V Taliansku vyhrala strana, ktorú média označujú za postfašistickú. Čo teraz? Hrôza, des

Výsledky talianskych volieb sú také, že masmédia ráno ani nevedeli, ako to podať. Výrazne vyhrali tri "stredopravé"  strany : Bratia Talianska, Lega a Forza Italia.

Santiago Abascal, líder španielskej krajne pravicovej opozičnej strany Vox, na Twitteri napísal, že „milióny Európanov vkladajú svoje nádeje do Talianska“. „Ukázala cestu k hrdej a slobodnej Európe suverénnych štátov, ktoré môžu spolupracovať v záujme bezpečnosti a prosperity každého z nich.“

Pekne povedané. Taliansko sa postojmi môže pripojiť k Maďarsku, a vlastne k Chorvátsku a Srbsku, ktoré prejavujú odpor proti bruselskému šialenstvu so sankciami s vojnou proti Rusku. Vytvoril by sa dosť vážny juhovýchodný blok, ku ktorému by sa mohlo pridať Slovensko a prípadne Česko. Neskôr Rakúsko a Nemecko.

A pripomínam - tentoraz nič falošné, nič sametové.

 
 
buko

uvidime co sa vykluje z tej Meloni, aby z toho nebol druhy rakusky Kurz - kontrolovana opozicia.
Uvidime ktorou cestou sa taliansko vyda - ci Orbanovou, alebo Kurzovou..

Norman

nuž, Meloni ani jej novú stranu nik z nás nepozná, a podľa toho, čo sa prejavuje, buď je to len ďalší blonďatý blbeček, alebo prešibaná ... no, mám obavu, že to prvé. Proste je to "populistka", hovoriaca to, čo ľudia chcú počuť (pripomína mi tú našu snaživú Lašákovu ).
Ale uvidíme. Možno u nej prevládnu sebazáchovné reflexy. A uvidím, čo Salvini.
.
Čo sa týka Kurza - viem, čo myslíš, ale to nie je presný popis, Kurz predsa nebol považovaný za alternatívu - skôr naopak, za režimného poskoka. Až potom príjemne prekvapil - tak ho zložili, až potom. On sa nezmenil k horšiemu, naopak, ale bol z politiky odstránený.

buko

Kurz mal vo viacerych smeroch proti-imigracny postoj co ho po 2016 vystrelilo do popredia, rovnako ako teraz v Taliansku Meloni - tam som narazal. Ale suhlasim, zrovnavat sa to neda.
Inak suhlasim, netreba mat prehnane ocakavania, ta trojka Berlusconi-Salvini-Meloni skor naznacuje ze tam budu rozne trenice a skonci to tak ako uz v taliansku tradicne - padom vlady a vselijakymi zakulisnymi machinaciami. To ze mala Meloni na nejakom mitingu nejaky super plamenny prejav nic neznamena, je to len spicka ladovca.