Nazi Notstand

V Drážďanoch bol 1.novembra 2019 vyhlásený Nazi-Notstand, čo sa dá preložiť ako "výnimočný stav  nacistického ohrozenia". Vyhlásila ho mestská rada v noci pomerom hlasov 39 ku 29.

Čo tak ohrozuje Drážďanských politikov ani nie je jasné. Nazi-Notstand bol vyhlásený analogicky ku Klima-Notstandu, ktorý vyhlásila v poslednom roku vyše stovka obcí a miest Nemecka. Ale klimatickú zmenu môžu už vidieť nielen meracie prístroje, ale všetci, aj v tieto dni je napríklad na Slovensku už týždne nejako takmer desať stupňov nad normál. Kde ale vidia politici tých nacistov, to je nejasné.

Isté ale je tá známa vec, že "fašizmus" je naozaj  protipól ideologie súčasného režimu. Pojmom "fašizmus" sa pohadzujú všetci a strašia sa ním ako malé deti.  Poďme sa teda znova pozrieť, čo je neuróza súčasnosti. Nie analyzovať historickú minulosť, pretože nie tá je podstatná, ale analyzovať súčasnosť, čo si naši politici a akademici pod fašizmom predstavujú a proti čomu tak bojujú, čím naháňajú strach malým deťom.

Najprv si uvedomme, že fašizmom možno označiť všetko. Budovali sa za fašizmu dialnice - ergo dnes je najfašistickejší štát USA. lebo má najviac dialnic, a vôbec, celý Západ je fašistický. Presadzoval nacistický režim Kraft durch Freude turistiku, rekreáciu a vôbec telesné zdravie? Všetci pupúši starajúci sa o svoju telesnú kondíciu vo fitnis-koncentrákoch sú teda fašisti. A mohli by sme pokračovať - upozorňujem, že toto je síce vtip, ale dosť často sa práve takýto postup používa.

Ale začnime vážne, v podstate sa pod fašizmom myslí týchto 5 vecí:

1. Militarizmus

2. Politická totalita

3. Odmietnutie plutokracie

4. Biologický racionaliszmus v antropológii

5. Odpor voči multikulti, zvlášť voči cudziemu náboženstvu v politike

 

1.Militarizmus bola záležitosť vtedajšej doby. Nie je to jav výnimočný, súčasná doba je azda viac militantná, ako vtedy. Mocnosti dnes opäť riešia vojensky konflikty bez ohľadu na akékoľvek medzinárodné zásady, USA napdlo Irák, Sýriu, Turecko vtrhlo najnovšie do Sýrie, NATO bombardovalo Srbsko, vojny sa nevyhli ani súčasnej Európe. Militarizmus nie je žiaden exkluzívny znak nejakého "fašizmu" - súčasný režim vrhne vojnu na občanov bez výčitiek svedomia. Ľudové strany na Slovensku žiaden militarizmus naozaj nepresadzujú. Nejaké hranie sa v uniformách pred 30 rokmi alebo nejaká domobrana dnes naozaj nie je militarizmus a hrozba vojny.

2.Politická totalita rovnako nie je exkluzívny príznak fašistických režimov. Politická totalita vládla v socialistických režimoch, ale čo je dôležitejšie, vládne aj "demokratických" režimoch, aj v súčasnosti. Je to len iná mechanika ovládania. K tomu si treba uvedomiť, že miera totality je daná viac, než čokoľvek iné, technologickou úrovňou doby - s dnešnou technikou je možné oveľa väčšie sledovanie a kontrola obyvateľstva, ako kedykoľvek predtým. A aj sa používa. Politická totalita nie je niečo, čo nám nejaký "fašizmus" hrozí priniesť. 

Tieto dva body, militarizmus a totalita, sú príznačné pre vojenské režimy, aké vládli v Španielsku, Portugalsku, Grécku a skoro všade v Južnej Amerike. Pritom tam boli Západom tolerované a ich  militantní despoti boli svojho času prijímaní na Západe, nik na nich embargo nehádzal. Tieto dba atribúty sú teda používané ken vtedy, kedy sa to hodí, lebo sú ideologicky efektívne. Nejestvuje ale žiadne hnutie, ktoré by bolo s nimi špecificky viac spojené - to je podobne absurdná predstava, ako tvrdenie, že jestvuje politické hnutie "tankizmus", alebo "lietadlizmus". Militarizmus aj totalita sú nástroje, ktoré sú rovnako prístupné vo všetkých hnutiach, ešte aj v hnutiach náboženských, ekologických. Sú to len nástroje.

3.Postoj k plutokracii, k bankám a medzinárodným korporáciám, je vec, ktorá sa niekedy s fašizmom spája, niekedy nie. Tento bod, aj keď rôzne vyjadrený, je základnou témou socialistov, komunistov. Ale fakticky bol prítomný výrazne aj v nemeckom fašizme - ale hovorím, nebudeme tu teraz analyzovať, do akej miery. Podstatnejšie je, že áno, jestvujú dnes hnutia, ktoré majú ako základný cieľ, zmierniť alebo odstrániť despociu plutokracie. Či su podľa dnešnej oficiálnej propagandy oni ten "fašizmus", ktorého sa má každý báť, je nejasné.

4. Biologický racionalizmus bol svojho času pred sto rokmi bežná vec, nielen vo fašistických štátoch. Dnes je všeobecne odmietaný či vytláčaný na perifériu, ešte stále. Nie je ani hodnotovým bodom väčšiny "neofašistických" hnutí, zvlášt nie na Slovensku. Hovorí sa mu "rasizmus", ale či je on aj jadrom "fašizmu", to ideológovia súčasného režimu nechávajú tiež neisté. 

5. Boj so sektárskym, ak nie náboženským, tak satanistickým zlom v spoločnosti, je podobne ako biologický racionalizmus, dnes absolútne tabu. Je potláčané akékoľvek upozorňovanie na tento fenomén. Preto ho dnes ani žiadne európske "fašistické" hnutia nepresadzujú. 

Zhrnuté:

kým prvé dva body sú často spomínajú, nie je to jadro toho, čoho sa súčasný režim bojí. Podstata sú posledné tri body - ale tie sú tak tabu, že sa ani nespomíňajú pri očierňovaní "fašizmu". Nie sú spomínané, lebo by sa mohlo stať, že by populácia týmto bodom vyjadrila podporu. Áno, ľudia oprávnene nechcú militarizmus ani despotické formy vlády, ale oprávnene chú urobiť poriadok s plutokraciu, zničiť svetovládu korporácií, a za druhé sú už zväčša na vlastnej koži poučení o biologických rozdieloch v etnikách. A rovnako je väčšina ľudí poučená, že multikulturalizmus je zlo, že vládnutie náboženských siekt, zvlášť cudzích, napríklad islámu alebo sionizmu, je vážne nebezpečenstvo a zdroj tragédií.

Nie je to tak? Čo v tomto pohľade je nejako výrazne špatne? Z uvedených piatich bodov sú dva odmietané a negatívne, tri sú pozitívne a budú prijímané. Tie hnutia, ktoré ich budú presadzovať, budú získavať podporu ľudí a aj inú silu. Nálepkovanie slovami "radikalizmus", "extrémizmus", "rasizmus" a podobne, nepomôžu tento proces zvrátiť. Azda jediné, čo možno poradiť malomestským stranám - ak nechcete, aby sem tieto myšlienky víťazné vtiahli pod zástavou "fašizmu", musíte ich sami oživiť a prebrať ešte predtým. Lebo tie myšlienky samé osebe naozaj nijakému "-izmu" nepatria. Tie myšlienky sú realita a tú nik nezvráti.

Snažil som sa to napísať čiste technicky. Nemá to upútať ľudí, nemá to presvedčiť ľudí. Má to veci vysvetliť čo najviac jasne tým, ktorí chcú a hlavne dokážu chápať.

Samozrejme, ľudia majú filter toho, čomu chcú veriť a čo doteraz používajú, takže tieto informácie na nich nezaberú. Predpoveď vývoja v Európe je preto negatívna:

Ignorovaním štvrtého bodu, biologického realizmu, dôjde k rasovej zmene profilu obyvateľstva, úpadku spoločnosti, nebývalej zločinnosti a rasovým vojnám. Ignorovaním tretieho bodu dôjde k plošnej a hlbokej chudobe obyvateľstva. Ignorovaním piateho bodu dôjde k náboženským genocídam.

Nevadí, hlavne že sme proti fašizmu, však?

Moju predpoveď neberte ale ako nejaký negatívny defetistický postoj. Som ontologický optimista a viem, že príroda, to jest aj človek ako jej súčasť, sa opráši a pôjde zas ďalej. To, čo sa bude diať, bude proste prejav evolučnej selekcie a aj keď je škoda, že populácia nie je dostatočne inteligentná, aby odolala zotročovaniu blábolmi antifašizmu, svet sa nezrúti.

Koniekoncov, naozaj to nie je nič nové, v stredoveku sa spoločnosť nechala zatiahnuť do otroctva rôzneho "antikacírstva" a tiež polovička vymrela v dôsledku primitívnej špiny, infekcií a náboženských genocíd tridsaťročných či storočných vojen. Nič nové pod slnkom. Nie je tu možná žiadna obchádzka, žiadne spasenie, energia sa musí nejako zrealizovať, toku histórie sa nedá zabrániť, dá sa len urýchliť (čo je síce tiež druhoradé, ale je to ako s injekciou - keď sa to urobí rýchlo, menej to bolí).

Spomínať podtatranské pomery nebudem, ale platí to plne aj o nich.  

0
Ľubov

Prečo to slovo? Pretože to býval ideál,ale zrejme to zmanažujú tak,že sa vymaže všetko,čo s týmto pojmom súviselo. Človek inteligentný, dokonalý aj fyzicky. Zdravý , silný a etický.
Ešte je tu jedna vec. A čo šťastie? Keď som chcela občas vidieť šťastných ľudí ,najradšej som s ipozerala videá z tridsiatich rokov v Nemecku. Zmizli. Snáď trochu-trochu sa chytali videá z čerstvo anektovaného Krymu. Tiež obrovská mentálna vlna radosti-každý druhý chlap,alebo žena plakal od šťastia,reportéra,čo sa medzi nich priplietol objímali a strapatili mu vlasy.
Video tiež nemôžem nájsť. Tak hádam aspoň triumfálnu jazdu Gagarina v otvorenej limuzíne po Červenom námestí. Aj tam sa všetci tešia. Scénu poľudšťuje,keď Gagarin vystúpi,kráča k tribúne a rozviaže sa mu šnúrka na topánke.Nezaviaže si ju,škoda.
Z takýchto čriepkov si skladám normálny svet.
ps. Nemci budujú nový Park hrdinov.Už ste to počuli?
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Sok-v-Berline-I-oni-jsou-l...

Norman

Áno, to všetko sú prejavy sily, keď ľudom moderného sveta bol na moment dopriate pocity sily, ktorý im ináč Kultúra slabosti neustále odopiera. Preto tí ľudia boli aspoň na ten okamžik šťastní, aspoň na krátke obdobie žili ako slobodné a dôstojné bytosti.
Toto hľadá každá filozofia, tradícia, náboženstvo, ale v dôsledku reálnych pomerov, aké si ľudstvo vytvorilo, žiť takým spôsobom teraz, je vlastne nemožné. Preto sú prakticky všetci ľudia fakticky naozaj nešťastní. A tak to vidia tiež asi všetky filozofie, tradície a náboženstvá.

Hovorí sa ale, že jestvuje cesta. Ale je ťažké na ňu prísť. A keď sa nájde, je ťažké ju pochopiť. A keď sa pochopí, je ťažké o nej povedať iným. A keď sa o nej povie iným, aj tak ju nepochopia.

senil

Nemecko je už totalitní stát. Vládne tam silná cenzura. Smutné
https://www.epshark.cz/clanek/2323/nemecko-pokus-o-cenzuru-alternativnic...

Náhodný okoloidúci

Délsky potápač priniesol dva články na podobnú tému, v jednom sa venuje rasistickej protibelošskej propagande, v druhom sa zameriava na príčiny demografického úpadku Japonska. Pozoruhodné je, že oboch prípadoch, tak proti nám belochom ako aj proti Japoncom, sú použité tie isté podvratné technológie psychologickej manipulácie a rozvratu spoločnosti.

https://deliandiver.org/2019/10/reklama-a-valka-proti-belochum.html

https://deliandiver.org/2019/11/sinzo-abe-a-jeho-strategie.html