Karma. Komediant Dano Heriban zomrel náhle na infarkt ako 43-ročný

Večer ho pobolieval chrbát, ráno zomrel na rozsiahly infarkt - mladý, len 43-ročný Dano Heriban. Ťažké zamestnanie a stresy? Kto ich nemá, ale herectvo, písanie scénarov a hudba nie sú považované za stresové povolanie.

Vakcína? To nech si riešia tí, čo sa na túto tému špecializujú z jednej alebo druhej strany.

Ja by som pri príležitosti takéhoto skonania spomenul iný fenomén. Heriban bol jeden z hlavných tvorcov "humornej" politickej televíznej relácie Pumpa. A špeciál si spomíname na reláciu v čase krátko (týžden dva) po smrti Lučanského, keď rehotajúc mal za hosťa vtedajšiu ministerkyňu vnútra Kolíkovú (minimálne politicky zodpovednú za smrť bývalého policajného prezidenta vo väzbe) a spolu s ňou zosmiešňoval pamiatku zosnulého Lučanského.

Je to teda karma, tentoraz relatívne presná? 

Pripomeňme si vetu, ktorá tam s dešpektom zaznela.

Podnet: "Povedzte, niektorí majú Lučanského za hrdinu."

Kolíková: "No, Kuciak ani Palach to teda nebol."

Nie? Nebol? 

Nuž, ani rehotajúci sa Heriban nebol žiaden  "Kuciak či Palach", ale dúfame, že Lučanský si to na druhom svete s týmto hnusákom vybaví kopancom do čune. Popravde, viac veríme v to, že duša či osoba Heribana zákonite karmicky doplatila na svoju bezcharakternosť a podľosť. 

Inkriminovaná časť relácie Pumpa

Celá v archíve https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/16350/256177#499

Treba si pozrieť tu časť, len čo odíde Kolíková - Heriban si tam naplno otvára fekál a prejavuje svoju úbohosť, ktorá ide až za hrob.

 

 

PS. Podobné reakcie mi po napísaní predošlého textu vyhodil web:

 

Súhlasim s vetou, že propagoval debilizáciu národa, a že sa teraz my budeme zabávať bez neho. Vysmievanie sa zo smrti generála Lučanského bolo naozaj hnusné a neakceptovateľné.

 
Kastelán

Jakživ som o nejakom Heribanovi nepočul. Naozaj. Keby mi niekto ponúkol stovku za meno každého herca alebo herečky, na ktoré si ja dokážem spomenúť, zajtra by som nemal z takého biznisu ani na jedno pivo.
Minulý týždeň zomrel v našej obci jeden chlap vo veku 63 rokov. Celkom slušný človek, celý život robil traktoristu na obecnom úrade. Nikde v médiách som nevidel ani slovko zmienky.
S tými herečkami a hercami by som ja urobil rýchly proces. Nevmestia sa do kože, neustále sa pripomínajú, vytŕčajú, otravujú verejnosť: tá herečka najradšej žerie toto, iný herec si kúpil nejaké auto, momentálne má za súložnicu hentú kravu, krava nakupuje u Vuittona, miluje špekačky, dala si prirobiť cecky, tretíkrát sa vydala, a podobné chujoviny neustále dokola.
"V slovenskom znení účinkovali..."
Who, fucking, cares??
Nadizajnovať akúkoľvek časť moderného auta vyžaduje ďaleko viac tvorivosti, talentu, umeleckého a estetického cítenia, ako zo seba vydáva nejaký potratový herec. Videli ste niekedy na spätnom zrkadle auta štitok s nápisom: dizajnoval Jánoš Kopáček? Taký človek by sa jednoducho hanbil takto infantilná sa predvádzať. To robia len herci. Nikto z vás nikdy nepočul, čo jedáva Jánoš Kopáček na raňajky, a s kým spáva. S takými vecami sa pretŕčaju len herci.
Skutočne nepozerám TV, ale keď sa niekedy ocitnem v jej blízkosti, vždy sú tam nejakí potratoví slovenskí herci. Sedia v štúdiu a trepú nezmysly, zážitky zo svojich mizernych životov.
- Všetci ste debili, ale pozrite sa na mňa, ja som herec, žerem uhorky s paradajkami, a serem rajčinový pretlak.
Večne ich vidím v nejakej sále vyobliekaných ako papagájov, herečky so silikonovými ceckami až na bruchu, a rozdávajú jeden druhému nejaké ceny. Vždy chcú, aby to bolo aj v televízii. Povedzte, koľko primitívnych cien a ocenení táto chamraď už jeden pre druhého navymýšľala!?
Mne sa zdá, že na každý týždeň už majú nejakú cenu: Zlaté krídlo, Zlatý lev, Zlatý nezmysel, Zlatý kaleráb, Zlatý psí ňufák....
Vedú tam trápne reči na javisku, chcú byť vtipní, a podchvíľou nejaký potraťák vyvreskuje nejakú škriekavú oplzlosť, akože hudobný doplnok.
Keď bol kovid, verejne vyplakávali, že nemajú z čoho žiť. Vraj 230 000 pracovníkov "zábavného PRIEMYSLU". Zrazu je to priemysel. A v nitrianskom Land Rover musia najímať Srbov a Ukrajincov.
V mojich očiach sú herci všetko vytŕčaví paraziti.
Často počujem o snahe dosiahnuť odlúčenie cirkvi od štátu. Som všetkými dvadsiatimi nadšene za. Jedným vrzom treba odlúčiť od štátu a mojich daní aj všetkých umelcov a športovcov.
Cirkev nech si platí ten, kto ju potrebuje, hercov rovnako.
Koľko percent peňazí od nás určených pre verejnú televíziu sa v konečnom rátaní dostane do peňaženky hercov? Keď nahrajú vo filmoch, sedia v štúdiu, trepú sprostosti, a berú za to honoráre.
Paraziti. Ja som dávno a správne predpovedal, že toho nenásytného Lasicu raz budú musieť mŕtveho vyniesť z javiska. Aj sa stalo. Vyciciaval systém až do posledného dychu.

Zomrel jeden parazit - všetci sa poserme.

P.S. Lučanskému nikto neskrivil vlas na hlave - sám sa odkrágloval.

Norman

Ak by to bola len náhla smrť, bolo by to možné. Ale predošlý úraz a veci okolo neho, ako aj iné poznatky o situácii vo väzniciach, tie hovoria, že to bola explictná vražda.
Ale nemienim to teraz zas rozoberať, ani nejak vyvracať tvoj názor. Ale aj ak povedzme nik nepriložil fyzicky ruku k jeho smrti, aj keby jeho smrť bola výsledok jeho náhlej depresie z basy a strachu zo súdu či prudkému strachu z prepadnutia majetku, aj to je jednoznačne viac ako len politická vina Kolíkovej a Matovičovej vlády. Veď vieme všetci, akú štvanicu robili na týchto tzv. "ficových" ľudí.
Nechcem ťa presviedčať, vybral si si ten postoj. Ale ja by som sa cítil osobne veľmi naivne, ak by som pripúšťal oficiálnu verziu v takomto prípade. Nechcem byť konšpirátor za každých okolností a všade, ale ak niekde treba hľadať zločin v zákulisí, tak tu.

Jozef Novak

"Odkrágľoval sa sám" - podľa seba súdiš iných. Ale aj takých tu občas tu treba v tejto diskusii, diablov advokát sa tomu hovorí. Sledoval som Tvoje spory s Normanom. Mal som pred registráciou aj ja mnohé výhrady, ale nepovažujem na to vhodnú dobu a tuším že tu jestvuje aj súkromná mailová adresa. Takisto vyjadrovací spôsob svedčí dosť mentálnej úrovni pisateľa: "puňťo, trhej ... haf, haf!". Stručne a výstižne to tu v diskusii o pánu generálovi M.Lučanskom povedali pisatelia, ktorí mi pripadajú na vyššej úrovni než my dvaja. Bola to: "Asistovaná sebevražda".

Norman

o videu už píšu v pravde
https://kultura.pravda.sk/film-a-televizia/clanok/669621-skandalozne-vid...
Samozrejme, bez povolenia diskusie.

Jozef Novak

Keď ťuknem na odkaz, začnú mi posielať kadejaké nezmysly na celú obrazovku. Ale niečo som z toho zachytil,, že čo ich tak bolí a trápi.

Norman

je to odkaz na bežnú stránku Pravdy, článok Škandalózne video špiní Heribanovu pamiatku. Uráža slušnosť, rozum a ľudskosť.
Ale pravda dáva aj mne na tablete reklamy na celú obrazovku, niekedy, asi myslíš to.

Jozef Novak

Ano. Súhlasím.