EÚ chce úplné rozvrátenie povojnového status quo - svetový konflikt je na spadnutie

Predseda Európskej rady vyzval na reformu Bezpečnostnej rady OSN, ktorá ako-tak udržiavala rovnováhu síl od roku 1945. Charles Michel chce rozvrat tohto orgánu, ktorý v minulosti nereagoval na vojny USA - od Vietnamu, cez Irak a Afganistan až po Juhosláviu, ale takto prudko reaguje na jedinú vojnu - dôsledok krvavej revolúcie v Kyjeve 2014.

Michel spustil pateticky: „Keď stály člen Bezpečnostnej rady OSN začne nevyprovokovanú a neodôvodnenú vojnu, vojnu odsúdenú Valným zhromaždením OSN, vylúčenie takého člena z bezpečnostnej rady by malo byť automatické“. Rozhodovanie Valného zhromaždenia takýmto  spôsobom by muselo viesť k vylúčeniu hlavne USA.

Michel dodal, že Kremeľ sa snaží „zmobilizovať celý svet proti vymyslenému nepriateľovi“. To je naozaj už absurdná projekcia svojich vlastných snáh.

„Sme tu v Organizácii Spojených národov, v sídle, kde sa spoločne schádzajú národy sveta. A všetci vieme, že taký mohutný mnohostranný systém si vyžaduje vzájomnú dôveru… Použitie veta by malo byť výnimkou, ale stáva sa pravidlom,“ upozornil Michel. Zabudol ale dodať, že najčastejšie právo veta v Bezpečnostnej rade používali USA v súvislosti s vojnami svojimi či útokmi svojich vazalov.

Požiadavka Michela prichádza v čase, keď Rusko usporiadalo v Donbase a okolí referendum o pričlenení k Rusku, čo je akýsi analóg situácii, keď v 21. februára tohto roku uznalo Doneckú ĽR a Lužanskú ĽR, čo za pár dní viedlo k rozsiahlym vojenským stretom a operáciám. Po vykonaní tohto referenda bude nasledovať priradenie južných oblastí k Rusku a každý útok na tieto oblasti už bude Ruskom vnímaný nielen ako akási ukrajinská občianska vojna, ale ako útok na Rusko.  Ak pri tom budú zas hromadne požité zbrane NATO, povedie to veľmi pravdepodobne ku krátkej intenzívnej diplomatickej konfrontácii a následne k vyhlásnie vojny medzi Ruskom a príslušnou krajinou NATO, respektíve celým NATO.
Dá sa preto s plnou vážnosťou povedať, že sme naozaj iba pár dní od oficiálneho prepuknutia ďalšieho globálneho stretu, teda Tretej svetovej vojny. Je to "len" pravdepodobnosť, možno nízka - ale akákoľvek, aj nízka pravdepodobnosť takého niečoho je príliš vysoká. 
 
Rusko neustúpi, je odhodlané si svoju bezpečnosť zaistiť a viackrát plne vážne pred týmto vývojom varovalo. Ale bábky bez rozumu a svedomia ako Biden, Michel či Von der Leyenová, plus množstvo iných politických zombie EÚ, nie sú schopné na situáciu reagovať a priam zámerne vedú náš svet do záhuby. 
 
Tu ešte treba dodať, že spoluúčasť na tomto vývoji situácie majú aj proamerické zombie našej politiky a príslušné vrstvy našej populácie hlúpo si mysliace, že súčasné Rusko sa podvolí despocii USA. Nepodvolí - a teraz práve všetci títo ľudkovia v hrôze uvidia dopady svojho doterajšieho bláznivého štvana do vojny proti Rusku. 

 

sandro

Ako vyslo najavo, CIA varovala Nemcov, ze hrozi takato sabotaz. Inymi slovami: Ak nebudete plnit to, co vam hovorime, vydrbeme vam ruru s plynom naveky.
Asi tolko k moznostiam suverennej politiky Nemecka.
https://www.spiegel.de/politik/beschaedigte-gasleitungen-cia-warnte-bund...

Truhlík

Toto už je tretia svetová.
Možno sa ešte nestrieľa na všetkých kontinentoch ale následky sú už teraz ako po svetovej vojne.
Putin samozrejme neustúpi. Nie je taký a Rusko si to nemôže dovoliť po troch prehratých vojnách za posledných sto rokov s nasledujúcou smutou.
Putin má nasledujúci vzorec správania:
1. Na rokovanie navrhne obojstranne výhodné podmienky.
2. Keď nepríde k dohode tak podmienky pritvrdí v prospech Ruska.
3. Bod 2. sa opakuje do konečného vyriešenia problému.
Keď Gruzínsko zaútočilo na Južné Osetsko tak Putin uznal Južné Osetsko a poslal vojsko na jeho ochranu.
Tak keď dohoda Janukovyč-Steinmeier, Sikorski, Fabian platila len od večera do rána tak Putin anektoval Krym.
Keď ukrajinská junta 8 rokov nebola ochotná vyplniť Minské dohody II tak Putin uznal DNR a LNR a vošiel s vojskom na Ukrajinu.
Keď kyjevská junta nebola ochotná rokovať o ukončení vojny v Minsku, v Istanbule a predložila mierový plán so stiahnutím ruských vojsk z Ukrajiny a Krymu tak Putin vyhlásil referendum a pripojil Cherson, Záporožie , DNR a LNR k Rusku.
Keď ukrajinská junta, Moldavsko alebo Rumunsko napadnú na Podnesterskú moldavskú republiku tak Putin ju uzná a pošle vojsko na jej ochranu.
Od začiatku roku mám len jednu otázku - Kedy toto šialenstvo skončí? USA sa rozhodli zničiť Čínu. Keď nie aspoň Rusko. Keď nie aspoň Európu. A tu sa našli šialenci, ktorí to spravia. Tak ako sa nemeckí generáli a politici cez prvú svetovú pýtali - Ako sme sa mohli až sem dostať ? A odvtedy dookola, dookola.
Divadlo je to zaujímavé aj keď smutné.

Norman

Výborná otázka, obsahujúca implicitne správnu odpoveď.
Áno, krok za krokom. Neviditeľnými posunmi, tolerovaním "drobností"
.
Usáci sa asi nerozhodli zničiť Čínu, to je veľké sústo, ani Rusko nie je naozaj zničiteľné - iba ak vnútprnou revolúciou, ako to už urobili v roku 1917 a parciálne v 2014 v Kyjeve - to ich motivuje, odvtedy to začalo naberať rýchlosť. Ale cieľom je hlavne Európa, jej zrazenie do prachu, zničenie - hovoríme to tu od začiatku, a už to hovoria mnohí.
Spočiatku to bolo pre ľudí menej viditeľné, pretože väčšina ľudí je presvedečená, že Západ je jednotný, USA aj Európa. Ja naopak vníma svet už dávno tak, že americký atlantický svet pirátov končí na pobreží a tu v strede je dôležitá Magna germania. To už spomínam neustále, to je klúč k pochopeniu základných protikladov histórie.
.
Kým bude atlantický moloch držať magnu germaniu v papuli, a ničiť ju, dovtedy budeme zdochýňať až zdochneme. Tak prosto.
Americký moloch dlho svoju obeť "len" oslintával a nechal sa ňou obsluhovať, ale teraz sa veci globálne menia - už ju nepotrebuje, už zavadzia, preto ju teraz zakusol a dusí. Dá sa ale aj povedať, že americký moloch pod tlakom proste zbesnel, a preto začal hrýzť. To už nie je Amerika 60-tych rokov. Tie negatívne popisy, čo projektujú média na Rusko, platia plne na Ameriku.

Truhlík

Určite je toto najväčšia výzva pre USA od druhej svetovej, keď po Angličanoch prevzali svetovládu.
Nezvládli to a teraz kopú.
Poženú Európu do konca ?

Truhlík

Krok za krokom, Overtonove okná, nekompetentní šialenci v politike, liberálny fašizmus, halucinačné masmédiá.
Následok je vojna. A po vojne už svet nikdy nie je taký ako pred vojnou. Nikdy.
Po prvej svetovej ľahli štyri ríše - osmanská, nemecká, ruská, rakúsko-maďarská.
Terajší architekti by to mali vedieť. Ľahne Eurosojuz. Tak to hovorí Occamova britva.
Na juhu Ukrajiny stačilo vypnúť na niekoľko mesiacov ukrajinskú TV. Bolo by zaujímavé vypnúť tu takýchto cudzích agentov. A potom položiť otázku - Ste ochotní ísť do vojny proti Rusku ?

Norman

Padnutie ríš po prvej vojne bol základný ciel tej vojny, globálnych manipulátorov. Ríše museli padnúť, a čo sa nepodarilo v prvej vojne, bolo dorážané v druhej (to nevylučuje verziu, že sa na konci prvej vojny zaklatá obeť nezačala neskôr ako zázrakom brániť, keď bola (za)hnaná do kúta (inflácia, bieda. bezmocnosť, finančná svetová "kríza" ... proste dvadsiate roky).
Ergo analogicky - ONI vedia, že Eurosojuz teraz ľahne, im to ale nielen nevadí, ale je to ciel ich podpalovania. Cieľ dovozu hnedoidov po milionoch (ak sa zadarí, každé také hovado naprcá za desať rokov aspoň 5 pankhartoav).
.
Prirodzene, ľahostajnosť voči Sojuzu EU platí pre skutočné horne globálne elity - alemnoho stredných ale aj vysokých kolaborantov bude rozpadom tohto bordeli kruto trpieť. Kto padá z výšky, dopadá tvrdšie.