Žvásty v čase cholery

Ďalšia Jokerova tlačovka. Rozťahaná, plná fráz a prázdnych čísel typu 1 % HDP, podstatné sa utopilo v táraní. Zaznelo tam tiež, že sme si mali v lepších časoch našetriť, pretože teraz sú horšie časy. Povedala to ružová kobyla Remišová. Nezabudla si kopnúť do Smeru spôsobom, ktorý je na trestné stíhanie. Zabľabotal si aj Kažimír, v rúšku vyzerá ako Joker. Z celej atmosféry trčalo, ako im je celá táto situácia odporná, pretože oni chceli vládnuť v tých dobrých časoch.

V diskusii zaznela od novinárov ako prvá otázka, aké sú čísla nakazených zo včera. Joker zahrabal pod notesom, že to má tuto na papieriku (aj ho vytiahol) a že to oznámi neskôr a "hehe, skoro na to zabudol". Kamera TA3 nezabrala novinárov, ale predpokladám, že ich z toho jeblo.

Prepla som z TA3 na RTVS. Práve včas. RTVS proste tú užvástanú trápnu tlačovú konferenciu VYPLA a pustila dokumentárny film.

Viac nie je čo dodať.

Pé es: Konečne sme sa dočkali. Za sobotu LEN 22 pozitívnych výsledkov, testov bolo 720. Na pľúcnej ventilácii je stále len jeden jediný chorý človek. Neuveriteľné.

Toto sú Pellegriniho výsledky. A tak chápeme, prečo Joker žmolí na tlačovke lístok s číslami a "zabúda" oznámiť hneď na úvod informáciu, ktorá je pre ľudí na Slovensku minimálne rovnako dôležitá ako pomoc od štátu.

 
slaven1

Nie tlačovku, ale plačovku viď.

Dávam tip, že si mohla zapnúť aj rádio. Na Rádiu Izrael vždy v nedeľu o 10:00 beží židovská omša, "Encyklopédia spravodlivých" sa to volá či ako.

Ema

Skutočne sa domnievaš, že je čas na hentaké vtákoviny? To čo si, Jokerov volič?

Nutne potrebujeme slovenskú verziu Prymulu. Jeho slová ľudia počúvajú ako Písmo sväté.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Roman_Prymula

Potrebujeme rešpektovanú ráznu osobnosť, o ktorej vieme, že jej na nás záleží. Nie bandu ekonomistických zdochliakov, ktorí sú nalinajkovaní v ich starých ekonomických schémach, ktoré už nikdy nebudú platné a ktorí presadzujú ktoviečie záujmy na úkor ZDRAVIA obyvateľov Slovenska. Majú nás dokonale u prdele hentí krasorečníci.

Európa je pred kolapsom a Joker s jeho kreténmi sa tvária, že v máji-júni sa všetko vráti do starých koľají. Už by nimi mohlo niečo zatriasť, aby si konečne uvedomili, že je tu PANDÉMIA a že je to KONIEC KONZUMNEJ SPOLOČNOSTI. Definitívne.

Mimochodom, Česko vyčlenilo obrovskú sumu na bleskové zabezpečenie potravinovej sebestačnosti.

Ľubov

chcela by som Ťa poprosiť ,nemohla by si napísať článok (keď budeš mať čas),ako sa bude prejavovať tento koniec konzumnej spoločnosti? Chápem to,ale chcela by som byť viac vnútorne pripravená. A neviem,na čo sa pripraviť najskôr- všetkého menej,alebo celkom nič.

Zdanlivý luxus,ten bude chýbať len hlupákom,chudoby sa skutočne nebojím,ale divočiny, chaosu,vrahov a zlodejov,tých sa bojím.
Najvážnejším problémom bude teda bezpečnosť.

Ema

Kto nebol súčasťou žravého monštra, nič sa pre neho nezmení. Na Slovensku je takých väčšina.

Ani sa nezhorší bezpečnosť. Nebude sused ťať sekerou do suseda len preto, že sú na tom rovnako. Nechcem rovno napísať, že rovnako chudobní, pretože je to vec relatívna. A nebezpečných votrelcov spacifikujú hliadky "dobrovoľných hasičov", ako to vidíme pekne už dnes v Devínskej Novej Vsi pri Moste Slobody (bývalom moste Chucka Norrisa). No a dobrovoľných hasičov má asi každá obec, napríklad moje kamarátky sú v istom obecnom tíme aj s celými rodinami a majú užitočný výcvik v koordinácii a rýchlosti. Požiarnicka hadica sa už potom ľahko vymení za ... no, čo bude treba.

slaven1

Tým som chcel povedať, že Rádio Slovensko obsluhuje viac záujmy Izraela než záujmy Slovenska, z ktorého cez svoju informačnú činnosť tupí zamestnanci rádia robia vinníka druhej svetovej vojny (lepia na Slovákov historícku vinu - takto zlikvidovali dnešný Nemcov).

Úplne vygumovalii SNP či fakt, že armádu 3. ríše zlikvidoval v prvom rade Sovietsky zväz. Prosto Rádio Izrael. Zapneš a tupé slovo, tupá, globalistická hudba. Je to hnus. A toto korona-nekorona.

Joker s jeho kreténmi sa tvária, že v máji-júni sa všetko vráti do starých koľají.

Asi vedia niečo čo my nie. Možno zamýšlajú nejaké "veľmi-predčasné" voľby, alebo čo :-)

Mimochodom, Česko vyčlenilo obrovskú sumu na bleskové zabezpečenie potravinovej sebestačnosti.

Neboj, zasiate máme. Jesť tento rok bude čo. Nárazníky z Jaguárov zjeme až v 2021.

Zdanlivý luxus,ten bude chýbať len hlupákom,chudoby sa skutočne nebojím,ale divočiny, chaosu,vrahov a zlodejov,tých sa bojím.

Ľubov, neboj. Slováci nie su takí ako ich vykreslujú médiá patriace zahraničnej oligarchie vysielajúce v slovenčine. Vlastnú krajinu si nezapálime. Aj keď protesty poslušných onucí nemali od požiaru ďaleko. A hej, náme hasičov.

No a niečo na zasmiatie. Vetvičák si na svojom elektre-kole ide svoje: Pohadka o pokaženych netopyrach, keři zničili svět.

Náhodný okoloidúci

Nechcem to celé zľahčovať, predsa len ide o zdravie aj o životy, ale zaujímali by ma dve štatistické veci.

1. Aká bola úmrtnosť obyvateľstva pre koronou a aká je teraz počas korony? Mám na mysli koľko ľudí zomrelo napríklad za jeden deň predtým a koľko teraz v absolútnych číslach.

2. Aká príčina smrti bola v úmrtnom liste uvedená predtým a aká je teraz? Aby to náhodou nebolo tak, že pred koronou to bola rakovina, vysoký krvný tlak, infarkt myokardu, mozgová porážka, zadusenie pri epileptickom záchvate, cukrovka, a teraz koronavírus, koronavírus, koronavírus, koronavírus, koronavírus.

Napadlo mi to v súvislosti s týmto článkom, keďže obyvatelia USA sú preslávení zdravým spôsobom života, učebnicovo zdravou stravou a predovšetkým štíhlymi vyšportovanými postavami.
https://www.hlavnespravy.sk/daily-mail-katastrofa-usa-sa-zacala-new-york...

vrbovčan

testovaní zvýšený z 300 na 900. Počet pozytívnych prípadov sa však nezvýšil a už vôbec nie trojnásobne. Myslím, že to bolo 42, 21 a 24. Čo pred tým bolo zhruba okolo 20. Pelegríny na Matovičovu krotiku, že sa málo testuje, poznamenal, že hlavný hygienik tvrdil, že sa testuje akurátnym tempom. Ja si to vysvetľujem tak, že keďže k dispozícii bol len obmedzený počet testovacích sád a čakalo sa na nové dodávky, sústredil sa krízový štáb na to, aby boli vyberané prípady s najpravdepodobnejším výskytom. Tým sa aj náklady na testovanie efektívne využívali. Matovič však prišiel s tým, že treba zvýšiť výkon testovacích staníc. Zrejme celý štáb sa mu neodvážil oponovať a súhlasili s tým. Ohľadom aj na to, že aj tak časom bude treba, keď dojdú objednané dodávky, počet testovaní zvýšiť. Ten Mikas vyzerá racionálny človek a preto aj sa nechce s Matovičom dostať do sporu a spôsobiť tak chaos v štábe.
Ešte ma zaujala jedna vec. S cenou testu súkromných laboratórií. Zrejme sa na tom jednaní o tej cene postavila na zadné riaditeľka VZP Hlinková. Lebo na otázku novinára na cenu sa Matovič otočil k nej, či tú cenu môže zverejniť. Ona nereagovala. To znamená, že na tom jednaní sa na cene nedohodli. Ona bola proti. A Matovič zverejnením ňou neodsúhlasenej ceny ju akože odobril aj za ňu. Tým jej osud bol spečatený.
Ďalšia vec je, že súkromné laboratóriá sa podľa mňa ešte vôbec nezapojili. Lebo na otázku novinára Matovič odpovedal zaomalene, že nepozná výsledky za ten deň (myslím piatok), lebo nemajú ešte zriadené dátové spojenie. Nuž tak teda to mi je výhovorka. Podľa mňa Hlinková nepodpísal zmluvu so súkromnými laboratóriami a preto bola odvolaná.
Matovičovým jedným z mnohých hesiel bolo, že jeho vláda nebude klamať a bude s občanmi komunikovať otvorene. Ešte sa dočkáme všeličoho. Inak videl som včera v jednej FB skupine ponuku na testovanie Medirexom. Citujem:
"Dobrý deň, ako ste možno niektorí aj zachytili, spoločnosť Medirex spustila preventívne testovanie na COVID 19, najbližšie v Malackej nemocnici. Ak by niekto mal záujem, treba sa prihlásiť cez webovú stránku https://www.laboratornadiagnostika.sk/medirex/kontakty/nemocnicne-labora... , zvoliť možosť som pacient, otvoria sa Vám tam usmernenia ako sa objednať na testy, dostanete termín. Keďže sa jedná o preventívne testovanie, nehradí to poisťovňa, cena testu je 70 eur.
Tieto informácie mi boli aktuálne poskytnuté telefonicky z laboratória Medirex."

mino

Ale po prvom dni vyhodnocovania súkromného testovania mi to približne vychádzalo na jeden pozitívny asi 60 negatívnych testov. U štátneho na jeden asi 20 negatívnych a to samoplatcovia mali platiť kdesi do 50EUR (pôvodne). Takže vyhadzovanie nielen peňazí, ale hlavne testov von oknom. Trikrát horšia úspešnosť, len tak z rozkoše, že si to môžem dovoliť. Za túto sumu si to tu môžme dovoliť všetci, ale kam dôjdeme.
Pellegrini vedel prečo to zatrhol.
Zasraní BA frikulíni prídu v autíčku, stiahnu okienko, nepohnú ani prstom a sú vybavení. Na vidieku ste sa nedočkali testu ani za týždeň, hoci prišli z rakúskeho Wuhanu a mali príznaky.
Samoplatcovia z rozkoše by mali platiť aspoň 500EUR, zľava na polovicu pre manažérov pracujúcich s ľudmi, majiteľov a kľúčových zamestnancov strategických fy a v odôvodnených prípadoch kde to zodpovednosť a svedomie káže na náklady fy (obchodníci, montážnici)...
Typická akcia Sulík-Matovič.

mino

Nie na zisk ale na další nákup a pomerné rozdelenie testov, zdrav. Materiálu s primeraným ziskom.

Roland Edvardsen

Včera spravili len 400 testov - vraj je ešte stále málo odberných miest. No nie sú nejakí pomalí? :-) (Ako Matovič do druhých, tak nech aj ostatní do neho. Aj za oneskorené a nedostatočné opatrenia na záchranu firiem ho treba spucovať. Nech si to maník "užije"). Celkom by som sa vsadil, že to Matovičove "3000 denne" sa asi ani nikdy neuskutoční. Ono o tom, že nie sme na to až tak zle aj tak najlepšie vypovedajú počty hospitalizovaných a počty úmrtí.
A myslím Vrbovčan, že dobre popisuješ, čo sa deje na krízovom štábe pri Matovičovi: nikto mu nevie poriadne odporovať. On si takéto typy aj zámerne vyberal do strany, pätolízačov.

vrbovčan

Skúsim to zreprodukovať

Martin Smatana z Inštitútu zdravotnej politiky dnes povedal, že "sa nám podarilo zastaviť náhodné komunitné šírenie koronavírusu".

Čiže infikované sú len z osoby prišlé zo zahraničia a prípadne osoby len priamo od nich infikované a na ďalšie osoby infekcia nestihla prejsť, lebo tieto osoby boli karantenizované. Viď muž z Kostolišťa prišlý z Benátok a následne Jeho rodičia a brat. Ďalších neinfikoval.

Celkom zrozumiteľne to vysvetľuje.

https://www.ta3.com/clanok/1179805/tb-i-matovica-a-m-smatanu-o-predpokla...

Ema

Ivan Hoffman. Sľúúbäle zmäsilááásku.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Kolaps-globalizace-v-pri...

Európsky parlament je už rozpustený.

Norman

Takých mám najradšej. Zrazu sú takí ako on strašne múdri.
Ako Banáš a podobní.
Najprv sa ako svine válajú v žrádle, hrabú, mlaskajú, grgajú a gŕcajú od prežratia, všetko v ošiali rozbijú a rozdrbú...
A keď sa ráno zobudia v tej špine, začnú ostatným moralizovať.

Čo s tým nezačali minimálne po roku 1989, namiesto lááááásky ako Hoffman a namiesto pchania sa do politiky a do médii, ako Bánašovský ojebávači? Teraz už len prejsť na Krista a búchať si hlavu o zem a krútiť sliepkou nad hlavou, ako to robia židia. Hnus a hnus.

afinabul

Čaputová s Hegerom diskutovali aj o potrebe venovania pozornosti profesiám, ktoré svojou činnosťou nedosahujú pravidelné tržby, napríklad ľudia pracujúci v kultúre, športe a mimovládnych organizáciách, pripravované opatrenia nie sú jediné a v krátkom čase budú nasledovať ďalšie, vrátane opatrení pre najväčších zamestnávateľov.
Čítajte viac:
https://domov.sme.sk/c/22373008/heger-priblizil-prezidentke-detaily-o-op...

slaven1

Čapútová, zlatá bratislavská mládež, je odpojená od radového Slováka, to vieme.

Mňa čo zarazilo, je ako si zlo-dejskí lobisti (lobovanie = korupcia inak) vedia presadiť svoje záujmy - parazitovanie - na úkor väčšinovej spoločnosti. Na zozname otvorených prevádzok z pondelka sú aj tieto "kriticky-dôležité" činnosti:

advokáti, notári, súdni exekútori, správcovia konkurzných podstát, mediátori, dražobníci, rozhodcovia, znalci, tlmočníci a prekladatelia

Som sa nemohol vynadívať keď som to čítal. Hyeny.

Exekúcie pokračujú, prerušené boli pre koronavírus iba niektoré lehoty