Fraška na súde 1488 a biele deti

Včera prebehol ďalší deň súdu s Kotlebom. Pojednávanie sa blíži ku koncu, v októbri by mal padnúť rozsudok.

Písali sme o tom naposledy tu. Aj po webe sa na mnohých miestach jasne hovorí, že trestanie za nejaké symbolické demonštratívne jednanie je despocia a hranie sa s ohňom. Režim strčil paprčku v podobe hlupáka prokurátora Honza do hovna a teraz nevie, ako z toho. Sudkyňa Sabová by mala podpísať ďalší oslobodzujúci rozsudok a zrejme sa ani jej do toho nechce. To je typické nebezpečné jednanie režimu - on nezačne sekať oponentov vtedy, keď sa naozaj správajú protisystémovo, ale v ľubovoľný neodhadnuteľný moment - keď niektorému fízlovi prepne. Režim očividne nechcel spraviť monstproces, kde by zhrnul všetky aktivity hnutia vzišlého z Pospolitosti a kde by ho odsúdil ako "fašistické", teda nepovolené. Nie, to režim teraz nerobí, len prokurátorík dostal zrazu záchvat aktivizmu a pracovného exhibicionizmu - kariéra volá, hola hó.

Ale hovorím, o tom sa už napísalo. Anglosionistický režim - to je jedna strana karty.

Druhá strana, na ktorej je ale tiež žolík so zvončekmi, je obžalovaný.

Za prvé - politika nie je o provokovaní. Možno to niekoho baví zvolať na námestí "Na stráž" a nechať sa odniesť policajtami do auta - veď zábava, puberta naplno, no dobre - ale to nie je politika. Aj ako zábava to malo pointu tak pred 20 rokmi. Obmedziť sa dnes na nejaké "naznačovanie" nejakého čísla, ktoré aj tak nik nepoznal - to je proste predposratosť. Práve preto režim aj reflexívne vyslal psov, pretože ten implicitný strach tam zacítil. Režim reaguje na slabosť, nie na silu.

Za druhé - keď už také niečo spravím, tak sa naozaj držím ídei v tom obsiahnutých. V texte "14 slov" sa hovorí o budúcnosti bielych detí - a kto toto heslo zradí čo len pred súdom, ten už nebude mať nikdy dôveru. Naveky zostane ta príchuť akejsi kolaborácie a podriadenia sa režimu, zapretie dobrého citátu, sloganu, nech už bude rozsudok akýkoľvek. Ak sa ocitne v base, to nebude cena za ochranu bielych detí, ale len cena za vlastnú hlúposť na nejakom plese. Čiže obhajoba nie je na politickej úrovni, vykupuje si slobodu zradou myšlienok. Ja nie som nejaký nadšenec tieňov z minulosti, ale aj tí ľudia ako Hlinka, Tiso či štúrovci by sa k takémuto niečomu určite neznížili.

Za tretie, tak trocha z toho vychádzajúce: súd bol príležitosť na odznenie myšlienok národných a patriotických. Na súde sa dá nahrávať povedané a ak by tam zaznelo z úst obžalovaného niečo iné, ako akési opakovanie čísiel, mohlo to byť zverejnené vo vlastných médiách. Ach áno, zabudol som, táto politická strana tiež nemá vlastné médiá na úrovni, takže niet kde zverejniť. A čo je horšie, nemá ani nikoho, kto by ten prejav Kotlebovi napísal. A to je už naozaj smutné, je to premrhanie jedinečnej možnosti, ktorú súd poskytuje, ktorú dáva ako protihodnotu za šikanu a hrozbu trestu. Kotlebovcov tento proces niečo stojí - a oni si nedokázali vybrať poskytnutú protihodnotu.

Posledný prejav obžalovaného bude na záver, podľa plánu 12. októbra. Nemožno ale čakať, že sa odkloní od svojej línie obhajoby a že by tam vykreslil situáciu s genocídou bielych detí a prívalom cudzích migrantov. A pritom posledný prejav obžalovaného súd nemôže zastaviť, však?
Bude krivo odsúdený za náhodné nič neznamenajúce číslo, o ktorom vraj nič ani nevedel a nepoznal ho, ako Peter trikrát nepoznal Krista, prípadne bude naopak oslobodený za to, že tak snaživo zaprel biele deti?
Alebo sa zmuží a bude odsúdený za čestnú obranu bielych detí, prípadne bude oslobodený pretože ukáže, že biele deti si zaslúžia obetu, boj a že za ich ochranu nemožno nikoho trestať?

Áno, život je pes, ale raz treba naozaj dospieť a raz si človek naozaj musí vybrať a prestať sa hrať.
A okrem toho - rozsudok je už v podstate napísaný, nevieme síce, aký je, ale už aj tak na ňom nemožno nič zmeniť, aj keby sa chcel Kotleba akokoľvek ponižovať. Ak to bude oslobodzujúci rozsudok - ponižovanie a šaškovanie bolo a bude zbytočné. Ak bude rozsudok trestajúci, bude kolaborácia so súdom navyše naozaj hanbou.

Toto je posledná rada čo možno dať Ludovej Strane Naše Slovensko.

 

 

Iný článok k téme

 

Roland Edvardsen

Už si im dal aj nejakú radu, pri ktorej ťa počúvli? :-)
Ja ti neviem...nie je to Kotlebovi možno aj jedno, že skončí v base? Možno uvažuje, že bude takto u svojich voličov za martýra.
Kotleba si nezaslúži ísť do basy, tobôž nie za toto, ale inak by mal už odísť. Ak vrchol jeho opozičnej politiky/aktivity predstavuje odmietanie nosenia rúšok v parlamente a obsadenie rečníckeho pultu v štýle progresivistickej spodiny, tak potom ďakujeme: takáto strana je úplne zbytočná a len zavadzia.

Norman

samozrejme, kope ľuďom som podával kopu dobrých rád :-)
Dokonca aj tu sme im v mnohom poradili :)
Čo sa týka martýra, to sme tiež už spomínali, že by to tak zobral ... ale mňa TERAZ vlastne nezaujíma, čo si on o prípadnej myslí, ani to, či to jeho politike pomôže, alebo nie.
Ja hovorím to, že už teraz, bez ohľadu na rozsudok, vlastne prehral, lebo vzdal boj o ideu.
(takže s tým by si mohol súhlasiť).

Ale zas treba pridať, že skoro všetky súčasné slovenské strany sú zbytočné a len zavadzajú. Pravda, kotlebovci tvrdia, že sú národovci a že majú nejaký recept - to je lož, nemajú ho, podobne ako ho nemá SaS, OLANO, Smer, Hlas ... žiadna súčasná strana. Ale tí ostatní sa aspoň netvária, že sú národovci.

Trocha sa opakujeme, nie? :-)

Roland Edvardsen

Veru, stále sa opakujeme, inak sa nedá. A 100x tak to platí pri slovenských stranách. Ako vždy niet koho voliť, niet komu velice fandiť. Len pri kotlebovcoch už mám pocit, akoby rezignovali. Ono to bude naozaj aj tou koronou. Kým aj predtým sa dalo kadečo kritizovať, tak predsa len tam bola minimálne tá energie, tie zhromaždenia a naproti nim protesty progresívnej chamrade, kiskoidov, nahnaných cigánov a pod., strana mala nejakú dynamiku, ukazovala istú silu.

Po voľbách a následnej korona kríze to splasľo, strana vyšumela a nemá čo už veľmi dať, ak nepočítam ten "super odvážny" boj proti "fašistickým" rúškam a dokonca aj na stranu príliš kanalizačným rečiam o čipoch. A ako som už písal: predtým to človek až tak nevnímal, keď boli v opozícii s tými rôznymi žaluďovými stranami. Ale teraz vidieť dosť ten kontrast s hlučnými smerákmi a hlasistami, ktorí si neustále vyžadujú pozornosť a šijú do toho Matelka non-stop, prichádzajú aj s prízemnou, ale často aj dobrou a odbornou kritikou a návrhmi. Ako tie prieskumy im stále dávajú relatívne slušných 8-9%, ale obávam sa, že keď pôjde do tuhého, konečný výsledok bude o 2-3% nižší ako dlhodobo ukazovali prieskumy. A ako im vo februári zbytočne zobral hlasy Matelko (opozičná konkurencia v tom čase), teraz im ich zoberie Smer a Hlas - a v podstate aj zaslúžene.

Norman

ako to povedal: "nič nie je zadarmo, všetko treba vybojovať ". No, nemyslím, že je to až tak, skôr by som povedal, že aj talent sa časom vyminie, nedá sa stále byť nejak vpredu.
To na ich obhajobu.

Ale rovnako platí: ani nejde o percentá, veď aj ostatné strany sú číselne tak nejako, ide skôr o to, že naozaj LSNS neponúkajú koncept na úrovni.
Okrem toho by už mali pochopiť rozdiel medzi vodcovským princípom a monarchistickou zdegenerovanosťou.