Holokaust Hirošima 2022

Ako napísala Ema, nikde po webe sa prakticky nik nevenuje pamiatke tohto zločinu - zhodenia atómovej bomby na Hirošimu, o pár dni neskôr na Nagasaki.

Iba Edo Chmelár napísal k tejto téme článok, prevzali to HS.

Chmelár píše veci výborne, ale ja by som chcel vybrať to najlepšie z jeho textu a doplniť tým, čo on napísať nemôže.

K dnešnému 77. výročiu zhodenia prvej atómovej bomby na Hirošimu, ktorá vyhladila z povrchu zemského mesto veľké ako Košice, je potrebné, aby sme si zapamätali nasledovné: Bez akýchkoľvek pochýb musíme nahlas a veľmi jasne povedať, že to bol ohavný vojnový zločin.

Tu plne súhlasím, bol to jeden z najohavnejších vojnových zločinov, aký ľudstvo pozná.
 
Šok a hrôza, ktorú vyvolalo toto bombardovanie po celom svete, vyvolávalo otázky, ktoré sa odvtedy nezmenili: akým právom si niekto dovolil takýto masaker, kto im dal právo útočiť na nevinných a neozbrojených.
Hirošima je pokračovaním tohto príbehu a nedá sa ničím ospravedlniť. Militaristická propaganda od začiatku tvrdila, že zhodenie atómových bômb na japonské mestá zachránilo život pol miliónu (Truman) až miliónu (Churchill) vojakov, ktorí by vraj padli počas invázie. Bola to čistá, medzitým tisíckrát opakovaná lož, ktorú už dávnejšie vyvrátil výskum historika Bartona Bernsteina, ktorý ukázal, že invázia by si nevyžiadala viac ako 40 000 životov.
 
Tu treba doplniť či pripomenúť tu samozrejmosť, že v žiadnom prípade nesmie žiadna vojnová strana vraždič CIVILOV, aby ušetrila vlastných vojakov! Cielené zabíjanie civilov samé o sebe je ťažký vojnový zločin.
 
Pripomeňme si teda, že USA sú jediným štátom sveta, ktorý použil atómovú zbraň proti civilistom a to napriek tomu, že neustále poukazujú na druhých
 
Týmito, a podobnými zverstvami, sa USA zapísali do histórie ako smradľavý nepodarok (niečo ako Polpotov režim v Kambodži, či podobne).
 
Slávny herec Richard Burton raz rozprával, ako znenávidel Winstona Churchilla počas nakrúcania televíznej drámy o jeho živote. V jednej chvíli mal predniesť jeho autentické slová: „Musíme ich všetkých vyhladiť, vrátane všetkých žien a detí. Na Zemi nesmie ostať jediný Japonec.
Podobný postoj mali angloameričania nielen voči Japoncom, ale aj voči Nemcom, a dnes voči Rusom.
 
Aj dnes sú medzi nami ľudské hyeny, ktorí považujú zmasakrovanie japonských civilistov jadrovými zbraňami za „najväčšie dobrodenie ľudstva“ (Peter Osuský) a ktorí si myslia, že iránsky problém by vyriešili „dve atómovky“ (František Šebej).
Mali by sme takýchto ľudí bez štipky úcty k životu vyradiť z verejného života.

Tu je Chmelár príliš benevolentný - menovaní zločinci patria za svoje výroky minimálne na dlhé rokydo basy, ak nie horšie.
 
Aspoň teda toľko. Hirošima je veľké varovanie a v súčasnej situácii, kedy beštia menom USA prestáva byť všemocná, ale ako zdochýňajúca kobyla začína kopať na všetky strany, by sa Hirošima mala pripomínať každý deň. Každý jeden. Je to totiž reálny beštiálny holokaust.
 
 
 
 
Truhlík

Ukrajinci zbombardovali atómovú elektráreň ale Zelenský z toho obvinil Rusov a vyzval západ na ďalšie sankcie.
Tak sa to robí. A otupené stádo ani nezabučí.
Keby Putin bol ako anglosionisti tak by už na fronte bolo stotisíc dobrovoľníkov z Blízkeho východu. Tak ako sme to my spravili v Sýrii a Iraku.
To je to Havlovo humanitárne bombardovanie.
Tento režim je jednoznačne horší ako komunistický.

Truhlík

YOUTUBE mi ponúka vysielanie WION/Gravitas. Včera som si pozrel správu o bombardovaní Záporožskej atómovej elektrárne. WION/Gravitas nástojčivo požadoval aby Rusi okamžite vrátili atómku Ukrajine lebo len tá dokáže zabrániť katastrofe. V štýle, keď slovenskí presstitúti prejdú na anglosionistickú hard propagandu, čo Putin MUSÍ. (On ale NEmusí ale môže napríklad poslať A-bombu tam kam treba.)
Tak som sa pozrel, odkiaľ nohy rastú. Prvý pohľad na wikipédiu - CBS a CNN. Tak mi zostalo jasné prečo mi to YouTube vnucuje.
Problém ale ešte len začína. Na dvore atómky POD HOLÝM NEBOM sú uložené kontajnery S JADROVÝM ODPADOM. Vot tu je, pri čine prichytená, skrachovaná americká firma WESTINGHOUSE. Rosatom nielen dodáva jadrové palivo ale odoberá aj vyhorené. Čo Westinghouse NErobí. Tu je vidieť čo prezradil Kotleba, ako americký veľvyslanec prišiel do slovenského parlamentu a robil hrubý chrapúnsky nátlak aby sme jadrové palivo odoberali od Westinghouse. Čo našťastie NEprešlo.
Teraz, keď Chersonská aj Záporožská oblasti pripravujú referendum, asi v septembri, o pripojení k Ruskej federácii, tak treba konať. Veľkolepo ohlasovaná ukrajinská ofenzíva na Cherson sa nekonala.
Kyjevská junta s požiadavkou mindent vissa chce rozhovory začať až po nejakých TAKTICKÝCH úspechoch. Tam patrí asi výbuch na nejakom ruskom letisku a ZAMORENIE Ukrajiny rádioaktivitou.
Ciele ukrajinských raketových útokov schvaľuje a povoľuje Americká armáda. To aby bolo jasné čo nás čaká ak sa prestaneme zúčastňovať na vojnových zločinoch Západu a NATO. Prvé čo nám sem pošlú bomby na naše Rusmi postavené atómky. A preto vyjebané svine Heger, Naď, Korčok, Klus, Čaputová zlikvidovali protivzdušnú obranu v Slovenskej republike.

buko

Nie je samozrejme ziadne ospravedlnenie na cielene zameriavanie a bombardovanie civilneho a vysoko chraneneho (aj v mierovych casoch) objektu atomovej elektrarne. Rusi ten objekt obsadili a odvtedy prevadzkuju. Absolutne nemali problem aj so zaskolenym ukrajinskym personalom, ktory tam dalej pracuje - a zrejme ani oni s nimi. Je to ich, sovietska technologia, ktora bola vyvinuta a funguje na ich, sovietske palivove pruty.

Takze z tohto pohladu nie je samozrejme ziaden dovod aby sa do toho montoval zapad a USA. Z pohladu energetiky a ako aj (pre europu nevyhodneho) priebehu konfliktu na Ukrajine je vsak plno dovodov preco sa do toho montuju a budu montovat.

Ja som hlavne prekvapeny, ako tie na ukrajine zijuce a bojujuce ukrajinske telce (a to sa ospravedlnujem tomuto uzitocnemu a mierumilovnemu zvieratu) dokazu stale byt zhypnotizovane a dokonale veriacie tejto evidentnej a primitivnej propagande. Chochli tam naozaj snad budu chodit po svetielkujucej radioaktivnej krajine s vypadanymi vlasmi a zubmi a stale budu verit tomu ze to zli Rusi im privodili. Bohuzial toto uz nie je davno iba o chochloch ale o nas vsetkych tu v europe.

Na odlahcenie - obrazok ako to asi vnima priemerny sympatizant ukrajiny.

slaven1

Alias, ako to dopadne keď dáš Američanom (Britom) pod kontrolu vysoko-industrializované územie.

Truhlík

Stane sa z neho územie depopulizované a deindustrializované.

buko

to zas nie. daj ludom lacne teplo, pitnu vodu, energie, infrastrukturu v porovnani s okolim a pracu - a pridu

slaven1

https://southfront.org/kiev-forces-used-british-missiles-in-recent-attac...

Kde je britská raketa je aj britská obsluha? Lebo toto v značnej miere platí o amerických HIMARSoch.

Truhlík

USA vyzvali Rusko aby vytvorilo okolo Záporožskej AE (6 reaktorov, 2 v prevádzke) demilitarizovanú zónu a riadenie odovzdalo Ukrajine.
Dobrý pokus. Preto ju najprv anglosionistické svine obstrieľali raketami aj s rizikom jadrového zamorenia pol Ukrajiny. (Ciele raketových útokov plánuje a povoľuje americká armáda, tá aj navádza tie rakety cez americké sputniky.) Teraz ju chcú znova dostať pod kontrolu aby zakryli prúser skrachovaného Westinghousu.
Miestna administratíva asi v septembri uskutoční referendum o pripojení Záporožskej oblasti k Ruskej federácii. Tým pádom sa jej hlavné mesto Záporožie stane mestom okupovaným ukrajinskou armádou.
Záporožskú AE majú v najbližších dňoch prepojiť na ruskú sieť. Tým začnú RestUkraine obrovské problémy s elektrikou. Lebo na RestUkraine sú ruské atómky ale na americkom nepodarenom palive. A teda NEpôjdu.
Týmto sa chcem poďakovať pánovi Putinovi, že nám poslal dve lietadlá s jadrovým palivom do našich ruských atómiek napriek tomu ako sa správajú vlastizradné svine vo vedení slovenského štátu.

Ema

....predsa sľúbil Zelenskij eurokomisariátu ako odmenu za dodávky zbraní, mega balíky peňazí, prijatie a financovanie miliónových chochlohord, likdivádiu "dezinformátorov" a neochvejné bliakanie Slivi Ikrijini. Ako ukážka nám tuto v Podkarpatí slúži obecná mrochta, inými slovami pezinské ROV - Remotely Operated Vehcle - americkej ambasády.
Veď ešte nedávno fentanylové chochlojelito vykríkalo, ako Chochlánia dodá obyvateľom EÚ lacnú elektrinu.

Vyzerá to, že nedostatok uhlia, ropy a zemného plynu budeme mať čoskoro spestrený blackoutami.

Každopádne situácia je extrémne nebezpečná. Keďže anglosionisti nedokážu vyprovokovať Rusko, aby obhádzalo Chochlániu taktickými jadrovými zbraňami, na európsku - americkou administratívou vrelo vítanú - jadrovú katastrofu môže skvele poslúžiť Záporožská JE.

Pé es: Nezabudnime, že 16. marca 2022 EÚ spolu s chochlooperátorom vykonala technologicky vysoko riskantný manéver expresného pripojenia ukrajinskej siete k EÚ. Hľa, akú oslavnú ódu vtedy napísala luxusná korporátna trúba jerichova

https://www.forbes.sk/zdielana-elektrina-a-solidarita-eu-prepojila-svoju....

Truhlík

Žiaľ, to je o celej Európe. Ako hovoríš.
Rusi rátajú s NULA dodávkami uhlovodíkov do Európy. Čo im narobí problémy. Európu bez ruských energií čaká ale krutý pád.
Rusi sa už ani sami neoznačujú za Európanov. S bláznami nechcú mať nič spoločné.
A kde to začalo ? S tretím energetickým balíčkom Európskeho sojuzu ? S nadvládou homosexuálov ? Z koloniálnym postavením voči USA ? Ešte skôr ?
Jediný, kto má rozum, je Orbán. Maďari, s ruským súhlasom, budú vládnuť Európe. Im stačí aj vo východnej. A my sme sa ocitli kdesi v 19. storočí.

buko

aj to je mozny scenar a uz som ho pocul viackat v kuloaroch.
Madari cielene a programovo skupuju slovensku podu, lesy, nehnutelnosti v historickych centrach nasich miest. cez MOL ovladaju uhlovodiky.
Ved aj sami seba tak hrdo oznacuju: "Vladnuci narod". Slovaci zial ukazuju ze sami sebe vladnut nevedia a niekto nam tu vladnut musi.
historia cez spiralu: Znovu sa obnovi Uhorsko. Ale Budapest je aspon blizsie ako Brusel ci Washington.

Norman

Ako píšeš, začalo to s koloniálnym postavením voči USA, ktoré vzniklo v r.1945, respektíve druhá fáza 1989.
Navyše USA kultúrne politicky skolabovali v 90-tych rokoch, aj ako reakcia na svoju fantazmagorickú predstavu o svojej svetovláde po páde ZSSR po 1989-tom.

To je podstata posledných 30 rokov. Posledných 70 rokov. Ako to skončí ... to sa uvidí.
Nenormálne pomery vždy nakoniec rupnú, čím dlhšie sa to naťahuje, tým je tresk potom horší.

Truhlík

Historická vsuvka z dejín vedy a techniky.
Po druhej svetovej Stalin potreboval urýchlene a za každú cenu spraviť atómovú bombu. Berija vyšpiónil technológie ale bolo treba vysoko obohatený urán.
USA obohacovali zbraňový izotop uránu difúznou metódou. Bola zúfalo náročná na elektrinu. Vývoj A-bomby spotrebovával 10 percent (!!!) výroby elektrickej energie v USA počas druhej svetovej ! Preto Stalin začal prednostne stavať vodné elektrárne na Sibíri.
Ale našiel sa Rus, ktorý vymyslel a vyrobil centrifúgy na obohacovanie uránu. Súčasťou vývojového kolektívu bol aj Nemec, ktorého Stalin potom pustil na Západ. Ten Francúzom ukázal ako ukradnúť a okopírovať ruské technológie obohacovania uránu.
USA dali stovky miliónov USD na taký vývoj. NEdokázali ale vyvinúť takú technológiu. Najsilnejšia jadrová superveľmoc NEMÁ technológiu obohacovania uránu !
Keď už sme pri jadrových technológiách tak existuje Dohoda medzi USA a RF o likvidácii zbraňového plutónia. Kvôli tomu Rusi vyvíjajú technológiu na spalovanie plutónia v atómovom reaktore zmiešanom s uránom. Použiť sa dá aj vyhoreté palivo z atómiek. Tým pádom už to nie je odpad ale surovina a jadrového paliva majú Rusi na tisíce rokov v uzavretom palivovom cykle. Rusi už majú experimentálne reaktory Brest, BN600, BN800 a projektovaný BN1200. USA takú technológiu NEMAJÚ , projekt ako neúspešný ZASTAVILI a jednoducho NEDODRŽUJÚ medzinárodnú dohodu s Ruskom.

Truhlík

Záver.
Ako som už konštatoval dávnejšie - Toto je Tretia svetová vojna a nevidím hranicu pokiaľ to dôjde.
Šanghajská dohoda a BRICS naberajú nových členov.
P.S. Už mi chýba len dramatický komentár vygumovaného idiota Milana Kňažka, atómového fyzika, o zlých Rusoch. Alebo niečo od Kresťansko Demokratických Hovád - Jána Čarnogurského, bratov Františka a Jozefa Mikloška, Jána Figeľa, Mikuláša Dzurindu, Ivana Mikloša, Vojtecha Bugára, Vladimíra Palka.