V Amerike vybudovali komunizmus - budúcnosť sveta

Autor: 
Roland Edvardsen

Výborné video. Toto je asi ich príprava na post-covid spoločnosť. :-) Takže 1200 dolárov za králičiu noru v tzv. vyspelom 1. svete (potom sa div, že sú v rámci 1.sveta rekordmani v počte bezdomovcov). Hej, toto bude asi ten sľubovaný americký sen, tá krajina "neobmedzených možností", kde budete musieť skapať na ulici, ak sa nechcete doživotne zadlžovať.
Áno, dnes som šťastný, že som tu, na Slovensku - viac než kedykoľvek predtým.

Ľubov

Pozri si ďalšie videá od neho,kde predstavuje rozličné ikonické miesta Ameriky.Chodník hviezd s otlačkami rúk v Holywoode, pohĺady na pláž v Santa Monice (svoje posledné fotky má odtial napr.M.Monroe),potom z metra,ulíc,obchodov. Všetko je nejako ušmudlané.
Možno to nebolo ani tak jeho zámerom,ukázať to takto priamo,rozbité a zaflakované chodníky...tiež som si inak predstavovala tú slávu,živili v nás vieru,že Amerika je niečo naj. No nie je.
Zas mi je na ňom sympatické,že keď je zle,neuteká domov,do Česka,ale naopak,vyjadril lojalitu k američanom.

Roland Edvardsen

Ja viem, že sa to netýka len bývania. Nedávno sme tu spomínali aj zdravotníctvo v USA. Ten americký sen možno platil dávnejšie, pre ich "boomer" generáciu, ale už dlhšie nie. USA sú asi tá najpreceňovanejšia krajina.

Nemusím písať čo si myslím o emigrantoch, ale henten Čech sa zdá byť fajn. Ten by sa, na rozdiel od väčšiny tých zmrdákov, asi aj mohol vrátiť.

Ľubov

Bohužial,úpadok je jasný aj u nás. Bolí to,keď ideš dnes pozrieť Sliač,alebo Korytnicu,ale aj Štrbské pleso. Kamarátka tam robila roky v Patrii,tak mi hovorí o rozdieloch. Najhoršie dopadol hotel Hviezdoslav,dnes gýč Kempinski.
Napr.neďaleko Korytnice bolo detské sanatórium na dýchacie cesty Železnô,pre mimoriadne zdravý vzduch.
Možno,keď sa už nebude chodiť von,začne sa počítať s tým,čo máme doma.

Roland Edvardsen

Ťažšie sa mi porovnáva, lebo na obdobie pred r. 1989 si nemôžem pamätať. Je pravdou, že mestá dnes vyzerajú krajšie, ako v tých 90-tych rokoch (tie si už pamätám), že sa mnohé vynovilo (v mojom rodnom meste máme napr. veľmi pekné vynovené námestie, vynovenú polikliniku, vynovený kostol a pod.), takže úpadok ako v čom. Ale väčšinou je to o tom, že aj sa niečo pekné postaví či vynoví nejaká budova, ale už peniaze na bývanie chýbajú, všetko je pridrahé, obzvlášť to bývanie.

Ľubov

niektoré budovy sú možno ,nie možno,určite krajšie,aj námestia,ale myslela som konkrétne na tie kúpele,bývalo tam veĺa hostí,hrala živá hudba ,také slnečné v tom niečo bolo. A teraz ticho.

Vidíš, aj taká Štiavnica,celé námestie je obnovené a stratili sa ošarpané domy. Napriek tomu neviem,či sa tam dnes žije lepšie. Okrem toho,ja mám slabosť na staré barabizne.-). Mám rada staré domy. Keď ich už obnovia a vyčačkajú,zavedú wifi,už to nie je ono.

ps. Tu som raz bola ,taká špecialitka,odsvätená synagóga v Trnave prerobená na kaviareň ,dobre tam bolo
http://www.synagogacafe.sk/

Norman

Hej, veď toho chlapíka si sem dala ty a tak mi aj toto skočilo na monitor.
Som pozrel niektoré už ... a ešte pozriem.
Ako aj v tomto spomína - keď do USA prišiel on, pred 7 rokmi, boli ešte mnohé veci iné (napríklad bývanie).
Celkovo bola Amerika oveľa lepšia, než svet, tak 30 rokov po vojne. Odvtedy už zrejme ide dole vodou.

Táto pandémia, štýlom, ako sa s tým US vyrovnáva, ju asi dosť odrovná.

Ľubov

akoby nestačil prirodzený pád,ešte aj koronavírus prišiel.Asi aby to už úplne dorazil...

Ozaj,aby som nezabudla,zajtra skoro ráno 5.4.o 4.45 bude celosvetová meditácia za zmiznutie vírusu z tejto planéty Zem. Ja ani neviem ,čo je to meditácia. Ale nespím už od pol tretej,tak sa asi zapojím.
https://www.facebook.com/pg/SilviaSuvadova/posts/ Inak,táto Silvia hrala,ak si niekto spomenie,v českom seriáli Ďáblova lesť,odborníčku na satanizmus. Potom bolo pokračovanie Stracená brána,tam už nehrala.Celkom pozerateľné.
Tak Vás o tom informujem,zajtra ráno sa zapojte!(podľa svojho uváženia)

Norman

kto môže vedieť, čo je meditácia? Nik. Každý si môže predstaviť čokoľvek.
Ale ak aspoň troch dáme na hlavnú myšlienku, je to proces v mysli človeka, vo vnútri človeka.

Myslím, že čím viac človek medituje, tým menej má urgovanie meniť niečo silou na svete. A tak, ako to tá Suvadová podáva, je to doslovne snaha o theurgiu. Zmeniť akési prúdy, to by sa nemalo nazývať meditácia.

Vy, ženy, chcete stále čarovať- Či sa vám to darí, nechcem hodnotiť. No, nedarí. Takto to nefunguje. A navyše ta Suvadová pôsobí ako niekto, kto príliš chce a málo vie.

no sorry, pokazím každú radosť.

Ľubov

Veď sem nikto z nás nepíše kvôli súhlasu.-).
Som odkázaná na preklady,preto si vážim prácu každého,kto to robí.. Táto meditácia bola preložená do 130 tich,ak sa nemýlim.
Tak som si dala budík.-). Obloha býva po tieto dni neskutočne jasná,škoda,že v noci to kazí ten svetelný smog. Ale ja presne viem,kde je Venuša,žiarila ako divá,dokonca sa mi zdalo,že bliká.-).
Uvidíme,ako sa to vykryštalizuje.

Norman

ťažko vidieť. Ale pred rokmi, keď amíkom začala nekontrolovane a nezastaviteľne Skylab , obiehajúci okolo Zeme...
Dosť to bolo vtedy halo, lebo keby jebla niekam do mesta. Vyskytla sa tiež akcia, kde sa miliony sústredili, aby ju pohli, aby ju udržali na obežnej dráhe.
Nepomohlo, jebla.

Šuvadová, ako som sa teraz dozvedel, je známa "herečka" a "ezoterička". Ešte viac, ako banaáš a banášová. Nejaká miska, alebo čo, žijúca roky v USA, Kalifornii (ktovie, možno aj v nejakej krabici , sa vrátila, ak tomu dobre rozumiem).
Ja si myslím, že každé učenie obsahuje kus pravdy, svojím slovníkom. Ale tí ľudia, tí ľudia, čo učenia väčšinou hlásajú - tí sú takmer vždy akosi nenormálni.
Teraz, s koronou a smrťou, čo už prišla, len ešte nie na Slovensko - to budú ľudia zas hľadať húfne pomoc u pána Boha. Doboha s nimi.

mnkr

super trening na zacatie kariere namornika v ponorke...ale tesi ma pozitivny pristup toho chlapca co tam byva, u nas ako nadavaju studenti na intraky, bolo by im treba tiez takyto "experience" :-)

Dusanbe

časy pionierskych táborov a tie malé chatičky - tam sme ale boli len 2 - 3.

Spia vo väčšej truhle, ale klubovne majú pekné, to zas uznajme.

Krajina neobmedzených možností spočíva v tom, že majiteľ kasíruje mesačne 25 kusov x 1 100 $ za objekt x 8 budov.
Ale to nie je príjem za prenájom nehnuteľnosti - ako povedali, ide o členský poplatok za členstvo v klube - nepoznám americkú daňovú legislatívu, ale z tipujem, že zdaňovať bude zlomok, ak vôbec niečo. Americký sen.

mailer

.

Ľubov

https://www.idnes.cz/zpravy/FiDNES_koronavirus/JB828c84_rr.jpg drobný detail,ktorý na mňa zapôsobil pozitívne: žena v rúške a klobúčiku s malým závojom.

mailer

.

Ľubov

Hej,inokedy by som si povedala,extravagantné(tá žena s rúškou),dnes na mňa zapôsobila naopak,ako iskra v tmavom tuneli. Aj ostatné fotky sú optimistické,máš pravdu.

Takže si to pochopil ,mne neďakuj,ale sebe.-). Čo sa týka Matoviča,je to tu komplikované,pretože ešte aj blázon je menej nebezpečný,ako progresívci,ktorí na neho poľujú.
A nezabudni,na Zelený štvrtok špenát.-)!