Trivialita despocie - prípad Mizík

Najvyšší súd dnes na svojom verejnom zasadnutí rozhodol, že poslanec Mizík je nevinný v prípade "nenávistného statusu" na FB.

Podnetom na rozhodovanie Najvyššieho súdu bolo odvolanie sa prokuratúry proti rozhodnutiu súdu nižšej inštancie, teda Špeciálneho trestného súdu v Pezinku, ktorý Mizíka už oslobodil. Teraz je už definitívne zbavený viny a prípad je uzavretý.

V rozhodnutí NS sa prakticky len opakovali závery z predošlého súdu, nič nové nebolo povedané. Bola to teda len určitá formalita, či NS bude mať svoju vôľu na prípade niečo meniť - a nemal. 

Len pre pripomenutie: Mizík postavil svoju obhajobu na tom, že status na FB, ktorý hovorí o vyznamenaniach udelených Kiskom, o tom, že ich dostali hlavne židia, nepísal on osobne, aj keď bol podpísaný jeho menom a bol napísaný na jeho FB konte. Technický expert súdu potvrdil, že na FB môže ľahko byť status podstrčený.

Tu nastáva prvá dôležitá vec - podľa samotného sudcu, vyšetrovateľ si nemohol vyžiadať dáta od samotnéj firmy FB, pretože v krajine jej sídla, California, USA, nie je takýto čin trestný - nejestvuje tam paragraf na "verbálny delikt". To je prvý pozoruhodný bod - pripomenutie, že my v Európe sme oveľa neslobodnejší, ako občania USA. Je to zrejmá ukážka, kto komu vládne - vládca je slobodnejší, ale my by sme sa mali oslobodiť od vplyvu USA, lebo len vďaka nemu tu máme takéto náhubkové zákony.

"Orgánom v trestnom konaní" sa teda nepodarilo nájsť dôkaz, že inkriminovaný status napísal Mizík - a to napriek tomu, že poslancovi urobili prehliadku aj v jeho pracovni v parlamente, zhabali mu počítače a USB klúče. Našli len nejaký papier, na ktorom boli mená časti vyznamenaných a nejaké údaje o nich - ale ani tento zoznam sa nezhodoval presne s menami, ktoré boli v statuse spomínané.

Nie je pravda, že by Mizík argumentoval, že nevie s počítačom zaobchádzať, ako to občas deformuje globalistická spodina. Mizíkova obhajoba hovorila o tom, že v minulosti to konto založil nie on osobne, ale nejaký ich správca a zo začiatku tam nedával statusy len Mizík, ale správca alebo aj iní ľudia.  Takže zrejme ani nie je isté, kto všetko pozná heslo. Tak sa vyjadril aj súdny expert na IT pre súd: nie je isté, kto komu ukradne login a prístupové práva - a teda ani to, kto dal ten text na web.

Môj osobný názor k tomu je ale varovný - nespoliehajte sa na to, že to bude súd aj nabudúce takto akceptovať. Takisto sa ľahko stane, že server bude mať lokálneho internet providera a ten poskytne všetky možné údaje (mimochodom, nadhlad.com beží na providerovi v USA - nie je to vždy výhodná voľba, ale táto výhodná nedostupnosť bol jeden z motívov, prečo je to tak).

Dôležitejšie mi ale príde to, za čo bol vlastne poslanec Mizík naháňaný. Daný status bol žalovaný za "extrémizmus", podľa paragrafu 322 a podobne.

Čo to ale ten extrémizmus je? Pojem "extrémizmus" je jasný nástroj totality, niečo, čo možno našiť každému za čokoľvek. Žijeme v despocii.

Daný status len konštatuje niečo v zmysle, že boli vyznamenaní najmä židia. Je nazvať žida židom zločin?

 

Je definitívny oslobodzujúci rozsudok víťazstvo ĽSNS a nás všetkých?

Nie, nie je to žiadne víťazstvo. Nejdem útočiť na Mizíka osobne, pri predstave pár rokov v base  alebo podmienky sú vhodné každé obhajovacie stratégie, ale pripomeňme si:

pri súde sa neobhajoval samotný status, obhajovalo sa len to, kto ho vytvoril. Bolo to teda stretnutie dvoch strán na inkvizičnom súde,  pričom jedna, žaľujúca, chcela -

Odvolajte, a dostanete slobodu.

A obžalovaný sklopil zrak a odvolal.

Mizík naozaj nie je odvážny ako Ján Hus. Ale aj Galileo Galilei odvolal a dnes to každý chápe. V tomto prípade ale mala strana ĽSNS, ktorá je údajne bojovníčkou proti despocii globalistov, naozaj bojovať za slobodu slova a trvať na tom, že daný status je nevinný. Mal sa preberať obsah daného textu, a nie hneď zabeblo vycúvať. ĽSNS si nechala zavrieť ústa, toto je viac jej porážka, ako víťazstvo. Ak toto môže režim robiť s poslancom, ktorý má trestnoprávnu imunitu, akú to dá odvahu bežným ľuďom, píšucim po webe? Tí nemajú ani na advokáta, ako poslanci ĽSNS a pochybujem, že v prípade núdze im Kotleba prispeje aspoň tou sumou 1488 Eur.

Úlohou riadnej ľudovej strany je bojovať aj za slobodu prejavu a toto bol jeden taký prípad. Je to nevyhnutný boj. Strana, ktorá to nerobí, klesá na úroveň bábkových poslancov. Okrem toho z toho prípadu mohla strana získať dosť verejnej pozornosti.

Nuž ale dobre - teraz vieme, že sa z textov na webe dá ešte vyvliecť. Ale nevieme, čo občan Slovenska ešte môže o židovi povedať, a čo už nemôže.  

 

Ak už tento prípad prebehol takto, teraz by mala ĽSN aspoň podať zopár žalôb za podobné výroky proti Rusom či proti Slovákom. Určite také prípady možno nájsť. A určite im v podávaní žaloby pomôže svojimi skúsenosťami aj sudca Radačevský, ktorý cez nich získal zamestnanie na 5 rokov v Bruseli. 5 rokov môže ako poslanec EU parlamentu vypracovávať žaloby na slovenské súdy. V Bruseli dostáva plat, a ten by si mal doma takto odpracovať.

Začiatkom septembra bude Najvyšší súd prejednávať podobný prípad "ideozločinu" s poslancom Mazurekom. Tam je jasné, že Mazurek sa dopustil určitých výrokov, ale je neisté, čo je na nich trestné. Mazurek už bol odsúdený na pokutu 5000 Eur, ale odvolal sa on aj prokurátor.

Všetky tieto súdy sú ukážkou despocie režimu, pomalého plíživého zla snažiaceho sa uťahovať slučky. Pritom je to zlo banálne, zhmotnené v postavách troch prispatých pasívnych sudcov, o ktorých nie je jasné, či vlastne vedia, o čom rozhodujú. Títo údajne držia v rukách osudy občanov, ich slobodu. Až sa tej nízkej úrovni nechce veriť (prvú polovicu dnešného sedenia nefungoval sudcovi mikrofón a neboli ho schopní oživiť ani po nespokojných výkrikoch divákov. že nepočujú - to je úroveň Najvyššieho súdu, to je presný obraz úrovne slovenského súdnictva).

 

 

 

durino

Príspevok poslanca Mizíka samozrejme nie je šírením nenávisti. Vyslovil niekoľko ľahko overiteľných faktov a svoj názor na A. Kisku. Nič viac, nič menej. Využil svoje ústavné právo na názor.

Prečo nemožno na Slovensku povedať o židovi, že je žid? Podľa môjho názoru, na ktorý mám ústavné právo aj ja, nie len židovská náboženská obec, jednoducho preto, lebo nechcú, aby sa vedelo, kto je vyvolený. Pretože potom by si väčšinová časť národa mohla uvedomiť, kto v spoločnosti dáva a kto dostáva. Kto má v rukách už len štatisticky neprimerane veľkú časť rozhodujúcich a lukratívnych funkcií, kto dostáva neprimerane veľkú časť verejných peňazí v podobe ocenení, grantov, dotácií príspevkov atď. Kto rozhoduje o tom, čo bude v správach, koho napr. prijmú na VŠMU...

V takom prípade by ich zúrivá snaha dať to poslancovi Mizíkovi exemplárne vyžrať za to, že upozornil na to, že väčšina, ak nie všetci Kiskom ocenení sú židia, dávala zmysel.