Sviňa Kolumbus ... a Washington

Bol to asi zločinec, preto mu v Bostone urezali hlavu.

Teda jeho soche, pretože nová generácia už dokáže bojovať len proti sochám.
Ale v niečom majú pravdu - nebyť Kolumba, nebola by objavená Amerika, kontinent, pri obsadzovaní ktorého došlo ku genocídam a iným zločinom, ktoré zanechali ťažké deformity na psychike tamojšej populácie. A táto choroba sa teraz masovo šíri do sveta ako tzv. americká kultúra.
 
Samozrejme, s Kolumbom osobne je to inak - ak by Ameriku neobjavil on, bol by to iný. Ale strhávačom sôch je to jedno, strhávajú nielen zločincov (napríklad W.Churchill), ale aj nevinné osobnosti. Zaujímavé je, že to zataiľ neprišlo k nám - a pritom by sa našli vhodné haraburdy.
Pred múzeom stojí zakrslý mužíček Masaryk, na nábreží napríklad český lev. Socha Štefánika v montérkach je ťiež blbej humor - roztaviť a urobiť niečo dôstojné.
 
Strhávanie sôch je ďalší dôkaz degradácie populácie severných bielych krajín - prílevom imigrantov sa mení na krajinu primitívov. Ja viem, Hitler bol zlý a tak ďalej - ale vy si necháte kvuli takým argumentom z minulosti zabiť vlastné deti?
 
 
 
 
 
 
Doplnok 1:
V USA už sú zhadzované aj sochy zakladateľov, Washingtona a Jefersona.
V oregonskom Portlande dav  zaútočil  na  sochu  Washingtona, označil ho za genocidneho kolomialistu. Hodili na neho vlajku USA a tú zapálili. Potom sochu strhli z podstavca.
To isté spravili so sochou Jefersona, ktorá stála pred miestnou strednou školou. Nuž, antirasisti. Ale nechajú sa teraz bieli američania vyvraždiť? Lebo aj keby sa vzdali a pristali na túto potupnú hru, aj tak by ich čierni a mexikánci vyvraždili.
 
 
washington burning
 
Tona Nagua

Skutočné objavy a nie nepodložené domienky. Treba pochopiť, že tie "autority" sú také podivné kotvy. Ale človek je pôvodom "šípom". Tak ako vidno mnohí skončili v tulci / v púzdre na šípy/ Bez síl vzlietnúť do výšin. Každý čo si vyberie. Vesmír určite nie je benevolentný. Tak to vyzerá potom, že o potulkách po hviezdach nemôže byť reč. Zaťažený iba pojmami fyziky hmotnosťou, rýchlosťou, silou, či prázdnymi slovami o inom čo sa povýšilo na piedestál. Slepá ulica.
Treba sa abstrahovať od umelých podsunutých náboženstiev a iných dogmien atď a počúvať prirodzené volanie sveta a vesmíru. Treba poodtŕhať niekým polepené nálepky kde na niečo oblepené zlatým pozlátkom nalepili nálepku pravda a liek a zistiť čo sa pod tým skutočne skrýva, a uvidieť, že na prirodzené,ktoré svojou nenávisťou snažiac sa rozdupať nalepili nálepku, ktorej hluchý a slepý svet uveril a odvrhol to.

Existuje taký príbeh, nie je z internetu, poznám ho odniekaľ inam, tak bez zdroja. Tak ho skrátim:
Po úzkej horskej pešinke kráčal človek..... Do tváre mu šľahali dažďové kvapky, ale to vyvolávalo iba pohŕdavý úškľab v jeho tvári. Bol ešte mladý, ale tvrdé rysy jeho tváre a umienený pohľad vypovedali o sile a rozhodnosti.... Niekoľko metrov pred ním sa cez cestu prevalila kamenná lavína a zopár balvanov mu spadlo priamo k nohám. Pútnik sa iba usmial a povedal: "To je všetko čo dokážeš? Ktovie koho mal na mysli, a išiel ďalej .... Dostal sa k najvyššiemu miestu. Obrátil sa proti silnému vetru, zdvihol ruku a hlasito sa rozosmial. "Tak tu som ja", vykríkol z plného hrdla. "Vidíš, že tu nikdo nie je, iba ty a ja. Tak poď a ukáž sa". Viem, že ma počuješ, veľmi dobre to viem".
Tu sa s veľkým hrmotom prihnal blesk a odhodil pútnika na skalu. Pokúšal sa vstať a zotrel si dažďové kvapky premiešané s krvou, objavila sa mu tržná rana.
Pútnik povedal: "A to má byť všetko čo dokážeš?". To som od teba čakal viac. Len poď a ukáž sa, čoho si schopný."..... /a také "hranie" pokračuje/.
Potom sa pútnik opýtal: " A prečo si ma nezabil? Si predsa všemocný, nie? Daj sa do toho a zabi ma. Spáľ moje telo ohňom, rozpuč ma ako malinu, rozdup ma na prach. Ukáž mi svoju silu. Ale, ale máš nasr.né v gaťoch, zbabelec. A to len preto, že my obidvaja poznáme pravdu. Ty všemocný a ja ničotný. Ty si nesmrteľný, zatiaľ čo môj život sa podobá letmému okamihu. Môžeš ma zabiť, v tom ti nič nebráni - ale nemôžeš ma prerobiť a nedonútiš ma aby som sa pokoril. To vysvetľuje tvoju nenávisť ku mne. Zničil si všetkých, ktorých som miloval, znetvoril si moje telo - ale môj DUCH sa ti nepodriadil, toho sa ti nepodarilo zlomiť. Jediné čo ti zostáva je zabiť ma, ale to by si zároveň musel priznať svoju porážku. Aké je to, keď si musíme priznať svoju porážku?. Aké to je , keď si musíme priznať, že sme prehrali? Ešte sa ti nestalo, že si prehral s obyčajným človekom? Teraz mlčíš. A dobre robíš. Ak nemáš s čím bojovať, odíď z môjho života. Stiahni sa!. Už nado mnou nemáš žiadnu moc. Chápeš?
NEMÁŠ NADO MNOU ŽIADNU MOC!.

Norman

pozri, nad absolútnom sa vyhrať nielen že nedá, ale ani nejestvuje pojem výhra a prehra.
Osud je na každého zlý a žiaľ 99% tých, čo hľadajú duchovno, sú ubolení ukrivdenci.
Aj by sa im možno dalo pomôcť, ale niekto im neustále strká texty a myšlienky o boji, o provokovaní a trestaní, o dosahovaní čohosi - zdroje takých myšlienok a tí, čo to šíria medzi zraniteľmý dav, by sa naozaj mali smažiť v pekle (ale taká spravodlivosť nie je).

K tomu príbehu:
Vzoprieť sa bohu - koľká to smiešnosť. Za prvé vedomý reagujúci boh nejestvuje, takže hrdina pluje len do vetra a nič neriskuje. Za druhé bude zajtra zas dofaklený, zas a zas - lebo existujú zákony. Tak ako ty, znova a znova, ak sa tým neprestaneš zaoberať.

Ten klasický príbeh o cargo culte, čo tu minule zaznel, môžeme ešte zjednodušiť:
Sú ľudia, čo neveria, že v drátoch je prúd, - ale radšej sa ich nedotýkajú.
Sú iní ľudia, čo veria, že prúd je blahodárny a chytajú sa ich s nadšením - a dostávajú ranu za ranou. Napriek tomu to opakujú znova a znova, lebo sa nevedia zmieriť so svojim životom. Ich nepoháňa duchovno, ale naopak, typický kvantitatívny maximalizmus, túžba po niečom.

Bola by rada: dať na papier všetky svoje očakávania - a potom to ceremoniálne hodiť do hajzla. Ale to nepomôže, to je ako poradiť oblakom, aby pršali aspoň raz týždenne každý týždeň, celé leto. Proste to neuposlúchnu, tragédia bude.
Prečo sa vy stále tak trápite okoľo prehry a výhry? V tom je očividne vaša slabosť. Vy chcete naozaj vyhrať a nechápete, že všetci prehrali dávno predtým, ako sa narodili? Načo všetko toto vaše trápne pechorenie? Už to nechaj tak.

Tona Nagua

je v ňom napísané "že ktovie s kým to hovoril" a ja neviem s kým to hovoril a čakala som či niekto na to zareaguje, niekedy nechápem tak úplne čo tým chcel básnik povedať v ľudskej mysli sa je ťažko vyznať hlavne keď je poznačená nejakými ťažkosťami a tiež asi to bude tou syntaxiou. Ale musíš uznať tá veta posledná má niečo do seba. Norman musíš sa naučiť jedno neškatuľkovať, stále ma škatuľkuješ a prakticky ma tým chceš energeticky uzavrieť. To ty bojuješ ja som uvoľnená takto sa nikde nedostaneme. Čo furt píšeš akoby som bola v nejakej skupine či to mi vykáš? Nepoznáš seba a tvrdíš že poznáš mňa? Uvoľni to zovretie, že VIEŠ - hovno vieš a hlavne hovno vieš o mne. Ja nie som v žiadnej škatuľke. Ja si pamätám svoj príchod na Zem tak prečo sa mám niekde škatuľkovať? Nedáva to logiku. Duch má pre mňa "cenu" to sním sa spolu hrám a vedie ma ukázať mi to a to. Nepíšem o absolutne. A ňom nevie nikto nič, tak nebuď chytrý. Prišla som sem na Zem a treba niekde vyslať-správu prečo to tu nefunguje. Ale ked sem prídeš si vopchaný do týchto bažín, teda to čo vytvorili ľudia ako svoje plody a je len na tvojom vedomí ako sa tým prederieš. Takže určite si každý niečím prejde ale to sú IBA PRÍBEHY tak preboha NEVYPLAKÁVAJME. Ja nevyplakávam. Treba sa vyčistiť. Ráno a večer si prečistím centrá zvukom, a musím už disciplinovane pridávať ráno večer plank aká dlhá minúta to je lebo akosi aj nás to zasiahlo a sme pár dní v týždni na 80%. Príbehy, ktoré prežívame treba oslobodiť od tých emocii, veď o čo ide? Byť tým pravým mágom a nie makovicou. Postupne sa odkryje prečo ľudia tak bojujú a výsledky sú nulové. Ja už to viem aká mágia je za tým ale nepoviem každý na to musí prísť sám. A výsledky sa dostavia.
A ešte čítaj a nedomýšľaj si tie hovadiny OK. Nehraj sa na chytrého už je to nudné.

Norman

Si jeden exemplár z milionov podobných, ešte aj vaše problémy nie sú individuálne.
Zasereš to tu kecami a keď ťa upozorním, že tento priestor má iný účel a že toto nie je nemocnica, tak sa tváriš, že sa nepotrebuješ sebapotvrdzovať a že nie si slaboduchá.
Drž sa mojich rád a prídi sa ukázať o rok.

Tona Nagua

Ak ti niekto nelezie di zadku a nepotvrdzuje tvoju skrivenú pravdu, pretože tvoj pohľad je sakra skrivený, tak ho dokážeš iba zosmiešňovať, vymýšľať. Ale čo na tom záleží čo si kto o mne myslí nie?. Mne dávno nie. Asi preto veľa ľudí už radšej odtiaľto odišlo. Tvoja myseľ je napadnutá asi vírusom. Venuj sa iba politike lebo na tom druhom poli si iba škodná. Opisuješ duchovnē články a potom to popieraš, nežiješ tak. Si agresívna bytosť. Tak možno o rok zamyslíš sa nad sebou a o rok bude z teba slobodná iná bytosť. Tak drž sa a veľa síl. Už nepíš nebudem tie hovadiny čítať.

Norman

Keď som mal prísť na tento svet, prišiel za mnou archaniel Gabriel a hovorí:

"Normanko, tu máš ratoliesku, choď a všetkým pomáhaj. A nebuď agresívny. A keď si postavíš domček, nechaj všetkých, nech vchádzajú doňho a podporuj všetky ich ilúsie a delusie - aj keby ich mali zabiť. Bo chudobní duchom najlepšie uveria, že im patrí moc a energia. A ak tak nebudeš robiť, tak trp a sužuj sa, lebo ľudia ťa majú mať radi, aj tí poslední vyšinutí ťa majú milovať. Bo tys dobrý človek a svoj talent budeš míňať na očistenie sveta od špiny, ktorú narobili iní. Ako ináč? Na čo iné by si ho použil? Kto iný keď nie ty. Musíš sa vyvíjať, praktikovať, aby si vyhral a všetkých ich presvedčil, čo je pre nich dobré. Lebo každý jeden, čo umrie, bude na tvojej karme a tvojom svedomí. Lebo veď kto pomôže ovečkám, ak ty nie? Celá tá zodpovednosť je na tebe. A hlavne nikomu neubližuj, nestúp na palec, nikoho neurážaj. Na to ťa tam posielame."

Tak som ho poslal do piče.

A on ma blbec za trest hodil na začiatok 3. tisícročia.  Že aby som videl, ako to dopadne, ak ľuďstvu nik včas nepomôže.

 

 

Tona Nagua

Fakt si ho tam poslal? Ich liebe nicht engel. Ja to mam zase inak som tu druhý raz. Prvý krát v tom výbornom čase keď zatopilo tú Atlantídu čo tak šalejú po nej, bola som v čase pri tom zatopení bolo to dosť zlé takžie viem odkiaľ monštrum prichádza a tak som vyzbrojená na tvrdšie jednanie mám dračiu energiu, keď večer čítam vyžaruje mi kräsna modrá na knihu, ľudia majú jantárovú, teda tam bolo všeličoľudia sa dívajú skreslene na atlantídu. Druhý raz som už už myslela že sem neprijdem. Chcela som hodiť spátečku. Drsňák Norman dala som kávu a naskočilo to tak oči mi tam padli, že aký Rammstein. Tak čau

mirage

rad v pesnickach nemcinu

napr
Puhdys - Wenn Träume sterben
https://www.youtube.com/watch?v=gSoVEFBO4pk

ale v metale posobi komicky, anglictina je krutejsia

stretnutie s arch. gabrielom

https://uloz.to/file/k5bnq2IcbZdG/ag-mp4

Norman

tu je 4, bod o nemčine

https://youtu.be/IPfbm9zSgCQ?t=159

Norman

Aha. Len je zaujímavé, že väčšina sa na porovnanie angličtiny a nemčiny diva práve opačne.
Ale aj by som ti uveril, že to myslíš vážne, ale Puhdys? No, vidno, že si odborník, znalec a fajnšmeker a že si nerobíš srandu a neprovokuješ. Hej, Puhdys by si mali pozrieť všetci, čo nezažili reálny socializmus - aby spoznali skutočnú krutosť a demenciu toho režimu - to je skutočný socializmus v plnej svoje nechutnosti a neznesiteľnej tuposti.
(dúfam, že som neurazil tvoju obľúbenú skupinu?)

Plíz, rajt mi hír, wat ta motafucka s arčengle is sinin, in wat e langidž it is. Aj anderstúd ounli "bhe" a "motafucka".

A chrčať ako tuberák, to má byť tá "krutosť"? Tak hovoria v pekle? Ježíššš, bojím bojííííím. Tí satanisti sú takí hrozní :-)))) Nie až tak, ako pudlici Puhdys, ale snažia sa :-) Chrrr, chrr chra chra chrachel.

mirage

priklad -link na nem. skladbu by si dal miesto tohto puhdysu (mimo zanru metal)?

nie som fixovany na hudob. skupiny, z toho ma v 80. vyliecil elan a aj metallica

preco by mal od metalu prichadzat pocit strachu? to je ako pozerat vojn. dokument zo stalingradu, tiez sa clovek neboji,
zaber na pootvorene dvere je adrenalinovejsi - vid. Hitchcock

Norman

je to ako vojnové filmy zo stalingradu. Prečo to tak smiešne robia a hrajú sa smiešne na zachrípnutých čertov - to už je otázka na nich.

mirage

nie je kvoli EKB , je to jedina original verzia skladby, ostatne su znehodn. remasteringom

dobra rezava brandeburska nemcina spievana normalnym hlasom
napr. rakuska nemcina je nosova a piesne maju kvoli tomu trochu ponury odtien aj ked melodia nemusi byt extra nevesela

Cornelius - Segel im Wind
https://www.youtube.com/watch?v=ZvpDHPWVrhs

nem. growling
Ahnenblut - Die Leuchtfeuer Von Europa
https://www.bitchute.com/video/YPT195YXG9nM/

The Meads Of Asphodel - Assault and Battery (Hawkwind cover)
https://youtu.be/beuvYiYGqDc

Náhodný okoloidúci

Koncert je niečo medzi divadelným predstavením a rituálom. Alebo ich kríženec. Speváci a muzikanti tú niečo ako herci a žreci (kňazi) v jednom.
A teraz si predstavte Čecha v klobúku, ako sedí pri ohníčku s gitarou a spieva pesničky o Divokom Západe ako cvála na koni po prérii, aj keď v živote za veľkou mlákou nebol a na koni nikdy nesedel. Aká je to autenticita?
A predstavte si súčasného kňaza, ktorý v kostole číta z nejakej starovekej hrubej knihy o udalostiach, ktoré sa možno nikdy nestali, alebo sa stali inak, ale pravdivá verzia bola scenzurovaná do politicky korektnej podoby, a z toho chce súdruh kňaz vyvodzovať nejaké múdrosti a ponaučenia. Aká je to autenticita?

Norman

hrať sa na čerta alebo naopak na odháňača čertov je takmer vždy rovnako hlúpe.
cargo cult :)
Ale je otázne, kto tomu viac verí a teraz mám dojem, že tí hrajúci sa na satanistov tomu často veria viac:-)
O to sú smiešnejší.

Náhodný okoloidúci

Hrajú sa na niečo, čím ne sú. Nektorí vedia, že sa na to len hrajú, niektorí sú úprimne presvedčení, že sú tým, za čo sa vydávajú (nie v tom zmysle ako nevesta, samozrejme :D). A niektorí takto verejne prejavujú to, o čo snívajú.
Ale v konečnom dôsledku ide predovšetkým o zvýšenie spoločenského statusu, či už v rámci malej skupinky alebo aj celej spoločnosti.
Treba ešte dodať, že niekedy nie je dôležitý výsledok a jeho užitočnosť, ale umelecký dojem. A to čím ďalej tým viac, mám taký dojem. Ako hovorí jeden z Murphyho zákonov, nie je dôležité, že sa niečo deje nesprávne. Dôležité je, že to dobre vyzerá. Napadla mi v tejto súvislosti hra na "vzdušnú gitaru", aj keď to je v porovnaní s vymývaním mozgov neškodná hra a zábava.

Norman

Vyborne, presne tak, Okoloidúci.
Dá sa začať s pojmom "hra". To mi príde ako výborný začiatok, základný kameň.
Ale čo je hra?
Hra v tomto zmysle je nastavovanie si vlastného mentálna tak, aby robilo dobre. Vôbec sa nebojím to nazvať priamo sebaukájanie. Svet je zlý, tak sa uzavriem a maľujem si svoje predstavy. Tak občas odpočíva vlastne každý - problém je, že títo tomu totálne uveria a už zo svojej ilúzie či delúzie odmietajú vyjsť.
To sú nebezpečenstvá mentálnej zmeny, práce.
Do mentálnej práce spadá aj to, čo sa volá "umenie", "kultúra".

Žiaľ, v dôsledku hustoty populácie sa zrútili kultúrne štruktúry. Namiesto mentálneho procesu zvyšovania kvality je tu zdegenerované duchovno, zdegenerované umenie. a tak ďalej. Namiesto duchovna sú tu nezmysly, cargoculty ľudí, ktorí na to mentálne nemajú. Sekty a kvôli internetu aj webové skupinky lunatikov.

Je to úplne jasné a jednoduché, výborne to do seba zapadá - príčiny a dôsledky slabosti súčasného sveta.

Žiaľ, jedna vec je to vidieť a vedieť, a iná vec je to zmeniť. Starý Marx síce hovoril, že filozofi doteraz svet (len) vykladali, ale teraz ho budú meniť - ale vieš, ako to dopadlo.

V podstate sú spoločenské problémy definovateľné a riešiteľné ako mentálne problémy a choroby. Tak som to videl vždy, len sa na to pozerám z druhej strany - najprv tématika myslenia, kognície, jazyka - a z toho vychádzajú rôzne modely a formy spoločností. Každý problém spoločnosti možno nájsť a definovať ako problém myslenia. Ergo - definitívne platí, že treba zmeniť najprv človeka, jeho mentálnu silu, aj biologickými zmenami, a potom sa zmení spoločnosť. Ísť na to opačne, považovať za prvotné štruktúry spoločnosti, zákony a majetkové pomery, ako to robia komunisti ale aj kapitalisti, ako to robí súčasný režim, je ťažký omyl, následné ťažká lož a podvod.
A toto je ten konflikt, čo stále prebieha - nie teda konflikt, ako napríklad medzi tými komunistami a kapitalistami, nie medzi východom a západom a mnohé podobné (to sú len bočné, vlastne nepodstatné konflikty), ale medzi realistami a delusionistami. Medzi raciom a bláznami (nebojím sa toho slova).
To je ten proces, boj, ktorý prebieha, ktorý je podstatný.

Samozrejme, nie je nádej ho nejak natrvalo vyhrať, nad entropiou a chorobami sa nedá nejako natrvalo zvíťaziť, ale je možno dosiahnuť nejaký vyšší stupeň. Taký, že ten problém už nebude reálne nebezpečný, bude minimálny (ako nebezpečenstvo natrafiť v mori na jedovatú medúzu, napríklad).

*delusion - an idiosyncratic belief or impression maintained despite being contradicted by reality or rational argument, typically as a symptom of mental disorder.
"the delusion of being watched"

Tona Nagua

Určite sa nejedná o nejakú entitu. Netreba zvaľovať vinu na entity ale človek by sa mal umierniť a začať sa chovať asi inak.

Čo sa týka cestovania mimo telo - tam to neprebieha, že je niekto zlý a dobrý podľa človeka. Ja som len chcela aby ľudia nemali predstavy ako z rozprávky o vesmíre. To sú úplne iné energie a iné vedomia, ktoré majú rôzne vnímanie ak bude mať vo vnímaní , že práve tvoja energia je jeho pokrm tak ťa zožerie ak sa dáš. Sme vo vesmíre tak je tu všeličo - podľa mňa človek je asi vo vedení čo sa týka deštrukcie. To, že s ním niekto manipuluje je predsa jeho vina. Na všetko musia byť predsa aspoň dvaja. Napríklad nad planétou sa vznáša smrad, odpad od človeka už len z jeho myšlienok. Človek sa tu zaštítil všeličím nepodstatným tak je z neho taký vesmírny kripeľ a nechce s tým nič robiť. Prišiel o "krídla".

Nemyslím si, že hmyz sa bude správať podľa očakávania predstavy človeka. Hmyz má na to určite dôvody prečo to robí, veď predsa práve človek narušil prírodu, klímu svojimi ego-zásahmi. Neviem ako cíti osa, mravec atď ale oni určite cítia čosi a tak sa tak správajú. Nehľadaj tam zlú entitu.

Tona Nagua

Už len pestovanie repky olejnatej výhodnej zase pre niekoho. Vieš koľko zem prepláchnu jedom aby sa vypestovala? Zem je presýtená chemickým jedom. Mrtva zem. Silné poškodzovanie Zeme. Zem je veľmi vyčerpaná. Samozrejme potom sa to dostáva do vôd a čo chúďa hmyz?

Lea

Nie, nemyslela som entitu ako nejaké zlo, myslela som na nejaký zvyšok niečoho, čo ostalo, z nejakej živej hmoty, ktorá tu už bola, ako trebárs nejaký zvyšok nejakej energie. Áno, ktorá by mohla byt aj nejako nebezpečná.

Hmyz ma vysoko paraziticke tendencie, nerozlišuje dobro, alebo zlo, vníma iba seba. Minule som o tom čítala len tak, a tak ma to zaujalo, že som si vyhľadala jednu štúdiu o hmyze, aby som si to ozrejmila.

A zvláštne, pretože hmyz ma v podstate úplne v paži nás ľudí, aj našu chémiu, či repku olejnatú. Oni majú vybudovaný tak dokonalý systém prežitia, že mi pripomínali " terminátora " , dokonalý organizmus. Uvedomila som si, že ak niečo prežije na tejto planéte živé, bude to určite hmyz. Je dokonale organizovaný, vie presne, kam ide, a prečo. Dokonale vie, ako zabezpečiť potravu, teda prežitie, často až na úkor kanibalizmu. Ma svoje rituály, napr. včelí tanec, ktorý ale primárne funguje samozrejme vždy ako niečo k hľadaniu potravy, alebo párenia sa. I keď ani toto nie je úplne preskúmané.

Hmyz má ľudí totálne na háku a nebojí sa ich. Keď sa povie, že ľudia sú bezcitni ako zvieratá, nemalo by to tak byť. Zvieratá sú plaché, v podstate sa nám ľuďom veľmi podobajú, lebo vedia opätovať lásku. To hmyz je totálne bezcitný, napriek tomu ale ma nesmierne inteligentnú štruktúru, systém svojich obranných mechanizmov, ktoré sú zároveň aj útočiacimi mechanizmami.

Preto mi napadla tá otázka, či také inteligentné živočíchy ako hmyz, môžu vidieť a cítiť niečo, na čo človek vôbec ešte neprišiel, lebo to nevidel, necítil a navyskúmal a ak o tom čo i len tuší, možno je to nakoniec označené ako konšpirácia. A teda prečo sa hmyz združuje na miestach nejakého významu, o ktorom my ľudia vôbec netušíme ?...

Ale dik aj tak, podnietila si ma k zamysleniu sa, že človek by si mal viac hmyz všímať, a poučiť sa, pretože hmyz sa chová vo značnej miere rovnako ako človek. Hmyz však človeka v evolúcii vrámci druhu ako takého, dávno predbehol. A prestal si ho všímať.

Tona Nagua

To či ľudstvo prežije závisí na schopnosti zmeniť vnímanie v základoch spoločnosti. Teda človek potrebuje pomoc v tom aby sa znovu spojil s abstraktným základom. Obmedziť vlastnú dôležitosť a prikladať dôraz tam kde treba. Uvedomiť si. Tak ak prikladáš význam hmyzu tak pre teba bude mať význam hmyz. Kľudne sa to dá už prirovnať, že hmyz a človekohmyz sa delia na užitočný, parazitický a neutrálny. Všetko má v sebe ten kód prežitia. Avšak človek by snáď už mohol povstať a vzlietnúť a nesprávať sa ako hmyz a hlavne ten parazitický.
Človek si nevie zobrať príklad z hmyzu ako včielky a iné, bez ktorých zahynie. Ich sila opeľovania a biologická kontrola škodcov. Ale tu človek nekladie dôraz, kladie dôraz na parazitický hmyz a podporuje jeho život ako napríklad lykožrút, ktorý likviduje celé smrekové lesy, kliešť atď ako aj podpora imigrantov, ktorí majú úplne iný proces, ktorý mali naplňať vo svojich krajinách a nie znižovať v iných krajinách vibrácie a likvidovať a šliapať niečo čo začalo pučiť do krásy u niektorých, ktorý neoslepli a neohluchli, vyhrážať sa a dominovať. Takže hmyz je hmyz a snaží sa iba prežiť a rozmnožovať a je aj v spodnej časti potravinového reťazca a človek by si mal uvedomiť kto je a zároveň si uvedomiť, že nie je na vrchole potravinového reťazca a tak si uvedomiť svoju mágiu života a to o čom to všetko je. Hmyz nemá na háku ľudí nie je tak vyspelý aby si uvedomoval niečo také.

Lea

I keď sa tu bavíme pod Normanovym článkom rôzne aj o rôznom parazitizme ne tej ktorej spoločnosti a druhu, nechcem to tu zahlcovať ďalšími úvahami.

Vygugli si, ak máš záujem sa dočítať, " Vybraté kapitoly z etológie hmyzu " od Milady Holecovej. A budeš prekvapená, kolká súvislosť ťa napadne. Mimochodom, včely - a jej druhý sú veľmi užitočné, ale tiež aj navzájom parazitické.

Jediný rozdiel medzi hmyzom a človekom vidím v tom, že človek neukája iba potrebu jedla a rozmnožovania, ale často podprahovo parazituje kvôli svojej vlastnej zábave aj na mysli a pocitoch ludí, a pod heslom absolútnej slobody ničí a drancuje svoje obydlia a statky, svoju zem a jej zdroje.

Vytvára podprahovo, ako hovorí Norman vyššie "teatro kultu ". Nuda a s ňou spojená možnosť rozhodovať a ovplyvňovať druhých, dáva nekonečné možnosti sprzniť akúkoľvek čistú a dobru myšlienku, akýkoľvek čistý prirodzený prejav ľudskej kultúry. Naše kultúrne prejavy ako národa boli často rôzne znásilnované, - takže deje sa to na úrovni rovnako ducha ako aj hmoty, teda statkov a zdrojov. Nakoniec, mnohé náboženstvá sú toho dokazom. A nielen.