Preferencie a perspektívy leto 2019

Boli zverejnené aktuálne preferencie pre parlamentné voľby.

 

 

Nezáleží na nejakých percentách hore dole. Problém nie je v tom, ako ľudia volia, ale v niečom inom. Ľudia sa snažia, ale problém je, ako je s ich hlasmi naložené.

Poďme postupne.
Prvá strana Smer okolo 20%. Ľudia volia stranu, ktorá by sa mohla zastávať bežných pracujúcich ľudí pred korporáciami. Vidia možnosť v ľavicovo-stredovej strane.

Výsledok? Smeráci nerobia pre nich, ale zvádzajú žabomyšie vojny s novinárskymi kurvami. Namiesto konštruktívnej výstavby samostatného štátu sa Smer váľa v blate ideologického boja proti nespokojnej časti národa. Napriek niektorým pozitívnym výsledkom Smer nedokázal zabrániť totálnej nadvláde korporácií na Slovensku, ktoré prenikli aj priamo do vedenia Smeru.

Druhá v poradí ĽSNS - skoro pekných 15%. Títo ľudia volia tú maximálne alternatívnu stranu. Výsledok? Je to strana, ktorá sa nikdy zatiaľ nevedela dohodnúť ani s domácou alternatívou, nieto so stranami v zahraničí. Strana, ktorá neustále s niečím bojuje, namiesto aby prezentovala pozitívnu víziu, ktorá by bola aspoň trocha reálna. Samozrejme, že to nie je len chyba ĽSNS, ale veci verejné nie sú len o exhibícii - nato stačia liberáli a podobní úchyli.

Tretia je SNS. Slovenská národná strana s formálnou tradíciou. Volia ju asi ľudia, čo nesledujú žiadne dianie - ale immerhin má SNS svojich až 10%. Jej voliči za to nedostanú nič. Nič, ale číročisté nič.

To štvrté je nová strana globalistov. Je to voľba naivných, voľba detí a nedospelých jedincov. Na rozdieľ od predošlých to voliči tejto strany ani nemôžu myslieť vážne. Ale možno - chcú "zmenu" - z dažďa pod odkvap.

Piata je Sme rodina. To je strana, ktorá v minulých voľbách nachytala nespokojných alternatívcov, ktorým sa štýl kotleba zdal slepou uličkou. Určite ich volili a stále mienia voliť ľudia, ktorí chcú bystré a nenásilné zmeny. Výsledok? Dostanú len zámerný podvod, pretože to, čomu uverili, nie je nič iné, než podvod.

Až potom sú zas ako tak typické naozajstné globalistické strany - SaS, Olano, Žaludi. A ešte KDH a podobné religion politikum.

Zrátané vidíme, že prvé 4 strany pre ľudí, mysliacich to dobre (Smer, ĽSNS, SNS, Sme rodina), by dostali okolo 60% hlasov. K tomu ešte nejakých 10% hlasov z druhého konca grafu, spomínaní kresťania by aspoň toľko mohli dať. To by bolo dosť pre zdravý vývoj Slovenska. Ľudia sa snažia voliť dobre - ale strany ich vždy oklamú a sklamú.

Aj z prieskumu teda vidno, že ľudia na Slovensku prirodzene vedia, čo je vo veci a aká politika by bola pre nich. Ale vládnu tu masmédia. A za nimi korporácie, ktoré majú dosť zdrojov, aby do ulíc vyhnali nejaké tisíce mladých sfetovaných debilov a zohrali cirkus. Kvôli týmto pouličným žubrienkam trpí celé Slovensko.



Perspektívy

 

Ľudia sú teda ako tak normálni, ale v partajokracii nemajú šancu presadiť svoje a zachrániť tak seba a svoje deti.
Režim sa už 30 rokov drží svojej zlej dráhy prikázanej globalistami a kým sa nevykolají, nezmení sa to.

Toto ale nie je výzva na revolúciu, revolúcie a iné zločiny robia oni, anglosionistickí radikáli - toto je naopak varovanie pred revolučným krachom, ktorý nastane.

Ak by som nakoniec predsa len dal nejakú radu, tak len postupne jednoducho zavádzať vládu prostého a efektívneho zákona, vládu zákona ľudu. Treba graduálne tvoriť zdravé prvky a eliminovať nezaujímavý odpad. Krok za krokom. A zas.
Každý jeden krok je v takom procese skutočné potešenie.
Kto nechápe a nemá radosť zo samotného tohto procesu, nikdy ju nebude mať ani z nejakého záverečného víťazstva.

Tento čas, ktorý zažívame, je síce zasa raz jedno veľké smradľavé hnojisko - ale práve z takých vzniká nová zeleň. Ani keby som mohol, neapeloval by som plošne na ľudí, aby to pochopili - aj tak by slepí nedokázali pochopiť dúhu. Chcem len nemožné: vedieť, koľkí z populácie to takto pozitívne vidia. Koľkí budú mať radosť z doby, čo nastáva.
Tým nedržím palce, to nepotrebujú - tým proste vopred gratulujem k zážitkom.
Ostatní im môžu len závidieť :-)

 

 

 

 

0
Roland Edvardsen

Obávam sa, že ten prieskum je ešte celkom pozitívny a voličov globalistických strán tu bude viac. Ale do volieb je ešte ďaleko a ešte sa karty môžu všelijak zamiešať.

Pamätám si, že po voľbách v r. 2016 aj tu na Nadhľade panovala celkom pozitívna nálada, celkom sa očakávali nejaké zmeny. A vidíme ako sa to celé vyvinulo.

Krátko ku stranám, ktoré by som zvažoval voliť:

1. Smer: Bohužiaľ, základná chyba bola Ficova slabosť v tom ako si k sebe pustil a hýčkal na jednej strane kšeftársko-gangsterské typy ako Kaliňák (zbytočné kauzy, ktoré právom iritovali národ) a na druhej globalistických agentov ako Lajčák (a s tým spojené typické smerácke hranie na dve strany, niečo iné v Bruseli, iné doma). A aj preto má dnes okolo 20% a nie 40%. Smer vie ako tak vládnuť, robiť istý balans a mal potenciál stmeliť spoločnosť, ale bohužiaľ premrhal svoje šance. A Blahov agresívny (anti-globalistický) marxizmus to už nespasí (ale to už sme okomentovali) - skôr to inteligentných ľudí môže odradiť.

2. LSNS: Ja ti neviem...proste im neviem prísť na chuť. To, že majú také vysoké preferencie musí byť naozaj už znak istého pocitu zúfalosti u ľudí (a znechutenia a nedostatočného výberu). Základný problém si tiež napísal: pôsobia mrzuto, stále sú proti niečomu namiesto toho, aby sa snažili skôr byť za niečo. Za ten čas čo pôsobia v parlamente som zaregistroval len málo skutočne pozitívnych a realistických návrhov, za to niekoľko zbytočných až škodlivých od nich. A čo vlastne s nimi dokým nechcú spolupracovať s inými? Načo potom sú? K čomu sú?

3. SNS: Danko sa príliš zdiskreditoval a to až tak, že by ma neprekvapilo, ak by sa nakoniec do parlamentu ani nedostali. SNS by však bola škoda, lebo napriek všetkým chybám je potrebné aj uznať, že občas dokázali skorigovať koalíciu správnym smerom. A teraz narážam v prvom rade a predovšetkým na Migračný pakt.

4. Sme rodina: Tu je stále záhada čo presne chcú a ku komu sa nakoniec po voľbách pridajú. Ja som raz napísal, že Sme rodina sú niečo ako umiernenejší a inteligentnejšie pôsobiaci kotlebovci (aj keď Kollár je strašne žumpoidný typ), ktorých by som možno aj volil. Len bohužiaľ je celkom očividné, že je to podvod. A dokým je tu riziko, že by išli s globalistami (PS, žaľudi, KDH, Sas), tak nie je o čom.

Tak to by bolo v skratke všetko. Len dodám, že dúfam v to, aby Harabin neurobil tú blbosť, že založí nejakú novú stranu. Nie, dostal ponuku od kotlebovcov, a ak to myslí seriózne, mal by ju prijať.

Ľubov

https://www.hlavnespravy.sk/eduard-chmelar-chce-zalozit-nove-politicke-h...

teraz aktuálne,ráno to ešte nebolo. Tak Socialisti. Ostáva zhruba 55 % nerozhodnutých,resp.tých,čo voliť nechodia... ostáva 9 mesiacov do volieb. Aké symbolické

Roland Edvardsen

Hej, už som to zachytil. No, Blaha už má kam ísť, ak ho nakoniec vykopnú zo Smeru. :-)
Ale vážne, nie, nie a ešte raz nie. Chmelár sa jednoducho zase nezaprel. Je to jedna nenapraviteľná naivka, ktorá zase dopadne rovnako ako vždy: nula bodov.

Ľubov

Prečo Kiska tak túži po mandáte poslanca,chápeme. Ale prečo Chmelár? Prečo "nováčik" Beblavý? Dokonca mám silné tušenie,že o svoj kus žvanca sa bude hlásiť aj Mikloš s Dzurindom.-). Motivácia však bude skôr podobná tej Kiskovej. Trump totiž stále žije !

Uvidíme,ako voliči zareagujú na salámovú metódu s pedofíliou. Overtonovo okno sa však otvára aj niekde inde.
Začíneme mať toho dosť !

Norman

Strany robia hlupáci, ktorí na to majú. Politická scéna sa zaplňa nielen u nás zbohatlíkmi - Kiska, Danko (stranu si doslovne kúpil, dá sa povedať), Kollár, Truban, Beblavý (dieťa privatizérov), v Smere ich je niekoľko, Hlina ... to všetko sú zbohatlíci ešte pred tým, než vstúpili do politiky.
Bez milionov a milionov nemá Chmelár šancu, aj keby sa tomu venoval (čo nebude).A tá jeho ľavicová mládež - tuposťou sa od slniečkárov ničím nelíši. Beznádejné.

Ľubov

nechce dávať,on ich chce ,skôr si myslím,-dostávať.-). A bonusy k tomu.
Ak uvažuje tak,že osloví 5 % z pasívnych,bohate mu to bude stačiť.

Norman

Ako by ich mohol osloviť? Akým jazykom on vlastne hovorí ? Akademickou čínštinou?
Na stranu a voľby potrebuje invistície. Ako kandidát prezidenta zas vyhorel. On sa dá počúvať, ale rozumie mu a zaujíma to asi len zlomok percenta ľudí.

Norman

Jasné, že tento prieskum vychádza pozitívne, ale dal som hneď na začiatku, že o nejakých pár percentách hore dole sa nebudeme baviť.
Celé by som to zopakoval tak, že ľudia sa prudko nemenia a ak dôjde niekedy k zvláštnym javom (Čaputová), tak je to len kvôli rafinovaným predvolebným tlakom, ktoré nie sú trvalé. Preto sionisti pred každými voľbami zakladajú nové strany (ANO, Sme Rodina, Sieť, PS ... aby sme spomenuli len niektoré). Nedokážu tak ľahko zmeniť ľudí, dokážu ich len momentálne oklamať - to je pointa.

Čo sa týka 2016, to sa nacionalisti dostali do parlamentu, ale že by sme boli nejako optimistickí? To azda nie. Ovšem "pozitívna nálada" - to je zas vec skôr prístupu, bez ohľadu na okolnosti.

Čo sa týka tvojho rozboru tých strán - mnoho sme tu už popísali. Len pripomínam, samozrejme nielen tebe, ale nám všetkým, že politika, aj tá naša, občianska a voličská, nie je až tak o tom, komu "prídeme na chuť". Politici sú prinajlepšom čosi ako zamestnávateľ - niečo, čo väčšina ľudí nemá osobne rada, ale prináša im to živobytie, tak sa premôžu.
Samozrejme, že žiadna z tých štyroch nie je výborná, niektoré sú až celkom zlé. Snažil som sa len vysvetliť, že ich voliči sú dobrí :-)

Keď spomínaš Harabína - kedže všetky tieto strany tu už sú dlhšie, je takmer isté, že vznikne aj jedna či pár nových strán s HZDS starcami. Globalisti sa na to spoliehajú a veria, že tak odčerpajú niekoľko percent hlasov národovcom. Ba dokonca aj ak by sa nejaký mečiarovec dostal do parlamentu, aj vtedy by to boli prepadnuté hlasy. Harabín by azda fungoval ako prezident, ale harbínovsko-mečiarovská skupinka by bola ako achilova päta národnej spoločnosti a politikov (ostatne tak pôsobili mečiarovci vždy - kontraproduktívne, neefektívne).

Opakujem - tieto štyri strany zaberajú dobré miesta, ale ani jedna nespĺňa, čo by mala. Sme-rodina by mala zmiznúť a nastúpiť skutočná stredo-národovecká strana. SNS radšej tiež nech zmizne, ako toto. Smer detto. A ĽSNS - musia sa v prvom rade otvoriť - kým nenadobudnú rafinovanosť aspoň ako Salvini, kým nenadviažu väzby s rakúskimi FPO a LePenn Národnym zhromaždením (či ako sa to volajú), tak nesplnia to, čo by pred voľbami mali dosiahnuť.
Pre všetky tieto platí - voliči zostanú, aj keď sa strany rozpadnú a premenujú, začnú po novom. Kedže ale voľby sú už onedlho, teraz to už nestihnú a tak zostane čas asi až po prehratých voľbách 2020. Ceľkom sa teším, ako sa staneme úplne americkou kolóniou - blaváci si užijú hnedé opice z Viedne a podobne, želám im to, je si treba povedať pravdu - je to naozaj banda čuroidov a je dobre, že si to tentoraz odserú ako prví..