Evidencia Kiskovho tatka v KSČ

Norman
Jozef Novak

Svojím spôsobom by sa dalo oponovať že Kiska je dospelá osoba, zodpovefajùca za svoje činy, nie za rodičov. No v tomto prípade platí naňho porekadlo: aký otec, taký syn, úplne presne. Prachobyčajné nesamostatné vystupovanie, reči ktoré majú povedať diktované "zhora" bolševickým politbyrom, nesvojprávne bytosti podliezajúce sa svojím chlebodárcom na vrchole piramídy štátnej moci. Niečo by sa možno dalo prehliadnuť, ak tu nechceme skončiť humanitne zbombardovaní za samostatnú politiku ako Srbi. Lenže čo tá Kiska robí je doočíbijúca prachsprostá nadpráca za judášsky groš.

Norman

ale toto nie je ani tak o Kiskovi, ani o jeho tatkovi, ale považujem to za určité umelecké zachytenie reality. To, že dnes jestvuje žiaľ aj kopa "antikomunistických" šialencov ešte neznamená, že stále nejestvujú aj skutoční boľševici - dnes hlavne pretransformovaní za syntetických židov a iné menšiny.
Ale stále je to to isté jadro - ako pekne hovorí tá pečiatka - boľšvický zmrd.
Ako píšeš: Kiska robí nadprácu a dostane za to zaplatené. Jeho arogantný a rozkazovačný postoj voči štátu, administratíve aj občanom, som v týchto končinách nevidel asi od vojny. Jeho odutá gamba skutočne nie náhodou pripomína Musolliniho v dobe, keď už zošalel.

Jozef Novak

On sa skôr videl a stotožňoval s prvým prezidentom druhého Slovenského štátu Michalom Kováčom. Rovnaké pózy, rovnaké frázy, rovnaká snaha o rozkol a rozoštvávanie, rovnaká tragikomédia z jeho úradovania u prezidentského válova... So svojou náklonnosťou ku Kováčovi sa ani nijak netajil.

Norman

Ku Kováčovi? Tak to veľa vecí vysvetľuje :-)

anonym

Vďaka za odpovede. Teraz to rozumiem ešte presnejšie Čomu nerozumiem, je či teraz predstieraš prekvapenie z irónie, alebo ťa skutočne prekvapil tento fakt ako ho poznám ja a ktorý Kiska nikdy o sebe neskrýval. Toho Kováča predsa vzýval a napodobňoval dosť často. Ešte aj na ten ich bolševický propagandistický filmový prefabrikát ako cez kopirák vyšitý z konca 50-tych rokov minulého storočia o únose M.Kováča ml. sa šiel medzi prvými usadiť pred filmové plátno. No a keď vyšiel potom z dverí kina hlasito Kiska mlaskal, oblizoval sa a blažene sa škeril do televíznych kamier nad týmto narýchlo ukuchteným propagandistickým gulášom.

Norman

Bez irónie, naozaj som nevedel, že Kiska niečo konkrétne pozitívne s Kováčom mal. Trocha ma to prekvapuje, lebo Kováč bol extra nemehlo, tak mi to prišlo humorné. :-)
Hej, rovnakí prázdni povrchní plytkí tupci.

Dusanbe

si nečítal pozorne životopis - Kiska mladší si skončení VŠ podal prihlášku do KSS, ale nevzali ho...
Tak bol "len" predsedom SZM v Naftoprojekte - budovu ktorého neskôr tuším kúpil.
Držať sa iniciatívne "ideovej línie" - či ju už určuje Moskva, alebo Fašington - nerobilo Kiskovcom nikdy problém.

Roland Edvardsen

Hlavná vec, že jeho fans vám budú schopní omielať, že konečne máme slušného prezidenta bez komunistickej minulosti, "najlepší prezident akého Slovensko kedy malo", ble. :-(
Neviete, prečo ho nakoniec do KSS nevzali? Žeby mali predsa len vyššie štandardy než súčasní "demokrati"? :-)

Norman

prečo mladého Kisku do Kss nevzali . Ani nepoznám nejako presne pomery v týchto stranníckych mafiách, nikdy som s tým nemal nič spoločné, naozaj nie:) Ale jedno bolo vtedy všeobecne známe, ale dnes sa o tom nehovorí, tak tú informáciu chcem vážne pripomenúť (hlabvne tým, čo nezažili) - vtedy bolo viac záujemcov o vstup do mafie, než brali. Ksč mala kvóty, všetko s kádrami mali akosi normované, a nechceli presiahnuť určitý počet (aj tak ich bolo veľa). Takisto nechceli, aby mali v strane príliš vela "intelektuálov", robili výber podľa "triedneho pôvodu", či skôr aktuálneho zamesttnania, naozaj sa snažili mať tam robotnícku triedu (bolo to lepšie aj pre ovládanie straníkov samých, aj pre lepší prehľad o spoločnosti - ak sa to povie pozitívne, bol to lepší informačný feedback, ako dnešná "demokracia raz za 4 roky" alebo masmédia).
Ale teda ešte raz pointa - medzi "utláčaným ľudom", hlavne medzi tými intelektuálmi, umelcami a inými "šikanovanými", sa našlo desaťkrát viac svíň, čo sa tlačili do strany, aby sa mohli zúčastniť žranice, ako mafia bola ochotná prijať. Toľko k profilu a morálke národa, zvlášť spomínanej jeho "elity".

Aby bolo jasné, nehovorím, že každý , kto bol v strane, bol amorálny. Nie, to naozaj nie, práveže nie, myslím, že tam bola kopa normálnych ľudí, aj medzi funkcionármi. Hovorím ale to, že medzi intelektuálmi a umelcami takmer VŠETCI vzdychali, aby sa mohli pridať k tomu najšpinavejšiemu jadru komunistov, všetci s nimi nadšene kolaborovali .. a dostávali aj dobre zapletené.

To je takmer iste hlavný dôvod, prečo mladý Kiska nebol zobratý do KSS. Nebolo miesto. Boli by ho zobrali o rok, o dva, neskôr... určite by sa snažil, bezcharakterný to chudák, takí sa im hodili čoraz viac, to bol TEN socialistický úpadok, ľudia ako Kiska, ako jeho foter, aj ako on.
Kiska stelesňuje a v ňom vidíte to najhoršie zo socializmu (len vymenil naratív)

Jozef Novak

Vyjadril si stručne a presne čo som z tej doby "totalitného temna" akurát tak okrajovo zachytil ja. Vždy mi to pripadalo: demokratizmus=komunizmus ako dve obrátené strany tej istej mince. Zrejme preto sa podporili navzájom po prevrate a podržali tú najhoršiu zberbu pri kormidlách spoločnosti a nespustilili voči sebe "hon na čarodejnice" a trestanie zločinov.

Emanuel

Ako chce niekto čosi plánovať, keď nerozumie základnym skutočnostiam okolo seba ? A nerozumel ani realnemu socíka a nerozumel ani éram nasledovným, čo je očividné. Kisku nevzali do KSS, pretože nestihli. Bodka.Kiska nastúpil po škole do Naftoprojektu , kde veĺmi rýchlo pochopili, že mladý ako inžinier stojí za hovno a nikdy z neho technik nebude, pretože na to nemá..Ale pretože mal tlačenku, tak z neho urobili šéfa SZM, teda predsedu PV SZM v Naftoprojekte. Naftoprojekt bol špičkový podnik. Kiska trävil, svoje dni tým, že chodil po kanceláriách a zisťoval, kto má aký plat. Následne ked zistil, že on ako šéf SZM nemá plat najvyšší medzi mladymi, tak zisťoval prečo. Pravda bola taká, že houby vedel, houby robil, houby zarobil. Šef firmy mu povedal aby držal zobák a nech je rád, že je rád. Pretože v roku 1988, bola iná éra ako v roku 1958. Režim potreboval schopných ľudí a lojalita nebola na prvom mieste. Na prvom mieste boli realne výsledky. Jediná šanca Kisku bola zaradiť sa a to on urobil. Šéf SZM bol predskokan na šéfa PO KSS. To znamenalo neurobiť prúser, formálne politický ani pracovný, šuchať nohami, intrigovať a pchat sa do zadku nadriadeným. Presne ako dnes. Kiska by celkom isto vstúpil do KSS, pri prvej priležitosti, ktorá by sa mu naskytla. A SZMci boli kádrové rezervy, Kiska v Poprade, rovnako ako Fico v Topoĺčanoch. Rozdiel medzi Kiskom a Ficom bol ten, že Fico bol výborný študent a odborníķ, tak on to stihol. Režim mal záujem o talentovaných ľudí. Fico ním bol a plus si to poistil ženbou s dcérou z "dobrej rodiny", boĺsevickej. Keď režim padol Kisku vyhodili ako prvého, pretože liezol každému na nervy a bol hlúpy. A keďže Kiska pochádza z Rusínskej rodiny, kde polovica z nich žije v USA. Opät treba poznať reálie Slovenska .Tak išiel na skusy do USA. Lenže tam sa opäť prejavilo, že je tupec . Keby nebol, naučil by sa v Naftoprojekte ako špickovej projekčnej firme za 4 roky veĺa a mohol zarábať v USA veĺké peniaze ako inžinier. Lenže on bol od toho svetelné roky vzdialený. Tak robil poskoka Židovi z rusinskej Haliče. Ako "krajanovi". Tam si všimli "šikulku" a začali ho pripravovať. Tu by som skončil, keďže je to KSS. Podobný prípad bol Pavol Rusko, tiež zväzák z STV. Podobnosť s Ficom a Kiskom cisto náhodná. Fico sa pozná s Ruskom ešte zo SZM v Bratislave.

Norman

čo je "absolútny blábol"?
Veď nehovoríš nič iné, než čo hovorím ja. Len k tomu pridávaš tvrdenia, že Kiska je neschopný a podobné všeobecnosti a nejaké detaily, na ktoré sa nik nepýtal.

Emanuel

Popisuješ situáciu ako nebola. V prvom rade. Miesto pre Kisku bolo rezervované dávno, len to nestihol. SZMáci po VŠ, bola kádrová rezerva. Kiska bol kandidát. To je predsa rozdiel, ako povedať, že nebolo preňho miesto. Aj opis situácie nesedí. Práve vo všeobecnosti. Môžeme sa vykašľat na Kisku, otázka znie aká bola situácia v roku 1989 ? Pravda je taká, že z členstva v KSS, bola jednoznacne prestížna záležitosť. Hlásila sa tam väčšina ľudí s ambiciami plus samotná strana vyhľadavala talenty. Každý kto mal filipíny, dostal ponuku a väčšina kývla. Málo ľudí , minimum odmietlo. Minimum ľuďí riešilo nejakú morálku. Dvrvívá väčšina sa tešila a brala to ako potvrdenie svojich schopností. Taká bola realita. Tento opis má zásadný význam pre pochopenie toho, co nasledovalo. Vykresľuje sa totiž akási kríza, žiadna kríza nebola. Realita bola, že to bol prevrat, pripravený už dávno. V StB to samozrejme vedeli , taká vec sa nedá pripraviť bez utajenia. Spomínam že jeden to vravel v 1984, všetci sa mu vysmiali, a on vravel pravdu. Kiska je notorický karierista a opotunista. Rovnaký bolševický zmrd ako jeho otec. A rovnako pripravený na svoju rolu este v USA. Niekoĺko rokov pred zvolenim, som zachytil info, že budeme mať prezidenta Kisku od amerického Jevreja. Možno aj 8 ci 10 rokov. Samozrejme nikto mu neveril. Veď kto aj vedel, že nejaký menom Kiska existuje úzerník. Rovnako ako som zachytil fotku Kisku zo scientologickéh semináru. Mám ju niekde odlozenú.

Dusanbe

že do toho zjavne vidíš a podľa mňa, to čo vravíš je logické a sedí to.
Karierista a oportunista - exactly.
Len jedno sa mi nezdá - že by budúceho prezidenta Slovenska pripravovali v USA ako poskoka na benzínovej pumpe - robením sendvičov a zametaním placu okolo stojanov a WC.
Toto neberiem - ak by bol už v tom čase naozaj pripravovaný, resp. počítalo by sa s ním - pracoval by určite niekde inde.
/aj keď na druhej strane - na súčasne výkony v prezidentskom kresle - čítať Bútorom pripravené texty, by to bola príprava dostatočná.../
Väčšina náhod v skutočnosti náhodami nie je - to ale nevylučuje, že sa v živote častokrát dejú aj skutočné náhody.

A čo sa týka slova "kríza" - možno by bolo vhodnejšie použiť iné slovo, ale práve vďaka tomu, že sa do strany hlásili najmä takýto ľudia, že došlo k vyprchaniu "revolučného nadšenia" a ľudia vďaka západnej sofistikovanej propagande uverili, že môžu mať naraz aj socialistický klídek a sociálne istoty aj tovar a západný luxus z Quelle či Neckermana - bola situácia v spoločnosti taká aká bola. Normálnou by som ju nenazval...

Inak - bezprostredne v mojom okolí som na VŠ zažil, keď dvaja najlepší študenti postupne odmietli ponuku na vstup do strany, a záujem prejavil jeden z tých slabých /už neviem, či to stihol/.
Ale to bola asi skôr výnimka.

Norman

Ja som napísal, že o Kiskov konkrétny prípad nejde. Takisto som napísal, že takého zmrda by určite zobrali, že to bola otázka času.

Ale vieme, čo je rozdiel. Ty hovoríš, že "strana vyhľadávala talenty" - ja som povedal, že zmrdi všetkých farieb sa do komunistickej mafie hlásili, aby si mohli užívať žranicu. A oni vyberali najväčšie svine. A to ťa naštvalo, ako vždy, lebo zrejme si sa v tom viezol aj ty. A kríza a úpadok teda bol, konieckoncov, od 1985 bol oficiálne vyhlásený bankrot (nazvali to "prestavba")

Ale súhlasím s tebou v jednom:
"Kiska je notorický karierista a opotunista." Ako všetci komunisti, ba čo viac, ako všetci privilegovaní za starého režimu. Žiaľ, tieto vlastnosti z národa nemožno vyhnať nejakou nežnou revolúciou. Ale jestvujú na to iné metódy.