V sobotu bol ďalší protest

V sobotu bol ďalší protest. Nebol som na ňom.

Za prvé má človek aj iné povinnosti či zábavy, za druhé ani som sa nedozvedel, ale ani som nehľadal.

 

Na rozdieľ od fotiek z minulého týždňa, ktoré som robil sám, táto je z webu.

Ako vidno, nebolo tam málo ľudí. Neboli tam už vlajky ĽSNS, čo sa mnohým pozdáva. Čo tam hovorili rečníci neviem, lebo som na to nenarazil - ale ani nebudem hľadať.

Ergo - totálne vyvanutie "občianskej spoločnosti" do stratena.

Zároveň vidno, že demokracia nefunguje ani na uliciach. Ľud sa sám nezdvihne a ak, tak nič nedosiahne a režimu stačí počkať, kym vyvanie ich energia. Toto je explicitná ukážka, ako je naivné veriť v "dobrotu" mocných či v to, že budú hrať hru podľa pravidiel. Rovnako je to ukážka toho, že hrať sa na "občiansku spoločnosť", na nepolitickú spoločnosť, tiež nikam nevedie. To už minulý týždeň tie skupiny v zelených tričkách pod zelenými transparentami boli aspoň dynamické a nepôsobili ovcovito.

Mám dojem, že občianska nespokojnosť sa odtunelovala na bezzubé štekanie proti očkovaniu (na rúška už relatívne prestali štekať). Proste to nie je o spoločnosti 

Ba pravdupovediac, stádo, ktoré začne bučať až keď príde pandémia, ale predtým drží roky hubu a krok, mi ani nepripadá ako perspektívne, na ktoré sa dá spoľahnúť, ani moc sympatické. Má to charakter vrabcov, ktorí keď sú vyplašení, vzlietnu s hrmotom - ale vzápätí sa rýchlo vracajú, usadia  a ďalej držia huby.

Na druhej strane, očividne chýba organizovaná SCHOPNÁ sila, ktorá by masy vedela podchytiť.  A masy treba podchytiť, bez toho je ich energia na nič. Pretože politiku robia jednotlivci a malé dobre organizované menšiny - nikdy nie masy. Treba tu vytvárať skutočné elity, organizované menšiny, ktoré majú lepšie poznanie (ale aj silu). Treba, aby tento proces mal priestor na dozrievanie.

 

 

 
kali

Ono to ide ruka v ruke s tými pendlermi, cestovaním a pomylenou predstavou slobody. Otrokom bola zobraná tá najväčšia odmena a to sú dovolenky a konzum v zahraničí, tak zrazu nejak cítia nespokojnosť. Veď im to celé tie roky tvrdili, že sloboda je len chodiť kde sa im zachce a teraz nejak nemôžu. Zúrivosť je ale aj tak ešte malá a časom oslabne, národ obzvlašť ten Slovenský si zvykne, veď sme nato trénovali tisíc rokov a koniec koncov napríklad také dlhové otroctvo, veď to už nikoho netrápi, proste to tak je a nikto nemá na výber, nikomu nič iné neostáva len sa zadlžiť aby si doprial základnú ľudskú potrebu a to je strechu nad hlavou. Rovnako to bude aj s tým očkovaním, časom sa aj tak postupne väčšina zaočkuje. Ľudia už dávno nevedia čo je sloboda, lebo ju vo svojej podstate nikdy ani nezažili a heslá týchto protestov upozorňujú len na dôsledky ale nikdy nie na príčiny, neni to nič iné iba volanie a prosikanie o to aby ich otroctvo bolo o trošku viac znesitelné.

Norman

si to zas veľmi trefne vystihol. A do slova presne.

Neprekvapuje ma, samozrejme, že my niektorí máme rovnaké videnie sveta, ale sa fakt čudujem, že takých nie je viac.
Veď to nie je až tak zložité, ani na to netreba odvahu. Je to teda moc negatívne-skeptické videnie a ostatní majú stále moc utopické myslenie?

Pripomínam, že ja som ontologický optimista, teda z dľhodobého hľadiska si netreba robiť starosti - ale tieto lokálne konkrétna sú fakt tragické, no, povedzme tragikomické.

slaven1

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/595033-antigenove-testy-opat-robi...

Mi to príde ako nejaká ďalšia vlna arizácie podnikov na Slovensku. Tento krát ich nezatvoria napriamo, ako minulý rok, len vytvoria také podmienky, že platiaca vrstva do nich nebude chcieť/môcť chodiť.

sandro

Ja osobne som to prestal sledovat. Z dovolenky pojdem normalne domov, pocul som, ze sa treba nejako elektronicky prihlasit ci co:) To ma ale fakt nezaujima. Pokial budem chory, tak sa budem samozrejme spravat tak aby som s nikym neprisiel do kontaktu(+ test z krajiny kde som budem samozrejme mat tiez). To je normalne, koronu nepodcenujem. Co sa tyka restik, toto si nalozili vela. Nie je sanca aby sa to ukontrolovalo a nikto to dodrziavat nebude. Netreba sa hned hadzat o zem a hystercit, treba v klude fungovat a stupidnosti ignorovat, momentalne inu cestu nevidim.

Norman

táto hystéria okolo predpisov o covidpase je smiešna - nikdy to nebudú môcť dodržiavať. Ani represiou, ani presvedčením ľudí, že to tak má byť.

buko

Ahoj moj spolubrat v karantene :)

mozem ta z vlastnej skusenosti ubezpecit ze kvalitna dovolenka pri mori urobi pre tvoje zdravie a imunitu mozno viac ako vakcinacia a ze vstupu na Slovensko sa netreba obavat, v tom horsom pripade naozaj budes donuteny vypisat akesi tlacivo. Domov do krajiny aj ludi nizsej kasty este pustaju, do klietky este nezatvaraju ani ich aj s rodinou nezastrelia kdesi v priekope pred hranicou.

Karantenu doma mozes dodrziavat podla vlastneho uvazenia, kontrolovat to ani nevedia, ani nemaju ako. Absolvovat PCR test po 5tich dnoch hradeny statom sa mi zda ako dostatocny dokaz o tvojom zdravi a bezinfekcnosti, ktoru na rozdiel od vakcinovanych vies aj preukazat.

Cize ak niekto zavlecie a rozsiri delta ci iny agresivny variant na Slovensko budu to prave vakcinovani, ktori su oficialne statom podporovani vo falosnej viere ze uz sa im nema co stat a nemaju koho nakazit.

Staci sa pozriet na vyvoj v state Izrael, ktory od zaciatku pandemie "robil vsetko spravne", ockoval tou najlepsou dostupnou mRNA experimentalnou genovou terapiou na trhu a napriek tomu im cisla nakazy zase stupaju.

V aktualnej situacii - zakazovat vstup do restauracie zdravemu cloveku to uz je absurdne ale ako pises treba to proste ignorovat ako dalsie desiatky absurdnych veci ktore autoritarny rezim navymyslal, vymysla a bude vymyslat pre "nase spolocne dobro" Realita je ako ta rodinna nastenka v Peliskoch kde sa pisal jedalnicek (= po novom vyhlaska), ale v trube bolo daco uplne ine, a rodinny zivot bezal v klude dalej :) https://www.youtube.com/watch?v=TRJDubTXs3Y

Náhodný okoloidúci

Matelkova vláda nás, obyvateľov Slovenska, podhodila zahraničným farmafirmám ako referenčnú krajinu na vykonávanie pokusov s experimentálnymi "vakcínami", za ktoré nikto nenesie žiadnu zodpovednosť.
Preto tá šikana, Lekvársky nás chce šikanou a buzeráciou donútiť k účasti na pokusoch - na naše vlastné riziko. To, čo vláda vyvádza, je zrelé na žalobu na Medzinárodný trestný tribunál v Haagu, nútené pokusy na ľuďoch sa hodnotia ako vojnové zločiny a zločiny proti ľudskosti. Teda aspoň v právnom štáte.

No a vyzerá to tak, ako sme písali už dávnejšie - vznik mutácií spôsobujú práve úzko špecializované mRNA-vakcíny, zamerané na vytváranie kópií spike-proteínu. Viac ako polovica mutácií u vírusu totiž vzniká práve v spike-proteíne, ako viac alebo menej úspešný pokus o obídenie "imunity" získanej genetickou "vakcínou".

https://www.hlavnydennik.sk/2021/07/20/mutacie-sars-cov-2-sleduju-predvi...

Aj Čekan to ešte vo februári potvrdil:
http://www.inenoviny.sk/cekan-britska-mutacia-vznikla-experimentovanim-s...

Norman

tiež si myslím, že hlavným dôvodom šírenia sa kriminality sú policajti - čím viac robia opatrení proti zločinu, tým viac sú zločinci rafinovanejší, nútení sa prispôsoboť, zmeniť metódy. Treba policajtov stiahnuť do kacelárií, dvere bytov a aut odomknúť a nechať vykradnúť - akonáhle sa tak stane, záujem zlodejov klesne. Okrem toho - vykrádané sú iba bohaté domy, normálny človek nemá dôvod sa báť, že ho niekto vykradne, že.

Náhodný okoloidúci

Keby si si poriadne prečítal tie dva články, tak by si sa v nich dočítal, že o reálne existujúcich mutáciách sa začalo hovoriť až po začiatku používania experimentálnych vakcín. Problémom je práve ich prílišná špecifickosť, už vzhľadom na to, že vysoká rýchlosť vzniku mutácií u RNA-vírusov je v biológii dávno známa vec. Preto liečba aj prevencia by mali byť nešpecifické a širokospektrálne.

Okrem toho z Tvojej odpovede vyplýva, že nechápeš rozdiel medzi vírusom, biologickou entitou, ktorá sa len nevedome a náhodnými mutáciami a ich selekciou prispôsobuje imunitnej odpovedi svojej obete, a kriminálnikom, ktorý je schopný cieľavedomého plánovania.

Norman

Veta "o reálne existujúcich mutáciách sa začalo hovoriť až po začiatku používania experimentálnych vakcín" znamená, že predtýn mutácie nejestvovali? Naozaj ?? Naozaj toto chceš tvrdiť?
Nové mRNA vakcíny sú riziko, je to celé stále v určitej fáze experimentu a riziko nesie obyvateľstvo - s týmito názormi kritikov súhlasím - ale tieto rádoby vedecké "biochemické dôkazy" sú naozaj pod úroveň. Kde sa v tebe stratil vedecký speticizmus voči rôznym bludným bavanom na webe?

Tá druhá tvoja výčitka, že nechápem rozdiel medzi evolúciou vírusu a evolúciou zločinu - nuž, za prvé sa tomu hovorí alegóría, ale za druhé, ten rozdiel je v podstate zanedbateľný, lebo ako zločin, tak aj mutácie vírusu, fungujú na princípe pokus-omyl-selekcia. Takže naopak, ty nechápeš, že je to v tomto aspekte naozaj to isté.

buko

a toto je inak zaujimava tema.
moj nazor je ze plosna vakcinacia proti virusu ktory sezonne mutuje nielenze nikdy nedokaze virus uplne eradikovat (ako sa to stalo napr. obrnou) ale napomaha, stimuluje vznik agresivnych mutacii, ktore by inak nedostali priestor. Toto vsak nevieme zatial nijako podlozit, kedze vakcinovat sa zacalo od januara a virus je tu s nami rok a pol.
Cize mame tu mozne scenare:

1. Dystopia
Strasenie neustalymi mutaciami a na zaklade toho - kazdorocna, povinna a plosna vakcinacia. monitorovanie obyvatelstva vakcinacnymi pasmi previazane biometriou, data ulozene nezmazatelne v blockchain technologii. postupna strata prav a slobod ktore boli pred kovidom bezne. V digitalnom vakcinacnom preukaze bude kazdy mat desiatky, stovky zaznamov a na casy pred kovidom "ked som siel na koncert a stal tam tri hodiny predstav si to nezaockovany" budu zniet ako z ineho sveta
toto je jeden z krokov ktori predpovedaju kuvici NWO

2. Anarchia
nebude ziaden globalny rad a niektore krajiny budu mat nadalej velmi striktne opatrenia, niektore menej a niektore takmer ziadne.

3. Navrat do normalu
Krajiny, staty sa spamataju, vakciny zostanu ako doplnok a prevencia pre rizikove skupiny. S virusom sa bude dalej zit ako so sezonnou chripkou.

Norman

"Tvoj názor" je to isté, čo tu už bolo skritizované na príklad zločin verzus polícia. Vakcinácia môže byť riziková, málo funkčná a samozrejme jej použitie ovplyvňuje rozšírenie a mutácie vírusu (pretože nejaké eliminuje) ale je naozaj nelogické tvrdiť, že "stimuluje vznik agresivnych mutacii".
Väčšia absurdita sú už len mikročipy vo vakcíne - od toho antivaxeri v poslednom čase nejako upustili.
Ale tak je to vlastne klasický problém, že sa kritika "alternatívy" zameriava na nezmysly, na úkor skutočných problémov spojených s danou vecou. Vakcína je riziková - ale nie je v nej skrytý satan a ani nie je spravená na vykynoženie ľudstva.

buko

vobec si mi nevysvetlil preco je naozaj nelogické tvrdiť, že "stimuluje vznik agresivnych mutacii"

ved to predsa uz bolo vedecky dokazane a nemusim to tu snad obhajovat, ze bakterie su coraz rezistentnejsie voci antibiotikam a samozrejme ze to je priamy dosledok mutacii v ich genome. Taktiez si vedci najskor mysleli ze vynalez antibiotik nas navzdy zbavi bakterialnych infekcii ukazuje sa skor opacny trend..

Preco sa teda odvazujes tvrdit ze v pripade virusov a plosnom, bezprecedentnom ockovani celej planety na dokazatelne sezonne mutujuci virus to bude urcite ine?

Mikrocipy vo vakcine, ktore tu podsuvas, som vobec nezpomenul takze prosim zostanme pri teme a tou je:
Zabrani celoplosne ockovanie sireniu a mutaciam corona virusu, alebo naopak dojde k dalsim mutaciam a ohniskam nakazy co nas v konencnom dosledku vzenie do nekonecneho cyklu nove ohnisko zmutovenej nakazy - lockdown + opatrenia - vakcinacia - dalsia mutacia ?

Obcas mam pocit akoby sa ti ta predstava buducej dystopie ako som ju nacrtol pozdavala.. mam v sak zlu spravu - v tej dystopii weby ako nadhlad budu zrusene medzi prvymi.

Norman

Musíš rozlišovať, medzi "prispôsobovaním sa" a medzi "agresívnosťou". Prirodzene, prebieha určitá selekcia a tak sa útočník, ak má šťastie, prispôsobí obrane. Ale akákoľvek iná vlastnosť, teda napr. tá "agresivita", "nebezpečnosť", "smrtnosť" sa vôbec, ale vôbec nemusia s obrannými mutáciami zvyšovať, zhoršovať.
Práve naopak - všeobecne je známe, že prežívajú umiernené formy choroby, nie tie zabíjajúce, takže s vývojom víru by malo dochádzať k jeho slabším, menej agresívnym verziám.

To platí aj o rezistentnosti baktérií - tie sú rezistentné, ale neznamená, že sú aj agresívnejšie. Chápeš.
K tej antibiotickej rezistentnosti - je to dosť nepríjemná vec, ale čo teraz - nebudeme používať antibiotiká, aby sme nemali v budúcnosti rezistentné kultúry baktérií? Chceš poprieť, že antibiotiká nezachránili predsa len množstvo životov? A aký "opačný trend". Maximálne teda doba antibiotík upadne, vráti sa mierne k predošlému stavu, ale nespôsobí stav horší.

Ináč k antibiotikám treba povedať, že sú ľudia, a je ich asi dosť, čo sú na ne (na niektoré druhy) alergickí a taká alergia môže viesť až k uduseniu sa, až k smrti. Ergo aj antibiotiká sú zlomkovo smrteľne nebezpečné. Každý liek, každá metóda, každý doktor môže byť smrteľne nebezpečný - takže ja som v zásade za prirodzené prírodné liečenia, za čo najmenej zásahov, liečení aj očkovaní. Ale zas treba byť racionálny. Opakujem - nový vírus, nové vakcíny, špinavé motívy, je to celé riziko - ale zas čo zo života ľudstva nie je riziko? Doprava? Bývanie v azbeste? Žranie DDT? Ach, som zabudol, paradoxne sú antivaxinéri často aj proti ekologickým snahám - ale to si protirečí.

Rovno tu treba pripomenúť, že "premorenie" je darwinovská tvrdá metóda, ak niekto chce, tak eugenická. Sú všetky tie blačiace tetky za selekciu, prírodný výber toho, čo je fit? Vážne? No, to sa Mengele poteší, že mal predsa len Recht. :-)

---
Či očkovanie pomôže, to nik nevie. Vírusy ako ebola a podobné sa nepodarilo odstrániť očkovaním. Plošné plné očkovanie môže byť VEĽMI rizikové, ale určite nie kvôli tomu, že by ono rozdúchavalo horšie verzie vírusu. To je podľa mňa blbosť na dosť podobnej úrovni, ako tie mikročipy.

Či sa mi tieto tendencie pozdávajú? Mám plakať? Raz ma tu obviňujete, že sa bojím, a keď vás pošlem s rehotom do fiče, tak plačete, že ma tá situácia akosi nermúti. Ja som tu písal pred vyše rokom, že pandémia v Čine trvala pár mesiacov, a tak sa môže vyriešiť aj u nás. Nie, treba cestovať, pendlovať, premorovať. Ak je oslovi dobre, ide na ľad tancovať. Tak teraz majú pendleri, čo chceli. Nemáme čínske riešenie a čínsku pohodu, lebo Západ je ZHNITÝ, ľudia sú vo veľkom percente ZDEGENEROVANI, sú bez vôle, rozumu, charakteru - no čo už narobím.

buko

ano mutaciami virus slabne, to sa vie.
silna mutacia nie je evolucne uspesna, pretoze virus zahubi aj s hostitelom kym sa stihne rozsirit.
umelo plosne podana vakcina vsak zasahuje do tejto prirodzenej evolucie a moze to mat aj takyto efekt aky je popisany v Marekovej chorobe, ktora postihuje hydinu
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Marek%27s_disease
Mne to dava perfektnu logiku ze virus sa po vakcinacii sprava presne takto (podobnost s Covidom cisto nahodna)

The Marek's disease vaccine is a leaky vaccine, which means that only the symptoms of the disease are prevented.[12] Infection of the host and the transmission of the virus are not inhibited by the vaccine. This contrasts with most other vaccines, where infection of the host is prevented. Under normal conditions, highly virulent strains of the virus are not selected. A highly virulent strain would kill the host before the virus would have an opportunity to transmit to other potential hosts and replicate. Thus, less virulent strains are selected. These strains are virulent enough to induce symptoms but not enough to kill the host, allowing further transmission. However, the leaky vaccine changes this evolutionary pressure and permits the evolution of highly virulent strains.[13] The vaccine's inability to prevent infection and transmission allows the spread of highly virulent strains among vaccinated chickens. The fitness of the more virulent strains is increased by the vaccine.

Budu z nas kurence ktore budu odkazane na kazdosezonny stempel do vakinacneho pasu, inak pokapeme?

Norman

Základná veta pre našu tému:
Vaccination is the only known method to prevent the development of tumors when chickens are infected with the virus

Ale súhlasím, že hneď nasledujúca :
However, administration of the vaccine does not prevent an infected bird from shedding the virus,[3] though it does reduce the amount of virus shed in the dander, hence reducing horizontal spread of the disease.

... ukazuje na ten problém, že pri takto len čiastočne funkčnej vakcinácii sú vakcinovaní prenášači. A to prenášači nebezpečnejší, lebo oni sami sú odolní, bez príznakov. Sú to vlastne bacilonosiči.
Tento argument 2 sa tiež objavuje v protivakcinačných textoch a TEN považujem za racionálny.

Súhlasím aj s tvojou pointou, že
The evolution of Marek's disease due to vaccination has had a profound effect on the poultry industry. All chickens across the globe are now vaccinated against Marek's disease (birds hatched in private flocks for laying or exhibition are rarely vaccinated). Highly virulent strains have been selected to the point that any chicken that is unvaccinated will die if infected.
Predstava, že všetci nevakcinovaní zomrú ako kurčatá nie je pekná.
Ale ten vírus nezmutoval do takého stavu kvôli vakcínam - v podstate bol pre kurčatá vždy dosť fatálny, nie? Problém je v tom, že tá vakcína je SLABÁ.

No ale aspoň sme sa ako tak pochopili.
Ja súhlasím, že PLOŠNÁ nevyskúšaná vakcinácia je naozaj dosť veľké riziko - pre jednotlivca, aj pre populáciu. Ale to vôbec neznamená, že je je (táto, konkrétna) naozaj nefunkčná, či dokonca zlá.

Súčasný antivakcinačný sentiment je vyvolaný hlavne plošným testovaním. Populácia reaguje s oneskorením, mala reagovať pri testovaní, ale prevalilo sa to teraz. Nikde nie je také odmietanie "dobrovoľnosti" očkovania ako na Slovensku, pretože národ si pamätá dve tri kolá plošného testovania-ponižovania.

(ja mám dosť nadhľad, mám ten prepych, že nie som ani testovaný, ani vakcinovaný (aspoň zatiaľ, ani prihlásený). Ale nemožno to vidieť čiernobielo.).

buko

som rad ze sme sa pochopili a vysvetlili si to
plosnu vakcinaciu tak ako sa hystericky riesi nielen u nas preto nepovazujem za spravnu cestu
chapem ze zbedacene a intelektualne ploche Slovensko s nedostakom nemocnic a personalu na liecenie a boj s epidemiou ani nema velmi na vyber - ako verit, ze plosna vakcina je ta carovna zachrana ktora odvrati situaciu so zimy, ked v Nitre prerabali zimny stadion na marnicu.

nepochybujem ani ze medzi pro-waxermi je mnoho dobrych ludi, ktori uprimne veria ze to je riesenie. Bohuzial az prilis casto plati to zname "cesta do pekla je dlazdena dobrymi umyslami"

sam niesom antivaxer, ale som v tomto skor skeptik, hranie sa na Boha a kontrolora prirody sa casto nevyplaca a priroda odvracia tieto snahy ako bumerang.

slaven1

Nezarobia na Iveremektíne ani majitelia redakcií predajných presstitútok. Na "vakcínach" áno.

"MUDr. Janeková: Ivermektín pomohol všetkým mojim pacientom. Účelovo sa medializujú zlé štúdie"
https://www.hlavnydennik.sk/2021/07/25/mudr-janekova-ivermektin-pomohol-...

O vírus tu nejde. S digitálnymi covid pasmi je to zavádzanie elektro-bankového koncentráku. Písal som o tom už viac ako rok dozadu :)

Na jeseň v USA reálna 15 - 20% inflácia. Mutácia "economica" covidu-19 požiara hospodárstva krajín Západu. Za čo všetko môžu tie špiny neočkované :D :D

The Republican governor of Alabama has said it is “time to start blaming the unvaccinated folks”
Guvernérka za Alabamu (R) požartovala: "čas začať viniť nevakcinovaných".
https://www.theguardian.com/us-news/2021/jul/23/kay-ivey-republican-blam...

Norman

nie, keď irónia, tak "za všetko môže (umelý/nejestvujúci) covid"
Zhadzovať všetky problémy a neželané posuvy v spoločnosti na "aféru covid", či už z jednej alebo druhej strany, je práve tá blbosť (či už jednej alebo druhej strany).
Napríklad "elektro-bankový koncentrák" tu už je zavádzaný (vraj) desaťročia, a rôzni exhibicionisti okolo toho onanujú tiež už tie desaťročia. V čom je to chybné? V tom, že ľudí nezotročuje nejaká moderná elektronická technika, ale sú zotročení už samotným konceptom "banky". Elektronika to len úmerne pritvrdzuje. Posratý covid v tom nehrá žiadnu, ale ŽIADNU rolu.

buko

nezavisle, striktne vedeckymi studiami potvrdene analyzy liecby covid nezavislymi vedcami z celeho sveta
https://c19early.com/
jednou z vitaznych kombincii sa naozaj ukazuje byt Ivermectin + Vitamin D
argumenty v prospech celoplosnej vakciancie aj v suvislosti s novymi datami z Izraelu, Islandu, UK, Malty akosi slabnu..
V US sa ohanaju akousi spravou, ze 95% ludi hospitalizovanych s takzym priebehom bolo neockovanych, ked sa vsak chces dostat k medicinskym datam na zaklade ktorych to bolo vyslovene, nevies.. sprava vsak oblieta svet a veselo s nou operuju aj rozni mediami milovani pofiderni pro-waxeri, rozne Jarcusky, Krcmery a Sabaky

Virus a jeho nebezpecenstvo pre populaciu je veru nic v porovnani s tym co sa chysta ak sa scenar naplni. Vakcinacne digitalne preukazy je zaciatok. Digitalne peniaze je Grande finale. Great Reset. Digitalne peniaze nebudu len o tom ze to budu digitalne jednotky a nuly (to su zu aj teraz). Bude to hlavne o tom ze kazdy jeden peniaz bude pod absolutnou kontrolou centralnej entity ktora ho vydava. To umoznuje prostrednictvom penazi ovladat vsetky diania v spolocnosti.
Kladne urocenie pre tych dobrych, zaporne urocenie pre tych zlych. Rozdavanie penazi pre poslusnych. Zdanenie automaticky bez nutnosti cosi deklarovat lebo kazdy prijem a vydaj bude viditelny. Nebol si na povinnej kazdorocnej covid vakcinacii? - Tvoj ucet je zmrazeny na 5 dni kym nedojde k naprave. A tak dalej, moznosti je nekonecno.

Ano, je to mozno privelke konspiracne susto. Ale to by bolo aj keby som v 2019 niekomu vysvetloval ze na jesen 2021 ta nepustia do restauracie alebo do divadla lebo aj ked si preukazatelne zdravy, nemas statom - zakonom - nariadenu vakcinaciu proti nadchovemu koronavirusu.

kali

Ano, je dosť možné, že to tak bude, ale to je nevyhnutný dôsledok kapitalizmu a technologického rozvoja spoločnosti postavenej práve na kapitalistických principoch, s tým naozaj covid nič nemá, maximálne tak iba tento proces urýchli. Zárodky tejto totality boli položené už dávno, keď si západný svet povedal, že demokracia je tá najlepšia forma vlády, keď ekonomický rast sa stal tou najväčšou hodnotou a modlou, keď masy uverili tomu, že sloboda je konzum a pohybovať sa z miesta A do miesta B, keď individualizmus sa stal dôležitejším ako záujmy celku. A teraz v dobe, keď systém odkrýva svoju podstatu, keď je spoločnosť dávno hierarchizovaná a jej štruktúra je daná a postavenie jednotlivcov v nej určené niekto ide hulákať, že nám idú brať slobodu a zotročiť nás. Do teraz keď bolo možné participovať na výhodách ktoré tento moloch vyprodukoval to nevadilo? Boli ste opitý rožkom, nakrmení jak svine pred porážkou, a s radosťou sa všeci v tom chlieve ešte rochnili, že jak im je úžasne. Dokonca to začali tak milovať, že to chcú späť. Ano, všeci tí nespokojní ľudia ktorí teraz majú plnú hubu covidtotality a digitalneho koncentráku nechcú skutočnú slobodu, chcú len konzumovať tak jak pred tým, konzumovať čo možno najanarchistickejšie, lebo predsa to je predstava slobody dnešného človeka.

Norman

To, že máme rovnaké pohľady a hodnoty, sme už zistili, je to výnimočné, ale sa stáva.
Čo ale naozaj oceňujem, to je to, že niekto sa vyjadrí radikálnejšie, ako ja, a teda mám ten pocit úľavy - to je ono, to je to, čo som zrejme podvedome mal sám zábrany napísať, ale je dobre, že je to povedané.
Konkrétne zopakujem:

... Boli ste opitý rožkom, nakrmení jak svine pred porážkou, a s radosťou sa všeci v tom chlieve ešte rochnili, že jak im je úžasne. Dokonca to začali tak milovať, že to chcú späť. Ano, všeci tí nespokojní ľudia ktorí teraz majú plnú hubu covidtotality a digitalneho koncentráku nechcú skutočnú slobodu, chcú len konzumovať tak jak pred tým, konzumovať čo možno najanarchistickejšie,

To je ten bod. V podstate takmer všetkým tým anticoviďákom chýba len ten ich bývalý chliev.

buko

nehnevaj sa ale toto su len take vseobjimajuce negativne blaboly od stola na temu "tak vam treba" ktore absolutne nic neriesia.
To aj svoje dieta v ramci vychovy ak urobi chybu, tak na neho nakricis, zdrbes ho a povies mu ake je od narodenia sproste?

Hodit vsetkych do jedneho vreca a onalepkovat, to je uplne to najhorsie co sa da spravit. Ak si si nevsimol, ti co chcu konzumovat ako predtym su presni ti isti co na 100% zeru medialny narativ, idu sa vakcinovat a nezabudnu to celemu svetu dat najavo, idu dovolenkovat, etc.

A potom je tu (pomerne) velka skupina tych, co konzumovat ako predtym nechcu a ani nechcu byt sucastou novej digitalnej totality.

Co teda vlastne navrhujes?

skus teda aspon zadefinovat tu "skutocnu slobodu" o ktoru sme prisli uz davno, co to je?
A teda zrejme uz nema zmysel nic robit iba fatalisticky prijat aj ten digitalny koncentrak a obcas si zasomrat ako na obrazku?

kali

Účelom môjho komentu nebolo podať riešenie, ale len opísať realitu aj keď tvrdú a neprijemnú, tak potrebnú na pochopenie súvislostí a príčiny. Poviem to teraz velmi jasne a polopate. Ľudstvo, hlavne európske je zotročené minimálne od začiatku druhej polovici 20 storočia a to formou dlhového monetárneho systému kontrolovaným nadnárodnými finančnými konglomerátmi a bankami, kde základy boli položene Brettonwoodskou menovou dohodou. Toto je hlavná príčina dnešných problémov, všetko ostatné sú len dôsledky tohto systému ktoré nie a nie si národy uvedomiť. Dôvody sú jasné, je to akási forma štokholmského syndrómu, otroci sa stali príliš zavislými od svojích pánov, kúpili si ich, zdomestikovali ich, poskytli im rôzne výhody ktoré predstavuje kapitalistický svet, ako je materializmus, konzum, plytké užívanie si života modifikované na ilúziu slobody.
Takže, prosím ťa, ak teraz niekto sa cíti prekvapený a dotknutý, že mu je upierané nejaké právo (zväčša týkajuce sa konzumu), neni to tým, že ho niekto chce zotročiť nejakým digitálnym covid pasom a koncentrákom, ale preto, že doteraz mu to právo bolo dovolené. A to, že teraz to právo chce späť, a protestuje a demonštruje, nehnevaj sa na mňa, neni nič iné iba žobranie o väčšiu klietku na ktorú bol zvyknutý.

buko

popisal si to spravne a nemam dovod s tym nesuhlasit.
Co sa teraz deje a chysta je bezprecedentne (za nasich zivotov) zadlzovanie, tlacenie penazi a nasledne inflacia

https://wolfstreet.com/2021/02/17/who-bought-the-4-5-trillion-added-in-o...

Takze ano, system sa zacne samocistit, ale pod kontrolou stale tych istych otrokarov ktori to v druhej polovici XX storocia zacali.

Norman

Za prvé - aby sme urobili čiaru: digitálne peniaze nemajú nič spoločné s covidom. Absolútne nič.

Za druhé - včera bol vstup o digitálnych peniazoch v bežných správach. Toľko k utajenosti tohto "projektu". Je to úplne iná témea, aj keď zaujímavejšia, ako covid či iná pandémia.

A už ako nepodstatné posledné: epidemické predpisy a nariadenia, zákony, jestvovali vždy a všade. nakrútili sa desiatky v podstate svetovoznámych filmov či kníh o hrozbe epidémie, kde nielen ž ebolo ľuďom zakázané vstúpiť do reštaurácie, ale boli bombardované celé nakazené mestá - takže nehovor, že v roku 2019 by tomu nik neveril. Skôr sa dá povedať, že iba ignorant by bol či je prekvapený. Asi tak, ako by bol ignorant odmietavý, keby sme mu pred mesiacom povedali, že v Nemecku (a kdekoľvek v Európe) môže úplne nečakane za pár desiatok minút spadnúť toľko vody, že doslovne zničí mestá a štruktúru za miliardy a miliardy (o biomase hladkej opice ani nehovoriac). A ajhľa, dnes je to známa realita.

buko

neviem do akej miery sa rozumies problematike ale ja to sledujem uz asi od 2017 a adopcia kryptomien a kryptoaktiv (co moze byt aj digitalny vakcinacny pas) je naozaj na spadnutie.
Nikto tu nevravi o utajeni, ved Bitcoin je tu uz vyse 10 rokov a vsetko sa komunikuje pomerne transparentne - to je vsak inkubator, pieskovisko pre siroku populaciu. To co sa paralelne pripravuje za zavretymi dverami (financie, bich tech, vlady) samozrejme nevidime az kym sa oni tak nerozhodnu.

Digitalne peniaze samozrejme maju spolocne s covidom mnoho:
- maju ambiciu pouzivat rovnaku blockchain technologiu aka ma byt pouzita na trackovanie covid informacii
- covid akceleroval digitalny biznis a presun do digitalneho sveta odhadom o 5 a viac rokov

jeden velmi realny priklad za vsetky
https://www.algorand.com/algorand%27s%20approach%20to%20COVID-19%20Traci...

Covid nas chtiac-nechtiac presunul do digitalneho sveta a peniaze budu nasledovat.
Dalsi krok bude "zjednodusenie" v podobe implantovaneho mikrocipu, ktory nahradi archaicke smartphony.

Norman

1- "Digitálne peniaze" používajú nejakú technolóogiu, a "covid pas", možno, bude používať "podobnú". Ale to neznamená, že spolu majú niečo spoločné, a už vôbec nie, že by "digitálne peniaze" potrebovali covid cirkus. Skôr naopak, je to dôkaz, že všetko to povedzme "negatívne" tu už bolo pred covidom.

2- Covid posunul viacero vecí, ale tie by tam išli aj bez neho.
Takže je to naopak - peniaze nás už dávno presunuli do otrockého sveta a covid už k tomu ani nemá čo dodať.

V Číne svoje sociálne-digitálne technológie použili na rýchle a efektívne potlačenie covidu. Ergo - technológia je dobrá alebo zlá podľa toho, v koho rukách sa ocitne. Technológie nie sú zlé až tieto, digitálne, ale technológie celej industriálnej doby bolo jedno veľké svinstvo - veď pozri, už sa prakticky nepoužívajú, sú považované za škodlivé, jedovaté, neudržateľné.

Ja vôbec nevidím, ž eby nás covid presunul do digitálneho sveta. Kde? Veď to sú a boli len fantazmagórie - o trasovaní a covid pasoch. V reále slúži mobil len ako ukazovač dokumentov. Ale hovorím, fóbiu či oprávnený strach pred digitálnou technológiou - to je dobrí téma, ale téma mimo covid, Bola tu pred covidom a bola by tu zaručene aj bez covidu.

Norman

A čo, ty si tam bol?
Nebol? A čo si zas robil?
Kto tam bol, nech napíše.

Ja som sa chcel prejsť okolo, aby som videl, ako budú obhadzovať poslancov vajcami, ako sľúbili, ale niečo mi do toho prišlo. Ale som rád, že som nestrácal čas, lebo nič také sa nedialo, zas nesplnili sľuby. Ani jedného poslanca nezasiahli, ani jedného neobhadzovali tým kečupom, čo Kotleba kázal priniesť.
Demonštrácia má byť ukážkou sily, nie slabosti. Zas len vyplakávali a prosili o to, aby im páni troška povolili obojok. Títo šaškári nebojujú proti nepriateľom, nepovedia ľuďom podstatnú pravdu - oni len vreštia covid, covid, covid. Presne toto mocní sveta z nich chceli mať.
Ja si počkám, kedy bude takto vrešťať stredná trieda. To začne skutočná zábava. Toto je o ničom, stále ti istí demonštrační turisti. Väčšinu poznám už podľa ksichtu, tých najviac chronických osobne.
A ešte platí, ako tam jedna vrešťala - kde sú naši chlapi? No kde sú? Dôchodcovia a baby v domácnosti veru nenaženú nikomu strach.

slaven1

Dobrá otázka. V piatok som odovzdal robotu na ktorej som pracoval 5 tyždňov. Fu konečne. Už sa mi o tom snívalo :)

...

Tak zase nemôžeš byť na každej akcii v BA. Táto bola dobre zdokumentovaná. Okrem Jurečku ju prenášala cez YT aj redakcia HN. Tí spravili video prenos aj z blokády v Rajke.

https://www.youtube.com/watch?v=kpQ50bh_iyg Parlament
https://www.youtube.com/watch?v=p_W9E4zdCRg Rajka

Norman

potom tie akcie aj tak vyzerajú, bez vedenia :)

slaven1

Vedenie v zmysle, niekto, kto rozdáva inštrukcie, je vo včerajšom výkone silno prítomné. Jasne vyplnili niekoho plán. Vzhľadom na rozsah zla vyplnili príkazy síl, ktorých cieľom je naštvať ľudí (rozbiť EÚ) vo viacerých krajinách. O vírus nejde.

Žiadna vážna „pandémia“ minulý rok neprebiehala. Keby áno, tak dávno by zoštátnili súkromné zdravotné zariadenia (nemocnice..). Nič také sa nestalo.

Ostatne, zoštátniť ukradnuté nemocnice bude tak či tak treba. A aj školy.

https://www.rt.com/news/530171-covid-health-pass-protest-rome/

slaven1

áno, referenčná krajina. Viď ten pokus Lengvardského keď MZSR pod jeho vedením dovolilo na Slovensku ako prvej krajine minimálne v EU opichať génovou terapiou deti vo veku 5 - 11 rokov.

Norman

za časť tých 13 000 ľudí, čo má na svedomí?
Ešte nie?
Smutné.

sandro

Ze sa tu aj ukazes! no ja nie som daleko od toho byt vyssou kastou ako si ty. V krvi mi koluje uz jeden Sputnik a chystam sa na druhy po prichode. Neodolal som nedat si ho po po tej sialenej medialnej jazde, snad ma to nezabije. Sputnik je ale dizajnovo asi najlepsia vakcina, ma ju uz aj zopar vyznamnych ludi. Napriklad Ja a Putin :)

buko

moc sa tu neukazujem a veru citam uz len sporadicky.
no Sputnik je dobra volba, asi najlepsia z toho co bolo k dispozicii. Aspon mozes ist pozriet papeza. Aj ked neviem ci po jednej davne neregistrovanou vakcinou ta pustia. A ci by si vobec siel? :)
Bohuzial Sputnik uz takmer expiroval a navyse ho media propaguju ako "neregistrovanu vakcinu" takze velmi zle PR. Jednuducho ho stopili a tu bolo krasne vidiet ci ide naozaj o zdravie a zivoty alebo o mocenske zaujmy.

Prajem vela zdaru a optimizmu, aj ked je to tazke. V Sydney teraz zatvorili 900.000 ludi kvoli dalsej "vlne". Pribudol im dalsi mrtvy. dokopy maju uz troch... 900.000 ludi zamknutych doma.

sandro

Na tohto Satana pojdu len skutocne presvedceni satanisti.

Norman

Možno tie čísla nechceš pochopiť, ale tak vidíš - robí sa to aj tam, lockdowny, - a VĎAKA tomu tam majú POKOJ. Takže očividne im to pomáha, aj keď sa to tebe zdá absurdné. Kto asi má pravdu - ty, čo tú tématiku pozeráš len ako z rýchlika a nie si v kontakte s problémami, alebo oni, čo majú na starosť situáciu celého toho kontinentu?

buko

urcite, ak tie stovky tisic dospelych a deti, kde pravdepodobnost ich fatality v pripade nakazenia je nizsia ako 0.02% zavreti doma ako v klietke na dalsie tyzdne maju POKOJ aby v Sydney nezomrel aj stvrty komorbidny pacient po 80ke tak potom moja a tvoja definicia pokoja sa znacne lisi.
Konecnym cielom je zrejme dosiahnut aby uz nik viac nezomieral - porucime vetru, desti.

Norman

My tu nevieme, čo presne lockdown tam znamená, nie sú asi "zavretí doma". V Austrálii majú skúsenosti s inváziami cudzých druhov živočíchov, aj infekcií a choroôb - zatiaľ sa im oplatilo byť prísny.
Ty si myslíš, že sú blbí a rozumejú tomu zle? Alebo si myslíš, že je v tom zlý zámer?

Zlý zámer nemá logiku a, opakujem, predpokladať, že o tom vedia menej, ako ty alebo my, je absurdné.
Tak čo vlastne?
Paranoja, kričanie len pre kričanie, alebo na čom je založená táto kritika Austrálanov?

mnkr

ti maju, ako to raz povedala jedna moja spolucestujuca "island mentality". Nic proti, lenze...ked sa cely svet casom akosi premori ....budu stale "fortress Australia" s povinnou karantenou prichodzich atd? Dokedy? Aby to potom neexplodovalo, ked ostatny svet bude uz ako tak ok...teda ak bude

buko

Ano ked vsetko zavrieme izolujeme sa a nikoho nepustime tak mame velku sancu ze virus nepreklzne.

Ale za aku cenu? lockdown ktory zaviedli aktualne v australii je neadekvatne a neproporcne opatrenie, maju tam len "pripady" takmer ziadne umrtia a prazdne nemocnice.

https://www.rt.com/news/530425-sydney-extends-lockdown-month/

Berejiklian insisted that “vaccination is the key to our freedom” on Tuesday, suggesting the lockdowns would only be lifted as the vaccine roll-out picks up steam.

“I want August to be the month where everyone comes forward to get the jab,” she said. “That is key to us being able to see what September looks like. I don’t think anyone can deny that the vaccination rate is absolutely key to how we live life in NSW.”

Strategia je jasna: zavrime stado a ked uz bude becat a slapat si po hlavach tak mu ponuknime zachranu a slobodu v podobe vakciny. Ziadna ina alternativa sa nepripusta.