa (keď osobne neviem o žiadnej neznamená, že nie je).

Náhodný okoloidúci

Nespadneš dvakrát do tej istej žumpy. A ak sa ti to podarilo, tak si si to zaslúžil.

afinabul

Na transparentom účte pána Truban je uvedený výdavok vo výške 30 600 Eur na mediálnu reklamu v TV Markíza pre Zuzanu Čaputovú. A tu nastáva prvé porušenie zákona.
http://igormelicher.blog.pravda.sk/2019/03/24/caputovej-tim-v-kampani-pr...

Náhodný okoloidúci

Som jediný, komu sa progresívny Truban asociuje so smrtihlavom? Mám na mysli jeho politické názory, samozrejme, aby neprišlo k omylu :D

Roland Edvardsen

Truban celkom vie ako na mladých, mám taký dojem (aj na základe toho čo som zaregistroval na FB). Prezentuje sa ako niekto "svieži" a "moderný" - hej, tak by sa to malo robiť. Ale ideologicky je celkom strašný (výrok, že patriotizmus je jedna z najhorších vecí - tak to je naozaj extrémizmus, do ktorého by sa nepustili ani kdejakí tí "radičovci" a obdobné typy). Zaujímavé, že Štefunko, Biháriová a pod. chceli PS pôvodne budovať ako ľavicovú stranu, ktorá by mohla byť konkurenciou pre Smer. Ale tí dvaja boli odsunutí v prospech Trubana, ktorý pôsobí skôr ako typický neoliberál, len možno s väčším dôrazom na niektoré tie kvázi "slniečkové" témy typu registrované partnerstvá, napríklad, aby sa aspoň trochu odlíšil od zvyšku tzv. slovenskej "pravice". Fico sa nedávno rozčuľoval nad tým, ako Truban vehementne odmietol spoluprácu aj s Pellegrinim - tou akože umiernenou, "peknou tvárou" Smeru. Vidno, že v konečnom dôsledku je to aj tak všetko o moci, nie o ideológii. Fico ak by mohol išiel by aj s PS, a možno aj s Kotlebom (ak by sa dalo), to je jedno. Ale ľudia z PS (a aj ich podporovatelia združení aj okolo stránky Zomri) sa v súčasnosti správajú naozaj ako fanatici, to áno.

Norman

je v prvom rade zbohatlík ktorý sa ide do politiky hrať - druhý Kiska, a možno ešte horší, lebo ku peniazom prišiel dosť nárazovo.
Progresívne Slovensko bolo myslené ako teoreticky ľavicová strana, uberajúca percentá Smeru. Teraz to bude typická "nová strana", ktorá vie, ako spasiť svet (a ak nie svet, tak zaručene, ako spasiť Tutokrajinu). To bude sranda. Predpokladám, že si vo všetkom dajú radiť priamo Američanmi. Kuciakova vražda sa im konečne splatí.

Ľubov

Včera som zistila,že aj v našej rodine sa nájde osoba,ktorá veľmi pravdepodobne bude voliť PS. Nie je to pokrvný príbuzný,ale do rodiny už patrí.

Nevedela som,že to postupuje tak rýchlo- prepisovanie histórie.45 ročný muž,príbuzný, nám včera tvrdil,že ČSR oslobodili (8.mája,ako inak) Američania.Že Rusi sú nebezpeční ,musíme byť chránení americkou armádou.

Ešte stále som v šoku,on to naozaj myslí vážne. Neviem,či si to uvedomujete,ale truban je reálna zombifikovaná entita a zombifikácia postupuje do našich rodín.

Náhodný okoloidúci

Vieš čo, Lubov? Skús sa nabudúce toho priženeného príbuzného spýtať, ktorí americkí generáli viedli osloboditeľské vojská a kde sú pochovaní americké vojaci, ktorí tu padli, a prečo je na Slovensku pochovaných toľko ruských vojakov.

Ľubov

Je to márne,argumenty nepomôžu.Práve toto ma trocha desí,či k takémuto totálnemu zhlúpnutiu stačia médiá,alebo je v tom aj niečo viac.Ale čo?

Našťastie,stále je dosť našich,ktorí sú proti tomu záhadnému šialenstvu imúnni.

Náhodný okoloidúci

To je zjavná mediálna zombifikácia a duševná tuposť, tu už nepomôže ani ironický výsmech. Len treba zabrániť tomu, aby infikoval ďalších okolo seba.

Roland Edvardsen

Inak toto som našiel na webe:

Inak toto som našiel na webe:
Malý víkendový kvíz, kto je autorom tohto textu:

Až fanaticky sa bratislavská „pravicoidná“ obec teší z toho, že pravdepodobne nič nebude stáť v ceste Kaníkovi a jeho údajne „dream teamu“ v realizácii dôchodkových plánov. Je to úzka skupina ľudí, ktorí doteraz pracovali v bankovom sektore, v Hayekovej nadácii či v iných nezávislých think tankoch financovaných nezištnými americkými či inými donormi.

1. Róbert Fico
2. Ivan Štefunko
3. Tibor Eliot Rostas
4. Ľuboš Blaha

Štefunko začínal pôvodne v SDĽ (ako Fico) a bol aj voličom Smeru. A chcel vytvoriť stranu, ktorá prevezme voličov Smeru. Vidíme, ako to nakoniec dopadlo. To len na ukážku, ako Štefunko začínal a prečo bol nakoniec odstavený v prospech Trubana. Ale tiež opäť ďalšia ukážka, ako sa u týchto ľudí neustále menia postoje a priority. Nič nie je isté.