Ťahanice okolo očkovania

Na úvod niečo z genetiky.

 

Na odkazoch nižšie sú naznačené úseky reťazcov DNA a RNA. Každý reťazec tvorí kostra z cukru deoxyribózy v prípade DNA a kyseliny fosforečnej, alebo z cukru ribózy v prípade RNA a tiež kyseliny fosforečnej. Na molekulu deoxyribózy alebo ribózy sa pripája molekula dusíkatej bázy. Poradie dusíkatých báz určuje, v akom poradí sa pri prepise z DNA do RNA a následne pri „preklade“ z RNA do bielkovín budú radiť jednotlivé aminokyseliny, z ktorých je bielkovina zložená.

Ako vidíme, DNA je zložená z dvoch reťazcov. V nich sa VŽDY párujú adenín s tymínom a guanín s cytozínom. RNA je tvorená iba jedným reťazcom a miesto tymínu sa v nej nachádza dusíkatá báza uracil.

 

Schéma DNA – dva reťazce

https://sk.wikipedia.org/wiki/S%C3%BAbor:DNA_chemical_structure.svg

Zložky: cukor deoxyribóza, kyselina fosforečná, dusíkaté bázy adenín - A, tymín - T, guanín - G, cytozín C

 

Schéma RNA – jeden reťazec

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/98/Blausen_0773_RNA.png

Zložky: cukor ribóza, kyselina forforečná, dusíkané bázy adenín - A, uracil - U (miesto tymínu), guanín - G, cytozín - C

 

Podstata je v tom, že keď sa tvorí nová DNA, dvojitý reťazec sa sa pomocou enzýmov rozpletie a ku každému jednotlivému reťazcu sa taktiež pomocou enzýmov dotvorí nový komplementárny reťazec, pričom sa vždy párujú A s T a C s G. Celý tento proces kontroluje a opravuje ďalší enzým, ktorý na základe jeho funkcie – reparovať – dostal názov DNA-reparáza. Pri kontrole správnosti kópie sa využíva pôvodný reťazec. Takto to funguje v bežných rastlinných aj živočíšnych bunkách.

Vírusy ako genómové parazity využívajú enzýmovú výbavu bunky pre svoju potrebu. Keďže pri množení (replikácii) DNA pôsobí enzým DNA-reparáza, vírusy obsahujúce DNA mutujú len veľmi málo. Preto je pomerne ľahké vytvoriť proti nim účinnú vakcínu a očkovanie môže očkovaného chrániť celý život. Len vďaka tomuto boli zo sveta znesené pravé kiahne – patogénom bol DNA-vírus.

 

V prípade RNA-vírusov pri množení RNA v napadnutej bunke vzniká jednoreťazcová RNA, takže enzým reparáza sa nedokáže riadne uplatniť a výsledná RNA obsahuje množstvo chýb – mutácií. Následne pri ukladaní aminokyselín do bielkovín podľa každého zmutovaného, ale funkčného reťazca RNA vznikne iná bielkovina a vďaka tomu dokáže zmutovaný RNA-vírus obchádzať aj imunitný systém človeka, ktorý buď chorobu už prekonal alebo je proti nej očkovaný. Imunitný systém ho nerozozná dostatočne rýchlo alebo vôbec a kým zareaguje, vírus je už uchytený a množí sa a škodí.

 

Výroba vakcín nedokáže na týždne a mesiace dopredu predvídať, aká mutácia vznikne. Výroba vakcín spracováva len to, čo má z minulosti.

Je to niečo ako vojna.

Nepriateľ vás napadne mečom. Vy si ako obranu vytvoríte štít a útok svojím mečom odrazíte. Pri ďalšom útoku očakávate, že nepriateľ zaútočí mečom. Ale on medzitým zmutoval a miesto meča útočí lukom a šípmi. Vy útok pomocou štítu odrazíte, aj keď so stratami, a očakávate, že ďalší útok bude tiež lukom a šípmi a vytvoríte si viac štítov. Lenže nepriateľ zasa zmutuje a miesto luku a šípov použije samopal. Vy možno prídete na to, že proti samopalu vás ochráni oceľový štít. Ale nepriateľ opäť zmutuje a zaútočí fosgénom. Vy si síce po veľkých stratách vyrobíte plynovú masku, ale nepriateľ opäť zmutuje a použije proti vám plameňomet. A takto to môže ísť donekonečna.

 

Toto je príčina, prečo očkovanie nie je schopné poraziť choroby spôsobené mutujúcimi RNA-vírusmi. Výroba nových verzií vakcín bude týždne a mesiace zaostávať za vznikom nových a nových mutácií. Kým vedci zanalyzujú mutáciu, kým nové poznatky zapracujú do vývoja a výroby vakcíny, kým rozbehnú jej výrobu a kým vakcínu dostanú do nemocníc, tak vznikne ohromné množstvo nových mutácií. A očkovaný človek, ktorý sa až triasol od snahy byť pri očkovaní uprednostnený je na tom tak, ako keby ani nebol očkovaný.

Kto tvrdí, že takýmto spôsobom a takouto rýchlosťou mutujúci vírus porazí očkovaním, je buď šialenec alebo na tom profituje, či už finančne alebo mocensky. Alebo všetko dokopy.

 

Pre toto sú aj snahy o zavedenie očkovacích preukazov a COVID-pasov len obyčajná nezmyselná šikana. A držiteľ očkovacieho pasu si svoj pas môže dva mesiace po očkovaní akurát tak zrolovať do trubičky a strčiť si ho do… no veď viete kam. Alebo si papaláši z EÚ predstavujú, že do nás budú šťúrať injekcie trikrát do roka, vždy, keď sa podarí vyrobiť a porozvážať vakcíny proti pol roka starým mutáciám vírusu? Veď vakcína proti RNA-vírusu je spoľahlivo zastaralá už v dobe, kedy opúšťa výrobnú linku!

 

Kvôli tomuto sa proti RNA-vírusom musí vyvinúť neselektívna nešpecifická obrana, účinná plošne proti všetkým mutáciám. To dokážu zabezpečiť asi iba antivirotiká. Ale účinné, nie „fejkové“. Očkovanie nás choroby s počítačovo znejúcim názvom COVID-19 nedokáže zbaviť. Jedine žeby cieľom očkovania nebolo potlačenie choroby, ale čisto len očkovanie kvôli očkovaniu, ako zámienka pre totalitnú kontrolu populácie. Nekonečný kolotoč očkovania slabo účinkujúcimi alebo neúčinnými vakcínami a nekonečný prísun peňazí za ne na účty výrobcov a lobistov. A k tomu ovládanie ľudí pomocou strachu a citového vydierania.

 

Ďalšia vec sú naše práva a ich ochrana zákonmi.

Treba neustále pripomínať, že všetky vakcíny proti novému koronavírusu sú experimentálne, bez ohľadu na to, či na ich výrobu bola využitá experimentálna technológia s mRNA a lipidovými časticami, doteraz nikdy nepoužitá u ľudí, alebo dávno vyskúšaná technológia s adenovírusovým vektorom. Práve preto sú všetky vakcíny experimentálne, lebo je to nový vírus. Všetky tieto vakcíny sú ešte len v 3. fáze klinických skúšok a mnohí očkovaní ľudia ani len netušia, že sú zneužití na medicínsky pokus.

Na toto sa vzťahuje Norimberský kodex ako súbor pravidiel pre pokusy v medicíne, ale tiež medzinárodne platný Dohovor o ľudských právach a biomedicíne, ktorý je súčasťou nášho právneho poriadku – Zbierky zákonov pod číslom 40/2000.

 

Pre toto všetko sa treba dôrazne ohradiť proti všetkým snahám zaviesť povinné očkovanie proti COVID-19. Je zvlášť zarážajúce, ak úvahy o povinnom očkovaní schvaľuje dokonca aj ochrankyňa práv – ombudsmanka. Alebo práve tá, ktorá by nás mala chrániť pre svojvôľou úradov a nahlas upozorňovať na všetky prešľapy vlády, chce celý náš národ zákonom prinútiť k účasti na medicínskom experimente? V takom prípade ešte aj Mengele by bol proti nej obyčajný babrák.

 

Od tejto vlády sa nedá očakávať nič dobré ani nič užitočné. Otázkou je len to, kedy prehriaty kotol vybuchne. A povedzme si na rovinu – čím skôr, tým lepšie. Hlavné je nezabúdať, že za trestné činy a zločiny spáchané počas núdzového stavu je zvýšená trestná sadzba. Zaslúži si ju celá táto vláda spolu s koaličnými poslancami a všetkými svojimi prisluhovačmi.

slaven1

Náš zdroj uvádza, že Ministerstvo zdravotníctva má tažkosti presvedčiť zdravotníkov aby sa nechali "očkovať". Problém začali riešiť pomocou tlaku na vedenie nemocnice hroziac prepúštaním a inšpekciami účtovníctva. Zdroj poukazuje na to, že zdravotnícky personál, ktorý bol prvýkrát očkovaný, indickou "vakcínou" COVISHIELD od Serum Institute India (analóg / franšíza AstraZeneca), sa teraz na 90% odmieta "očkovať" druhý raz. Problémom je, že lekárske prostredie malo veľké percento odmietania "očkovania" a teraz sa odmietanie mnohonásobne zvýšilo, pretože nikto nechce byť "testovacím potkanom". Táto očkovacia látka ešte neprešla klinickými skúškami a všetky skúšky nie sú dokončené, a preto môžu predstavovať hrozbu pre ľudský život.

Bábkoherci: Výnimočný stav nebude zrušený, dokým nebude zaočkovaných 80% obyvateľstva

PS: Naši učitelia ako? Nepoznám učiteľa čo si dal "vakcínu" a neskončil na druhý deň K.O. (až tak veľa učiteľov nepoznám). Propaganda vysielajúca v slovenčine však mala okamžitú odpoveď: "to účinné látky zaberajú" :-)

Norman

Dík za popísanie problému.
Našťastie sú nejaké veci, ktoré pomáhajú.

1 Kvantifikácia. Ide o to, koľko je vírusu v populácii, a teda aké je množstvo/rýchlosť mutácií. Ak je vírusu menej, nestíha mutovať. Ak je aktuálne funkčne imunitných (zaočkovaných, preliečených) ľudí dostatočne, vírus zaniká a čoraz menej mutuje.
To je logika úspechu. Prirodzene, je to naháňanie sa obrany s útokom, ale toto je tá myšlienka, ako dosiahnuť zatlačenie.

"Kto tvrdí, že takýmto spôsobom a takouto rýchlosťou mutujúci vírus porazí očkovaním, je buď šialenec alebo na tom profituje, či už finančne alebo mocensky. Alebo všetko dokopy."
Ergo toto nie je pravda.
Ale povedzme, že je úspešná vakcinácia len fatamorgána, ktorú nám vlády predostierajú. Zatajujúc, že vírus bude možno stále mutovať, a stane sa sa prípadne ešte nákazlivejším, a prípadne ešte smrteľnejším, a že teda ľudstvo dopadne blbo. Neviem, či si to tak myslel, že by sa to takto malo povedať verejnosti.

2. "účinná plošne proti všetkým mutáciám. To dokážu zabezpečiť asi iba antivirotiká. Ale účinné, nie „fejkové“.
Keď vakcinácia je vraj bezzubá, ako fungujú antivirotiká? A ktoré sú tie nie fejkové? No, myslím, že tu sa dá tiež povedať
"Kto tvrdí, že jestvujú univerzálne fungujúce antivirotiká, je buď šialenec alebo na tom profituje, či už finančne alebo mocensky. Alebo všetko dokopy."

3."Pre toto sú aj snahy o zavedenie očkovacích preukazov a COVID-pasov len obyčajná nezmyselná šikana."
No, prví sa budú pasov domáhať prevádzkovatlia dnes zavretých reštaurácii, obchodv, cestoviek a podobne. Nie vlády, ale korporácie. Vrátane veľkých podnikov. To síce na tvojom názore, ktorý je možno správny, nič nemení, ale aby sme si uvedomili, kto tu bude za koho kopať.

4. "Jedine žeby cieľom očkovania nebolo potlačenie choroby, ale čisto len očkovanie kvôli očkovaniu, ako zámienka pre totalitnú kontrolu populácie."
Tento bod po dlhé mesiace nebol vysvetlený - ako očkovanie (či čokoľvek podobné) robí "kontrolu populácie"?

5. "Treba neustále pripomínať, že všetky vakcíny proti novému koronavírusu sú experimentálne ..."
Lieky, aj vakcíny, aj čokoľvek v medicíne, je pri každom jedincovi trocha experimentálne. Máš aj alergie na antibiotíká, pri ktorých sa deti môžu udusiť - a nik to dopredu nevie, až kým ich nepodajú. Nik netají, že vakcinácia nesie riziká - to ale bola téma pri iných vakcináciach tiež a je to stále zväčša najlepšia cesta.
Prečo nik nevysvetlí ľuďom, aké rizikové je cestovať autom? Nerobia to len preto, lebo chcú autá predávať, nie? Zabíjajú ľudí viac, ako vakcíny. - A je to pravda, ale nemienim kvôli tomu požadovať zákaz výroby aut. Tak to nefunguje.
Ale bez irónie - ty chceš teda zakázať vakcináciu? A teda sa spolahnúť na čo? Aha, na tie antivirotiká, ktoré ale tiež niekto vyrába a niekto chce predávať. A ďalšia vezia je testovanie - testy chce niekto tiež predať, a vo veľkom, taká pandémia je jedinečná príležitosť nabaliť sa na celý život.

6. "Pre toto všetko sa treba dôrazne ohradiť proti všetkým snahám zaviesť povinné očkovanie proti COVID-19."
Povinné očkovanie nik nechce a nepresadzuje.
Ale aspoň socialisti tu by mali vysvetliť, že jestvujú "celospoločenské záujmy". Viem, že radikálni libertariáni by teoreticky boli proti. Ale teória je v momente, keď ide o život detí, druhoradá - proste sa presadí to, na čo je sila. Ako, že nejde o život detí? Aha, ešte nie ..., koľkého je dnes?

7. "Od tejto vlády sa nedá očakávať nič dobré ani nič užitočné"
Vláda je extrémna, ale to neznamená, že teraz všetko hodíme na vládu. Toto je o PRIRODE, začal si o DNA a RNA, tie veci nie sú závisle na vláde.

Dík za pozornosť, asi sa budeme o tomto baviť, kým neprestaneme zomierať :)

Náhodný okoloidúci

1. Kvantifikácia vírusu
Ako je u známe, od infekčnej dávky závisí , či imunita stihne zareagovať alebo či ju vírus prevalcuje. Logicky, čím viac vírusov, tým viac možností mutácie.

2. Samotná WHO priznáva, že očkovanie nedokáže úplne ochrániť zaočkovaných, aj zaočkovaní sa môžu nakaziť a stanú sa šíriteľmi ako keby ani nebolo zaočkovaní. Navyše je silné podozrenie, že práve (dvojfázové) očkovanie stojí za vznikom nových agresívnejších mutácií. Pozri tu:
https://www.dw.com/en/coronavirus-the-dangers-of-weak-vaccines/a-56339759

To isté priznáva aj "americký Krčméry" Anthony Fauci.

Dôležitá vec je to, že vakcíny sú zamerané len na určité mutácie alebo kmene vírusu, proti iným mutáciám sú neúčinné a človek sa nakazí a ochorie tak, ako keby ani nebol očkovaný. Sú skrátka príliš špecifické. Rovnako ako vakcíny proti rýchlo mutujúcej chrípke.

Porovnajme to s antivirotikami. Alebo aspoň s tým pretriasaným ivermectinom.
O tom je prinajmenšom od roku 2008 známe (zmieňuje to austrálska štúdia z apríla 2020), že blokuje širokému spektru vírusov vstup do bunky, nie je špecifický, dá sa povedať, že je širokospektrálny.
Dr. Pierre Kory z USA uvádza prípad z Argentíny, kde spomedzi 1200 sledovaných zdravotníkov cca 788 ich preventívne bralo ivermectin, z nich sa nenakazil ani jeden. Zvyšok sledovanej skupiny ho neužíval, spomedzi nich sa nakazilo 58 % počas sledovaného obdobia.
https://www.youtube.com/watch?v=GWOZQWZDn-M&feature=youtu.be
Ivermectin sa uchytí na spike-proteín, čím zabráni vírusu preniknúť do bunky. A z toho vyplývajú dve veci - vírus neprenikne do bunky, takže sa nemôže množiť a ak sa vírus nemôže množiť, nemôže ani mutovať.
Lekári, ktorí vedia ako ho treba používať a získajú ho (napríklad Torok, Firment z Košíc), s ním majú dobré výsledky a zachránili desiatky ľudí.

Porovnaj to s predraženým Remdesivirom. Hanebne zlyhal. Je to obyčajný "fejk".

3. Smutná realita, ľudia sa menia na "chovné stádo". Som zvedavý, ako sa budú tváriť, keď vlády zrušia hotovosť a zavedú negatívny úrok.

4. Kontrola populácie = sledovanie pohybu, kontaktov, zákazy vstupu, obmedzenia, odopieranie základných životných potrieb tým, čo sa nepodriadia systému, cenzúra mocensky nevyhovujúcich zákonov... Očkovacie pasy sú len jeden z prvkov tohto systému.

5. Nemám dôvod ani v úmysle zakazovať vakcíny, aj ja som očkovaný proti viacerým chorobám (TBC, tetanus, obrna), ale už vzhľadom na prekvapujúcu schopnosť mutácie tohto koronavírusu očkovanie nepredstavuje dostatočne účinné riešenie + to, čo je uvedené v bode 2 - podozrenie, že za vznikom nových agresívnych mutácií je práve očkovanie. A to tvrdia vedecké kapacity, nie absolventi Vysokej školy Sv. Alžbety.
Čiže nie je očkovanie ako očkovanie, každé je iné.
Opäť imermectin ako príklad antivirotika - je známy 40 rokov a je to jeden z najbezpečnejších liekov aké kedy boli vyvinuté. Objavitelia v roku 2015 dostali Nobelovku. Za ozajstné zásluhy, nie politicko-propagandistickú ako Obama. Navyše je to generikum môže ho vyrábať hocikto, kto na to má vedomosti a výbavu. Na rozdiel od patentovaných liekov a licencovaných vakcín.

6. Chceš tvrdiť, že Matelkove dristy, že núdzový stav bude, až kým nebude 70 - 80% zaočkovaných, sú niečo iné ako snaha dosiahnuť povinné očkovanie? Aj testovanie bolo "dobrovoľné". A aj samotná ombudsmanka Patakyová špekuluje o uzákonenom povinnom očkovaní. Netreba zabúdať ani na to, že za (podmienečným) schválením vakcíny od Pfajcera bol určite neskutočne silný lobistický a korupčný a politický tlak na bruselský kancelársky planktón aj na europapalášov. A pošuškáva sa, že aj pri vyhodnocovaní výsledkov prvých klinických štúdií sa vyraďovali tisíce ľudí, aby sa získali požadované percentá účinnosti.
A čo taká indemnita Pfajcera v prípade škodlivých následkov očkovania alebo smrti? To nesvedčí o dôveryhodnosti, bezpečnosti a spoľahlivosti vakcíny.
AstraZeneca je široko odmietaná pre nízku účinnosť a veľa nežiadúcich účinkov. Aj samotní lekári ju odmietajú.

7. Súhlasím. Či už je vírus prírodný alebo umelý, ako už tvrdia aj odvážnejší zahraniční vedci, je tu medzi nami a zatváranie očí nepomôže. Problém je ale v tom, že táto vláda problémy nerieši, ale vyrába a bráni ich riešeniu. Samotná táto vláda je problém.

iris

.

Náhodný okoloidúci

V tomto blogu sú zhrnuté všetky podstatné poznatky a skúsenosti o liečbe kovidu, či už ide o prevenciu alebo o liečbu v rôznych úrovniach závažnosti.

https://romancel.blog.pravda.sk/2021/02/19/ivermektin-riesenie-globalnej...

Len naši papaláši na Ministerstve salarabanda zdravotníctva o nich nechcú vedieť.

Pre zaujímavosť, Brazília zakázala vývoz Ivermektínu, aby ho mali dosť pre seba.

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2021/02/27/jak-s-covidem-bojuji-v-br...

Norman

1. Tento bod je dôležitý. Ešte raz - je to boj medzi imunitou a vírusom, ale čím menej je chorých, tým menej vírus mutuje. Ak je infikovaných veľa, dochádza k mutáciam úmerne viac a teda je možnosť vytvorenia mutácie zabijáka - čo sa zrejme už aj vo svete stalo.

2. Nuž, vakcinácia je jedna z metód, používali ju už stovky rokov. Chceš naozaj ľudí presvedčiť, že sa títo mýlia?
Nik tu nehovorí nič proti ivermektínu či iným antivirotokám, ale nie je to určite jediná a zaručená cesta.

3. Ľudia chcú prežiť a byť zdraví. To, že veria vedcom, je predsa racionálne. Ja som za alternatívne metódy liečenia aj života, ale radšej nexperimentovať pri pandémii. Respektíve aj áno - ale hovoriť len za seba.

4. To všetko sa deje pri každej prírodnej nepríjemnej udalosti. To máš stále v zákonoch, vrátane odstrelenia za rabovanie a podobne. Týmto neziskáva žiadna vládna sila práva navyše. Jediný, kto toto reálne momentálne zneužíva, to je Matovič - ale dlho mu to nevydrží.

5. To prehadzovanie sa "kapacitami" je o ničom. Ty uvedieš nejakých doktorov, na druhej strane sú tisícky iných doktorov. Asi sú všetci blbci. Asi nič nefunguje.

6. Povinné očkovanie nikde nie je a nikdy nebolo, pretože očkovanie je lekársky zásah, a to nezavedú povinne, to by všetci skolabovali. Ale samozrejme očkovanie propagujú, lebo funguje podľa počtu zaočkovaných. To je stále to isté ako aj s predošlými očkovaniami - stále to isté, nič nové. Teda okrem kecov Matoviča, ktoré sú zaujímavé pre psychiatra, ale politicky nič nedokazujú. O cigánke ani nehovorím.

Dobre, takže ty si proti vakcinácii. Ja viem, ty si covid mal a veríš si. Ale Švec a Petrák to neustáli. Teraz čo - necháme to premoriť, ako povedala tá zo SaSky - ľudia nad 65 sú aj tak neproduktívni?

Náhodný okoloidúci

Nejdem sa rozpisovať, len stručne.
Ja nie som proti očkovaniu, v tom sa mýliš, ja len upozorňujem za jeho závažné riziká, slabiny, úskalia. Tie netreba podceňovať. Bezkonkurenčne najlepšie z toho vychádza ruský Sputnik V.
A som za dobrovoľnosť, ale skutočnú, nie podľa Matoviča.

Norman

Napríklad:
--
Kto tvrdí, že takýmto spôsobom a takouto rýchlosťou mutujúci vírus porazí očkovaním, je buď šialenec alebo na tom profituje, či už finančne alebo mocensky
---
Je tam reč o nejakej konkrétnej forme vakcíny, alebo je tam len "očkovanie"? Ako môžeš napísať, že to celé nie je proti vakcinácii? (netvrdím, že som to všetko preštudoval do podrobnosti, ale to ani od nikoho nemôžeš žiadať, takisto ako tu nebudeme argumentovať presným spôsobom fungovania vakcín, o ktorých aj "experti" píšu úplne protichodné veci. Nuž ale viem - kto je proti, je expert, kto je za, je zainteresovaný profitom alebo šialenec )

Dohodnime sa tak - nik ti nedá záruku fungovania ani bezpečnosti. Ani Rusi. Tak, ako ty si prudko za Sputnik, tak sú iní zas prudko za tie americké a proti ruským. Je to hlavne vec ideológie. A to ja osobne mám pocit tiež za Sputnik, uznávam ruské skúsenosti v obore - ale dokážem byť trocha viac objektívny, a hlavne by som bol opatrnejší v protivakcinačnej propagande.

Náhodný okoloidúci

Neviem či si čítal tento článok - potvrdzuje totiž práve to, čo si myslím aj ja.
Topky sú síce bulvár, ale občas prinesú aj normálnu správu.

https://www.topky.sk/cl/13/2065281/Experti-to-povedali-bez-prikras--Dosi...

Úskalie vakcín je ich vysoká špecifickosť. To je to, čo očkovacia propaganda obchádza alebo zmieňuje len okrajovo.

Pokiaľ ide o konkrétne typy, nejde mi ani tak o geografický pôvod, ako skôr o použitú technológiu.
Sputnik V je vyrobený pomocou osvedčenej a bezpečnej technológie, z hľadiska vedľajších účinkov v ňom nevidím problém, neboli hlásené závažné účinky. Keby nejaké boli, rusofóbi by mali orgie. AstraZeneca síce používa porovnateľnú technológiu, ale všetci ju začínajú odmietať, zjavne je to šmejd.
Ale na Pfizer bola použitá experimentálna technológia, ktorá ešte nikdy nebola vyskúšaná na ľuďoch, a nikto nevie, čo to s očkovanými urobí v dlhodobom časovom horizonte. Je celkom možné, že práve táto technológia vyvoláva a urýchľuje vznik nových mutácií.
A ak aj sú všetky tieto vakcíny pokusné, tak tie na báze mRNA sú pokus na kvadrát.

Problém je aj arogancia, s akou sa Pfizer správa pri presadzovaní svojich vakcín. To nepridáva na dôveryhodnosti.
https://www.hlavnespravy.sk/ako-keby-sme-boli-vydierani-spolocnost-pfize...

A napríklad Isoprinosine vyvinuli v USA a za vývojom Ivermectinu sú Japonec a Amík a napriek tomu s nimi nemám problém. Mne nevadia "amíci" ako takí, sú to ľudia ako my. Vadí mi ich arogantná politika, rozpínavosť a nenažranosť.

Norman

Je veľmi dôležité zaočkovať čo najviac ľudí a pripraviť sa na dlhodobú zmenu správania.
---
To je citát z toho článku. To je iné, ako hovoríš ty. Aj ten zvyšok tam.

Znova: to, že vakcinácia je určité riziko a za druhé nie je isté, či bude fungovať, je samozrejme. Ale nedá sa to nevyskúšať.

Čo sa týka američanov - nejde o to, či ich máš rád, ja ich tu kritizujem stále, respektíve im nadávam - a ich vakcína, ktorá potrebuje -80 stupňov, tú považujem pre toto za prakticky pod úroveň konkurencie, proste odpad, aj o riziku mRNA vieme všetci.

Náhodný okoloidúci

Aj ja zacitujem z článku:

„Existujú vážne obavy, že s rozšírením nových variantov covid-19 môže byť dosiahnutie kolektívnej imunity nevyhnutnej na ukončenie pandémie ťažké, ak nie nemožné,“ uviedol vo vyhlásení zverejnenom 4. februára riaditeľ IHME Christopher Murray. Dodal, že predsa len je možné dosiahnuť kolektívnu imunitu do budúcej zimy, no nové varianty vírusu situáciu značne komplikujú.

 

Už teraz sa vyskytujú prípady, že u obéznych vakcína od Pfajcera nemá dostatočnú účinnosť. Vyzerá to tak, že sa to musí dávkovať podľa hmotnosti jedinca. Inak vakcína môže poskytnúť falošný pocit bezpečia, rovnako ako negatívny antigénový test.

 

Čo sa týka rizika, ide o to, aká úroveň rizika je únosná a individuálne alebo celospoločensky prijateľná.

Vakcíny vyrobené dávno odskúšanou a aj z bezpečnostného hľadiska preverenou technológiou sú určite bezpečnejšie ako nevyskúšaný experiment, ktorý bol cez úrady EÚ pretláčaný ťažkým lobbingom a nie na základe dobrých výsledkov.

 

A čo povieš na túto správu?

https://www.hlavnespravy.sk/generalny-riaditel-spolocnosti-pfizer-oznaci...

Norman

Som si pozrel tvoj text znova - celý čas tam hovoríš všeobecne o vakcinácii, aký je to v princípe nezmysel. Potom si to v komentároch otočil, že je to vlastne len o rizikách vakcinácie, prípadne len nejakého typu.
Ja ti nič nevyčítam, len som sa pýtal, aby som vedel, ako si to nielen ty predstavuješ.
Automobily sú rizikové, predražené a zabíjajú - ale fungujú. Niekedy-vo väčšine prípadov- zas ony pomáhajú.

Čo sa týka Izraela - v prvom rade si treba všimnúť, ako sa Izraelci snažia, aby boli tak alebo onak ľudia zaočkovaní. Zrejme vedia, prečo.
A reči o tom, že oni majú inú vakcínu a podobné veci sú o ničom. V prípade Covidu ma zaujíma on ako prírodný reálny fenomén, už naozaj nie tie (konšpiračné) teórie o jeho pôvode a (údajnom) účele. Vieš čo povedal Buddha? Ak niekoho zraní šíp, najprv sa treba pozrieť, ako ho vytiahnuť a ako ranu vyčistiť a vyliečiť, až potom špekulovať, kto ho vystrelil a prečo vlastne.

Dusanbe

praktický človek, ten Budha, ma napadlo len tak mimochodom.
Mnohí odborníci predpovedajú ďalšie a čoraz častejšie objavenia sa podobných aj horších vírusov.
Aby sme ešte niekedy nespomínali s nostalgiou na staré zlaté časy "Matovičovho lockdownu", :-)

Náhodný okoloidúci

V texte som písal o úskaliach vakcinácie z hľadiska účinnosti proti rôznym mutáciám, keďže ide o rýchlo mutujúci vírus. Imunita po prvej dávke je podľa lekárov slabá, preto sa používajú dve dávky, u obéznych to nemusí stačiť. Aby sme si náhodou nevyšľachtili nejaké supervírusy. To máš ako s antibiotikami - keď sa neužívajú poriadne, vznikajú multirezistentné kmene.
Rusi tvrdia, že Sputnik V by mal zaberať proti širšiemu spektru mutácií, lebo tie dve dávky ich vakcíny sa od seba odlišujú, ale to sa uvidí až v praxi.
V komentári som písal o rizikách z hľadiska vedľajších účinkov, reakcie tela na samotnú vakcínu vzhľadom na použitú technológiu výroby, to je niečo iné ako samotná imunita.
Takže ja som "neotočil", len som to doplnil o ďalšie súvislosti.

No a tie "konšpiračné teórie" o umelom pôvode netreba podceňovať, ide o to, čo všetko doňho napchali, ak je umelo upravený.
Ale v tomto sa nezhodneme, nemá zmysel hádať sa :)

Norman

takže ok, nezmenil si tému, len si ju rozvinul. .-)
A áno, okrem áut, lietadiel, antibiotík, zmrzliny v lete, slabo varených klobás a neprevarenej vody sú rizikové aj vakcíny. Zvlášť tie nové.

Konšpirácie vírusu:
nie že sa nezhodneme, to by bolo najmenej, aj sa zhodneme, ale nepovažujem to momentálne za vôbec podstatné a ani zaujímavé. Okrem toho tam debata aj tak stráca zmysel - prechádza totiž do postoja "oni si aj tak urobia svoje". Prečo sa o tom ľudia vlastne bavia - veď ak by mocní mali také biologické technológie, tak ľudstvo vykántria, zredukujú, nafúknu alebo natrú na zeleno kedy sa im zachce.

Ale čisto technická poznámka: dve dávky sa dávajú, aby mal organizmus čas a možnosť reagovať. Ono stačiť to nemusí asi nie podľa kg vody v tele, ale podľa reagovania daného organizmu všeobecne. niekto už proste nereaguje na nič:)

Ale som rád, že Rusi majú vysvetlenie, prečo je ich vakcína lepšia. :-)

Náhodný okoloidúci

Aj samotný život je veľké riziko a dokázateľne v 100% prípadov končí smrťou. Ide len o to, akým spôsobom a v akom veku.

Čo človek, to originál, aj v rámci jednej rodiny, ešte aj tie jednovaječné dvojčatá sa v niečom môžu líšiť. Preto každý na podnety reaguje inak. Nad čím sa niekto len pousmeje, to druhého rozpáli do biela alebo aj zabije. Ale ide o to, v akom pomere sú tieto skupiny v populácii.

Spomenul som Izrael, Ty si napísal, že oni dobre vedia, čo robia. Žeby toto bol ich cieľ? Drsná verzia dôchodkovej reformy? Citujem z článku:

„Doktor s H indexom 34 na základe serióznych analýz z oficiálnych štatistík ministerstva zdravotníctva Izraelu hovorí, že vakcinácia v Izraeli nie je dobrý nápad. ZABÍJA rádovo viac než samotný Covid 19,“ píše v úvode statusu Štec. Izrael je pritom krajina, ktorá má najviac zaočkovaných ľudí na celom svete. Štec sa vo svojom statuse odvoláva na reanalýzu publikovaných údajov z izraelského ministerstva zdravotníctva od Dr. Hervé Seligmanna, člena lekárskej fakulty vznikajúcich infekčných a tropických chorôb v Aix-Marseille University a inžiniera Haima Yativa, ktoré odhalili, že mRNA experimentálna vakcína z Pfizeru počas nedávneho päťtýždňového očkovania zabila „asi 40-krát viac starších ľudí, ako by zabila samotná choroba“.

 

To nie je vycucané z prsta, to je spracované podľa analýzy oficálnych zdrojov Ministerstva zdravotníctva. To na dôvere k vakcíne nepridáva.

Norman

Dohodnime sa na tom, že sa nám ťažko overujú zdroje takých vyhlásení ("vakcína zabíja rádovo viac, ako samotný covid").

"na základe serióznych analýz z oficiálnych štatistík ministerstva zdravotníctva Izraelu"
Kto to vlastne hovorí? Doktor s H indexom? To čo znamená?

Ale povedzme, že nejaké čísla má. Priame čísla , koľko ľudí zabila vakcína? Také veľké? Alebo ich "spracoval" tak, aby mu to vyšlo? Jeho motivácia môže byť jednoduchá a priamočiara - ZAUJAŤ, EXHIBOVAŤ, PRESLAVIŤ SA - je predsa vedec, teda šouman.

A koľko zabil covid? Doteraz, či predpoveď? Za terajších podmienok, alebo ak by sa šíril voľne bez opatrení (a bez vakcinácie)? Veľmi, naozaj veľmi pochybujem, že vakcína zabila RADOVO viac ľudí, ako covid by pozabíjal bez vakcinácie, ale aj ako by len čo covid zabil doteraz.

Nie je jasný ani ten druhý citát (Selligman) - „asi 40-krát viac starších ľudí, ako by zabila samotná choroba“.
Znova - aké číslo je to "by zabila samotná choroba"?
Ćiste matematicky ale môže byť, že valcína zabije viac ľudí, ako doteraz choroba - ale ak zabráni väčšiemu číslu v budúcnosti, tak aj tak sa oplatí (bol by to ale morálny problém). To ale nie je prípad covidu a jeho vakcín. Alebo si niekde čítal, že ľudia na vakcináciu zomierajú?????

A koľko vlastne zabila vakcinácia ľudí v Izraeli? Naozaj neviem, sú oficiálne čísla? (ja som nezačal, ja to hľadať nebudem, ak to vôbec niekde na webe je - a ak vôbec niekto na vakcináciu(!?) v Izraeli zomrel).

Posledná poznámka takpovediac geopolitická:
Izrael bol a je milované dieťa anglosionistov. Nie je dovoď si myslieť, že mu chcú škodiť. Veď proizraelská lobby dosiahla, že Izrael má ako prvý najviac amerických vakcín. Globalisti sa ľahko pomýlia, ale snažia sa pre izrael to najlepšie.
Môžu mať motív nejakej eugenickej manipulácie - ale nie teraz, keď je objektívny problém. Nič tomu nenavedčuje.

"Drsná verzia dôchodkovej reformy?" To je úplný nezmysel. Nie v Izraeli. Ale hlavne - dôchodky pre starcov sú jeden z najmenších problémov. Patrí to medzi surogátne (umelé, náhradné) problémy.

Ak aj by niekto chcel experimentovať s vakcínou, určite by to neskúšali na Izraeli. Na to sú Rumuni, Španieli, ktokoľvek.

Ak by chceli v Izraeli vyskúšať čokoľvek, čo by nejak eugenicky Izraelcom pomáhalo, to môžu urobiť hocikedy (oni sterilizujú negerské židovky a podobné vecii, a vo svete nik ani nevie, neito že by štekol).
Škodiť Izraelcom nechcú, to je seriózny politický predpoklad - to už som písal.

To nie je vycucané z prsta, to je analýza podľa logiky.

Ale s niečím výrazne súhlasím. Hej, ľudia sme rôzni.

Dusanbe

- dobre vieme, že ak je za tým nejaký úmysel, alebo nedostatočné pochopenie komplexnosti javu - tak dokáže byť len číslami podopretou propagandou.
Úspešnosť vakcinácie, získaná odolnosť, úmrtnosť - všetko sú to štatistické údaje s ktorými sa dá hrať rôznymi spôsobmi.
Pri starších ľuďoch s vekom klesá účinnosť vakcinácie. To je fakt. Ale zase je to len štatistický údaj.
Zrejme je veľmi pravdepodobné, že pri určitých druhoch vakcíny bude stúpať aj početnosť nežiadúcich reakcií - možno aj so smrteľným koncom.
Už som tu asi písal - pred pár rokmi po očkovaní proti chrípke zomrelo v jednom domove dôchodcov 8 ľudí.
Na Slovensku. V jedinom, o ktorom mám dôveryhodné informácie.
Starší príbuzný dôchodca - čo sa nechal tiež zaočkovať na intenzívne naliehanie obvoďáčky - po očkovaní prežil jednu z najťažších chrípok vo svojom živote a s obvodnou doktorkou skončil.
Náhoda v "štatisticky nepodstatnej vzorke" - alebo bola ten rok "prisilná" vakcína ?
Koľko to mohlo byť prípadov v rámci celého Slovenska ?
Kto to kedy skúmal - štatisticky vyhodnocoval, či nebodaj zverejnil ?
Lekári, ktorí pod tlakom farma-zástupcov očkovanie doporučovali, či nebodaj priamo pretláčali - tí určite nie.
Veď starší ľudia zomierajú - prečo by lekár do úmrtného listu napísal ako dôvod úmrtia očkovanie, ktoré sám odporučil/nariadil ?!

Napriek vyššie uvedenému si myslím, že momentálne je očkovanie proti Kovid-u v centre takej pozornosti,
že ak by dochádzalo k takýmto udalostiam vo väčšom počte, tak by sa to nedalo ututlať - či už vo svete, alebo u nás.
Lekári, ktorých osobne poznám a verím im, očkovanie na základe svojich praktických skúseností odporúčajú - aj u starších ľudí.
Veci nie sú čiernobiele - áno, môžu sa objaviť aj problémy, ale zrejme je lepšie zaočkovať sa, ako čakať na príchod Kovidu v jeho "raw" podobe.

Norman

Za prvé to nie je o Izraeli - aj keď to zrejme píše nejaký židovský alternatívec. Je to o USA
Za druhé sa to odvolávava na Vaers - Vaccine advers event reporting system - takže to sú čísla ODPORCOV vakcinácie v zásade.
Za tretie je to tuším o vakcinácii všeobecne, teda nie len o covide.

To som zistil za 10 minút. Viacej sa tým zaoberať nemienim, sú to veci niekoho, kto nemá žiadnu autoritu a serióznosť, je to dokazovanie v kruhu, prosím ťa o trocha serióznosti, viac tieto stránky už takýmito linkami nezaťažuj. Sú ťažké časy.
Ináč si budem myslieť, že len žartuješ.
Dík.

slaven1

Dolárový menový systém sa nám rozpadá pred očami. Ide byť "menová reforma". Podľa všetkého bude na spôsob 1953 roku :-)

Som zvedavý aký bude mať menová reforma priebeh po smere krajiny Eurozóny (z V4 jedine Slovensko) vs. krajiny s vlastnou menou. Troška trpezlivosti a zistím to :-)

V prípade nepokojov to polícia sama nemusí zvládnuť (aj v dôsledku vyhladovania časti populácie z pridruženého boja vlády proti neviditeľnému nepriateľovi). Aby vojaci neskolabovali z náhleho šoku, že majú niečo robiť byť zapojení do udržovania poriadku v krajine, tak ich úloha je priučiť sa od policajtov remeslu.

Podobná situácia je v Česku. Rovnako by malo zareagovať aj Poľsko, u ktorého má tiež „pandémia“ vážny priebeh (čítaj: hospodárstvo v probléme).

Maďari armádu prevetrali v lete. Tam navyše nedošlo k zmene vlády (zo zapracovaných na nováčikov, navyše menej vzdelaných), peniaze si kreslia sami a centrálna banka je pod kontrolou vlády od 2015.

Slovensko nesie vážnu daň za to, že má mimoriadne koloniálne informačné pole (masovokomunikačné prostriedky ovládané zahraničím). Je to dôsledok neexistentie dostatočného množstva národných elít, ktoré navyše dnešná koloniálna vláda ubíja.

Aby bolo z čím zozbierať na jeseň úrodu, ako sme na tom s ropnými zásobami?

Nevešajme hlavu, bude aj lepšie.

Dusanbe

"môj" pán primár, neurológ, čo už o živote naozaj niečo vie, hovorí: "Nebojte sa, bude horšie !".
Ale keď vravìš, že lepšie - tak bodaj by !

iris

.

Norman

Nedá sa nič iné robiť.