Odstúpenie, alebo skučanie? Matovič radšej skučí.

Predstava, že by Matovič odstúpil, sa ukázala ako márna. Moc mu zachutila a už bez nej nemôže vydržať.

Rozpory so Sulíkom, či už len zámerne hrané alebo naozajstné, v poslednom čase kulminovali. A v utorok navyše Krízová komisia neodhlasovala plošné testovania. Premiér sa ale k hlasovaniu postavil ako správny demokrat - vyhlásil ho za zmätočné. Zrejme sa bude o téme dovtedy hovoriť, až kým sa nevyhlási niečo ako úspešné hlasovanie.

Matovič musel kvôli tomu odprosiť Sulíka. Sľubuje, že sa zriekne svojich jedovatých urážaní, čo sa mu síce určite nepodarí, ale teraz je to jediná možnosť, ako celoplošné testovania na Mikuláša presadiť.

 

Matovičov citát:

"Nedokážem v čase, keď sa Slovensko nachádza v najťažšej situácii od ll. svetovej vojny a stojí zrejme pred najťažšími troma mesiacmi v tomto boji, neustále striehnuť na výpady od brata v zbroji."

Sprosté decko Sulík sa teda zrazu v Matovičových slovách stal bratom. Hlúposť je aj povedať, že Slovensko je v najťažšej situácii od 2. sv. vojny - nie je tomu tak. Ale najpodstatnejšie je to o "najtažších troch mesiacov v tomto boji". Na tomto výroku vidno, že pacient už má vybudovaný svoj mýtus boja s drakom, aj s časovým horizontom a že u neho už určite nejestvuje nič na svete, čo by mu v tomto besnom boji mohlo zabrániť.

Ostatné veci - generálny prokurátor a podobne - sú už druhoradé. On svoj testovanie chce mať - a Sulíkovi sa pomstí až neskôr - najprv mu musí to testovanie schváliť.

Ale Sulík našťastie nie je jediný odporca. Verejnosť nemá dobré správy z Krízovej komisie, takže nevieme, čo za svinstvá sa tam dejú. Magor plače, potom zas vrieska, niekomu sa súkromne potichu vyhráža ...


Tlak treba zvyšovať. Testovanie už totiž nemôže odkladať, čím bližšie Vianociam tým menej ľudí mu tam príde. Teraz treba spraviť čokoľvek, aby narazil na betón. Treba podnietiť samosprávy, aby sa bránili.

Opozícia by už teraz mala rovno vyzvať obyvateľlov, aby sa prípadného ďalšieho testovania nezúčastnili. Mali by to spraviť kotlebovci, ficisti, ale aj pellegrinisti. Matoviča treba zahnať domov, nech v stave bezmoci prežije sviatky na práškoch. 

Ak to šialené vyhadzovanie peňazí vedenie napriek všetkému nezastaví, zostane tá povinnosť naozaj na ľuďoch.




 
 
Midnigtcowboy

V každom prípade si dejiny Slovensko zapamätajú. Za pár mesiacov v našom civilizacnom prostredí rozvratit štát, jeho inštitúcie, de facto znefunkčniť právny systém, z z ústavy spraviť zdrap papiera,... výkon hodný diktátora vyššieho formátu. U nás to dokázal jeden priemerný psychiatrický pacient

Ľubov

Všetci starneme,tak to nemyslím. Vyzerá veľmi nezdravo. Koža je papierová,vysušená,pery celkom bez krvi. Igor, všetci to vidia. Odstúp,vylieč sa !

ps. Túto sobotu je avizovaná prechádzka po Trnave a 5.12. na Hodžovom námestí.

Dusanbe

ale čo/kto bude nasledovať po Zmatkovičovi ak odstúpi ?

Bude to naozaj lepšie ?
Nemyslím štýlom vládnutia - to sotva nájdu horšieho, ale obsahom.

Podľa mňa to bude to isté - tento "obyčajný zlepenec" nič lepšieho neponúkne.
Vieme kde a akých majú sponzorov, akým plotom vymedzené pole pôsobnosti, ktorým smerom vymedzenú mediálnu podporu poskytovanú najmä vytrvalým prehliadaním a mlčaním.
Aby to nebolo ešte horšie.

Šachista zvažuje niekoľko ťahov dopredu - myslíte že je šanca, že to bude potom lepšie ?

https://www.hlavnespravy.sk/curny-igor-matovic-je-osobnostne-nesposobily...

Roland Edvardsen

Nebude to obsahovo lepšie (formálne asi hej, keďže až takto zaostalého premiéra sme zatiaľ ešte nemali), Matoviča pravdepodobne nahradí ďalší oľanák - asi niekto z trojice Heger, Naď, Šípoš. Ale minimálne by také niečo mohlo viesť k postupnému rozkladu Oľano, podobne ako sa to stalo Smeru, potom čo vymenil premiéra (rozdelenie medzi premiérom a predsedom strany býva často spúšťač budúcich konfliktov a rozpadov. Dzurinda vs. Radičová, Fico vs Pelle, jasne sa ukazuje, že to nefunguje dobre a že premiér by mal byť zároveň aj predsedom vládnej strany). Matovič je síce kontraproduktívny magor, ale Oľano stále ťaží z jeho osoby, Matovič=Oľano. Matovičov pád by zaiste túto firmu (skutočne to nemožno nazývať stranou) poškodil. Na druhej strane, do popredia by asi išli iní, asi najmä Sulík a SaS. Minimálne by to bolo zaujímavé.

buko

niekto z trojice Heger, Naď, Šípoš
- no to asi celkom urcite nie.
Heger sa mi javi ako neschopny, Nad je cudzi prvok ktory OLANO pouzil ako vytah, Sipos - normalne som si musel googlit kto to je.
Ono nahradit ho mozu - ale iba formalne a do casu. Realni by to znamenalo rozpad veducej vladnej strany OLANO.

Matovica nenahradi nikto. Matovič=Oľano - ved si to napisal. Je to cele postavene na nom.

Ľubov

Však vieš,má zvláštny pocit,keď mu volá Tony Blair. Iste vieš dosť o bezštruktúrnom riadení. Niekomu jeho labilná psychika vyhovuje,otázka je,komu.
A práve preto je potrebné kopať do plota. (márnosť,Dušanbe,aký my máme konšpiračný slovník.-)) , trocha to už pripomína film Da Vinciho kód :)