Zákaz vychádzania aj hromadné testovanie. Z dvoch ziel si Matovič vybral obe.

Nedá sa síce predpovedať, ako budú názory vlády vyzerať o týždeň, ale teraz platí oficálne už napevno plán, že je od soboty zákaz vychádzania. A že sa testovať bude, aj keď je to epidemické riziko.

Takže zaznamenávame, že Matovič na seba zobral zodpovednosť za všetko, čo sa bude diať nasledujúci mesiac. Z dvoch ziel si vybral obidve - aj hrozivé testovanie s následným zavretím občanov, aj všeobecný lockdown.

Predseda vlády Slovenska je očividne pod drogami a nevie ovládať ani svoje základné  emocionálne správanie. Buď je skleslý a má návaly plaču, alebo sa doslovne hihňá. Zodpovednosť ale padá na celú jeho vládu.

Zaznamenávame aj, že Kotleba "nakazil" parlament - k čomu mu gratulujeme a naozaj želáme, aby patril k tým 90 % s ľahkým priebehom. Ono soplík to nie je. Ale želáme mu aj, aby sa zamyslel. Ujo už nie je v puberte, že áno. Na rokovanie s koalíciou odporúčam poslať najhoršieho radikála - teda Mazureka. Nech je aspoň sranda.

 

Od zajtra je určitý zákaz vychádzania - ale hranice sú otvorené, dokonca aj pre pendlerov. Deravý dáždnik. Riadne deravý. 

Napriek tomu pomôže mať čo najmenej kontaktov. Je to vlastne jediný spôsob, ako epidémiu zraziť  - nekontaktovať sa a teda to nešíriť.  Urobili to všetky krajiny na jar a vyšlo to - podobne to bude aj teraz. Ak je vyrovnané obyvateľstvo.

To posledné, duchovná vyrovnanosť, na Slovensku, odchovanom na Rysavej jalovici, Kubovi, Obchode na korze a iných podobných jedovatinách, ale zrejme nie je. Krajina iracionálne neverí v prírodné zákony, neverí sama sebe a navyše si zle vybrala vládu vo voľbách - je to ťažký stav. V podstate jej táto epidémia azda pomôže k prebratiu. Slovensko bude premorené - ale nie vírom, bude tvrdo premorené bolestivou stránkou svojej reálnej tupoty. Zaslúži si to, nie je iná cesta. 

 
Roland Edvardsen

Tá iniciatívnosť Matoviča okolo celoplošného testovania je buď prejav jeho duševnej poruchy, jeho obsesívnosti, alebo tu ide o zákulisný biznis s testami, event. kombinácia oboch faktorov. Tak či onak, testovanie, ak aj nebude fiaskom, bude zbytočné a aj tak to smeruje k tvrdšiemu lockdownu. Inak nakazený nie je len kotlebovec Marián, ale aj ďalší štyria kotlebovci (Beluský, Medvecký, Sulanová, Ďurica), čo je zatiaľ najviac z parlamentných strán - tomu sa fakt hovorí irónia osudu. :-D

Norman

irónia osudu tu už prestáva, ale je to skutočne karma, po našom kauzálna závislosť. Proste naozaj vidno, že veci ignorovali a toto je kauzálny dôsledok. (aj keď rolu hrá to, že kedže sú u jednej strany, strávili spolu dosť času v parlamente aj v tých ich malých kanceláriách).
Ale nie je to náhodná irónia - aj toto je prehra tejto ich novej koronapopieračskej kampane - aj ak za pár dní budú zdraví v parlamente, aj tak riskovali či ohrozovali druhých aj tou svojou protestnou akciou nenosiť rúšku..
A na druhej strane je vidno, že sa 150 ľudí, sediacich v jednej miestnosti a plujúcich na seba napodiv zatiaľ takmer všetci nenakazili. Vlastne poslanci najlepšie slúžia ako pokusní králici :-)

Dosť možné, znova poviem, že naozaj už skoro po roku Je ten vírus pomaly selektovaný na slabšie verzie. Takisto o ňom už naozaj oveľa viac vedia - aj preto objektívne stráca nebezpečnosť. V každom prípade a chtiac či nechtiac Slovensko a Česko podujali robiť v tomto testovacieho králika. Takže všetci uvidíme, ako na tom vírus je. Na začiatku Čínania mali IFR 3,5%, na Západe bol už v prvej vlne menší, dnes ho merajú pod jedno percento.

Čo sa týka "plošmého testovania" - nečudujem sa, že tam ľudia idú, lebo sa oprávnene boja o svoju prácu (toto je Matovičove svinstvo, takto ľudí doslovne ponižovať, znásilňovať, "dobrovoľné testovanie", ktoré je lastne povinné). Nečudujem sa ani tomu, že to Smer a Hlas neodvrhli. Ale pozerám, kde sú kritické hlasy od našich chronických antirúškarov a podobných????? Kotlebom treba uznať, že sa jasne vyjadrili proti testovaniu - ale kde sú priam desiatky iných "chrípočkárov" - kde sú hlasy "alternatívnych" protikoronových médií???? Proti neškodnej rúške - to onanovali po sieti ako magori - ale proti Matovičovej megablbosti sa boja jasne vyjadriť. A áno, týka sa to explicitne napríklad Hlavných Správ - tu ide o ľudské zdravie až životy, ich nezodpovednosť a zbabelosť už u mňa prekročila medzu tolerancie, tá ich súčasná bezcharakternosť a prízemnosť mi pomaly dvíha žalúdok, musím povedať verejne.

Pripomeniem, že samozrejme jedinou logickou politikou nezávislých hnutí je upozorniť na nebezpečenstvo covidu, nie ho zľahčovať. Upozorňovať na to, že sa s ním režim nedokáže vyrovnať, a nie vyhlasovať, že si ho režim vymyslel, respektíve že umelo falšuje jeho nebezpečnosť).

Roland Edvardsen

No, ja som dnes nechcel byť až taký zlý na kotlebovcov, tak som slovo karma nepoužil, hoci bolo tiež prvé, ktoré ma pri tomto napadlo. Hej, to že to najviac postihlo parlamentné kotleby je odraz ich anarchistického prístupu k veci. Toto ich naozaj dobehlo a dosť zosmiešnilo. Čo už s nimi?

Plošné testovanie je samozrejme obyčajná sprostá vydieračka - ja budem tiež musieť naň ísť, ak to dovtedy nezmenia, keďže zamestnávateľ mi 10-dňovú karanténnu nieže nepreplatí, ale vlastne jednoducho normálne nedovolí. Samozrejme, teoreticky nemusím, ale prakticky sa to poriadne nedá, bez, de facto, finančnej sankcie a buzerácie. Hlavná vec, že ten chobot Naď (som to prasa včera pozeral na Jojke, Na hrane, a už dávno som nemal takú silnú chuť, ak nepočítam Matoviča, uskutočniť nejaký ten poriadny preplesk cez drzý, arogantný pysk :-D) sa vytešuje aká bola vysoká účasť na severe, ako keby to malo byť dobrovoľné a mala sa tým legitimizovať Matovičova vláda - choré zmyšľanie, neskutočné dačo.

Teraz pozerám záznam z Témy dňa: https://www.ta3.com/clanok/1195139/namiesto-testov-lockdown.html , keď tam bol Blaha, ešte aj s tým Pelleho buzi Ferenčákom a dvomi olanistickými kompami (no dobre, jedna je zo SaS, ale ono je to všetko aj tak ako Remišová - agresívne, tupé a fanatické). Strašné, strašné, strašné, ako chodia títo ľudia doslova po špičkách okolo nejakého polo-vzdelaného historionika a budú obraňovať akýkoľvek jeho nezmysel. A Sulík detto, že sa zase chová, pri tomto testovaní, ako sráč bez dôstojnosti. Odrazu už nechce byť za "racionálneho"? Hmm?

Norman

Nič. Ja politikom vyčítam najmä neschopnosť - lebo podľa toho máme z nich nejaký bonus, alebo nie. Pred pár rokmi bola prínosom aj adolescentná provokatívnosť. Dnes je niečo také len na smiech, a to všetkým. Smišnosť je dosť veľká nebezpečnosť- za dlhéroky sa nepodarilo zosmiešniť ani Fica, ani Pelegriniho - aj keď rôzni psychopati to skúšali vo dne v noci. Dnes je zosmiešnený wantajm next tajm Matovič, ale aj kotlebovci do toho padajú. A ak nepadajú, tak len mlčia - čo tiež nie je riešenie, prínos.

Testovanie - ja preto ani slovom nevyzývam, aby tam ľudia nešli, ani na FB či ako. Len málokto to bude môcť obísť kvôli tej karanténe - a nedodržiavať to je riziko. Ale na druhej strane pripomínam, že pri týchto testoch sa možno ľahko nakaziť a ľuďom nad 50 by som tam neodporúčal ísť zo zdravotných dôvodov.
Ja tam nepôjdem, ale môžem si to zhodou okolností dovoliť, neodrbali ma komunisti, tento debil trnavský už vôbec nie. Preto som filozof :-) Pôjdem sa ale pozrieť na tie rady, ako to vidia.

Aáá, heh, záznam z TA3 - tiež som časť pozrel včera :-))) A neodolám poučiť ta - tú pravú pani som moc nevidel, tak nechcem hovoriť, ale tá naľavo - TO je PRESNA KOPIA aktívnych komunistických úradníčok!!!! Práve takéto typy tvorili reálny socializmu, takéto spôsobovali minimálne polovicu dôvodov, prečo ľudia zo sicializmu grcali ( kedže si ho nezažil ako dospelý, nedá mi to ti to neprezradiť, aby si nezomrel v neznalosti :).Takéto osoby boli dôvodom, prečo socializmus bol neznesiteľný. Predstav si ich vo väčšom počte, na každom úrade, každá druhá v práci v podnikoch ... Už chápeš tú hrôzu ? :-DDD Bože, to radšej covid, toto nechcem zažiť znova - no joke.

Roland Edvardsen

Hej, vo väčšom počte si už aj ja viem tieto typy predstaviť - stačí sa mi pozrieť na Olajno.
Tá súdružka sa v závere aj rozplakala z toho Blahu. Blaha si tam tie boľševičky vyslovene užíval :-D. Čo je to s tými ľuďmi v Matelkovej firme, že sú všetci takí na jedno kopyto? Uplakaní ako ten ich vodca.

ilusion

Nepredbiehajme. Ako vieme dokázať, či Kotleba je skutočne nakazený? Overoval to z nás niekto? Zatiaľ vieme, že Kotleba je pozitívne testovaný. Je nakazenie jediným možným dôvodom na pozitívny test Kotlebu? Ja som už minimálne pred dvoma týždňami vedel, že Kotleba bude prvý poslanec pozitívne testovaný. Je prvý preto, lebo je nakazený alebo preto, lebo je považovaný za nacistu, fašistu a extrémistu?

Náhodný okoloidúci

Ako vieme, "konšpiračná teória" je len predčasne prezradená nežiadúca pravda.
Keby sme Matelka nepoznali a keby auto OĽANO neparkovalo po voľbách pri oplotenej ambasáde a keby v tom nebolo toľko konfliktov záujmov, možno by som aj uveril, že Matelkovi ide o naše zdravie a dobro a že chce národu slovenskému pomôcť zbaviť sa "hnusoby". Takto mám skôr dojem, že sme pokusní králici, na ktorých sa skúša zavádzanie COVID-pasov, o ktorých už niekoľko mesiacov hovorí a píše alternatíva ako o pláne globaľčikov.
No a samozrejme, premorenie na spôsob švédskej cesty je nežiadúce, lebo prirodzene premorená a imunizovaná spoločnosť nepotrebuje očkovanie, čo znamená nežiadúcu stratu pre BigPharmu.

Tu je niečo o švédskej ceste, aj s číslami a grafmi. Sami Švédi otvorene priznávajú, že podcenili ochranu dôchodcov a ťažko chorých rizikových, inak sú s výsledkom zjavne spokojní.

https://dennikslovensko.sk/60404/data-nepustia-svedi-presli-koronou-bez-...

Norman

Výborný je ten argument, že podcenili ochranu dôchhodcov a starobincov. Realita je taká, že relatívne masové vymieranie dôchodcov a v starobincov je neoddelitelnou súčasťou "švédskkej cesty", každej cesty zamorenia.
Veď to vysvetľujú všetci - nehatené nechanie vírusu a nemocnice by skolabovali a zomeirali by aj normálni pacienti, na ktorých by sa nedostalo ani nutnej starostlivosti.
Proti každéj epidémii sa ľudstvo bránilo sociálnou izoláciou, aj proti španielskej či honkongskej chrípke - ak teda nemali ešte aj očkovanie.

sandro

lenze ak maju Svedi skutocne len 5 tisic obeti, tak potom? My budeme mat s polovicnou populaciou mozno rovnake cisla lebo uz dnes zomiera denne cca 30-40 ludi na plucnu formu Covidu(dnes sa este len potvrdzuju pitevnymi spravami umrtia zo Septembra, takze ten dojazd bude prekvapivy pre vela ludi). Ja neviem, len hadam, bol som za lockdown kvoli tomu, ze nase zdravotnictvo nema kapacity ako Svedsko. Ale Svedom to evidentne zafungovalo a taki Cesi ich v obetiach hravo predbehnu aj napriek vsetkym opatreniam a lockdownom.

Norman

švédske obete v porovnaní sú tu
http://nadhlad.com/content/covid-19-september-tento-raz-grafy-o-smrti
5. graf

Švedi mali oveľa viac obetí, ako ktorákoľvek ich okolitá krajina, či V4. Prestalo to, až keď sa aj oni odizolovali. Švedi nedosiahli žiadne premorenie a terz majú kľud len preto, lebo zostalidosť izolovaní, hlavne zrejme svojou polohou.

My, tu v strede, sme dali na Brusel a otvorili sme hranice a teplé rožky pre Sulíka. Preto sme sa vlastne vydali teraz akousi švédskou cestou. Je možné, že teraz Švédov predehneme - ale nie je to dobré. Nič to nevyrieši.

Ale, ako mnohí iní, ani ja už nemienim presviedčať ľudí číslami, už sme unavení. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať, Možno ľudia budú mať nervy na mŕtvych, ľudia sú necitlivé neempatické svine - ale lekári a zdravoťáci určite budú kňučať. Už kvôli sebe.
Ak nie, tak tiež dobre. Ako hovoril ten Maximus v Gladiátorovi - ak bude ticho, tak potom sme už v Elýziu.

Náhodný okoloidúci

Na to, že to je manžel pani Olinky, má občas prekvapujúco triezve názory, napríklad na neúčinný, ale predražený Remdesivir. Pôvodne vyštudoval medicínu, tak si vie urobiť obraz.

 

https://www.parlamentnelisty.sk/arena/388546/mesik-celoplosne-testovanie...

 

S COVID-19 sa borí celá Európa, lieky na túto chorobu známe nie sú. Infikovaným sa odporúča ostať doma a liečia sa klasickými prípravkami. Ťažšie prípady, ktoré sa končia v nemocnici, dostanú možno remdezivir, ktorý spochybnila WHO. Je otázne, čo vlastne zaberá na COVID-19? 

To je široká otázka, ale v liečbe covidu je drahý remdesivir skoro neúčinný a naopak osvedčilo sa viacero postupov využívajúcich rádovo tisíc-násobne lacnejšie a pritom účinnejšie liečivá. Ide pritom o generiká – lieky, ktorým už vypršali licenčné doby a preto ich lacno môže vyrábať ktokoľvek je toho schopný. Výsledok ale je, že za ich využívanie nikto „nelobuje“, lebo na ich predaji nikto nezbohatne.

V ambulantnej liečbe ľahkých začínajúcich prípadov ide napríklad o kombinácie antimalarika hydroxychlorochinu (balenie dostatočné pre liečbu niekoľkých pacientov stojí 6 eur) s antibiotikom azitromycín (balenie stojí 2 eurá), prípadne doxycyklínom (balenie 6 eur). Ideálne aj s pridaním zinku (ten podľa veľkosti balenia kúpite za 2 až 6 eur, opäť podľa veľkosti balenia) a vyšších dávok vitamínu D (zásoba na celú jeseň a zimu vás výjde na cca 8 eur). Naproti tomu jedna krabička skoro neúčinného remdesivíru stojí cez 2000 eur.

V terapii ťažkých stavov čo sú už v nemocniciach a na JISkách je drahý remdesivir tiež prakticky zbytočný – oveľa účinnejšia liečba sa volá MATH + protokol a zahrňuje steroid methylprednisolon, kyselinu askorbovú (vitamín C), tiamín (vitamín B1)  a heparín  a to „+“ znamená vitamín D, zinok, atorvastatín a niektoré iné, všetko lacné generiká. Mnohí naši lekári to možno aj vedia a pri správnej liečbe by sa u nás dalo predísť tisíckam ťažkých prípadov a zachrániť stovky životov. Lenže Ministerstvo zdravotníctva vydalo v auguste usmernenie, že sa u nás má liečiť drahým a pritom minimálne účinným remdesivirom. Prečo, to je otázka, ktorú treba klásť ministrovi zdravotníctva a premiérovi, ktorý ho na tú stoličku posadil.

Norman

bol kúpený medzinárodnými financiami - a vtedy mal kopu jedovate protiruských a podobných článkov. Teraz je už vykopnutý tak sa vrátil ku svojemu ..., nuž, envirotématike. Mnohí ako on z toho žijú - a potom je oprávnené podozrenie, až fakt, že preháňajú.
Ale to s tými doplnkami by som veril, že to má z dobrých zdrojov. Remdezivir je odžub (hovoria už všetci). Farmakomafie sú nepochybne hnusná realita, aj keď nie je epidémia - to sú cynický magori.

Náhodný okoloidúci

Práve o to ide. Novinári a propagandisti už začali k úmrtiam pridávať formulku "na pľúcnu formu". A pritom sa už dávno vie, že pľúca nepoškodí ani tak vírus, ako skôr neprimeraná imunitná rekcia organizmu, "cytokinínová búrka". Alternatívna liečba hydroxychlorochinom, azitromycínom, vitamínom D3, zinkom a prípadne aj heparínom proti krvným zrazeninám má za cieľ zabrániť poškodeniu pľúc, s vírusom si poradí imunita. Ale práve tomuto sa vláda bráni, z čoho vyplýva predpokladané prepojenie medzi Matelkovou návštevou na oplotenej ambasáde a Remdesivirom.

Norman

to, že na lokálnej slovenskej úrovni vládne ťažký zločin korupcie a úplatkov aj v týchto liekoch a mnohí, vrátane Matelka, by sa mohli ba mali ocitnúť v base - o tom mnohí, aj ja, nepochybujú.

Len chcem pripomenúť k tomu poškodeniu pľúc:
formulácia, že pľúca nepoškodí priamo vírus, ale imunitná reakcia, môže byť prísne vzato korektná, ale stále je to poškodenie v dôsledku choroby, že. Nebyť vírusu, niet ani reakcie.
A úmrtie - ako také je vždy v dôsledku zlyhania viacerých systémov. Mnohí ľudia umrú ma zlyhanie srdca - ale ak by pred tým nelapali dva týždne po dychu v dôsledku kovidu, tak by im srdce nezlyhalo.

Ale dúfam aj ja, že tomu už dnes vedia lepšie pomáhať.
Ale to je naozaj na doktoroch, nech to vytiahnu do diskurzu.

Náhodný okoloidúci

Z dnešného článku na HS:

Rovnako v piatok však lekár a člen krízového štábu Peter Visolajský prišiel so správou o tom, že v Nitrianskej nemocnici pretestovali antigénovými testami 6 ľudí, ktorí mali bezprostredne predtým potvrdený koronavírus presnejšími PCR testami, pričom antigénové testy, ktoré sa využívajú pri plošnom tesstovaní, ukázali pozitivitu len u 1 z nich.

https://www.hlavnespravy.sk/premier-varuje-4450-ludi-odchadzalo-z-testov...

 

Ak je to pravda, tak počet zachytených antigénovými testami treba násobiť šiestimi.

slaven1

Podľa viacerých sú korejsko-gatesovksé testy neúčinné. Koloniálna administrácia nenakúpila od našich, ale nakúpila od Melindy a Billa - vykonala "výplatu koloniálnej dane". Slovenské testy sú účinnejšie (hej máme aj Slovenské "95%" testy), ale tie sa používať nebudú. Argument, že ich nedokážeme vyrobiť (od mája) v dostatočneom množstve ( v "najpriemyselnejšej krajine" V4) neobstojí. Aspoň vidíme aj cez toto o čo ide. Je to divadlo.