Kočneriáda pokračuje

Tieto tri dni pokračovala v Pezinku Kočneriáda.

Okrem iných cirkusov, vystúpil objednávateľ vraždy Zoltan Andruskó, ktorý označil Kočnera za páchatela - aj keď ho vôbec nepoznal, nikdy sa s ním nerozprával.Takisto označil za objednávateľku Zsuzsovú, ktorej sa vraj bál. No, že sa niekoho bál, to je možné - ale asi to bol niekto horší, ako Zsuzsová či Kočner.

Okrem toho menoval explicitne nejakých politikov či celebrity, aj Fica. Tým sa na 15 rokov odsúdený vrah Andruskó jasne prejavil ako zmanipulovaný politický svedok, jeho výpoveď sa tým prepadla do bahna.

 

Ďalší deň vystúpil ďalší korunný svedok Peter Toth. Ten takisto ohľadne páchatelstva hovoril len o svojich domienkach. V žiadnom normálnom súde by svedkov nenechali vypovedať o svojich ničim nepodložených presvedčeniach. Toth takisto do výpovede zatiahol politikov, hlavne keď bola reč o motákoch, ktoré mu údajne z cely posielal Kočner. Za prvé sa jednalo o obdobie po vražde, nebolo v nich nič o samej vražde, len o prepusteni  z väzby, takže s prípadom nič priamo nemali a boli na súde jasne len z politicko propagačných dôvodov. Navyče podľa jeho vlastných slov, Toth polovičku motákov skartoval, čiže selektoval tie, ktoré má ponechať na súd a ktoré nie sú vhodné.

Tothovo jednanie v tom inkriminovanom období posledných pár rokov určite nie je jednanie osoby, ktorá sa nechtiac priplietla do nepríjemných vecí, ale človeka, ktorý zámerne zostáva v kontakte s Kočnerom, aj keď je ten vo väzbe a mnohí od neho už odskočili - len Toth nie, ďalej ho manipuluje a podvádza, aby veci nakoniec odniesol polícii, s ktorou spolupracuje ako utajený svedok.

Pripomínam, že Toth bol a zrejme je agent tajných služieb a zrejme nielen získavateľ informácii, ale aj jeden z hlavných manipulátorov diania, vrátane vraždy novinára a jeho snúbenice. To nie je ohováranie, to je jedna výrazne plausibilná verzia tejto dvojitej vraždy - samozrejme dokázať ju môže len nezávislý súd - a taký na Slovensku v súčasnosti nie je.

Toth mal zrejme vypracovať nejaké dôkazy ohľadne spojenia a konšpirácie Kočner-Zsuzsová. Mal vypracovať dôkazy o ich zapojení do vraždy - ale okrem Threemy, teda údajného backupu komunikácie Kočnera s rôznymi ľuďmi,  nič neposkytol. Navyše tam nie je ani v najmenšom, ani symbolicky či slovne šifrovane náznak, že by Kočner vedel niečo viac o zločine. Uťahova si tam z obete, ktorú nemal rád, presvedčený, že tie texty nebude nik cudzí nikdy čítať - ale o akýchkoľvek insiderských veciach so zločinom nič. To je ťažko uveriť, že toto je korešpodencia objednávateľa. Takáto úvaha je síce len nepriamy dôkaz toho, že veci boli inak, ako sú prezentované obžalobou, ale obžaloba nemá svoje teórie podložené ničím lepším.

 

Zrejme sa teda bude variť kočneriáda prinajmenšom do volieb. Včera výpovede vraha Andruskóa už použil Andrej Kiska, ktorý napísal otvorený list Ficovy. Iba sviňa Kiskovho typu sa zníži k formulácii tak primitívnej a úbohej.

Pripomeniem, že vo vyšetrovacej väzbe za výtržníctvo, teda za svoju satiru, sú spravodajci Vasky a Daňo. V podstate sa tak systém zabezpečil, že o súde sa nebudú verejne vedieť podrobnosti, pretože s Vaskym adaňom bol odstránený hlavný troublemaker a potenciálny referátor zo súdu. Myslíme si o tých dvoch svoje, ale systém sa ešte pre istotu aj takto poistil.

O súde píše kriticky ešte Jana Teleki na Eurorešpekte a nejaké nemastné neslané veci Hlavné Správy, napríklad tu a tu, ale celkovo sa tejto téme z alternatívneho, teda iného, ako oficiálneho, už každý vyhýba. V masmédiách sa ide samozrejme podľa nalinkovaných línií - hrozná vražda a za všetko zodpovedá vláda - čo je smiešne a urážka inteligenciu slovenkého národa, ak toto akceptuje. Ale máme zlé skúsenosti, bohužiaľ.

Kriminalizácia politiky je jasným príznakom nastolenia totality, policajného štátu. 

 

 

 
0
vrbovčan

Andruszkovi neverím ani nos medzi očami. Zišlo by sa zistiť o ňom viac. Nie je to ten, čo absolvoval bojový výcvik? Zaujímavé je, že o Kočnerovi tvrdí, že nikdy sa s ním nestretol, ale vymenoval jeho priateľov. Samozrejme, že presne tých, ktorých je treba pred voľbami zdiskreditovať. Čo už toto je? Dohodu o vine a treste s ním uzatváral prokurátor Šanta. Čiže ten musel Andruszkoa nabrífovať. To už sa ale podobá na 50-te roky. Nie podobá. To je to isté. Ak sa nemýlim, vtedajších obvinených naučili priznavací prejav, ktorý na súde odrecitovali.
Ďalší je Tóth. Ten prevzal 30 motákov, ale zachovali sa len 4. Sa mozrejme, že tie, kde žiada o pomoc Fica a Mamojku sú zničené.
Mám veľké podozrenie, že Šanta vymyslel pre Andruszkoa nejaký sôsob, ako ho po čase dostať z basy. Lebo pre skrátenie sadzby trestu na 15 rokov sa hento, čo po ňom chceli ani veľmi neoplatí.
Netvrdím, že to je tak, ako popisujem, len som chcel o podnietiť diskusiu.

Norman

Určite čaká, že trest bude nižší. Stále mu dávajú na ksicht masku, média neuverejňujú jeho fotku, zjavne s tendenciou, že bude prepustený (možno aj veľmi, veľmi rýchlo).

Je možné, že celá ta banda troch - Andrusko, Szabo, Marček - boli militanti pod vplyvom či minimálne kontrolou tajných služieb. Marček bol bývalý vojak, Szabó mal výcvik, slúžil na tej ľodi (ak si to teraz nejak nemýlim, že). O Andruskovi sa nevie nič bližšie. Toto je jedna z mála (ako tak) zaručených fotografií. Áno, takto vyzerá.

Andrusko

Je to len podnikatel v stavebníctve? Alebo skôr malý gauner, koordinujúci strelcov?  Kto z týchto ľudí odolá, keď sa im ozve "zahraničná tajná služba"? Nik. 

Andrusko môže byť o nejaký čas presunutý a stratí sa. Dostane novú identitu, nejakú podobnú prácu niekde v zahraničí. Nik ho nebude hladať, nik si nevšimne, že nie je už v base. Kto by ho hľadal? Markíza? Hlavné správy? Nejakýposlanec? Ale kde.

Andrusko na súde stále zdôrazňoval, že toto nerobíl a že sa v tom nevyzná. Pod "toto" myslel vraždy na objednávku. Naozaj bola vražda, pri ktorej ho chytili, hneď tá prvá? U Marčeka a Szaba údajne nebola, konkrétne ten z lode je strelec na ľudí, s oficiálnou licenciou. Marček je údajne tichý manipulovateľný človek. Zaznelo, že Szabó sa pýšil, ako Marčeka používa na špinavú robotu.

 

Zsuzsová bola údajne v SIS, v každom prípade aj oficiálne robila pre Kočnera tie prieskumné úlohy - to každá ženská len tak nedá. Na začiatku po zatknutí neukazovali jej tvár - to ešte bola možnosť, že vrhne vinu na Kočnera a sama zostane mimo, ako teraz Andrusko - až teraz, keď zrejme nechce rozprávať tak, ako chce Lipšic, ju na súde prezentujú odhalenú.

Kočner je celý čas v spojení s politikmi, finančníkmi.  Robí pre nich a zároveň ich kontroluje. Väčších špehuje, menších (je generálny prokurátor menší??) fackuje a kope.  Podobne Toth - typická šedá postava, nič normálne nerobiaca, z čoho asi tak celý čas žil, že  - posunuli ho ku Kočnerovi ešte pred celým plánom, ale potom ho použili, aby Kočnera podrazil, keď tento sa chcel osamostatniť. Služby Západu sú jedna veľká mafia.

Celá mozaika do seba zapadá. Všetci boli v určitom zmysle v službách tajných služieb, ide len o to, kde vedie tá čiara podrazu medz nimi.

Nicholson pred týmto utiekol do Kanady a zastavil sa až v starobinci. Toto je aj pre neho nebezpečné. Ide o získanie strategického Slovenska. Je malé, je slabé, je blbé. Lets move, boys.

Títo, ktorí zabili Sulajmáního, určite nezaváhali obetovať malého, bezperspektívneho novinára.

 

 

vrbovčan

že mi nie je jasné, prečo nezobrali Kočnerovi telefón pri jeho zaistení. No teraz je to jasné. Dal im iný a Tóth im ten pravý priniesol až po niekoľkých mesiacoch. Včera na súde ovšem uviedol inú farbu telefónu. Zaujímavé.
U Andruska je zaujímavé, že má dlhy a myslím aj voči daňovému úradu. Taký človek je ľahko vydierateľný. Čo keď si ho vybrali (niekto plus Szuszová, nie Kočnera) aby zariadil vraždu a nadiktovali mu, ako má vypovedať. Zatiahnuť do toho Kočnera, ale hlavne ľudí z politického prostredia. Za účelom prevratu. Alebo dokončenia prevratu. Už zaútočili dokonca na ústavný súd.
Za ďaľšie mi nie je jasná úloha Szuszovej. Predvčerom avizovala, že včera predloží dôkazy o svojej nevine. Včera sa neudialo. Uvidíme.
Zachytil som na TA3 nezaujatý rozhovor s človekom z advokátskej komory, že zatiaľ majú na Kočnera len nepriame dôkazy. On tvrdil, že ak by ho odsúdili na základe len takýchto dôkazov, bolo by to dosť neštandardné. No proste majú voči nemu zatiaľ len výpovede svedkov a žiadna nehovorí o zadaní vraždy.

vrbovčan

"V právnom štáte na vydanie odsudzujúceho rozsudku nestačí názor troch spolupáchateľov. Odsúdiť na dvadsať päť rokov väzby nie je možné ani na základe názoru tisícov čitateľov mainstreamu, masírovaných pod pláštikom verejnej mienky."

https://www.eurorespekt.sk/megaproces-zalozeny-na-domienkach-fabulaciach...

Norman

hypotéza:
Kočner je na odpis.
Najlepšie obviniť z vraždy, ako Pala Ruska. Rusko mal styky s mafiánmi, mal za nepriatela tú Volzovú ... zrazu začal na doživotie odsúdený vrah rozprávať o akejsi pripravovanej(!) vražde.
Na Kočnera také niečo nie je k dispozícii.
Treba mu našiť vraždu. Koho má za nepriateľov, do koho vrta? Novinári - treba zapojiť nejakých prestitútov, aby do neho vrtali. Vagovič, Todová, Valček, Kuciak .... a iní. Zdroje dostávajú z centrály, cez Prahu.

A potom: treba vraždu napojiť na Kočnerovu kliku.
Kočner pozná povedzme desať pochybných živlov, najmenej, medzi nimi aj Zsuzsovú. Tá pozná zbežne tiež kopu čudných ľudí, medzi nimi , zbežne, aj Andruskóa. Hop - to je možno človek v našej databáze externých spolupracovníkov - kriminálnik a zároveň vojak. Možno aj vieme, že Andrusko je nepriamo spojený už s vraždou Molnára (cez Marčeka a Szaba).
Rozhodnuté, ide sa za Andruskom.
Dá sa mu nôž na krk, možno sa vyrobia dlhy, možno sa mu sľúbi budúcnosť, to je ťažko povedať. A. vie, že to sú rizikové veci, že je za hranou a majú ho v moci, ale musí poslúchnuť. Zapojí Marčeka a Szaba a vraždu urobia. Možno zámerne dvojitú, lebo motívom sa stalo aj pobúrenie verejnosti a zvrhnutie socdemokratickej vlády.

To je jedna z verzií.

Ale mohli isť aj za Zsuzsovou, a tú "presvedčiť".
Mohli ísť potencionálne aj za Kočnerom, že potrebujú vraždu novinára, nedá sa ani to vylúčiť. Dôvody, prečo by ale vražda bola proti zámerom Kuciaka je ale viac a už sme ich spomínali. Kočner začal robiť ten Pranier, nemohol chcieť novinárov ako obeť, naopak , chcel nájsť na nich svinstvá aprezentovať ich ako prostitútov. Načo by Kuciaka preboha zabíjal??
Pravda, môže byť kompromis. Prinútili aj Kočnera, pričom ten sa nejak nebránil a keď si mal vybrať ciel, zvolil Kuciaka. Možno. Ale nemá logiku, že by to bola jeho hlúpa iniciatíva a jeho záujem - ale Kočner bol menšie pivo, ako sa prezentoval a musel plniť to, čo mu bolo povedané.

Zeman na návšteve v povedal Putinovi, s ktorým sa tretol niekde - "Žurnalistov nado likvidirovať" To povie každý druhý človek ľahko. Naozaj chce ale zabíjať?

Vraždiť ľudí, organizovať to, dokáže málokto. Zopár bánd tu bolo, napodiv sa vyvraždili medzi sebou a zvyšok je v base, alebo utiekol. Vraždiť ale dokáže USA, táto veľmoc sa tým ani netají a bez preháňania sa dá povedať, že za každou politickou vraždou sa treba najprv pozrieť, či to nie sú oni.
Za Kuciakovou nepochybne.

Na Kočnera majú bezpochyby len nedostatočné dôkazy. Ale oni ho možno ani nechcú zavrieť - stačí to súdiť, babrať sa v tom ako v hovne, aby bol smrad. Keď ho súd po voľbách oslobodí, budú zas s nadšením ukazovať, aké hrozné je súdnictvo (a vinu budú absurdne dávať Ficovi, ktorý s tým naozaj nič nemá).

Niekedy je mi naozaj až akosi škodoradostne "dobre", keď vidím, ako dopadol hlavne Mečiar a Fico. To sú všetko ľudia malomestkého razenia, ktorí NECHCU VERIT, aký je reálny svet. Oni stelesňujú v mojich očiach tie tisíce ľudí, čo človek aj na webe stretol, tie milióny, čo sú také - naivné, tupé, nepoučiteľné.
A budú dovtedy všetci padať na hubu, kým sa nepoučia.

vrbovčan

Tým myslíš asi Holcovú a ľudí z...v úvodzovkách "Člověk v tísni". Viď ich aktivity k zvrhnutiu Castra na Kube. Tam sa im podarilo zapliesť do toho dokonca bývalého ministra českej vlády.
S tými novinármi a ostatnými, čo sa im podarilo do toho zatiahnuť bez ich vedomia, že sa zúčastňujú spravodajskej hry na zvrhnutie vlády pomocou vraždy. By sa dalo prirovnať k hre Šmejdov. Dôvodom, že sa oklamaní ľudia nesťažovali, že boli oklamaní, je ten, že sa hanbia, že sa nechali oklamať. Sami novinári si mysleli, že ide o odkrývanie korupcie vo vládnych inštutúciach. Možno teraz už vedia, do čoho sa namočili, ale z dôvodu pocitu hanby a strachu z viny na spolupráci z vlastizrady a vraždy, mlčia.
Možno sa čaká na whistleblowera z radov zasvätených novinárov. Ale ten príde jedine po voľbách. Vyhratých. A v to možno nejaký nádejný whistleblower dúfa. V opačnom prípade sa pravda ukáže až za nejakých 20 rokov.
K tým Tvojim dvom variantom by bolo vhodné nájsť v histórii nejaké paralely a analyzovať. Ale nechcem byť dlhý.

Norman

Prirodzene, iba málo ľudí vedelo, že sa bud evraždiť. Vlastne to nik nevie ... až sa to stane.

Prirodzene, zúčastnení vždy mali , majú a budú mať pocit, že pomáhajú "dobru". To je základná zásada motivovania ľudí - vždy dobrom. Vždy bojujú proti nejakému zlu - najnovšie proti korupcii.

Prirodzene, títo ľudia vždy hľadajú vinníka čo najnižšie. Boja sa ho hľadať vyššie. Tí, čo hladajú vinníkov vyššie. sú "konšpurátori". Ak ho hľadáš vyššie, obviňuješ silnejších - a to sa im nechce. Oni obvinia Fica a jehoi vládu - lebo tpovažujú za vyššiu moc globálnu Ameriku. Akonáhle by sa globálny systém rozpadol (napríklad by v USA nastal rozvrat, v Európe by sa moci ujali antimerkelovskí a antiamerické sily - a to by sa stalo aj v iných blízkych štátoch - v tom okamžiku by masmédia a ti dnešní prestitúti prestali kritizovať slovenskú vládu. Vládu prestanú samozrejme kritizovať, aj keď sa jej ujmú žaľudi, ale prestanú aj akonáíhle ich pasák spoza hraníc stratí silu. Potom ponúknu svoje špinavé diery niekomu inému. Ale o ich morálku nejde, išlo mi len pripomenúť, že oni kritizujú len slabých a osamotených, aj keď je to niekedy aj predseda vlády akéhosi Slovenska - politická moc na Sloesnku, ak nie je podporená geopolitickými znalosťami, je nič.

vrbovčan

Vagovič mlčí. Deň po tom, čo polícia našla zabitých Kuciakovcov sa na internete objavilo video rozhovoru Kovačiča s Vagovičom a Bárdym. Bolo to ešte čerstvé, čiže v ich tvárach sa dalo čítať strach a neistotu. Ešte sa nerozbehla kampaň talianska mafia a Fico. Hneď prvý deň ale už Aktualiy písali o Kuciakových článkoch o Kočnerových kauzách. Napodiv to trvalo len dva dni. Prešlo sa ako na povel celá mainstreamová scéna na Talianov.
Ovšem. Ako sa obaja vyjadrovali o Kuciakovej práci. Samozrejme ju vychvaľovali a popisovali jeho prácu investigatívneho dátového analytika. Vagovič sa tam medzi rečou vyjadril, že v ten deň, keď naposledy odišiel z práce, Kuciakovi volal a nedovolal sa mu. Chcel mu oznámiť, vraj sa na neho niekto pýtal a dnes ho navštívi. Bodka.
Už si to presne nepamätám. Videl som to iba raz. No podstatné je, že to video po pár dňoch, keď som si ho chcel znovu pozrieť, už tam nebolo. Zľahla po ňom zem. Netvrdím, že to mohol byť vrah. Ani, že Vagovič alebo Bárdy majú prsty v jeho vražde. Len divné je, že vzhľadom k toľkým svedkom, čo sa prihlásili, sa Vagovič ako svedok nehlási. Mlčí.
Vrátil som sa k tomu až teraz, keď som sa dozvedel, ako jeden z obžalovaných, ktorý popiera vraždu, tvrdí, že mali Kuciaka len zbiť, ale našli ich oboch už zabitých.

Náhodný okoloidúci

Nechcem sa tu príliš rozpisovať a teoretizovať, tak len stručne.
"Slušní" od začiatku na povel hrali hru "talianska stopa" a všetci liberáli a novinári im pritakávali. Všetci počítali s tým, že Ficova vláda padne a budú predčasné voľby. Boli si tým istí ako že ráno vyjde slnko. "Slušní" zjavne nepočítali s tým, že polícii pod vedením ministerky dosadenej práve Smerom sa podarí vypátrať páchateľov, a tak všetko, čo sa teraz deje, je už zrejme len ťažká a neohrabaná improvizácia, odhalenie časti páchateľov im vážne nabúralo plány. Veď Kočner bol od svojho začiatku spriahnutý práve s tzv. liberálmi. A možno mu pohrozili, že ak ich prezradí, tak niekomu z jeho blízkych to nebude jedno. A on v tom možno aj má prsty, veď je (bol) ich človek, aj keď snažil sa hrať hlavne sám pre seba, ale už zistil, že ho len použili a zneužili na špinavú robotu.

Čo sa týka Danielitovej kamarátky Alenky Zs., pred pár týždňami v správach prebehlo, že podľa toho, ako vzdoruje výsluchu, sa dá usudzovať, že má za sebou výcvik v tajnej službe.

Norman

Prvé dni sa Kočner spomínal aj u Todovej, prvé dni bol aj vyšetrovaný políciou.
A ako hovoríš, uťalo to ako bičom.

Treba si uvedomiť, že samozrejme novinári nie sú insideri, o ničom nevedeli. Takže sa rozbehli na svojej úrovni. Ak aj bolo vyššie plánované, že Kočner padne ako vinník, mal padnúť až neskôr, najlepšie bližšie pred voľbami. To im nie celkom vyšlo.

Vagoviča ako vraha môžeš vylúčiť, také niečourčite nedokáže spraviť (aj keď vyzerá ako stelesnená smrť). Nie vraždu na objednávku. A z vášne ich určite nik nezabil. Aj na Nicholsona, samozrejme, možno zabudnúť - ten mal byť možno sám obeť, sám si to aspoň myslel, a preto utiekol pár týždňov pred vraždou. Možná obeť bol možno ešte Vačok zo Sme, alebo Todová. Všetko bezperspektívne nechápajúce kádre.

Ale video mohli stiahnuť, lebo v ňom moc kecali. Prvé dni nemali ešte inštrukcie a Smer sa im zdal ľahšie zasiahnuteľní cez Taliansku stopu. Mali tam tú sekretárku, čo kedysi spávala s Talianom a tak ďalej.

Ak by Kočner nemal spor s Markízou o 70 miliónov, poviem, že to Kočner, ako starý skúsený agent na špinavosti, spravil na podnet Američanov a pre Američanov, aby to hodili na Smer, aby urobili majdan. Ale to by sa s Kuciakom nehádal.