Vy Gádže. To stojí za to.

V podstate sa Matovičovi vyhráža,  ako ten chlapík so sapíkom.

A prekračuje paragraf aj voči slovenskej spoločnosti, ktoru uráža názvom "gadže".

Toto si tie svine dovolia. Toto pôjde buď do basy, alebo pod zem.

Alebo to zabije vás a vaše deti.

Vyberte si, vy "gadže".

 

 

 

 

Autor: 
téma: 
Ľubov
Roland Edvardsen

Do basy to nepôjde, ak nepodporuje kotlebovcov, ako ten so samopalom, že áno, alebo neútočí na "vyvolených" (ako cigáň Baláž).

Áno, cigoši idú teraz vybuchnúť, aj preto, lebo Oľano ich naozaj pred voľbami zblblo, zmanipulovalo, aj prostredníctvom takých ako Pollák. V podstate mali relatívne oprávnený dojem, že Oľano je ich strana, pro-cigánske hnutie (aj pod vplyvom toho, že Matovič si dal záležať, aby mal v strane hneď niekoľko viditeľných cigánov). A teraz, keď sa musia kvôli korone zavádzať represívne opatrenia, tak sa cítia oklamaní, majú nervy z toho, nezvládajú to a budú agresívni a nebezpečnejší.

Náhodný okoloidúci

Čo pre zlepšenie svoje situácie urobili samotní Cigáni???
Čo oni sami urobili preto, aby nežili v osadách?
A kto im tam medzi chatrčami a po okolí robí bordel a rozhadzuje odpadky???

Norman

Trocha ten človek pripomína Andrásiho, toho televízneho zabávača. Asi to nebude náhoda.
A hlas a prejav má ako Pročko.

Roland Edvardsen

Veru, ako Pročko. Zapadol by celkom pekne do Matovičovho cirkusu Oľano. :-)

vrbovčan

ako sa zhovadil? To je pohľad do duše mimovládkara. Takto zdegeneruje človek po 15 rokoch v pozícií kverulanta, kritika, mentora s príjmom nezávislým na výsledku svojej práce. Do polohy mentora bez životnej skúsenosti stáť zoči voči zopovednosti za svoj čin. Bez skúsenosti konfrontácie s nejakou autoritou.
Jeho precitnutie by sa dalo jednou vetou vyjadriť asi takto: "Nikto ma neberie vážne, hoci viem najlepšie, čo treba robiť."
PS: Matovič by si mal pomaly začať posilňovať ochranku.

Roland Edvardsen

No, je otázne či zdegeneroval alebo bol taký od začiatku. :-)

Máš pravdu, Matovič by si tú ochranku mal premyslieť (ju odmietol asi preto, aby nebol ako Fico, či čo. Každopádne, aj toto je ďalšia jeho blbosť, nepremyslenosť). A nech si to len Matovič odserie, aj cigáňov, aj všetko. Zdá sa, že tento národ nakoniec zjednotí nie korona, ale Matovič. Vážne, koho ten človek ešte nenasral? Najnovšie aj ošetrovateľov. Každý triezvy musí vidieť, že je kompletne toxický. A preto hovorím, že ďaleko väčší problém ako nejaký Matovič, sú tie jeho hordy nekritických podporovateľov, ktorým sa už musí hovoriť "svedkovia Matovičovi", takí sú fanatickí, ako sekta. To je naozaj, slovami toho degeneráta Soltésza, regulérna čvarga, chamraď, chrapač, svoloč, lúza, spodina, zberba :-). Kvôli takýmto bude národ ešte dlho strádať.

vrbovčan

Ale doplním Ťa. Alebo upresním postoj rómov. Áno, nohí ho volili. Neočakávali za to vyjadrenie vďaky. Ale. Ale ich vnímanie je momentálne vďaka mimovládkam také, že za všetko zlo, čo sa im deje, sú zodpovední gadže. Kvôli rasizmu. To sa teda mimovládkam podaril krok späť. Nabudili v nich očakávanie, že oni svoj spôsob života nemusia meniť, lebo to nie je príčina ich stigmatizácie bielymi. Príčinou je rasizmus. No a keďže volili víťaznú stranu, očakávali zo strany vlády nejaké ústretové kroky. Namiesto toho ten, koho volili, na nich pošle armádu, akoby oni boli nejaká nebezpečná skupina obyvateľstva. Viem sa do nich vžiť. Neviem, či sa mílim, ale len tak mihom sa v správach objavil jeden z vojakov so samopalom na pleci. Ak je to pravda, je to desivé. Sú ozbrojení? Neviete niekto?
Dodávam, že Matovič za to, čo im nasľuboval (zrejme mimo médií sa to odohralo) a potom ich takto obkľúči armádou, si to zaslúži. To nič nemení na tom, že ten rómsky bloger je typická cigánska nátura využívajúca bezprácne príjmy kohokoľvek. Ten jeho videoblog je okno do cigánskej duše. Naviac tento ešte aj hlúpo nadutý.

Roland Edvardsen

Ale jasné, že cigáni sú cigáni. Henten "ľudskoprávny aktivista" je typický smiešno-tragický prípad, ale v jadre má pravdu (o Matovičovi). Ja si tiež myslím, že tu mohlo dôjsť k predvolebnej korupcii, kľudne nech dáva Harabin trestné oznámenia (aj keď, ako zvyčajne, nič z toho nebude). Oľanovci veru chodili po osadách a skrz Matovičových cigánov sa tam manipulovalo s osadníkmi. Tie percentá u cigánov, ktorí volili Oľano sú, celkom podozrivé.
Matovič je celkovo pri cigánoch nechutný - napr. aj v tom, ako si na svojom FB profile dal ako titulnú fotku cigánsku vlajku a cigánsku vetu, to bolo také...A potom sa išiel velice fotiť vo vrtuľníku, ako to on "zvládol" s tými osadami a karanténou, bŕŕŕ. Strašne sa mi bridí ten jeho politický štýl, kde je všetko o marketingu, sociálnych sieťach, gýčovitých obrázkoch, selfíčkach, emóciách či skôr pudoch ("on je taký citlivý muž", bléééé), efekte, manipulácii - zatiaľ čo nezvláda základné veci, ktoré by premiér mal zvládať a vytvára totálny chaos (aj s tými jeho viacerými štábmi).

Norman

Chlape, armáda je vždy ozbrojená. A okrem nejakého cvičenia aj napáskovaná ostrými. Čo je na tom desivé?

S tým, že Matovičovi sa to rozpadá a to jeho vinou - s tým plne súhlasím a zaslúži si, aby vyhorel ako fakla, aby bol zadupaný pod politickú zem, ako výstraha do budúcnosti.
Ale nasadenie armády je správna vec.

sandro

Andrasi je zaujimavy pripad. Jeden cas zacal na FB verejne sirit alternativne nazory, vtedy som spozornel. Netrvalo vsak dlho a nabehli mu tam jeho aktivni kamarati - sudruhovia herci a doslova mu dali ultimatum. Bud oni alebo zivot v zabudnuti mimo smotanky. Mal vtedy aj vazne zdravotne problemy s chrbtom. Zrejme mal vela casu a prilis sa zamyslel. Uz ho to nastastie preslo a dnes pro-aktivne siri na FB evanjelium podla Zuzany.

Norman

Úmelci, zvlášt títo heeereckí, sú schopní čohokoľvek, len musia dostať pozitívny signál. Vždy, keď dôjde ku zmene paradigmy nájde sa ich dosť, čo rýchlo otočia a potom klovú zas tých, čo sa oneskoria.
Je to naozaj ako stádo zlostných sliepok a neurotických kapúňov.