Matovičov protiútok

Dnes mala brífing Čaputová a aj keď povedala len pár slov, bolo tam aj to, že Matovič klame.

Ako odozvu zvolal na piatu tlačovku Matovič (na úrade vlády).  Zhrnuté: 

vysvetlil svoju verziu, prečo boli Rusi urazení, a hlavne útočil na Baťovú, šéfku ŠUKL, ako aj jej manžela, ktorý Matoviča verejne uráža. A utočil aj na Čaputovú, i keď to bolo skôr len také chodenie okolo horúcej kaše.

V konkrétne má Matovič pravdu, že sú sily, ktoré odmietajú vakcínu Sputnik z geopolitických dôvodov. Ale stále to nedokáže takto pomenovať. Stále neverí, že už ho globalisti odpísali. Stále sa dovoláva porozumenia a tolerancie zo strany novinárov - ale nedočká sa jej, ako sa jej nedočkal Fico. Zas mi to nedá, aby som nepripomenul karmu, ktorá sa akoby takto prejavuje.

Ak sa Matovič neodhodlá hovoriť otvorene o medzinárodných pomeroch, tak ho rozomelú. Je ale zrejme pravda, že on sa v medzinárodnej politike nevyzná a nechce sa do nej miešať. Lenže geopolitika je klúčom ku všetkému. 

Stav vakcín Sputnik je neistý, vraj už aj Rusi vrátili peniaze, takže je dosť možné, že je to naozaj  na dlhý čas stratené. Pripomínam znova, že tieto kreatúry týmto úplne zbytočným sabotovaním ruskej vakcíny spôsobili smrť tisícom ľudí. To myslím úplne vážne a je to racionálna pravda.

Dobré na tom je len to, že sa bijú kurvy s prostitútkami. Matoviča chcú vytrhnúť z hry - ale on je ako ten vrchný kameň oblúka - ak ho vyhodia, celá stavba sa im zrúti. Asi preto sa množia správy, že mu hľadajú teplé miesto v rôznych finančných inštitúciách - aby bol vyhodený do lepšieho. Takto chcú zabrániť tomu, aby boli nové voľby. Holt, takí sú tí naší demokrati - vymyslia čokoľvek, len aby voľby neboli.

Horšie je, že uj aj Pelelgrini sa pripojil ku globalistom - dnes sa zastával Čaputy a žiadal, aby Matoviča (len a len jeho) vyhodili. Pellegrini ale aj Druker sa aktivizujú a robia špinavú robotu - presne tú, čo pred mesiacom musel robiť Sulík a Remišová. Takto robia Pelle a Druker užitočných idiotov. Čo im za to sľúbili? Bohvie, asi si ani neuvedomujú, čo činia.

Dodať treba, že absencia vakcín okrem smrti privodí, že Slovensko bude aj medzi poslednými, čo bude zaočkované, a tak si aj najdlhšie odskáče uzavretie drobnej ekonomiky. To hovorím pri optimistickom priebehu - ale dosť pochybujem, že to bude v pohode, zmutovaný brazílčan sa už zjavuje aj v Európe. Ale nechcem strašiť ani varovať - je mi to jedno, nedá sa to ovplyvniť. Nielen Slovensko, ale celá Európa ukázala, ako hygiena súvisí s disciplínou a ako za 70 rokov spoločnosť zdegenerovala. Je proste špinavá ako cigánska osada. V podstate si príroda vyberie svoje a urobí školenie. Tak či onak, všetko bude inak a ... no, čo sa týka zbytočného prepychu, nie lepšie. 

Ak sa im teda nepodarí odložiť Matoviča niekam do banky, alebo iného ústavu, tak sa koalícia  dosť možno zrúti za pár mesiacov. To je predsa len nutná vec, bez toho to už nepôjde, táto vláda je tragédia nielen preto, že sú to krvaví amatéri bez svedomia, ale proste preto, že sa mení rozloženie síl. Keď na jeseň odíde Merkelbaba, mali by sme mať novú stabilnú vládu, politikov, čo chápu veci, nie bandu proamerických pandrlákov.

To ale mať samozrejme nebudeme - musím si dávať pozor na jasné rozlíšenie, čo myslím ako ideál, a čo bude naozaj - lebo je medzi tým ohromný rozdiel. Ergo - politikov stále nebudeme mať a tento kocúrkovský cirkus bude pokračovať.

 

 

 

 
Roland Edvardsen

Kto vydržal pozerať celú tú 2-hodinovú plačovku? Matovič je opäť vo svojej klasickej (mentálnej) "kondícii", zase nechýbalo vzlykanie i chorý chichot. Ale tí novinári, to je obdobná debilná úroveň ako Matelko. Miliónkrát sa pýtať na to isté.

Ale Matovič bol v istom zmysle sklamaním, práve pre tú ústupčivosť, kedy opakoval ako je on pro-západný a odmietol konkrétne menovať idiotov. Netreba zabúdať, že Matoviča stvorili práve tieto globo médiá, dlho im bol dobrý, keď odvádzal špinavú robotu voči smeráckym vládam. A ešte len minulý rok tu vypisovali oslavné ódy o originálnom "štátnikovi", ktorý dokázal "nemožné" - zbaviť Slovensko Fica. Takže Matovič bol dlhé roky navyknutý na to, že je s týmito zmrdmi jedna ruka. Napokon sám im tam pripomenul, "ako si spomína, že si s nimi často v parlamente sadol na schodoch" :-D. No a teraz je rozčarovaný z toho, ako začali na neho polovať.

Aj tak, zodpovednosť za to, že tu nebude Sputnik, si môžu Matovič, Krajči, Baťová a Čaputa pekne porozdeľovať rovným dielom. Oficiálny dôvod odstúpenia od zmluvy, ktorý Rusi uvádzajú, je nezaplatenie za vakcínu včas. To je ďalší amatérizmus a za to si môžu Krajči s Matovičom sami. Baťová to potom už len dorazila, ale ako som už písal - na ňu sa mali matovičovci vykašľať, chyba bola už v tom dať to niekomu ako Baťová na posúdenie. Ale to by nemohli byť zbabelcami, ktorí odmietajú akúkoľvek zodpovednosť.

A globalisti sú s Matovičom v istej pasci. Lebo ak Matoviča teraz vytrhnú z hry, resp. z vlády, tak im môžu hroziť predčasné. To, že by ho ešte pripravili aj o novú ministerskú stoličku, to by už naozaj bolo príliš. Ale časom bude musieť asi aj k tomuto pokusu dôjsť. Remišová a Sulík totiž nebudú môcť hrať donekonečna mŕtvych chrobákov (keď už nič iné, tak ich to stojí teraz aj %, napr. rast SaS sa zastavil a idú dole, práve kvôli tomu, ako to Sulík nakoniec s Matovičom vyriešil). Nateraz si možno myslia, že sa spoľahnú na isté sily v Oľane, ktoré začali vystrkávať rôžky (a ktoré tiež donútili Matoviča k rezignácii z premiérskej stoličky a k ústupkom voči SaS a žaludom) že takí ako Heger a Naď im pomôžu udržať nejako Matoviča na uzde. Ale nemyslím, že to môže takto fungovať. Oľano sa potom začne otriasať v základoch.

Norman

Neriešme na chvíľu Matoviča, on je vlastne politická mŕtvola, tak načo. Ale vysvetlite mi prosím, ako je možné, že po jeho včerajšej tlačovke ešte neodstúpili dve Zuzany?
1. Bez ohľadu na Matovičov dezolátny duševný stav, je zjavné, že v prípade Sputniku hlavnú vinu nesie riaditeľka ŠÚKL Zuzana Baťová a prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá túto úradníčku ostentatívne kryla.
2. Zuzana Baťová si doslova vymyslela, že Sputnik je v 40 krajinách iný a vakcíny spája iba názov. To je čistý politický hejt. Bez akéhokoľvek vedeckého dôkazu. Poškodila tým Sputnik aj Rusko. A mala by niesť zodpovednosť. Aj trestnoprávnu.
3. Ruskú stranu zrejme nezaujíma nejaká premotivovaná úradníčka, ktorú si môžu Američania kúpiť za tri päťdesiat. Podstatné je, ako sa k jej geopolitickej nadpráci postavia štátne elity.
4. A v tomto je úloha, čo zohrala prezidentka Zuzana Čaputová, neuveriteľne škodlivá. Matovičovi môžeme vyčítať, že je diletant, pretože každý iný premiér by buchol po stole, Sputnikom by dal ľudí očkovať a nepýtal sa na dovolenie liberálnych médií či Baťovej.
5. Ale predsa len existuje rozdiel medzi dilinom a darebákom. A v prípade Sputnika úmysly Matoviča neboli darebácke - on to proste len celé nezvládol, lebo nie je líder, ale neschopný babrák. No ak tu niekto pôsobil darebácky, tak skôr spomínané dve Zuzany.
6. A preto sa ešte raz pýtam - ako je možné, že Zuzana Čaputová nevyvodí politickú zodpovednosť? Ako je možné, že je ticho? Matovič ju obvinil, že kvôli nej Rusi asi stiahnu Sputnik naspäť. Kvôli čomu na Slovensku budú umierať ľudia. A ona nič?
7. Netvárme sa, že ide o nejaký bezvýznamný spor. Ide o to, či ľudia dostanú alebo nedostanú Sputnik. Ergo - vakcínu proti Covidu. A teda podľa logiky, ktorú prijíma hlavný prúd - otázka je, či budú alebo nebudú umierať.
8. Ak Čaputová nesie svojim postojom zodpovednosť za to, že Slováci budú umierať, tak musí okamžite odstúpiť z pozície prezidentky. Tam iná možnosť nie je. Pri všetkej úcte.
9. Toto nie je spor o to, či sa zastávame slovenskej vedy alebo nie. To je len zástupná téma. A úplne absurdná. Baťová nie je žiadna slovenská veda a jej výrok o 40 krajinách nie je výsledkom vedeckého empirického skúmania 40 vzoriek Sputniku v 40 krajinách. To je čistá politika rusofóbnej úradníčky.
10. Slovensko za to môže draho zaplatiť. To, že je to politická zodpovednosť vlády, že si neustrážila nejakú Baťovú, Baťa, či iného úradníka Fantozziho, to je jedna vec - opakujem, Matovič je diletant. Ale hlavnú politickú vinu za kopanie do Sputniku nesie prezidentka Čaputová.
Pani prezidentka, je najvyšší čas vyvodiť politickú zodpovednosť. Je čas vytiahnuť tú najčiernejšiu garderóbu, postaviť sa pred kamery a slniečkam na Slovensku oznámiť pre nich tú najsmutnejšiu správu - zlyhali ste a odchádzate.

Norman

Otázne je, prečo Baťovú už nevyhodili? Ale tu vidno slabosť trnavského Magoriča - on len toho pokecá, ale skutok nikde.
A ten Baťovej výrok o 40 krajinách - to je v danom kontexte nielen na vyhadzov, ale naozaj na prokurátora.

A samozrejme, najprv vyhodiť a zničiť SUKL riaditeľku - a až potom toto ťahať na Čaputu.

Roland Edvardsen

Ja to, pokiaľ ide o otázku viny, vidím na 50:50, možno 60:40 v neprospech Matoviča. Napokon bol to/je (?) premiér a predseda najsilnejšej vládnej strany - tak aj z toho dôvodu to posudzujem prísnejšie u neho. Ak by na Matovičom mieste nesedel takýto amatér a blázon, tým Sputnikom by sme sa už dnes mohli očkovať, podobne ako to robia v San Marine, napríklad. Každopádne, Čaputová tu tiež urobila nemiestnu nadprácu. Tá Čaputová, ktorú svojho času vehementne v 2. kole podporoval práve Matovič, ktorý vtedy kvôli nej útočil aj na vysokých predstaviteľov RKC. Aspoň sa už aj voličom Olajna otvorili oči a chápu, čo za obrovskú chybu to vtedy urobili.

Norman

Vinná je celá vláda, s Matovičom na čele.
Ale v druhom kole sa jasne prejavila Baťová a celá tá globalistická sieť - prečo ich neodsúdiť a nepotrestať?.

Ale, samozrejme, je to skôr len taká hra. Nemáme ani silu, ani nič moc neovplyvníme týmito textami. Ani zopár tých správnejšie mysliacich politikov moc neovplyvní.
Ja som včera tú tlačovku pozeral, samozrejme popri inom, tak som len v rámci tréningu či akejsi tej kroniky zaznamenal moje postoje.

Čo sa týka zábavnosti Magor tlačoviek - čím má menej moci, tým je to slabšie. Ale jeho to proste baví, on je narcis a exhibicionista, dve hodiny mlátenia slamy :-) Mimochodom, s tou "hluchonemou" tlmočníčkou určite niečo má, preto tam prišla bez sukne :-D

Roland Edvardsen

Však Baťovú treba odsúdiť. Len pozorujem niekde zase opačný extrém: že sa Matovič začína prezentovať ako "ten dobrý" alebo "ktorý sa stal lepším", ktorému len globalisti hádžu polená pod nohy a ktorý to myslel so Sputnikom dobre. A to je tiež dosť ďaleko od reality. Skôr je to o tom, že Matovič teraz poslúžil globalistom ako dobrý terč na to, aby na neho zhodili všetku svoju vinu, pretože je OPRÁVNENE nenávidený majoritou. Tu sa nedá fandiť ani jednej strane - akurát len v tom, aby si navzájom uštedrili čo možno najviac úderov, to áno. :-)

A k tlačovkám: Matovič už nemá veľmi čím prekvapiť. Naozaj, aj táto aféra so Sputnikom je už otravná a slúži aj na to, aby prekrývala iné veci, iné prúsery - ako zbytočné vyhadzovanie obrovských peňazí na pravidelné celoplošné, ktoré by už malo skončiť.

Norman

Celé to začalo problémom vakcíny Sputnik, tým, že je škoda, že ju kvôli politike nedovezieme, keď sme pri tom covidovsky na tom tak zle. Ale tento pôvodný motív sa akoby vytratil - a stalo sa tak preto, lebo opozícia, od pochabých konšpirátorov cez kotlebovcov ale až po Fica - tí sa zaočkovať nechcú. Takž enemôžu útočiť. Stalo sa teda to, čo si Rolando spomínal pred pár mesiacmi - že ako sa teraz anticovidovci a antivakcinéri vyrovnajú s tým, že ruská vakcína je dobrá. Nuž, vyrovnali sa s tým tak, že sa na tento stret fakticky vykašlali, a AJ PRETO sú vakcíny v sklade a ďalšie zrejme nebudú.
Takže ak by sme hľadali vinu, tak by sa musela rozdeliť na tri tretiny - OLANO, globalisti a opozícia (vrátane alternatívnej).

Ergo - v tomto štáte naozaj nie je strana, za ktorú sa možno postaviť.
Dá sa len vybrať strana, ktorú treba najskôr trestať.
No, ale ako tu už bolo napísané, keďže ich môžeme trestať len morálnym odsúdením, zatiaľ, tak je to fakt skoro jedno.

Môžeme ale tipovať, možno dúfať, ale najlepšie analyzovať, koho dav prvého strestá. Ono národ či dav nikdy trvalo nevyhrá, ale dokáže výborne trestať.

Roland Edvardsen

Vinu majú mnohí, aj pochabá anti-covid opozícia či alternatíva (je to už nosením dreva do lesa písať, ako zle uchopili túto tému. Ale treba to pripomínať). Ale aj tak, Matovič toho posral najviac a umožnil globalistom svojim amatérizmom nasadnúť na koňa. Pre nich je vlastne radosť mať takého blbca na čele krajiny a odbavovať sa na ňom. Ako si už písal, Matovič bude zachvíľu pre nich niečo ako Kočner - čiže pôvodne ich človek, ktorý sa však natoľko znemožnil, že sa musia od neho dištancovať a všetku vinu hodiť na neho.

Draxler podľa mňa dobre popísal tú Matovičovu vinu.

K tomu Sputniku V ešte raz: ten, čo tu katastrofálne zlyhal, je Matovič.
On sa totiž snažil, s prepáčením, odrbať úplne všetkých, VRÁTANE RUSOV. Tí si rýchlo uvedomili, že Matovič nielenže nezaplatil (!!!!!!) ale ani nezverejnil zmluvu, ktorá podľa našich zákonov musí byť zverejnená, inak NIE JE PLATNÁ (nevzťahujú sa na ňu výnimky).
To je ten problém, ktorý on vyrobil. Nielenže nedostali peniaze, on ich ešte aj dostal do situácie, že ak by sme im aj zaplatili, tak to teoreticky niekto v budúcnosti od nich môže vymáhať naspäť, alebo im inak znepríjemňovať život, lebo na to zaplatenie neboli splnené podmienky.
On proste svoje móresy "odrbávača", ktoré mu poslúžili pri podnikaní a neskôr budovaní politickej kariéry, preniesol na úroveň riadenia štátu.
Druhý problém, ktorý vyrobil, je celý cirkus okolo "odobrenia" lieku na použitie. To je klasická matovičovská situácia: niečo je úplne krištáľovo čisté, tak on príde, a všade nakadí, napľuje a nechá zvratky, aby to také čisté nebolo.
V tomto prípade tá krištáľovo jasná situácia bola, že vláda katastrofálne zlyhala v boji s covidom, navyše neobjednala dosť vakcín cez európsky mechanizmus. Lebo, úplne nepochopiteľne, chcela ušetriť pár eur - podobne ako v lete chceli na trasovaní ušetriť pár stotisíc, tak potom na nezmyselné testovania povyhadzovali niekoľko sto miliónov.
No a tak Igor, ktorý nikdy nemyslí inak, ako v rámcoch prvoplánového marketingu. v tejto preňho katastrofálnej situácii vymyslel úhybný manéver: s veľkým humbugom dovezie inú vakcínu, ruský Sputnik V.
Tak to narýchlo zorganizoval. Potom si ale uvedomil, že ak pri očkovaní vzniknú problémy, čo je pri vakcíne vždy riziko, bude to len a len naňho (ok, ešte na toho poskoka, čo ho mal ako ministra zdravotníctva). Tak vymyslel niečo, čo sa v podstate ani nedalo splniť: aby to celé nejako komplexne odobril Štátny ústav pre kontrolu liečív.
Proste to nechal len tak doviezť lietadlami, podobne ako kórejské paličky. Ale zle fungujúca vakcína je väčší prúser, ako zle fungujúce paličky. A až potom začal riešiť, čo vlastne s tým. NEUVERITEĽNÉ.
ŠUKL-u sa potom podarilo jedno výrazné zakopnutie - to bola tá zlá veta o tom, že Sputnik v 40 krajinách spája len meno. Ale oni toho inak v zásade nemohli veľa urobiť, dostal ich do nezmyselnej situácie. Všetko, čo okolo toho narozprával, o necertifikovanom laboratóriu, sú proste práve tie pľuvance a lajná, ktoré on vždy rozhádže okolo seba.
A vyrobil nám znovu len obrovské reputačné škody: navonok vyzeráme ako totálne nespoľahlivý partner a krajina chaosu. Tie najhoršie škody sú ale tu, vnútri Slovenska: zdravotné a ekonomické.
A v konečnom dôsledku to nie je len o Matovičovi (ktorý je de facto stále šéfom vlády, ešte to aj zvýraznil tým, že si tlačovky robí priamo na Úrade vlády), ale o celej tej úplne neschopnej bande okolo neho.
Bude ich treba vyplaviť zo všetkých dier, kam seba a svojich kamošov nanosili a potom všetko vysterilizovať.

Norman

ako píšeš, nemá zmysel rozoberať Matoviča, iba ako psychologický exemplár. Jedna z jeho nedozretých fičúr je proste to, že sa chce hrať na hrdinu - ale nakoniec vždy zaváha. Chcel sa hrať na testera - ale to zlyhalo. Tak chcel byť dovozcom vakcíny - ale potom predsa len zaváhal. nechcel to doviesť do konca, nemal odvahu to začať aplikovať.

Ale to je on osobne. Okrem neho je tu tá mašinéria globalistických príšer so svojimi chápadlami. Tých poznáme, sú stále rovnako negatívni. A je to väčšie monštrum. Nech už z akýchkoľvek príčin sa ocitli vakcíny ny našom územi v našej moci, oni majú tú drzosť, že sprostým klamaním nejaká úradnička sa odváži zastaviť to, lebo jej to poradia jej politicki poradcovia bez svedomia.
Takýto stupeň je už príliš. Podobne, ako by ľudia nepripustili zabíjanie deciek na ulici, nemali by pripustiť ani takýchto poslov smrti, ktorí sú bez moci a bez skutočnej ochrany. Možno v politike Lipšic, Šebej, Kiska, Kolíková a mnoho mien sa schová v hmle pre ľudí nejasných politických záležitostí, ale toto s vakcínou je úplne jasné.
Preto sa tak boja "hejtovania", lebo vedia, že ak to ľuďom raz dôjde, bez preháňania bude tiecť krv po ulici.

Tieto situácie sú dosť nové, a tak neviem - ale dúfam, explicitne píšem že dúfam - že tento prinútený výnimočný stav pasivity nazhromaždil hnev národa - a ten sa neskôr zrealizuje.

Upozorňujem, že akékoľvek odpúšťanie, ako v r. 1989, akékoľvek sametovanie len spôsobuje, že sa zlo znásobuje. A vyznavačom Krista pripomínam, že preklial fígový ker a priniesol meč, nie mier (jeho vlastné slová).

Roland Edvardsen

Matoviča by som naozaj toľko nerozoberal, nebyť toho, ako vidím, že ho niektorí z alternatívy začali úplne nezmyselne obhajovať. Nielenže to bol on, kto značku Sputnik poškodil svojim diletantizmom, ale treba si pri ňom predstaviť obrátenú situáciu: že by sa Baťová dostala do nejakého obdobného konfliktu so Smerom či premiérom za minulej vlády a Matovič by bol v opozícii. Matovič by patril k prvým, ktorí by Baťovej nosili kyticu, samozrejme tak, aby ho bolo pekne vidieť a mohol si zapózovať pred kamerami - úplne rovnako ako robil divadlá s Remiášovou či Kušnírovou. A oháňal by sa tým, ako Fico znevažuje vedcov a ženy. Myslím, že všetci si teraz vieme predstaviť typickú exhibicionistickú tlačovku, na ktorej by bol v tričku Je suis Baťová.

Áno, globalistické príšery, správne píšeš. Ja len dodám, že tie, ktorým Matovič 10 rokov slúžil a robil im užitočného idiota. Práve preto, že ja naozaj na tých 10 rokov pôsobenia Matoviča v politike nezabúdam, tak odmietam naozaj čo i len náznaky nejakej obhajoby a ochrany Matoviča a oľanákov. Títo ľudia popáchali neskutočné svinstvá a škody - nielen za tento rok, ale naozaj za tých 10 rokov Oľano neskutočne prispelo k hnojizácii politiky a kultúry na Slovensku.

Pozri sa, ak sa Matovič utrhnutý z reťaze nejako pomstí svojim ex-pánom, potom ok. Ale oni sú výrazne mocnejší a asi sa ich nikdy plne nezbavíme. Ale ak sa globalisti rozhodli Matoviča, svojho bývalého poskoka, potopiť aj s jeho sročkou (lebo potopenie Matoviča bude aj potopením Oľano) tak hovorím, že aspoň niečo. Kľudne, nech ho úplne dorazia - netreba im v tom brániť. Pád Oľana možno prispeje k posilneniu nejakej národnejšej alternatívy, keďže takým ako Oľano a Sme rodina sa podarilo ukradnúť relatívne dosť voličov, ktorí by inak volili ľudové strany.

sandro

vsetci vrestia, ze Sputnik je Putinova hybridna zbran. Predstavme si situaciu : Matovic necha doviezt Sputnik a nebude sa chvastat hned na letisku. Sluhovia globalistov na Slovensku nebudu kvoli tomu rucat vladu a proste racionalne prijmu Sputnik ako svetom overeny liek v zlych casoch. Zacalo by sa ockovat a namiesto Putinovej hybridnej zbrane by zostala len obycajna vakcina. Putinovi by cvakli jeho krvilacne zubiska naprazdno a dnes sme mohli mat uz o 10% vyssiu zaockovanost. Takto by to vyzeralo keby nezijeme v nesvojpravnej gubernii.

Ema

Hamáček mal ísť rokovať o sputniku, a tak dnes globalisti spustili akciu Vrbětice a Česi už aj vyhosťujú ruských diplomatov. Vrbětice je síce debilná zámienka, ale inú nemajú.

Dusanbe

Čechom k Vrbĕticiam pribalila ešte aj Novichok - nejakým záhadným spôsobom sa súčasne v Česku hľadajú agenti s dvojitou identitou - ktorí mali priniesť Skripaľovi Novičok od Putina...
Asi ich potom Putin poslal vyhadzovať české muničáky.
Je to absolútna a absurdná propagandistická sprostosť - ale médiá to budú do ľudí tlačiť do úplného zblbnutia.
18 pracovníkov ambasády - Rusi sa oprávnene opýtali, či chce Česko zavrieť svoju ambasádu v Moskve.
Česká tajná služba je dlhodobo výrazným protiruským koňom v Českej republike,
otázka teraz je, či sa na tejto provokácii podieľa aj Česká vláda, alebo sú klamaní vlastnou tajnou službou.
Protiruská horúčka sa musí udržiavať - inak by možno aj Česko začalo jednať o Sputniku - takto sa posilní jednotný front a na Sputnik môže zabudnúť aj Slovensko.

Náhodný okoloidúci

Výbuchy muničných skladov vo formálne mierových časoch sa robia s úmyslom zakryť rozsiahlu krádež zbraní. Vo vybuchnutom sklade sa už nedá urobiť inventúra, jedine vraky tankov by sa dali spočítať, ale munícia určite nie.

mino

Menší výbuch na zamedzenie veľkého. Ak naši CZ bratia zistili, že GRU pátra po šaržiach zbraní, munície ktoré by sa mali nachádzať v skladoch ČR, AČR pod kontrolou štátu a medzičasom sa objavili na území DLR, či už ako korisť, alebo zobchodované hrdinskou UA armádou.

mino

Starostlivo pripravená viacrozmerná a viacvrstvová spravodajská hra. Novičok a Navaľnyj nesmie chýbať.
Výsledky budú veľmi biedne = ešte väčšia hystéria.

Ema

aj v tom, aby z tendra na dostavbu Dukovian boli Rusi vylúčení. Neuplynula ani hodina od včerajšieho oznámenia jóbovky - a už sa mediálne vrešťalo, že Rusi nesmú dostavať JEDU. Okrem toho, samozrejme, Česi ich Sputnik V nepotrebujú, Američania rozhodli, že sa bez neho zaobídu.

Toto je spôsob konkurenčného boja USA. Globálny mafia-štýl. U nás je v jeho službách skládková mrochta aj celá vláda. Tí, čo najviac "bojujú proti mafii".

USA sa snažia obrať Európu o všetku energiu, ktorú nekontrolujú. Absolútne chrapúnsky a bezostyšne.

Európa je na tom blbo - môže si už len spíliť a skúriť ten úbohý zvyšok lesov na tomto ohlodanom kontinente.

Update: Tak to bolo rýchle. Rusko je z tendra na Dukovany vyradené. Ďalším krokom je nariadenie, že v Európe smie byť čokoľvek len americké.

slaven1

Čučkari zase v ČR úradovali. Labutia pieseň. Na jeseň pôjde USA zo scény. Keď sme pri Zemanovy, vedúci kancelárie prezidenta reagoval na 10 zápasový trest pre futbalistu Ondřeja Koudelky od UEFA za "riasizmus a sushizmus". Výborne napísané:

Ve zmiňovaném zápase se toho odehrálo mnoho. Tým SK Slavia Praha hrál skvěle, drtil soupeře kvalitní a férovou hrou. Odpovědí soupeře byly zákeřné fauly, z nichž jeden skončil vážným zraněním brankáře Ondřeje Koláře. Skončil s frakturou lebky a do konce života bude muset na hřiště chodit s helmou. Soupeř se po druhém inkasovaném gólu choval hrubě, nesportovně a frustrovaně. Čeští sportovci byli soupeřem po konci zápasu napadeni uvnitř stadionu a nebyli vpuštěni do kabin. Výsledek? Hráč, který kopačkou rozdrtil lebku protivníkovi, od Vás dostal trest zákazu nástupu do 4 utkání, další hráč za fyzické napadení třízápasový trest.

A údajný rasismus? Trest na 10 zápasů. Podotýkám, že rasismus neprokázaný a domnělý. I samotný inspektor UEFA zpochybňoval, že Ondřej Kúdela pronesl rasistický výrok. Přesto jste rozhodli o zcela bezprecedentním potrestání hráče, který nikomu neublížil a pouze slovně - dle svého vyjádření - urazil svého soupeře. Odsuzujete slušného člověka bez jediného důkazu. Znemožňujete sportovci plnit si sen v Evropské lize. To vše jen proto, abyste naplnili zvrácená očekávání úzké skupiny aktivistů a klubu neschopného vítězit na hřišti, o to více však vykřikujícím prázdné a ublížené fráze o rasismu.

Z boje proti rasismu se ve vašem podání stal boj neúspěšných proti úspěšným, vrchol pokrytectví, pozitivní diskriminace a trapného podbízení se hloupým trendům. Vaše snahy mohou vést k opaku, tedy k situaci, kdy bude osoba s jinou než černou barvou pleti diskriminována, utlačována a krácena na svých právech. Proto také považuji za nezbytné se proti tomuto postupu ohradit.

Celé tu https://www.hrad.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/aktualni-tiskove-zpravy/...

slaven1

Mohli ešte vymyslieť niečo s Novičkom. Na tom ever-greene zo Salisbury sa už povozili aj s Navalnym. https://en.wikipedia.org/wiki/Novichok_agent#Instances_of_usage

No možno vidia ako si touto tupotou dala Británia šach-mat tak skúsili čosi z vlastnej svorby.

Česi idú nakupovať Sputnik-V a Čučkari im spravia takúto spravodajskú operáciu. Nechce sa Blackrock deliť o trhy.

https://www.hlavnespravy.sk/od-antisputnikovej-demagogie-k-ziskom-akcion...

sandro

Mozme len tipovat, ake pocty sa budu vyhostovat tentoraz. Tentokrat to bude aj u nas v hojnom pocte, nie ako za Fica. Ja to hovorim mojej zene dlhodobo, ze zachvilu sa nebude dat normalne do Ruska dostat. Takto krok po kroku sa vytvori nova zelezna opona. Len my budeme zase na blbej strane :))

Ľubov

Sandro,prepáč,že sa Ťa zase chcem opýtať na niečo spoza opony (tá už tu je), tentoraz na Lukašenka a jeho troch synov. Ak je pravda,čo hovoril na improvozovanej tlačovke o tom,že 9.5. mal byť na neho spáchaný atentát (tak padol v boji Zacharčenko,rukou zákerných zbabelých vrahov),ale v ohrození života majú byť aj jeho synovia,tak potom je mier stratený. Bielorusi nie sú Slováci. V 2.svetovej vojne im fašiti vypálili 6OO dedín,mali obrovské obete.
Oni ešte vedia,čo znamená 9.máj. Vopred dík,pozdrav doma :)

sandro

Zial, tu neposluzim. Ale mozem sa spytat konkretne, ake je o tomto v rusko-jazycnom svete povedomie. Ja som o tom ani nevedel, takze mi je luto.
Inak v Bielorusku sa vyznamenali aj nasinci. Zopar dedin si to odnieslo, urcite vies. https://zurnal.pravda.sk/neznama-historia/clanok/558908-vojnovy-zlocin-s...

Roland Edvardsen

Rusofóbov v Rakúsku, v Bavorsku či v San Marine nemajú? Je to jednoducho o tom, že Matovič to celé urobil tak, že sa miestne atlantistické kliky majú teraz čoho chytiť. Matovič s fukotom letel do Moskvy, lebo ten nákup spackal - pre svoju blbosť, zbabelosť a reálny nezáujem o dobro národa, ale len o svoje narcistické ego. A tam mu inak čistili Rusi žalúdok. Ani nezaplatil, ani nezverejnil zmluvu (hoci naše zákony to vyžadujú a keďže sa tak nestalo, potom nenadobudla účinnosť) a sám to hodil Baťovej na posúdenie, hoci nemusel. V skratke, prakticky VŠETKO urobil zle vrátane jeho provokačných teatrálnych tlačoviek, ktoré len rozhecovali miestnych globalistov proti Sputniku.

Dá sa síce na to pozrieť aj tak, že vďaka nestabilnému amatérovi a šialencovi sa miestne globo zmije pekne poodhaľovali. Ale možno uplatniť aj pohľad, že vďaka nemu dostali zámienku na mobilizáciu a Matoviča môžu použiť ako dobrú palicu proti Rusku, keďže trnavský Pinochet je právom nenávidený národom. Verejná mienka nie je na jeho strane.

Norman

Tých veru neodhalil Matovič, ale situácia. Príklad z Čiech ukazuje, že americký big brother tvrdo nechce žiadne nakupovania Sputnika, či už kvôli ziskom farmafiriem, alebo kvôli terajšej politickej situácii principiálne.

A je vidno, AKY MOCNY vplyv má Amerika na Českú politiku. Nielen, že im stopli Sputnik, ale ešte im vnútili aj tú ťažkú provokáciu s agentami a výbuchmi. Češi sa kedysi vedeli ubrániť inštalovaniu "radaru", ale teraz nie sú schopní sami ani doviezť lieky? No, pekne.

Táto orientácia na Ameriku je smrť pre celú Európu - vrátane Britov. A pri TEJTO Amerike už škoda váhať - to slúženie amíkom musí okamžite prestať.

Norman

Súhlasím, Roland, že Matovičov dovoz Sputnika bol pochybný krok. Matovič bol a je stále pravdepodobne napojený na americkú ambasádu a Rusi logicky a asi oprávnene začali pracovať s možnosťou, že celý dovoz Sputnika na Slovensko je len sprostá provokácia.
Je napojený na globalistov, len on nedokáže poslúchať ani ich. A zrejme stále žije v predstave, ako bude rafinovane hrať rolu ľudového hrdinu, "mierneho kotlebu", a teda ako voličov oklame.
Ergo reálne ten bordel so Sputnikom spadá zas na neho. Ale to nič nemení na veci, že to hovno Baťová sa prejavila ako sprostý agent, ktorý vidí najprv svojho politického pána až potom svoje povinnosti. Prečo to nezahrať spolu s Matovičom a nežiadať od neho jej hlavu. Nech sa hrá na toho ľudového politika trocha viac.

Je možné, že ľudia sú naivní a berú to tak, ako hovoríš, akože už je Igorko na dobrej strane. Ale názormi širokého webu sa nemá zmysel zaoberať, oni to aj tak moc neovplyvnia. Okrem toho podľa dnešných rečí Sulíka sa zdá isté, že je Matovič ako osoba už naozaj u globalistov odpísaný.

Ja samozrejme Magoriča nebránim ani najmenej. Vec sa dá vidieť aj opačne, ako ty a pripomenúť, že kvôli Matovičovi nesmieme zabudnúť na globalistov a ak im Matovič jednu zavalí, prečo mu v tom brániť?

Ale najlepšie si bude uvedomiť, že nechránime ani jedného, ale odhadujeme pomery síl a vývoj, a ak niečo, tak zbierame zoznam zločinov a zločincov. Ja som nepovedal ani slovo na obhajobu nikoho, naopak, jasne som obvinil, zhromaždil zločiny Baťovej a na tom trvám, že si zaslúži trest, aj keby sa z Matoviča vyklulo Monštrum z Aldebaranu alebo klonovaný Hiter.
Sorry, že sa akosi pletiem do tvojej profesie :-), taký malý ľudový súd. Nemám už pre nich jednu dobrú myšlienku.

sandro

nechcem velmi otvarat tieto temy, aby sme sa nedostali niekde k 12 urovniam riadenia, ako si tu nedavno Norman vtipne sparodoval Levanety a dalsie weby:) , ale my tu nazyvame nadnarodne procesy globalnymi a ich pretlacatelov globalistami. Ale celkovo stale plati, ze vo svete su aktualne dve hlavne sily - globalisti a atlantisti(takto to napisal aj Roland). Ti druhi, su lokalnymi elitami US, tkzv. deep state a prislusne tajne sluzby. Su tam samozrejme prieniky ale celkovo prostriedky a ciele nie su uplne totozne. Toto co sa teraz deje v Cesku, je skor praca tohto deep state. To su ti vojnovi psi, ktori trubia do utoku.

Norman

Myslím, že tu, v našom kontexte, je pojem "globalisti" sumárny politicky korektný pojem pre v podstate akékoľvek mocné sily zo zahraničia. V tejto našej téme nám asi nepomôže to nejako viac deliť. U nás a v tejto téme sú globlisti dosť jasní a jednotní.

Samozrejme, že nič nie je jednoliate a keď sa chce, dá sa všetko podeliť do ďalšej taxonómie. Ale ako píšeš, to je téma sama pre seba. Je to nutné? Prináša to niečo? Nie sú tieto taxonómie, čo sa vyskytujú na webe, len bohapusté fantazmagórie? Zväčša sú.

Ale dosť sme tu zanedbali medzinárodné deje a určite nezaškodí sa viac venovať medzinárodnym veciam a vyjasniť viaceré vhodné koncepty. Lebo ako vidíme, vládnu nám tu zahraničné kruhy a treba si uvedomiť, kto vlastne. Len pripomínam, že je to ako so slonom a slepcami - ten slon má viadero aspektov, a tal si vždy treba ujasniť o ktorom hovoríme.
A za druhé opakujem, že pojmy ako "globalisti" používame ako politickokorektnú zásterku. Ba nielen to, ale sú vhodné ako prístupnejšie na pochopenie - lebo napíš niekde "anglosionisti", a už mnohí aj inteligentní a vzdelaní ľudia dostanú posthypnotickú reakciu typu "antosemita, antisemita" - a ich vnímanie sa zaklapne.

Pojem "atlanticisti" je u mňa len výsmešná varianta. Ale výstižná. A predsa len o niečo presnejšia, ako to "globalisti". Priniesol ju sem Rolando, je to zrejme parafráza na "nacisti", ja moc tieto vtipy smerom na nacistov a fašistov odmietam, ale občas sa dá.

Aké je teraz rozdelenie zlých globálnych atraktorov na Levanete? Zlo je všade a má rozne formy?:-)
Tak určite, napríklad USA určite nie je homogénna maličkosť, a iné svetové oblasti rozumne vynechávame, lebo veci treba držať simple a abstraktné.

Ľubov

možno neprinášala žiadúci efekt.
Táto diskusia však bola kontraproduktívna hlavne preto,že sa v nej až príliš často spomínal Korán.
Vtedy som si myslela,že otvárajú dvere nejakej umiernenej forme islamu,pretože veľa postsovietskych republík,v podstate regiónov Ruska) sa mení a treba s nimi počítať do budúcnosti.

No ale pre Česko a Slovensko tá káva bola ešte príliš horúca,nedala sa piť. Občas zahliadnem niektoré výrazné zjavy ,u pána VK na Aeronete,alebo na IV,rôzne. Sledujem pravidelne Oracleho,má blog,ale o KOB nepíše takmer nič.

Roland Edvardsen

Ich možno sledovať a analyzovať ako dobrú ukážku toho, ako to dopadne, keď niekto ignoruje faktor náhody a aplikuje na nepriateľskú stranu svoj spôsob uvažovania (ako by som to robil ja, ak by som bol nimi). Nie, nedalo sa to piť a je mi ľúto každého, kto takémuto povrchnému a nezmyselnému uchopeniu globálnych procesov prepadne.

Roland Edvardsen

Ja nepíšem o tom, že ty sa zastávaš Matoviča. Píšem o iných, napr. aj o HS, ktoré naskočili na Matovičovu hru. Čo bráni niekomu pomenovať všetkých vinníkov a zhodiť rovnako Baťovú ako aj Matoviča? Baťová, jej muž, ktorý je asi aj väčší psychopat ako Matovič, a Matovič sú spolupáchatelia, dve strany jednej a tej istej mince, ktoré sa akurát medzi sebou teraz kúšu a snažia sa svoj podiel viny zhodiť komplet na druhého. Takto sa má písať o problematike Sputnika, nie tak, ako to robia na HS. Práve naopak, nemali by sme ich oddeľovať. Nemali by sme takých ako Baťovci a ich spriaznené médiá oddeľovať od matovičovcov, lebo oni sú tiež zodpovední za to, že tu dnes vládne Olajno.

My tu určite nebudeme brániť Matovičovi v tom, aby zavalil globalistom. Ale pochybujem, že niekto taký ako on na to má. On je nielen mentálny prípad, ale aj mega zbabelec. Možno, keď už bude úplne na dne, tak pomenuje jasnejšie tých, ktorí ho zhodili. Ale pochybujem, že bude voči nim bojovať tak zúrivo ako bojoval proti Smeru (alebo aj kotlebovcom a iným). To mu ani nedovolia v Oľano, kde sa mi zdá, že viac a viac štafetu preberá Naď.

Norman

Spomíname tu tieto veci, lebo sú poučné všeobecne, nielen pre tento matovič prípad.

Takže: naozaj nie je praktické posudzovať ich podľa toho, kto je nejak horší - viac praktické je posudzovať ich podľa toho, koho z nich možno aktuálne poraziť - potrestať. Nie vždy to musí byť vyrovnané, treba sa sústrediť na to, čo sa dá a ignorovať nedostupné. A v zápase často funguje to, že človek mení ciele, na ktoré sa koncentruje - a pri každej takej zmene je jeho útok o niečo silnejší.
(Tým sa ale nezastávam HS, už to ani nečítam, tak si nie som istý, čo tam zas nahádzali)

Určitý moment tak rýchlo zraziteľne pôsobila figúrka Baťovej - ale to by sa museli okrem Matoviča zapojiť aj iní, aj Smer, Kotleby a podobne. Tí to ale nespravili. A ani Matovič nespravil to, čo mohol - zas raz sa ukázalo, že on je len podvodný predavač teplého vzduchu, či ako sa to hovorí. A ani verejnosť zas nič nespravila - tu naozaj nejestvuje občianska spoločnosť - globalistom sa ju podarilu udupať do zeme. A pri tom toto sú práve prípady, keď si to verejnosť môže trénovať na ľahkej koristi. Lenže, ako vidíš, ona nie - a vieš dobre, prečo nie - okrem anticovidovského pomätenia je hlavný dôvod to, že Slováci sú proste holubičí národ, plný kvetiniek a včeličiek. Niečo neuveriteľné. Sa naozaj čudujem, ako s týmto dokázali prežižť uprostred Európy.

Takže len zopakujem, že sa dá predpokladať, že karma týchto ľudí zostala v mysliach populácie a že tieto veci ešte dôjdu v takej či onakej forme na pretras.

Ema

Matovičovo smoklenie je nákazlivé ako koronavírus - v Smetiarni je titulok: "Predseda SAV: Po útokoch Matoviča uvažujeme, či to má zmysel."
Nemá, vy teatrálne mrcky. Spáchajte samovraždu. Alebo ešte lepšie - odtiahnite všetci do výroby :)

A na ŠÚKL mimovládky zorganizovali akciu na štýl kuciakiády - za blýskania bleskov fotoaparátov z korporátnych mediálnych splaškov priniesli veľké bukéty. Inšpiráciou bola mrochta zo skládky, ktorá Baťovú za dobré služby pre západný korporátny farmabiznis verejne obšťastnila kytkou. Baťová s vytrešťenými očami sa motala medzi tými mimovládnymi kyticami a vykríkala Ja ešte žijem, ja ešte žijem. Hlavne po tom, ako ju tupý vražedný Kolík označil za bielu vranu.