Akým spôsobom chce tento blázon opäť trestať celé Slovensko?

Situácia je jasná – plošné testovanie neprinieslo žiadne výsledky, žiaden skutočný ohlas a hlavne žiadne pozitívne ocenenie. Jeho princíp, otestovať celú populáciu, a to povinne, odmietajú všetky krajiny! Odozva u predsedu vlády je psychologicky či skôr psychiatricky predvídateľná – just chce robiť nové viackolové plošné testovanie.

A naozaj, už sa o ňom hovorí. V týchto dňoch rozhodne tzv. krízový štáb. Do Vianoc sú presne 4 víkendy, a 3 z nich by boli venované postávaniu v radoch. Lebo pri povinnom testovaní, a teda akejkoľvek väčšej účasti, budú rady znova nevyhnutné. V zime a chlade. A keďže teraz, po zlej skúsenosti a oklamaní ľudí v predošlom prípade, sa aj starší nad 65 rokov budú báť byť odsúdení na prakticky 14 dní basy doma, bez legálnej možnosti ísť na prechádzku, bez reálnej možnosti dostať sa ku doktorovi, bez reálnej možnosti ísť na poštu či úrad - budú tam teraz zrejme stáť na mraze aj starci a babky. Tak si to Igor Matovič  predstavuje.

Pripomeňme:

Plošné testovanie je vyhodenie stovky miliónov do Dunaja. Je neuveriteľne drahé, stojí nielen financie, ale aj iné náklady, personálne a psychické sily, ničí dôveru medzi obyvateľstvom a politikmi. Výsledok je malý až nulový, možno dokonca zhoršuje epidemickú situáciu Covid-19, takmer iste zhoršuje celkovo zdravotnícku situáciu v republike. To sú fakty.

 

Čo robiť?

V prvom rade sa zamyslime, ako tomuto šialenému projektu môže spoločnosť zabrániť. Súbor odborníkov v pandemickej komisii či v krízovom štábe zrejme tomu zas nezabránia – tí sú už zglajchšaltovaní, tí už si vybrali ako svoju službu robiť mopslíkov. Vláda? Takisto zrejme nie. A iné politické možnosti systém nemá. Prezidentka? Možno, ak by v pionierskom paláci nesedela taká tupá, no prepáčte, tupá osoba. Iné politické možnosti nie sú, lebo nezabúdajme  - v systéme skvelej tzv. „demokracie“ si skupina zvaná „vláda“ môže sama sebe prideliť diktátorské právomoci.  A sama sebe ich môže zrejme predlžovať, dokedy bude chcieť, do nekonečna. Takže formálne politicky je celý národ bezmocný. A to chce Kolíková ešte pritvrdzovať ústavu.

 

Druhý a podstatný bod je uvedomiť si, že plošné šialenstvo funguje len za predpokladu, že ľudí niečo k testom naženie. Pripomeňme si – pri prvom testovaní to bol zákaz vychádzania, ktorý bol vrhnutý na celú spoločnosť. Bol to zákaz vychádzania do obchodov (okrem potravín a podobne), ktorý platil týždeň pred prvým celorepublikovým kolom 1. novembra. A potom platil na všetkých obyvateľov 10 dní zákaz vychádzania aj do práce, a ten bol ešte svojvoľne predĺžený na celých 14 dní.

Ešte raz: na všetkých obyvateľov 14 dní zákaz chodenia aj do práce.

A len tzv. výnimkami dostali „otestovaní negatívni“ láskavo možnosť do tej práce ísť. Ďakujeme.

Takto to bolo, to dobrovoľné testovanie. To, že nebolo dobrovoľné, bolo každému jasné. Ide mi o to znova a znova pripomínať, že základ toho podvodu bol v tom, že premiér republiky osobne uvrhol na celú republiku dvojtýždňový najťažší lockdown, so zákazom chodenia do práce, so zákazom chodenia na prechádzku.

Mnohí vtedy z politických dôvodov na zlodejské testovanie nešli. Dôvody politického odmietnutia plošeného testovania sú jasné - je podozrenie, že do Matovičovho okolia sa vylialo 14 miliónov z vyše 50 miliónov, sumy, čo štát zaplatil malej trnavskej firme. Títo netestovaní ľudia si teda zobrali voľno, dovolenku a podobne, na desať dní, a nejako prežili aj Matovičov podraz predĺženia na 14 dní (prežlii, ale nikdy nazabudnú).

 

Ako to chce Matovič robiť teraz?

Bude znova zavedený 14-denný najtvrdší lockdown? Má na to naozaj vláda právomoci, a ak aj teraz formálne áno – bude jej to reálne politicky tolerované? Strana Smer to chce dať na Ústavný súd, aby to okamžite zastavil. Nejestvujú ale aj iné cesty? Nejestvuje možnosť odporu? Ľud predsa jasne 17. novembra 2020 vyjadril, že je proti zneužívaniu moci Matovičom, proti zneužívaniu pandémie na hlúpe krátkodobé účely, na nehorázne obohacovanie. Že je proti zneužívaniu pandémie len z dôvodov čiste osobnej diagnózy Igora Matoviča, ktorý podľa názoru takmer celého národa potrebuje odbornú pomoc a gumenú miestnosť na izoláciu.

Alebo vláda vymyslí pre národ teraz iné tresty a odmeny? Aké? Padlo slovo o „možnosti cestovania“ – ale veď nik už nikam moc necestuje. Alebo azda odmietnu ľuďom možnosť cestovať domov, za rodičmi a podobne, na Vianoce? Podobne, ako im zakázali ísť na sviatok Všech svätých na hroby? To azda nie, to si neviem predstaviť.

Ak je vláda už naozaj chorá, zavedie teda znova, ako minule, ten najtvrdší lockdown, aby primäla ľudí dať sa vytierať?

Jedna verzia je, že sa opäť väčšina ľudí podvolí a pôjde sa dať otestovať,  zas namerajú pod 1% pozitívnych (polovica z nich falošne), ničomu to nepomôže, ale cirkus sa dokoná, potom aj s druhým kolom už len tak na polovicu krajiny, prípadne ešte tretie - a všetci odídu na Vianoce s tým pocitom ako kurva nadránom po desiatkach smradľavých zákazníkoch.

Ale nejako tomu neverím.

Viem, že Slováci sú submisívny, slabý a bojazlivý národ a že o nejakom reálnom celonárodnom odpore od nich sa dá len snívať. Ale mám dojem, že pocit hnusu z trnavského blázna, pocit hnusu z robenia divadla nechutných, a pritom bezcenných výterov, že už to naozaj u mnohých prekročil hranicu znesiteľného.

Existuje základné právo na vlastné telo, teda to, že každý človek má právo nebyť mučený, má právo odmietnuť liečenie, medikamenty a podobne, ak to dotyčný z akýchkoľvek dôvodov nechce. To platí aj o používaní akéhokoľvek nástroja, nehovoriac o strkaní akýchkoľvek nástrojov do telesných dutín. Niečo také je bez preháňania rizikové, bolestivé, plus potencionálne dehonestujúce a každý má plné právo to odmietnuť. A nesmie byť za také odmietnutie trestaný. Výnimky sú len individuálne v prípade oprávneného podozrenia na ťažký zločin.

Ja som za disciplínu a spoluprácu na spoločnom záujme národa. Ak je niečo dobrá vec. Som aj za osvetu národa a za poprosenie o spoluprácu. V prípade nejakých antigénových testov niekde z Kórey ale za prvé národ nie je poprosený, nie je to dobrovoľné. A za druhé v tomto prípade objektívne ide o bezcennú, zlú vec.

 

Takže netvrdím naisto, že testovanie odmietne viac ľudí, ako minule. Ale je to možné. Druhá otázka je, čo urobia títo disidenti potom?

Prvá možnosť je, že následne budú rešpektovať trest a nepôjdu dva týždne do práce. To spôsobí problémy, bude to niečo ako generálny štrajk. Toto je niečo, po čom mnohí volajú. Ja si netrúfam odhadnúť pozíciu širokých vrstiev pracujúcich, nechcel by som ich naisto vyzývať k takým krokom, aj keby som mal tú moc. Ale vychádza to jednoznačne – ak bude dehonestujúce plošné testovanie, je jeho ignorácia a následný generálny štrajk to najsilnejšie možné riešenie.

Druhá možnosť je, že ľudia bez testu budú ignorovať akýkoľvek zákaz vychádzania a pôjdu normálne do práce. Tým síce porušia nariadenia, ktoré ale považujeme za nezákonné, neetické a škodlivé. V praxi by tých ľudí ale asi nik nezastavoval. Pre režim by bolo v takom prípade trestom výrazná neúčasť na očkovaní a iba naozajstný psychopat by dodatočne skúšal ľudí – ale aj celú ekonomiku - potrestať  ich naozajstným zatvorením doma. Donútila by vláda firmy, aby zamestnávatelia znova odmietali svojich zamestnancov – aj keď by ich bolo toľko, že by ich naozaj potrebovali?

To sú dve možnosti, ku ktorým môže dôjsť. Obidve sú politicky pre Matoviča výrazne zlé, obe by boli pre neho výrazný neúspech a obe by dali dosť materiálu k jeho impíčmentu niekedy v skorom termíne. Tým by bola vyhodená aj vláda, vrátane proamerických sluhov ako Naď, ktorý rád nazýva ľudí „opice“,  Mikulec, Kolíková, a samozrejme Korčok. To by boli pre globalistov ťažké straty.

 

To je zatiaľ k veci všetko

Toto všetko by si mal Matovič rozmyslieť.  Ak by som bol celkom politický cynik (či pragmatik?), povedal by som, že nech len do plošného testovania znova ide – že ľudí ešte viac podráždi, že rôznym silám dá ešte viac jasný signál, že je politicky nepoužiteľný a bezcenný. Popravde áno – som za jeho čo najrýchlejší koniec, som za jeho trest – pretože pod vplyvom jeho zlých rozhodnutí zomreli na Slovensku stovky ľudí – nielen mnohí z pacientov s Covidom, ale trpeli a umreli aj nezrátané stovky iných pacientov. Tým by mal ísť kopať hroby, aj so svätuškárom Krajčím. A popravde –  predpokladám teraz, v pondelok ráno, že do toho pôjde. Nepíšem to ani najmenej ako nejaké varovanie, len nech do toho ide.

Maximálne je tento text podnet na zodpovedanie tej jednej otázky: čo by mali netestovaní robiť? – štrajkovať alebo ignorovať neoprávnene zákazy nejakého hygienika?

 

V každom prípade si ale uvedomme, že jedno tupé, psychicky choré dvojgangliové hovädo z Trnavy chce zas trestať celý národ. Nechajme sa prekvapiť, čo zas vymyslí, akou metódou chce ten trest vykonať, ale nech to bude čokoľvek, v každom prípade mu to vrátime. Dokonca aj ak by druhé plošné testovanie nakoniec nebolo, už za tieto jeho drzé reči a prípravy okolo neho si zasluhuje ten najtvrdší trest.

 

 matovic plošne testovanie
 
 
0
buko

Sulik dnes povedal ze je proti celoplosnemu testovaniu.
Cize proti Matovicovmu navrhu. Povedal to jednoznacne a strana za nim stoji. A ma aj podporu ludi a oni si to uvedomuju.

Naviac, predstavil dnes SaS pandemicky plan, ktory s plosnym testovanim nerata. Neviem do akej miery je to kvalitny material (ma to 20 stran) ale je to aspon daky plan, na rozdiel od toho permanentneho chaosu co tu panoval. Taktiez ako poznam Sulika, predpokladam ze pragmaticky tam zapojil vsetko co v inych vyspelych krajinach funguje a osvedcilo sa - od Juznej Korei cez Izrael az po Dansko.
Aby saskaren bola dokonala - Psychopat zbuntosil svojho spiaceho ministra Krajciho - aby narychlo zbuchal tiez daky podobny plan aby v OLANO nevyzerali ako uplni diletanti.
Takze Krajci naozaj narychlo cez vikend zbuchal daco podobne ako Sulik pripravoval cca 2 tyzdne.
Ano, takto, bohuzial presne takto sa na Slovensku riesi pandemia.

Takze predpoklad je taky ze Matovic Sulika opat ponizi a bude preferovat svojho stranickeho kolegu Krajciho, aj ked media sa uz vyjadrili ze SaS plan je podrobnejsi a lepsi.

Co sa tyka samotnej osobnosti Matovica - uz davnejsie sa mi potvrdzuje ze reprezentuje tu strukturu osobnosti, co hraci D&D poznaju pod pojmom "Chaotic evil"
http://easydamus.com/chaoticevil.html
V prirovnani k filmovych postavam - napriklad Joker, alebo Hannibal Lecter
Tomuto cloveku uz nie je ako pomoct, jeho privrzenci su kult ktory on drzi pokope a jediny sposob ako to skonci je jeho odchod do zabudnutia.

Norman

zaujmavý pokus o analýzu profilov, heh.
Len chcem do protokolu dodať:
Na magoriča je aj chaotic evil príliš fajn pomenovanie.
Hannibal Lector určite nie, lebo ten bol inteligentný a chladnokrvný. To je presne opak tohto magora.
Joker bol neurotický blázon chorobne túžiaci po pozornosti - ten možno.
A ešte k tomu odchodu do zabudnutia - to by bolo stále málo, treba jeho odchod do bolesti. Tá hra, ktorú začal, nemá žiadne mantinely, za ktoré sa nejde. Ani žiadne časové, akože odstúpim a mám pokoj. Nech si to tak nemaluje. Slovensko dospieva.

Náhodný okoloidúci

Vážení voliči OĽANO, ďakujem vám, toto sa vám naozaj "podarilo" (grcajúci "smajlík")

buko

Sulikov material je tu:
https://www.flipgorilla.com/p/26675824929283545/show?fbclid=IwAR1AnBzo0o...
https://www.semaforzdravia.sk/

Matovic dnes podla ocakavania, psychoticke vylevy smerom k Sulikovi.
Ale Krajci prekvapil, stiahol svoj kontra-plan (asi ma este dost sudnosti aby uznal ze ten Sulikov je lepsi) a tym otvoril priestor pre posudenie planu dalej
https://dennikn.sk/2155566/plan-sas-je-podla-premiera-cesta-do-pekla-sul...

Matovic vrci okolo seba uz ako opusteny, besny pes.. ako toto dopadne?

sandro

24.12. Matovic usporiada celoslovensky happening na namestiach velkych miest, pocas ktoreho budu zo specialne upravenych vzducholodi zhadzovane tisicky eur. Ucast bude povinna.

Norman

ešte jedna drobnosť - magorič dnes spomenul ako možnosť "jeho odchod z koalície" (zámienka je voľba general. prokurátora).
Čiže jedna z možností je štvať ho, aby utiekol. On síce v skutočnosti nechce odísť, oj, moc chutí tak sladko, a bude sa brániť, ale treba mu spraviť zo života peklo, aby to už naozaj nevydržal
(prihováram sa aj k prečeknutiu uzavretia jeho ulice a k zorganizovaniu demonštrácii pred jeho barákom. To čo je za pampalášizmus? - on pred komplexom Bonaparte zvolával rušiace demonštrácie, ale sám si vyhradzuje nadpráva ??? )

Prirodzene, jeho odchod je len jedna z možností. Pravdepodobnejšie sa to až do konca roka nejak dotrasie a v januári bude možno kľudne okrem iného tvrdiť, že on za plošné testovanie nemohol, že mu to niekto XY vnútil, a že on vlastne urobil všetko pre to, aby to bolo čo najmenej bolestivé.

Náhodný okoloidúci

Je to celkom desivé čítanie, globálny koncentrák. Kovid je len zámienka.

https://aeronet.cz/news/cinsky-prezident-vyzval-k-zavedeni-mezinarodniho...

Norman

čo v tom článku znamená veta (hneď v prvom odstavci)

"... ale jsou to nástroje na 5. prioritě procesů globálního řízení a hlavním lídrem těchto procesů je Čína"

Že a ako si vytvorili hypotézu nejakého "model priórít" je jasné, proste zbrucha, je to proste ich predstava, ale na základe čoho akože vie, že je to práve 5. priorita?

A hlavným lídrom je už Čína? Eh, lebo Xi jiping niečo povedal?

Len krátko: Čínania zvolili pri konfrontácii stýmto vírusom to, čo aj pri viacerých predošlých vírusoch: stratégiu čistého dvora, oficiálne, otvorene a úspešne. Teraz doma nemajú infekciu, ale hanebne je ňou zasraná Amerika a Európa (o iných primitívnych končinách ani nehovoriac). Je preto prirodzené, že sa Čína pýta, ako sa to bude riešiť a že navrhuje podmienky, za ktorých bude k nim vpúšťať cudzincov.

Niektoré ďalšie detaily: činsky sociálny kredit je obdobou amerického bankového kreditu (bankovej dôveryhodnosti, kreditnej histórie ...). Čína sa prispôsobuje Západu, len to robí dôsledne (až moc) a asi aj o moc otvorenejšie - takže to, čo ovečky na Západe nevedia, to v Číne vidno)

Databázu ľudí už všetky štáty majú, a všetky mocnosti pracujú v pohode na skenovaní ksichtov, Izraelci nejaký čas písali aj o skenovaní mozgových vĺn, aby toho svojho "teroristu" zistili "dopredu, kým ešte nespácha zločin". Atd, atd .... To všetko prebiehalo v pohode, nik si toho nevšimol a ani nevšimne, ak mocní potrebovali nejaké krytie, dosiahli ho najneskôr zhodením WTC. Ale krytie nepotrebujú - čo im poskytne veda a technika, to bez zábran aplikujú. Ako im v tom zabránia ľudia? Demokracie?

V podstate je pandémia v tomto smere vlastne prínos, lebo pod jej určitým tlakom, nechceným, sa do otvoreného diskurzu viac dostávajú tieto nástroje kontroly, ktoré korporácie a štáty už relatívne dávno majú a používajú.

A ešte drobnosť k cestovaniu: Cestovanie po svete je jednou z hlavných "odmien" pre kolaborantov, pre nižšie celebritky režimu. Škodlivé rakovinovanie sa na piesku nevedno prečo tisíce kilometrov od domova, tupé ťahanie sa po "zaujímavostiach", o ktorých nič nevedia a z ktorých si nič nezapamätajú, absurdné tisíce a tisíce konferencií miliónov ľudí, ktoré sa dajú vyriešiť elektronickou komunikáciou - ale sú pozvaní, ergo hormóny šťastia a dôležitosti malého otroka režimu pôsobia a malý debil je "odmenený" len tým, že sa dočasne presunie z jedného zadku do druhého a býva v hotelovej posteli, v ktorej pred ním sa válali tisíce iných smradov - a to považuje za svoje privilégium. Toto všetko covid výrazne nabúral a režim tým trpí, lebo jeho drábi, ktorým sa pokazila táto absurdná hra s cestovaním, začínajú aj preto frflať. Režim pre nich nemá po ruke inú rovnako lacnú drogu.

Dusanbe

posledný odstavec o cestovaní je naozaj excelentný.
Myslím, že by mal byť súčasťou úvodu v študijných skriptách na všetkých fakultách cestovného ruchu, :-)

Inak, človek si zvykne aj na šibenicu - všetko je to len otázka času a použitej výukovej metódy.

Náhodný okoloidúci

Pojmy ako "5. priorita riadenia", "1. priorita riadenia" a podobné sú prevzaté od Svedkov Pjakinovych a je nimi zamorený Leva-net. Vieš, znejú tak "vedecky".

Čo sa týka Číny a jej zvládania koroňe, tak neviem, či je to najlepší príklad. Narážam na to, že cez zimu a na jar po výskyte prvých prípadov kovídu v Číne síce boli zatvorené hranice medzi provinciami, ale do zahraničia sa odtiaľ veselo lietalo bez obmedzení. A navyše čínske vedenie "zatloukalo, zatloukalo, zatloukalo", údajne nie iba okná a dvere, aj keď o tom sme sa už bavili, že to môže byť len falošná propaganda, ale zachovalo sa podobne ako býro KSSZ v ZSSR po výbuchu v Černobyli. A tak sa koroňa rozniesla do sveta. Aj keby sa dodatočne ukázalo, že dobrú Emeriku nenávidiaci zlí konšpirátori mali pravdu a vírus pochádza z labáku Fort Detrick v Marylande, mem o čínskom víruse bol v obehu ako prvý a už si žije vlastným životom, Čierneho Petra má v rukách Čína.

Čínsky sociálny kredit je špeciálny prípad. Je mi jasné, že ak má štát fungovať, musia byť zavedené jasné pravidlá. Ich systém mi však pripadá tak, ako keď rodičia decku vyberú škôlku, školu, záujmové krúžky, vyberajú mu kamarátov, každý deň mu dvakrát kontrolujú vrecká, vyberú mu manželku, prácu, naplánujú mu, kedy bude mať deti a kedy a kam pôjde na dovolenku... Čiže totálna kontrola systému nad životom a vôľou jednotlivca. Údajne v záujme kolektívu. Nevidím žiadnu vyváženosť medzi záujmami kolektívu a záujmami jednotlivca, jednotlivec je už len ako číslo v štatistike bez slobodnej vôle a nie ľudská bytosť s vlastnou dôstojnosťou. To už nie je ani Orwell 1984, to je Pavlík Morozov na steroidoch. A kto bude kontrolovať kontrolórov? Zvlášť keď Čína je smutne preslávená mierou korupcie.
https://zemavek.sk/co-na-nas-chysta-cina-podla-rockefellerovho-planu/

S Tvojimi poznámkami týkajúcimi sa cestovania čiastočne súhlasím, čiastočne nesúhlasím. To, že niekto má traumu z toho, že miesto štyroch exotických dovoleniek za rok mal len tri, je už zvrátenosť, ale viem o takých osobách. To isté platí pre "selebrity", ktoré si len tak odskočia so Jew Yorku na nákup handier. teda akože módneho oblečenia. To už je čisto len o dokazovaní si svojho spoločenského statusu a robia to predovšetkým neproduktívne parazitické profesie. A to je už len nezmyselné plytvanie, to s zaslúži kritiku. Na druhej strane, hlúpy Jano celý deň ležal na peci a cestovanie preňho znamenalo zájsť do konzumu na chlieb alebo do kostola. Ale nakoniec aj ten hlúpy Jano zliezol z pece, zbalil si svojich päť až sedem slivák a vybral sa do sveta na skusy.
Zvedavosť je prirodzená ľudská vlastnosť, ľudia chcú spoznávať svet, v tom im nezabrániš. Alebo zrušíme v školách vyučovanie zemepisu, aby sa decká nedozvedeli, aký je svet veľký a zaujímavý? A keď na tovare uvidia napísané Made ich PRC (Peoples Republic of China), budeme im tvrdiť, že Čína je vo vedľajšej ulici, lebo veď Číňan má v našej ulici reštauráciu a na Miletičke tiež predávajú hlavne Číňania. Viem, preháňam.
Len dúfam, že tú kritiku cestovania ako odmeny pre "kolaborantov režimu" si nemyslel ako kritizovanie Emy za to, že precestovala Irán a zaľúbila sa do starobylého Aleppa alebo Rolanda za cestovanie po Kanade alebo mňa za cestovanie po kaukazských republikách. Takže ide o to, že to má byť s mierou, nič sa nemá preháňať. Ja som nikdy nebol v Chorvátsku, na plážach sa neváľam, ale hľadám mušličky :) a ak cestujem, tak si chcem naživo aspoň tak narýchlo pozrieť to, čo mám teoreticky naštudované.
Alebo sa naše životy majú obmedziť len na prácu pre kapitalistu, nakupovanie a sedenie pri TV alebo pri 5G internete?

No a čo sa týka možnosti cestovania len s potvrdením o očkovaní, neprekvapilo by ma, keby za vakcinačnými firmami aj za leteckými spoločnosťami boli tí istí akcionári. Aj o bývalom ministrovi vojny USA Rumsfeldovi sa pošuškáva, že vlastní akcie vakcinačných firiem.

Norman

5. priorita no, to, že je to z KOBu mi bolo jasné, ale chcel som aspoň rečnícky sa spýtač, prečo práve 5. priorita, a nie 4., alebo 9.ta. :) Je to už ako vytváranie úrovni slobodomurárov a iných sektárov, alebo rátanie úrovni anjelských sfér a samých anjelov na špičke ihly.
Čo sa týka "riadenia" ako takého - zdá sa čudné, že vo svojej snahe byť "vedecký" zostali na úrovni základnej automatizácie, teda na úrovni termostatu žehličky, a že neprešli radšej na informatickú terminológiu, povedzme aspoň kybernetickú a podobne. Ale potom si človek uvedomí, že kybernetika bola v SSSR (spolu s genetikou) vyhlásená na dlhé desaťročia za buržoáznu pavedu. A to zrejme tvorcovia KOB, starí marxisti komunisti, proste podvedome neprekonali.

Náhodný okoloidúci

KOB-isti majú priority rozdelené takto:
1. svetonázorová
2. chronologická
3. faktologická
4. ekonomická
5. zdravie / drogy
6. vojna / zbrane

Neviem, prečo to nazvali "prioritami", je to skôr hierarchické zoradenie metód ovládania a riadenia spoločnosti.

http://leva-net.webnode.cz/products/a6-priorit-riadenia-alebo-6-hierarch...

Keď to čítam, má to zdravé jadro a je tam veľa rozumných myšlienok a postrehov, len tie širšie súvislosti - robia z toho nové sektárske náboženstvo.

Norman

Je to smiešne. Ako sme už pred rokmi napísali - marxizmus okorenený bohom.

zas citujem:
----
Rodič sa uchýli k bitke, keď zlyhal v ostatných prostriedkoch výchovy. Niekedy sa tomu vyhnúť nedá, ak rodičia narobili toľko chýb, že sa to prejavilo v osobnosti dieťaťa (+ vplyv školy, ulice, kamarátov atd.). Ale vždy je lepšie keď dieťa cíti, nech už ide o akýkoľvek trest, dohováranie atd., že rodič to robí čisto pre dobro dieťaťa, z lásky, lebo mu záleží na jeho budúcnosti, a nie preto že rodič si len hladká svoje ego, ješitnosť, alebo sa niekto dotkol jeho skrytých komplexov. Potom to dieťa aj ľahšie príjme.
---

da, očen xarašo :-)
Jebni jivo, no tak, što on znaet, čto eto ľubov.

Mne tak záleží na budúcnosti mnohých ľudí :-D

Norman

Čína dokázala pandémiu vytlačiť, vykynožiť - klasicky podľa definícií epidemických učebníc. To je fakt a o tom hovorím.
Ako sa správala na začiatku, to je iná téma. Ale mohla sa lepšie? Potláčanie paniky a preto určité zamlčovanie je prirodzený proces, tak reagujú všetci. Ja ale nie som obhajca Číny, ja teraz neposudzujem jej správanie z hľadiska toho, čo mohli či nemohli spraviť lepšie - proste hovorím, že relativne rýchlo a veľmi úspešne to zvládli. Pri porovnaní s liberálnou demokraciou Západu oveľa lepšie.

Ten "sociálny kredit" je večná téma, o ktorej sa bavia generácie stále dokola, je spojená s témou "totality" a tak ďalej.
Tu platí jedno: keď je zima, treba sa obliecť, keď je dusno, treba sa vyzliecť. V Číne, aj v Rusku či Východnej Európe, už pár krát aj dlhodobo zima bola - preto je prirodzené a správne, že sa tam vtedy zaviedli metódy spolurpáce a kontroly. Ale aj na Západe je to tak, aj takzvaná totalita v Nemecku po prvej vojne je výsledok pomerov počas a po vojne, a Západ kedykoľvek na totalitu znova prejde, nerobte si ľudia žiadne ilúzie.
Čo presne sa deje v Číne s týmto sociálnym kreditom je nám ťažko posúdiť - je ale isté, že západné média o takýchto veciach vždy preháňajú smerom do zlého. A aplikovanie toho "kontaktného systému" na epidémiu, čo VK na Aeronete vysmieval, je správne použitie, ktoré chceli naozaj kvôli veci zaviesť všetky štáty aj v Európe. Jediný dôvod, prečo tak neurobili je proste ten, že ten systém nemajú a ospevované zbohatlícke IT firmy, na čele s bývalo Gatesovým Microsoftom, ho proste ani spraviť nedokážu.

K tomu materiálu na ZaV, citát hneď z prvého odstavca:
Nielen že bol COVID-19 starostlivo naplánovaný a – mimochodom – niektorí hovoria, že ten názov je kódovaný a údajne znamená Certificate od Vaccine ID by AI (Potvrdenie o očkovacom ID umelou inteligenciou, čiže Artificial Intelligence). Ako to, že AI? Názov je kódovaný a údajne znamená „prvé písmeno v abecede je A, deviate písmeno je I (anglická abeceda nemá ch).
---
Gratulujem neznámemu autorovi k duchaplnosti. Takže 19 je AI? Posielam mu 1488 Honzových pozdravov :-)

Norman

Ale veď je nie som proti normálnemu cestovaniu, kašlal by som na tie ich zvyky, aj keď míňajú zdroje, aj ja som niečo -úmerne- precestoval, určite by som cestovanie za základnú neresť nevyhlasoval. Ale keď si opice už zasrali svet tak, že sa musia brodiť vo vlasných výkaloch a v netopierých víroch (či dokonca si ich vyrobili sami, čo je ešte horšie), teda keď už si opice toto spravili a plačú, že teraz nemôžu cestovať --- nuž, tak len potom hovorím za prvé, že sa nič až tak hrozné nedeje, a za druhé, že toto necestovanie postihuje hlavne zdegenerovanú kultúru korporácií.

Hm, trocha mi to pripomína AIDS, - aj vtedy buzeranti sveta (a nie, nemyslím naozaj ani teba, ani Emu, ani nikoho z prítomných, naozaj nie ) vzdychali, že sa nemôžu trtať do zadku a normálny človek si len povedal - ach, dobre im tak. Túto situáciu mi teraz pripomína aj covid a cestovanie. Myslím, že akútna doba AiDSu vtedy postihla aj voľnú sexualitu heterosexuálov, ale rýchlo to prešlo. Podobne aj cestovať sa bude dať znova. (Len sa obávam, že nie covid to limituje, ale pre nedostatok energie a teda drahotu to bude už len na oslíkovi :)

Ľubov

Momentálne som si spomenula na českého (ach,tí Česi .-)) cestovateľa Aloisa Musila. Prečo,bude hneď jasné. Ale ešte predtým dávam dolu klobúk pred skutočnými cestovateľmi ,pioniermi. To je pravý význam slova pionier,ten prvý.

https://www.stoplusjednicka.cz/hanacky-lawrence-z-arabie-neobycejny-prib...

Išli ,hoci aj na oslíkovi , s kúskom tvrdého syra,bez energetických tyčiniek a nápojov, ako Marco Polo napr.
Musil bol unikát. Písal potom aj romány zo svojich ciest,dobrodružné,typu "podařilo li se Ahmedovi uniknouti".

Mám vzácne vydania , zažltnuté stránky ,pamiatka na otcovu mladosť.

Norman

kráčanie je najprirodzenejší stav človeka.
Musím sa opraviť - to "na oslíkovi" má byť "vedľa oslíka". Na oslíkovi viezť len svoju batožinu, tak 10 kg, max 20, nie viac, už to je ohromný luxus, nemusieť to vliecť sám. :) Vždy sa takto cestovalo, krokom, teda pri skutočnom cestovaní pre radosť. A ako pumpa slúžila každá lúka. Len to dlho trvalo, človek musel hodiny ležať v tráve, kým sa oslík nažerie. Primitívne nepríjemné časy :-D

Ľubov

Ešte by som Ťa doplnila predsa len jednou myšlienkou. Cestovanie,v zmysle ,že človek chce vedieť,čo je za kopcom,a tak ide,ide ,ženie ho vpred kreatívny duch Tvorcu,je trochu prikrášlené.Alebo nie je,ale treba povedt aj B.

My sme vždy museli chodiť,pretože,tak biedne podkutí v hygiene, sme si pomerne v krátkom čase zasvinili zdroj vody,a okrem toho,s hnačkou,prepáčte,nebudem to rozpitvávať,prišiel zápach,ktorý vedesil aj šablozubého tigra.Ušiel,ďaleko.Aj mamuty.
Ak sme chceli jesť a akotak sa dostať do formy,museli sme si zbaliť svojich pár pazúrikov a vydať sa ďalej.
Zhruba takto je vraj geneticky daná naša podvedomá túžba po cestovaní,hľadáme pevnejšie zdravie a s ním viac aj sily a tak akosi celkovo.

Náhodný okoloidúci

Ľubov, toto sa Ti bude páčiť :)
A nepochybujem, že aj ostatným čitateľom.

https://www.biosferaklub.info/diablov-cyklista/
https://www.biosferaklub.info/ocelovy-dedo/

A tu je niečo o potrebe pohybu:
https://www.biosferaklub.info/profesor-bubnovskij-vysvetlil-preco-je-vel...

Pokiaľ ide o cestovanie ako také, naši dávni predkovia necestovali pre radosť, ale preto, aby si našli bezpečnejší domov a zdroj obživy. My sme toho väčšinou ušetrení, nemusíme sa brániť pred útokmi medveďov a levov, zdroj obživy máme "pod nosom", veď obchodov je dosť, už zostalo len to nutkanie nesedieť doma a ísť sa prevetrať, či už na kopec nad mestom alebo na kopec v susednom štáte.

buko

u nas by to znamenalo ze odhadom 80% ciganskej populacie by nemalo ziaden socialny kredit mohlo zostat akurat tak v osade jest psov (co v podstate uz aj teraz aj tak robia)
toto u nasej ombudsmanky Patakyovej neprejde, mas smolu Xi Jinping

Luko

... som si tu posťažoval, že už začínam byť z týchto protirečení a vzájomných prekáračiek našich "mocipánov" unavený. A aj znechutený natoľko, že postupne strácam o verejné dianie záujem (kecám, lebo mi to nedá, ale fakt ma to ničí), pretože sa dejú len samé negatíva. Z tohto môjho začínajúceho nezáujmu mám strach, nepáči sa mi. Ale nič pozitívne nie je ani vidieť ani počuť.
Maťko verejne povie "ÁNO" a Sulo mu na to verejne povie "NIE". Hradujúca (to nie je preklep) Zuzka na to povie, že je lepšie mať plány dva, než len jeden, ale ešte lepšie by bolo, keby bol len jeden, ale spoločný. A ty si, občan, vyber.
Opäť musím konštatovať, že v poslednej dobe si radosť viem urobiť len doma s rodinou. Bránku do ulice preto zamykám, aby sa k nám na pozemok Covid nedostal. Na bránku som zavesil farebne ilustrovaný plagát s textom:"Tu končí Európska únia, súkromný pozemok, vstup zakázaný" a venujem sa len svojim záľubám a rodine (najprv som si pripadal nesvoj, ale po dvoch hodinách sa mi to začalo páčiť a zvykol som si - je to príjemné - a žena je tiež celkom fajn kočka, dokonca má aj dobré názory).
A to hlavné - tú pitomú epidémiu aj s jej podvodmi a politikárčením som definitívne vyriešil takto:
Keď je to dovolené, nechodím takmer nikam, lebo sa mi nechce.
Keď je to zakázané, nechodím takmer nikam, lebo sa mi nechce.
Chce mi niekto poradiť lepšie riešenie, ako (ne)využiť "mumraj" s koronou a testovaním ...? (to bola len rečnícka)

Luko

Norman, prosím, prečo si zrušil funkciu "Upraviť"?
Zjavne som urobil štylistickú chybu (na myšlienkovú sám neprídem) a nič s tým už nespravím ... (všimol som si to až teraz, keď ju potrebujem).

Norman

boli tu nedávno prípady sebakanibalizmu, keď si ľudia mazali vlastné príspevky. Tak sa táto sloboda musela vypnúť. Ber to ako s vypovedaným - čo sa raz povie, už sa nedá vziať späť
(jestvujú prirodzene vraj aj iné technické riešenia, ale ... sme chudobná krajina)
No ale že si to ty ...

Luko

:-)