Za Borisom Kollárom chodia do nemocnice štetky

Okrem návštevy koaličných partnerov - čo vyvolalo pohoršenie, lebo návštevy v nemocniciach sú kvôli pandémii prísne zakázané - chodia za Kollárom do nemocnice dokonca aj iné "priateľky.

Citujme z tlače:

 ----

Nastali tu trochu strety medzi priateľkami Kollára a sestričkami. Došlo aj k výmenám názorov," približuje napätú situáciu na oddelení, kde leží šéf parlamentu, jeden z lekárov Nemocnice sv. Michala. Chce zostať v anonymite, ale denník SME pozná jeho meno.

"Dámske návštevy nedodržiavali žiadne pravidlá ani hygienicko-epidemiologický režim. Po oddelení chodili bez ochranných prostriedkov," pridáva sa jedna zo sestier nemocnice, ktorá chce taktiež zostať v anonymite.


Aj napriek upozorneniam chodili Kollárove návštevy priamo do miestnosti sestier, kde majú počas služby osobné veci. Používali kuchynský riad určený pre personál, osobné šálky, príbor a chladničku. "Do sesterskej miestnosti aj vtedy, keď sa rozprávali o diagnózach iných pacientov," hovorí jedna zo zdravotníčok.

Sestrám sa to nepáčilo, preto podľa lekára došlo medzi nimi a Kollárovými priateľkami k výmene názorov. K jednej hádke medzi sestrami a priateľkami šéfa parlamentu vraj došlo priamo pred ním.

"Upokojoval ich, aby sa nehádali," približuje lekár Kollárovu reakciu.

Postupom času sa však vzťah medzi sestrami a Kollárovými priateľkami zhoršoval, vraví lekár. "Načo naša vrchná sestra rázne zakročila. Napomenula aj Kollára, že takto to ďalej nemôže fungovať. Rozčúlil sa a zavolal si riaditeľa. Že čo je toto za správanie," opisuje spor lekár.

Vrcholom podľa neho bol spor o uvarenie čaju. "Jedna z Kollárových priateliek povedala sestre, že už dve hodiny čaká na čaj. Sestrička sa ohradila, že ona tu nie je na to, aby varila čaj," približuje spor lekár.

Obidva spory musel podľa lekára riešiť až šéf nemocnice Branislav Delej. "Riaditeľ výrazne držal stranu Kollárovi," vraví.

Dve sestry, ktoré sa dostali do sporu s priateľkami šéfa parlamentu, a vrchnú si predvolal do kancelárie a vraj im hrozil až výpoveďou.

"V piatok nám oznámili dobrú správu, že v decembrovej výplate budú odmeny. Ale zároveň sme sa dozvedeli, že tie dve sestry a vrchná žiadne odmeny nedostanú," hovorí lekár.

Okrem toho, že má Kollár neobmedzené návštevy, 24 hodín sa oňho starajú podľa lekára nadštandardne špecializované sestry, hoci ich úlohou je mu byť len na pomoci, ak by niečo potreboval. Jedna je z anestéziologicko-resuscitačného oddelenia (ARO) a druhá z traumatológie.

Napriek opatere sestier a zákaze návštev v nemocnici za ním cez deň, ale aj v noci chodia jeho priateľky. Kedykoľvek.

"Nebolo výnimkou, že dámske návštevy prišli aj o druhej v noci a, samozrejme, zostávali na izbe do rána," vraví sestra.

----

zdroj Sme, (len ukážka, v článku je viac )

 
Čo dodať. Vidno, ako funguje demokracia a sloboda - na čele štátu sú amorálni hajzli, mafiáni, psychicky nevyrovnaní ľudia, ľudia behajúci vo voľnom čase v maskáčoch, ľudia volajúci občanov "opice".
Takto ďaleko došlo Slovensko vďaka kuciakiáde.
 
 
 
 
Roland Edvardsen

Z FB: VOX Politico: SME RODINA, Boris v nemocnici a čo sa to vlastne deje? Kto sleduje VOX Politico pravidelne, nemohol si nevšimnúť preferencie SME RODINA. Na konci októbra (23.10.2020) sa im v grafe darilo pomerne dobre – merali sme im 7,6%. K poslednému piatku (16.11.2020) to bolo už len 2,9%. To nie je pokles, to je doslova pád. Prichádzajúci a odchádzajúci voliči Kým ešte v októbri dokázala SME RODINA prilákať aj voličov Za ľudí, ĽSNS, nevoličov a hlavne Oľano, tak v novembri to boli už len nevoliči a Oľano, aj to o niečo menej. A samozrejme, aj ten objem prichádzajúcich voličov bol v októbri väčší než v novembri. S odchádzajúcimi voličmi to vyzerá desivejšie – kým v októbri sympatizovalo so SME RODINA 51% voličov /tých, čo ich zvolili aj v posledných voľbách/. V novembri už len 23%. Nárast odchádzajúcich voličov sme zachytili k stranám Hlas-SD (z 19% na 28%), k PS (z 2 na 6%). Ale hlavne k Oľano (z 1 na 17%). Sociodemografia V období od 23.10. do 16.11. registrujeme dve významné zmeny. Ešte 23.10. bol pomer mužov a žien medzi voličmi SME RODINA 34,6% muži a 65,4% ženy. K 16.11. je pomer 56,3% muži a 43,7% ženy. Vzhľadom na to, že preferencia klesá, pravdepodobne ubúdajú ženskí voliči. Druhá zmena, ktorú zachytávame, je vek – podiel voličov nad 50 rokov narástol z 9,3% na 22,4%. Ubúdajú im teda ženy mladšie, než 50 rokov.

Hovorím, táto podvodná strana výrazna stála na nadržaných ženských v strednom veku, iné skupiny voličov veľmi nelákala, ani národného voliča, ktorý väčšinovo vycítil, že je to podvod. 

Norman

dnes som po tlačovke výnimočne po dlhšom čase prepol na webe na živo na parlament. Práve tam dával Pellegrini, Taraba a ešte ktosi svoje návrhy - aby parlament zakázal vláde plošné testovanie, aby sa zrušil núdzový stav a také veci. Behom pár minút o všetkých 5 - 6 návrhoch zahlasovali - odmietli a bolo.
Oni asi ani nerozmýšlajú, proste ako dementi. Fakt tak na úrovni tej tlstej kravy, čo tam chodí v teplákoch.
Demokracia.
Preto ma fakt už nezaujíma, či bude tento národ zomierať v pošahaných nemocniciach, alebo že polovica príde o príjmy. Ja beztak týmto veciam neprikladám moc hodnoty - tak nech sa poučia na vlastnej škode.

Roland Edvardsen

Hovorím, celý problém je jednoducho vo volebnom výsledku: opozičníkov je skrátka málo a raz dva ich koalícia prevalcuje.
Sme rodina je najväčšie sklamanie. Ono ten Kollár, si všimni, aký je v skutočnosti priposratý a hlavne medzi inými chlapmi submisívny (aj Pellegrinimu sa pchal do riti, v parlamente, v diskusných reláciách a inde. On vie, kto je "top" a kto je "bottom", očividne, je to jasné :-D). Ten človek je už definitívne úplne na smiech, nikto mu už nemôže prejavovať úprimnú úctu, to je pri takejto opovrhnutia hodnej handre vylúčené.
Ale najhoršie je, že Sme rodina ani nerobí nejakú reálnu pro-národnú politiku, akú pred voľbami deklarovali. Toto naozaj akosi vyfučalo a z tej strany sa stala už len Matelkova onuca. To sú tie paradoxy, že miestami je dokonca aj tá SaS teraz (v istom zmysle v rámci koalície) viac pronárodná než títo Lipšicovi podvodníci.

Norman

viťaz berie všetko. A tento národ dal bláznom ústavnú väčšinu.

Ako to napísal Chalúpka :
No zahyň, studom večným zahyň, podlá duša,
čo o slobodu dobrý ľud môj mi pokúša.

Heh.
Ako to píšu tie deti v škole, výsledok "rozboru básne":
Tu básnik vyzýva národ, aby sám od seba zhynul, lebo si sám takto zvolil :)

Ľubov

Hej,aj pre mňa je to rovnako tragické. Objavila sa však iskra nádeje,malé svetlo na konci tunela.
Že nevolil národ,ale "bidenova krivka".
Minimálne referendum o vstupe do Bruselu bolo sfalšované,o komunálnych volbách je zbytočné hovoriť.
Čo sa týka Čaputovej,len si občas predstavím,že na jej mieste by bol teraz Šefčovič.
Neviem,či nastane situácia a volby sa uskutočnia bez zasahovania sorosovských médií a volebných preukazov a hlasovacích lístkov z cudziny.

Možné je,že aj naše hlasy boli zmanipulované.

Náhodný okoloidúci

Referendum o vstupe do Európskej múmie nemuselo byť sfalšované, v národe ešte stále pretrvávali zvyšky eufórie z novembra 1989 a ľudia nemali potuchy, aký bič na nich chystá Brusel.
Ale prezidentské ako aj parlamentné voľby boli zmanipulované, ak aj nie v počítačoch, tak jednoznačne cudzím zasahovaním zo strany nevolených mimovládok a zahraničných reklamných agentov. Bolo to niečo také, ako keď športovec na Olympiáde súťaží s dopingom.

Ľubov

V 89 tom sme boli naivné deti. Spomínam si ,že sa občas ozvali starší a varovali. Zdali sa mi skostnatelí,smiešni. Odpustite !
Súhlasím s Tvojim prirovnaním k dopingu.Ale potom,prečo niektorí z nás majú trvalú imunitu? V blízkej budúcnosti sa ale už určite bude lámať chleba aj u tých bez imunity. Systém začal zbavovať ľudí osobného vlastníctva. Vidieť to,cítiť to. Symbolicky by sa sem hodila fotografia amerických manželov so zbraňou v rukách,ako stoja pred svojím domom pred ktorým prechádzajú slniečkárske tlupy BLM.

Norman

v roku 1989 sa ozvali niektorí starší, akože proti, ja si spominám na dva také prípady.
Jeden bol riadne starší chlapík, nevrlý vedúci kancelárie, ale ináč v pohode, nebol to môj vedúci - ten povedal, že sloboda je relatívna, že sloboda jedného zasahuje do slobody druhého, že sú to vždy kompromisy. To mal pravdu, ale to sme vedeli.
Druhý bol taký v stredných rokoch, ten na "revolučnej" podnikovej schôdzi (v stredu po 17) sa ozval, že teda aj v 68 sa to otočilo, a že treba byť opatrní. Ten nemal pravdu.
Okrem týchto sa nik neozval, všetci ostatní boli ticho lebo vedeli, že to posrali. Neberiem ti tvoj názor, ale odo mňa si nik z nich nezaslúži vďaku. Boli skostnatení a boli smiešni, naozaj. Ako nekľaknem pred negrami, tak nekľaknem pred komunistami a inými, čo to tu 40 rokov hnusili. Aj ich deformity sa prejavujú doteraz.

Ja, ako všetci vidíte, nie som priateľ ani komunizmu, ani amerikanizmu - vedel som už vtedy svoje a nič na tomto vývoji za 30 rokov ma principiálne neprekvapuje - ľudia ako ja vedeli, že to so západom pôjde tiež do sračiek, že je to druhé zlo. Že by bolo treba tretiu cestu. Úplne ináč.
Nuž ... ale nebolo možné to zmeniť. Mentálne slobodných ľudí bolo proste málo.
A stále je ich málo.

To je zrejme v našom časovom horizonte konštanta a preto sa korpus bude stále krútiť okolo svojho atraktora.

slaven1

Milý denníček,

dnešná vláda (koloniálna administrácia) nedá ľuďom ani len poriadne dýchať. Pre toho, kto si toto bude čítať o 50 rokov dodávam, že to nie je iba metafora. Je to zároveň presný technický opis, keď je nariadenie hlavného "hygienika"* vyžaduje aby ľudia nosili rúška (náhubky) na ulici, v obchodoch, školách, úradoch, firmách atď...

Zároveň pre budúcnosť dodávam, že ešte nie je zle. Ešte sa, takto koncom roka 2020, nestrieľa. Zatiaľ vláda ničí „len“ hospodárstvo, vzdelanosť, zdravie, kultúra, šport a celkovo ľudské životy (vybraných občanov, hlavne príslušníkov strednej vrstvy). Občania samotní sa nechávajú zatiaľ čisto technicky na žive.

slaven1

Nazdar admin, v mojom predchádzajúcom komente mám preklepy a nie je to dopísane (vysvetlene prečo je hygienik). Pomohlo by keby bola nejaka moznost upravit komentar napr do hodiny od pridania. Viď https://drupal.stackexchange.com/a/109967 a https://drupal.org/project/edit_limit

Moj komentár som pridal opraveny este raz, takze tento a tento predchádajúci moze admin vymazat. Dakujem.

slaven1

Milý denníček,

dnešná vláda (koloniálna administrácia) nedá ľuďom ani len poriadne dýchať. Pre toho, kto si toto bude čítať o 50 rokov dodávam, že to nie je iba metafora. Je to zároveň presný technický opis, keď je vydané nariadenie hlavného "hygienika"* vyžadujúce aby ľudia nosili rúška (náhubky) na ulici, v obchodoch, školách, úradoch, firmách atď...

Zároveň pre budúcnosť dodávam, že ešte nie je zle. Ešte sa, takto koncom roka 2020, nestrieľa. Zatiaľ vláda ničí „len“ hospodárstvo, vzdelanosť, zdravie, kultúru, šport a celkovo ľudské životy (vybraných občanov, hlavne príslušníkov strednej vrstvy). Občania samotní sa nechávajú zatiaľ čisto technicky na žive.

--
* hygienik v úvodzovkách preto, lebo človek, ktorý sa podpisuje pod presun armády zdochýnajúcej kobyly nie je hygienik http://nadhlad.com/comment/38289#comment-38289

Luko

Ako vravím - som už unavený toľkými protichodnosťami, ALE:

Či už pravda je, ale bo to pravda nie je (to, čo hovorí nasledovný link), Kollárova hlavná agenda pred voľbami predsa bola "Výstavba štátnych nájomných bytov" (o jeho vzťahoch sme predsa doperedu vedeli).

https://www.hlavnespravy.sk/kollarova-nemocnicna-kauza-sa-ukazuje-v-inom...

Ak vo vláde presadí výstavbu tých št. nájomných bytov, nech sú mu odpustené aj štetky v nemocnici. Ale myslím si, že ak má niekto zlomenú chrbticu (on krčnú, ja som ju po páde zo skaly mal zlomenú nižšie), tak si neviem predstaviť, že by si to poriadne užil, aj keby išlo len o "fajku".
Spomeňte si napr. na P. Ruska. Dnes by zaň nikto nedal ani päták (dokonca mu tú basu asi aj všetci prajeme), ale keď bol vo vláde, bol to on, kto zabránil úplnej klerikalizácii nášho školstva (na stenách tam mal vedľa prezidenta visieť aj pápež, povinná výuka náboženstva, nedeľná škola, potraty a plno iných "povinných nápadov" zo zákona). Jednoducho - každý niečo urobí dobre a niečo pos-kašle. No, keby ho vtedy nebolo, ako by to v školách dnes vyzeralo, kto to vie?
Druhá vec je, že ak to u Kollára pravda je, tak je to naozaj papalášizmus, no kto sa v dnešnej vláde byť papalášom necíti a aj sa tak nespráva? Vidí tam niekto niekoho takého?

Norman

Princíp úkázov typu Kollár je, že vždy je jedna vec navonok, iná reálna dnu. Nájomné byty bol klasický predvolebný blud, taký slabý, že už sa naň aj zabudlo (i keď nevylučujem, že keď sa pod ním bude knísať stolček, príde aj na tieto klamstvá znova). Prvotný jeho klam bola národná tématika, vykradnutie či zneužitie Dobrovodského, Marčeka, zneužitie EU nacionalistov (LePen, Salvini ...) a podobne. Veľmi nešťastná strana a osoby okolo nej.

Čo sa týka javov ako P.Rusko - nemyslím, že by sa malo hovoriť, že on zabránil nejakej ťažkej klerikalizácii. Za prvé to azda až tak nehrozilo, pápež vedľa prezidenta určite nehrozil, ani iné veci - i keď vatikánska zmluva hrozila rôzna - (ani neviem teraz narýchlo, ako zhodnotiť výsledok). Za druhé vtedy bolo síce KDH takto zamerané, ale v dobách Dzurindu boli aj mnohé sily, ktoré sa tomu bránili, proste globálni anglosionisti to určite nechceli. Fakt si vôbec nemyslím, že by to bola zrovna zásluha Ruska osobne, že k tomu nedošlo.

Papalášizmus - tak to nazvali teraz, ale ja myslím že to je len menšia časť Kollárvho problému. Skúsme to znova zhrnúť. U neho je jasný prúser jeho nechutnosť, jeho prízemnosť. Nehovorím o sexulnej morálke samej, ale o jeho nízkom prízemnom správaní, jeho vulgárnosti, ak chceme, aj nízkom vkuse. Nerešpektovanie akýchkoľvek pravidiel - a posadnutosť zábavami so spodinou (ináč tie kačacie selebrity a toho cigánskeho jebáka v ženských šatách nemožno nazvať). A to je, ako vidíme, pri Kollárovi donekonečna. Dokonca ako hovoríš, aj keď má zdravotné problémy, aj tak potrebuje toto obskakovanie. Ale ja si myslím, že tie kurvy sú dôkazom, že sa to s jeho zranením preháňa, že v nemocnici zostával, aby to nafukoval, aby oddialil prípadný deň jeho odvolávania, aby sa zabudlo na jeho rozvážanie cudzích ľudí v dobe zákazu vychádzania. Akonáhle prasklo to o jeho kurvách, ktoré tam boli doslovne aj v noci, tak podpísal papier a zázračne vyliečený odišiel. To jeho lešenie na krku je istota doktorov, aby mali alibi v prípade niečoho zlého - ale je to skôr odžub na verejnú mienku. Určite máš pravdu, že s nalomenými stavcami nikomu asi nie je do spevu - iba ak to je len mikro nalomenie, maličkosť, ktorá sa umelo nafukuje ako vážna vec.

Roland Edvardsen

Zaujímavé oživenie istých vecí z minulosti. Bol som ešte v tom čase dieťa, ale na niečo si spomínam. Skôr by stálo za rozbor, prečo títo super-katolíci, lobujúci za pápežove obrazy na školách a privilégiá spermií, sústavne chodia do vlády s liberálnymi stranami, ktorých agenda v týchto smeroch je presne opačná.

KDH-áci mali možnosť vyjednať si nejaké úľavy, napr. aj pri potratovom zákone, u Fica (aj keď on je pro-choice, ale v tom by možno ustúpil, ak by išlo o pragmatizmus a zostavenie vlády. A Fico svojho času chcel skôr ísť s KDH, ako s príliš zdiskreditovaným Mečiarom a Slotom). Kdháci pri vláde s takými ako ANO, SaS či PS však ťažko budú presadzovať svoju agendu, lebo tieto typy strán zase budú zúrivé pri témach ako reprodukčné práva žien a pod. - lebo to ich voliči od nich očakávajú.

Ono vôbec tá selektívnosť "kdh-katolíkov" či "postoj-katolíkov" je niečo neuveriteľné. Kotleba je pre nich zlý fašista, s ktorým by nikdy nešli do vlády, ale s neoliberálnou SaS, kde majú Nicholsonovú promenádujúcu sa po prajdoch s trasgendermi, s tými už ochotní sú ísť. Pellegrini je pre nich neprijateľný, "lebo kryl zlodejiny Smeru", ale Matovič, ktorý je oproti nemu prepchatý škandálmi a svoje hriechy a poklesky je schopný prezentovať ako cnosti (čo je z pohľadu kresťanskej etiky znásobovanie hriechu) "je už lepší premiér". Ešte aj to, že podporoval Čaputovú vo voľbách odignorujú. Však áno, protikandidátom bol zlý smerák, čo ku Kuffovi chodil. Nie, naozaj nechápem tomu ako títo ľudia uvažujú o morálke, odpustení a váhe hriechu. Vy tam vidíte nejakú logiku? Lebo ja len anglosionistické siete, ktoré im dovoľujú hýbať sa len odtiaľ potiaľ.

Hlina mal teraz dobrú poznámku o Záborskej a Vašečkovi. Ako je možné, že Záborská, ktorá teraz cestuje na nejakú konferenciu pre "liečbu" homosexuality či čo (možno tam vynájdu aj vakcínu na to. Záborská ju môže použiť na Kollára :-D) a bojuje za každú bunku vo vagíne i mimo vagín, odrazu pri Kollárovi drží hubu? Ako je možné, že, ak už nedokáže odísť z vlády, ktorá umožnila takú dekadenciu a verejnú propagáciu hriechu na 2. najvyššej ústavnej funkcii, tak nedokáže sa ani len trochu proti tomu ohradiť a celý čas len drží bobríka. Odporné farizejstvo najhrubšieho zrna. Záborská skončí v pekle :-) (ak tam už neskončila :-)). A pánbožko asi dobre vie, prečo jej tie pro-life novely nechce dovoliť :-)

Norman

Bol to dosť záhul vtedy, a zhrnuté aj s odstupom, Slovensko by sa dostalo pod diktát anglosionistov z Vatikánu. Hej, na Slovensku to bol a je vlastne stret dvoch záujmových blokov, oboch prepojených na zahraničie, a tak sme medzi Scylou a Charybdou. Žiaľ, jedno z monštier sa pokúša hrať na "alternatívu" - ako to konieckoncov robili vždy, keď neboli práve pri moci.

Roland Edvardsen

Dobrá prípadová štúdia je dnes Poľsko, kde vládne politický katolicizmus, pomyselný vzor na Postoji. Výsledok: Poľsko je jediná krajina v tomto regióne, kde majorita nemá problém s tým, aby ich deti mali vzťah s černochmi (pozri mapku). A výrazná časť populácia je LGBTI (ale tak aspoň nebudú mať potom nedostatok farárov a mníšok :-D). Mal som o tom článok: https://realista.home.blog/2019/05/08/poliaci-a-lgbt/

Taktiež teraz sa stačí pozrieť na tie masové protesty, počas korona zákazov, kvôli potratom - lebo ich katoliban cez ústavný súd, a vyscane v čase krízy a zákazu vychádzania/protestov a schválne nie cez parlament, zakázal eugenický potrat (jedna z mála foriem eugeniky, ktorú dnes Západ uznáva - hoci pod pokrývkou "slobodná voľba ženy") napriek tomu, že i v katolíckom Poľsku je výrazná majorita za túto výnimku. Výsledok: Pis klesli behom krátkej dobe o 10% a krajina je hore nohami. Takže toto sú výsledky katolíkov v praxi (nehovoriac o tom, že Poľsko má ešte nižšiu pôrodnosť než Slovensko). A to nespomínam geopolitiku - ako sú katolícke režimy výrazne pro-americké. Vieme ako sa Poľsko zachovalo aj počas vojny v Iraku a pod. Tieto neokonské či neo-katolícke proamerické režimy navyše ukazujú, že časom beztak skorodujú k liberalizmu, slniečkárstvu. Historicky sa jasne ukázalo, že nemajú životnosť a nefungujú ako hodnotová mraznička (viď príklady ako Írsko, Španielsko, Quebec).

Norman

Výsledok je daný nie len politikou, ale nejakou skutočnou afinitou v tomto prípade voči katolíckemu klerikalizmu. Na Slovensku to proste nie je tak, ako v Poľsku.

V Poľsku samozrejme tiež nie za všetky negatíva môže ich postoj voči náboženstvu, ale jednoznačne môžno povedať, že z takéhoto religiózneho postoja minimálne v postkomunistických krajinách nič dobrého neprichádza. Naozaj sa nemožno zbaviť dojmu, že proste je tam náboženstvo - spoločensky videné - mŕtve. Všetky tieto snahy sú potom proste ako oživiť mŕtveho - ale ten je bez ducha, bez iskry, bez ideálov, bez sebavedomia, bez morálky, bez cti.
Formy duchovna môžu v ľudstve naberať rôzne formy a ani jedna nemusí byť odmietaná - ale keď sú takto nefunkčné, ako vo Východnej Európe, tak je s nimi naozaj proste zbytočne ďalej strácať čas. Za boha a národ - úplne bezmocné heslo. A v dobe pandémie tiež nevidím, že by viera a církve ľuďom duchovne pomáhali - tí ľudia im proste doslovne "neveria".

Roland Edvardsen

Poľsko je v mnohom špecifické, veľa robí aj ich historická animozita - jak s Ruskom, tak i s Nemeckom. Tak sa aj preto tak nakláňajú na aglo-sion ríšu a hľadajú v nej garanciu svojej legitimity. Taktiež v minulosti tam bolo najväčšie židovské geto...
Dnes je to dosť rozdelená krajina, západ Poľska je liberálnejší, mestskejší, bohatší, tam už sú názorovo viac podobní Nemcom, Západu, východ zase vidiecky a konzervatívnejší, tam volia Pis. Proste klasika.

Ale skôr ide o to, že nevidím, ako by režimy silne sa hlásiace k RKC a privilegujúce ju, vyriešili niečo nejako výraznejšie lepšie. O čo horší sú napr. ateistickí Česi? Skôr v mnohých parametroch sú na tom lepšie (dokonca aj na charitu tam obyvateľstvo prispieva viac ako na "kresťanskom" Slovensku). Skôr badať často to, že tam kde RKC istú dobu bola až príliš vyhrotená a presadzujúca si svoje, tak neskôr sa situácia vyhrotila opačným smerom (napr. v takom Španielsku a Portugalsku má dnes silnú pozíciu práve sekulárna sociálna demokracia či obecne ľavica práve aj ako akási historická pamäť voči predošlým silne katolíckym režimom). To je podobne aj v iných častiach sveta: v Iráne sa napr. rýchlo šíri podzemný ateizmus či odpadlíctvo od islamu, práve v dôsledku nepríjemnej, nanucovanej teokracie (nútené handry na hlavách, zákazy hentoho tamtoho) - ak sa náboženstvo (abrahamické) stane príliš invazívnym v súkromnej sfére, začne to byť pre neho kontraproduktívne. A v Poľsku badať tiež tento trend, že je tam čoraz viac ľudí (samozrejme najmä mladších, ale nielen tých) otrávených týmto. A také veci ako zákazy potratov v prípade eugeniky alebo znásilnenia (kde je proste dlhodobo spoločenský konsenzus ľudí, aj mnohých veriacich, že toto by mali byť určite výnimky) budú pre cirkev a politikov, ktorí sa ňou oháňajú, resp. náboženstvom, len kontraproduktívne.

Luko

Keď sa vtedy klér tlačil k moci a chcel všetkým diktovať svoje pravidlá, tak si Ruska pamätám ako najhlasnejšieho oponenta. Že oponovali aj iní, je fakt a faktom je aj to, že výsledok nebola len Ruskova zásluha. Ale to je nepodstatné práve tak, ako dnešný Kollár s jeho bebíčkom, falošnými sľubmi a štetkami. Ber ich oboch čert a ak ich nechce ten, tak nech ich vezme veľká voda.
Podstatné je, že už hodne dlho nemáme našich "vyvolených" za čo pochváliť. Že si tu môžeme len tak akurát posťažovať na nimi zapríčinený jestvujúci stav a rozobrať jeho príčiny a následky. A to je, myslím si, veľmi málo. Už sa mi to máli a prejedá.
Páčilo by sa mi, keby sme tu konečne mohli rozoberať a vylepšovať nejakú dobrú myšlienku, alebo skutok, ktorý by nás posunul dopredu - k lepšiemu, ale pre našich mladých vidím len zmar doterajších hodnôt a úpadok myslenia (v školách aj v zamestnaní). Postupnú a trvalú devalváciu kladného až na úroveň prízemnosti.
(Chce sa mi škaredo zahrešiť, pretože neviem zrozumiteľne popísať a vyjadriť, koľko mrzkosti okolo nás je a musím sa spoliehať len na to, že mi je možno trocha rozumieť len z tých náznakov.)
Asi len snívam a keď si to uvedomím, som z toho nasr-dený.

Norman

v súčasnosti všetci zažívajú v určitom zmysle najnižší bod posledných rokov.

To, že sme teraz bezmocní, si musíme priznať. Nie sme politická strana, a tak nemáme ani zdroje, ale ani populárny či populistický program. Keď teraz niekto vstúpi na portál, musí si uvedomiť, že je to čiste z akademických či možno len relaxačných dôvodov. V lepšom prípade očistných, duchovných, posilňujúcich.

Nemôžem ani ja, ani my spolu, ponúknuť riešenie, ktoré by niekto zrealizoval. Už je to moc pretlakované, turbulentné, už si nik nedá poradiť.

Ale myslím a chápem, že ľuďom chýba akcia. Aj mne.
Ale sme nevoľníci, reálnych možností je naozaj málo.

Ľubov

Čo iné to môže byť ? Naka odvádza niekde Haščáka a ja som si ani na pol sekundy nepomyslela,že ho zatýkajú.

Nedôvera k tomuto svetu ma tiež unavila. Ako i tu píšu viacerí,dnes aj Ty, sme v pasci .(( A to sme sa červenej tabletky ešte ani nedotkli,stále nič podstatné nevieme.

Možno má teátro s Haščákom pomôcť tejto skupine v prípade predčasných volieb,možno potrebujú na Slovensku realizovať test s vakcínami a odpútanie pozornosti sa hodí. Môže byť za tým čokolvek,ale preboha ,prostitúti ,už nepíšte,že je to kvôli praniu špinavách peňazí.

Dusanbe

sa pokúšajú cez Haščáka dostať k niečomu na Fica.
Uvidíme.

Roland Edvardsen

Draxler mal teraz veľmi dobrý komentár k tomu na FB. Treba si dobre všimnúť ako dlhšie korpo-splašky informujú o Gorile. Vyberám:

To, čo mi osobne ale na takmer všetkých týchto mediálnych príbehoch ohľadom Penty a Gorily (ak sa zásah týka týchto vecí, a asi áno) prekáža, je to, aké sú polovičaté.

Pretože celá Gorila predsa je v prvom rade o tom, ako sa tu privatizovalo za prvej a druhej vlády Mikuláša Dzurindu, nejaká Penta tam hrá až druhoradú úlohu. Veď oni mali jednať často v prospech zahraničných privatizérov - ale o tých sa v mediálnych volaniach po lynči nehovorí. Ani o tých, ktorí o celom systéme privatizácie politicky rozhodovali!!!

Pripomeniem: strategické podniky, ako napríklad telekomunikácie, sa predali hlboko pod odhadmi trhovej hodnoty (resp. pod hodnotu, za akú sa predávali telekomunikácie dokonca aj v iných krajinách regiónu). A k elektrárniam sa navyše len tak, náhodne na poslednú chvíľu prihodilo aj celé Gabčíkovo!! Tie privatizácie boli utajenými zmluvami, pričom aj pri predaji menšinových podielov zahraniční vlastníci dostali nad podnikmi kontrolu.

Zhodnotenie tohto obdobia sa nikdy politicky, a prípadne trestnoprávne, nedotiahlo.
Keď ľudia išli kvôli Gorile na námestia, mnohí neprotestovali proti Pente, ale boli rozhorčení na celý ten kolaps vládnutia, kvôli ktorému sa podobné veci mohli diať.

Ale postupne sa mediálnymi prerozprávaniami príbeh značne zmenil a už je to len o Pente a ešte dokonca o Ficovi, ktorý sa raz zastavil na kus reči. Ostatné mená (vrátane dnešného ministra práce, ktorý tam pomerne významne figuruje), sa v titulkoch vôbec nevyskytujú.

Dusanbe

vo svojom okolí nikoho, kto by naozaj Gorilu aj prečítal.
Ale takmer každý jeden vie "o čom bola" a má "svoj názor".
A ak aj niektorý povie "že nevie" - otvorene alebo potichu akceptuje to, čo má servírované vo večerných správach na Markíze.
Ovčania sú tak ĺahko usmerniteľní a manipulovateľní médiami a mladí horkokrvní smradi /pravdaže plní tích najkrajších ideálov / sú dychtiví vybehnúť do ulíc, len im treba dať pokyn vhodným spôsobom.
A na to existujú iní majstri, to tu už snáď nikto nepochybuje a nemyslí si, že veci sa dejú "samé".

Nakoniec, má ten Haščák pravdu, keď povedal, že "Volič vie hovno !"

Dusanbe

keď som napísal " Nepoznám vo svojom okolí nikoho" nehovorím o murároch či predavačkách, ale z 90% o ĺuďoch s ing. a podobne pred menom , zväčša sediacich celé dni za PC a schopných dostať sa /v tom čase/ k spisu na 3 kliknutia...

Norman

Také veci málokto prečíta od začiatku do konca, ako román, ale podstatné časti sa k nemu dostanú.
Práve vzdelaní ľudia sú v hodnotení toho, čo naozaj prečítali, a naopak čo sa k nim dostalo ako výber, len spracované, príliš opatrní. Ale ja si myslím, že pri prvom prevaleni (2012) boli v médiách dostatočne presné informácie, čo v gorile je.

Pritom to ale nie je nič zložité. Ako to tu dal Rolando (Chmelárov text) - Gorila je jednoznačne o zločinoch privatizácie za Dzurindu, je to materiál, ktorý dáva podnety na zabasnutie desiatok ľudí vtedajšej moci.

Žiaľ, prišiel na svet neskoro. Ale dokazuje, aká to bola úbohá doba, historicky odsudzuje celú SDKU, Dzurindu, Mikloša ...

To, že tam je zachytený aj Fico, je len drobnosť, na ktorú sa naši manipulátori upriamili a kam to skúšali odkanalizovať.

Dusanbe

som o tom, že neviem čo je v Gorile /mám ju stiahnutú v niekoĺkých verziách - po orgináli sa začali objavovať rozličné ďalšie verzie, doplnenia, podvrhy púšťané do sveta zrejme Haščákom za účelom zamlžovania pravdy, mám ju vytlačenú ale tiež kúpenú aj Nicholsonovu knihu - pravdaže to všetko mám aj prečítané, objavil som tam mne známych lokálnych ĺudí - pešiakov, úradníkov, preposielal som texty priateľom, pozrel som si niektoré majetkové súvislosti v ORSR, atď/
My si nemusíme vysvetľovať čo bolo v Gorile.
Písal som o tom, že v súčasnej dobe to väčšina ľudí v mojom okolí , napriek všetkému tomu čo bolo okolo Gorily, buď nevie, alebo nechce vedieť a akceptuje médiami omielanú účelovú invalidnú skratku: Gorila - kola - Fico.
Ľahko je vládnuť takémuto ľudu, to som chcel povedať.

Norman

Rozumiem, Dušanbe. Ja som len zopakoval, čo by v podstate ľudia mohli vedieť - ale viem si predstaviť, že v realite nevedia.

Norman

Ako mlýnske koleso - polovičku času je nad vodou, a potom sa zas krúti pod vodou. A my sme na ňom. Keď sme pod vodou, je to nepríjemné a môže prepuknúť panika, alebo melanchólia, môže to skončiť aj fatálne. Ale ono sa to po čase znova vynorí.

Čo sa týka červenej tabletky - ja myslím, že sme ju už dávno zobrali. Respektíve my ju práve máme od narodenia - proste sú ľudia, ktorí nepodliehajú hypnotickým fatamorgánam. Ako sú ľudia, na ktorých nefunguje alkohol. Dôvod - to je rôzne, môžeme to považovať za náhodu. Ale tak či onak, väčšinou to máme od narodenia.

Kým sme pod vodou, odporúčam ktorýkoľvek z týchto zvukov.
http://www.nadhlad.com/tema/zvuky

alebo hocičo https://www.youtube.com/watch?v=wbxTlxuECJA

Luko

Mlýnske koleso, tabletky(?) - tak sa pokúsme zamerať sa na dnešok (podstatu).

Je niečo, za čím sa dá s presvedčením ísť, čím môžem byť tejto spoločnosti ešte prospešný?
Má to nejaký smer a má moje snaženie nejaký význam aj pre druhých? Isto, že máme (každý jeden z nás) nejaký cieľ a máme svoju súkromnú víziu, ale máme nejakú víziu vzájomne spoločnú? (Okrem všeobecne dnes uznávaného hromadenia peňazí? - ani ich už nemám na čo užitočné minúť - tým nemyslím kabriolet, jachtu a pod.)

Serie ma tento spôsob života. Starám sa o ženu, o synov, o vnukov, som rád, keď ku mne prídu a varíme na dvore na ohni guláš, grilujeme, blbneme v bazéne a pod., s radosťou opravujem a zveľaďujem dom, ale je to naozaj "to všetko"?
Ani náhodou nie som pesimista a žijem rád. To píšem len kvôli tomu, aby moja letargia nebola pokladaná za vzdanie sa z radosti žiť. Len mi niečo (???), sakra, chýba.
A nie som pod vodou. Čosi tými odporučenými zvukmi myslel (nepochopil som - prepáč)?

Norman

Najprv to jednoduché - "zvuky" sú proste hudba, len to tak nechcem nazývať, dal som tam link na zopár, čo sme tu za roky nazbierali, asi desať, jeden za rok :) Proste podmaz - sadnúť a trocha nechať svoju myseľ bokom, dočasne. Nič nové pod slnkom, občas to treba nechať celé rozplynúť.

Teraz to podstatné:
Pozri, to, že moderné ľudstvo je bezduché a bez naplnenia, je vlastne už všeobecne isté. Niektorí sa síce tvária, že oni to duchovno majú - ale je im to platné ako od smedu umierajúcemu na púšti sa tváriť, že pije vodu - nie je to reálna pomoc.

Cez internet si ľudia ťažko pomôžu. A okrem toho, ja na rozdiel nielen od teba som pesimista a nežijem dvakrát rád - takže by si odo mňa ani nenechali poradiť.

Ľubov

Ťahali na Neve a možno naozaj aj na Volge lode proti prúdu. Čiže mali silu ako menší remorkér.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Burlaci_na_Volge#/media/S%C3%BAbor:Ilia_Ef...(1844-1930)_-_Volga_Boatmen_(1870-1873).jpg

Ako galejníci.Spievali,"zaduníme",aby mali viac sily. Možno to robíš dobre,že źiješ spokojne v prítomnosti.
A čo vnuci,hmm.

ps. To patrilo k prvému videu ,až teraz som si všimla,kolko je tam hudby. Paráda,dík.

Luko

Zasa a opäť prvýkrát som sa špatne vyjadril a opravujem:
"- ani ich už nemám na čo užitočné minúť -" znie velikášsky a hlúpo.
Chcel som si urobiť žart z karantény a moja nepozornosť zaúradovala. Správne malo byť:
"- ani ich už dnes nemám na čo užitočné minúť -"

Vraví sa, že optimista je len špatne informovaný pesimista, tak si teda spokojne žijem v nevedomosti. Už v knihe kníh sme spomenutí "... blahoslavení chudobní duchom, ktorým bude patriť ..."

A čo vnuci? Nuž to spomenuté "hmm". Kto z nás vie, čo bude zajtra, pozajtra, ... (robím pre nich, čo môžem a čo sa dá).

Ľubov

Luki,chvalabohu.že si.

Dlho ži a prosperuj,vnukom griluj mäso a vymýšlaj hry,napr.preteky vo vreci.
Si pre mňa inšpiráciou.:)

Luko

Človek niekedy zapochybuje (nič konkrétne, myslím to univerzálne), aj keď niet k tomu nejaký podnet z okolia. O to viac dobre padne aj malá pochvala, či povzbudenie.
A kiež sú Tvoje slová sväté :-)

Dusanbe

Aj práca bruselského úradníka je náročná a zodpovedná, o to dôležitejší je následný oddych a získavanie nových síl:
https://www.rt.com/news/508446-brussels-orgy-organizer-mep/

Myslím, že správa tematicky pasuje pod príspevok o predsedovi nášho parlamentu, prípadne to berte ako pokus o lingvistické okienko - ak ste doteraz, rovnako ako ja, netušili, čo je to "gang-bang".

Roland Edvardsen

Medzi hentou hedonistickou bukvicou z Fideszu a Kollárom je však jeden dosť podstatný rozdiel - ten Maďar sa tým nechválil a nepropagoval to - skrátka ho nachytali. Kollár, naopak, si na svojom kurvení postavil kariéru a svoju dekadentnosť sa snažil predať ako cnosť. Aj z tradičného kresťanského pohľadu by Kollárov prípad bol klasifikovaný ako horší. Znovu sa pýtam: kedy sa Záborská a Vašečka, do pŕs sa bijúci vraj nadkresťania, konečne vyjadria k tej úchyláckej handre na čele parlamentu? Hmm?