Čo vybavil Pellegrini

Dvere Oválnej pracovne sa poodchýlia a zjaví sa v nich tvárička Madeleine Westerhoutovej. - Pán prezident, prichádza Pellegrini. Donald Trump sa zamyslí. Pellegrini, Pellegrini... nebude to ten chlapík, čo nechce z Ríma Mogadišo? - Talian?, pýta sa pre istotu. - Nie. Slovák, zazubí sa šéfka oválnopracovných operácií. - Štrnásť F16tiek za 1,6 miliardy eur, dodá. - Jááj, jes. Trump bodro vyskočí a mieri k vchodovým dverám do západného krídla Bieleho domu privítať hosťa.

Trump a Pellegrini si podajú ruky, usmejú sa do objektívov a odoberú sa na súkromnú debatu.

- Pán Pellegrini, blahoželám k skvelému rozhodnutiu kúpiť stíhačky F-16. Pozval som vás, aby som vám osobne povedal, že Amerika a ja ako jej reprezentant vieme byť za správne rozhodnutia vďační. Zaželajte si, prosím, niečo za odmenu.

Zarazený Pellegrini sa zamyslí. Odrazu mu nabehnú šibalské jamky v lícach, nakloní sa k Trumpovi a čosi mu šepce. Trump sa zakaboní a chvíľu váha.

Trump: No dobre. Tak koľko?

Pellegrini do uška: šeptyšepty

Trump (očervenie): Nie, maximálne dva!

Pellegrini (opäť sa k nemu nakloní): šeptyšepty

Trump: No, to by šlo. Tak štyri jedna a zmluva o letiskách.

Atmosféra sa uvoľní, do Oválnej pracovne vchádzajú novinári, všetci sa usmievajú, nálada je radostná.

Pellegrini so sprievodom odchádza. Len čo buchnú dvere na limuzíne, Trump sa obráti na Madeleine. - Dajte mi k telefónu šéfa hokejovej reprezentácie.

Je piatok 10. mája 2019 neskoro večer. Slovensko je v eufórii. Pellegrini v košickej hale neskrýva slzy dojatia. Stálo to za to.

----------------

Pé es: Pred pár dňami bol v Moskve Danko. Tak uvidíme.

 

Titulné foto: Štyri!

 
0
Náhodný okoloidúci

Rád Ťa tu po dlhom čase vidím, Emka :) A som si istý, že to píšem za všetkých nadhľadistov.

slaven1
Lebo tam vyzerá dobre. Rusi nerozumejú jemnostiam slovenského jazyka a tlmočník to vždy dáko zakecá aj keď sa pritom musí riadne zapotiť.
Náhodný okoloidúci

Sledoval som na TA3 rozhovor/debatu Danka a Kotlebu.
Závažná otázka znie - ako je vôbec možné, že dohodu týkajúcu sa vojenských záležitostí rieši Lajčákovo ministerstvo zahraničia a nie Gajdošovo ministerstvo obrany?

Norman

v princípe na podobných veciach pracujú viaceré ministerstvá a Danko sa len vyhovára. V tomto prípade je jasné, že podstatu vybavuje Lajčák, verný sluha Američanov. Obrane zostalo len držať hubu a krok - zvlášť keď ju má v rukách niečo ako Gašpar a Danko.

Keď príde na Slovensko žido zákon 447, bude to prebiehať podobne.

Ľubov

Tento základný princíp chápem,ale do infopoľa sa nám dostali nejaké čriepky,že sú dva druhy Američanov.

a. Clintonka a kolektív.
b. Trump a kolektív. A tiež sa hovorí,že tí béčkari sú menej nebezpeční ako áčkari. Sú to možno len špekulácie,aby sme si mysleli,že tento boj sa odohrá niekde inde.Nie,boj,výber, sa odohrá iba v nás. Každopádne,máme tu rôzne kategórie sluhov.
Sluhov sluhov, Čaputová je pekný ďalší príklad.

mirage

virtualne 4:2, vyzera, ze aj Canada bol nejaky bonus. Na gerlachu bude nainstalovany rukav na meranie smeru vetra, v tych farbach ako na mesiaci

Ľubov

V rýchlom slede si včera pred krb sadol aj Viktor Orbán,Trump ho potľapkal po pleci za migračnú politiku.

https://www.instagram.com/p/BxapeblFl6l/ Som zvedavá,ktorý predseda vlády bude ďalší v poradí.

Náhodný okoloidúci

Píše o tom Zvedavec.
http://zvedavec.org/komentare/2019/05/7912-kudy-vede-afghansky-obchod-s-...
Prekvapuje to niekoho?

A píše sa o tom dosť, len naši papaláši sa tvária, že o tom nevedia. Do pekla aj s takým "partňorom", ktorý nás zasypáva drogami.

https://www.globalresearch.ca/drug-war-american-troops-are-protecting-af...

Žiadne ničenie makových polí, práve naopak - dobre strážené makovice vo všetkých fázach zrelosti a pekne narezané, aby pustili šťavu. Tak si ja boj proti drogám nepredstavujem.