Určitá selektivita vírusu COVID-19

Black box. Ak máte budík, nevidíte do  neho, neviete, ako sa to vo vnútri hýbe - ale vidíte, či funguje presne, alebo nie.

Ak sa niečo stane, nikdy neviete presne, čo bolo predtým, kto a kde a prečo ťahal za drôtiky. Ale vidíte minimálne cui bono. Pre koho dobré, pre koho zlé?

Zas niekoľko grafov:

Počet zistených infikácií podľa kontinentu.

Je jasne vidieť, že po prvom rozšírení v Ázii sa ťažisko rozšírenia presunulo na Európu a Ameriku.

 

 

Tu sú prípady úmrtí, podľa kontinentu. Je to prirodzene podobný priebeh, ako u infikovaných -postihnutá je najmä Európa a Amerika.

 

 

A tu je mapa s ohniskami pandémie. Európa je celá vo farbe červenej smrti. Amerika (USA)  tu síce vizuálne nevyniká, ale je len zatiaľ.

  

Ja viem - Čína to zvládla zavedením prísnych opatrení, disciplíny a modernej elektroniky. To je to vnútro budíka - vysvetlenie, ako to funguje. Keď sa ale pozriem na dôsledky, vidím hrozivo jedno - postihnutí sme my. Postihnuté sú zas najväčšie biele civilizácie.

Dôvod šírenia pandémie v týchto civilizáciách sú ich vlastnosti. Nehodnoťme hneď, nakoľko sú tie vlastnosti zlé, nakoľko si za to Európa "môže sama". Isté je, že vírusové zlo v tejto civilizácii funguje, že ochromuje celú spoločnosť (a hrozí potencionálne až genocídnym vymieraním). Ako by lepšie fungovala biologická zbraň nepriateľov Európy (a Ameriky), ak nie takto?

 

Je tu ten fakt, že epidémia začala vo Wuhane a Čína musela zavrieť podniky a utlmiť veci. Sama mala nemalé straty na životoch - okolo 4 tisíc. Lenže popravde a podľa logiky - ako inak by sa nenápadne dala rozšíriť pandémia z ázijského víru, z ázijského zvieraťa - ak nie takto? Ak by sa začala objavovať zrazu v Európe, ale v Číne nie, bolo by to nápadné, absurdné.

Takéto veci nemusia a ani zväčša nie sú záležitosť vlád. Nie vláda, ale nejaká vplyvná skupina získa vojenský vírus a dokáže ho takto použiť. Dokonca to ani nemuseli byť Číňania, Aziati. Mohol to byť ktokoľvek - ale jeho cieľ mohla byť Európa a Amerika.

Vychádzam z predpokladu, že ten vírus má východoázijský pôvod. Možno je úplne prírodný, zmutovaný, alebo možno umelo upravený - to nie je vôbec teraz dôležité. Možno ho získali z vojenských laboratórií, ale je aj možné, že nákaza vznikla prirodzene - začali sa objavovať prvé prípady vo Wuhane a až vtedy sa niekto rozhodol: ten vírus by fungoval ideálne na Európu a Ameriku.

 

Ale to je hľadanie zla. Možno a najpravdepodobnejšie za týmto celým nie je žiaden zločinec, žiadna skupina, ktorá by takýto požiar založila a podporovala. Ale to, že vírus COVID-19 tak výborne funguje v západných spoločenských pomeroch - to je fakt.

Je to ďalšia silná rana pre európsku civilizáciu. Jej nepriateľia sa tešia, aj ak nepriložili ruku k dielu. A koniec-koncov v stave, do akého sa táto civilizácia dostala, ani my nie sme dvakrát jej priatelia. Pandémia je vlastne len jedna forma úpadku, ktorú sme jej predpovedali. Aj keď je vírus nový a možno náhodný fenomén, aj tak je pre západnú civilizáciu korporátneho kasínového kapitalizmu usvedčujúce, že mu zatiaľ najmenej odoláva, že sa nedokáže brániť.

 

V každom prípade je biela kvalita na Zemi zas stredobodom megakonfliktu a či už na nás útočia vírusy, iné rasy alebo hoc aj bohovia z tramtátrie - musíme sa brániť. Je príležitosť  zahodiť nezmysly a klamstvá explozívnej industriálnej civilizácie.

 
0
Roland Edvardsen

Na globálny juh to ešte len má poriadne doraziť - a tam to môže dopadnúť ešte horšie ako na severe (lebo slabšia hygiena, disciplína a nefunkčné zdravotníctvo a pod.) A tie nízke hodnoty globálneho juhu môžu byť asi aj kvôli nízkemu testovaniu a nízkemu reportingu.
Každopádne Západ či globálny juh má silnejšie obchodné vzťahy a cestovné prepojenie (migrácia tam a naspäť) s Čínou ako južní hnedoidi, takže je to pochopiteľné.

Norman

je to pochopiteľné, prečo je to na juhu zatiaľ menej. Ani som nechcel rozoberať, ako to na juhu bude, lebo ma to až tak nezaujíma, predpokladám, že to tam naozaj prebehne štýlom stáda, 10% v priebehu 10 rokov zahynie, ale to za pár rokov nahradia rodidlami, vlastne k poklesu ich počtov ani nedôjde. To nie je nejaká predpoveď, to je viac moja obava, najhorší scenár.
Jediná výhoda bude, že sa hnedoidi stanú nadlho nebezpeční ako (potencionálni alebo skutoční) bacilonosiči.

mailer

.

Náhodný okoloidúci

https://aeronet.cz/news/video-bill-gates-v-rozhovoru-pro-ted-odhalil-ze-...

Tak toto vyznieva ako nepriame priznanie, že vírus vytvorili a úmyselne vypustili s cieľom zdokonaliť Veľkého Brata.

mailer

.

Norman

Len tam Gates hovorí, ako viacerí už pred ním, že ľudia s imunitou môžu byť používaný na nejaké kritické miesta v zdravotníctve a podobne.

To, že Aeronet stráca pod tlakom pandémie úroveň je aj na tom preklade: Gates na konci povedal o určitom "(digitálnom) preukaze imunity", nie o "preukaze digitálnej imunity". To sa VK respektíve prekladateľ nevie zamyslieť, o čom hovorí a čo to tá "digitálna imunita" vlastne má byť?? :-)) Chápal by som podobná omyl v inej téme, ale keď sa hovorí o pandémii, zdravotnej imunite a podobne, a niekto do tohozačne pliesť "digitálne", lebo to lepšie znie? :-)
Tak na túto úroveň azda nie.

Náhodný okoloidúci

Gates celú svoju kariéru pracuje s digitálnymi technológiami, takže sa dá predpokladať, že do všetkého a do všetkých by najradšej nastrkal čipy. A nie je žiadne tajomstvo, že tajné služby "demokratických" ale aj "nedemokratických" krajín sa snažia do každej digitálnej technológie nastrkať "zadné vrátka" v podobe špionážnych vírusov a iných lahôdok. Najlepšie priamo do BIOSu, aby si s tým neporadil antivírus. A netreba zabúdať na prepojenie ESET - CIA.

Ale pozrime sa na to celé z inej strany.

11.9.2001 došlo k teroristickým útokom na "dvojičky" v Jew Yorku. A pošuškáva sa, že presne v tom istom čase prebiehalo cvičenie protivzdušnej obrany NORAD. To je ale náhodička.

7.7.2005 došlo k bombovým útokom v londýnskom metre. Pošuškáva sa, že v tom istom čase prebiehalo policajné cvičenie zamerané na bombové útoky v londýnskom metre. To je ale náhodička.

Od februára do augusta 2019 v USA prebiehalo cvičenie Crimson Contagion zamerané na boj proti respiračnej pandémii, ktorá sa mala rozšíriť z Číny do celého sveta. A k tomu cvičenie Event 201, organizované Gatesom, tiež zamerané na celosvetovú respiračnú pandémiu. A zrazu tu máme Covid-19, ktorý sa údajne rozšíril z Číny do celého sveta. To je ale náhodička.

Znova pripomínam, že v takýchto prípadoch uznávam prezumpciu viny.

Norman

Nejde o to, že čipy, ale pre istotu ešte raz: je rozdiel, medzi "digitálnym preukazom" o imunite, a preukazom o "digitálnej imunite". A to nie je nejaký prekladateľský jazykový problém, je to problém toho pojmu "digitálna imunita".
Ale to bolo len tak bokom. Ja chápem, že teraz sú všetci akosi rozhodení, jedni z víru, druhí z ekonomiky atď., ale takto kôasnúť Aeronet nemusel. Ale to je ich vec.

Dôležitejšie je, že sem ťaháš ďalšie témy. Tak sa to nerobí, to je o inom, WTC a Alkajda.

Pozri, všetci sa zhodneme a dnes sa to už našou dlhoročnou prácou dostalo do povedomia, že svet nie je rozprávka, že všetko naozaj dôležité je skryté. To nie je o nič zložitejšia a nepochopiteľnejšia myšlienka, ako to, že auto nie je lak plechu, sedačky a palubná doska, ale je to hlavne podvozok, na ňom motor, prevodovka a podobné veci. Podstata a sila je vždy skrytá a k tej sa treba dopracovať, aby človek vedel, ako sa to bude správať.

Za druhé je pravda, že zákulisné čachre dosahujú rozmerov WTC a podobne. Samozrejme, že tí ľudia NEMAJU žiadnu normálnu MORÁLKU. Ale to nemá automaticky nič s vírusom.

Za tretie je pravda, že veľmoci vyvíjajú bio zbrane. Ale aj atómové, aj ktovie aké iné.

Ale -
ak chceme vidieť kauzalitu, musíme sa spýtať - komu to prospelo. A čo vlastne? A toto debatné vlákno je hlavne o Gatesovi a jeho "priznaní". Výbuch pandémie mohol mať svoju pôvodnú logiku či zámer pre niektorú veľmoc, ale aj tak je pravdepodobnejšie, že je to len katastrofa, v každom prípade niečo, čo sa už dávno vymklo kontrole.
Samozrejme, že TERAZ sa každý snaží situáciu využiť - ale už mám dosť tých povier o tom, ako to ONI ovládajú. Nie, je to horšie - ONI sú úplne popletení sa síce zasahujú, ale celé sa im to vymyká z rúk a nik to už neovláda (a nehovorím len o pandémii, ale aj o dlhodobej ekonomike, enviromente, vláde a podobne).

A ku samotnému Gatesovi - je to vagabund a podvodník najhoršieho razenia, pritom vlastne blb takého Misrík razenia , proste nerd s peniazmi. On a jeho firma dodrbávali softvérovú techniku desaťročia. A je pravda, že teraz "robí" v osvete a zdravotníctve , hlavne teda tretieho sveta. ALE - práve preto to NIE je žiaden vládnucí element. Práve preto, že rozpráva o pandémiách to určite nie je niekto, kto by ich tajne spúšťal ( to by musel byť ešte väčší debil, ako je ten mýtus o Kočnerovi ).
Kriste ježiši, keď alterantívny nezávislý portál (AE) príde s tým, že požiar podpálil predseda spolku požiarnikov, lebo veď aha, každú chvíľu niekde prednáša o požiaroch - tak sa pýtam - už tu drbe aj poslednej alternatíve?

Náhodný okoloidúci

Aj keby sme pripustili, že netopierí vírus, ktorý sa v laboratóriu nechcel chytať na kultúru ľudských buniek mohol v prírode sám od seba zmutovať až tak, že sa pre ľudí stal prudko nákazlivým až smrteľným, tak stále je tu to, že tzv. "elity" s jeho pomocou dosahujú to, čo sa inak dlhé roky nedarilo alebo išlo len veľmi pomaly.
1. radikálne obmedzenie dopravy a lietania - splnený Grétin vlhký sen
2. rýchla legalizácia sledovania ľudí cez mobily - predstupeň totálnej špionáže súkromia
3. Big Pharma už spriada plány na totálne preočkovanie celosvetovej populácie a vyhráža sa represiami a "sociálnym kreditom", tým, ktorí to odmietnu
4. krachujú malé podniky, veľkým firmám sa opäť uvoľní trh
5. štáty budú nútené požičiavať si od bánk veľa (nekrytých) peňazí a potom bude nasledovať ďalšia vlna privatizácie, aby štáty dokázali dlhy splatiť
6. ďalšie vlny votrelcov a nájazdníkov z krachujúcich južných štátov, tentokrát to budú "koronamigranti"
7. a tak ďalej, a tak ďalej

Norman

ja som sa pýtal len na Gatesa a story s ním. Práve preto, že chybné ukazovačky na dedka Gatesa zabraňujú vidieť reálnych hráčov. Akékoľvek chybné kroky zabraňujú pravde - takže opatrne s tým - toto je dôkaz, tamto je dôkaz, tu je priznanie ... kde je tvoj skepticizmus? :)

Nechce sa mi to rozoberať, ale zas ...
1. Kto potreboval obmedziť dopravu? Elity už nechcú lietať? Stačí dvihnúť ceny a bolo by. A Grétka? Predsa elity neplnia Grétkyne túžby, ale je to naopak . Debil Grétka slúži na sprofanovanie ekologických nevyhnutností. Teraz je každý ekologista označený za blbca gtrétkoidného. Podľa mňa ste sa práve s týmto dali nachytať, aby ste sa prestali venovať skutočným eko problémom. Grétka, ten mýtus okolo nej, tieto problémy mnohým znechutila.

2. Tie údaje, či teraz zaviedli, má operátor vždy a môže ich kedykoľvek poskytnúť. A prínútiť ho určite nie je ani dnes problém - čo povie sudca, je sväté - nejaký paragraf sa už nájde. Napríklad boj proti extrémistom . Na sledovanie určite nik nepotrebuje pandémiu.

3. To, že farmabiznis zarába peniaze na očkovaní je jedna vec. Ale to je mafia tak o tri triedy nižšie, než nejaké celosvetové mocnosti. Alebo, ak by aj oni spôsobili zámerne pandémiu - tak to nič nemá spoločné s telefónmi a inými bodmi.

4. Ty, keď chceš nové auto, si rozbiješ staré, aby si si ľahšie kúpil nové? Keď chceš novú strechu na dome, podpáliš starý a postavíš si tak ľahšie nový? Prečo myslíš, že oni to potrebujú? Tí, čo také veci hlásajú, podceňujú moc globálnych elít.

5 Štáty si VŽDY musia požičiavať od bánk toľko, koľko im tieto nakážu. Ale tu sme blízko minimálne tomu, prečo im chaos môže vyhovovať - finančné trhy sú so svojimi dlhmi v koncoch a potrebujú chaos.
ALE - to nie je Gates ani iní amatéri.

6. Naopak, pre imigrantské kruhy je korona epidémia katastrofa, lebo už sem nik nebude ochotný vpustiť ani jedného negra.
Celkovo dochádza prirodzene k radikalizácii obyvateľstva a pandémia je pre vládne kruhy dosť nebezpečná tým chaosom, čo spôsobuje.

Nič ďalej. Celkovo je to naozaj, ako podpáliť si dom len preto, aby sa vyčistili okná.

Tamtie povery, že elity potrebujú ľudí čipovať, očkovať, sú proste blbosť ako neletenie na Mesiac. Zámerná blbosť, ktorá ľudí klame.
Moderné elektronické sledovanie je už také, že žiadne zmeny v zákonoch tí praví páni nepotrebujú.
Peniaze sú ich - ony rozhodujú, ako a koľko ich bude - na to nepotrebujú zmeniť NIČ v realite. Ak chcú krízu, vyvolajú ju virtuálne na burze.

Jediný racionálny motív ku spusteniu pandémie, je geopolitický boj medzi veľmocami. Ale aj to by bol dosť šialený motív.
ja sa prikláňam tomu, že vírus je možno dôsledok pokusov a ľudskej hybris. Ale nie pre tie motívy, čo si napísal. Proste to skúšali, až sa im to vymklo z ruky. Veď vieš, súčasní vedci, to sú kádre.

Náhodný okoloidúci

To je presne to, čo som chcel vedieť :)
O Grétke tu často bola reč, že je to nastrčený pajác a má za cieľ znechutiť ľudí. Ale vyčistenie ovzdušia kvôli zmenšenému počtu lietadiel a zastaveným fabrikám je fakt, zaznamenaný aj zo satelitov.

Čo sa týka krachu malých podnikov, tak tie poskupujú väčšie neskrachované podniky, proti konkurencii bojujeme tak, že ju kúpime. Nič nekazí kšefty tak ako konkurencia. Preto im korona môže vyhovovať, bez ohľadu na to, či je umelá alebo prírodná.

Neviem, či je možné niekoho očipovať bežným očkovaním, ale podkožné čipy sa už niekde naostro zavádzajú, a nie iba u psov.

Ale zhodneme sa v tom, že chaos mocným vyhovuje a vírus môže USA pomôcť potlačiť mocenskú. vojenskú a ekonomickú expanziu Číny a vrátiť naspäť priemysel, ktorý bol do Číny vyvezený, už sa o tom nahlas hovorí a je to silná motivácia vytvoriť niečo toxické, ale zdanlivo prirodzené. "Elity" nemajú morálne zábrany obetovať aj vlastných pre dosiahnutie svojich cieľov.

Norman

vyčistenie ovzdušia (dočasné) je (zrejme) fakt.

Ale:
1.neverím, že na tomto mali záujem svetové elity. Im na tejto ekológii nezáleži. A aj ľudí by priviedli k nelietaniu
2. neverím, že by to niekto predvídal. Je veľmi prekvapivé, že sa nelietanie tak výrazne prejavilo (teda ak môžeme veriť tým fotkám a správam.

Ale dospeli sme k podstate:-) Základný rozpor nielen v tejto debate, ale vôbec v nezávisel kultúre, je v tom, či je pandémia dobrá pre mocenské elity alebo nie.
To je základný problém aj pri iných veciach v nezávislej tlači.

Ja naozaj nechcem tvrdiť, že iba jedna časť je pravda, alebo že ja mám zaručene pravdu (keď nie sú presnejšie informácie, je to ťažko).

Moje postoje:
1. Nevylučujem, že epidémiu niekto spustil zámerne.
2. Nevylučujem inú verziu, že vznikla únikom z laboratórii, prenosom z testovaných vojakov a tak
3. Nevylučujem ale ani prirodzený proces. Ten sa mi zdá najpravdepodobnejší.

4. Tento stav je nebezpečný aj politicky a môže byť zneužitý , a určite ho aj zneužijú.
Ale - možno práve preto, že ide o dôležité veci, už odmietam tie reči o NEDOLEZITYCH motívoch okolo tejto záležitosti. Problémy očkovania, sledovania telefonov a podobne sú samy o sebe len druho či treťotriedne problémy, s ktorými je škoda strácať čas aj v normálnom živote spoločnosti. Mocní nepotrebujú ani očkovanie populácie (to celé je len parciálny zdravotnopeňažný problém), ani zákony o sledoovaní telefónov (repektíve už ich dávno majú, ktoré potrebujú).

Podstatné je to, ako usadí kal, keď toto nejako prejde. Pandémie JE ako vojna a aj tu sme roky písali, že vojnu potrebujú. V tom sa zhodneme. Potrebujú zrušiť ten chaos vo financiách, tie dlhy, ktoré tam rôznym spôsobom každý proti každému má. Ten kapitál, ktorý je z 90% len fiktívny.

Ale toto nerobí Gates, ani Gretka. Gatesami a Gretkami len strácame koncentráciu na podstatné.

Náhodný okoloidúci

Hej, to je to, čo mi vo vypísaných bodoch uniklo - odbúrať hotovosť a zaviesť bezhotovostné platby úplne všade. To by tak bolo, aby vládnucu mafiu oberali o zisky nejakí drobní neplatiči daní. Mafia si svoje cestičky daňových únikov vždy nájde.
A čo môže byť zneužité,to aj bude zneužité.

A inak v tých ich kadejakých finančných derivátoch čert aby sa vyznal. Je to nastavené tak, aby sa v tom bežný človek nedokázal zorientovať, nieto ešte pohybvať.

Ešte k tomu naštartovaniu udalostí.
Je vírus prirodzený a vládnuca mafia len oprášila nejaký svoj pandemický scenár, alebo sa vládnucej mafii nechcelo čakať, kedy niečo vypukne a či to vôbec vypukne, a tak náhode pomohla, keďže náhoda je blbec a blbcom treba pomáhať?
Viem, že sa točíme stále dokola, ale zistenie, či je vírus prirodzene zmutovaný alebo umelo upravený je dôležité z toho hľadiska, aby bolo možné zistiť, alebo aspoň odhadnúť, aké vlastnosti má, prípade aké najhoršie skryté vlastnosti doňho tvorcovia namiešali a ako sa bude správať.
Aby to nebolo tak, ako keď decká nájdu v lese kus železa a rozbíjajú s ním orechy a zhrozený takto zistí, že to je granát z 2. svetovej vojny.

Norman

Zhodneme sa plne v tom, že treba zistiť pôvod viru, aj z dôvodov, čo spomínaš.
Ale ja len prave preto som reagoval na ten článok z Aeronetu, čo mi pripadá ako falošná stopa.

Čo sa týka k odstráneniu hotovosti - to je podľa mňa tiež jeden z večných mýtov. Čo asi tak velkolepé dosiahne súčasná moc, ak sa odstráni hotovosť? Bude vedieť, kde všetci ľudia nakupujú? To je zas do veľkej miery chimérická hrozba. Oni nepotrebujú vedieť jednotlivo, kto kde kupuje a čo, im stačia tie súmárne, big data - oni hladia na populáciu ako na polievku, ktorá nejako chemicky reaguje, nezaujímajú ich jednotlivé molekuly.

Hlavným cielom pri akýchkoľvek otrasoch bude odstrániť americký dlh a kopa iných takýchto veľkých vecí. Bežného malého človeka nemusia kontrolovať - ten je zotročený dokonale - niet lepšieho zotročenia, ako tá súčasná hypnóza o slobode.

Náhodný okoloidúci

Odstránenie hotovosti nie je bezvýznamné, nejde tu len o cielenú reklamu a podobné blbosti. Smeruje to k "sociálnemu kreditu" na čínsky spôsob a totálnemu zadupaniu odporcov režimu.

Alex

Po zrušení hotovosti bude možné skonfiškovať finančný majetok každého človeka jedným kliknutím. Život mimo systému, nedajbože proti systému, sa stane prakticky nemožným. Bol by to historický míľnik na úrovni zrušenia nevoľníctva alebo otroctva – samozrejme s opačným znamienkom.

Ale napokon stačí si predstaviť, čo by sa dialo, ak by už dnes hotovosť neexistovala. Systém by v záujme svojho prežitia naďalej robil to, čo posledných 40 rokov, čiže znižoval úrokové sadzby. Lenže vďaka existencii hotovosti narazil na bariéru nulových sadzieb – ak by sa zaviedli záporné úroky, ľudia by si vybrali svoje úspory v hotovosti a systém by sa veľmi rýchlo zrútil. Ak by však neexistovala hotovosť, tak úrokové sadzby by mohli byť bez problémov záporné.

Norman

A už v 2011 roku nakrútili ten film Contagion, ktorý je praktický presne popisujúci to, čo sa deje. Pretože je to tá istá realita.
Cvičenia armád sú bežná vec a vždy nejaké nájdeš. Aj útočné scenáre vojny tam nájdeš.

Ale ja nechcem zas riešiť, kto to mohol byť, ani obhajoovať USA (slebo Čínu). Ja som reagoval na argumentáciu hlavne toho článku, kde bol základ ten dialog s Bilom Gatesom. O tom bola reč, nebudeme teraz hovoriť o všetkých možných iných indíciách na niečo vojenské.

MLB

Dobrý deň, iba si dovolím pridať sem zaujímavý článok. V podstate ide o to, že celá epidémia je pravdepodobne iba nafúknutá, je to čiastočne podvod. Ďalek pridávam zábery z rôznych nemocníc vo viacerých krajinách - video, ako to v skutočnosti je.

https://www.protiproud.cz/politika/5039-promoreni-medialni-lzi-kraci-%20...

Norman

Ale hovoríme o tom už cele dni.
1. Otázka, nakoľko je covid zlomocný a ako sa s ním vysporiadať je oprávnená - výsledky voacerých krajín sú ale najlepší experiment. Všade prešli na čínsku cestu.

2. Otázka pôvodu vírusu a jeho umelosti je tiež oprávnená. Ale tvrdenie, že celá epidémia je podvod, je proste blbosť. Áno, sem tam dajú fotky odinakial, pretože oblastný prestitút potrebuje NEJAKE fotky a je mu jedno, aké.

3. Protiprúd už dávno upadol - aký vizuál, taký aj štýl textu aj obsah. Hanba alternatívy.

MLB

https://www.youtube.com/watch?v=oVZW_j6q_98&fbclid=IwAR0ZJWbfziPJV5IO6xV...

Je epidémia iba podvod na reset svetovej ekonomiky?

Ľubov

aj keď teraz už asi spíš.-).
Vieme akurát,že ide o reset,ale či len ekonomiky,alebo je to rovno Oslobodenie,to asi bude musieť ešte niečo prísť. Ďalšie egyptské rany, kým pochopíme. Zatiaľ sme v nejakom šoku(myslím ľudstvo). Teda komu sa toto podarilo,to ma skutočne zaujíma.
Nemysli si,tiež by sme volili Trumpa.Posl.týždeň Fulford spomína,že občianska vojna v USA je nevyhnutná.Hneď som si predstavila slávny starý film Odviate vetrom,kde sa ešte tým od NY a LA hovorilo "všivaví Yankeeovia".Čo ak táto nenávisť opäť ožije? Ja momentálne viem len toľko,že v Amerike žijú naši bratia a sme v tom spoločne.

Alex

Fulford? Benjamin Fulford? To je taká, o dve triedy priehľadnejšia, variácia na Pjakina. Ale kým dezinformátor a propagandista Pjakin aspoň občas povie nejakú rozumnú, univerzálne použiteľnú myšlienku, tak Fulford je čistý rozprávkar. Ak by to, čo roky produkuje, nevydával za realitu, kľudne by to mohol byť literárny žáner "konšpiračná fikcia".

Čo sa týka potenciálnej budúcej občianskej vojny v USA, tak to je večná téma, z ktorej však večne nič nie je. Na vojnu treba najmenej dve proti sebe bojujúce strany. Kto by to akože mal byť? A za čo by mali akože bojovať? Odkedy sa stal prezidentom oranžový trójsky kôň j-elít, tak nejaký masovejší odpor proti režimu je celkom v útlme ("Bojuje za nás Trump!"). A prípadné lokálne ohniská (kinetického) odporu môžu byť vždy zahasené s tým, že ich spôsobujú kriminálnici, domáci teroristi alebo najnovšie šíritelia smrteľného vírusu.

Ľubov

Občianska vojna v Amerike už bola.... v pamäti mnohých rodín určite ostáva niečo ako pahreba.Stačí rozfúkať. Aj tak by ma zaujímalo,či sú slniečkári aj dnes v prevahe na severe a konzervatívci na juhu.
Keď som si pozerala veci okolo počiatkov Holywoodu,tak ešte v 30 tich rokoch niektoré filmové hviezdy by nikdy nehrali s černochom .
Ja mám medzi insidermi obľúbeného Jordana Maxwela. Tak nejako mu verím,vysvetliť sa to nedá.-).
https://www.youtube.com/watch?v=rSWBXiLBz70 .Je dosť neznámy,asi ho nepoznáš

Norman

sú červené-infekčné nemocnice v prijímacích halách pusté, pretože tam nechodia bežní pacienti.
Je to skoro ako natáčať teraz prázdne ulice a tvrdiť, že ľudia nie sú premnožení :)

Ale je možné ba až isté, že ekonomisti budú a už teraz zneužívajú epidémiu na zametenie minulosti. Pandémia NIE je podvod, ale jej ekonomický dopad JE absolútne prehnaný podvod.
Zatiaľ je ekonomické ticho, lebo sa to ešte ekonomicky nerozbehlo, ešte to nemajú premyslené, lebo virus naozaj prišiel aj pre nich nečakane.
Ale do mesiaca vyhlásia bankroty a podobné veci.

Je to tiež súčasť pandémie - (zámerne) prehnaná reakcia finančných otrokárov (nezaslúžia si lepšie meno).
Preto namiesto hľadania nezrovnalostí priamo v nemocniciach by sa malo písať o "ekonomike". Lenže ... tam sú ľudia veriaci, veria v kapitál a modlu nekonečný rast.
Ak by sme chceli byť pozitívny, je možné, že pandémia dá otrokárom do ruky zámienku, aby tú svoju včerajšiu modlu nekonečného rastu, toho molocha, ktorého už dávno nestačili živiť, že to teraz pochovajú a nahradia niečím iným. Pandémia nie je vymyslená, a nebol vymyslená na zostrenie otroctva - to už bolo dokonalé, ale kvôli pandémii bude nutné vytvoriť novú mechaniku otroctva. Nové heslá, novú ideológiu, nový naratív, nových vinníkov a nepriateľov (už za všetko nemôžu byť vinní nacisti a komunisti).

Ľubov

(finanční otrokári)budú naopak tí,ktorí prehrajú, prečo nepripúšťaš?

Dobre,stále majú prevahu,možno naozaj aj pripravené nové naratívy...ale aj my sme sa zmenili a rožkom nás neopijú.

Norman

Nechcel som povedať, kto vyhrá, súhlasím s tebou, že to môže byť aj lepšie, ako teraz.
Nechcel som povedať, že majú nove naratívy už pripravené, ale že si ich vytvoria.
Hovorím, ani oni až tak s týmto nerátali.

Ale zas je isté, že títo otrokári to skúsia znova, alebo teda sa objavia nadšení noví otrokári.

Aby som pripomenul základnú tézu - tieto problémy sa nevyriešia zmenou spoločenského poriadku, ale až zmenou človeka.

Viem si predstaviť (môj) dokonalý svet - ľudia sa nepachtia ale premýšlajú, užívajú si vedomie, nepotrebujú vela a príroda im to v pohode dá, všade je kľud a spievajú vtáky ... pardon, hech, veď to je práve teraz v centre Bratislvy :-))

Ľubov

Hneď som to spoznala.-).
Takto poeticky o ňom písal Emil Páleš (to je záver článku o duchovnom význame Gobekli Tepe)

Človek už opanoval vonkajší svet, ale vo svojom vnútri otročí impulzom, ktoré ho ovládajú. Až raz zapáli v sebe iskru duchovného zlata, ktorú dostal, začne vedome poznávať svoje vnútorné sily a vládnuť on im. Anjeli, jeho bývalí učitelia, sa pred ním poklonia ako radcovia, ktorí pripravovali mladého princa prevziať trón. Dobre to vyjadril Pierre Teilhard de Chardin: „Raz príde deň, keď po pokorení vesmíru, skrotení vetra, prílivu, odlivu a zemskej príťažlivosti začneme využívať silu lásky. A v ten deň po druhýkrát v dejinách sveta objavíme oheň.“

Norman

Gobekli Tepe sú kamene a ešte toho ani moc nevykopali ... ťažko hodnotiť.

Ale jedno ma napadlo. Gobekli Tepe je to miesto, kde sa ľudia rozhodli:
"Nie je to dobrá vec, zasypme my tieto kamene a vráťme sa k normálnemu spôsobu života, kde nemusíme denne 8 hodín drieť ako osly." A tak aj spravili.

Asi je načase to zasypať znova :-)

Alex

Posledná veľká žranica pred resetom sa už predsa začala:

 

Norman

Principiálne je isté, že je časť, ktorá chce pokračovať v žraniciach, a časť, ktorá to vidí na reset (rada alebo nerada).

Sociálny dopad pandémie bude veľký, pretože systém je už dávno na infarkt. V podstate je to úplná analógia s ľudskými pacientami - podľiehajú tí, ktorú sú aj inak chorí či oslabení, a presne to platí o (post)industriálnej premnoženej spoločnosti. Reálne prejde do krízy, ale nie do tej obyčajnej krízy čísielok v bankách, ale do reálnej krízy o ľuďoch a podobne.

Sociálny dopad nezodpovedá nebezpečenstvu pandémie, ale systém nedokáže ináč reagovať. Teraz budú aj bežní ľudia volať - zachovajte nám režim, zachovajte našeho otrokára - ale proste to nepôjde.

Vskutku, tu bol portál tak nejak obvinený z určitého panikárenia, čo rázne odmietam. V skutočnosti musím skôr tajiť, že vkladám do tejto reálnej krízy veľké nádeje.

Norman

Je kopa humbuku okolo chorôb a liekov. Dôvod je ten, že moderná veda stratila racionalitu, je z nej byrokratické neschopné monštrum.
Ale humbuk je jedna vec, a fakty pandémie druhá.
Ten chlapík tam spomína nejaké osoby, o ktorých vie viac a je možné, že sú to zmrdi. Ale spomína aj HIV a podobné radikálne tvrdenia okolo neho. Spomína nejakého svojho "blízkeho", čo zomrel "na lieky", zrejme "nie na AIDS" - aha.

Náhodný okoloidúci

Ukážka "krvného testu" z môjho obľúbeného antarktického sci-fi horrrrroru Vec (The Thing, 1982).

https://www.youtube.com/watch?v=Esy-776wcIo

https://www.csfd.cz/film/1329-vec/prehled/

To mi len tak prišlo na um v súvislosti s testovaním na nový koronavírus :)

Náhodný okoloidúci

HS v novom článku rozoberajú vplyv etnického pôvodu na náchylnosť na napadnutie koronavírusom a následnú úmrtnosť.

https://www.hlavnespravy.sk/naozaj-koronavirusom-skutocne-take-zle-sa-za...

A písali tiež o tom, že koronavírus častejšie zabíja Afroameričanov.

https://www.hlavnespravy.sk/koronavirus-infikuje-zabija-afroamericanov-s...

Čiže je tu istá dosť výrazná selektivita.

Ale pozrime sa na to z inej strany.
U etnických menšín, zvlášť u Afroameričanov v USA je vysoká pravdepodobnosť, že berú drogy a jedia nezdravú stravu, u moslimov je zvýšená pravdepodobnosť incestu, lebo u nich neexistuje incestné tabu, z čoho vyplýva vysoké riziko zdravotného poškodenia potomkov.

http://islamoklast.blog.cz/1612/moslimske-pribuzenske-krizenie-dopady-na...

Ale predovšetkým ich zdravie poškodzuje a oslabuje to, že žijú v klíme, do ktorej jednoducho nepatria.

Roland Edvardsen

Myslím, že si si sám odpovedal v príspevku. Je jasné, prečo to na hnedoidov bude mať väčší dopad.
Afriameričania koniec koncov zomierajú častejšie aj na iné choroby: od cukrovky až po AIDS. Je to stále ten istý začarovaný kruh nižšieho IQ, väčšej chudoby, nižšej disciplinovanosti a na to nadviazanej horšej zdravotnej starostlivosti a hygieny.
Inak tu je dobrý článok o tom, že v USA to asi dopadne katastrofálne: https://hnonline.sk/svet/2129744-americania-nie-su-schopni-sa-podriadova...
Aj belosi v USA sa budú, s ich viac individualistickou mentalitou, ťažšie podriaďovať štátu.

Norman

citujem
"To bola veľmi nešťastná voľba, keď uvážime, že viceprezident Pence je známy svojím nesúhlasom s vedeckými poznatkami," hodnotí profesor Větvička.

Heh, to je ďalší problém Američanov - svetonázorová iracionálnosť. Sú pragmatici, ale vo vyššom sú iracionálni.

Je tu ale ešte jeden faktor, týkajúcia sa USA - veľká časť žije na vidieku a vo vidieckych predmestiach. Proti tomu je vidiek v Európe, či už u nás alebo v Nemecku, proste tlačenica. Tento faktor USA pomôže. Ich komunity sa dokážu uzavrieť do seba a iných nevpúšťať, nemajú s tým problém, reči o ľudských právach sú len seno pre zahraničie, domáci niečo také nepoznajú (možno okrem univerzít a frikulín korporácii). Tie komunity sa teraz uzavrú a nechajú to vyhniť inde.
A Američania sú síce nedisciplinovaní, ale žiaden moderný národ nie je tak militantný a despotický, ako dokážu byť USA. Ešte aj juhoamerické junty sú v militarizme len operní šašovia. Možno to nebudú potrebovať, ale ak, tak to spustia.

Ale - samozrejme, ich jadrom sú veľkomestá a Newyork ide ako prvý. Pandémia je, ako čokoľvek iné, selekčný fenomén, a tak to nejako vyčistí. Spomeňme aj na New Orleans pri záplavach Katrina - prírodné veci vyplavia špinu, aby ju bolo možno vidieť.

Nič nenasvedčuje, že by vírus bol rasovo senzitívny. Všetko sú to sociálne veci - černoši v USA sa neustále stretávajú a dotýkajú.

Roland Edvardsen

Ten Pence je ťažký evanjelikál. Keď bol ešte guvernérom Indiany, tak zakázal programy prevencie pred HIV a testovanie, lebo v tejto oblasti ich uskutočňovalo jedine Planned Parenthood. Vraj stačia modlitby. Výsledkom bol výrazný nárast infekcií, najviac medzi narkomanmi (ktorým sa prestali poskytovať čisté ihly, aby ich inak nemohli zdieľať a tak rozširovať choroby).

Inak teraz mi na monitor vyhodilo aj toto Soporovo video o hygiene Američanov. Tiež veľmi zaujímavé: https://www.youtube.com/watch?v=sZ7z0i_1G98 Oni síce veľa dezinfekujú, ale horšie je to s používaním vody, normálnym umývaním.

No, na základe tých predpokladov to nevyzerá ružovo pre Američanov. Toto bude asi ešte tvrdšia rana pre nich ako 11. september.

Norman

11. september bol úder na USA dôstojnosť, a táto pandémia tiež. Nech už sa to bude vyvíjať akokoľvek, už teraz to mnohí považujú za prejav straty ich mýtov o schopnostiach a moci ich národa.
A ak stratia pri pandémii a spojených prípadných sociálnych otrasoch aj skutočnú silu, tak je to naozaj koniec sveta, ako ho poznáme od roku 1945.
Samozrejme, ten svet zmenil svoj charakter už viackrát, napríklad rok 1989, takže ani teraz sa to nemusí priniesť žiadnu aktuálnu katastrofu. Len pádom USA dominancie by to už bolo také definitívne.