Biela kobyla Paulínka a morálne výčitky

Biela kobyla Paulínka, ktorá dosť možno investovala 10 miliónov a dostala za rok 600 tisíc, privádza Matoviča do zúrivosti.

V záchvate zlosti priamo v parlamente nielen priznal, že zhromažďuje na ľudí všetky možné klebety, ohovárania a nechutnosti, ale že je tak naivný, že si myslí, že nimi prekryje svoju vážnu ekonomickú kriminalitu.

A k tomu sa už aj na Slovensku pandémia prehupla do čísiel, keď aj matematickí analfabeti začínajú akosi tušiť, čo to ten geometrický či exponenciálny rast je. V tomto prípade síce predseda vlády neobvinil občanov, že obskakujú baranov, ale začal moralizovať ako farár v nejakej malej dedine pri kázni. Vy ste zlí a amorálni, vy ste ma sklamali, vy svine. On je naozaj takto nábožensko-dogmaticky posadnutý?

Je jasné, že prvý nápor pandémie, ktorý Slovensko výborne ustálo, mu nik neocenil. A pri tomto druhom, keď odniekiaľ z Bruselu došli príkazy, že hranice musia byť otvorené, že obchodné centrá musia byť otvorené, že krčmy musia byť otvorené - to proste takto nemožno ustáť a prechádza do stavu, keď to nezvládne nielen zdravotníctvo (naši doktori nás už teraz odmietajú nielen liečiť, ale aj zisťovať infekciu - nuž, len potvrdzujú názor verejnosti, že je to ako celok, teda v priemere, stádo amorálnych hoviad), ale ani armáda to onedlho nezvládne a bude to dané na vrub Matovičovi. Nuž, tak to vo svete chodí, karma prichádza takmer vždy z inej strany, ako sa čaká - ale v tomto prípade je zaslúžená.

A do tretice, vojna s Bruselom okolo čiernych húb. Matovič necestoval na rokovanie ohľadne nového šokujúcho pokusu zotročiť východnú Európu aj týmto spôsobom, a už svojou neprítomnosťou oslabil jednotu štátov V4. Čo je presne za týmto jeho rozhodnutím je ťažko povedať, lebo sa skrýva hlboko v iracionálnych závitoch pacientovej mysle. 

Taká je situácia koncom septembra 2020.

Tlak znova stúpa, myslím tým spoločenský tlak, nie náš krvný :). Ale ten tlak pôsobí aj na rôznu tú špinu v Európe, ktorá to, dúfajme, tiež nevydrží. Rôzna ta merkelica či lajnovica, ale aj macronovica či michelica.

 

matovic biela kobyla

Matovič biely ako smrť pri tlačovej konferencie spred pár dní, kde sa prvýkrát vyjadril o 600 tisícoch a snažil sa hodiť žalobu na Pellegriniho. Biely ksicht a tonus svalstva dosvedčouje, čo bolo videné aj priamo pri jeho prejave, že je pri tejto téme na konci s nervami. On vie, že je vinný, toto nie je ani náhodou nejaká zlosť nespravodlivo obvineného, toto je strach podvodníka prichyteného pri čine.

 

 
Roland Edvardsen

Ten nechutný príbeh s baranom je dokonalá ukážka ako Matovič celé tie roky fungoval: zbieraním akejkoľvek špiny od kohokoľvek, na svojich politických nepriateľov, ale aj konkurentov, pri ktorých predstieral spojenectvo. A zároveň ako ľahko sa mu darilo podsúvať neoverené tvrdenia verejnosti (viď Belize, dookola omieľaných 30 miliárd ukradnutých Smerom a pod.).

Príbeh s baranom tiež slúži na odvrátenie pozornosti od pochybných čachrov jeho kobyly (ale dobre vidieť, aj na včerajšom útoku na Radičovej vlasáča, že kobyla je jeho Achillova päta. Treba ho poriadne vyprovokovať, nech mu len riadne drbne v priamom prenose). Je to len pol roka jeho vlády a všetci máme už pocit, že ten človek končí, že sa to celé o chvíľu zrúti. Je totiž nepredstaviteľné, že takýto človek by tu ešte mohol vládnuť 3,5 roka. Ale keď aj Caligula mohol vládnuť 4 roky, potom ktovie?

Norman

doplnil som do článku fotku bieleho koňa.
Pripomínam, že Matovič je arogantný a bezcharakterný podvodník a podrazák. Jeho vyčínanie za predošlých vlád spôsobilo úpadok slovenskej politiky a už len za to si zaslúži ťažký pád. Aj ako varovanie podobným typom. Dôrazne varujem pred klasickou holubičou zábudlivosťou na zlé. Keby mu malo drbnúť a mal by skončiť ako slintajúci blázon v ústave, a jeho rodina na žobrote na ulici, tak si to zaslúži.