Logika odpočúvania

Pomaly a pozorne, krok za krokom. 

Jestvuje jedna veľká finančná inštitúcia.  Nazvime si ju Penta.

Jestvuje jedna  domáca informačná služba. Nazvime si ju SIS.

 

Koľko má finančná skupina konšpiračných bytov? Takých, kde  chodí ich bos na tajné stretnutia, ktoré nechce robiť u seba v kancelárii? Ja sa čudujem, že mala vôbec jeden.

Aká je pravdepodobnosť, že budú mať tento košpiračný byt hneď vedla bytu niekoho relevantného z informačnej služby?

Odpoveď je, že takmer nulová. Oficiálna verzia, že to bola náhoda, je nepravdepodobná.

 

Niekto z finančnej skupiny bosom navrhol, že majú mať tajné miesto a toto miesto zriadil. Zrejme nie náhodou hneď vedla bytu informačnej služby. Samotný Haščák to byť nemohol, to by sa tam sam tak nevytŕčal, vrátane súloženia. Kto slúžil Pente ako človek na takéto rôzne špinavé roboty? To je prvý bod.

Niekto toto sprostredkoval SISke. Je možné, že to bolo len polooficiálne a výsledné nahrávky putovali do súkromných rúk, do tých istých rúk, kto toto zorganizoval. Kto mal nahrávky Gorily, v koho byte sa našli? To je druhý bod.

Do konšpiračného bytu je vlákaný aj opozičný politik Fico. Môže to bať náhoda, ale je dosť možné, že to niekto urobil zámerne. Niekto, kto spolupracoval na nahrávaní, ale zároveň mal dostatočne dobré kontakty, aby vedenie Penty k tomu mohol naviesť. To je tretí bod. Na skompromitovaní Fica mala záujem proamerická strana.

Ešte raz: odpočúvanie na Vazovovej nesie pečať zámerného podrazu znútra Penty, zároveň niekoho s dostatočnými kontaktami na ľudí SIS.

Kto sa špecializoval na odpočúvanie a kompromitovanie politikov? Kto to robil v takom rozsahu, že to nemohla byť len nejaká jeho metóda práce, pretože to neboli veci tak jednoduché, pretože by to jednotlivcovi až tak moc neprinášalo, ale skôr tak pracoval pre nejakú inštitúciu, ktorá je na zbieranie informácii špecializovaná? A kde bola nahrávka nájdená, kto o nej hovoril ako o svojom majetku?

Áno, Kočner.

Ten splňa presne všetky tieto predpoklady.

Kočner hovorí Trnkovi, že sľúbil Haščákovi, že  sa k nahrávke nik nedostane. Ako by to mohol zaručiť, ak by si on kúpil len nejakú kópiu? Nie, on je úprimne nazlostený keď akýsi chlapi zo SIS alebo od Trnku skúšajú s kopiou nahrávky obchodovať. Kočner je presvedčený, že ju má jediný, a že je a má byť len jeho vlastníctvom. On vie, že jú mal od vzniku pod svojou kontrolou, že bez neho by ani nevznikla.

Lebo ako sa ku nahrávke vraj Kočner dostal? Ľudia zo SIS to dlho nahrávajú a potom to len tak exkluzívne predajú práve jemu? Prečo práve jemu? Nebolo to preto, že on bol hlavný organizátor celej akcie a bez neho by nič nemali?

Nahrávka Gorila mala a aj po 13 rokoch má politicky explozívny charakter. Nejedná sa v nej o jabĺčka a určite nevznikla náhodou.

Samotná aktivita nejakých informačných služieb by nebolo nič neobvyklé. Pre nás je zaujímavé práve to spojenie s Kočnerovou osobou. Znova všetko indikuje, že Kočner nie je len tak gangster na súkromnej nohe, ale že je insider. Proamerický insider. 

Insider špecializovaný na špinavú robotu. A na hranie "zlého policajta" - aby lepšie vynikol ten "dobrý policajt".

Za pozornosť ešte stojí, že Gorila nebola použitá, čo je indícia, že to bola akcia proamerických síl. Pretože nakoniec najviac škodila samej proamerickej SDKU, nepustili ju do obehu. Ináč povedané, chceli chytiť Fica a chytili vlastnú nohu. Gorila nebola použitá, len po rokoch vyfučala, čiastočne 2012, a teraz 2019, už keď sa SDKU a jej komplici dávno oficiálne zdekovali.

 

 

 

 

 

 

 
afinabul

Washington Post píše o Čaputovej ako o prekvapení z Pezinka
https://www.hlavnespravy.sk/washington-post-pise-caputovej-prekvapeni-pe...
Čaputová pred logom Nadácie otvorenej spoločnosti odmietla zmeny pri mimovládkach
https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-slovensko-prechadza-ocistnym-pro...

slaven1

WP je SJW FAKE NEWS.

vrbovčan

Holúbek tam býval a všimol si na parkovisku pred domom Malchárka. A opakovane. Tak to bolo kdesi prezentované.

Norman

Holúbek tam vraj býval a niekto práve vedľa neho zriadil konšpiračný byt pre Pentu.
Je radosť, keď ku SISkárom príde práca doslovne až domov :-)
Ja samozrejme neviem presne, ako to bolo, ale 1+1=2.

vrbovčan

A poďme konšpirovať. Haščák nastúpil na MGIMO v roku 1988. To bolo dva roky po dohode Gorbačova s Reaganom, ak sa nemílim. Dohode o prerozdelení sfér vplyvu medzi vtedajším Ruskom a USA. A od toho času sa začal pripravovať prevrat v ČSSR. Mal byť vraj 10. decemra na deň ľudských práv. A tak ďalej. Súčasťou príprav bolo aj vyškolenie skupiny osôb pre účel prebratia ekonomickej moci a prípadného presunu strategických odvetví do rúk západného kapitálu. Toto asi bolo predmetom dohody Gorbačov - Reagan. A tí zaúkolovali svoje servisné inštitúcie, teda dajme tomu CIA a KGB.
V roku 1988 odišla väčšia skupina ľudí študovať do Moskvy. Robil sa výber u detí rodičov režimu lojálnych. O pozadí Haščáka a Dospivu dúfam nemusím písať. V roku 1987 ich na jeden rok sústredili v jednej triede IV. ročníka gymnázia v Banskej Štiavnici. O tomto viem od jednej osoby toho štúdia sa účastnenej.
Teraz poďme k Haščákovi, lepšie povedané Lorencovi. Lebo sú pochybnosti, či Pentu nevlastní on. Generál Lorenc bývalý riaditeľ ŠTB. Mečiar prehral voľby v 98, lebo nebol ochotný predať strategické podniky. No a v roku 2005, 2006 sa byte na Vazovovej objaví Haščák a minister hospodárstva ako sprostredkovateľ medzi vládou SR a kupujúcimi firmami ohľadom predaja Slovenských elektrární. V tomto prípade taliankou štátnou. Odkedy sa tam schádzali? Nechodil tam predtým aj Rusko a Mikloš ohľadom predaja SPP štátnym firmám francúzkym a nemeckým a vodární tuším francúzkou?

Ľubov

táto osoba je tam tiež od Adama- ročník 1960,už 28 ročný sa pohybuje vo vysokej politike,minister pre privatizáciu, pred ktorým šli do pozoru starí,ostrieĺaní riaditelia veľkých podnikov.

vrbovčan

tuším niekto z Čížovej vlády ako asistenta na vysokej škole ekonomickej. A nejaký čas, začiatkom deväťdesiatych rokov, bol na seminári v USA.

Norman

nevieme, odkedy sa schádzali na Vazovovej, ale je isté, že podobným štýlom sa bavili odkedy SDKU získala moc v roku 1998.
A nerobme si ilúzie, podobným štýlom prebiehali pikle o "privatizácii" od jej samého začiatku. Privatizácia, teda odobratie majetku štátu a prakticky darovanie rôznym (cudzím) korporáciam, bol zločin principiálny. Ale po roku 1998 nastala skutočná nehanebná rabovačka - presne to, čo teraz práve títo zlodeji pripisujú Smeru.

Je možné, že do Vazovovej chodil aj Mikloš či Rusko (Malchárek, jeden z najčastejších nahratých, bol Ruskov človek, minister za ANO). Ale nahrávky sú bez nich, aj to podporuje názor, že celé to bolo pripravované na Fica.
Nebolo to zamerané ani proti Haščáakovi - topráve dokazuje pred pár dnami objavený rozhovor Kočner-Trnka, kde Kočner ide úprimne puknúť od zlosti, že sa to začína kurviť a otáčať AJ proti Haščákovi (čo robi z Kočnera idiota, ktorý nedokáže Haščáka chrániť).

Ale na nahrávkach a prepisoch sú prítomní alebo spomínaní dostatočne vysokí ľudia z vtedajšej vlády, SDKU a ANO, aj Maďari, aj takí, čo sú doteraz na dôležitých flekoch. Ale už sa to nikomu nechce nielen ani počúvať, ale ani znova čítať.

vrbovčan

A to z toho dôvodu, že keď sa Haščák (od Dzurindu) dozvedel, že byt je odpočúvaný a Smer mal vtedy 3 mesiace pred voľbami preferencie k volebnej výhre a bál sa, že sa po voľbách otvorí vyšetrovanie. Preto mu Lorenc poradil, aby do bytu vylákal Fica a nejak ho zkompromitoval. Napríklad ponukou finančného daru. A medzitým v byte zohrali nejaké scénky (už neviem s kým), kde spomínali Smer a ako ho už roky podporujú. To všetko s vedomím, že toto sa dostane na nahrávku a tá bude obsakovať obsah kompromitujúci R. Fica.
Tak sa aj stalo. Nahrávka bola po voľbách oficiálne zlikvidovaná. Lenže nejaký ten Arpáš si urobil kópiu a tú ponúkol na predaj. Proste sa dostala do rúk Kočnerovi. Ten ju išiel predať Haščákovi a tam mu, svojim typickým chvástavým štýlom, presvedčil, že už žiadna iná neexistuje, aby nahrávka stúpla na cene. Tam asi začala spolupráca Haščáka a Kočnera. Lepšie povedané práca Kočnera pre Haščáka.
No a v roku 2014 sa objavia u Haščáka akýsi dvaja kolíci, že majú nahrávku. Haščák sa nenormálne nasral a keďže bol v dominantnom vzťahu ku Kočnerovi, tak mu ten milión, čo za tú nahrávku Kočnerovi, zase zobral a navyše zrejme Kočnerovi pohrozil, že žiadne peniaze mu už cez svoju Privat banku prať nebude.
Ja proste neverím, že Kočner je niečo viac, ako síce inteligentný, ale len dobre informovaný podvodník a že v nejakej fáze svojho života (zrejme v tejto hore popisovanej) bol donútený účastniť sa na príprave vraždy, aby sa u Haščáka vyvinil.

Norman

Čo je nová informácia, to je to, čo Kočner prejavuje pri rozhovore s Trnkom - to, že sa považuje za výhradného majitela nahrávky z bytu. To by ťažko mohol nahovárať sebe či komukoľvek, ak by len kúpil nahrávku od Arpáša. Akú by mal čo len pravdepodobnostnú záruku, že aj niekto iný neurobil kópiu?
Kočner pre Haščáka robil - ak by ho len vydieral, nemal by s ním aj neskôr také dobré vzťahy. Kočner by sa sám azda ani neodvážil priamo a hrubo Haščáka vydierať o peniaze - to by bolo naozaj dosť silné kafe. Preto sa aj čuduje a rozčuluje, že to tí dvaja prdovia skúsili (a hovorí, že môžu skončiť s podrezaným hrdlom).

Za druhé: Samotné to, že SISka mala takto príležitosť nahrávať si vrcholných politikov - to nie je náhoda. Niekto ju k tomu priviedol a niekto si aj zobral to podstatné. Prečo SISka vlastne oficiálne zničila ten záznam? Neobvyklé, až abnormálne.

Niečo na tom je, že Haščák mohol byť pri pozvaní Fica už informovaný, že sa to bude nahrávať, aby ho provokoval. Ale asi nevedel o tom, že byt je už dlhšie nahrávaný. To by nehovoril, že nenávidí Smer a jeho cielom je Smer zničiť. To by sa na to človek musel ešte pozrieť, repsketíve započúvať, ale hovorím, na to je tam Hačšák moc kompromitovaný, aby o odpočúvaní celý čas vedel.

Kočner bol od začiatku svojej kariéry pri spravodajských SISkárskych veciach, ešte od prípadu Kováč ml. To Kočner spojil Totha s Fegyverešom. Kočner nebol len kšeftár, on bol pôvodom novinár, zrejme mu spravodajstvo a podobné veci zachutili a rozumel im. Nerobil ale pre (Mečiarovu) SISku - pre koho robil je síce ťažko dokázať, ale pre koho asi.
Kočner sa osvedčil v prípade Kováč (1995) a veci následné . Osvedčil sa im vo vyprovokovaní Zachráňme Markízu (1998), ktorá zlomila väzy Mečiarovi. To im vyšlo výborne. A tak sa okrem zrejme iného pokúšal aj o kompromitáciu Fica 2005 (čo nevyšlo dobre). Teraz, v týchto rokoch, bol hodený cez palubu, alebo to stále len hrá ( i keď s nožom na krku, teda vlastne oboje - je v nemilosti, ale stále len hrá, čo mu prikážu). Kto dal Tothovi downloadovanú Threemu? Je to normálne, aby si to sám v podstate odšifroval a potom nechal na telefóne a potom ho niekomu dal? Ak to chcel mať uložené, tak azda lepšie na disku a nejaký ten skutočne tajný sejf azda má. Zveriť niekomu takýto telefón? všimnime si, že tam sú rôzne kompromitujúce veci na politikov, zrejme len neamerickej strany - ale nie je tam žiadne čo len naznačenie Kočnerovej účasti na Kuciakovej vražde, nie je tam vlastne nič, čo by obviňovalo samého Kočnera. Je to vlastne len usvedčujúci material na iných.

Kočner zrejme príliš napínal strunu, chcel 70 melónov len tak, to už sa židoameričanom zdalo vela a chucpe. Odkedy je v base, asi zas strúha dobrotu. Poskytol Threemu, zmenky, aj Gorilu nahrávku našli cez jeho dom.
Všimni si, že skoro hneď odvtedy, ako ho zavreli, prestalo aj štvanie a hystéria okolo kuciakovho vraha. Predtým pol roka besneli potkany na námestiach, že chcejú mať vraha. A len čo ho akože majú - zrazu sa nič nedeje, kľud a už žiadna hystéria - len tá, čo smeruje na Smer.

Kočner bude prepustený, alebo dostane len malý trest za nejaké drobnosti. Konieckoncov, robil problémy, ale aj poslúžil. Nedokážu mu ani Zmenky, a predpokladám, že ani Kuciaka. Presnejšie povedané, nehodia mu na krk ani Zmenky, ani Kuciaka, nebudú chcieť, lebo ak by chceli, hodia mu na krk aj podpálenie Reichstagu. Konieckoncov, v oboch spomínaných prípadocj je zrejme naozaj .. no .. nevinný. Kočnera sa nezastávam, naopak, hovorím, že je s nimi jedna ruka a len predpovedám, že sa pravdepodobne z toho aj tak akosi dostane.

Toto nie je žiadna konšpirácia, ale vcelku jednoduchá analýza. Sú to fakty.

vrbovčan

denníku Sme a Nicholsonovi, ale toto, čo je tu popísané znie logicky. Nelogické je, že to vraví Nicholson. Ide o to, že Haščák nevedel, že byt je odpočúvaný, ale až po dvoch mesiacoch sa to dozvedel. Podľa mojej mienky od Dzurindu, ktorý dostával zvodky zo SIS. Vtedy sa schôdzky zastavili. Možno ich presunuli. Až po určitej dobe sa nejaké odohrali a schválne sa v nich intenzívne rozprávajú (Haščák s niekým) o Ficovi a v tom zmysle, aby bol Smer zkompromitovaný. Že koľko už Smeru dali a podobné veci. Táto časť spisu a nahrávky je preto nedôveryhodná. Lebo sú to vymyslené veci a Haščák len hovorí o Ficovi a nie s Ficom. Potom, ešte stále pred voľbami sa tam predsa len Fico objavuje. Že vraj ide z autosalónu a ktosi ho do toho bytu vehementne už nejaký čas posiela. Takže teda prišiel a že "o čo ide?". Ale v spise a zrejme ani na nahrávke sa Fico nijak nekompromituje. Prišiel len ako politická persóna chystajúca sa vládnuť a je ochotný sa porozprávať s človekom z vplyvnej investičnej firmy. To je vo svete bežná vec a samozrejme, že takí politici majú dopredu rátať s pokusmi o lobing. To je moja poznámka. Fico v tomto momente stále nevie, že byt je odpočúvaný. Haščák už to vie. O tom, že byt, v ktorom bol Fico s Haščákom bol SISkou odpočúvaný sa Fico dozvie, až keď je predsedom vlády. Čiže je logické, že tiež sa Smeru do toho veľa nechce túto kauzu vyšetrovať. A Haščák tým dosiahol svoje.
Ešte k termínu "Gorila". Takýto názov dostala táto akcia vraj podľa názvu metódy odpočúvania. Jedná sa o to, že ak sa odpočúva vedľajšia miestnosť, je možné navŕtať stenu až po omietku vedľajšej miestnosti a do diery vložiť mikrofón. Okrem všetkých nevýhod, ako je prístup do tej vedľajšej miestnosti, má veľkú výhodu v tom, že nepoužíva žiadny spôsom prenosu zvuku rádiovými vlnami. Prečo to píšem? No lebo keď sa haščák dozvedel, že je odpočúvaný, dal preveriť byt nejakým Rejdom, špecialistom bývalým policajtom. A nič nenašli. Pretože štenice používajú rádio a tak funguje aj metóda na ich odhalenie.
Pridávam odkaz na spomínaný článok o Nicholsonovom vyjadrení o vylákaní Fica do bytu:

"Lorencov nápad?

Špeciálnu taktiku Penta údajne zvolila, keď vo februári 2006 zistila, že byt odpočúva SIS. Návštevy síce pokračovali, ale inscenovali sa situácie, vymýšľali si, aby mohla byť celá akcia neskôr vyhodnotená ako nevierohodná.
S nápadom podľa Nicholsona prišiel posledný náčelník ŠtB Alojz Lorenc, ktorý v tom čase pre Pentu pracoval. Vylákanie Fica mohlo byť súčasťou plánu.
„Jeho prítomnosť v byte možno chápať aj ako snahu dostať ho do situácie, aby bol vydierateľný. To však neznamená, že sa sám nerozhodol. On tam nebol unesený,“ hovorí Nicholson. Penta to považuje za fikciu."

https://domov.sme.sk/c/6299924/fico-mal-byt-do-gorily-vlakany.html

vrbovčan

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10252839638-hyde-park-ct24/212411058...

Rozhovor sa odohral deň pred voľbami 2012. V čase 12:00 hovorí Nicholson o jeho rozhovore s Radičovou, ktorá mu naznačuje, že SIS to chápe tak, že Fico bol do bytu vylákaný za účelom neskoršieho vydierania.

Norman

to, že tam bol Fico už zámerne vlákaný, je pravdepodobné. Jeho rozhovor tam je o ničom a v podstate nevie, načo tam je. Áno, je možné, že ho zlákali do špinavého bytu, aby ho aspoň tak zatiahli do špiny.
Nicholson to svoje ale hovorí preto, aby vysvetlil Hasčákové tvrdenie, že chce zničiť Smer. To sa nehodí do schémy anglosionistov, že Smer je s Pentou jedna ruka. A tak Nicholson tvrdí, že si to Haščák vymýšla a hovorí to zámerne, lebo vie, že je odpočúvaný (to je lož na úrovni Nicholsona).

Len znova zdôrazňujem, že ako si aj ty napísal - je veľmi pohodlné mať takto byt vedľa bytu, lebo sa odpočúvanie vlastne nedá zistiť ( myslím, že ani nemusia odbrúsiť moc steny, technika na zosilnenie zvukov bola aj vtedy dostatočná. Čiže Haščák mohol sám zavolať bežného technika na zistenie šteníc a na nič neprišiel. Preto to niekto takto zorganizoval. Preto sa mi zdá ako nepravdepodobná náhoda, že byty boli vedla seba.

Toto má byť "autor Gorily Holúbek", teraz "pracuje s balíkmi"
https://domov.sme.sk/c/22239009/autor-gorily-holubek-flasika-viem-vysvet...
Chlapík nie je zbavený mlčania, a aj sám vie, že musí mlčať. Preto sa ho len tak opatrne pýtajú, ako to bolo. Ako si "všimol, že tam chodí Haščáak a ministri" :-)

vrbovčan

lebo článok je zamknutý.
Tvoju úvahu o CIA spravodajskej hre odpočúvania bytu podporuje Holúbekov výrok o vyhrážaní sa SISky o žalobe na neho za vlastizradu. Kdesi som čítal úvahu, či za Pentou nie je ruský kapitál. V tom prípade by bol záujem CIA pochopiteľný.
Rozhovor Kočnera s Trnkom mi pripadá, ako Kočnerom naivne zinscenovaný pre jeho vyvinenie u Haščáka. Lebo Haščák ho zrejme podozrieval, že tých dvoch vydieračov poslal za Haščákom sám Kočner.

Norman

Hej, tiež som nikde nevidel, prečo je vlastne Holubek v nemilosti, a to aj oficiálnej. Veď si, podľa oficiálnej verzie, len plnil povinnosti. Lenže tak to zrejme nebolo a na tejto akcii pracoval pre nejakú inú stranu.

K samej Pente. Tá si zobrala Lorenca, ale určite to nebol len on, ale v podstate jadro štb, asi nejakí ľudia, hlavne skúsenosti (po slovensky know how). A čo spravila Štb a štbáci po prevrate prvé? je isté, že ako prvé prevrátili kabáty a utekali za američanmi, že im budú teraz slúžiť. Je tam teda reťaz Amíci-eštebáci-Penta. Penta je proamerická, považujem aj jej úspechy za dôkaz, že už dávno pracuje s požehnaním anglosionistov z Ameriky.
A pre Pentu-Amíkov pracuje ako človek na špinavú prácu Kočner.
Je niečo, čo by tomu odporovalo?
To ani nie je nejaké objavenie, to je úplne jasné - to je len jasný popis situácie, aby si ju človek mohol naplno predstaviť.

To má dopad aj na posudzovanie tej neobvyklej aktvity Kočnera ohľadne jeho rozbiehanej alternatívnej a investigatívnej žurnalistiky v roku 2017 a 2018 - prirodzene, že hnUSákom by vyhovovalo, mať celú alternatívu pod svojím palcom, aby ju mohli kedykoľvek očierniť či kompromitovať. Kočner zas mal hrať zlého panáka. Je neobvyklé, že podnikateľ, aj keď už so zlým menom, sa chcel angažovať v alternatíve. Nie je to vylúčené, jestvujú aj racionálne motívy, ale ešte viac pravdepodobné je, že jeho príklon ku alternatíve bola len zámerná provokácia na diskreditovanie alternatívy. Na prevzatie velenia v alternatíve - lebo kto by mal lepšie pikošky, ako Kočner, že. Zopár nepodstatných figúrok by nechali zostudiť, padnúť, nech je dráma ( napríklad Valčeka, možno práve Kuciaka a podobných). To bol u nch oficiálny plán, ten skrytejší bola farebná revolúcia, prevrat, prowashingtonské sily aspoň na 4 roky, posádky US army, tábory pre imigrantov z Grécka ...

Čo sa týka nahrávky Kočnera s Trnkom - práve som si celú tú hodinu vypočul, dobrá zábava - priam tam cítiť, aj explicitne, že obaja hľadajú verziu, ktorú by prezentovali Haščákovi - presne ako hovoríš. Kočner ju určite robil ako dôkaz pre Haščáka, ktorý ho podozrieval, že sa v tom vezie - veď to tam aj Kočner viackrát spomína.

vrbovčan

dnes Tóth napísal článok o Gorile, v ktorom tvrdí niečo podobné, čo ty. Vraj účel odpočúvania bol iný a odpočuté korupčné dohody boli len vedľajším produktom. Nepovedal to, ale mne to tak vychádza, že v tom byte sa Haščák stretával ešte s niekým iným. Ak by to bola pravda, a boli by požiadavky Holúbeka o vyšetrenie obsahu odposluchu pravdivé, by bolo obvinenie Holúbeka z vlastizrady oprávnené. V tom prípade, ale znamená, že aj súčasná verzia a doposiaľ akékoľvek známe verzie nahrávky, nie sú kompletné. A to síce o sekvencie rozhovorov Haščáka s niekým iným, o kom "zatiaľ" nevieme.

Norman

Čítam to ...
Zaujímavé, Toth tvrdí, že to vyhovuje Kočnerovi. Prečo ale s takou obavou?
Ďalej hneď podhadzuje, že Kočnerovi sa dvojciferný trest nevyhne ... prečo zrazu toľká antipatia voči svojmu kamarátovi, že? Zvláštne.
Ale ináč moc nenapísal, myslím. Jeho snaha akože sa vysmievať novinárom, po tom, ako na súde svedčí presne s ich stranou, to je už trápne. Zaujímavé azda len v tom, ako o sebe zrazu vyhlasuje, že rozumie spravodajskej analytike, stále, ale podľa oficiálneho životopisu nie je jasné, prčo vlastne sa považuje za takého ťažkého profesionála. Ale ja muverím - pracovať toľké roky v podstate v prestrojení, no, to je neobvyklé (možno opička Nicholsonová by mu mohla konkurovať ... to len žartujem :-)

Ešte raz to teda dajme dokopy - na rovinu:
Globalisti chcú stopnúť Smer. Niekto vymyslí provokáciu založenú na kombinácii Penta - Smer. Ako dnes je známe, hral tam rolu expert na provokácie Kočner. Aby to mohlo byť urobené, podhodí sa Pente otrávený byt na Vazovovej.
Provokácia zlyhala. Fico vyšiel nevinní, zato v byte bolo vela nevedomých a vyliezol všetok svinčín na SKU.
Výsledok: niektoré veci azda boli naozaj zmazané, zvyšok odložený. Bol pdhodený hlavne ďalšiemu agentovi na špinavosti, Nicholsonovi, aby sa z toho pokúsil čosi vyžmýkať. Kým sa to ale blbcovi podarí, pako Galko vyhodí prepis (zvuk nemá) na verejnosť v roku 2011 (bol to Galko, spomente si na okolnosti, vyhrážal sa tým pred tým, ako sa to zjavilo). Okrem toho iní dvaja, plus Trnka, skúšajú dostať prachy od Haščáka.
Totálne podrbaná akcia na úrovni kocúrkovských pomerov. Ak by Smer naozaj bol schopný, na základe Gorily by už v roku 2007 sedeli ľudia predošlej vlády v base.
Ale sme na slovensku, tu sú všetci kamaráti. To Fico vááážne zaváhal. Na svoju škodu. Nepriatela treba ničiť kedykoľvek sa len dá.

Ale opakujem, pre mňa je momentálne najdôležitejšie istenie, že Kočner nie je bežný gangster, ale gangster agent provokatér. Preto bol nedotknuteľný po desaťročia. To vrhá na viacero vecí iné svetlo. Toho sa treba držať.

Norman

Niekde som sa stretol s námitkov, že nemáme z kočnera robiť nejakého génia. To ani nechcen ribiť, podla mňa byť agentom nevyžaduje byť nejaký macher. Viď aj iní, od Nicholsonových, cez Todovú, Lipšica až po toho Holubeka. Je to práca, ako každá iná, po zaškolení ju môže robiť každý. Sú to len čosi ako vojaci, hm, azda sa neurazia :-)

vrbovčan

ku mne nepochopiteľnému javu, že ako sa mohol Haščák dostať ku kupcovi elektrární ako zprostredkovateľ ich predaja a dojednávať s vládou SR čo najnižšiu cenu v prospech kupca, samozrejme s protihodnotou v prospech Haščáka, Malchárka, Bubeníkovej, SDKU atď. Kto ho poveril za slovensko toto vykonať a kto mu zadal konkrétnych kupcov. Lebo v nahrávke sa toto pozadie nikde nespomína. Teda ja som si ju nevypočul. Len som kedysi prečítal prepis. Ale nie kompletne, podrobne. Zachytil som informáciu, ktorá by mohla niečo napovedať. V máji 2005 sa v Mníchove konalo zasadnutie Bilderberg. Kde bol pozvaný Mikloš. Tu je k tomu nejaký materiál, nejakých novinárov s popisom jednotlivých prerokovávaných bodov. Jedná sa skutočne o globálnu politiku a ekonomiku podľa jednitlivých vtedy aktuálnych rezortov. Zmienku o Slovensku som tam nenašiel, ale inak sú tam zaujímavé témy. Zaujalo ma informácia tam vyslovená o mimovládnych organizáciách, ako je na vzostupe ich vplyv, že aktívne sú momentálne vo Venezuele a v Európe stúpa ich vlpyv v envirorezorte. A že za ich aktivitami stojí Soroš. To len na okraj. Ale tam sa mohla udiať nejaká loby korupcia na Mikloša s tým, že dostal zadanie, čo sa chce na Slovensku kúpiť a pre koho to má byť. Proste Rockefelerovci a spol riadia záujmy globálnych firiem a na konferenciách Bilderberg sa tieto obchody dohadujú.

https://www.bilderberg.org/2005.htm?fbclid=IwAR09P7dAh2K_b2j1POvbb7fjfxN...

Norman

bol vtedy už nie tajný, ale propagačný míting. Zavolali Mikloša ako odmenu a ako predvolebnú propagačnú akciu - sympatizanti globalizmu na Slovensku sami najviac veria na globálnu moc tejto mafie, sú o tom presvedčení viac, ako akýkoľvek konšpirátor - len oni to považujú za normálne a chcú medzi nich patriť (viď aj Kiska, čo "chcel byť židom" - on pod pojmom "žid" myslí práve bohatú mafiu).
Ergo to bolo to šaškovanie Mikloša, odmena za vlastizradu.
Ale samotné pokyny na privatizáciu dostávali tí zmrdi denne, ta to nemuseli nikam cestovať. Ak smeruješ k tomu, že by sa okolo Gorily mohlo nájsť niečo práve na Mikloša a Dzurindu - pravdepodobne, ale už tam určite nie je (nie že by som to ja celé počúval).
Mikloš predával za lacno Slovensko dávno pred rokom 2005.

vrbovčan

Tak som to nemyslel. Myslel som chýbajúce sekvencie stretnutí Haščáka s niekým, dajme tomu, zo spravodajských služieb. Ruských alebo amerických? Neviem. Ty to tvrdíš, že SISku tam zaujímalo niečo iné, ako privatizačná korupcia. Pripomeňme si, že Haščákovci študovali MGIMO. Haščákovcov myslím celú skupinu, čo študovala ten turnus, čo on a rozliezla sa po firmách a štátnej správe po Slovensku. O jednom z nich niečo viem. Bol to môj kolega.

Norman

MGIMO a principiálne to, že "haščákovci" nie sú či neboli vtedy "len" biznis, ale ťažké politikum - to je dobré pripomenutie.

Ja ale netvrdím jednoznačne, prečo bolo urobené odpočúvanie. Ale isté je:
1. Nebolo to iniciované samotnou PENTOU, lebo to by jednoducho nasadili do hocijakého bytu štenice a nepotrebovali by na tú akciu SIS ku. Toto bolo iniciované mimo Penty (len, čo je dôležité, s podporou niekoho zvnútra, to je obsah môjho článku, že napríklad možno Kočner bol schopný takýto podraz vnútri Penty vymyslieť a zorganizovať.

2. Čo bolo motívom? Nuž, ak niekto zorganizuje tajný byt firme tak, že je odpočúvaný, tak je cielom v princípe táto firma. Ako si teraz pripomenul, MGIMO a spol bola vtedy ešte téma. Vtedajšia proamerická strana dala pokyn na takéto odpočúvanie, pravdepodobne s predstavou, že zachytia rôzne proruské materiály, že zachytia niečo na diskreditáciu Smeru. Na tomto sa dá trvať - vtedy bol Smer hlavná politická téma, globalisti sa ho naozaj báli lebo NEVEDELI, čo sa bude po voľbách 2006 diať. Možné bolo čakať všetko, naozaj mali strach.
Proamerická strana nemyslím automaticky vládu a SDKU - Dzurinda a jeho priami ľudia o akcii Gorila asi nevedeli a preto sami skončili v pasci prichystanej pre iných. Dzurinda a Mikloš sú lem poskoci, tých američania používali, ale im nehovorili o svojich veciach, lebo by to o dva dni vedelo celé Slovensko.

Pripomínam znova - tak ako v 1998 bol akciou Zachránme Markízu zvrhnutý Mečiar (do výraznej miery to tomu pomohlo), tak také niečo chceli americké tajné služby dosiahnuť aj pred voľbami 2006. Gorila nebola žiadna náhoda poštára Holúbka, ktorý si všimne, že takmer k nemu do obývačky chodia politici rozprávať o zločinoch svojich aj iných. To je story ako z James Bonda :). (mimochodom, Vazovova, centrum, nový byt, to rádových zamestnancov SIS tak dobre platili? Blahoslavená to firma :) No, neviem, možno ho zdedil, ja pátrať nebudem, ale ani iní - lebo nechcú nabúrať konšpiráciu o náhode.

To, že je Kočner tak blízko zapojený aj do Gorily, to sa donedávna nevedelo. Možno práve TO chcel niekto oznámiť verejnosti, keď podhodil jeho rozhovor s Trnkom. Stále Kočner, 1998, 2006 a teraz dokonca 2020. Vždy ako zlý muž, gangster - ale vždy hádžuci zlé svetlo na neglobalistické politické sily. Až sa človek musí zamysleiť, čo robil vo volebných rokoch 2010, 2012, 2016 . V 2010 globalisti ešte ako tak vyhrali, ale fernet Radička im to pokefovala tak, že nasledujúce dve voľby ani američania nič nevymysleli, až teraz s Shavivom, obžalovaným na Balkáne, tu chcú spraviť farebnú revolúciu.
A teraz vytiahli už tvrdé metódy. Zabitie prestitúta, možno zámerne aj so súložnicou, nech je to ako Romeo a Julia. vytiahnutie Gorily a iných (Kočnerových) nahrávok. Kočnerove dlhoročne budované siete v štátnom, súdnom aj podnikateľskom prostredí, boli hodené ako obeť bohom. Samozrejme, predtým boli čistené a upravované, aby to nedopadlo ako s Gorilou, kde sa ukázalo, že najväčší zločinci sú naozaj proglobalisti, teda tzv. pravica.
Kocúrkovo.
15 rokov tu bačovali globalisti, dali VSŽ Američanom, Slovnaft Maďarom, elektrárne Talianom ... zvyšok cielene zničili ... a ešte teraz po ďalších 15 rokoch nás chce niekto presvedčiť, že na vine je Kočner (a Fico).
Historická tragikomédia s názvom kočneriáda.

Ľubov

Nechcem sa rúhať,ale myslím,že sa jedná o nášho budúceho prezidenta..-) Zdá sa mi naozaj čoraz zaujímavejší,tento darebák Kočner.

Pre koho vlastne robí? Toto sa stále nevyjasnilo,tak teda sledujme tok peňazí,iné nám neostáva .Bol (je)to však ich posledný schopnejší káder , to,čo ostáva, je desivé: Kiska,Čaputová,Truban,Vala,Hattas, atď,atď.

To som si uvedomila,keď som narazila na akési mimovládkové písačky,a tak to sem dám na ilustráciu.
https://svetlopodperinou.sk/juraj-rizman-chlapec-ktory-robil-zle-a-polep...

To je zaujímavé,ako si obľúbili tieto typy-nech to priklášlia hocijako,fakt je,že tento neschopný "chlapec" dnes robí poradcu Z.Čaputovej. Dnes je doba,čím váčší hlupák,tým väčší a úspešnejší príbeh.Toto ale zle skončí.

Norman

To sú ovce a to je neuveriteľný hnus. To svetlo pod perinou.
To je jed do duše dieťaťa, a otravovať deti sa hnusí každému.

Ten slniečkársky hnusný štýl. Ale aj to, aké "osobnosti" sú tam povyberané, to tiež je jasné (aj keď samozrejme všetky nepoznám, ale aj o prípadných pozitívnych osobách sa dá prinajlepšom povedať, že sú zneužité. Ale väčšinou sú tam iba selektovaní zmrdi, ako vidím).

Znova musím použiť najtvrdší termín. zelenina.
(nie preto, že je reč o enviro témach, ale preto, že nemajú mozog).

Ináč - ku ekológii:
tieto potkany, tak ako zabrali priestor "slniečka", "lásky a jebania", "sociálna", "slobody", "detičiak (a pedofílie)" a ešte mnohé iné, zabrali samozrejme aj oblasť ekológie, pretože korporácie nechceli mať problémy. Preto tam už v 80 tych rokoch nainfikovali zmrdov a starých vedúcich si kúpili - už vtedy sa ekológia zmenila na chliev a na bezmocnú handru - a AJ PRETO JE situáciacia dnes so životným prostredím naozaj dosť zlá.
Podobné je to so sociálnymi otázkami, keď sa požiadavka sociálnej harmónie stala "neprijateľná", nepodstatná. Lenže kým sociálno sa dá vždy nejako došolichať, ak sa dokurví zem, škody budú neopraviteľné. Ale ináč je to to isté - na týchto témach sedia zmrdi a aj preto všetko viazne.

(iníč ten Rizman musí byť riadne hovado, keď ešte aj v tejto sračke o ňom píšu, že robil zle. Škoda, že mi zákon zakazuje napísať, že určite židovské hovado )

Ľubov

Áno,je to odporné. Je obrovské riziko dať dieťa ,niekedy sotva dvojročné,do blízkosti týchto zvrátených tvorov.

Ale mám ešte niečo,pri čom mi zovrela krv. Po očku stále sledujem dianie vo Vatikáne .
Mali by sme vedieť,kam až zachádza ten krivák. https://gloria.tv/article/V3pjKDJuAs112tyYLZw4UfcdP

V skratke: vymysleli akúsi "Amazonskú synodu",a v zmysle prepytujem inklúzie sa uskutočnil obrad ,kde priamo pod dohľadom F. sa všetci klaňajú divnému symbolu. Zas nechcem byť nejaký fanatik,ale toto je určite za čiarou.
Napokon,dnes som čítala,že modly už Rimania hodili do Tiberu. František je šialený.Nezabudnime na to.

Norman

Zostaňme v svetskej oblasti - je to zrejme zas kult cudziny, kult multikulti. Vraj všetci môžu byť šťastní a slobodní, pomiešaní.

Je to to isté, ako keď Poliačik išiel fetovať do Mexika a potom bol z toho nadšený. Alebo napríklad aj ten kult "toltékov", čo sa šíri - nie je to žiadna skutočná dlhoročná tradícia, skôr biznis hochštaplerov z Karibiku - také veci bývajú plné omylov a zvráteností.

Ja som za štúdium čohokoľvek - ale človek musí rozumieť jazyku a tradícii, ináč uvidí len svoj vlastný obraz, aj to zdeformovaný. Áno, je to ako s pozeraním do vody - tajomstvá sú vždy iný živel a kým sa neponoríme, tak ich hladina deformuje, vidíme na nich len svoj zdeformovaný odraz a to nás celkom popletie.

Čo je ale najhoršie - problémy spôsobuje miešanie. Je možné hovoriť po čínsky, aj keď zle a lámane - ale zlo je myslieť si, že sa dá sklbiť čínština so slovenčinou. Tak vzniká maglajz, ktorému nik nerozumie, ani číňan, ani slovák, proste hnus. (to len ako príklad, nie že by som mal niečo proti učeniu sa a aj lámanému používaniu cudzích jazykov)

Nuž ale čo už s pápežom? Nielen katolíctvo, kresťanstvo už viackrát ukázalo svoju slabosť a to, že nie je zdravé, skutočné kresťanstvo. Hej, teoreticky tu niekde je iskra, niť - to je to, o čom hovorí náš známy Ján Kozák - ale je to celé pošpinené jedom skysnutým niekde pod pyramídou. Toto nie je kresťanstvo, ale prinajlepšom, nuž, ako to sami volajú, židokresťanstvo.
Následky vidno.
Modly, zlato, bezduchosť, smrť.

Roland Edvardsen

Ono je to problém už samotného kresťanského univerzalizmu a s ním spojeného misionárenia, ktoré vyvoláva takéto multi-kulti konflikty. Ja teda nič extra chválihodné a ani kultúrne nevidím na šírení viery mimo svoju vlastnú rodinu. Odísť niekam do úplne cudzej krajiny a kultúry a tam robiť brainwash cudzím deckám s tým, ako ich ten Ježiško strašne miluje a ako je ich pôvodná domorodá kultúra "satanizmus" a "uctievanie démonov" je obyčajné barbarstvo. Ničí sa tým prirodzená kultúrna diverzita medzi spoločenstvami. Okrem toho je dosť neorganické požadovať od amazonského, papuánskeho alebo afrického animistu, aby sa odrazu prevelice zaujímal o geograficky a kultúrne úplne odlišný svet obrezaných pastierov oviec odkiaľsi z Nazaretu.

Jeden známy Afričan to vyjadril veľmi pekne: “When the missionaries came to Africa they had the Bible and we had the land. They said 'Let us pray.' We closed our eyes. When we opened them we had the Bible and they had the land.” https://www.brainyquote.com/quotes/desmond_tutu_107531 :-)

Darmo sa teraz židokatolíci rozčuľujú a hádžu pohanské modly do Tiberu - lebo to oni s týmto začali ako prví.

Ľubov

s touto informáciou. Ako politikum,ako obraz súčasného stavu. Že sa to tam rozpadá.
Ale pohanské modly by som určite nebagatelizovala,ani netušíme,čo v tom môže byť.
Nech si ich majú,tam doma,kašlem na nich,ale sem by to nemal vláčiť, papá F.

Roland Edvardsen

Soška ako soška, no nie? Pre protestantov sú pohanskými modlami aj sochy panenky Márie a svätých. A tiež ich takto ničili a hádzali do riek, lebo to bolo uctievanie "démonov". Takže katolíci by sa skôr mali vedieť vcítiť do tých amazonských animistov, no nie? :-)

Každopádne multi-kulti samozrejme nefunguje. V tom sa tu všetci zhodneme, neboj. :-)

Norman

sochy a malby boli vždy problém, všade na svete vypozorovali tí pozornejší, že ľudstvo má tendenciu namiesto obsahu za symbolom uctievať ten mrtvy materiál. Všade to vypozorovali. V starej inddi je ideál brahma nirguna, bez prívlastkov, ako bezpečnejší než saguna, ideál s prívlastkami. Budhizmus sa dá chápať ako pokus odpútať sa od nabubranej južanskej gýčovitosti, akú vidno v Indii aj dnes. Na ďalekom Východe je čan či zen, teda dhyana budhizmus, pokus o vizuálnu prázdnotu. Ešte aj v upadnutom Blízkom Východe sa samotný mytologický Mojžiš rozčuluje, že len čo nechá magorov pár dni samých, hneď si zlaté tela vyrobia.
Ľudstvo sa v tomto zatiaľ nezmenilo.

vrbovčan

10:35 Kočner: "Na Fica to použiť nemôžme."
Trnka: "Nie. Na toho sa to použiť nedá."

Aké je stanovisko Moniky Todovej?

https://youtu.be/SyQlbAyiTro?t=636

vrbovčan

policajtom z protikorupčného odboru sa odohral mesiac po zverejnení analýzy Gorily. Rejda v ňom spomína, že v čase pred nahrávaním vyšetroval tri kauzy SIS alebo ľudí zo SIS, zrejme šéfa kontrarozviedky Zoltána Arpáša a jeho manželky. Keďže bol priateľ a bývalý kolega Zoltána Vargu u kukláčov a Varga mu podával informácie o Pente, pretože pre ňu pracoval, sa v odpočúvanom byte, keďže Varga bol jeho majiteľom, s Vargom stretol. Jeden z tých prípadov bol o nejakom podvode v hodnote niekoľko sto miliónov Sk s názvom Prípad Bátory. Druhý o privatizácii letísk. Tretí o bezpečnostných previerkach. Všetky tri sú reálne možné. Len novinka pre mňa je, že sa na nich podieľal Arpáš a možné je, že s požehnaním riaditeľa SIS Pitnera. A ešte chúlostivejšia je informácia, že polícia vyšetrovala činnosť SIS. Podľa známeho francúzkeho filmu by sa to dalo nazvať "Vojna policajtov".

https://www.ta3.com/clanok/8559/host-v-studiu-byvaly-policajt-jan-rejda-...

Teraz k tomu najdôležitejšiemu. Rejda tvrdí, že SIS sa dozvedela, že Rejdovi poskytuje informácie Varga a že sa stretávajú v tom jeho byte. Na tento účel si u súdu vybavila povolenie na odpočúvanie. Preto Penta potom dosiahla u súdu zákaz použitia spisu Gorila. O schôdkach Haščáka s Malchárkom SIS nevedela. To sa dozvedela až z odposluchov. Inak Rejda veľmi inteligentne v tom rozhovore nevyzerá. Ak je toto úroveň vtedajšej kriminálnej zložky polície, pán boh zaplať.
Takže zrejme preto SIS v následujúcich rokoch nebola ochotná zprístupniť kompletnú nahrávku a zrejme ani dnes nie je úplne zverejnená. Rejda tvrdí, že anlýzu odposluchov SIS rozdelila na dve časti a polícii posunula len tú s Haščákom, Malchárkom atd. Byt bol zrejme používaný aj na iné schôdzky, o ktorých my zatiaľ nevieme a čosi o nich vie Rejda. Alebo tuší.
Skúsil som pátrať po jednom z tých Rejdom vyšetrovaných prípadov. Bezpečnostné previerky. V roku 2003 Dzurinda vyvolal kauzu skupinka. Ten prípad je pre mňa zahalený rúškom tajomstva. Veľa o ňom neviem. Jednalo sa tam o NBU a nejaké odmietnutie vydania bezpečnostnej previerky pre firmu KISS, ktorá budovala vládnu dátovú sieť Govnet. Preto Dzurinda si vymyslel kauzu skupinka, aby mohol odvolať riaditeľa NBU Jána Mojžiša.

Ešte priložím jednu zaujímavú informáciu z toho času zo Sme. Podľa nej sa zdá, že Dzurinda sa v prípade skupinka postavil proti USA a SIS a nejako bola do toho zatiahnutá polícia.

"Dzurinda povedal, že sa znovu pokúsi o Mojžišovo odvolanie. Cez deň mu telefonoval generálny tajomník NATO George Robertson a zisťoval, čo sa deje. NBÚ je pre NATO kľúčovou inštitúciou a s jeho doterajšou prácou bolo spokojné.

12. septembra – na Slovensko pricestoval šéf bezpečnostného úradu NATO Wayne Rychak a stretol sa so šéfom NBÚ Jánom Mojžišom. Chcel sa stretnúť aj s predsedom vlády Dzurindom. Americká a britská ambasáda zopakovali, že NBÚ pod vedením Mojžiša má ich podporu.

21. septembra – na Úrad vlády prišli kontrolóri z NBÚ a pracovníčky premiérovej kancelárie požiadali, aby im otvorili premiérov trezor. Našli v ňom bezpečnostný spis Jána Mojžiša. Podľa riaditeľa kancelárie NBÚ Juraja Puchého premiér nemá právo sa s takýmto materiálom oboznamovať.

https://www.sme.sk/c/1107902/chronologia-kauzy-skupinka.html

Neviem sa z toho vysomáriť. Možno niekto to vie objasniť.

Norman

Dík za info. Pekne to dopĺňa obraz. Varga - penťácky agent - zabezpečuje byt, ale má dobré kontakty so SIS ľuďmi. Vodí ich tam. Aj keby "náhodou" vedľa nebýval ten Holubek, aj tak by bola otázka len lepšej techniky, ako byt odpočúvať. Ten Varga je človek, ktorý zrejme zámerne podhodil či pripravil takto byt na tajné stretnutia. Ja si myslím, že je tesne spojený s Kočnerom, alebo s ľuďmi, ktorí riadili aj Kočnera.

Akcia Gorila im ale nevyšla. To, že odhalila hlbku korupcie SDKU a vôbec privatizácie bolo pre nich fatálne, strelili si do vlastnej nohy. Preto ju stopli, ktovie ako osekali a až roku 2011 sa dostala na web.

Kauza Skupinka.
No, to si správne pripomenul, to je fakt, Dzurineda v 2003 hovorí pre Janes inteligence digest, citujem z tvojho linku "že na Slovensku existuje skupinka, ktorá vyrába škandály a mediálne kauzy. Spomenul pritom kauzy spojené s jeho SDKÚ"
Tažko povedať, čo bolo skôr, či najprv Dzuro upadol u židov do nemilosti, a potom ho chceli skompromitovať, alebo sa s nimi dostal do sporu až kauzou Skupinka a .. to isté .. potom ho chceli zdiskreditovať (odpočúvanie Gorila v roku 2005). Je isté, že Dzuro viac premierom nebol a odvtedy už židov poslúchal.
To si výborne pripomenul.

Ľubov

Takto podrobne ako Ty to ťažko niekto iný objasní .-). Ja ako bežný občan iba dodám,že sa mi nepozdáva názor,že Dzurinda sa zašprajcoval proti američanom. Veď to bolo len pár mesiacov po rozhodnutí vlády SR o poskytnutí nášho územia na prelety. Dodnes sa nemôžem z toho spamätať,ani z toho,že o dva roky(s pomocou výťahovej Ruskovej ANO)opäť zostavoval vládu. To by sa ťažko stalo,ak by nemal ich podporu . Tam jednoducho neočakávajme žiadne samostatné konanie.

Norman

no, zrejme to bude tak, že sú rôzne vrstvy američanov, jedno je globálna armáda, druhé sú lokálne sionistické kšefty. Navyše Dzurinda proste nevedel, čo robí, nevedel, že to chápadlo je časť anglosionistickej hydry.

Pozrime sa na to tak:
SDKU vyhralo v 2002 voľby dosť prekvapivo, aj pre nich samých. Oni predpokladali, že po 4 rokoch rabovačky privatizácie ich ľudia pošlú na hnojisko. Nestalo sa tak, a prišli noví (ANO ) ktorí sa už len chceli napakovať. Teda po 1. vláde Dzurindu, kde sa dávali strategické veci do zahraničia (VSŽ, Slovnaft ...) bola druhá divoké branie zvyšku, a to často pre seba, pre lokálne svine (dokonca pre také hovadá a nuly ako Malchárek a podobne). A v tomto väčšom chaosa sa stalo, že už aj Dzurinda dostal pocitiť, že je len sluha, že ho nik neberie vážne a že to všetko visí aj na ňom. A vtedy, pod tlakom, sa začal brániť tým, že ukázal na nejakú mafiu.
Žiaľ pre neho, stalo sa to, čo sa stáva tým naivistom, čo neveria na sionistickú moc a na to, ako sú ich mafie rozlezené - chápadlo bolo židovské.
V podstate je to podobný mechanizmus, ako u Fica - najprv kolaboruje a verí, že veci sú slniečkarske. Potom, keď pre neho na počudovanie systém stále na neho útočí, začne hovoriť časť, malú časť pravdy - napríklad Sorosa. A až vtedy zistí, že za tým je celý moloch.
Kolaborantom sa toto stáva často. Podcenia hajzla, ktorému sa upíšu. Podcenia ten jed, ktorému sa upíšu.

(konieckoncov sa to vyskytuje aj na fyzickej rovine - blbec Litvinenko, čo pre žida Berezovského vozil radioaktivny materiál, až na to škaredo skapal, iný blbec Kuciak, ktorý podpisoval materiál dodávaný zo zahraničia - a to za úbohú perspektívu domu vo Veľkej Mači - a za odmenu bol vybraný ako sakrálna obeť - čo dodať - to je ich osud, oni, aj stovky iných si ho vybrali a nemožnosa čudovať tomu, čo ich čaká)

Ľubov

Presne tak,kto im raz slúžil,neodíde len tak. Preto očakávam po 29.februári recykláciu,tentoraz návrat bude nedobrovolný. Som zvedavá,ako budú použití v tomto poslednom dejstve,ktoré sa volá Progresívne Slovensko.

vrbovčan

vyšetrovateľa Gajdoša. Ten hovorí o zahájení vyšetrovania kauzy ešte za Dzurindu. Vyšetroval sa ale únik utajovaných skutočností z rozhovoru Jána Rejdu s jedným z aktérov Gorily uskutočnených v byte. Inak ale celý rozhovor Hríba s Holúbekom, Gajdošom a Kiselicom je zaujímavý. Len sa treba odfiltrovať od Hríbovej jednostrannej antismeráckej propagandy, na ktorú mu tam aj tak nikto z respondentov neskočil. Holúbek kdesi aj naznačuje, že korupcia nie je ten najväčší problém tejto kauzy, ale spôsob riadenia tejto spoločnosti, alebo tak nejak.
Začínam mať presvedčenie, že tam sa jedná o informácie, ktoré získal ten Rejda o zasahovaní nejakých zahraničných entít k diskrétnym informáciam na úrovni štátnej správy. A to všetko za spolupráce, alebo s vedomím vedenia SIS. Ak je toto pravda, potom to je dôvod marenia vyšetrovania kauzy zo strany SIS. A nie to Hríbom neustále podsúvanie, že Fico tam pil colu. Fico sa minulý týždeň na tej opravnej tlačovke, opravnej po Matovičovom teroristickom počine, vyjadril predsa len o pití coly, že nechce o tom hovoriť, aby nerelativizoval podstatu kauzy. Možno sa mílim, ale stále nás klamú a nesmú o tom hovoriť. Všetci. A najmä tí, čo o tom vedia. Teda obaja riaditelia SIS, Holúbek, Dzurinda, Fico, Rejda a niekto ešte zatiaľ neznámy. Lorenz?

https://youtu.be/g0U1EJ9qwn8?t=930

Norman

Hej, vyšetroval sa vtedy únik, nie obsah. Chceli to od začiatku ututlať, privatizační aktéri samozrejme mali linky na políciu, vládnu tú PENIAZE a tie zasahujú aj do policajtov - to platí za každej vláde.
Tí poliši, všetci traja, sú očividne aj dnes vystrašení a neustále sa boja čosi povedať. Hríb, aj keď ho nechcem principiálne kritizovať, má ten svoj spôsob vedenia rozhovoru (štýl "ja nič neviem" - a často naozaj sa vôbec na tému nepripraví).
Ja si nemyslím, že by existovali ešte nejaké ďalšie nahrávky. Aj tie, čo sú, stačia - by mali stačiť na odsúdenie mnohých a na politické morálne odsúdenie privatizácie ako takej.
To sa ale proste nestane. To by muselo dôjsť k radikálnej zmene vlády, k zmene medzinárodnej paradigmy.
Aj u Hríba padlo slovo "privatizácia" len občas.

Hovoríme o tom, čo nahrali. Hovoriť ešte o nejakých ďalších veciach - to sú len dohady a ja neverím, že niečo je - a ak aj bolo, teraz už určite nie je. Respektíve, nemá zmysel špekulovať o tom, čo nie je. Samozrejme, každý vie, že napríklad izraelské firmy a tajné služby tu zasahovali do štátnej správy, aj pre zisky, aj pre informácie - ale to v Gorile nie je. Ale ak niečo myslíš, predpokladáš, tak napíš.

vrbovčan

"Spoločnosť KISS sa v roku 1993 stala víťazom výberového konania na projekt Govnet, ktorý mal vyriešiť tok informácií v štátnej správe dobudovaním vládnej dátovej siete. Tá mala umožniť poskytovanie informácií vo všetkých oblastiach a na všetkých úrovniach štátnej správy. Výber dodávateľa systému od začiatku rôzne skupiny spochybňovali, nešlo však o názory odborníkov. Súčasťou projektu bolo aj vybudovanie Komplexného automatizovaného systému Rady obrany štátu - Kasroš."

"Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) vykonal v spoločnosti KISS v marci 2002 dve kontroly. Ani pri jednej z nich, podľa vyjadrenia bývalého konateľa spoločnosti KISS nebolo zistené žiadne porušenie zákona o ochrane utajovaných skutočností. Naopak, podľa jeho vyjadrenia, došlo k porušeniu zákona zo strany NBÚ a spoločnosť KISS v tejto súvislosti podala námietku zo zaujatosti. NBÚ aj napriek výsledkom kontroly odporučil Úradu vlády SR vypovedanie zmluvy na realizáciu Govnetu, hoci týmto prekročil svoje kompetencie dané mu zákonom."

"Vláda v auguste 2002 zbavila riaditeľa NBÚ Jána Mojžiša mlčanlivosti o utajovaných skutočnostiach. O zbavenie mlčanlivosti požiadal vyšetrovateľ Okresného úradu vyšetrovania PZ Bratislava I, ktorý chcel rozhodnúť vo veci oznámenia firmy KISS o skutočnostiach nasvedčujúcich tomu, že bol spáchaný trestný čin v súvislosti so zastavením projektu Kasroš a siete Govnet."

"Spoločnosť KISS napriek platnej zmluve a najlepšej ponuke neoslovili v súvislosti s opakovaným výberom vôbec. V októbri 2003 v spravodajskej relácii televízie Markíza Mojžiš obvinil expremiéra z klientelizmu pri 800-miliónovej (26,555 milióna eur) štátnej zákazke Govnet. Dzurinda mal údajne za firmu, ktorá by tento obchod realizovala, osobne lobovať na schôdzke s Mojžišom medzi štyrmi očami. Expremiér si však na žiadny osobný rozhovor s Mojžišom nespomína. Trestné oznámenie na Mojžiša však Dzurinda nechcel podávať.

Na okresnom súde v Bratislave sa 5. novembra 2003 uskutočnil prvý informatívny výsluch v kauze vypovedania zmluvy na realizáciu informačnej siete Govnet medzi KISS a Úradom vlády SR. Obidve strany sa nedohodli. Súd si preto od NBÚ vyžiadal potrebné dokumenty. Nakoľko išlo o prísne tajné informácie, prípadný proces mal prebehnúť s vylúčením verejnosti."

https://www.cas.sk/clanok/98910/urad-vlady-prehral-spor-firme-kiss-musi-...

Zrejme Ján Mojžiš zdržoval vydávanie previerok pre firmy, ktoré ich potrebovali a za vydanie očakával úplatok. K previerke potreboval aj vyjadrenie kontrarozviedky SIS, takže s Arpášom boli obaja zainteresovaní. Je možné, že jednania o podmienkach vydania previerok sa uskutočňovali v byte na Vazovovej, ktorý bol Zoltánm Vargom Jánovi Mojžišovi ponúknutý. Haščák o tomto nemusel vedieť. Len táto informácia sa od Vargu priateľa a bývalého kolegu Rejdu, dostala policajtovi Rejdovi, ktorý vyšetroval obchodovanie s bezpečnostnými previerkami. Polícia to vyšetrovala na základe udania firmy KIIS. Čiže SIS bola namočená v obchodovaní s previerkami až po uši a dozvedela sa, že polícia po týchto únikoch pátra. Zrejme preto sa snažila potom celú Gorilu nechať utajenú. A zrejme preto sa aj Holúbekovi vyhrážala obvinením z vlastizrady. Lebo, ak by sa zverejnilo, že NBU vydáva previerky nie spoľahlivým ľuďom, to by bola spochybnená spoľahlivosť celého štátneho aparátu. U NATO. Lebo NBU je preverovací orgán podmieňujúci účasť štátu v NATO. A to by bol prúser u NATO na sedem rokov, ako sa povie. Aj pre Dzurindu aj pre Fica.

Keď sa Penta dozvedela v polovici februára o tom odpočúvaní, požiadala o pomov Alojza Lorenca. Ten im poradil, aby vylákal Haščák Fica do bytu a zkompromitoval ho.

A zrejme je tam zapletený aj Kočner. Lebo tomu Haščák dal za úlohu, aby od Arpáša kúpil nahrávku a vybavil jej oficálnu likvidáciu v SIS. V tomto článku sa spomína ako sprostredkovateľ. Zároveň v ňom Arpáš priznáva, že informácie odovzdával priamo Alojzovi Lorenzovi. Samozrejme až po tom, čo ho Penta po výmene vlády regrutovala.

"Obaja – Arpáš aj Penta – odmietajú, že peniaze, ktoré Penta cez sprostredkovateľa (Kočnera - moja poznámka) Arpášovi vyplatila, súvisia s Gorilou. Tieto finančné transakcie budú musieť teraz Arpáš aj Penta vysvetliť vyšetrovateľovi."

"Oslovil ho priamo Haščák

Objednávku na spoluprácu dostal priamo od šéfa Penty Jaroslava Haščáka. Na stretnutí s ním bol aj majiteľ gorilieho bytu Zoltán Varga a bývalý šéf ŠtB Alojz Lorenc, ktorý pre Pentu pracoval. „Podmienky sa však nastavili tak, že komunikácia prebiehala cez generála Lorenca. Jemu som aj odovzdával informácie a analýzy,“ hovorí Arpáš."

https://dennikn.sk/287224/arpas-ktory-mal-predat-pente-gorilu-informacie...

Jozef Magala po nástupe do funkcie riaditeľa SIS všetkých siskárov, čo mali niečo spoločné s touto kauzou prepustil a zaviazal ich mlčanlivosťou, aby tak SIS očistil. To isté sa u polície stalo aj Rejdovi.

Ešte pre Ľubov napíšem, že Dzurinda povolil prelety na Juhosláviu (1999) nie pár mesiacov pred kauzou skupinka (2003), ale 4 roky.

Po prevalení

Norman

Ale nie že by to situáciu nejak zjednodušilo ...
Aby som to skúsil zhrnúť: Základná myšlienka platí - tento Gorilí nápad nie je nejak lokálny, ale niekto zo zahraničia ho skoncipoval ako pascu, ako podklad pre vydieranie tých, čo boli pri moci - SDKU, ANO ...
Presne ako hovoríš, Fica tam zatiahli dodatočne ako určitú ochranu (to aj fungovalo, ináč by to Smeráci vyhodili skôr).
SISka bránila zverejnenie či vyšetrovanie z mnohých dôvodov, to neprekvapuje.

Ľubov

Tiež ďakujem,si presný ako chirurg.-). Myslela som to ale trochu inak,ako údiv,že po vojne proti Juhoslávii,v ktorej sme sa pridali na stranu agresora ,bol Dzurinda v roku 2002 opakovane zvolený a zostavoval vládu. Aj stranu ANO predsa volilo 8% z nás,to je strašné,a bude strašné ,či 4,alebo 400 rokov. Je to tam navždy.

Z týchto Tvojich informácií ide trocha mráz-pretože naozaj tá miera intríg na takú malú a v podstate "bezvýznamnú" krajinu,akou je Slovensko je obrovská a ovplyvňovala politické dianie ktovie odkedy.Čo potom naozaj veľké štáty,Amerika,Rusko,ešte stále Nemecko a Francúzsko ? Môžeme si urobiť aspoň akú-takú predstavu o Hydre. No,treba to rozdýchať,aj tajní,aj novinári,aj politici sú stále iba ľudia.Ako my,máme stále šancu.

Norman

Na strane ANO sa prejavil ten efekt "demokracie" - sklamaní voliči volia s radosťou nové strany. Volili ANO, SOP, potom SME-Rodina a teraz budú podobní naivisti voliť Progresívcov. Pri každých voľbách na Slovensku vznikla aspoň jedna nová strana, ktorá sa dostala do parlamentu. To myslím nie je celkom bežné v iných krajinách.

Táto hraná demokracia proste výrazne zneužíva aj tieto primitívne inštinkty, túto vieru, že sa to s novými ľudmi zmení.

vrbovčan

Stretávam sa na dennej báze s jednou starou dámou. Pri obede. Vedieme spolu rozhovory o rodine, spoločnosti, politike, globálnej aj domácej. Je to rozhľadená vzdelaná sčítaná pani s bystrým umom. Celý život učila, aj mňa, napísala dva romány a myslím, že pracovala aj pod ministerstvom v nejakom literárnom ústave. K dobe minulej aj tejto sa vyjadruje pragmaticky. Až na jeden moment, kde s ňou vediem spory. Ona tvrdí, že teraz sme v takom marazme, že záchrana je možná len nejakou totalitnou vládou. Dočasnou samozrejme. Myslím, že dokonca použila aj výraz diktátor. Ja jej oponujem, že demokracia je predsa k tomu, aby sme ju my sami strážili, ochraňovali, a ak sa zvráti z nejakej cesty na zlé chodníčky, sme to my, kto musí sa postarať, aby sa vrátila na správnu cestu. Ono to znie trochu pateticky nepragmaticky, ale je to tak. Ľudia, čo im záleží na spoločnosti, sú inteligentní, majú dar reči, sú väčšinou ticho. Neozývajú sa. Lebo tak to je. Človek, čo niečo vie, neustále o sebe pochybuje, či sú jeho úsudky správne. To je znak jeho múdrosti. Preto sa v spoločnosti veľa nevyjadruje a radšej počúva, aby nežil v svojej bubline a nazbieral informácie aj z protiľahlej strany. Aj keď vie, že sú to somariny, vypočuje si ich. Dobrý príklad je partia večer pri pive. Ten, kto má v hlave prázdno, ešte nie je ani pri stole, už z diaľky dáva najavo, že musí všetkým čosi "múdre" povedať. Naopak ľudia inteligentní ticho sedia a viac počúvajú a premýšľajú.
Príkladom by mohol byť aj Holúbek. Ten sa dozvedel o korupcii obrovského rozsahu, a že orgány určené k náprave nekonajú. Tak sa ako správny človek rozhodol, že to tak nenechá. Mohol kľudne pracovať ďalej a zabudnúť, a dokonca dostával aj nejaké odmeny, no nenechal to tak. Takto nejak by mala demokracia fungovať na rozdiel od totality. V demokracii je síce jednoduchšie robiť podvody, ale aj jednoduchšie sa im postaviť, ako v totalite.
Smer je podľa mňa jedna z najdemokratickejších dnešných strán. Dôkazom je dnešná situácia. Lebo tak, ako to demokracia káže nezasahoval do samosprávnych záležitostí súdnicstva, prokuratúri a polície. Jedna z chýb, čo sa z jej strany stala je, že keď vládol sám, až úzkostlivo dbal na to, aby sa neprejavil nejak protektorsky. Hlavne voči médiam, ktoré po ňom šli a len čakali na takúto príležitosť. No a pritom sa v súdnicstve a prokuratúre diali veci poza chrbát nás všetkých. Veď aj mainstreem uznáva, že Kaliňák nechal vyšetrovať a nezasahoval. Práve ten vyšetrovací tým ochraňoval a to mu možno zlomilo väz.

vrbovčan

Ja priznávam, že toto sa mi objavilo v novinkách až dnes ráno. Zdieľal to Gustáv Murín. Včera večer som sa vytrápil s písaním článku a dnes ráno sa objavil dôkaz, že je to tak. Až hádam na SISku. Ale je možné, že po voľbách 2002 sa to menovaním Ladislava Pitnera zmenilo aj tam. Omlúvam sa, je to zase dlhé. Vystupuje tam Monika Tódová ako priateľka Miloša Žiaka, Miloš Žiak, Ján Mojžiš, NBU, veľvyslanecstvo USA, SIS, Mikuláš Dzurinda, Ivan Šimko, firma KISS, firma Ditec, izraelská obchodná komora atď.
Maily Moniky Tódovej manželke Alexeja Fulmeka, zápis výpovede Mikuláša Dzurindu v kauze skupinka. Tódová píše o Žiakovi akoby majiteľovi SME a mafiánovi Borbélym krstnými menami.

https://www.faktyadokazy.cc/2019/04/02/dalsi-svoj-sukin-syn-novinarky-mo...