Bratislava, Matovičov "jemný" lockdown

Centrum Bratislavy dnes, 25. 10. 2020, teda v nedeľu popoludní.

 

 

Pred už dávno nefunkčným hotelom Kijev.

 

Cesta k Prioru - dnešnému polozatvorenému MY. V diaľke vidno policajné auto. Keď sme sa priblížili, zbabelo ušlo.

 

Centrum Bratislavy. Len samí bezdomovci - ťahanice, hulákania, aj dnes - proti tým režim nedokáže zakročiť ani v čase pandemickej núdze. Čo robí Mikulec - stále len krčí ten svoj ufňukaný ksicht?

 

Námestie SNP. Asi začalo "vysťahovanie". Za toto tí chuji strieľali? Naľavo Námestie 17. novembra - koridor väčší ako Kňažkova zacovidovaná papuľa - a nikde nikto.

 

 

Pred Modrým kostolíkom. No tourists today.

 
Kde sú bojovníci proti rúškam a proti strachu? Nikde. Zaujímavé, asi si nechávajú robiť výtery osobne od ministra zdravotníctva. Alebo od predsedu parlamentu, ten v tom má vraj väčšiu prax, keď sa mu črtá dobrý výter, si aj väzy ide zlámať.
 
 
0
Ľubov

https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/czech-republic/prague/prague/pr...

Pobehala som trochu po svete,Kalifornia,Rusko,Cesko-vsade je to prazdne.
Budeme potrebovat chladnu hlavu,vsetci vzacni priatelia.

slaven1

ja som vojak, chytsame testy na vikendove celoplosne testovanie, chystame si to v jednotlivych dedinach a mestach v priradenych okresoch, chodime priamo pred nemocnice robit dozor, vozime vsetok material a testy, uz 3 tyzdne neviem co je to volno a vikend, vsetci vojaci padame na huby a nejaky poloblazni tu budu vypisovat ze neveria ca Covid a nebudu sa testovat, lebo im prepichnu mozog, palicka zostane v nose a ine bludy. Naco to potom vsetko robime? Zas sa najde niekto kto to rozsiri lebo si neda rusko v budove, aby sa hral na majstra sveta. Slovo kolektivna zodpovednost mu nehovori nic a je to sebecky parchant, co si ani nezasluzi aby sa niekto namahal za jeho zachranu.

"Naco to potom vsetko robime," sa pýta diskutujúci, ktorý sa opísal ako vojak našej armády (hej ešte nejakú máme). Tak mu odpovedáme:

Používajú vás na vytvorenie divadelného predstavenia, na vytvorenie dymovej clony, ktorú použijú ako výhovorku pre nastupujúce problémy v ekonomike.

Kľúčové nie je čo je teraz, ale hospodársky prepad ide nastať na jar/jeseň 2021. Recesia, ktorá je dôsledok nefunkčných koncepcíí riadenia. Takto to bude vina "nebezpečného a neviditeľného nepriateľa" (vírus) a nie chyba zvolenej koncepcie riadenia.

Ja ti dám aj odkaz kde ti to vysvetlí profesor medzinárodných financií, ale ty... vojak.. nevieš po rusky (zmeň to).

Takže pijánečko, netreba sa veľmi rozčuľovať, brat si to k telu atď.

Tona Nagua

v ktorej sa človek ocitá, pramení zo súhry ľudskej hlúposti a nevedomosti. Treba si to priznať a urobiť už krok vpred. To najhoršie je teraz sebaľútosť, pretože vznikne zotrvačná sila a tá vedie človeka k falošnému pocitu hodnôt. Ísť či neísť na testovanie? Na jednej strane nátlak na druhej konšpirácie a človek čo to počúva či číta tie komentáre a prosíka zbytočne o pomoc bábku čaputku či iných na fb fakt upadne do tej sebaľútosti, či zlého psychického stavu a nemá potom energiu, silu bojovať v tej vojne, ktorú vytvorili vyškerení za funkciu, tú divnú moc sa schovávajúci tyrani, ktorých si národ zvolil pretože ... to už každý vie aký je slovenský národ závislý, naivný a tak je to hračka pre úchylné sily rozohrať tu svoju hru. Ale ako vidno Matovičovcov je tu stále dosť. Sama viem aký má zamestnávateľ prístup a je to tak, ak sa nedáš otestovať: neplatené voľno, zaplať si zdravotné a pre niekoho aj výpoveď. Tyran siaha na to najzákladnejšie. Viliam Shakespeare ma jeden krásny sonet a keď vieme kedy ho zložil vieme ako sa tu tá úchylná sila drží už oddávna. Ano možno tam je aj odpoveď pre mnohých či sa nedať testovať, či sa ísť dať testovať a tak nevytvoriť doma scenár pre rodinu bez chleba. Vieme, že mnohé rodiny žijú od výplaty do výplaty. Zatiaľ tu nevznikla taká jednotnosť kde by všetci zamestnanci sa rozhodli neotestovať sa, čím by vznikol pre zamestnávateľa problém. Uvidíme ako sa s tým popasujú tí platení z daní ľudí akí sú bojovníci. Ak nie, sú aj iné možnosti a s tým musia vyškerenci počítať. Len dúfam, že sa ľud už poučí. A možno nie. Čo už.
Chce to hlavne kľud, toto sme ešte nemali a tak sa niečomu novému možno naučíme a zosilnieme. A do života príde aj iné poznanie a zdravý rozum. Prajem veľa síl, jasnú hlavu.

https://www.youtube.com/watch?v=SJw5BQba7zQ

pe_kar

necháva cintoríny otvorené. Súhlasí koalícia aj opozícia. Poslanec Marek Výborný z KDU-ČSL si myslí, že taký zásah do duchovnej zóny človeka by bol nebezpečný a ohrozujúci.

Na Slovensku Matovič zakázal ľuďom vstup na cintoríny pre istotu už týždeň pred 1. novembrom a dnes sme sa dozvedeli, že "jemný" lockdown bude najmenej do 15. novembra.
V niektorých dedinách strážili cez víkend cintoríny policajti. Inde išli hlavne starší ľudia na cintoríny tajne a boli z toho na kolaps. Dostať od Matoviča pokutu 1650 eur, to by rozhodilo aj solventnejších ako sú slovenskí dôchodcovia. Z toho by len malú časť vykryli nedávno odsúhlaseným "13. dôchodkom".

Ema

Veď takýto lockdown bol v najhorších časoch v Španielsku, keď tam zomierali tisíce ľudí denne. Však vy nesmiete ísť ani do parku, ani vyvenčiť psa ďalej ako 100 metrov od domu. České psy môžu ísť 500 metrov. A vraj výjazd kočíkom do 100 metrov doplnili až dodatočne, pretože na to kretén Matovič nemyslel.

V porovnaní s najbrutálnejším lockdownom, ktorý bol na jar v koronou zasranom Španielsku s množstvom mŕtvych, máte tú bohovskú výhodu, že môžete ísť makať. Aby vám štát nemusel NIČ platiť. Hajde do roboty a späť, ni krok bokom, cestou max nakúpiť do najbližšieho krámu.
Absolútny lockdown bude na Slovensku tým pádom pre ľudí paradoxne lepší, štát by im musel aspoň dačo hodiť do misy na holé prežitie.