Za včerajšok bolo zistených len 957 PCR pozitívnych. Média ale zámerne primiešavajú antigénové čísla. DOPLNENE.

Za včerajšok, piatok,  namerali štandardné PCR testy len 925 pozitívnych. Je to pokles oproti predošlým dňom.

Média ale zámerne klamú a zmiešavajú tieto čísla s číslami z plošného antigénového testovania, ktoré namerali svojich 2225 pozitívnych. To zmiešavanie je ale nezmysel, je to zmiešavanie hrušiek s jablkami. Za prvé sú to testy robené s inou technológiu, ale hlavne PCR testy z dneška dávajú určité porovnanie len s predošlými PCR testami.  Dnes máme  925 pozitívnych, pred pár dňami bolo od 1500 do 2500  - to má zmysel porovnávať. Tieto čísla nás zaujímajú, či dochádza k poklesu alebo nie.

Ale média o tomto zámerne klamu. Sčitavajú PCR a nové antigen testy a namiesto 925 + 2225 oznamujú všetky len jedno číslo - 2890 "nových prípadov". Chce sa tým zamlčať tendencia, že opatrenia od 1. októbra už teraz prinášajú ovocie, že počet denne novoinfikovaných klesá - a to aj bez ďalších lockdownov, bez zákazu vychádzania a bez nejakého celoštátneho zákazu vychádzania. Vláda nechce pripustiť ani len náznak toho, že jej nová akcia "plošné testovanie" sú zbytočné vyhodené peniaze, že je to akcia zbytočná robená v čase, keď už sa veci začali zlepšovať.

O tom, že je za tým zlý zámer svedčí aj zmena novinových článkov aj titulkov. Napríklad na portáli Aktualít Noizz bol najprv takýto nadpis:

 pozitvne testovaní

 

 

Neskôr sa zmenil na 

 

 

 https://noizz.aktuality.sk/news/nove-pripady-koronavirusu-na-slovensku/3...

 
Je jasná tá lož? To zavádzanie?
U ostatných médií tiež už teraz vládne jednoznačne lož o 2890, zmiešanie hrušiek a jablk. Pričom sa lživo naznačuje, že to je výsledok z 13 525 testov.
 
Na Slovensku pribudlo v piatok 2890 infikovaných koronavírusom. Laboratóriá vykonali 13 525 testov.
 
 
Nie, z 13 525 PCR testov je len 957 pozitívnych.
Niekto zasiahol do médii, aby všetky klamali. Kto, tlačový tím Matoviča? 
 
Matovičova vláda chce silou mocou obhájiť nejakú zmysluplnosť celoplošného testovania. Aj za cenu explicitného klamstva. Hnus.
 
 
 
 
Doplnok, nedeľa 25. okt. 2020 
 
Na včerajšie klamanie médii zareagoval režim. Dnes prišiel s údajmi, že sa na PCR testoch zistili za sobotu až 3042 infikovaných. Sám Matovič potreboval nutnosť dať status:
 
Za sobotu pribudlo 3 042 pozitívnych ľudí identifikovaných klasickou cestou pomocou PCR testov. Je to slovenský absolútny rekord s mimoriadnou dynamikou rastu 94% voči minulej sobote.

Čo z toho vyplýva?

1) rýchlosť šírenia vírusu Covid-19 neustáva, bolo správne nasadiť lockdown, aby sme znížili mobilitu ľudí a tým aj pravdepodobnosť prenosu nákazy.

2) samotný lockdown, tak ako je na Slovensku koncipovaný (milióny ľudí naďalej pracujú), je nedostatočný pri tak výraznej dynamike. Kľúčovú úlohu na zastavenie rastu musí preto zohrať celoplošné testovanie.

-----
Nenapísal, že feň predtým, v piatok to bolo nízke. Nenapísal, že toto vyššie číslo pozitívnych prípadov je pri počte 16 048 testov - teda ak aj je to číslo 3048 reálne, tak je jasne navýšený počet testov -  a je možné, že je to zámerná akumulácia testov za najmenej dva dni, takže výsledok by bolo treba deliť dvoma. Zároveň to je zas jasná indikácia, že Matovičova skupina manipuluje aspoň takto výsledky - z dôvodov, ktoré sám napísal - 1. aby falošne poprel zaberanie doterajších opatrení a za 2. aby zbieral pseudodôvody na organizovanie šialeného plošného testovania.
 
Nik nie je jasnovidec, ale opatrenia proti šíreniu epidémiu Covid zatiaľ všade zaberali, takže nie je pravdepodobné, aby tie spojené s núdzovým stavom od 1. októbra nefungovali. Uvidíme nasledujúce dni, aké budú ďalšie údaje PCR testovania, či sa bude režim snažiť naďalej nejak zvyšovať počty testovaných - čo si ale ťažko predstaviť, ako by to dokázal.
 
Pripomeniem, že dopad zákazu vychádzania, vyhlásený od včera, sa na počte infikovaných prejaví až za týždeň-dva. Ak dovtedy dôjde k poklesu pozitívnych zisťovaných štandardnými PCR testami v počte testov okolo 10 tísíc denne, tak to znamená, že je zbytočný zákaz vychádzania a, samozreme, je tiež zbytočná megaakcia plošného testovania.
 
kali

Ako som tu už raz niekde písal, a tuším to aj Roland spomínal, Matovič vsadil všetko na jednu kartu. Hazarduje so zdravým národa len aby sa zapáčil mocipánom na západe a v lepšom prípade ak by to aj neskončilo úplným fiaskom aj sa ukázal pred celým svetom. Navyše si natom robí osobný biznis. Toto všetko svedčí o megalomanskej narcitickej poruche jedného egomaniaka.

Norman

Matelka vonku zrejme nechcú akceptovať a on má zrejme obdobie, keď chce byť od nich hladkaný. Okrem toho to vidí tak, že "doma nik nie je prorokom", a tak keďže doma nik neoceňuje jeho .. no, genialitu, tak si je istý, že ju ocení panstvo vonku.

Nechcem to písať nejak do článku, ale tu napíšme, čo si ľudia myslia
1. Matovič musí skončiť (nie aby sa niečo zachránilo a tak, ale proste všeobecne je nebezpečný magor a tak musí byť zhodený)
2. Matovič by mal skončiť v base. Dejú sa zlé veci a je vinný. To hovoria ľudia. Je výrazne spoluzodpovedný za letné "otvorenie sa". (i keď ľudia mu vtedy vytýkali skôr prísnosť opatrení - nuž, mať úrad nie je jednoduché, nemal brať na seba zodpovednosť, keď na to nemá schopnosti ).

Náhodný okoloidúci

No tak na toto by sa mali pozrieť právnici a prokuratúra. A zastaviť to.

Už len samotná informácia, že zo 6 ľudí testovaných PCR testom vyšlo pri testovaní antigénovým testom 5 negatívnych a 1 pozitívny by v normálnom zdravom štáte bola dôvodom na zastavenie testovania. Ale ako onehdá povedal ujo Vlado - na Slovensku je to tak.

iris

.

Náhodný okoloidúci

Som zvedavý, aké budú prírastky v utorok za pondelok, v stredu za utorok, vo štvrtok za stredu a tak.

Ľubov

ako sa dostanem v piatok na cintorin....
Spomienka na zosnulych ,Dusicky,ak chcete,je podla mna najkrajsi sviatok v roku.Spaja nas .
Okrem toho ,cintoriny sa menia na carovne miesta,plne svetla a lasky,pretoze tam nie je miesto na pretvarku.
Chvalabohu,upustilo sa od toho snobskeho sutazenie,kto da na svojich väcsie chrizanteny.

Mam pripravenu krasnu ikebanu pre nasich,aj sviecok dost,ale netusim,ako to tam dam,kedze su tam vsade kamery.
Skusim zavolat zajtra veducemu cintorina,hovori si aj riaditel,smiesne trocha,ale vcelku nevinne,ci by som nemohla prist s noci 31.10. o 1 30 v noci. Tesim sa na jeho reakciu.

Ľubov

Pardon,Y ,nie som so svojej kozi akosi.(chrizanteny,oj,oj)
https://sk.wikipedia.org/wiki/Chryzant%C3%A9ma#/media/S%C3%BAbor:Chryzan...