Gas, gas - plyn ako zbraň

Európska únia sa musí pripraviť na ďalšie prerušenia dodávok plynu z Ruska, ba dokonca aj na jeho úplné odpojenie. V prejave pred poslancami Európskeho parlamentu to dnes, v stredu, vyhlásila predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.

Táto čudná osoba ďalej vyhlásila:
„Čiastočným alebo úplným znížením dodávok plynu je v súčasnosti priamo ovplyvnených 12 členských štátov. Je to zrejmé: (ruský prezident Vladimir) Putin naďalej používa energetiku ako zbraň“.

Čiže po tom, ako celá EU pochodovala nadšene "na Belehrad", vlastne v týchto časoch "na Moskvu", s tým, že nebudú odoberať jej fosílne palivá, teraz táto mrňavá hnida Layenová skučí, že vraj to nie EU, ale Putin používa plyn ako zbraň. Toto máme akokoľvek čo len prenesene uznávať ako nášho zástupcu? Nikdy si takú hanbu neurobím, aby som toto lajno akokoľvek akceptoval.

Navyše, vraj "EU komisia" pracuje na európskom núdzovom pláne, ktorý predstaví do polovice júla. Je to jednoznačné, všetok plyn z Ameriky a následne v priebehu pár rokov bude kontinent, všetky štáty, vysatý týmto anglosionistickým upírom. Vysatý zo všetkého, čo má ešte nejakú hodnotu - od zlata začínajúc, cez technológie až po biele mäso. Územie Európy bude zaplnené neutrálnym materiálom zo subsaharskej oblasti, majúce, ako je všeobecne známe, priemerné IQ okolo 70. Čokoľvek vyššie bude, a to nežartujem, podmienkami proste vytlačené, vyhubené. Videli ste niekde nakreslené, ako približne vyzeral Rím v rannom stredoveku, po páde bohatej a mocnej Rímskej ríše? Tak má Európa vyzerať na mnohých miestach - podľa predstav chaldejských psychopatov spoza mláky.

zdroj, napríklad:
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/632804-online-rusi-lakaju-ukrajinco...

mino

EU, fon Lajno a Deutschland sa pripravujú aby v zime nezmrzli. Z jednej ich fabriky na severe SK odchádzajú týždenne cca 2 vlaky prvotriednej, čistučkej štiepky, biomasy z nášho dreva, lesov. A v BA kaviarni a alternatíve obľúbený Erik Baláž je … ticho…

Ema

Nezabúdajme na august 2021 a tlačovú konferenciu lenivého a lajdáckeho zmrda s kolagénovým rypákom a nehnuteľnosťou v Austrálii.

Správa z TA3:

Do pripravovaného strategického priemyselného parku v Rimavskej Sobote mieri bavorský spracovateľ dreva Ziegler Grup. Firma by tam mala po dokončení investície zamestnať 430 ľudí a investícia na vybudovanie píly a drevospracujúcej prevádzky by mala dosiahnuť spolu približne 255 miliónov eur. Oznámil to minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

"Dnes (4. 8. 2021) budeme podpisovať memorandum s veľkou bavorskou spoločnosťou, ktorá sa nazýva Ziegler Group. Je to spoločnosť, ktorá je už v tretej generácii vlastnená rodinou Zieglerovcov," uviedol Sulík.

Firma v Nemecku zamestnáva 1700 zamestnancov a jej obrat je okolo 750 miliónov eur. Nová prevádzka v Rimavskej Sobote bude jej prvá zahraničná. Za nemeckú stranu podpísal neverejné memorandum o spolupráci konateľ spoločnosti Ziegler Holzindustrie Andreas Sandner.

Firma by chcela ročne spracovať milión metrov kubických dreva a napriek súčasnému nedostatku dreva sa o dodávky suroviny neobáva.

Podľa Sandnera budú rokovať s majiteľmi a obhospodarovateľmi lesov tak, aby boli obe strany spokojné.

Sulík dodal, že aktuálny nedostatok dreva je spôsobený veľkým vývozom, čo by mal príchod zahraničného investora zmeniť. Ziegler by mal okrem spracovania guľatiny na píle vyrábať aj produkty, ktoré sa používajú pri stavbe domov.

 

Jo, jo, "pracovné príležitosti" a "zahraničný investor" - tupoduché mantry tzv. pravičiarov podkarptského typu.  Skvelá rodinná bavorská firma zamestná pár stoviek lokálnych otrokov, aby vytiahla zo Slovenska naše posledné bohatstvo.

Dusanbe

a v našich slovenských médiách: "Putin nám odstavuje dodávky plynu a ropy a chce nás vydierať !"
Je to zrejme súčasť centrálnej psychologickej kampane na ovčanov - ešte prídu časy, keď budú mrznúť a nebudú mať na chlieb - tak ich už teraz musia naučiť, na koho budú nadávať: - Na Putina !
Je to tak neuveriteľne arogantné a priehľadné klamstvo, ale áno - ovčianska spoločnosť si to pokojne nechá tlačiť do hláv a dokonca - mnohí tomu skutočne aj veria !

Ema

Nemecko, konkrétne minister hospodárstva Herrrr Habeck (Zelení) má plnú šnaucu rečí o tom, že ruský zemný plyn treba odkrágľovať, a to najlepšie hneď, lebo Buča... atď.

Rusko oznamuje, že je nútené znížiť objem zemného plynu, prepravovaného cez Nord Stream 1 do Nemecka, pretože je čas plánovaných odstávok a kľúčová turbína (dodávateľ Siemens) trčí v Kanade. Kanada bezmocne rozhadzuje rukami. Nemôžeme ju poslať späť - pre uvalené sankcie.

Rusko odkazuje Siemensu, nech problém rieši, keďže ho spôsobil. Ak nie, Nord Stream 1 bude odstavený. Posúvať plánovanú údržbu sa pri zariadení ako Nord Stream prosto nesmie.

Siemens verejne mlčí, v zákulisí sa manažment kúpe v smrteľnom pote.

Korporátne média presviedčajú euromasy, že turbína je len Putinov vydieračský výmysel a že Rusko používa plyn ako zbraň - nechce nám dať presne ten plyn, ktorý ostentatívne nechceme a nepotrebujeme.

Na nemeckom ministerstve hospodárstva pred dverami Habeckovej kancelárie bivakujú predstavitelia kľúčových nemeckých korporátov a vždy, keď sa vyjde minister vyšťať, hodia na neho deku, búšia do nej papekmi a do rytmu kričia Tur-bi-ne! Tur-bi-ne!

Je 7. júl a do úplnej odstávky Nord Stream 1 zostávajú štyri dni. Do kolapsu nemeckej ekonomiky pár týždňov.

Dňa 7. júla osobne Herrrr Habeck verejne vyzýva Kanadu, aby turbínu pre Nord Stream 1, ktorú podľa neho a korporátnych médií vôbec netreba, okamžite odoslala do Európy. A uvádza skutočne rafinovaný dôvod: ABY SA PUTIN NEMOHOL VYHOVÁRAŤ, prečo neposiela plyn, ktorý EÚ nechce a nepotrebuje.

Ja neviem, čo bude najbližšie štyri dni. Buď Nemecko Kanadu zlomí a turbínu z nej vyrazí, alebo Nord Streamom 1 prestane do Nemecka prúdiť plyn, so všetkými nepredstaviteľnými následkami pre celú EÚ.

Tretia možnosť je taká strašná, že sa ju až bojím napísať. Je ňou spustenie plynovodu Nord Stream 2 ako náhrady za Nord Stream 1. Toho ohavného diabolského plynovodu spájajúceho Rusko a Nemecko, pre ktorý USA rozpútali v Európe vojnu.
Nový plynovod je naplnený technickým plynom a stačí už len - otočiť kohútik.

Truhlík

Reportáž z Ludwigshafenu by bola zaujímavá. Nech nie som odkázaný len na ruskú propagandu Geoenergetika info.
Už som rozmýšľal aj nad tým, že turbíny Rolls Royce sú len ťah v šachovej partii aby Nemci mohli pustiť Severný potok 2. Gerhard Schroeder je stále Putinov kamarát.
Kancelársky pakt nepustí. To by sa musel objaviť nový Bismark alebo nebodaj niekto ešte onakvejší.