Hulvát Hlina stratil nervy - na tlačovke napadol Hlavné správy

To, že sa v politike pohybujú nevzdelaní neurotici, je známe.

Včera pri tlačovke ohľadne spolčenia PS, Spolu a KDH, bol Hlina zrejme zak znervóznený vnútornými trenicami tejto v podstate trojkoalície, že vyskočil na nevinnú otázku reportéra Hlavných Správ. 

HS o tom píšu tu.

Nebudem opakovať informácie od HS o tom, že je to jasná ukážka, ako si táto globalistická svoloč predstavuje slobodu a slušnosť. Len dodám, že incident vzbudil pozornosť portálu Zomri, ktorý video z Hlinovho výstupu aj zverejnil, s pochvalnými čiernymi okuliarmi a jointom pre "kresťana" na konci. 

Toľko teda sloboda slova a prejavu.

Ale je to aj poučenie pre Hlavné Správy a ostatné váhavé stredové sily, ktoré dúfajú, že sa s beštiou dá dohovoriť. HS sa očividne zámerne vyhýbajú určitým témam, zdá sa, že nepoznajú realitu sionistického šovinizmu, že nepoznajú problémy kolapsu klímy, že nevnímajú despociu zaatlantickej finančnej mafie.

Ale to ich neochráni, o čom svedčí aj včerajšok.

Ako vidno - týmto u svojich nepriateľov nedosiahnu akceptovanosť. Zbytočne sa HS snažia presadiť, že sú slušné a že neklamú - hyena na nich vždy zločin nájde. Bíreš Hlina konkrétne tvrdí "to, čo stvára tento portál (Hlavné správy) je neskutočné". Zo zmierlivých, váhajúcich a lavírujúcich ťažko prokresťanských HS spravil predseda KDH otravovačov studní(!) "Príde blázon, ktorý tam dá trošku cyankáli a celú ju otrávi, presne to robíte," povedal Hlina. 

Pripomína to cestu Fica, ktorý celý čas váhal a snažil sa svojich nepriateľov presvedčiť, že až tak nechce s nimi bojovať a že by sa mali navzájom zmieriť. Výsledok: je z neho takmer bezdomovec.  A podobne čím viac sa Hlavné Správy snažia robiť len bulvárnu pseudoalternatívu a vyhýbať sa skutočným bolestiam Slovenska, tým viac si na ne budú rôzni hlinovci dovoľovať. A určite nezostane len pri záchvatoch žlče na tlačovke - "za dobrotu na žobrotu" je jedno príslovie a presne tam smerujú dobré a zmierlívé HS a iné podobné portály či hnutia.

Považujem tento Hlinozáchvat za dôkaz, že zmierenie s podliakmi jeho typu je nemožné rovnako, ako je nemožné multikulti živobytie. Všetci poloslniečkari a slušní alibisti si musia vybrať - nechajú sa ďalej bičovať a robiť zo seba obetného barana, alebo prestanú nepriateľa nás všetkých podceňovať a budú naozaj bojovať.

Je to nepríjemné, ale je to tak.

  

 

 

 

Roland Edvardsen

Ja by som sa HS teraz aj trochu zastal. Ak už, tak príkladom centristicko - slabošského webu hrajúceho sa na alternatívu je skôr taký Postoj.

Predovšetkým, HS nie sú slabé v tom, čo vnímajú ako svoju hlavnú agendu. Proste je to z veľkej časti kresťansko-konzervatívny web, takže je jasné, že sa z tohto titulu budú zameriavať výraznejšie na také tie typické agendy kresťanskej ortodoxie ako sú napr.potraty, gender ideológia, eutanázie, zázraky svätých, celibát, transgenderi/autogynefili, pedofili, konverzné terapie homosexuálov, nórsky Barnevernet, zygoty v skúmavkách, semeno na farárovej sutane a obdobné srandy, ktoré preberajú z webov typu Lifenews. Áno, pre sekulárneho človeka sú toto druhotriedne témy až zbytočnosti či hlúposti, ale nie pre ľudí, ktorí berú Bibliu vážne. Je to len otázka odlišného svetonázoru.

Samozrejme kombinujú to aj so štandardným spravodajstvom, analýzami slovenskej politiky a inými tradičnými alternatívnymi témami (vrátane klasických konšpirácií a bulvárnych senzácií) a celkovo sa snažia o komerčný, masovejší obsah a štýl.

A treba uznať, že majú istý úspech a to, že Hlina na nich tak agresívne útočí skôr svedčí o tom, že sa ich asi bojí. Zrejme robia niečo dobre, aj takto sa to dá interpretovať, nie?

Na druhej strane aj iné som chcel. Je zaujímavé, že tu momentálne máme obrovské množstvo kresťanských strán a kresťanských platforiem, webov, podujatí, seminárov, politikov a neviem čoho ešte (onedlho bude aj náboženská púť Pochod za život, kde ľudia z Postoja vraj pozvali rečniť aj akúsi černošku z premnoženej Nigérie, ktorá tam bojuje proti potratom a kondómom, hoci sú potraty v Nigérii nelegálne :-)). Aj teraz vznikol akýsi druhý "Postoj" pod názvom Konzervatívny web pod hlavičkou Sme.

Je to úsmevné z toho dôvodu, že dlhodobé trendy sú jasné: všade na Západe dochádza k poklesu kresťanskej religiozity a každá mladšia generácia je menej a menej kresťanská. V Orbánovom iliberálnom Maďarsku, v tzv. kresťanskej demokracii, sa 67% Maďarov vo veku od 16-29 rokov neidentifikujú ako kresťania, napríklad. 

A tu vidím istý kameň úrazu. Myslím, a napovedajú o tom napr. aj dáta z Poľska, Ameriky a iných krajín, že mladí sa tak začínajú utiekať k liberalizmu (resp. k tomu, čo pre nedostatok lepších pojmov dnes konzervatívna alternatíva označuje ako liberalizmus) vo veľkých počtoch aj z dôvodu istej upjatosti a dogmatičnosti tohto náboženského konzervativizmu na jednej strane a na druhej preto, že chýbajú nejaké širšie sekulárne alternatívy voči liberalizmu, ktoré by vedeli mladým ponúknuť racionálnejšiu filozofiu zakotvenú v realite.

Takže to čo sa deje na Slovensku aj inde je jednoduchá rovnica: viac HS, viac "kuffovcov", viac propagovaného zanieteného náboženského konzervativizmu = aj viac liberálov. Áno, konzervatívne ortodoxie sú istá stmeľujúca a hlučná sila, ale zároveň aj taká, ktorá vyvoláva silné pnutia - a budú z toho potom veľké kultúrne boje (a na Západe vždy platilo, že tieto veľké kultúrne boje nakoniec prehrali kresťania).

A áno, na Slovensku sa dnes pokúša Blaha s jeho pro-národným marximom o istú alternatívu voči liberalizmu i náboženskému konzervativizmu, ale ako sme už viackrát konštatovali, nie je vôbec ono. 

Ľubov

Pokial ide o HS, patria doslova ku každému nášmu ránu.-).Aspoň medzi našimi.Niektorí mi dokonca hovoria,že iné noviny už ani nečítajú. Preto áno,je veľmi dôležité,čo píšu.

Čo sa týka kresťanstva,často nad tým rozmýšľam,čo bude ďalej.Nikdy som sa k nemu formálne nehlásila,ale teraz sa naopak chcem stať jeho ochrancom. Asi to bude tým,že ľudská duša je labyrint.-).
Mali by sme sa všetci,čo sme sa ubránili zombifikácii postaviť za vieru našich predkov. Tzv.kresťanské strany s tým nemajú nič spoločné,urobme to po svojom

Roland Edvardsen

Kresťanstvo sa dnes mení na náboženstvo globálneho juhu. A kresťanstvo tretieho sveta je veľmi odlišné od toho európskeho. Centrum kresťanstva sa postupne presúva do Afriky - to bude v budúcnosti najkresťanskejší kontinent. A u afrických kresťanov sa napr. praktikujú obety zvierat, farári (aj z RKC) majú niekoľko manželiek, veľmi populárne je ľudové liečiteľstvo, mágia a boj proti bosoráctvu. Náboženstvo formuje rasa, etnikum a v Afrike a v latinskej Amerike je to stále také "voodoo" - akurát s Kristom a svätými. Je to proste stredovek, ako sa hovorí, a takéto kresťanstvo nemá vôbec pochopenie pre vedu a racionalitu, ktorú oceňujeme tu v Európe.

Európa bude majoritne sekulárna/ateistická/agnostická, ale menšie kresťanské komunity sa udržia. Ale žiaden veľký kresťanský revival v Európe nečakajme. A ak by niekedy aj v Európe došlo k návratu skutočne spoločensky konzervatívnej a autoritatívnej formy kresťanstva, tak to bude jedine vďaka masovej imigrácii z Afriky. Africkí negroidi totiž berú biblické texty mimoriadne doslovne a veľmi ich zaujíma misionárska práca, šírenie “dobrých zvestí”, aj v tzv. dekadentnej a bezbožnej (ako to často vnímajú) Európe. Ale opäť - to nebude kresťanstvo aké sa páči tebe. Nehovoriac o tom, že Európa už nebude Európou.

Ľubov

Myslím,že v mnohom si trafil. Skutočne,do Afriky chodí ako na klavír,tento rok má ísť zas v septembri .Možno si tam chystá azyl,všetko je možné v tej dnešnej otrasnej dobe.Každopádne im lezie do zadku.dôvod určite má .
https://www.youtube.com/watch?v=dqBqoeEfhYI

Ale veď nech si ho berú,aj s Vatikánom,aj s knihou Numeri (stále súčasť Biblie).

Roland Edvardsen

Hej, niektorí katolíci, či všeobecne kresťania/konzervatívci sú schopní svoje nádeje vrážať práve do čiernej Afriky. Vraj sú ako deti, ľahšie prístupné k Bohu.:-) A preto ich takí ako Franto chcú čo možno najviac dovliecť do Európy.

Lenže pes je zakopaný v tom, že negriti sú síce viac religiózni, viac sa budú ku kresťanstvu hlásiť a veriť v Boha (a v iné duchovné či magické bytosti), ale horšie je to už s dodržiavaním pravidiel. To je napr. tá neskutočná naivita rôznych tých kresťanských misionárov, ktorí zakazujú čiernym kondómy a antikoncepciu a namiesto toho tvrdia, že ich treba naučiť sexuálnej striedmosti. Nuž, good luck: https://www.youtube.com/watch?v=e31JNCWBZ_w

O veľkej africkej "nádeji" kresťanstva najlepší svedčí ich šialený rozsah HIV. A to prosím pekne je pravdepodobnosť prenosu heterosexuálnym vaginálnym stykom, i nechráneným, štatisticky veľmi nízka. Radšej si ani nechcem predstaviť, čo tam títo "bonobáci" so sebou musia robiť, keď to tam bujnie v takých šialených číslach. :-) Holt, Afrika je neskutočne infekčná. To je vlastne trochu ten rozpor pre mňa: že sa neustále hovorí o dekadentnej a upadnutej Európe, ale stačí si to porovnať so svetom hnedoidov a je vymaľované. A hlavne: belosi nepotrebujú tak veľmi k tomu, aby sa chovali morálne, náboženstvo - to je ten rozdiel oproti hnedoidom.

Norman

prvotný je realizmus, teda rasa - a tá vytvára formu náboženstva.
Ak je rasa cudzia, žiadne náboženstvo ju nenaformuje, nezmení. Viď černošké kresťanstvá v Afrike, ale aj USA - sú to tancujúce emócie a učenie je prudko zjednodušené na úroveň nejakého woodoo kultu.

Ja si osobne nemyslím, že kresťanstvo sa až tak spolieha na čiernu Afriku, že to je jeho hlavný omyl. Ale jeho problém je vážny. Kresťanstvo je slabé, ak nie inak, tak minimálne politicky slabé. Kresťanstvo ma zakázanú "moc", vždy, len čo sa trocha oslobodí, vrhne sa na nejakú slabošskú tému či rituál. Omšami a púťami nič nedosiahnu. Ani politikou za práva plodu či podobne. Potraty jednoducho nie sú vážny problém spoločnosti, podobne ako ním napríklad nie je vreckové zlodejstvo alebo vypadávanie vlasov.

Roland Edvardsen

Ja som jasne písal len o niektorých kresťanoch. Každopádne, stretol som sa trochu u bielych kresťanov s takou tou tendenciou akoby glorifikovať hnedoidov a tretí svet. Som si nedávni prechádzal Katolícke noviny a non-stop sú tam odfotení nejakí hnedoidi, furt sa tam o nich píše a tak.

Si vezmi, že medzi V4 sú Poliaci tí, ktorí majú najmenší problém s tým, aby ich deti mali sexuálne vzťahy s negridmi. Vlastne je to jediná krajina vo východnom regióne, kde majorita s niečim takým nemá problém. 

4

 

Popravde, naozaj by ma zaujímalo do akej miery sa na tomto prístupe podieľa ich katolícke náboženstvo, ktoré akceptuje rasové miešanie a posväcuje ho (a ktoré je u nich najsilnejšie zo všetkých krajín v Európe). V Poľsku je tiež silný kult Karola Wojtylu, čo bol celkom negrofil a islamofil, no a terajší Bergolio je na tom v tomto smere ešte horšie. Otázka: ak si silne pobožní katolíci musia vybrať medzi svojou rasou a Jahveom, koho si vyberú? :-)

Norman

Podľa mňa sa na tolerantnom postoji ku rasovému miešaniu Poliakov výrazne podieľa katolícke náboženstvo, to áno.
Teda ... ak naozaj sú v tomto takí, to si netrúfam sám hodnotiť. Nejako im v tých mapách vychádzajú čechoslováci ako mimoriadne osvietení :-) To sa mi až nechce veriť - to je zas skôr výsledok toho, kto je väčší pokrytec - zelené krajiny sú pokrytci, Čechoslováci sú hlúpi naivní pravduhovoriaci. :-(

Roland Edvardsen

Mňa ten výsledok príjemne prekvapil. Česi a Slováci proste majú "I dont give a shit" prístup. Nestaráme sa toľko o to, čo si o nás myslí okolie. To sa mi páči. :-)

Ema

Najpodivnejšou udalosťou bola rýchla a tichá návšteva Putina vo Vatikáne pred necelými dvoma týždňami.

Okrem konštatovania, že Putinov príchod znamenal pre mesto požehnanie - vyčistenie prezidentovej trasy letisko-Vatikán od odpadkov, ktoré sa už týždne neodvážajú, sa západné korporátne splaškové médiá zvláštnym stretnutím nezapodievali. Ale ani v ruských médiách nič.
Západné tlačové agentúry zverejnili len jednorazový povinný blábol, z ktorého trčala jedna prapodivná téma. Putin a pápež hovorili o "ecological issues".

Prešiel ďalší týždeň, nepadlo ani deci vody a na obzore sú ďalšie 40-stupňové horúčavy
https://www.ouest-france.fr/meteo/secheresse/secheresse-41-departements-...
Nevýhodou tohto druhu katastrofy je malá spektakulárnosť. To nie je ako bomba - okamžité bum, všetci vreštia a počítajú obete.

Ľubov

S menším odstupom času sem dám Pjakina (o návšteve Putina vo Vatikáne hovorí prvých 12 minút)
https://www.youtube.com/watch?v=BNud_Gnw7hE .

Akoby už vedeli,že liberalizmus padne .

Ema

Putina náhle zavolal Franciškus.

S Franciškusom sa Putin už raz stretol, pred štyrmi rokmi. Vtedy o návštevu požiadal ruský prezident. A zistil, že nie je o čom.
Mimochodom, návšteva sa uskutočnila, keď sa začala dvíhať a valiť na Európu tá špinavá, dobre zorganizovaná "utečenecká" vlna. Putin sa z prvej ruky dozvedel, že pápež rozvrat Európy podporí.

Norman

Ale veď to nedávno vyjadril explicitne Putin, že "Liberalizmus padne". Pjakin to teda len opakuje. Oni "nevedia, že padne", ale predpokladajú, že mu musí dôjsť dych.

Pozrel som tých prvých 12 minút. Dokázal by som aj viac pozrieť, Pjakin je takto stále v pohode, taký sympatický, dobrý hlasový prejav - ale ten obsah jeho rečí, ten je zas dosť nízky. Napríklad tu v tom videu prvých 5 minút rozoberá, ako Putin a pápež prešli dvermi a kto si prvý sadol. To je typický problém, že alternatívci typu Pjakin, pe nedostatok iných informácií, rozoberajú nepodstatnosti a vysvetľujú podľa nich dôležité veci. Ale to je ako veštiť z kávovej usadeniny na dne hrnčeka - ak sa to robí dodatočne, vždy sa v tých machuliach vidí to, čo sa naozaj stalo :-)

Náhodný okoloidúci

Ako hovorí indiánske príslovie, keď zistíš, že ideš na mŕtvom koni, zosadni.

Porovnajme liberalizmus a konzervatívny tradicionalizmus. Liberalizmus je pri živote udržiavaný len umelo, agresívnou propagandou, za cenu obrovských nákladov, zatiaľ čo prirodzené tradičné konzervatívne hodnoty sa udržiavajú samočinne, aj bez propagandy, počas celých stáročí až tisícročí.