Uplakaní premiéri

Ja viem, je to vlastne drobnosť.

Alebo ani nie - plakanie na tlačovke. No, presnejšie povedané, neudržanie nervov, emocionálna labilita. To je naozaj na doktora a odvoz do Pezinku (vraj je tam dosť miesta v DSS).

Nevidel som a nemienim vidieť prejav Matoviča v národnej rade (veď som ho fňukať už videl veľakrát). Ale videl som včerajšiu tlačovku Smeru spred Parlamentu, teda časť, kde hovoril Fico. Nuž, nosíme rúšku a tak ľudia trocha fufňú a nie je vidno presne mimoslovná grimasa - ale Fico sa v nadšení pri rozprávaní o Matovičovom plakaní párkrát tak rozčúlil, že sa zdalo, že sám plače. Naozaj, bez preháňania - už mám toho emočného kreténizmu našich premiérov dosť. A platí to aj o Pellegrinim. Sú to proste slaboši, klbká nervov bojujúce sami so sebou. A medzi sebou, ako posadnutí.

Keď je zle, fňukajú, keď je dobre, fufňú.

Tu je v HS pod článkom to video

 

Trocha mimo tému - výborne sa na tlačovke zostudila aj tá tupá krava Dibáková z Jojky, ktorá nevidela Pellegriniho stojaceho vedľa Fica. To je tiež ukážka úrovne prestitútov, tej svorky hyen platených zo zahraničia.

 

 

 

Roland Edvardsen

Veru, tiež som mal po tejto tlačovke rozpačité dojmy. To, že smeráci demonšratívne odišli im ja vyčítať nebudem. Matovič sa veľmi otvorene vyjadruje, že ich chce kriminalizovať. A vôbec niečo také ako Matovič si naozaj žiadnu úctu a otvorenosť nezaslúži.

Ale ten Fico...Michelko asi naozaj vie, keď hovorí, že už sa obklopuje len samými pochlebovačmi v strane (ako je Blaha), ktorí ho udržiavajú mimo realitu. Faktom je, že Fico je dnes extrémne nepopulárny. Sám som videl, ako dokáže do nepríčetna vytočiť niektorých ľudí, keď ho len vidia v televízii alebo počujú v rádiu (si spomínam na jednu kolegyňu, ktorá chytala normálne niečo ako záchvat zúrivosti), skrátka ho príliš veľká časť populácie až príliš vášnivo nenávidí. Ono aj preto sa mu pred voľbami radilo, aby sa objavoval čo možno najmenej na obrazovkách, nechodil do diskusií a pod., lebo by len štartoval voličov opozície.

A hlavne na ňom vidno, že ho to už nebaví, tá jeho večná nasrdenosť ho len ďalej potápa. On naozaj potrebuje pauzu - potom by možno prišla nádej. Si pamätám, ako býval Harabin extrémne nepopulárny medzi ľuďmi (aj môj otec na neho nadával) v čase, keď bol ministrom spravodlivosti. A vidíte, po istej pauzičke sa na mnohé zabudlo a Harabin bol schopný vytvoriť si pomerne slušný fanklub a získať 3.miesto v prezidentských voľbách. Takže moja rada Ficovi: dať si pauzu, prestať si tými násilnými tlačovkami (kde ešte k tomu hovorí a predvádza sa len on alebo najmä on), neukazovať sa toľko, skôr sa stať čisto akousi šedou eminenciou strany, nie jej tvárou (tvár nech je už čisto Pellegrini, ktorého dokážu tolerovať aj voliči opozície, ktorý nevyvolá odpor).

Roland Edvardsen

Nedá mi to ešte vrátiť sa k tomu Matovičovmu plakaniu. Naozaj by som ho tu nerád porovnával s predošlými premiérmi. Matovič je extrém.

Napr. Fico skoro plakal vtedy, keď sa nemohol zúčastniť toho slávnostného snemu Smeru, kde oslavovali 20 rokov, kvôli vysokému tlaku. A to sa dá pochopiť, to je ľudsky normálna reakcia.

Ale dôvody, pre ktoré permanentne reve Matovič sú celkom odlišné. Idem gúľať očami, keď počúvam tých jeho sfanatizovaných svedkov, že "on je taký citlivý a autentický" muž a plače kvôli tomu, že ľudia zomierajú. Veľké guľové. Citlivý a jemný muž je napr. Pellegrini, ale to nie je to isté, ako byť labilný a permanentne nad sebou strácať kontrolou (dokonca aj keď sú zapnuté kamery).

Keď reval vtedy pred novinármi, potom čo ho Pellegrini vykopol z krízového štábu kam išiel provokovať (čože nám to vtedy tvrdil? Aha, že má už pripravený 8-stranový plán na boj proti korone. A po niekoľkých týždňoch u Puškárovej bola o plán požiadaná ona - choré, totálne choré, ale ako vidno krajina je dnes prepchatá debilmi, ktorí mu to žerú), to vôbec nebolo kvôli počtom nakazených. Matovič nereve kvôli mŕtvym ľuďom, ale kvôli sebe - z toho, ak ho niekto kritizuje, neuznáva alebo sa mu nedarí byť stredobodom pozornosti. On je vo vzťahu k druhým naopak dosť chladnokrvný a bezohľadný (taký Vandák by vedel rozprávať - a samozrejme nielen on, však videli sme a počuli už veľakrát) a naopak je extrémne precitlivelý vo vzťahu k svojej osobe - toto je typické pre psychošov.

Čiže ten fakt, že Matovič furt reve, nevie sa ovládať a je nedôstojný je o to odpornejší, keď si človek riadne uvedomí dôvody týchto jeho stavov.

Norman

ale nejako ma znechutil aj ten Fico.

Včera boli aj preferencie AKO - aj dôvera k politikom. Čaputová niekde k 80% a viac, Matovič a podobne - určite si videl. Slováci sú strašne dobromyseľní - a v podstate je to dobrá vlastnosť - ale už zas rozmýšľam, že by predsa len niekde na tom Madagaskare bolo lepšie :)

Roland Edvardsen

Áno, videl som tie hanebné čísla. :-) Ale moc by som z nich nerobil. Ani nie tak preto, "lebo prieskumy" (a obzvlášť AKO je známe, že vždy nadhodnocuje "liberálne" či "pravicové" strany a ľudí), ale hlavne preto, že táto popularita je len otázka prestíže vyplývajúcej z funkcie. Pamätáte na tie časy, kedy mával Kiska v týchto prieskumoch 70 a viac %? A kde je teraz? :-D A ako mu to pomohlo v straníckej politike? :-)
Skôr to celé vypovedá o infantilite a povrchnej debilite tohto národa. To je tá úroveň, kedy idú svedkovia Matovičovi prirovnávať trnavského psychoša ku Kristovi (áno, vážne. Nuž, na FB nájdete iných fanatikov), obdobne ako svojho času prirovnávali babky demokratky k nemu Mečiara (na to si ja dobre pamätám. To bolo vtedy, keď ho na Veľký piatok vyvliekli kukláči z Elektry. Moja babka vtedy kvôli tomu plakala a foter sa na tom ujebával :-D).

Norman

no veď práve, už to vôbec neprekvapuje. Aj ja hovorím - pre ľudí je "populárny" ten, koho vidia na obrazovke.
A preferencie strán sú tiež závislé od rôznych vecí pri teste.