Kto skúsi urobiť celoplošné testovanie, zoberie na seba celú vinu

Aby sme isi pripomenuli - covid sa dal doliečiť už v máji-júni-júli. Vtedy klesli takmer po celej Európe čísla infikovaných tak, že to bolo treba podržať a len postupne a naozaj pomaly otvárať hranice. Dnes sme mohli mať pokoj.

Nestalo sa tak, okrem iných aj tlak Bruselu otvoril hranice a vírus cez ne začal v lete prenikať do všetkých štátov ako černoši do Európy. 

Ale nebol to len Brusel - doma máme dostatok otrokov korporácií, na čele s ekonomistom  Sulíkom, ktorý úplne rozbili koncept bezpečnosti štátu. Hranice museli byť otvorené, to bol základ, a potom nielen reštaurácie, ale bary a iné bordely. Lebo prachy, prachy, prachy. 

Okrem toho povyskakovala aj kopa alternatívnych borcov, ktorí začali bojovať proti rúškam (ktoré sa vtedy už skoro nenosili) a proti podobným hlúpostiam. Začalo sa hovoriť o čipoch a o tom, že testovacou paličkou naruší Bill Gates ľuďom mozog.

Títo všetci covidodebili spôsobili rozpad normálnosti a druhú vlnu. Sú za ňu plne zodpovední a treba to na nich stále pluť. Namiesto národného zomknutia šírili anarchistickú a prokapitalistickú vlnu s tým, že choroba je nepodstatná a že ekonomiku ničia zlé zlé opatrenia proti pandémii. Myšlienka idiotov alebo psychopatov bez svedomia.

A ľudia uverili. Vtedy. Dnes už to začínajú vidieť ináč. Pomaly, vo väčšine rodín zatiaľ nik neumrel. Ak sa tak stane, a to vo väčšom množstve, ľudia nebudú tolerovať vinníkov.

 

No a v tejto situácii sa stalo niečo neuveriteľné. Matovič a jeho vláda sa vlastne rozhodli zobrať celú vinu na seba.

To, že sa Matovič rozhodol robiť celoplošné testovanie, je naozaj neuveriteľne hlúpe. Tak on zavolal Naďovi, ktorý je rovnako len pandrlák na paličke, a ten mu potvrdil, že "to armáda zvládne". Takto to vzniklo. Nekonečná naivita nieže dvoch amatérov, ale dvoch malých deciek, ktorým dal niekto na hranie nabitý samopal.

 

Teraz ale táto šialená myšlienka bola hodená do verejného diskursu a stalo sa jasné, že je bez prínosu, že by bola nepresná, že je nevykonateľná, a že taká masová akcia môže či priam zákonite prinesie ďalšie šírenie infekcie.


Čokoľvek, čo by sa v nasledujúcich týždňoch dialo, akékoľvek plné nemocnice a umierania, by tak spadalo len a len na Matoviča a jeho blízkych kolaborantov, lebo robili plošné testovanie.
 
 
V tieto dni, štvrtok piatok, má vláda ešte čas to šialenstvo zrušiť. Možno ešte tak premerať tú Oravu a Bardejov, ale potom zhodnotiť, že celú republiku otestovať nemožno. A sústrediť sa na opatrenia v nemocniciach. Ak vírus neoslabol, žiadne testy tak či tak už nebude  treba - ľudia budú kašlať verejne a dusiť sa tiež celkom jasne pred očami všetkých. Anarchia a pišťanie kverulantov  spôsobili stav, v ktorom sme,  mnoho vecí sa narýchlo nedá zmeniť, lebo infekcia má relatívne dlhý cyklus pár týždňov, teraz sa treba v prvom rade  sústrediť na obete.
 
A potom na vinníkov.
 
 
caligula
Caligula vládol len 4 roky. Kto ponesie titul malý krvavý slovenský Caligula? Matovič alebo Bukovský a jemu podobní? O tom rozhodne sám Matovič v nasledujúcich pár dňoch.


 
0
buko

z clanku citim strach. krv a smrt a strach
V skutocnosti vsak na COVID takmer nikto nezomiera. Media vyberaju ceresne jednotlivych pripadov, kym desiatky, stovky mrtvych na ine ochorenia zostavaju nepovsimnutych.

"covidodebili spôsobili rozpad normálnosti a druhú vlnu" - to je predsa blbost, virus ma prirodzene zakonitosti a nic (ani ruska!) okrem lockdownu ludskej aktivity ho nezastavi. S tym suvisi aj lockdown hranic.

Vlada SR to mala samozrejme cele v rukach a Matovic mohol vizionarsky uz v juni nariadit uzatvorenie hranic a prisne testovanie na vstupe (mimochodom navrhoval to vraj Sulik). Mohli sme sikovne izolovat ohniska nakazy, eliminovat moznosti sirenia a dnes sme mohli byt covid-free krajina ako Cina, alebo Novy Zeland, s uvolnenymi opatreniami ale izolovani pred okolitym svetom.

strach a smrt a krv. podriadenie, poslusnost a diktat.
ja mam iny recept - nie strach ale odvahu a nadej.
„Odvaha je prejav ušľachtilosti v podmienkach ohrozenia.“ — Ernest Hemingway

Tu je dalsich par aktualnych odvaznych pohladov na celu pandemiu testov a medialnej hysterie:

'No sign of second wave' as ONS data shows normal level of deaths for time of year
People who would normally be expected to die of flu or pneumonia may instead be dying from Covid-19

https://archive.is/vLnro

I'm almost starting to think this whole pandemic really is a conspiracy
Our continuing oppressive response to a virus that almost every human survives is making less and less sense

https://archive.vn/Gc5Fx

Za kazdych troch co zomreli na covid pocas lockdownu zomreli dalsi dvaja kvoli lockdownu.
Lockdown 'killed two people for every three that died of coronavirus': 16,000 people in the UK died in five weeks as hospitals shut down to deal with COVID while 25,000 died from the virus
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8605885/Lockdown-killed-two-peo...

Reality: Fewer ICU beds are occupied than last year
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8845533/Coronavirus-Soaring-inf...

Ako to, ze v case absolutneho narastu COVID pozitivnych a nasledneho kolapsu ceskych nemocnic, ako predpovedal Flegr sa pocet ARO kapacit a lozok stale drzi na stabilizovanej urovni?

https://www.hlidacstatu.cz/kapacitanemocnic?utm_source=homepage&utm_medi...

dalsie clanky a zistenia:
https://lockdownsceptics.org/

Norman

To, čo hovoríš o hraniciach v lete, spomínam hneď v prvom odstavci:
Aby sme isi pripomenuli - covid sa dal doliečiť už v máji-júni-júli. Vtedy klesli takmer po celej Európe čísla infikovaných tak, že to bolo treba podržať a len postupne a naozaj pomaly otvárať hranice. Dnes sme mohli mať pokoj.
----

Lenže to sa nestalo práve kvôli ekonomistom ako Sulík, ktorí skučali o kríze, a kvôli soplíčkárom, ktorí tvrdili, že veď keď doteraz na Slovensku skoro nik nezomrel, málo bolo chorých, dá sa pandémia vo svete ignorovať - sem to nepríde (alebo je to umelo vymyslené). (A podobne to bolo aj inde po Európe).
Takže títo, ekonomisti a chrípočkári, sú na vine, a termín "VINA" budem stále opakovať a dúfam, že o vine sa začne hovoriť aj v širšom verejnom diskurze. Je na to čas.

Ak cítiš strach, je to tvoj strach, ale článok volá po odvahe vyčistiť pomery.

Ten zvyšok, tie linky, už všetci poznáme. Tvrdiť, že nejestvuje druhá vlna je trápne zoči voči realite našich alebo českých nemocníc. Popieranie reality je práve klasický prejav strachu.

Opierať sa o články hovoriace o anglickom prostredí moc neprinesie - teraz máme problém my, V4 a niektoré krajiny - prirodzene, to nie je anglická téma.

Ale pripomínam - ja som urobil v tomto článku relatívne optimistický odhad úmrtí okolo 1000, že tak BY to mohlo byť (do konca novembra). Nehrám sa na jasnovidca, používam len fakty, ktoré sú poskytnuté (ak si niekto myslí, že sú falošné, tak odporúčam chatrč v lese a pestovať zemiaky a kapustu). Ale nie sú to čierne predpovede, naopak, sú optimistické, práve upozorňujem , že počty nakazených možno už začnú klesať (takže s tým strachom už naozaj prestaňte).

K posteliam v Česku:
dal si sem nejaké grafy, ktoré chceš vysvetliť. V čase, keď Česi stavajú polné nemocnice a ich predseda lekárskej komory , ako aj minister Prymula, považujú zanutné prosiť o pomoc a varujú plne vážne, čo sa deje. Asi sú to blbci, ktorí nevedia, čo majú doma.
Ja vám, bukovského klonom, nebudem opakovane vyvracať vaše tvrdenia, že sa nič nedeje. Dnes už na Slovensku za týždeň umrie na covid toľko ľudí, ako na jar za celé dva mesiace. To považujem za definitívu bodku za týmito "argumentami". Aha, niekomu je to málo - len znova pripomeniem temnú fatálnu mágiu geometrického rastu.

Skúšam zároveň explicitne varovať, aby sa nevyhadzovali zdroje (čas, ľudia, prístroje, dôvera) na megakciu plošného testovania.
A aby Matovič, nech je to akýkoľvek magor, na seba zbytočne nebral vinu za bukovských (má dosť svojej).

buko

Zaujala ma tvoja poznamka o vine.
Cize kazdy co popiera falosny narativ ktory tu prezentujes tak bude co? Zbaveny obcianskych prav? Sudeny? Deportovany do Gulagu?

Zaujimave, prave opacne - ja som myslel ze skor tie stovky, tisice realne znicenych zivotov rodin v dosledku opatreni a lockdownu by mali vinit tu hrstku politikov a medii, ktori toto sposobili.

Inak aj v UK stavali polne nemocnine, na zaklade katastrofickych predpovedi "odbornikov" v prvej vlne.
Ako dopadli? Skoro ziadna z nich tam nemala realnych pacientov. Zostali prazdne.

https://www.theguardian.com/society/2020/oct/08/what-has-happened-to-eng...

Na Slovensku nema zmysel stavat cokolvek, lebo aj tak "nejsou lidi", nie je zdravotnicky personal na obsluhu. Toto je vsak dosledok zhumplovania zdravotnictva ako verejnej sluzby. Za to nemozu ani chripockari, ani Bukovsky, aj ked niektori by ich z frustracie a nenavisti radi aj z tohto obvinili.
Inak sranda - ako do detaily preberas retoriku Matovica z tlacoviek - ako by si s nim bol na jednej vlne tohto sialenstva.

Uplne vazne mi teda vysvetli tieto cisla z ceskych nemocnic?
https://www.hlidacstatu.cz/kapacitanemocnic?utm_source=homepage&utm_medi...
Preco idu stavat nove kapacity ked kapacita ARO, JIS, lozok aj plucnej ventilacie je pomerne stabilizovana?
Su tie cisla ziskane z otvorenych zdrojov priamo od nemocnic fake? Ak nie, preco?

Cele by to malo zmysel ak by vlna ktora prichadza, alebo vlna ktora pride bola fatalna a zabijala. A zabijala plosne a nekompromisne ako skutocna smrtiaca epidemia kosila ludi. Ano aj mladych a zdravych - tych co sa im teraz lahko frajeri. Aj deti.
V takom pripade samozrejme treba VSETKY zdroje a sily vrhnut do pripravy na takuto vlnu a budem posledny ktory to bude popierat alebo zlahcovat.
Bola takato jarna vlna? Nie.
Je takato terazjsia jesenna vlna. Vyzera ze nie.
Bude takato dalsia, jarna vlna? Nieco sa suska o smrtiacom COVID-21 a naslednych opatreniach, aj Gates sa preriekol.. Vies snad nieco viac?
Cize co vravis? Mame drzat hubu a uzavriet sa na samote, lebo taketo nieco prichadza?

Medzicasom, je dovolene poukazovat na realitu nizkej fataility druhej vlny zrovnatelnej s chripkovou epidemiou a naopak k nej disproporcne neadekvatne vladne opatrenia?

Norman

Áno, to ťa zaujalo správne, preto som to aj napísal v kapitálkach: VINA.
Tvoja prvá otázka je hneď podraz - obsahuje tvrdenie, že môj naratív je falošný. Môj naratív NIE JE falošný - opiera sa o čísla.
Takisto tvoj emotívne termíny "Zbaveny obcianskych prav? Sudeny? Deportovany do Gulagu?" sú lacná slniečkarska agenda. Takže už siaham na občianske práva? Gulag? Zvykajte si, že za vinu sa naozaj platí, nemožno hneď spomenúť "gulag" a "občianske práva" a žiadať automatickú beztrestnosť.

K obvineniu od teba - obviňovať opatrenia úplne ignoruje prvotnú príčinu - celosvetovo rozšírenú chorobu. Kde boli zničené rodiny v dôsledku opatrení? trocha im klesli príjmy? Alebo naopak mnohí ušetrili, že nemuseli míňať na cestovanie do Afriky. V každom prípade za to môže pandémia, nie opatrenia. Tvoj postoj je ako obviňovať doktora za to, že si musel byť týždeň v nemocnici so zápalom plúc - a pritom ťa vlastne nič moc nebolelo, skoro si nekašlal a teplotu si mal tiež len prvých pár dní. No kto ti to nahradí?

K tým nemocniciam, čo neboli použité: v prvej vlne v Británii zaznamenali dosť veľký počet chorých aj mŕtvych, to za prvé. Ak niekde, v nejakom kraji, zostali nejaké narýchlo postavené nemocničné postele lôžka - nuž, to je logika pravdepodobnosti, môžu byť len radi. Ak by si ty bol zodpovedný čo len za životy ľudí v tvojom okolí, detí v tvojej okrskovej škole, určite by si im nepostavil ani jednu posteľ navyše(?).

Na Slovensku, ako aj inde, má zmysel staviať len ak budú aj ľudia, samozrejme. Za počet lekárov Bukovský nemôže, ale všetci bukovskí môžu za počet infikovaných. Prečo podsúvaš, že niekto Bukovského nenávidí? Prečo by to niekto robil, napríklad ja? On sám sa stanovil za najznámejšieho hovorcu popieračov nebezpečenstva covidu - nuž, nemôže sa čudovať.

Čo sa týka grafov - ty si ich priniesol, ja nebudem zabíjať čas hľadaním ich deformity a klamu. Som tu vysvetlil ľuďom, ako klamú články s falošnou pozitivitou - ale nebudem tu ukazovať každý klam. Aj v tých grafoch je niekde vidno, že majú málo voľných prístrojov a tak - ale bez presného vysvetlenia a dokladu úplnosti sú tie obrázky len seno. Z iných zdrojov máš denné čísla chorých a mrtvych, rastúci z týždňa na týždeň - to ti nestačí?

Chápem, nezomierajú vo veľkom mladí a deti - potom by si súhlasil s vrhnutím na prípravu.
Len pripomeniem, že až tak veľa sa na prípravu nevrhá - napríklad ja, musím opakovať, volám len po tom, aby sa ušetrilo na silách pri plošnom teste - nežiadam ani ja, aby sa povolali študenti, aby sa povolala armáda.
Ale - jarná vlna na Slovensku nebola žiadna, a jesenná vlna - to nemáš pravdu, vyzerá v Čechách, aj tu, že veru nebude len taká maličkosť. Naozaj nevyzerá dobre. I keď osobne ja stále predpokladám, že JE možnosť, že virus zmutuje už teraz do slabosti. Ale AK BY som mal akúkoľvek zodpovednosť, a mám ju aspoň ako jeden občan, nespoliehal by som sa na to.

A nemyslím, že by opatrenia až tak veľa stáli. To je samostatná téma na dlhé vysvetlovanie, ale tie démizovanné "opatrenia" o sociálnej izolácii nestoja spoločnosť AKO CELOK až tak veľa. Ba niektoré sú aj ekonomicky prínosom. Takže odporúčam ekonomickým hysterikom, aby sa zbavili svojho kŕču, lebo ten ich je falošný a ak niečo ekonomicky ničí rodiny, tak je to práve falošná panika okolo ekonomiky.

Čo sa "preriekol" Gates neviem, no takto vám prezdrádza svoje tajomstvá? Ešte že ste ho prekukli.

Do samoty odíďte, iba ak už ničomu neveríte a trpíte naozaj takým chronickým strachom - azda to pomôže, neviem, ja sedím tu v centre - ale nechcel by som to porovnávať, ja som už zažil iné veci, ako toto, a ak sa z tohto vašeho paranoického panikrobenia položí pol Slovenska, ja veru nie. Ale ak bude postihnutý či zomrie niekto z mojej rodiny, potom skončí zábava a prezumpcia neviny. To mi ver.

buko

ja nepodsuvam, ja sa pytam.

Je toto tvoj narativ?
"Títo všetci covidodebili spôsobili rozpad normálnosti a druhú vlnu. Sú za ňu plne zodpovední a treba to na nich stále pluť. Namiesto národného zomknutia šírili anarchistickú a prokapitalistickú vlnu s tým, že choroba je nepodstatná a že ekonomiku ničia zlé zlé opatrenia proti pandémii. Myšlienka idiotov alebo psychopatov bez svedomia."

Ak je to tvoj narativ tak ja sa pytam ze teda ti "sposobili" druhu vlnu - ako budu trestani? Kde je vina mal by byt aj trest.
Poskytol som ti niekolko clankov a faktov pre ktore si myslim ze narativ je falosny. Odmietas o nich vsak diskutovat ci brat ich na zretel.

Asi si uz pochopil ze Slovensko (ale vseobecne Europa) nie je Cina, Korea a ani smahom ruky to nezmenime - tie vzorce spravania, ten pristup k autorite.

Co sa tyka Gatesa a vseobecne buducnosti len par poznamok na zamyslenie:
- Svetove elity sa zhoduju v tom ze ziaden navrat do normalu po skonceni COVID sa nekona
- Gates niekolkokrat v rozhovoroch naznacil, ze aktualny stav s COVID je priprava, akesi cvicenie na buduce smrtiace pandemie ktore maju prist
- zrusenie hotovosti, digitalna mena
- rozprava sa o univerzalnom zakladnom prijme (UBI) ktory ma zachranit miliony ktore v dosledku pandemii zostanu bez prijmov (nebude to zadarmo)
- rozprava sa o resete dlhu (samozrejme nebude to zadarmo)
- rozprava sa o klimatickych zmenach a stave klimatickej nudze, o totalnom zavrhnuti fosilnych a nuklearnych paliv
- rozprava sa o depopulacii, o sterilizacii casti populacie

Su to vsetko konspiracie.. avsak ak by mi niekto pred rokom povedal ze cela planeta bude nosit ruska tiez ho povazujem za konspiratora.
Minimalne treba sledovat Novy Zeland, Kanadu, Svedsko - to su take petriho misky kde tieto opatrenia budu zavadzat ako prve - tam je aj obyvatelstvo najviac pripravene posluchat a spolupracovat, konformne.

Inak ja ta v podstate chapem, preco chces aby sa aspon cast tychto proroctiev naplnila. Je to konzistentne s tym co hlasa tento portal uz roky. Kritika konzumerizmu, nicenie zivotneho prostredia - to vsetko sa naozaj deje. Toto je sanca seknut s tym.
Avsak hadovi to hlavu neodsekne - had to naopak bude cele orchestrovat.

Ideme do tazkych casov, do zleho pocasia, ktovie co tu zostane ked sa vyjasni.

kali

„Gates niekolkokrat v rozhovoroch naznacil, ze aktualny stav s COVID je priprava, akesi cvicenie na buduce smrtiace pandemie ktore maju prist „
V tomto bode cítim akúsi sugesciu, že pandemia je úmyselne vyvolaná mocnými sveta, neviem možno sa mýlim a si to tak nemyslel. Podstatné ale je, že aj celá alternatíva preberá tento narativ o Gatesovi ako niekym za oponou tejto koronakrízi. Toto všetko ale postráda akúkoľvek logiku. Pri smrtelnejších vírusoch sa ľudia zákonite budú správať ináč, čim väčšia smrtnosť tým viac pôjdu ekonomické záujmy bokom. Nato netreba žiadne priblblé cvičenia len základne znalosti zo psychologie.
Jedným z hlavných argumentov označujúcich Gatesa za nejakého vinníka je, že o vírusovej epidémii rozprával pred 2 rokmi. Okrem toho, že to celé bolo vytrhnuté z kontextu tak netreba byť žiaden zbohatlicky insider ťahajúci za nitky, dokonca nemusíte byť ani genius aby ste vedeli, že v takto premnoženej populácii ktorú dosiahlo ľudstvo koncentrovane do tak tesných, nahustených a pre človeka v skutočnosti neprirodzených priestorov ako sú mestá, je len otázkou času kedy sa s nami vysporiada vyššia moc, príroda samotná. Ja už teraz hovorím, že ak ľudstvo nezačne niečo robiť so svojím nekontrolovaným množením a životným štýlom západných krajin tak v priebehu nasledujúcich možno 10 rokov vzniknú ďalšie závažnejšie epidémie ako budú napríklad bakterie rezistentné na antibiotika. Takže ano, je možno fajn, že si tu robíme takéto cvičenia hoc nech sa o tom vyjadruje aj nejaký Gates.
A toto platí o všetkých bodoch čo si naznačil, obzvlášť ten posledný je nevyhnutný a dokonca žiadaný. A ano mocný sveta o tom istotne diskutujú, oni totižto tiež žijú na tejto planéte a zrejme si začínajú uvedomovať, že cesta neustáleho lineárneho rastu (niekam nevedno kam) kde sa uberala dnešná civilizácia zrejme má svoje hranice v samotných zákonoch univerza a príroda sa s nami aj s nimi veľmi ľahko vysporiada. Ich smola, že si to zrejme uvedomujú už neskoro. Dnešný nárek bežnej populácie nad dôsledkami celéj pandémie neni ničím iným iba zákonitým sťažovanie sa obyčajných otrokov ktorým doteraz ich pohodlné otroctvo nijak nevadilo, ba až ho vítali a žiadali si ho.

Norman

že odmietam diskutovať. Na všetky tvoje body som ti odpovedal, ako bolo úmerné.

Čo sa týka viny a trestu - prirodzene. Aj trest.

Pozri, ja sa pohybujem vo svete neoficiálnych hypotéz dlho a poznám všetky druhy deformity z dôvodov vlastných motívov alebo oficiálnych ideológií. Každý má nejakú polohu a podľa toho aj uhoľ pohľadu a smer cesty - tak to je a inak nebude. Ide len o to vidieť, kto a prečo.
V prvom rade sú tu tí, čo presadzujú svoju oficiálnu verziu, z jasných dôvodov. Nasledujú a dosť zlé sú potom postoje tých, ktoré tieto postoje akceptujú, boja sa venovať horúcemu problému. Ale popravde azda najhoršie sú postoje tých, ktorí práve aby zakryli tento svoj nezáujem či strach sa venovať podstatnému, sa venujú náhradným témam, pri ktorých sa cítia chránení.
Toto je k téme, aj keď sa to nemusí dať pochopiť, viac to vysvetľovať nebudem.
Ale proste sú to ľudia, čo iným nadávajú do "covidiotov", tak som položil protiklad. Vyhrážajú sa už trestaním, tak som upozornil, že oni, títo nezodpovední budú braní na zodpovednosť (či už oficiálnu, alebo ľudovú, aspoň morálnu).

A čo sa týka toho, že Európa nie je Ďaleký východ - tak to práve je len predsudok a kultivované metódy sa dajú pestovať aj tu. To práve je môj postoj, že sa to dá. Hodnoty sú hodnoty, biely človek nie je prasa.

Ale kým donedávna toto celé bol takýto problém: "my versus vírus", môžeme zvoliť cestu ..., tak teraz sme my v Európe a my na Slovensku konkrétne v ohnisku a proste proti víru musíme zakročiť tak, ako aj zvyšok sveta, nielen Čína, ale už aj Amerika a vlastne všetci.
Detičky na Slovensku sa vďaka jarnej opatrnosti dosť dlho hrali, že covid je taký či onaký, ale už nie je akosi doba na také detinskosti.
Na tom nič nemení fakt, že premiér je tiež detinský a stráca chladnú hlavu (ktorú on vlastne nikdy nemal).

---
K tomu poslednému odstavcu: nie že ja "chcem", ale preto, že je to konzistentné s celým modelom, ma covid neprekvapuje. Veď čo ja chcem? Dobre, povedzme "predpokladám", že to nejako bude. Áno, nenapĺňa ma to prekvapením, lebo aj keď to tu na portáli azda až tak často nebolo, ale som skeptický a dosť pesimista voči vývoju tohto ľudstva a tohto režimu (ako aj mnohých iných). Ale tak môj postoj je teda menej deformovaný, ako tých, čo pochopiteľne ťažko znášajú predstavu, že je ľudstvo a systém labilnejší a slabší, než za aký sa vydával. Ja to chápem, to sú ich motivácie popierani covidu, ale aj iných problémov.

A ešte na záver to, čo každý, kto to tu sleduje, pozná ako môj názor: hadovi sa dá hlava odseknúť. Dá sa. Aj keď občas narastie iná, dá sa.

Dusanbe

list starostu - občanom:

https://myjava.sk/mesto/aktuality/1731-list-obcanom-myjavy-o-momentalnej...

Zjavne nejaký staromódny pán - ešte nekomunikuje so svojimy voličmi cez Facebook a používa také mdlé - nedostatočne expresívne výrazové prostriedky.

Zrejme prežitok odchádzajúcej doby, zvyknutý na určitý zavedený a racionálny systém a poriadok - s ktorým sa nová doba informačného a organizačného chaosu, dominancie bulváru a vládnutia progresívnych excentrikov a egocentrikov čoskoro vysporiada.

Norman

Matovič na tlačovke tvrdí, že plošné testovanie bude.
Sám si vybral.
Ale samozrejme platí - pondelok múdrejší od piatka.

A vraj sa "zdravotníctvo 30 rokov rozkrádalo". To som netušil, že je Matovič taký antikapitalista - 30 rokov v kapitalizme sa všetko rozkrádalo? A navyše je revolucionár boľševik - lebo teda doteraz bolo všetko zle a nefungovalo, s jeho príchodom je nová doba. Boľševik.