Denník N a osobne Tódová sa celkom kompromitujú

Vyšetrovanie vraždy Kuciaka už začína pripomínať Švejka.

Vo Švejkovi je scéna, kde mu žandári prehľadávajú byt. Kedže nič "protištátne" nenájdu, hovoria domácej: "Je stracenej, páč je rafinovanej".
 
Táto absurdná logika - nič sme nenašli, je to dôkaz, že si dáva bacha, teda je vinný a o to dostane horší trest - slúžila generáciám na tvrdý výsmech debilného režimu. Samozrejme, román Švejk je absurdná komédia a nik si nemyslel, že také niečo jestvovalo naozaj. Nik si nemyslel, že by taká blbosť mohla vôbec jestvovať.
 
Až dodnes. Monika Tódová v Denníku N zverejnila prepis SMS textov medzi Kočnerom a Zsuzsovou. Prepisy Denník N ukradol z prebiehajúceho vyšetrovania najvyššej dôležitosti - ale nad tým sa už nik ani nepozastaví. Denník N ich ale ani nezverejnil celé, len útržky a texty hlavne interpretuje, podáva vlastnú predstavu ako fakty.
 
Tak aj o komunikácii z doby po vražde. Keďže tam Tódová očividne nenašla nič, čo by bola čo len malá indícia, že Zsuzsová či Kočner o vražde vedia viac (a som si istý, že hľadala, čo mohla), tak o ich komunikácii napísala:
 

Hecovali sa v tom, kto príde s lepšou teóriu o tom, kto mohol byť vrah. Taká bola zrejme aj ich dohoda – že to v telefóne vytesnia a budú sa o tom rozprávať ako nezainteresovaní pozorovatelia.

 
Jsou stracení, páč jsou rafinovaní. Na zašifrovanom okruhu si nepovedali ani slovo o svojom čine - čiže sú vinní, lebo sa "dohodli". 
Tódovej inteligencia je horšia, ako ten najčiernejší Haškov humor.
 
Kočner tam dokonca špekuloval, že by za vraždou Kuciaka mohol stáť Lipšic.
 

Kočner: „Má to logiku.“

Zsuzsová: „Padne vláda, on obháji pozostalých, bude za spravodlivého a tak zabije tri muchy jednou ranou.“ Kočner ďalej píše, že Lipšicovi hrozí väzenie za to, že mal vyzradiť jeho účty v Privatbanke a bol aj na školení v CIA.

...
 

Zsuszová chce zhrnúť fakty. Na konci jej to vychádza tak, že to musel byť niekto, koho poznali, lebo ho pustili dnu a možno s ním pili kávu.

„Presne. Ale ak pili spolu kávu, tak by sa mal okruh výrazne zúžiť. Na dobrých kamošov typu Nicholson,“ zareaguje Kočner.

 
 
Humor bokom: zločinec sa môže ovládnuť a aj na zašifrovanom okruhu, kde ináč hovorí otvorene, disciplinovane nehovoriť o svojich vážnych veciach. Možno sa dá uveriť aj to, že ráta s tým, že sa komunikácia prezradí, a tak tam podhodí zopar falošných informácií. Ale že by sa tam bavil o hypotézach o veciach, o ktorých sám veľmi dobre vie, ako sa stali, to je proste nezmysel a psychologicky neuveriteľné. Zločinec sa nepotrebuje doma a vopred hrať na  dôveryhodného - má dosť starostí so zatajením reálnych priamych dôkazov, ktoré môžu jestvovať. Kočner by určite nehľadal vraha v prípade, o ktorom by vedel, kto je za vecou.
 
O tom, že Kočner naozaj nepredpokladal prevalenie tejto komunikácie, o tom podáva svedectvo zas sama Tódová. Zverejňuje totiž to, že Kočner sa na nič nehral a žartoval o tom, že Kušnírová matka sa nestarala celé dni, čo robí jej dcéra a prečo sa nečudovala, že sa dcéra tri dni neozvala. O údajnom čase vraždy Kočner vtipkuje:

„Len zabudla na to, že mohli o 21:30 aj je…ť. Tzv. posledný pich :))) Fuj, jak som hnusný,“
 
Tak to zverejnila Tódová, asi aby vzbudila pohoršenie voči Kočnerovi, v skutočnosti vzbudí pohoršenie len voči Denníku N a sebe. Proti Kočnerovi to opäť nie je žiaden dôkaz, psychologicky zas skôr naopak.
 
Vražda Kuciaka a Kušnírovej bol ťažký zločin a ja som naozaj za to, aby sa vypátral pravý vinník. Kočner je starý podvodník, spoločník podvodníka Kováča, Ruska, Sulíka a podobných - nemám voči nemu žiadne sympatie. Ale to, že tento proces sa vedie ako politický monstrproces za čias Urválka, či dokonca za čias boľševických svíň niekedy v 30-tych rokoch, to je evidentné.
Zároveň sa týmto zasahovaním do vyšetrovania Denník N stará o to, aby skutočný vinník zostal nepotrestaný. A to už je nielen hnus, ale rovno zločin.
 
 
 
 
slaven1

Jóóój, koľko slov si venoval tupej pucvole. Vyhodený čas podľa mňa. Tódová je hlúpa ako topánka, a to ju robí ideálnou zamestnankyňu pre kanál "triedy N".

Myslím si, že Tódova Končnera osobne nemá rada, keďže si o ňu utieral nohy. No a nie len on, aj Daňo si utiera. Aj ja mám na ňu zopár "vytieracích" otázok :-)

Pozrime si tento legendárny okamih z Končnerovej tlačovky... dodávam, že na tej tlačovke bol aj ekonomický diletant Kuciak, ktorému tam Kočner povysvetľoval veci o ktorých písal.. ehm.. o ktorých mu Švajčiari dali písať, aj keď im nerozumel.

https://www.mojevideo.sk/video/289b7/vrcholny_moment_kocnerovej_tlacovky...

Norman

ktorá o tom píše, ale o súdny politický prípad storočia na Slovensku. Kočnerove aktivity, zakladanie politickej strany, investigatívneho portálu, tlačovky, kdezosmiešňoval prestitútov a podobne to len dokazujú.

slaven1

Kočnerov súd zaujíma predstaviteľov režimu, hlavne tú časť "elity", ktorá svoju riť v predklone nastavuje smerom za Atlantik.

Sračkomety na to síce obracajú vnímanie, ale radových občanov sa to dotýka málo. Respektíve, väčší dopad na Slovensko má trestné stíhanie štátneho podniku ŽSR, ktoré podal Martin Daňo, za to, že jeho odbory GINN nezákonne vylúčilo vedenie železníc z jednaní o kolektívnej zmluve.

Pred vstupom GINNu do celého procesu návrh 12 odborárskych vyžratých prasiat predpokladal medziročné zvýšenie mzdy o žobráckych 10e/mesiac :D :D Toto má väčší význam pre Slovensko, než henten "elitársky súd".

Kočnerov súd je naväzovanie slovenskému ľudu "svojej povesti dňa" "elitou".

Norman

Nik ti tvoj názor neberie, ale to určite nie. Platy železničiarov a ich konflikt s vedením sú len malá hovadinka spomedzi mnohých..

(okrem toho, Daňa nechcú ani železničiari, sám som videl, ako ho vypiskali. Nie je ich človek, nič s nimi nemá. A ak by aj železničiari boli odrbaní, nič sa nedeje - aspoň pochopia. Daňo ich nezachráni, toto jeho "odborovanie" je len aktivita podobná jeho voľbe za prezidenta - ďalší jeho samoúčelný pokus o sebazvidteľnenie. )

slaven1

sám som videl, ako ho vypiskali.

Videl osobne, alebo videl video čo zverejnil? Nezabúdajme, že v tom "odborárskom proteste" boli hlavne ľudia zaplatení / zavolaní / spriatelení s 12ctimy odborárskymi organizáciami, ktoré na ŽSR pôsobili do príchodu GINN-u. Ergo tí ľudia, ktorým Daňo prerušil spokojné mlaskanie pri válove. Taká železničiarka "Gitka z Dobrej Nivy" má k Daňovi neutrálny vzťah a jednoduchú matiku zvláda aj ona (100e > 10e). Musel to byť šok pre neho, keď na otázku "chcete väčšie platy" počul od davu odpoveď "nie, bež preč" :-)

toto jeho "odborovanie" je len aktivita podobná jeho voľbe za prezidenta - ďalší jeho samoúčelný pokus o sebazvidteľnenie.

Môže byť. Uvidíme časom podľa výsledkov. Jednoznačne súhlas v tom, že účasť vo voľbách prezidenta bol (z môjho pohľadu) vyhodený čas a skôr pomohol Čaptapútovej, než jej ubral (Pištovi nerobil videá, a Harabinov tím bol na Youtube úplne nula). Ešte dodávam, že vo Voľbách prezidenta 2019 najväčšiu škodu spravil predseda ĽSNS.

Jedna z kladných vecí na "monster-procese" komentovanom v článku je, že súdna väzba prišla Kočnerovi v správnu chvíľu. Aspoň trocha schudne :)

Norman

že osobne. A bolo ich tam pár stoviek. Stál som medzi nimi. Vtedy pred ich generálnym riaditeľstvom, v januári(?) Išiel som náhodou okolo :)
Určite, boli to tam viacmenej odborári, no a čo? Kto zastupuje železničiarov lepšie? Majú viacero odborov, ďalšie to nevytrhnú.

Ale Daňovu kandidatúru za prezidenta nepovažujem za pre neho stratený čas. Dostal sa ešte viac do povedomia. Myslím, že on sám si ten Bnai Brith diplom kedysi, čo sme aj tu rozoberali, sfalšoval, aby vzbudil rozruch. Asi sa mu to finančne opláca, také vtipy - on je takto osobne príjemný sympatický chlapík, ale očividne má niekedy problém sa ovládnuť, nervy má v kýbli. Viď jeho konflikt s tou Dibákovou. Aj iné.
https://www.hlavnespravy.sk/ako-redaktorka-tv-joj-jana-krescanko-dibakov...
Tá je ale skutočná suka. Aspoň sa teda snaží byť. Proste prestitútka bez chrbtice a sebaúcty.

Aj s Kočnerom bol Dano trocha zapletený, viď videá na webe. To sa ale asi tesne vyhol prúseru.
Železničiari či sám Dano, to je malina v porovnaní s politickým procesom Kočner. Aj Keď Kočner je ich človek, toto je proste mílnik. Ak naozaj takto ovládnu súdnictvo a budú kohokoľvek posielať na roky do basy - amen tma.

Norman

hej, to bola tá akcia.
Ale nenakrútil to jasné vypiskanie. Toto začína zábermi, keď už bol dav rozpustený, ulica už redne (odborári išli rokovať dnu). Predtým skúšal sa prihovoriť ulici a masovo ho vypískali. Ale asi preto bol aj taký sklamaný a nervózny, ku koncu videa, presne čo som hovoril, že mu zlyhávajú nervy.

Ale ináč som na jeho strane, je to vlastne kolega :)