Plán na ovládnutie Ruska

Západ sa neovládol a otvorene začal útočiť na Rusko. Bod zlomu bol rok 2014, keď sa vojna na Ukrajine začala, (aj tu sme o tých udalostiach hovorili už vtedy ako o vojne). Vplyvom rokovaní v Minsku, kde figurovalo  okrem priamo vojenských strán Ruska a Ukrajiny  hlavne Nemecko a Francúzsko, sa podarilo horúcu vojnu čiastočne uhasiť, aby len tlela. Toto bolo také rozhodnutie Moskvy, o akých sa neskôr v histórii hovorí - "vtedy sme mali dať prednosť problém otvorene riešiť, nie ho zametať pod koberec a robiť ústupky".
 
V Rusku už vtedy boli silné hlasy a tendencie, aby Moskva otvorene Donbas podporila, aby uznala tie dva odtrhnuté štáty Doneck a Luhansk a prípadne vytvorila územný spoj na Krym. Tieto hlasy boli ale odsunuté. Určite, boli vtedy dôvody: riziko, nepripravenosť. A tak bola oceňovaná Putinova zdržanlivosť, štátnická múdrosť a mierumilovnosť - ale z dnešného pohľadu sa javí, že tie hlasy mali ravdu.
 
K otvorenému konfliktu došlo teda až vo februári 2022. Možno vtedy bolo Rusko lepšie pripravené, ale politicky malo o moc horšiu situáciu. Áno, aj v roku 2014 by z Ruska spravili zlého muža, ale konflikt by bol jasne výsledok radikálnej revolúcie v Kyjeve, podobne ako tej boľševickej podporovanej z Ameriky -  analógia Leningrad 2017, Kyjev 2014.  Je síce hrozivé, že je ruksý kontinent a jeho populácia tak málo odolná voči takýmto jedom zvonku, ale aspoň by po ráznej reakcii bola viditelná ruka USA a jeho poskoka EU. Takto formálne začalo vojnu Rusko  v 2022 a porušilo vraj medzinárodné právo.
 
Je takmer zbytočne hovoriť, že toto právo od roku 1991, keď hegemóniu sveta prevzala Amerika, znamená iba právo USA viesť vojny kde sa mu zachce. Irak, Afganistan, Juhoslávia - kdekoľvek USA chce, a OSN mu slúži len ako slúžka zakrývajúca jeho hanbu (ako sa to volá v biblii). Nik iný samozrejme nemá právo použiť zbrane, ani sa brániť - iba ak by to bol zas nejaký úd USA, napríklad Izrael.
 
Už v roku 1991 samozrejme USA vôbec nemienilo akceptovať rovnosť a bratstvo, ktoré mu ruský blok ponúkol a plynulo sa rozpustil. Po rozpade Varšavskej zmluvy sa NATO nerozpadlo, naopak, od začiatku cielene agresívne rástlo. Až dorástlo po Ukrajinu.
 
Cykly drang nach Westen, drang nach Osten.

História je jasná - prívaly dobyvatelov smerovali občas z východu na západ, inokedy zas so západu na východ. Také procesy sú v geopolitickom svete prirodzené ako monzúnové dažde. Presýpacie hodiny sa síce pomaly, ale neustále nakláňajú raz na jednu či druhú stranu.
Pripomeňme si - z moderných čias tu máme hlavne tri veľké pokusy európskeho Západu pokoriť si východoeurópske ruské roviny.
1. Francúzsko s Napoleonom došlo až do Moskvy - potom sa ale pružina vrátila naspať a za pár rokov boli Rusi v porazenom Paríži.
2. Nemecko s Hitlerom došlo až po Moskvu a do Stalingradu - potom sa ale pružina vrátila naspať a za pár rokov boli Rusi v rozbitom Berlíne.
3. USA so Zelenským došli až po Donbas - potom sa ale pružina vrátila naspať a za pár rokov budú Rusi - no aspoň v Kyjeve, a v akom stave bude Washington či New York, to nie je vôbec isté.
 
 
Vojenská situácia
 
Po roku otvorenej vojenskej konfrontácie vojenské sily pôsobia unavene. Na druhej strane, Moskva stále nepristúpila ku všeobecnej mobilizácii a ruské hospodárstvo sa ani zďaleka nepodobá na vojnovú ekonomiku. Argument znie, že mobilizácia by bola extrémne nepopulárna a ohrozila by Putina samotného. To je možno pravda, ale len dovtedy, kým bežný Rus nenadobudne presvedčenie, že Západ chce Rusko zničiť a premeniť ho na chaotickú mozaiku slabých štátov. Súčasná vojna by sa tak veľmi rýchlo aj pre Rusov mohla stať vlasteneckou. A tiež veľkou. V takom prípade by ruskú armádu mohli posilniť milióny mužov a žien, či už ako dobrovoľníci, alebo cez všeobecne prijatú mobilizáciu. A na Západe sa množia prejavy, ktoré Rusov presviedčajú o tom, že nozaj musia bojovať.
 
 
Už v marci  odborný poľský magazín New Eastern Europe (NEE) konštatoval, že vojna proti Ukrajine je ideologická. Hitler používal svojho času termín svetonázorová, ale v podstate je to ten istý termín. Ak teda chce Západ odstrániť jej príčiny, vyžaduje si to zmenu režimu v Rusku
Rusko by sa na základe tejto vízie malo transformovať na slabý štát bez silnej centrálnej autority, ktorému by boli odobrané jadrové zbrane. Ruské vojenské sily v Európe by mali byť zredukované na minimum a priamo na území Ruska pri hraniciach s Bieloruskom, Ukrajinou a Kaukazom by boli vytvorené demilitarizované územia. Školské učebnice majú byť prepísané, ruské deti sa majú po novom učiť, že veľkosť Ruska nesúvisí s vojenskou mocou. Štátne podniky majú byť sprivatizované do rúk (zahraničných) korporácií. Má sa zrušiť FSB a zavrhnúť dedičstvo Vladimira Putina.
 
A článok NEE zďaleka nie je ojedinelým. Po webe sú stovky aktivitov, ktorí vo vojne vidia výbornú príležitosť na svoju exhibíciu a opakujú podobné šialené teórie.
 
Situácia teda reálne pripomína obdobie pred 1.sv.vojnou, respektíve počas jej rozbehu, keď boli rôzni vtedajší aktivisti a vedúci politici všetkých možných smerov  nadšení z toho, že bude Veľká vojna (v ktorej samozrejme dosiahnu "naši" víťazstvo). Ich predstavy boli mylné, onedlho VSETCI prehrali. A keďže s Nemeckom skúšali spraviť to, čo plánujú teraz s Ruskom (demilitarizácia, odtrhnutie provincií), vojnové zemetrasenie začalo v roku 1939 opäť.
 
Nie som žiaden pacifista, hlavne nie v tom zmysle, že sa dosiahne mier výzvami  alebo  vlastným odzbrojením.  Ale takisto nie som hurá idiot tvrdiaci, že oheň vojny nepáli a nezabíja. Vojna je už svojím začatím prehra, je to dôkaz, že sme v minulosti neboli dosť múdri, rozhodní, silní a tvrdí.
 
 
Náš postoj

Vojna na  Ukrajine jednoznačne nie je naša vojna. Je to občianska vojna Ruska, ktorú podpálilo USA. A nepochybne USA s NATO túto vojnu zločinne udržiavajú a podnecujú. 
Občianske vojny treba zahasiť. Treba podporovať zákon a poriadok, občianska vojna je len krvavá forma revolúcie. To, čo sa tam teraz deje, je ako neoboľševická revolúcia - len boľševici sú teraz tí vonkajší a v Moskve sedí legitímna seriózna vláda. Nie je najmenší dôvod spochybňovať legitimitu terajšej vlády v Moskve - to by sme ináč mohli či museli spochybňovať vládu 95% štátov.
 
Nejaké vnútorné hranice komunistického ZSSR, ktoré sa snažia americkí a euróspki  politici vyhlásiť za nedotknuteľné večné dogmy, sú úplný nezmysel. Zvlášť potom, ako Západ zaviedol precedens Kosova. Tu nejde o formalizmus, ale o to, že naozaj sa USAci nemôžu čudovať, že ako pri Kosove sa správal Západ, tak sa teraz správa Rusko .
Navyše Západ vytvoril z Ukrajiny umelý, nefunkčný gangsterský konštrukt. Ukrajina je dokonca podobná až Islamskému Štátu ISIS, ktorý sa od roku 2014 rozťahoval na severe Sýrie a Iraku. Aj ten pomáhali zakladať USA, a nakoniec musel byť zničený vojensky, za cenu veľkých obetí.
 
Toto je racionálny popis situácie, nie je na ňom nič prudko objavné, sú to všetko známe veci. Nie je na ňom ani nič radikálne.  A tak je len škoda, že na Slovensku nie je zatiaľ politické hnutie, ktoré by takýto model otvorene prezentovalo ako svoj postoj.
 
 
0
Kastelán

Podľa agentúry Reuters uskutočnilo dnes 16. mája 2023 v ranných hodinách Rusko masívny, svojim rozsahom bezprecedentný, brutálny útok obrovským počtom riadených striel, dronov, dokonca aj balistických striel na hlavné mesto Ukrajiny Kyjev.
Zranenia troch ľudí si vyžiadali okamžité lekárske ošetrenie.

Neskôr sa asi ukáže, že v skutočnosti len pionieri z raketo-modelárskeho krúžku vo Voroneži nedopatrením vystrelili jeden zo svojich hračkárskych modelov vybavený chybným GPS. Tak tomu aspoň nasvedčuje rozsah škod.

Kastelán

Jeden si ľahko predstaví, koľko škody, mŕtvych a zranených by si vyžiadal jediný náhodný výbuch zásob zábavnej pyrotechniky nazhromaždených nejakým fanatikom v jeho komore v paneláku na sídlisku vo Veľkom Krtíši.
Napríklad.
Ti Rusi sú bezprecedentné nemehlá. Pritom by len stačilo, keby si na internete prečítali a poučili sa ako to robili americkí profesionáli v bývalej Juhoslávii, Iraku alebo v Líbyi.
Darmo, Amerika je Amerika.

Dusanbe

aké slabé masmediálne pokrytie má táto ruská operácia.
Kde sú on-line zábery na CNN - 24 hodín bombardovania a zabíjania v priamom prenose s oduševnelými komentármi hviezd tohoto informačného zábavného priemyslu ?

Jozef Novak

Už to lipnutie na "nedotknuteľnosti hraníc" toho ich boľševického Parchanátu vytýčených sovietskymi boľševikmi a zúrivý odpor k ľudovým hlasovaniam k referendu na Kryme a v Donecku a Luhansku, dáva najavo, aký majú tunajší ľudia vrelý a nehynúci vzťah k totalite. Po minuloročnom víťazstve V.Putina na Covidom19 sa to ukázalo pekne a jasne. Keď k tomu prirovnáme ešte ich vzťah k hraniciam Juhoslovanskej republiky, ktorú v r.1914 po vojne vytyčovali oni, s akou nevôľou sa stavajú k tomu, ak im toto spochybňovanie hraníc v JZSR niekto pripomenie, snáď netreba viac k tomu čo dodať. Pritom aj pštros čo má hlavu večne schovanú v piesku to predsa už vidí, že keď neprijali do Európskeho sojúza jednotné a silné Československo, celú a mocnú Jugosláviu, prečo by mali záujem napchať si do úst také obrovské a nestráviteľné sústo akým je tá ich milovaná ukrajina s celým tým ich gangsterským demokraciou prekypujúcim skorumpovaným štátnym aparátom? Sú to veľmi pochybné a podivné hry na naších východných hraniciach. Ďakujem za pripomenutie cieľa založenia Európskeho sojúza akože mierového projektu. S poznámkou o jeho úbohom a potupnom konci v porovnaní konca Sovietskeho zväzu , to bolo veľmi trefné. Zvlášť keď si spomeniem tie pohrdlivé poznámky ktoré sa niekde v tých rokoch 1991 v mejstríme boli trúsené, ako: "...kolos sa nečakane zrútil a vyvrhol svoje páchnúce vnútornosti...". A ajhľa jak tým naším mrchožrútom veľmi chutia tieto páchnúce vnútornosti! Asi ako tá ukrobanderovská pšeničná materská kašička. Priam sa idú nimi zadhnúť, ba ešte si ich aj pekne ozdobujú svojími zbraňami.

Norman

"...keď neprijali do Európskeho sojúza jednotné a silné Československo, celú a mocnú Jugosláviu..."
V tomto zmysle sa veru aj plynulý rozpad ČSSR dá lepšie chápať, mozaika zapadá. Veď rozpad CSSR bolo vlastne znova vytvorenie Slovenského štátu - ale napriek tomu v roku 1992 nebol až taký vresk s týmto argumentom - vytvárali ho len bezmocní outsideri, ktorí nechápali, prečo mocní tento rozpad schvalujú. Pre mocných to bola dilema: dať prednosť rozbitiu štátov, alebo potlačiť nacionalizmus. Dali prednosť rozbitiu ČSSR, Juhoslávie.

Truhlík

Hlavne bolo vtedy mocenské vákuum. A anglosasi nemali vytvorenú piatu kolónu. V Česku áno ale bola slabá - Havel a spol. V Slovensku nemali nič (to zanedbali) a trvalo im 10 rokov kým dostali do mocenských pozícií svolotu typu kresťanských demokratov, ktorí potom spravili špinavú robotu a spravili zo Slovenskej republiky kolóniu bez vlastnej vôle, bez vlastnej ekonomiky, bez vlastných masmédií, bez vlastných politikov.
Nemohli s tým nič vtedy robiť. Nechceli to. Ale Mečiar sa stal pre nich terč podľa princípu Asad must go. Len Asada sa mal kto zastať a Mečiara nie.
Nebol taký plán rozbiť Česko-Slovensko. Bola len arogantná hlúposť českých politikov. A Mečiar.

Norman

Nebol plán: Ale sám píšeš, aspoň ja som to tak chápal, že zámerne chceli aj mocní rozbiť CSSR, aby bol Východ čo najviac rozbitý.
PS - dodatočne som si uvedomil, že to nepíšeš Ty, ale Novak. Ale už túto svoju mylnú poznámku nebudem mazať. Zvyšok tohto komentára je na tom nezávislý.
.
Poviem ti celkovo, aj keď v skratke, ako to hodnotím ja:
Po kolapse moci ZSSR nad stredno-východnou Európou (1990), došlo aj k oživeniu "revanšizmu", povedzme určitých progermánskych síl. Ich stopy či výsledky:
1, zjednotenie Nemecka
2. rozbitie Československa
3. rozbitie Juhoslávie
...
xy. faktické odtrhnutie Ukrajiny od Ruska
.
Proste sa evidentne mapa Európy vracala do stavu okolo 1939, 1940, 1941.
Tieto progermánske sily využili zámer anglosionistických síl rozbiť Rusko, za spoluprácu si vypýtali svoje a dosiahli niektoré svoje ciele (spojenie Nemecka bol ich najväčší úspech, samozrejme). Niektoré ďalšie ciele očividne nevyšli. A momentálne je vo vzduchu dilema - budú progermáni ďalej pomáhať anglosionistom vo vojne s Ruskom, alebo už sú poučení a druhý raz sa neopália? Tu je takmer paradox, že proti vojne s Ruskom sú skôr revanšisti, ale liberálna "mládež" v Nemecku je tak vypláchnutá, že nechápe realitu a je ochotná samovražedne poslúchať anglosionistov a ísť až do vojny.
Pre našu tému z toho vyplýva ďalší dôvod, prečo sa Československo rozpadlo - bol to ciel progermánov.
Prirodzene, progermánske ciele vychádzajú aj preto, lebo boli postavené na reálnych politických zákonoch, reálnych nutnostiach: Československo bol umelý zlepenec a bez mocnej zväzujúcej ruky z Moskvy nevydržalo ani dva roky. Podobne Juhoslávia bol žiaľ hrozný zlepenec, sud s výbušnými zložkami.
.
Mimochodom, rozdiel záujmov progermánov a anglosionistov je aj Polsko - anglosionisti ho chcú ako svojho mocného sluhu, progermáni ho podľa mňa chcú oslabiť, rozbiť. To je rozpor, ale tak anglosionisti (s rusmi/komunistami) vyhrali svetovú vojnu a zatiaľ si udržujú moc aj v Európe.

Truhlík

Vytváranie nálady namiesto spravodajstva. Tak sa to dnes robí. Algoritmus YouTube mi hodil takéto video :
https://www.youtube.com/watch?v=NqlG9ne41bA
Kyjevská armáda postúpila pri Bachmute niekoľko sto metrov. Toto treba ukázať ako víťazstvo, udržiavať vieru, že vyhráme, porazíme zlých Rusov. Porážku treba ukázať ako víťazstvo. Že kyjevská armáda má pri tom straty aj cez tisíc denne ich netrápi.
A pripravujú ľudí aj na to, že vojna bude trvať ROKY. To nie je nič nové. Západ odmietol mierový dohovor už najmenej 3 krát.
Toto je tretia svetová vojna.

Truhlík

Toto je spravodajstvo ?
Po dvoch ruských raketách na nejaký štáb nebolo vidieť nejakú dobu hlavného ukrajinského generála Zalužného. Špekulovalo sa, že bol ranený.
Teraz ho ukázali. Tak čudesne ale to nie je podstatné. Dali k tomu nejakých vedcov z konferencie. Tie tváre bez nadšenia mi pripomenuli ksichty hercov, keď podpisovali Antichartu. Ruskojazyčným vedcom tam čosi vykladá predstaviteľ vojenskej despocie na ukrajinskom.
https://www.youtube.com/watch?v=qXCkzVA0hBY
Sranda aj spravodajstvo CNN. Tak som sa dozvedel, že Bachmut nepadol a je v poloobkľúčení.
Nedá sa im veriť ani jedno slovo.
https://www.youtube.com/watch?v=TIFHHGseub0

Norman

Sú klamstvá, čo majú nejaký ciel, ale tu už obe strany generujú blbosti z princípu.
Ale niečo sa dá aj z toho vyjasniť:

Vidíme tu dve armády, obe vyčerpané na zemi, ale ešte obe dvíhajú aspoň jednu ruku a mlátia ňou smerom po protivníkovi.
Proste to vyzerá ako Verdun za Prvej svetovej.
Obe dve strany samozrejme zhromažďujú sily v pozadí, šetria sa, ale obe sú pravdepodobne na hrane obáv. Ona vojna vyzerá inak v spomienkach dedkov a nabubrelých písačkach ideológov, v nekonečných nudných vojnových filmoch. Ľahko sa postavia "nesmrteľné pluky", kde s fotkami zabitých dedkov pochodujú blbí dospelí pionieri. A to sa týka ako veľkého Ruska, tak malého Ruska.

Treba dodať, že by bolo najlepšie pre celý svet, keby sa Zelenského banda vzdala a bolo by prímerie a následne mier. Aj pre jeho bandu by to bolo najlepšie riešenie. Ale ako sme videli na G7, táto zmeska idotov a najhorších beštií bude malého žida stále tlačiť, aby svojich slovanov posielal do pekla.

Truhlík

V tomto s tebou nesúhlasím.
Ukrajinská junta melie na doraz. Na platy si požičiavajú, po uliciach lovia brancov. Straty majú 260.000(kvalifikovaný odhad Rožin) - 300.000 (kandidát na US prezidenta Kennedy). Pozbierali všetko z vojenských skladov svojich aj NATO.
Rusko poslalo do vojny 100.000 + 300.000 mobilizovalo. Od apríla 2022 NEútočí ale čaká na vyčerpanie protivníka. Straty má tak 30.000 (žoldnieri Wagnerovci sa nerátajú). V Rusku nie je žiadny kolaps, dokonca je hospodársky rast.
Blitzkríg Rusom nevyšiel, idú na dólguju. Zjavne s tým počítali. Cieľom vojny je pre nich preformátovanie sveta - nový svetový poriadok. To znamená, toto je tretia svetová a bude trvať dlho. Ako povedal Putin - "My sme ešte nezačali."
Niekomu to už dochádza. To je sranda keď židoboľševici idú zachraňovať demokraciu. A sú bezradní. Vidia kam to došlo a nevedia čo majú robiť.
https://www.youtube.com/watch?v=WJ5jBGybXRY

Norman

No veď až tak sa naše pohľady nelíšia (možno som sa len nejasne vyjadril či príliš to skarikoval). Rusko muselo a správne spravilo, že obmedzilo svoje vojenské aktivity - ale to preto, že má rešpekt pred presilou celého Západu. Čije vojna je zdá sa naozaj patová.
Ale pripomínam - to je veľmi všeobecný terajší odhad, naozaj neviem, čo všetko má technicky Amerika v talóne, a takisto Rusko - vojenské odhady sú naozaj vec neistá, aspoň pre nás takto.
.
Ale súhlasim výrazne s tebou v názore, aj som to tu tiež tak pred časom písal - súčasná situácia je hlavne o globálnom hospodárskom a svetonázorom konflikte, vojna na Ukrajine mala byť a dúfajme že zostane len vedľajšia aktivita tohto stretu.

Truhlík

Áno je to pat.
Rusko nemá kam ustúpiť. Vydať Putina na súd do Haagu ? Nechať na seba uvalených 12.000 sankcií ? Zaplatiť Ukrajine reparácie ? Nechať dôjsť NATO na svoje hranice ? Nechať banderovcom Krym aby tam spravili genocídu Rusov ? Nechať rozvrátiť Rusko Serešovi ?
Všetky tieto kroky spravil Západ (anglosionisti, USA, NATO). Táto vojna bola naplánovaná dávno. Začala kedysi podvodným sľubom nerozširovať NATO.
Napadla ma otázka - Keby na Londýn padla atómová bomba, určite by USA stlačili červený gombík ?

Dusanbe

že keby to bol Londýn, tak áno.

USA konfliktom na Ukrajine dosiahli čo chceli.
Od začiatku americkí potentáti vyhlasovali "Konflikt bude dlhý a ťažký".

Odstavili Európu od ruských energií a surovín /a ak nie úplne, tak to spravia to tak, aby smotanu z ich predaja zberali ich korporácie/, dali nemeckému aj celému európskemu priemyslu a hospodárstvu kopanec, ktorý ho oslabil a zabrzdil rozvoj.
Oslabili Európu a podrobili ju úplne pod svoj vplyv - politicky, vojensky, a čiastočne aj hospodársky - myslím, že takáto Európa už nebude mať silu odolávať v minulosti odmietnutej obchodnej zmluve s USA /navyše pri tých tajtrlíkoch, ktorý ju teraz "reprezentujú"/.
Čo prinesie ďalšie silné sociálne dopady - okrem už vyššie spomenutých vplyvov - keďže viď americkú sociálnu, pracovnoprávnu a zdravotnú legislatívu.

Odzbrojili bývalé socialistické štáty a súčasne spustili mohutnú vlnu nového nákupu vojenskej - predovšetkým americkej - techniky.
Spravili si z nich cvičisko a priestor pre svoje základne a zbraňové systémy.

A potom pravdaže dostali Rusko - sankcionované, odstavené trhy, technológie, politicky izolované /pravdaže všetko čiastočne, keďže svet nie je len USA a Západ/ - priškrtené a dusené s cieľom vnútorného rozvratu a ovládnutia.

Toto im vyhovuje - budú to ťahať ďalej tak, aby to takto pokračovalo ale aby sa to nezvrhlo do atómovej vojny, ktorá by zasiahla aj ich.

Možno to Rusko malo spraviť podobne, ako USA pri Kubánskej kríze.
Staviť všetko na jednu kartu - jasne a dôrazne povedať, že Ukrajina v NATO bude znamenať otvorenie jadrového konfliktu. Aj keď sa anglosasi cítia technologicky navrch - jednoznacná hrozba by ich mohla zastaviť, keďže vedia, že by sa im pri jadrovej vojne, napriek proklamovanej prevahe, ušlo stále viac než dosť.
Má to však veľa problémov, takéto riešenie. Hlavne - Ukrajina nie je ostrov.

Ale to je už jedno - už je to rozohrané tak ako je.
Podstatné pre vývoj situácie bude chovanie ďalších veľkých krajín - India, Čína a zvyšok sveta. Ak sa nedajú zlomiť tlakom USA a ich európskych vazalov - môže sa situácia okolo Ukrajiny časom začať meniť k lepšiemu.
A pravdaže vnútorná situácia v Rusku - to je tiež dôležitý faktor.

Truhlík

Áno, víťaz tejto vojny sú USA. Teda okrem prípadu ekonomického kolapsu - nejakej globálnej ekonomickej krízy typu 1929.
Rusko sa nepodarilo dostať do izolácie a naopak, do izolácie sa dostáva Európa. Odstrihnutá od surovín, energií, spojencov. Bez rešpektu, nesamostatná, vedená nikým nevolenými komisármi. V úpadku.
Rusi naozaj nevedú vojnu špinavým anglosaským spôsobom. Otázne je, či to nazvať chybou.

Norman

Tak je to víťazstvo USA, alebo pat?
USA rieši svoje problémy vojnami a už to, že táto vojna vypukla naostro, a k tomu aj samkciová vojna - to je to, čo chceli (odkedy ich sklamali arabskí nepriatelia).
Ale začať konflikt je to najlahšie, to že sa vojna začala a umožnila USA chytiť Európu pod krk ešte neznamená, že USA niečo teraz získali, ž eniečo už vyhrali. Aj to ovládanie Europy mali už od roku 1945, pridali k tomu ďalší stupeň po roku 1989, ale teraz ani nie, len sa táto moc teraz ukázala viditeľne.
Takže - konflikt USA versusu EU teraz k prospechu USA, ale ani to nemusí byť naveky.
Stav konfliktu USA versus Rusko je ťažko odhadnúť. Rusi boli nútení vyložiť karty nie zrovna v najlepší moment, ale ani USA nejak neoslňujú a to, že takto rozširovali NATO a iné ich kroky svedčí o slabosti USA.
.
Rusko nie je krajina géniov - ale to nie je žiadna. Ani nikdy neboli - ale majú svoje charakteristiky a doteraz im to dobre stačilo.

Norman

by som to nepozeral, ale teraz som to pustil ... no nebudem sa o nich negatívne vyjadrovať.
Je otázne, nakoľko sú títo ešte relevantní, títo traja sú formálne už dosť mimo a bez vplyvu, ale nemusí to tak byť. Sú to stále ideológovia proamerickej slovače, lepších nemajú. Ale ich bezradnosť je reálna, istá.
Je to dlhé, ale počúvanie ich kecov odhaľuje ich hranice a ich smery. A prináša aj ich fňukanie, to mierne poteší.

.
ps po prvej hodine:
No, sú to zlomyslení zločineckí úbožiaci a klamári. Šimečka obviňuje Fica k "obdivu k násiliu", a teda "ku fašizmu". Keď to rozpráva, svietia mu očičká od nadšenia, ako to vymyslel. (1:10.00).
Ako sami povedali. Šimečka bol poverený sledovať Ficove tlačovky a objaviť tam dôkazy proti Smeru ("Chú zaviesť policajný štát") . A Leško ho prosí, aby o tom napísal "veľký článok, 20 000 znakov" - a Šimečka súhlasí.
Nie, tí traja nie sú len zdochliny, stále sú to jedovaté zuby kobry, ktorá má za hranicami ohromnú silu. Sú to stále zuby prinášajúce smrť.

.
ps2. 1 hod 30
Reagujú zúfalo na to, že Smer a vôbec opozícia nie je už prvoplánová, ale robia politiku tak, že Leško a Šimečka proste nestíhajú a nedokážu predvídať - a tak doslovne zúria.

Truhlík

Iste, sú to ideológovia a propagandisti tohto režimu.
Mňa tam zaujala jedna vec. Keď začali hovoriť o úpadku 53:00. Oni zas až tak sprostí nie sú, aby to nevideli. Oni si len nepripustia, že ten úpadok je ich dielo, ich režimu. Že tento režim je slepá ulička.
Nevedia pochopiť, prečo to ľudí netrápi. To je vidieť ako sú odtrhnutí od reality. Je plno ľudí, ktorých to trápi. Ale rezignovali.
Oni hľadajú demokraciu. Ozaj, kde je tá demokracia v chunte dosadenej zo zahraničia, ktorá tu vládne ? Ktorá nás ťahá do vojny?

Truhlík

Keď už mi algoritmus Youtube hodí niečo pre mňa zaujímavé, tak si to pozriem.
https://www.youtube.com/watch?v=BfcKjh_Amvo
Maturity v hlavnom meste.
Z matematiky NIKTO nematuruje.
Najviac ich maturuje z Občianskej výchovy. To znamená z ideologických drístov.
Títo maturanti sú ZBYTOČNÍ ĽUDIA. Škoda každého haliera vyhodeného na ich štúdium.
Teraz si títo nevzdelaní ľudkovia spravia podvodnícke univerzity typu Sládkovičovo. A potom sa rozhodnú, že budú vládnuť Tejtokrajine. Kvôli tomu spravia akúkoľvek špinavosť, ktorú od nich Sereš bude chcieť.
Keď už iná možnosť nebola ako toto alebo komunisti, tak to už radšej tí komunisti mali ostať. Že toto raz poviem by som v novembri 1989 neuveril.

Norman

:)
No, sú to len maturanti, aj tak je maturita len formalita.
Občianska či aká náuka je teda riadna blbosť, to samozrejme, ale podobne je "druhý jazyk" - ak ho chcú mať, sami sa ho naučia, druhý jazyk na maturite je prejavom submisivity voči mocnosti a nemal by tam byť.
Matematika samozrejme chýba, pretože matematika je symbol celej racionality.
To len tak uvažujem pre seba - ale aj tak, dnes je to takto, zajtra to môže byť ináč.
.
Ale iné som chcel, to s komunistami - to celé nie je čiernobiele. Nie sú žiadne dve cesty, buď "komunisti! alebo "toto" - je kopa možnosti a komunisti už sami nedokázali ten systém viesť, ono sa to rozpadlo samé . A aj keby to držali nejakou snahou, aj tak by sa im to rozpadlo.
Ale "toto" naozaj nie je jediná alternatíva. Komunisti nemali zostať, ale "toto" je z viacerých pohľadov horšie, ako spoločnosť za komunistov. Ale zas sme niekde inde ... asi na viac nemáme a musíme si tým prejsť.

slaven1

> Teraz si títo nevzdelaní ľudkovia spravia podvodnícke univerzity typu Sládkovičovo.

Alebo tú akože univerzity sv. Alžbety, ktorá je defakto iba na to, aby úradníci mohli mať vyššie tabuľkové platy. Predstav si, že táto agentúra - univerzita to volať nebudem - má aj cigánsku fakultu. Po stenách fotenky z koncentrákov (že na akú životnú púť ich tam programujú). Budeme mať Mgr. v oblasti „Rómskych štúdií“. Silno mi to pripomína výchova kádrov pre miestnu odnož Black Live Mathers.

Nech žije prebiehajúci očistný proces.
https://nadhlad.com/comment/45096#comment-45096

Kastelán

ale pravdu treba napísať.
My Slovania sme najväčšie etnikum na planéte, ktoré nikdy nevytvorilo nám vlastnú fungujúcu civilizáciu. Vždy sme všetko len imitovali, a všetko imitovali zle a totálne bordelársky. Použil už niekto niekedy taký výraz, že "slovanská civilizácia"? Asi nie, a bol na to určite dobrý dôvod. Každá slovanská krajina je jeden veľký bordel, a čím väčšia mizéria, tým viac vykrikujú, že sú na niečo hrdí a slávni - Slováci sú slávni, Ukrajinci sú slávni... Počuli ste už niekedy Švajčiara žvástať o sláve a hrdosti? Asi, čím väčšia chamraď, tým väčšia sláva a hrdosť.
To, čo sa dnes deje na Ukrajine je jedna veľká tragédia a ešte aj hanba. Veď my Slovania už nevieme ani viesť poriadnu vojnu. Chvastajú sa, že majú neporaziteľné "Kindžále", a pritom, keď ich majú v kritickej situácii použiť, nefunguje to, a ešte k tomu tam majú akési personálne zlyhania, akési vlastizradcovstvo vedcov. A už niekto niekde videl, aby sa vlastní verejne hádali a obviňovali, ako sa to deje medzi Wágnerovcami a armádou?
Hanba nad hanbu, všetko u Slovanov je jedna veľká hanba.
Ja keď budem raz Slovanom šéfovať, zakážem na dvesto rokov používať alkohol. Hlavne Slovákom. Aby ešte viac neosprosteli. Vždy som hovoril, že Slovania žijú v takom bordeli a mizérii, že sa pri živote udržujú len alkoholom. Ináč by všetci museli skočiť zo zufalstva do priepasti.
"Jano, daj si ešte jeden. Daj si jednu aj do druhej nohy - aj do tretej. A ešte jednu kapurkovú!. Šak, čo sa ondieš, žijeme len raz!"

Teraz nenapíšte nič o mne, ale povedzte, prečo nikto nikdy nepoužil výraz "slovanská civilizácia".

Kastelán

Niektorí z vás ešte budú na tejto planéte, keď Rusko dostane jednu poriadnu nakladačku. Všetko vo vesmíre, čo bolo slabé, dostalo poriadnu nakladačku.
Azda to mňa teší? Vôbec nie. Práve naopak.

Jozef Novak

O čom to tu točíš?

Norman

Rusko už svoje nakladačky dostalo v minulosti, viackrát, - myslím, že rada je teraz pre iný kontinent. Amerika, tento nový kontinent, ešte nikdy neprešiel svojím peklom a niektorí budú ešte na svete, aby to videli. Dosť možno ešte aj my - pretože tieto vci prebiehajú naozaj rýchlo.
To Amerika je slabá, a píšem nielen o USA, tentoraz myslím celú Ameriku. Ale aj Sever kolabuje, a takisto vojensky môže dostať príučku, aj keď možno nie u seba doma - izolácia mu skurvene pomáha - ale môže dostať škaredý podrb vojačikov a základní, čo má rozosiate po cudzích kontinentoch. Američanov je vlastne kopa po svete a sú to tiež všetko "vojaci". Všetci títo môžu byť porazení, a zrejme aj budú škaredo porazení.
Pretože sú reálne hlúpi, obsedantne veria svojej doterajšej ceste.
Okrem toho sa bude celková prírodná situácia meniť (k horšiemu) , takže tieto ich USA konzumné paterny prestanú fungovať takmer kompletne..

Norman

Slovania vytvorili svoje vlastné civilizácie. To, že do nich nasávali všetko možné zo sveta, od kresťanstva po štátnu správu, nie je nič výnimočné, to robili všetci.
Bordel sú všetky krajiny sveta, niektoré sú na tom momentálne lepšie, iné horšie, stále to kolíše, ale dnešný Západ je tiež riadne zdegenerovaný.
.
Ale neodmietam celkom tvoju frustráciu a znechutenie. Len vidím dôvody problémov týchto našich krajín v prvom rade v geopolitickej danosti, krutosti polohy. To bolo dané, konflikty a tlaky majú svoje následky. Minulosť sa nedá zmeniť.
Druhý dôvod je ale zaujímavejší - tieto "slovanské národy" majú práve pokazenú tú súčasnú kultúru a povedomie o minulosti svojej kultúry. Práveže sa im podsúva falošné, zdegenerované a vykastrované "slovanstvo", "kresťanstvo" či "demokracia" alebo niečo iné. Takmer všetky dnešné ideológie vo forme pre východné (slovanské) štáty sú ako staré pokazené maso. Súčasnú kultúru preto treba stále liečiť, alebo radšej aj hĺbkovo meniť - beztak je to len novotvar, neoverený úspešnou praxou.
Ale to nielen u Slovanov, podobne je to všade.
Aké je dnešné Francúzsko, kde je jeho kultúra? Dnešné Nemecko? Dnešná Amerika? Ba dnešná India? Dnešná Čína či Japonsko?
A v minulosti to tiež nebolo to, čo si oni sami sebe malujú na na čelo, čo tak radi píšu do svojich knižôčiek a hrubých kníh, ako vykladajú svoju históriu.

.
Ale aj tvoja frustrácia ukazuje, že problém je to, že ľudia sa vo svojej reálnej dennodennej kultúre nemajú čoho chytiť, na čo iné prejsť. Nemajú k dispozícii niečo nové, čo je aj dostatočne overené praxou. V minulosti za socíku verili v kapitalizmus, dnes variantu nemajú. Proste nie je, lebo by to mala byť OVERENA varianta, nielen zas na kolene napísané bláboly, ktoré sa dajú vysvetliť stovkami spôsobov.
Rozpadá sa všetko.
.
Upokojujúca správa je len to, že podobné obdobia kultúrneho kolapsu sa v histórii priam pravidelne opakujú. Takže pokoj, ono sa to zas samé spraví.
Dovtedy odporúčam žiť podľa (svojich, akýchkoľvek) duchovných učení (to žiaľ nie je rada pre širokú verejnosť, pre všetkých také rady nikdy nefungovali, proste populácia či ľudstvo na to zatiaľ nemá).

Kastelán

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, čo má satanov agent George Soros na mysli, keď hovorí o "otvorenej spoločnosti"? Ani on, ani jeho svedkovia totiž nikdy presne nedefinovali, čo to znamená. Potrebujú to zahmlievať.
Nuž, pre poučenie, len v skratke o tom, čo by to asi mohlo byť. Najlepšie to pochopíme, keď si ujasníme, čo je v ich očiach tzv. "uzatvoretá spoločnosť".
Otvorená spoločnosť je opakom spoločnosti, ktorá:
- má presne definovanú hierarchiu univerzálnych morálnych hodnôt, nepripúšťa myšlienku ich relatívnosti,
- podporuje umenie, ktoré vedie k povzneseniu človeka k vyššej úrovni estetického, duchovného a morálneho cítenia, ostro sa vymedzuje proti zámernému šíreniu zdegenerovaného umenia,
- chápe dôležitosť zachovávania čistej rasy a zamedzenia migrácie nežiadúcich elementov do nášho prostredia,
- ohradzuje sa voči snahe kurvičov tohto sveta zámerne vytvoriť na tejto planéte masu bezprízorných menejcenných mongrelov postrádajúcich kvality potrebné pre ďalšiu evolúciou človečenstva k vyššiemu človeku, čo je základný a jediný zmysel dejín,
- zachováva duchovné tradície a rešpektuje špecifickosť, rozličnú úroveň stupňa evolúcie a tým aj svojskú identitu všetkých národov a rás,
- zachováva a zdôrazňuje špecifickú, prirodzenú a vzájomne nezameniteľnú úlohu muža a ženy,
- zavádza všetky opatrenia na výchovu zdravej mládeže, podporuje športovú činnosť širokych vrstiev obyvateľstva, na rozdiel od financovania súčasných športovcov - robotov, ktorí majú za úlohu zabávať osprostené masy. Len degenerát môže na otázku, či sa venuje športu odpovedať: ano, ale len pasívne. To jest, dokážem čumieť do televízora, a šesť hodín v kuse pozerať hokej.
- podporuje vysokú úroveň vzdelávania mladej generácie. Vzdelávania oslobodeného od všetkej ideológie, chorej agendy indoktrinácie a neomarxistického sociálneho inžinierstva.

Otvorená znamená odzbrojená, zbavená nástrojov sebaobrany voči agende a intrigám diabolských kurvičov ľudstva. Otvorená spoločnosť je utópiou ľudí živočíšneho typu, pôžitkárov, nihilistov a degenerátov. Ideál Nietzscheho "posledného človeka".

V tomto svetle tvoja poznámka, že "ľudstvo na to ZATIAĽ nemá", vyznieva ako ničím nepodlozený optimizmus.
Sorosovci sa už o to postarajú, aby ľudstvo na to už nikdy nemalo. To je ich večné poslanie - skurviť ľudstvo. To, že ten skurvysyn je už príliš starý, to nech ťa vôbec nemýli, ten už nakotil milióny nasledovníkov. Ich agenda je nesmrteľná.

Norman

Áno, zväčša sa tu snažím byť optimistický. Niekedy nad rámec môjho osobného reálneho skeptického odhadu - snažím sa upozorniť na možnosti, na optimá.
.
Predpoklad, že sa ľudstvo niekam vyvinie, je len hypotéza. A aj ten vývoj by bol skôr určitým nahradením - pre súčasné ľudstvo, pre jeho "kultúru" a iné hlúposti by znamenal koniec.
.
Ale na druhej strane som dokonca viac pesimista ako ty v tom, že ty tvrdíš, že to rôzni sorosi-chaldejci sa snažia skurviť ľudstvo, ale ja myslím, že okrem povedzme nich si v mnohom dokáže skurviť život aj ľudstvo samé. Alebo to nie je pesimistickejší názor? Možno nie.
.
(súhlasim, že sú ich miliony, preto sa pojmu Soros radšej vyhýbam)

slaven1

Najskôr odtrhneš vrchnú časť, začneš ňou mávať aby si sa mohol vzdať a so spodnou potom privítaš víťazov.

Truhlík

Cieľ Západu je vyzabíjanie Slovanov.
Americký senátor je nadšený, že USA dali peniaze na zabíjanie Rusov. Na to potrebovali Žida na čele Ukrajiny.
https://t.me/yurasumy/8893