Žijeme v otroctve

Dotyčný síce nemá poňatie, ako by mohlo dôjsť ku zmene, ale uvedomuje si, že žijeme v otroctve. Kedže racionálne argumenty nikdy nezaberajú plošne na homo sapiens, trocha emočného výlevu jedného z prvých novej generácie, čo si uvedomujú hrôzu toho, kde sú a kam smerujú, azda nezaškodí. Kým to youtube nezmaže.

 

 

zdroj: https://zpravy.dt24.cz/lifestyle/zijeme-ve-lzi-toto-video-by-meli-vsichni-videt-a-sdilet-nemam-slov-sirte-dal/

Text odtiaľ (skrátené pretlmočenie časti textu videa):

Zamysleli jste se nad tím, CO celý den děláte? Co děláte dny, měsíce i roky? Celý život? Možná lepší otázkou je PROČ to vlastně děláte.

Proč každý den vstáváte v 7 hodin ráno, jedete někam, kde děláte něco, co 80% lidí nebaví, pak jedete nakupovat,… Jezdíte s tím košíkem a „sháníte potravu“, jako zombíci.

Probudili jste se někdy z ničeho nic v obchoďáku, rozhlédli se a uviděli všechny ty prázdné výrazy, bez výrazu, bez naděje… jenom Chained to the rythm. A zeptali jste se v tu chvíli sami sebe…. “Proč to všichni děláme?“.

Po nákupu jedete domů, kde vám zbytek dne řvou děti nebo musíte uklízet a vařit….pak znovu uklízet a znovu vařit. Pak do práce. Děti do školy, dětem úkoly, sledování televize. Co potom ty děti, ty ani za 8 hodin práce nedostanou zaplaceno. Jsem jediná, kdo tento podivný svět nedokáže pochopit a možná ani nechce? Vždyť je to k pláči. Nemluvě o tom, jak ničíme sami sebe a svoji planetu.

Následující článek a video jsou naprosto pravdivé a trefné. Probuďte se lidi, všichni musíte cítit, že tu něco s námi a se světem není v pořádku…..

Toto 8 minutové video mi vyrazilo dech. Je to, jako bychom již dávno přestali žít v realitě. Žijeme ve lži, která se již stala tak rozšířenou, že nevidíme, co se kolem nás opravdu děje.

Uvažovali jste někdy nad tím, co je vlastně SVOBODA? Co to skutečně znamená?

Je definována jako moc nebo právo jednat, mluvit nebo myslet tak, jak chceme. Bohužel v dnešní společnosti máte sotva nějakou moc, právo k jednání je omezeno předem definovanými pravidly, které jsme slepě odedávna následovali.

Máme svobodu jednat tak, jak chceme? Nebo jsme jednali tak, jak nám bylo řečeno, a téměř celá planeta se řídí podle předem definovaného filmového scénáře zvaného život? Zvláštní, tento scénář způsobil, že jsme zapomněli samotnou definici svobodného žití. Probouzíme se, chodíme do práce, jíme a spíme.

Myšlení se stalo omezujícím hlavně proto, že je kolem nás tolik překroucených pseudopravd. Od školních učebnic k nepotřebým informacím, kterými nás krmí korporace a média po celém světě.

Svoboda se pomalu stává slovem, které se přizpůsobilo mnoho významům. Jak ubíhala desetiletí a pak staletí, slovo svoboda se vyvinulo do podoby k nepoznání.

Označuje se také za „stav, kdy nejsme uvězněni nebo zotročeni“.

Nicméně vězení a otroctví jsou všude kolem nás. Ve společnosti jsou přítomny v různých podobách, aniž by byli viditelné. Jsme uvězněni systémem, který vytvořili lidé, avšak který se stal zkorumpovaným a překrouceným, že se chováme, jako bychom ztratili vlastní rozum.

Říkáme, že ve společnosti panuje svoboda, protože máme domov, práci, auto, ale nakonec…všichni jsme uvízli na velkém ostrově vesmíru zvaném Země.

Je to, jako bychom byli po staletí klamáni až do takové míry, že jsme začali ospravedlňovat válku v zájmu svobody, i když je svoboda něco, co ve válečném stavu neexistuje a válkou jí ani nelze dosáhnout. Války jsou součástí systému.

Jak může existovat svoboda, když zde žije téměř miliard hladovějících lidí? Znamená to, že jsme se rozhodli to ignorovat?

Cítíte se svobodní?

Můžete pít svobodně vodu v přírodě, aniž byste se obávali, že je znečištěná? Že je otrávená? Můžete si brát potravu přímo z stromů a jíst ji, jak to kdysi dělali naši předkové? Vše kolem nás je kontrolované a jak to tak nyní vypadá, jako druh se nezdokonalujeme, pouze děláme společně práci, jejíž výsledek je vlastně k ničemu. Jenom tím živíme systém. Protože systém nás chce upracované, nemocné, bez důvodu k životu, který většina prací rozhodně nenabízí.

Toto video definuje a shrnuje všechno, v čem jsme jako společnost selhali. Je to kopanec k probuzení.

 

----------------- 

Poznámka z nadhľadu:

Opakujem, je to len prvotné prebranie sa mládežníka, naivné a bezmocne aktivistické. Samozrejme, generácie ľudí vždy žiadali zmenu, vylepšenie - týchto ale začína chytať skutočná hrôza, čo tu doteraz nebolo. A oprávnene.

Je naivné si myslieť, že sa veci zmenia nejakým odstránením či zmenou mocných - pretože problémy sú hlboko zakorenené v absolútnej väčšine druhu homo sapens. Tá hrôza, z ktorej je autor videa tak šokovaný, je zároveň súčasť liečenia. Nie hrôza ako jeho emočný stav, ale objektívna hrôza, ktorá sa na neho a ľudí vali. Tá emočná hrôza je tiež liečenie, ale vyskúšajte si to a skúste ľudí varovať pred tým, čo robia a do čoho sa rútia - odmietnu to akceptovať, uvedomiť si to, odmietnu sa báť. Je to ich problém. Nie sú schopní komunikovať, potrebujú skutočnú hrôzu, s tým sa nedá skoro nič robiť.

 

Autor: 
téma: 
Ľubov

Už sa to tu spomínalo,takže to nebude nič metafyzické.-)).
Jediné,čo môžeme robiť je nestratiť svoje duše. Včera som objavila ďalší megabilbord nášho ex. Vážne,je obrovský a je na ňom nápis vo velkosti sfingy " Dosť s čakaním u lekára".
Mala som potom dobrú náladu až do večera. Odhliadnuc od toho,že ďalší gigant Remišová "hovorí"","vezmeme podvodníkom,čo nakradli". ( možno sú slová trochu inak,kontex je tento)

Takže,až takto sú na tom. Vystupujú v burleske( je to lascívny druh divadelnej zábavy).
Ešte ma napadlo,že by mohli svoje predvolebné slogany písať nejakou holografickou technológiou rovno na oblohu,ako sme to videli vo Fantozzim. Ja Claudius,boh.-)),je to sranda.
Zo školy si to predsa pamätáme,že megalomanstvo a teatrálnosť sú vždy spojené s istou diagnózou.
Nastal čas nimi hlboko opovrhovať. Ty píšeš,že už nemáš chuť im venovať pozornosť,škoda času. Asi to bude všeobecnejší jav,lebo aj ja preskočím články,keď vidím v nadpise,že Č.niečo .Znepokojuje,alebo také niečo.
Ale Zaujal ma Zeman,svojimi výrokmi o Kosove,súčasne dosť kompromisné slová o soche Koneva. Čo sa deje?

Norman

Týka sa ma to čoraz menej a keď vidím ľahostajnosť a zároveň bohorovnosť tých, čo sa rútia do priepasti ... tak ma to už vôbec nezaujíma. Trocha sa ale stále čudujem, ako je to možné? ale potom si pripomeniem, že evolúcia je slepá a na jeden úspech je treba miliony bláznov, a chápem to ako prirodzené, správne a dokonalé.

V stredoveku bol na to pojem "ľoď bláznov"
tu je obraz aj so správnym textom
https://www.noveslovo.sk/c/Sme_v_rukach_blaznov

Čo presne povedal Zeman o Konevovi? A čo sa deje v Čechách neviem, na rozdiel od AEnews my tu nevieme všetko :-)
Ale predpokladám, že sa v podstate nedeje nič (takže predsa len vieme na každú otázku odpovedať :)

Ľubov

na otázku ,čo si myslí o ťhaniciach s Konevom, povedal,že počul,že presne v danej lokalite majú byť podzemné garáže. A potom dodal,že ministerstvo vnútra má pekné pozemky-záhrady,tam by socha mohla stáť.
Nebol teda jednoznačný,ale to ani v prípade Kosova. Že je to jeho názor,to je všetko.Ale fakt,že to povedal,by mohol naznačovať,že kondícia týchto čs.trockistov (Hej,to som pochytila na AE,že výraz trockista je to isté,čo sionista,len je starší.Tak mi to nejako zapasovalo))klesá.

Pokial napr. naša hovoriaca hlava bude k Zemanovi ticho,mohla by to byť ďalšia indícia,že forma je naozaj slabšia.Zatial mlčí...