Druhý rozpad SaS

Nie je to nejako aktuálne, nie je to ani dôležité, ale je to v podstate prekvapivé. Druhý rozpad strany SaS prebieha hľadko a bez problémov.

Strana SaS sa už raz rozdelila, odišli mnohí jej najlepší ľudia. Zdalo sa, že je to koniec, Sulík sa dal zvoliť do Eu parlamentu a tak v podstate zdrhol z boja.

Ale nedošlo k zániku. Treba jednoznačne pripomenúť, že len vďaka Sulíkovým odmietavým postojom voči migrantom, sa strana SaS dostala roku 2016 do slovenského parlamentu. To bolo nečakané pre všetkých. Sulíkova politika bola vždy trocha rebelantská, spomeňme pád Radičovej vlády. Sulík začal ako určitý outsider, aj keď precoval pre systém, podnikal a jeho svokor je za podnikanie v base, aj tak určite nezabudol na postoje "Riško, podrž balónik".

Ale ani globalisti mu nezabudli jeho protiimigrantské postoje a považujem toto za dôvod, prečo došlo v SaS k dvornému puču. K tomu sa pridalo jeho bývalé spojenie a Kočnerom, ktorý bude zrejme hlavná téma predvolebnej hystérie voči Smeru - a tak táto škvrna na Sulíkovi výrazne zavadzia. Sulík mal byť preto vyhodený z postu a politicky skončiť.

Nestalo sa tak, v členskej základni SaS (okolo dvesto osôb) má holohlavý predseda väčšiu dôveru, ako Galko, Rajtár či dokonca podrazák Blahová. A Sulík si verí, má už skúsenosť z minulosti a tak sa nebojí. Myslí si, že sa zbavil záťaže - a asi má pravdu. 

K tomu je zaujímave sledovať, ako sa tíeto dve rozpoltené skupinky ku sebe správajú. Včerajší strannícki pritelia dnes na seba verejne kydajú. Hnus, svedčí to o tom, ako morálne nízko sú títo ľudia. Nezaznamenal som také prejavy pri odchodoch ľudí zo Smeru. 

V SaS prehralo krídlo globalistov. Môže to znamenať pre budúcnosť vela, aj málo - ale v každom prípade tam prehrali. Sluby zo Západu sú čoraz jalovejšie, Amerika už nemá presvedčivosť a nemá čo reálne ponúknuť a tak to len otázka času, ako budú od nej ľudia odpadávať. Konieckoncov, povedal im to prezident Trump osobne - America first - je až s podivom, že po tomto ešte niekto Washingtonským rádoby svetovládcom verí. Chcel by som pripomenúť, že dokonca železné jadro anglosionistov - Osusuký, Dostál a Klus - dali prednosť zostať v SaS. To je vlastne pre Sulíka zlá správa, tých by sa mal zbaviť tiež.

Možno nabudúce.

 

 

Roland Edvardsen

Neviem, či sa vôbec dnes dá v SAS hovoriť o nejakom globalistickom a ne-globalistickom (?) krídle (Sulík však vie byť politicky nekorektný, istú dobu som si aj myslel, že by mohol vytvoriť niečo zaujímavé, nejaký autenticky slovenský libertarianizmus - ale na to má v strane priveľa zmrdov, to je naivita si myslieť). Galko sa pôvodne prezentoval ako zástanca Sulíkovej proti-imigračnej rétoriky, zatiaľ čo reprezentantkou "slniečkárskej" rétoriky mala byť Nicholsonová. No a teraz je to práve Nicholsonová, ktorá Sulíka podržala a je dvojkou v strane a Galko je out.

SAS teraz v poslednom prieskume Polisu namerali hraničných 5% (ale tuším takto im merali aj pred poslednými voľbami a nakoniec mali o dosť viac, ale aj tak). Naozaj, to čo sa deje v SAS je iná shit show, smeráci sa musia na tom teraz inak zabávať (ale musia byť aj veľmi radi, že sa niečomu takému dokázali vyhnúť).

Roland Edvardsen

A začína sa čoraz lepšie ukazovať, že je to práve Kiska na koho globalistický moloch vsadil svoju kartu. Predpokladá sa, že pomerne značná časť voličov SaS by sa mohla priniesť práve k žaľudom (hoci tí sa chcú tváriť, že sú aj konzervatívni- viď tá krava Remišová, tiež akože kresťanka bojujúca za spermie vo vajíčku). A samozrejme pozornosť sa presune na žaľudov aj kvôli celej tej feťácko-dementnej blamáži s tragédom Trtbanom. Som ho dnes chvíľu sledoval v Markíze v relácii Na telo (a ešte "špičkovejší" bol s Dankom v O 5 minút 12). Naozaj, ten kto poradil tomuto chlapcovi, že sa má angažovať vo vrcholovej politike, a to rovno ako líder, musel byť nejaký skrytý sabotér z radu koalície. :-D

Náhodný okoloidúci

Oveľa väčší problém ako erózia a rozklad SaS je to, že Pelle sa vyjadril, že si vie predstaviť sedieť vo vláde s najväčším žaluďom. To sa nedá hodnotiť inak ako zrada takmer celej voličskej základne Smeru.

Roland Edvardsen

Smer by išiel do vlády s hocikým, ani Fico nikdy nikoho nevylučoval z povolebnej spolupráce (nie som si istý pri kotlebovcoch...tam len tak nepriamo, ale s kotlebovcami momentálne nebude nikto spolupracovať, taká je slovenská politická realita. Ale ani oni nechcú. Aj Mazurek sa vyjadril, že by nikdy nechcel byť vo vláde so Smerom). Smer vždy bol predovšetkým strana mocenská, oportunistická, nie ideologická. A Dankova SNS nie je o nič lepšia. Kto by si niekedy pomyslel, že SNS raz bude vo vláde s Maďarmi? A ajhľa, dnes už je možné všetko (okrem tej LSNS, že áno).

Náhodný okoloidúci

Smer o sebe dlhodobo tvrdí, že je sociálnodemokratický. Ako by spojenie s pozemkovými podvodníkmi a úžerníkmi žaluďmi vysvetlil svojim voličom? Voliči Smer vnímajú ako ostrý protiklad žaluďov, spomeňme si na prezidentské voľby Fico vs. žaluď alebo na kuciakiádu a "slušné" protesty. Pellemu zachutila moc. To nie je dobre.

Roland Edvardsen

Obávam sa, že skalných voličov Smeru (tých cca 20-19 %) preceňuješ. Sociálne balíčky a k tomu Pellegriniho chutné lícne jamky im bohato postačia na to, aby predýchali dokonca aj Kisku. :-)

Norman

sa utvoria široké koalície, aj so Smerom (kde už je na čele Pellegrini).
Kotlebovci ešte evidentne nemôžu ísť do vládnej koalície, ale už by mohli ísť do opozičných koalícii - lebo aj také veci sú. Ich ale naozaj nediskvalifikuje ich "fašizmus", ale naozaj to, že si myslia, že sú nedotknutá panna Orleánska skrížená s matkou Terezou. Niečo neuveriteľné, toľký kreténizmus mohol asi vzniknúť len v slovenskej alternatíve - a netýka sa len kotlebovcov, ale aj iných naivistov. Postoj typu "stala sa nám krivda" "nikdy nezabudneme" - to nech si nechajú pre teátro, môžu tam vystupovať s Harabínom, Mečiarom. Nie s Ficom - lebo ten bol ochotný robiť racionálne kompromisy a trikrát zložil vládu - to zatiaľ nik na Slovensku nedokázal a tak skoro ani nedokáže. Ale Smer asi vyhrá voľby po piatykrát a podarí sa mu možno zložiť vládu po štvrtýkrát.

Alebo vyhrá predsa len Shaviv a vznikne na Slovensku plne židokersťanská klika. Nechcem byť zlý, ale mnohí si to zaslúžia, takže plakať nebudem. Ja viem, že židia jestvujú - nech to pochopia a vyskúšajú si aj iní, nech si vyskúšajú, ako je žiť pod otvoreným anglosionizmom, zas aj ďalší ľudia.
Krajina pod Tatrami potrebuje dozretie a očistu. To sa s nerozhodnými a váhajúcimi nedá. Musia sa dovariť, zakaliť.

Norman

a žaluď Kiska je to najhoršie riešenie pre krajinu. Kiska je psychopat, to je objektívny fakt a aj keď viacerí politici po čase ukazujú také vlastnosti, Kiska naozaj v tomto smere vyhorel a je naozaj mentálne nestabilný.

K samotnej Sulíkovskej partaji - ja som nikdy v minulosti nepredpokladal, že by z neho niečo pozitívne mohlo byť a nehovorím to ani teraz - len hovorím, že farebná revolúcia v ich strane prehrala. Znova je to asi stará téma existencie menšieho zla a ja opakujem, že áno, je rozdiel medzi zlami.

Roland Edvardsen

Kiska je podľa mňa ešte horší než Truban alebo Hlina. To je skutočne prototyp sociopatického zločinca. Inak debatu Harabin vs. Hlinu si videl?: https://www.youtube.com/watch?v=2k-ZiveQkGo Nuž, do volieb bude ešte veľmi veselo (aj keď táto neuveriteľná absencia normálnosti je skôr na zaplakanie).

Norman

Kiska prejavuje chorobné mimické pohyby. Zmietajú ním (negatívne) emócie a on sa preto snaží ich potlačiť - ale to ho ešte viac rozhadzuje.

Čo sa týka debaty, teraz som narýchlo pozrel :-) ... naozaj sú to dvaja šašovia.

Roland Edvardsen

Pozri si to celé a poriadne. Fakt čistá komédia. Som sa príjemne na nedeľný večer pobavil. Neskutočné čo všetko na Slovensku chce robiť stranícku politiku...

Norman

Ancikrist :-)
Ha Rabín je proste mongol. Nervovo nestabilný a nedôstojný. Proste na to naozaj nemá, toto nie je prezidentská kampaň (tú zvládli aj Čaputka aj Ševčovič )

Hlina ale rovnako magor. Konšpirátor s tímami zo zahraničia ("odkial asi takí chodia, z USA a Izraela " ... :-) to sa mu podarilo :-) "Vtiahnu si do počítača červa ..." a ešte porno mu tam natiahnu :-)

Je to nedôstojná svoloč, ako tu hovoríme, vážne.

Roland Edvardsen

Harabin je objektívne strelený, psycho charakter, podobne ako Mečiar a Kiska. Inak do Harabína sa teraz pustil aj Marček - ďalší politický exot, ktorý nevie, kde chce zakotviť. Táto tzv. národná scéna vždy mala svoje problémy, ale teraz sa zdá, že proces jej degenerácie dosahuje závratnú rýchlosť - Harabin to len akceleruje. No a Shaviv si len musí mydliť ruky s potmehúdskym úsmevom.

Hlina vyzerá a pôsobí na mňa ako alkoholik. A on je inak aj oficiálne chorý, má dyslexiu, a tá zvykne korelovať aj s inými duševnými poruchami: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20434636 Hlina má problém so sebaovládaním, je to narcis, attention whore a bohvie ešte aké vážne poruchy sa neho nabaľujú.

Norman

len je príliš mäkký. Je príliš konformný, starší pán bez skutočnej vážnej motivácie. No ale tak všetci potrebujeme čas na dozretie a správame sa na verejnosti inač, ako tu :-)

Roland Edvardsen

Ja mám dojem, že tu na Slovensku celkovo prevládajú mäkkoši, je to asi veľmi prirodzené pre Slovákov. Marček je asi najlepší, keď komentuje Matoviča. :-)

Náhodný okoloidúci

Marček je jeden z mála politicky činných jednotlivcov, ktorí sa nezľakli vyhrážok z Kyjeva a išli na Krym na vlastné oči sa pozrieť na následky ruskej "okupácie".

Norman

Áno, Marček ma reálne kontakty v Rusku a reálne sa nezľakol. Žial, stavia svoju stranu na myšlienke priamej demokracie , teda hlasovania cez internet. Nie že by to bolo samé o sebe nejak zlé, ale to voličov moc nezaujíma, a ani to naozaj nemôže moc fungovať. Pochybujem, že je to jeho myšlienka, skôr sa s takými internetovými špekulantami zaplietol .... neviem.

Mal by sa viac orientovať na tú svoju ruskú kartu - voličov, čo by volili proruskú politickú stranu, je tu dosť. Priam volajú: koho máme voliť. A Marček, povahou typický taký ten bývalý zeman, by im povedal - nás. To by bola lepšia strana, ako bývalí HZDesáci a podobne.

Neviem, prečo to nerobí, asi mu nemá kto dobre poradiť :-)
Veru, ešte aj tie HS ho minule podrazili, keď sa ospravedlňovali Miklošovi za tie (Marčekove) informácie, že Mikloš nemôže vycestovať z Ukrainy. Hanba hanba, ľuďom ako Mikloš sa čestný muž NIKDY neospravedlňuje :-(((

Roland Edvardsen

No, dúfajme, že Marček nezaloží nejakú ďalšiu zbytočnú stranu. Ak Harabin chce počítať s úspechom, potrebuje ísť na to rovnako ako žaľudi - nabrať čo možno najviac známych tvári, osobností. Určite Marčeka, Šimkovičovú a ďalších odídencov od Kollára (kľudne nech opozičného trójskeho koňa Sme rodina potopí. Za sionistom Krajniakom plakať nebudeme)+ do toho nejaký ten Michelko, napríklad. Ja inak v zásade som za to, aby sa tu vytvorila nejaká normálnejšia národovecká strana s koaličným potenciálom, ako o niečo lepšia alternatíva ku kotlebovcom - ale nech to má hlavu a pätu. Harabin zatiaľ len šaškoval a aj tá jeho tlačovka, kde mal predstaviť stranu, bola, veľmi jemne povedané, "neštandardná". Normálne sa až pýtam, či vôbec tá strana existuje. Len, aby to nedopadlo ako s Mečiarom, ktorému sa očividne nová strana len prisnila.

Norman

a chce s ňou ísť do vilieb, už celé roky sa pripravuje. Tú "Priama voľba", či ako sa to volá.

O potrebe stredovej národoveckej strane sme hovorili už ix krát, ale žiaľ nik z týchto ujcov to nemá šancu vytvoriť - nehovoriac, ža sa spolu nikdy nedohodnú, nemajú ani najmenší záujem.
Po tohtoročných aj osobných skúsenostiach som dospel k presvedčeniu, že to robia naozaj najmä pre zábavu. Úplne vážne to robia proste pre to, aby sa "spoločensky" realizovali. Dedkovia určite, a mladých idealistov je málo. Systém je taký, že tam láka naozaj hlavne pakov. Nejde o to, koho voliť, ale naozaj nieto ani koho podporovať.Títo všetci sú bezperspektívni. Zvlášť, keď väčšina obyvatelstva Slovenska je naozaj "apolitická", teda nereaguje na realitu, len na pozlátka.

"Mečiarova strana" je predsa tá Harabínova, oni to vždy mysleli ťahať spolu. Ale aj tá Harabínová aj mne pripadá ako fikcia. Ja znova pripomínam, že jestvuje menšie zlo - ale na chromých koňov je naozaj zbytočné vsádzať.

Uvidíme, či sa so zostrovaním situácie nenaskytne nejaká príležitosť, niečo nové - ale pochybujem. Opakujem, voliť možno čokoľvek, to je najmenej, ale zapliesť sa nejako osobne s týmto, čo je na scéne, to sa naozaj nedá.

Keď sa začne strielať, zobudte ma a dajte mi nabitý sapík - dovtedy zbytočné sa nejak siliť.

Roland Edvardsen

Veď hej, tá Marčekova strana je len v príprave, to nie je nič isté - a snáď z toho nič nebude, lebo ďalšia odoberačská zbytočnosť by bola už naozaj na psychiatriu.
Inak čítam, že Kotleba sa velice chce spájať s Harabinom - odrazu. Evidentne sa dosral (a pamätá si nielen to, ako sa do neho pustili jeho vlastní voliči/sympatizanti počas prezidentskej kandidatúry, ale aj drvivá väčšina tzv. alternatívy, ktorá sa vtedy racionálne rozhodla pre Harabina). Nuž, moja predpoveď: nič z toho nebude. Hlavne, takto ako to spravil Kotleba, verejne a pomerne aj dosť drzo s ultimátom, sa to nerobí (spojenectvá sa dohadujú v zákulisí a až neskôr sa s tým pôjde do médií). Okrem toho, ako si to Kotleba vlastne predstavuje? Kto bude lídrom? Nuž, Harabin nie je z tých, ktorí by boli ochotní hrať nejaké druhé husle (a Kotleba detto). Dva takéto kohúty vedľa seba nevydržia (a čo na to Mazurek? Toho posledne išlo pri Harabinovi rozpučiť). Toto je len Kotlebova PR akcia pred voľbami (a možno aj prekrytie nedávnej zlej reklamy v podobe starých aférok s násťročnými žabami - na čo samotná strana zareagovala až podozrivo nepresvedčivo). Podľa mňa, ak už spájanie, tak racionálnym a najlepším krokom pre Harabina bude spojiť sa s Dankovou SNS - aby bol udržaný koaličný potenciál.

Roland Edvardsen

Ani ja som si nerobil o SaS žiadne ilúzie, ale Sulík je z tých opozičných politikov taký...nuž, asi naozaj najprijateľnejší alebo najmenej zlý. Ale je to zase len porovnávanie kvapavky s HIV, asi tak.
Hovorím, SaS u mňa ostane zapísaná ako jediná strana, ktorá mala gule navrhnúť populačnú kontrolu cigánov. To bolo niečo na čo nemá ani LSNS. Inak je to samozrejme pre mňa nevoliteľná strana - a aj vždy bola.

Norman

samozrejme, nehovoríme o tom, čo budeme voliť my osobne, aj tak budeme aj my robiť kompromisy. Hovoríme o tom, čo budú mnohí Slováci voliť, taký je fakt. je to určitá predpoveď počasia, ktoré evidujeme ale zmeniť prirodzene môžeme len málo.

Trocha môžeme aj odhadovať, ako majú daní ľudia pravdepodobnosť sa niekam posunúť, keď sa zmenia vonkajšie pomery. I keď v takom prípade ich bude najlepšie všetkých zavrhnúť, zhodiť z okna ...

Roland Edvardsen

Áno, vo voľbách v r. 2020 to bude u mňa už len kompromis a voľba tzv. menšieho zla. Ale dnes stále netuším koho si nakoniec vyberiem. Naozaj úprimne píšem, že neviem a že som totálne zhrozený a znechutený z celej slovenskej politiky. Hlina, Harabin, Matovič, Kiska, Truban, Beblavý, Kotleba, Danko...všetko šašovia, primitívi a/alebo nechutní oportunisti a zradcovia. A Smer s prepitým Ficom a opurtunistickým kariéristom a eurohujerom Pellegrinim nezachráni ani výrečnosť boľševického propagandistu Blahu. Celé zle, úplne strašné. :-(

Norman

tu sa nebavíme o jednotlivých osobách, ale o mentálnom stave celej populácie, a nielen Slovenskej. Od volieb sa môžeš dištancovať, ale život ťa aj tak dobehne a slušne povedané - odrbe.

Som dopozeral na preskáčku Harabína a Hlinu. Dobrá bola tá moderátorka - nechala im priestor :-)

Roland Edvardsen

Je to tak, že politici tiež len odrážajú celkový stav národa. Mne však ide o to, že v r. 2016 mi bolo jasné, ako mám voliť, celková situácia, atmosféra hovorila jasnou rečou. A i výsledok, ktorý následne prišiel poskytol na istú dobu dobrý pocit.
Odvtedy sa už veľa zmenilo a teraz mi do toho vstupuje viac premenných...