NATO nespí a všetko, čo robia Rusi, sleduje

A správy nam hneď predávajú profesionálni prestitúti.

Najnovšie zistili, že Rusko presúva loďstvo. Do Čierneho mora. Z Kaspického.

 

https://svet.sme.sk/c/22634323/rusko-v-ramci-cviceni-presuva-vojenske-lo...

Asi toľko ku kvalite a hodnovernosti informácií od našich prestitútov. Ja neverím, že Rusko cez Elbrus preváža loďe. Veľké dôležité útočné krížniky :-)

Nuž ale všetko je možné. Veď je jasné, že najlepšie pre Rusko je skladovať bojové lode na strategickom mieste - v Kaspickom mori. Ešte lepšie by bolo Bajkalské jazero, tam sú už úplne po ruke, ale na to Rusi asi ešte neprišli.

No ale čitateľskej zelenine zo Sme to plne stačí. Rusko zlé, Amerika dobrá, Rusko despocia, Amerika sloboda. 

 
Luko

Či už ich voláme "Tri sestry" (AP, AFP, Reuters), alebo "Veľká štvorka" (to sa k tým trom ráta ešte Bloomberg), tak je to jediný zdroj informácií pre naše celoštátne aj regionálne spravodajstvo (ale aj v iných štátoch v našom okolí). Znamená to, že okrem havárií áut a promiskuity našich "hviezd" nenapíšu nič iné, ako len prevzaté správy z týchto agentúr. Aj keby to bola blbosť, je to oficiálna pravda a hotovo!
(A čo nenapíšu tieto agentúry, to sa vo svete ani u nás nestalo.)

A aby som nezabudol - dík za oživenie sekcie "humor".

Ema

otvoriť atlas na stránke s Kaspickým a Čiernym morom, deti :)

Náhodný okoloidúci

Samozrejme, v správe nie sú uvedené typy plavidiel, takže sa nedajú dohľadať ich parametre. Obojživelné vozidlá by mali byť schopné presúvať sa aj po pevnine, alebo sa mýlim? A aké rozmery môže mať delostrelecký čln? Menšie kusy by sa možno dali presunúť vlakom.
Kedysi sa uvažovalo o prekopaní kanálu medzi Čiernym a Kaspickým morom v nížinách a rovinách severne od Kaukazu.
https://www.technickytydenik.cz/rubriky/archiv/spoji-cerne-a-kaspicke-mo...

Ako som teraz našiel, Don a Volga sú prepojené kanálom, takže technicky je možné preplaviť sa z Kaspického mora do Čierneho, obmedzuje to len veľkosť plavidla.

Ale aj tak jediným zmyslom tej správy je strašiť ľudí Ruskom.

Truhlík

Kanál Volga-Don je dosť plytký takže sa ním nemôžu plaviť plne naložené lode.

Náhodný okoloidúci

No tak ten výletný trajekt zoberie na palubu len 2500 ľudí a nie 3000. A je to vyriešené.

Norman

Ty si nejaký pedant, rozoberať novinovú správu, to sa robí? To sa nerobí. Je tam predsa jasne napísané, že VIAC AKO desať a MEDZIFLOTILOVY(!!) prevod, teda vlastne skoro celá flotila. To presúva Rusko z mora do mora!!!
Až potom menšia časť ľudí dočíta, že je to z Kaspického, a ešte menšej dôjde, že kaspické je vnútrozemné a že teda to sú len riečne člnky, alebo naozaj prevoz železnicou.

Ináč to, že niektoré sú "obojživelné" indikuje, že sú to skôr nejaké člnkové transportéry - ale u slniečkará to môže vzbudiť predstavu, ako krížnik dopláva ku brehu, vysunie nohy a ďalej kráča na nich, všetko okolo spalujúc lúčmi smrti (viď Vojna svetov, napríklad :)

V každom prípade je jasné, čo bude písať história: v roku 2021 Rusko agresívne presunulo jednu zo svojich nespočitateľných FLOTIL z mora do mora. Možno aj preletom ponad ten elbrus :-)

Podľa mňa to vypustili Rusi vedome do nejakej armádnej správy a západne "špionážne" agentúry na to skočili a natlačili to do všetkých agentúr a všetkých novín. Pritom ide o niečo tak malého významu, ako prevod 10 obrnených vozidiel, teda jedna rota, z pluku do pluku. Ruské vedenie sa ide niekde udrbať smiechom, keď to objavili v západných médiách :-)

Dusanbe

predsa musì byť zabezpečená aj medzi Kaspickým a Čiernym morom...

Náhodný okoloidúci

Amíci zabezpečia slobodnú plavbu a navigáciu medzi Kaspickým a Čiernym morom, Rusi im na opátku vytvoria Stalinov prieliv medzi Mexikom a Kanadou.
https://cdn.fishki.net/upload/post/2018/03/17/2539769/08234ce8e0396cbed6...

sandro

Toto je perfektna trefa:) Dobre som sa zasmial hned z rana, dakujem!
A len pre predstavu ako taka delostrelecka bojova flotila vyzera : https://rg.ru/2021/04/08/reg-ufo/katera-i-korabli-kaspijskoj-flotilii-na...
:) To skutocne zavana pre NATO pruserom, diverzne skupiny na gumennych clnoch uz viac nebudu mat sancu, to je pravda.

Norman

hej, kvalitná, vidno aj po rokoch, že to platí.

Ale nie je to priamo Mordechajova, je tam podpísaný nejaký ruský analytik.

sandro

Neda mi, aby som sa tu nepripomenul jednou predpovedou ohladne Ukrajiny: http://nadhlad.com/comment/38296#comment-38296
No, pomaly aby ste tie moje predpovede zacali brat vaznejsie:) Ale jednym dychom musim dodat, ze ma to vobec netesi...Prave bezi nechutna propagandisticka tlacovka Korcoka spolu s Nadom, ktori, ako inak, obvinuju Rusko zo vsetkeho mozneho. Vraj nemaju pravo pri hraniciach mat vojsko lebo nenahlasili Ukrajine cvicenie. No ale ved Rusi jasne deklarovali, ze ich tam umiestnuju kvoli tomu, ze Ukrajina chce utocit na Donbas.

Norman

V Bielorusku je Lukašenko silnejší, než kedykoľvek a na Donbase sa tiež nič nedeje.
Okrem toho si neurobil žiadnu predpoveď - to, že Trump zastával nemiešanie sa, že to bol jeho základný volebný program, ktorý aj relatívne dodržal, je predsa všeobecne známe. Takže to, že zas sa Bidenovi demokrati budú chcieť ukázať ako aktivisti, to bolo všeobecne očakávané. Ide ale o to, že bez ohľadu na to, kto sedí v Bielom dome, pomery síl to nezmení. Už Američania robia výsadok v Ukraine? V Bielrusku sa niečo deje? Koľko dní trvala tá gruzínska vojna?

Keby si urobil predpoveď, že sa Biden zdrbe trikrát zo schodov pri nastupovaní do lietadla, to by som ti uznal. A ešte minule si čosi trafil- čo to bolo, už nepamätám? :) Ale Ukraina nie je stále taká horúca, skôr naopak, už bojové hlášky chladnú. Nemci a Francúzi sú celkom mimo. Američania samozrejme nezasiahnu - takže je otázne, či Ukrainci chcú prísť nielen o Donbas. jediný dôvod cirkusu je Nordstream 2, ale aj keby bol konflikt, aj tak by ho nakoniec Rusi s Nemcami uviedli do prevádzky.

sandro

no splnilo sa to, ze su odrazu plne media vojny medzi Ukrajinou a Ruskom. Napatie sa stupnuje a na oboch stranach sa hromadia velke pocty techniky. Zacalo to ako svihnutim carovneho prutika po volbach v amerike. Predtym sme uz niekolko rokov ani nevedeli, ze na Ukrajine je nejaky problem - vdaka Trumpovi, ktory skutocne v porovnani s touto bandou bol mierotvorcom a mal snahu stahovat vojska domov z celeho sveta. Treba si pozriet aj https://liveuamap.com kde je vidno narast stretov a prakticky kazdy den su mrtvi. Treba vnimat aj to, ze mam odtial info z 1.ruky od rodiny a domaci, ktori si vracali zivoty pomaly do normalu a obnovili co sa dalo, sa teraz odrazu zase musia pripravovat na priamy vojensky stret. Vsetko tam dnes opat dycha vojnou.
Co sa Bieloruska tyka, tak nie je mozne riesit dve veci naraz, treba si pockat. Lukasenko bude mat teraz chvilu cas na vydych - vdaka UKR, ale mal by to vyuzit na dobru pripravu lebo bude hned dalsi v poradi(nech uz sa vojna na UKR podari alebo nie).

Norman

Napätie a hrmotanie sa dosť vystupňovalo, znova hovorím, lebo Nordstream2.
Ale už to aj poľavuje, ja som stále optimista. Stále je to len poker, blafovanie.

Ale aj minulé roky tam vlnovite stále niečo bolo. To nebol Trump, čo tam spôsoboval prímerie. Či aj niekto vystrelí je neisté, ale samotný prezident je len hračka iných síl. Trump aj Sýriu nechal bombardovať, ľudí cielene zabíjť, a podobné veci.

Ono to prestane naozaj, až sa Donbas ocitne viac v spolku s Ruskom. Ale teraz sa Putin už vyjadril, že už Donbasákov v tom nenechá, takže ukraincov asi prešla chuť dať sa zabíjať oficiálnou ruskou armádou.

Nechcel si sa ty kedysi presťahovať do Ruska? Hm, nie je to veru jednoduché, no joke.

sandro

v tomto sa nezhodneme. Trump skutocne stiahol vojska zovsadial, kde sa dalo. Aj zo Syrie. Aj odsun z Afganistanu bol takmer dokonceny, ak by nenastupil Biden - uz to je stopnute. Zabijanie v Syrii..Ak myslis tie starucke Tomahawky, ktore dopredu dohodli s Rusmi(Rusi vedeli kde to pojde) a ktore uplne minuli vsetky strategicke ciele, tak to bol skor humor. Zaroven to bolo aj urcite ukludnenie vojnychtivych jastrabov. Ja viem, ze Deepstate je silny, ale aj Trump si ako prezident moc uzurpoval a do istej miery naozaj dokazal ovplyvnit chod veci. Biden je len tupa senilna figurka v rukach inych, to je jasne.
Odstahovanie do Ruska - ano, pisal som to tu vo vrcholnom zhnuseni z tunajsich ludi, priznavam. To ma obcas prepadava. Ako pises, nie je to jednoduche a momentalne ani realne.

Norman

No, vždy to je z nejakého dôvodu, bombardoval kvôli jastrabom - ale spravil to.
Američania sa stále odniekiaľ sťahujú - ale napodiv vždy tam ešte zostane hromada. Afganistán, Sýria, Irák, Nemecko ... Znova hovorím - na človeku v Bielom dome závisí len druh výhovorky, ale činy sú dosť rovnaké. Preto sa tomu hovorí "deep state", pretože to je ten "pod hľadinou", ktorý zostáva bez ohľadu na ktorá strana vyhrá voľby. Tak ako Trump sklamal očakávania, tak Biden a jeho demokrati ku žiadnej vojne neprispejú nejak viac, ako by bola aj bez nich.
Ak sa situácia na Ukraine vyhrotí, je to proste výsledok toho procesu tam od začiatku. Respektíve od pomeru síl a tak, ale veľmi málo od výsledkov US volieb.

Do Ruska by malo význam odísť strategicky - krajina, čo sa dokáže naozaj brániť a má naozaj prírodné zdroje - tam možno bude budúce generácie naozaj najlepšie. Ale teraz by to chcelo naozaj vysokú obetu, málokto na to by mal odvahu. Iba ak by tam mal naozaj dobre pripravenú pôdu.

Norman

Ja samozrejme vysvetľujem svoj (vtedajší) postoj, ale ako viac ráz predtým, si to naozaj s tou Ukrainou trafil. Je jedno, že sa ešte moc nestrieľa, to napätia sa tam a všeobecne naozaj skurvene zdvihlo. To je vlastne tiež vojna. Fakt si to odhadol presne.

sandro

Od majstra to potesi :))

Norman

zas nepreháňaj. Nie od majstra, nebudeme sa chváliť navzájom, ale povedzme od (kritického) znalca internetových úvah a analýz - hodnotí tie tvoje ako výrazne racionálne.

Ľubov

že nech tá vojna už je,že je to takto neznesitelné ... Pravda,hovoria to ľudia,ktorí na východnej Ukrajine nemajú príbuzných.Ale ich postoj je jednoznačne proruský.
Nedávno to otvorene povedal aj Ján Baránek (zas sa odmlčal ten človek(( ),že niekedy ostáva jediné riešenie,použiť brachiálnu moc. Musela som si pozrieť význam slova v slovníku,aj keď som tušila,čo to znamená.

Vojna ako riešenie? To znie strašne. Ale dokedy budú ukrajinskí užitoční idioti ničiť životy v obidvoch častiach Ruska ? My sme inak vyrastali v tom,že Ukrajinci sú Rusi,ale to bol socík a Sojuz ešte pevný,nerušimij.

Čo si o tom myslíš Ty?

Náhodný okoloidúci

Myslím, že Rusi majú príslovie "radšej hrozný koniec ako hrôza bez konca". Na to, čo sa teraz deje okolo Donbasu, by to možno zapasovalo. A nie, nemyslím si, že vojna je dobré riešenie. Ale ak si niekto pýta jednu-dve po papuli, tak nech ich má.

sandro

Ale ved oni su Rusi. Presne taki isti ako ti z Rostova. Od Charkova, cez Dneper az po Odesu. Ci chcu vojnu ako riesenie? Pre lepsiu ilustraciu toho, ako sa tam teraz zije, skus si precitat tento prekvapivo celkom normalny report z 2019: https://www.respekt.cz/externi-hlasy/zivot-v-donecku-se-relativne-normal...
Takze ver mi, nikto nechce aby sa ich deti namiesto vyucby zase museli schovavat v kobkach. Rusi su v tomto zvlastni, oni akoby naozaj zabudli, ze par stoviek metrov od nich su ukrajinci s artileriou. Funguju pomerne bezstarostne, no asi to maju uz v genoch:) Samozrejme, niektori ti chlapi-separatisti su nazhaveni a hrdia sa, ze rozprasia Ukrajincov opat ako pri Ilovasku a bez pomoci Ruska. Mimochodom, Ilovask.. Toto je trauma Donbasanov a najvacsi dovod hnevu voci Rusku. Ked hnali Ukrajincov v tejto bitke az za brany Mariupola, nic im nebranilo Mariupol obsadit. Kto vie, co znamena po strate Krymu Mariupol pre Ukrajinu, tak vie... V jednej bitke vtedy pozabijali viac ako 1000 Ukrajincov(to priznava Ukrajina, ale su aj ine odhady), ale Rusi z nejakeho dovodu vtedy nedovolili aby Mariupol padol.
Na zaver ma napada - kolko chlapov na Slovensku by bolo ochotnych zobrat zbrane a ist do boja o vlastnu krajinu?

Ľubov

Otázku, koľko chlapov by išlo brániť Slovensko,ani nemám odvahu si položiť.Nechcem na to myslieť.((.

https://www.youtube.com/watch?v=wUojtZ26sWA toto video sem dávam hlavne kvôli Tebe,Sandro,mohol by si mi vysvetliť,čo to bol Debalcovský kotol? Pozerám sa na obrancov Donbasu,to bolo v roku 2014 a som si istá,že vojna dnes bude iná. Americké drony a ktovie,čo ešte navyše ukrajinská strana dostane od nich,američanov . Hej,veď západ bojuje o svoje prežitie. A my budeme musieť tiež .
Putin nech sa konečne ozve.

sandro

Debalcevsky kotol bol to iste ako Ilovasky kotol a dalsie kotle:) Je to v podstate starodavna a az genialne jednoducha bojova strategia, ktoru Cervena armada hojne vyuzivala aj v 2.sv.vojne. V jednom takom kotli uviazol pri Stalingrade aj general Paulus s asi 300tisic muzmi(aj ked tento kotol vznikol mozno trochu inak).
Jedna sa o nalakanie nepriatela na ''syr'' v priamej osi utoku, kedy ma nepriatel pocit, ze vitazi a protivnik ustupuje. V skutocnosti sa ale okolo jeho jednotiek vytvara akasi obruc(ta je prave umoznena tym rychlym ustupom v centralnej pozicii) az sa tato uzavrie a vznika kotol, kde je nepriatel obkluceny, odrezany od zasobovania a nema ustupovych ciest. Separatisti urobili takychto kotlov nespocetne vela, Ukrajinci sa ukazali ako skutocni diletanti lebo kde sa pohli, tam vznikol vzdy dalsi kotol. Je humorne sledovat aka neuveritelna propaganda sa pise o tychto bojoch v nasich mediach. SME napr. pisalo asi den pred Ilovaskym kotlom, ze Ukrajinski vojaci zacinaju docistovat ulice v Donecku:) No a odrazu sa zadne vrata zavreli. Nasledne sa pisalo o tom ako nemilosrdne povrazdili separatisti UKR vojakov v obkluceni v Ilovaskom kotli. Pritom islo len o to, ze separatisti v prejave dobrej vole(nebohy Zacharcenko) vzdy znovu a znovu pustali nestastnikov z obklucenia(pustili aj tych v Debalceve). No a horuce Ukrajinske hlavy sa rozhodli prebit z obklucenia so zbranami a technikou. Tak to aj dopadlo. Na youtube je kopec 18+ videi z danych akcii, je tam vidno ako separatisti pristupovali k Ukrajinskym vojakom. Nebola to ta sialena Banderovska nenavist ako na opacnej strane. Este aj zomierajucich pri spalenom BMP sa rozculene pytali, davajuc im napit vody, ci im to bolo treba a preco sa tam dotrepali. Zacharcenko si dal pravidelne nastupit zajatcov a hucal do nich, ci si myslia, ze je spravne zabijat svojich spoluobcanov, nechavali ich opravovat znicenu infrastrukturu. On si naozaj myslel, ze v nich prebudi cit a svedomie. Zial, tak aj dopadol, ale bol to skvely chlap.
V jednom ti musim dat uplne za pravdu. Nasledujuci konflikt by pri rovnakom sposobe boja posobili ako Indiani proti novodobym vojenskym kavaleriam v 19.storoci. Azeri pomocou Tureckych dronov uplne rozprasili odhodlanych Armenov v Karabachu. Tu by to nebolo ine. No ale dnes je nastastie aj situacia ina a Rusi jasne ukazuju, ze to nedopustia. Putin na svoje pomery reagoval velmi ostro - ''Bude to koniec Ukrajiny''. Na Donbase je uz viac ako milion obcanov s pasom Ruskej federacie. Aj preto verim, ze Norman ma pravdu a cele to postupne nejako utichne. Inak to bude dalsia velka tragedia.

sandro

Takto pristupoval sef Donecka k zajatcom :
https://www.youtube.com/watch?v=21Aahj4sej8
A tu ako kontrast vykydanie sa sluhu globalistov po jeho zavrazdeni teroristami:
https://www.aktuality.sk/clanok/619423/kto-bol-zabity-sef-proruskych-sep...

Svet naozaj nie je niekedy az tak zlozity. Normalny, zdravy clovek veci dokaze pochopit pomerne rychlo aj zo stale dostupnych informacii. Aj na poziciach ludi voci konfliktu na Ukrajine sa dalo jasne filtrovat v blizkom okruhu znamych - Kto je Kto.

Norman

Vziať zbraň a ísť strielať nie je vždy ten najlepší spôsob boja.
Zvlášť, keď sa jedná o bratrovražedný boj.
To potom prehrávajú tak či tak.

Náhodný okoloidúci

Ruský podnikateľ žijúci v ČR vysvetľuje súvislosti.

https://www.youtube.com/watch?v=Mnl6qv885ds