Prichádzajúci a odchádzajúci

Život je neustále prichádzanie a odchádzanie.

Niektorí tvrdia, že aj utrpenie - ale tento fakt ľudia nechcú akceptovať, tak zostaňme pri tom odchádzaní. Ale aj to, čo odíde, zdanlivo natrvalo, sa nakoniec nejako vracia.

Jedno z najväčších vrzaní tu bolo spojených s Grigorijom, ktorý sa pred rokmi už vytratil inde na web. Ale ani ten sa nestratil A už pred vyše mesiacom, presne 17. apríla, sem dostala redakcia na nadhlad.com@gmail.com dopis:

Vážená redakcia,

žiadam týmto o rehabilitáciu mojej osoby a umožnenie, aby som v budúcnosti mohol svojimi príspevkami obohatiť Vašu, a v realite moju rodnú stránku.
Berte do úvahy, že ma už vyhodili zo všetkých slovenských alternatívnych webov, a nemám kde vyjadrovať sa k udalostiam práve teraz, v čase, keď udalosti dospeli do stavu mimoriadnej vážnosti.

S pozdravom,
  Grigoriy Ilmoran

  

On blogoval na Infovojne. Či ho tam vyhodili, neviem. Ale je to určitá ukážka márnosti, aj zadosťučinenia - ale neviem mu pomôcť. A konieckoncov, možno to je falzum, a tak som na to nereagoval. Nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky. Ale aspoň si azda nemusíme robiť o neho starosti. 

 

Lepší prípad:

dnes mi po čase volal Buhehe. Vraj sa má dobre a už chodí po kaviarňach :) On síce nikdy neodišiel v zlom, ale predsa len vás opustil. Ale aspoň si ani o neho nemusíte robiť starosti, veď viacerí viete, kde možno sledovať jeho stopu.

 

Ale je mnoho iných, ktorí tu boli a o ktorých dnes nič nevieme. Škoda, vždy je dobré, keď sa ozve starý známy. Ako Iris, ktorá sa sem nedávno po čase vrátila  a ozvala sa, čo je vítané.

 

Napriek tomu - neručíme tu za žiadne štandardné hotelové podmienky, toto nie je žiadna materská škôlka. Tu varujeme pred zlým vývojom a naše predpovede sa žiaľ v princípe stále napĺňajú.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
slaven1

Krásna diskusia pod článkom Štát za svojich poistencov platí nedostatočné poistné, tvrdia súkromné poisťovne: „Rúca sa celý systém“.

Súkromné zdravotné poisťovne sú definícia zla. Kto mi neverí nech zájde pozrieť do (kedysi) "zemi zasľúbenej", do USA (kto tam je a toto číta mohol by napísať či a aké má zdravotné poistenie).

K zdravotnému odvodu. Každý rok sa paušálne zvyšuje. Inflácia je 0.05% čiže takmer žiadna? Nevadí, odvod aj tak narastol z roku 2019 na 2020 o 6%.

A čo sa z toho platí? Pente zisk? Lekárom domy a vily? Platy pracovníkom MZSR zostavujúcim plán stratifikácie (zatvárania) nemocníc?

Minulé leto vytrelo dvoch darcov organov pri Telgárte. Telgárt je dosť uprostred ničoho. Záchranná akcia zablokovala dvojprúdovú "Route 66" v oboch smeroch. V zápche sme čakali kým sa dotrepe druhá sanitka z Brezna (50km). Trvalo to 20+ minút kým prišla (len čo som tam ja stál, neviem kedy ju ozaj zavolali). Kedysi na tom úseku bolo sanitiek viac, dokonca je tam aj nejaká opustená sanitková stanica medzi Telgártom a Breznom, no "stratifikovali" ju.

V zdravotníctve je peňazí ako pliev, len na zdravotnom systéme sú nasaté kliešte, pričom pekne nažraté. Paraziti.

afinabul

Zdravotné poisťovne si za minulý rok vyplatia zisk vyše 18,5 milióna eur.
https://www.tvnoviny.sk/ekonomika/1990046_poistovne-opat-zarobili-je-to-...

slaven1

To už keď tvoje účtovné oddelenie ozaj nevie ako stopiť príjmy - keď si vyplatil 500 doktorom školenie v Karibiku, nakúpil 40 byto-kancelárií atď (účtovne uznateľné náklady) - tak vykážeš zisk. Vysatých peňazí zo zdravotného systému je viac.

afinabul

Dôvera
Mojej mame už babičke, to nedali, akurát ja som jej vynadal, že je v Dôvere
Kolegyni to doteraz posielajú po 20 evrí
čo ja viem ako to funguje?

slaven1

A čo zamieňa v tvojej odpovedi zámeno "to"? :)

afinabul

EU má upernormy, ale na východe máme dvojité potraviny, dvojitých poľnohospodárov, ešte aj tie včely spotrebujú na východ od Nemecka menej medu a viacej cukru, Včela prišla na svet aby stavala, na múračky.

slaven1

Na čo narážaš? Na to, že sme kolónia západu? Na to, že nás zožrali v 90tych (východoeuropske nomenklatury nechali zozrat svoje krajiny "pokrovovemu" Zapadu). A nechavame sa predavat - to uz formulujem takto, lebo je to obdobie kedy konam a rozhodujem aj ja. A porodnost 1.4 - vymieranie {0.9 ak odmyslime osadnikov}. Toto bude nieco s moralkou krajiny. S duchovnom naroda.

Roland Edvardsen

Tu treba napísať, že konkrétne Ilmoran dostal hneď niekoľko šancí - aj na tomto webe - a vždy zlyhal. Dať mu opäť šancu by už naozaj znamenalo nielen hlúposť, ale spreneverenie sa hodnotám tohto webu.
Napokon tí, ktorí zvyknú navštevovať diskusie na Infovojne si možno mohli všimnúť, že sa nielenže nezmenil, ale skôr zhoršil. A jeho webový úpadok bol zavŕšený otvorenou podporou Matoviča. Tu niet už o čom.

Dobrý deň

Na infovojne už nie ako Grigoriy Ilmoran...po novom ako Emil Janota..pokračuje v nasadenom trende.