Svet na okraji vojny

Tak nemožno nezaznamenať do kroniky, že sa nám svet ocitol v tieto dni zas na okraji veľkej vojny. 

Ako všetci vieme, nezrovnalosti finančné v USA, ich rôzne "dlhy" narastajú do takých výšok, že prezrádzajú falošnosť tohto systému. Čína zaviedla ropnú menu juan, čo zrejme redukuje, ak rovno nezničí ohromný príliv zdrojov do USA. Finančný systém v USA je v stave pred výbuchom - a vieme, že zopár výbuchov už bolo.

Vždy doteraz boli také problémy riešené vojnou alebo podobným ťažkým konfliktom, pri ktorom obyvateľstvo zabudlo na peniaze a bolo rado, že zostalo nažive. Ale v posledných desaťročiach je toto riešenie čoraz menej efektívne a čoraz viac rizikové.

Američania samozrejme vedú vojny stále, kedykoľvek len môžu, naozaj ich štátny moloch je poháňaný krvou, doslovne krvou cudzích národov. Vojny v Perzskom zálive, konflikty v Juhoslávii, koflikt v Líbyi, ale aj na Ukraine a inde - to všetko sú ich pokusy striasť sa svojich vnútorných problémov, vyriešiť svoje nedostatky na úkor iných oblastí sveta.

Ale, ako hovoria brnenskí buzeranti, nestačí.

Preto už pár rokov anglosionistický Západ pestuje konfikt s Ruskom. Hľadá a vytvára akékoľvek zámienky, aby Rusko trestal, aby ho ponižoval, dráždil, aby vytváral u západniarov obraz nepriatela a tak podobne, celý ten balík studenej a horúcej vojny. Najnovšia je provokácia Skripal, ktorá napriek tomu, že bola totálne odfláknutá a prevalila sa jej falošnosť, slúžila ako generálka ohľadne spolupráce európskych kolónií. Nuž a minulý týždeň rovnako očividne falošná, ale talmudisticky drzá provokácia s údajným použitím chemických zbraní v Sýrii - ktorej účel môže byť len jeden: zámienka na nejaký nový škaredý vojenský úder v Sýrii. Na explicitný úder proti Rusom, respektíve Rusko k protiúderu nútiaci.

Aby bolo jasné, nik nezabúda, že svet nie je čiermobiely. Nedelím problém na dobré Rusko a zlá Amerika. Ale v súčasných desaťročiach je to jednoznačne USA a jeho plutokratická sféra, ktorá je v kríze a potrebuje ničenie a vojnu, za každú cenu.

Ich konflikt s Čínou je pre nich menej vhodný - bol by dosť odťažitý, reálny zisk minimálny a zničenie nepriateľského štátu by tiež nebolo veľké. Konfikt s Ruskom, do ktorého by bola vlastne zatiahnutá celá Európa, je naopak odveký sen anglosionistických satanistov. V prípade úspechu - rozvratu a ovládnutia Ruska - by dosiahli neskonalý reálny zisk surovín a iných zdrojov. Takýto konflikt by znova zničil a položil na kolená Východnú, ale aj Západnú Európu - a to práve globalisti sídliaci v Amerike chcú. Zničil by ju nepriamo spôsobeným kolapsom celého hospodárstva a všetkých vzťahov, ale zničil by ju aj priamo, vojenskými akciami, bombardovaním - na ktorom by sa s nadšením zúčastnili aj americké letky, ako už v minulom storočí.

Toto sú nepochybné fakty, ak niekto tvrdí niečo iné, tak je proste platený americkým systémom. Alebo ním úplne oblbnutý.

 

Neviem, či nebude okraj tejto priepasti v tieto dni prekročený. Naozaj neviem, nemám žiaden strach či podobné pocity, ani ho nechcem šíriť, ale objektívne fakty tvrdia, že sme blízko.

A čo je horšie, analýzy hovoria aj to, že ak sa tomu vyhneme aj tentoraz, že skôr či neskôr k tomu naozaj dôjde. Pravdepodobnosť je nakoniec vždy istota.

 

Čo sa týka nás, Slovensko nemá armádu a silu, aby sa mohlo nejako vo veľkom zapojiť. To naozaj nie. Ale, má precentuálne veľký počet amerických kolaborantov, teda ľudí, čo vojnu pripravujú a aj ju začnú. Relatívne veľký počet cieľov. Proste - nechcem to hovoriť tak na rovinu, ale zas úprimnosť je to najlepšie, čo môžeme ľuďom ponúknuť, takže - bude koho zabíjať.

 

rosa

Odpustite ak som tu niekoho urazila.
Malo casu nam ostava.

Roland Edvardsen

Neboj, mňa si vôbec neurazila. Ja som sa bavil - a ostatní si tú šou tiež užili. :-D

Norman

to je blbosť, ale nie je to nikoho jediného vina, jednej strany.

Všetci máme len jedny nervy.

rosa

.

sandro

Nebol to veru najlepsi napad priviest na svet male deti v nedavnom case. No co uz.
Ti blazni idu do toho. Este stale je tu mala nadej, ze to urobia ako naposledy a zostane po nich akurat par tomahawkov zarytych v zemi.

Ľubov

Jediný článok,čo som našla na nete,ohľadom extrémne napätej situácie je tento náš článok.
Dokonca ani L.Huďo sa nezmienil včera večer.

Ja som rada,že si to sem dal,Norman.Zhruba od 7.4.už dva dni mi je nejako divne.Vonku krásne a ja sa trasiem od zimy.Som vycvičená ,viem čo je to psychosomatika,ale táto úzkosť je niečo iné.Už chápem.

Ak ste niektorí čítali P.Hájka Smrt ve věži,tak tam opisuje teoreticky priebeh konvenčného vojenského konfliktu medzi Ruskom a USA. Začne to tichom a tmou.Oni ako prvé vyradia satelity,zhasnú všetky spojenia,chibiny sa to tuším volá. Podľa toho ale budeme vedieť,že to začalo.Žiadne prejavy a la Molotov nikdy nebudú.

Ide o to,že ak to mierotvorca(bez irónie)tentoraz ešte ustojí,oni nikdy neprestanú.Ja už vnuka radšej nechcem,máš pravdu,Sandro. Neviem,či má význam sa nejak chystať,kupovať sviečky a zápalky a tak ...keby dačo,bol mi cťou,dámy a páni!

Norman

že kedže tento server je v USA, je pravdepodobnosť padnutia spojenia dosť veľká.
Myslím internetového spojenia. Ale aj toho druhého, to čo vyzerá skoro úplne ako reálne tak, že mnohí tomu uverili, :-) aj to môže byť prerušené, s tým , áno, treba rátať.

mirage

ak by rusku taketo natahovanie s*pla v syrii nevyhovovalo, tak by ho neudrziavali

sandro

Rusi nedavno povedali, ze akykolvek dalsi utok na Syrske uzemie bude znamenat nielen zameranie sa na letiace rakety, ale zaroven aj na ich nosice. No a co sa stalo? Izrael vzapati odpalil zo stihaciek 8 rakiet na zakladnu T4. Rusi reagovali tak, ze si predovolali Izraelskeho velvyslanca:) Takze asi tak. Rusi vedia, ze samotny Izrael by ich Syrsku enklavu rozprasil okamzite. Myslim, ze to bol mozno aj test, co si mozu este amici dovolit.
Otazne je, ako sa Rusi zachovaju v pripade, ze poletia emericke tomahawky. Fakt neviem, co si vybrat, ale asi uz nie je kam ustupovat.

Ľubov

Keď Putin hovoril o nových zbraniach,veľa z toho som nerozumela.Včera sa na IV objavilo toto video

http://www.infovojna.sk/article/video-zaverecna-cast-poselstvi-prezident... tak som si to pozrela a dozvedela som sa oveľa viac.Ide aj o neverbálne informácie,o tváre ľudí. Je to zhruba 20 minút,odporúčam.

Môžete sa napr.dozvedieť,aká je hypersonická rýchlosť strategických rakiet.Je to rýchlosť nad 5 machov.
Jeden mach -1062 km/hod vo výške 11 km. No a to je Kinžal. Niektoré ešte mená nemajú,napr.ponorky,ktoré kopírujú pri pohybe morské dno .
Putin,čo boskáva psov,je ako zvyčajne jednoduchý a veľmi znepokojujúci.Hovorím,treba vidieť.

slaven1

nie, rozloženie síl vnútri krajiny im bordel v Sýrii nepovoľuje upratať. Môžu však pekne hovoriť. Napr. toto vystúpenie v BR OSN, kde zástupca RF aktivitu USA v Sýrii prirovnal "k rybačke v kalných vodách, kde sa im na udicu chytajú iba ryby-mutanti". Pobavil.

‘Mutant fish in murky waters’: US brings global chaos & has no real friends, says Russia's UN envoy

Celé vystúpenie v BR OSN 9.4.2018 je tu: https://www.youtube.com/watch?v=4BSgJo0QPZM

sandro

Predpokladam, ze to sledujete tiez: https://syria.liveuamap.com/
Situacia sa nadalej dost rapidne zhorsuje.
Sputnik: Russia blocked signals from US drones in Syria - reports - ak to je pravda, tak uz ide o priamy vojensky kontakt.
..A ja este nemam ani fotovoltiku natahanu do bunkra...

Dusanbe

to, že o chvíľu sa naozaj niečo zomelie - veľkohubé vyhlásenia západných politických gašparov naberajú na frekvencii.
Neviem, či sa dá zarušiť/blokovať signál veľkých bojových dronov - komunikujú priamo cez satelity.
Dúfajme, že áno.

Ema

Ruská armáda má na to prostriedky a využíva ich.

Náhodný okoloidúci

Načo rušiť signál a prezrádzať svoje možnosti REB, keď sa to dá vyriešiť konvenčnou raketkou? REB si treba nechať na inokedy, ako prekvapenie.

slaven1

ktoré môžu poškodiť pristojace satelity (glonass). Takže radšej rušenie..

 

Dusanbe

malé drony je raketa drahá.
Veľké sa pohybujú v hraničnej oblasti a priamy útok na ne - aj keď by zaleteli ďalej - no prinajmenšom problematický - doteraz sa ruská aj americká strana zdržala priameho napadnutia prostriedkov protivníka.

Ema

–Слушай, Кужугетович, в ответку амерам, не бей по Нью-Йорку, у меня там дочь.
–Да я знаю Песков тоже звонил по поводу США. Медведев просил по Тоскане не бить, Шувалов по Парижу, а Железняк по Лондону. Другие наши звонили, список большой на самом деле... Слушай Лавров, куда бить-то тогда?
–Кужугетович, йопани по Воронежу, там точно наших нет!

sandro

.

slaven1

Vtip pobavil.

Pre neznalých vysvetlime prečo ruskí "činovníci" (poslanci, primátori, gubernátori..) posielajú svoje rodiny a kupujú nehnuteľnosti v zahraničí.

Je to súčasť koloniálneho riadenia Ruska. Nedostaneš sa na vyššiu pozíciu ak nepošleš svoju manželku alebo potomkov za hranice. Cez to činovníkov kontrolujú:

Pekne nás počúvaj, alebo tvoje decko dostane v nočnom klube cez držku, stane sa účastníkom v dopravnej nehode alebo... možností je veľa.

Súčasťou toho sú aj nehnuteľnosti v zahraničí - z nakradnutého ti dovolíme žiť luxusne u nás, u teba doma by to bilo do očí (takto "investujú nakradnuté"). Po príklady tejto technológie nemusíme chodiť ďaleko.

Oligarcha Široký postavil vilu na (američanmi kontrolovaných) Bahamách (a nie kdesi na Filipínach) a náš budúci premiér Druky kúpil dom dokonca priamo na Floride (a nie kdesi na francúzskej riviére).

http://www.nadhlad.com/comment/27330#comment-27330

#nod

Norman

Správne, ale trocha prekomplikovane vysvetlenie.
Dalo by sa povedať, že rusi sú proste stále mentálne orientovaní na chtonickú plutokratickú spoločnosť západu. Nik ich nekolonizuje, nik im nerobí školenia -ak teda za školenie nezarátame všetku tú hromadu masmediálneho balastu, filmov, časopisov, bulváru vo všetkých možných formách, čo je teda za tisíce školení. Deformuje ich proste mamon, ktorého kult sa do Ruska prelieva so západu.

Samozrejme, že každý vývoz kapitálu, každá osobná orientácia na cudzinu by mala byť jasným spoločenským a morálnym deliktom. Tento boj rusi zvádzali už dávno, pred boľševikom, vlastne odjakživa.
Možno sa to momentáne zlepšuje.

(ps. nejaký druckerov poldomček na floride je nepodstatná blcha. mysli na úroveň, nechceme sa baviť o prístavkoch na bicykle, ako varuje jeden Parkinsonov zákon)

Norman

vtip je vtip, netreba vysvetlovať, ale odkazuje na to, prečo naozaj Rusko často naozaj nie je schopné patrične reagovať (samozrejme, nehovorím o bombách, ale aj v normálnej politike je vždy viac možností).

Náhodný okoloidúci

Viem si predstaviť, že v prípade vystrelenia prvého Tomahawku pôjdu PREVENTÍVNE na dno všetky amícke lode a ponorky v dosahu. Aj tie, čo ešte nestihli vystreliť.
Nie je nad prevenciu.

sandro

Dufam, ze za par dni nebudem vyzerat ako tupec po tom, co tu napisem, ale podla info z Ruskych serverov uz zacinaju Rusi radit spiatocku. S najvacsou pravdepodobnostou sa udeje to, co naposledy: koalicia zbombarduje Syriu bez zasahu Ruskych jednotiek(ale v ovela vacsom rozsahu ako naposledy) a Rusi to prejdu mlcanim, pripadne propagandou o malych skodach. Ak aj nejake ich jednotky budu zasiahnute, bude to zamlcane. Vidim to tak, ze sa mozme vratit spat do prace, armagedon sa zrejme odklada, Rusko este nie je pripravene.

Norman

Mylný odhad nie je žiadna hanba, koľko ľudí naozaj pozná fakty o tamojšej vojenskej situácii?
Povedzme tak:
jedni budú predtsierať veľký útok a druhí budú predstierať, že sa nič nestalo.
ALE:
To bol scénar v minulosti. V tieto dni sa už podozrivo dlho pripravujú, čiže nevedia sa rozhodnúť a zvažujú situáciu.
Takisto ruský postoj, aj keď samí rusi sú skeptickí a robia si srandu, ako nasvedčuje aj vtip, čo sem dala Ema, predsa len - už nemôžu hrať psa so stiahnutým chvostom.

Možno sa to teraz ešte prepečie, všetkým, ale dokedy im toto pohadzovanie flašky s nitroglycerínom vydrží?

Ľubov

Zaútočiť sa malo dnes do rána,teraz čítam,že útok prebehne zo stredy na štvrtok,alebo o deň neskôr.Do
toho táto zvláštna informácia,Májová píše Trumpovi
https://ria.ru/syria/20180411/1518351310.html?referrer_block=index_main_4

Ja to vnímam tak,že sily sú asi vyrovnané.

sandro

Russia @kommersant: Russian MOD are holding closed negotiations with the US Joint Chiefs of Staff at the moment; Russia expects that the US will share coordinates of their targets in Syria to avoid loss of life on the Russian side .

Náhodný okoloidúci

Ak Rusi ponechajú bez tvrdej odpovede ostré bombardovanie a ostreľovanie Sýrie, sú na najlepšej ceste stratiť všetkých spojencov a následne v budúcnosti aj vlastný štát. V Sýrii sa bojuje za bytie alebo nebytie samotného Ruska.

senil

Západ stojí o novou válku s Ruskem aby mohl utáhnout šrouby a zcenzurovat takzvaná alternativní média, jako ruské agenty. Bohužel.

http://www.epshark.cz/clanek/596/jsme-na-prahu-nove-studene-valky

mirage

anxela merkuj ma dost dokazov
a terazky maybe nie

to vyzera na maybeovej tonkij trolling merkujovej

Dusanbe
Norman

Vôbec to nepovažujem za náhodný netypický záber.
Včera som náhodou pozeral časť tých ich kecov, a v porovnaní s týmto krátkym "vítacím" videom musím povedať: viac je hraná tá ich nenávisť, ako to americko-ruské slintanie si po ksichte :-(
Asi podobne zohratí sú aj v terorizovaní ľudstva, veru, ako aj stará studená vojna bola v podstate dohodnutá, tak aj táto. Oni si prinajmenšom myslia, že si rozumejú a že ten druhý vie, že je to len hra a ako funguje.

Ale môžu sa prepočítať
- lenže aj vtedy si to odserie niekto iný, buď teda Blízky východ alebo Východná Európa.

Norman

video s titulkami, už sme to tu mali, je to z roku 2015, zaujímave je to čoraz viac práve tým, ako bol ten výsmech presný.

Ale očividne sa nik nepoučil.

(video možno z copyright dôvodov pozerať iba priamo na youtube)
https://www.youtube.com/watch?v=712oMasf11A

Ľubov

https://cs.wikipedia.org/wiki/Valerij_Gerasimov

Aký máte z toho pocit? Má ruský generál väčšiu autoritu ako ruský prezident? ( u amerických jastrabov)

Mierim touto otázkou na aktuálny článok na AE. Nechcem byť ešte viac vystrašená,ako som.A na druhej strane sa mi predsa len mihla hlavou myšlienka,že to predsa len smeruje k vojenskej diktatúre.

Pretože ak sa tak nestane,aká sila bude chrániť životy ruských vojakov? Mám obavu,že žiadna.

Každý zmrd na svete pokladá za samozrejmé,že umierať za tento skurvený svet má automaticky Rus.

sandro

Aky clanok AE? AE necitam, z dovodu obrovskeho mnozstva hluposti. Kazdopadne Putin teraz bude celit tlaku aj doma. Velka cast generalov nie su zrovna Putinovi fanusikovia, teda najma jeho politiky ustupkov. Lenze Putin to robi dobre.. Kazdopadne, tiez si myslim, ze keby realne hrozilo, ze sa anglosaske lodky potopia, tak by velmi tuho rozmyslali. Ich krv je draha. Ku dnu by sli tisicky vojakov behom chvilky.

Ľubov

naznačuje sa ,že generáli už začínajú byť nahnevaní .

Treba naozaj povedať,že Putin akoby nemal nervy- novičok,chlór,olympiáda,obetovanie wagnerovcov v Ghute-my nevieme,ako toto vnímajú samotní rusi,diplomatický jazyk na partnerov jednoducho neplatí.

Čiste teoreticky ešte naznačuje,že Putin tam nemôže byť večne a moc v Rusku získa armáda.
No,to by bola iná reč s partňormi,bruselskí buzeranti nech sa radšej modlia za Vladimíra Vladimíroviča.

ps. Práve na záver dnešnej IV Štefan Harabin oznámil,že bude kandidovať v prezidentských volbách na budúci rok.

Náhodný okoloidúci

Horúce hlavy sú všade, ale pochybujem, že by si Gerasimov dovolil dať také silné vyhlásenia bez vedomia a súhlasu Vladimíra Vladimíroviča. Možno je to len ruská politická verzia hry na dobrého a zlého policajta.
Ďalšia vec je, že "vyspelé západné demokracie" stále očakávajú len symetrické odpovede, ale Vladimírovič vie dať aj asymetrické, a tie sú často oveľa účinnejšie a bolestivejšie a zasahujú na nečakaných miestach. Spomeňme si, ako si poradil s Tureckom po zostrelení ruskej stíhačky. Miesto vojenskej odplaty najprv tvrdé až likvidačné ekonomick sankcie voči Turkovi a potom miesto krviprelievania Turka získal na svoju stranu, aspoň navonok, ale to on dobre vie.
Čo sa týka vagnerovcov, je to "fejk ňús" ukrajinsko-banderovského pôvodu, ale živly nenávidiace Rusko sa toho chytili a stále dokola to verklíkujú.
Jednoducho necháva západ, aby sa sám zaplietol do svojich klamstiev a sám sa zdiskreditoval. Myslí na veľa ťahov dopredu.

sandro

Tak uz mame za tym. Prebehlo to presne tak ako som si myslel, takze za blba nebudem. Ruska strana povedala, ze ich najhorsie sny sa naplnili a budu nasledovat konsekvencie. No neviem, zrejme si predvolaju velvyslancov a zvolaju dalsiu zbytocnu radu OSN. Rusi nemozu robit vobec nic.
Treba sa cez to preniest a ak skody neboli velke, pokracovat v praci.

Norman

toho chlapíka, čo padal z mrakodrapu a pri mihnutí každého poschodia hovoril:
"zatiaľ to nie je také zlé".

sandro

Ja som sa len snazil realne predpovedat a hodnotit, co Rusi mozu, resp. nemozu. Akekolvek zapojenie Ruska do otvoreneho konflktu(co by v tomto pripade znamenalo aj zostrelovanie Tomahawkov) by vlastne vo velmi kratkom case znamenalo jadrovu vojnu. Rusi totiz v konvencnej nemaju absolutne ziadny sancu(a v Syrii uz vobec nie).
Samozrejme, vnimam to cele so zatatymi zubami, je to ponizujuce. Ale Putin to robi dobre, Ruska armada napreduje a obnovuje zastarale systemy neuveritelnym tempom, este potrebuju cas - aj na plosne zavedenie noviniek, ktore boli len nedavno prezentovane.

Norman

nevnímaš, že každé takéto poschodie znamená energiu, ktorá sa nestratí.

Ja nekritizujem tvoju predpoveď, som ti tam už napísal, že samozrejme nik (z civilov) nedokáže predpovedať, čo a ako bude prebiehať. Ale to, že akciami Američanov už v Lýbii, na Ukraine a podobne je Rusko tlačené k múru, to je fakt, ktorý aj oni sami cítia výrazne. Preto prestali v Sýrii ustupovať, preto musia skôr či neskôr prestať ustupovať. Keď stláčaš balón, vždy nakoniec nejako exploduje.

Ak Rusi nedokážu reagovať priamo, sú nútení reagovať inak, na inom mieste, na iný americký cieľ. tak to bude aj v tomto prípade. Opakujem, energia sa nikdy nestratí.

Ty píšeš, že sa nič nestane a nestalo. Ale tak to nie je. Veci sa stali, vážne veci sa stali a následky budú. A možno aj veľmi skoro.

Potom dodávaš aj detaily - že Rusi nemajú potenciál. Nechcem glorifikovať ruskú armádu a jej stav, ako iní, urite nedokážu ani zachytiť všetky rakety a podobné predstavy, ako majú mnohí. Ale Rusko má svoje možnosti, vôbec nie je pravda, že "v konvenčnej vojne nemajú Rusi žiadnu šancu". Rusi sa v skutočnosti nemusia báť vojnovej konfrontácie.

Padlo tu aj pripomenutie, aj odo mňa, ako si Rusi a Usáci niekedy podozrivo rozumejú. Ale to nie je indícia, že sa vždy nakoniec dohodnú, že jedna strana rezignuje - ale naopak podozrenie, že to sa obe strany zhodnú na rozpútaní (lokálnej) vojny.

Konieckoncov, vojna už prebieha priamo pri Rusku, či lepšie povedané v Rusku - na Donbase. Keď znesie Rusko politicky to, tak sa nemusí báť vojenskej konfrontácie ani na Blízkom východe, alebo kdekoľvek inde.

Stále padáme, ak nie rovno z mrakodrapu, tak sa určite jebeme po strmých schodoch dole. Dup dup ... , schodík za schodom, ale čoraz rýchlejšie.

Náhodný okoloidúci

My predovšetkým nevieme, aké dohody majú medzi sebou ruská a sýrska vláda alebo ruská a sýrska armáda. Ale vystrelený Tomahawk nepokladám za výsostné územie USA, takže podľa mňa ich mohli zostreliť.

Norman

Myslím, že nie je problém v zostrelení americkej rakety. Politické zábrany sú s prípadným zostrelením lietadla, alebo dokonca s palbou na nejaké americké plavidlo.

Teraz asi nikomu z nás nie je známe, ako efektívna alebo neefektívna bola protivzdušná obrana. Nevieme ani, ako to je tam podelené a nakoľko to Sýrska armáda má dostatočne pokryté. Určite sú tam diery a slabosti, o ktorých usáci vedia a tie využili. Takéto útoky sa nikdy nedajú výrazne eliminovať. Rusko nemôže ukázať svoje možnosti v obrane, musí sa predviesť útokom a keže naozaj nemôže na plavidlá, môže spraviť neičo na zemi. Američania majú stále kopu kolaborantov, nie je najmenší dôvodov nezačať ich hniezda jedno po druhom nejako ničiť - tak nejako by mohla či mala vyzerať odplata. Nemyslím si, že by toto malo Rusko nechať s tým, že "veď sa nič nestalo". Toto je príležitosť, ešte stále, aj pre Rusko a malo by ju využiť. bez ohľadu na to, v akom stave má armádu - vyhlasuje, že ju má inovovanú a silnú, tak to tvrdenie musí potvrdiť nielen slovami, ale aj činmi.

V každom prípade treba na proameričanov a globalistov pluvať, kdekoľvek ich stretneme.

sandro

Toto je velmi dolezite, neskryte nimi pohrdat a opluvat ich. Naozaj velmi. Ja uz sledujem viac Ruske fora ako zapadne. Okrem velkej propagandy-ta je pritomna ale na oboch stranach- je tam ale aj badat takmer jednotny nazor obycajnych Rusov v diskusiach. Ak im tam pride vzdat hold a podporu a ospravedlnenie nejaky prislusnik zapadu, je vacsinou odbyty slovami (v skratke): ''nesnaz sa, my ta berieme ako jedneho z nich''. Takze to, co vcera urobila nasa vlada na cele s Pellegrinim, to je absolutna katastrofa a bude to mat este hlboke dosledky. Takuto podporu NATO si od Fica naozaj neviem predstavit. Zacina byt zjavne, ze buzerant jednoducho svoj tien neprekroci.

Ľubov

preto na neho plujem.
Je to tak nechutné,naozaj nikto z politikov to nedokáže povedať? V poriadku,zase sme o niečo múdrejší.

Náhodný okoloidúci

Aj ja som zhnusený z vajčiaka a jeho podliezania agresorovi. Ale neprekvapil. Prekvapilo by ma skôr to, keby o neexistujúcich chemických útokoch povedal pravdu, ale to uňho nehrozí. On je skrátka mentálne závislý od západu. Hovoriaca hlava na diaľkové ovládanie, nič viac.

sandro

Ale ja som myslel najma Pellegriniho. Od Lajcaka by som ine ani vo sne neocakaval.

Roland Edvardsen

SNS sa k útoku postavila kriticky, Blaha samozrejme tiež. Hej, vláda nereagovala tak ako by mala, ale keď si napr. porovnáme Pellegriniho prázdnu floskulu s tým ako sa k tomu vyjadrila taká Babišova vláda (a Babiš sám, ktorý má byť tiež nádejou) alebo ako sú v americkom zadku strčení takí Poliaci (veľakrát i tu vydávaní za vzor), tak silácke reči o katastrofe pre Slovensko sú jednoducho prehnané. To nie je o tom, že by bol Smer niečo iné než pro-EU, pro-NATO, pro-západná strana, ako to v podstate vždy deklaroval a deklaruje. Koniec koncov ja sám predsa dobre viem, prečo som neni voličom tejto strany.

Ale Smer je tiež strana, ktorá sa vždy snažila o nejaký populizmus. Preto nie je vo svojej pro-západnosti až taká extrémna ako opozícia a lavíruje. Ak už nejaká katasrofa hrozí, tak jedine pre samotný Smer. Jalovosť v takýchto oblastiach povedie len k väčšiemu prepadu preferencií a pokiaľ v Smere naozaj nechcú, aby Kotleba rástol, tak sa budú musieť držať populizmu. Také je to jednoduché.

Ale Lajčák je naozaj jeden z najväčších problémov Slovenska - a to už dlhodobo. Nie je možné, aby bol vo vláde Sorosov nominant. Toto bol jeden z Ficových najväčších prešľapov. Nepochopím, prečo ho tam chcú a nechce sa mi veriť, že by sa nenašiel niekto rovnako "technicky" schopný na tento post a zároveň aspoň o niečo pro-slovenskejší, nie až takto tragický.

sandro

Ok Aman, ja som tym len chcel povedat, ze vymena Fica sa ukazuje ako jasny fail. Fico by nereagoval v tejto situacii nijak. Nechal by to na Lajcakovom vyjadreni, nerobil by nadpracu ako Pellegrini, naopak, snazil by sa Lajcakove vyjadrenie korigovat a smerovat ho do tej populistickej roviny. Takto fungovali dlho. Lajcak ako euroatlanticky pudlik a Fico ako domaci populista.

Roland Edvardsen

Fico mal kopec pro-EU, pro-Nato vyjadrení tiež. Koniec koncov nekritizoval si ho náhodou za to, že chce ísť do jadra?
Pellegrini mi zase nepríde až tak veľmi politicky odlišný od Fica - len to viac hrá na zmierlivejšiu tvár a nevie sa akoby jasnejšie vyjadriť, čo presne si myslí. Fico ho určite usmerňuje, ale tiež mu nemôže permanentne stáť za chrbtom. Každopádne pokiaľ viem, politicky on nikdy nepresadzoval nič iné než čo chcel Fico (ako katolíka by ťa mohlo zaujímať, že ako minister školstva stopol "pietruchovské" učebnice s úlohami na "rodové scitlivovanie" a podporil tiež referendum za rodinu - na rozdiel od takéto Blahu, ktorý je pro-LGBT. I jeho postoj k Rusku, ktorý som zaznamenal v Pravde, nie je veľmi odlišný od Ficovho. To je na homosexuála celkom obdivuhodné vzhľadom na to, ako sú sionistami vedení k patologickej nenávisti k Rusku).

Pochopiteľne, ako som už písal, od Smeru ja zatiaľ neočakávam nič extra výnimočné, akurát udalosti posledných dní, celá tá šialenosť s Kuciakom, prispeli k istému prehodnoteniu postojov, a preto som voči vláde a Smeru momentálne zmierlivejší a vyslovil som im istú podporu. Ale ako už písal - nevolil by som ich (zatiaľ nie).

Norman

Dania tam Pellegriniho nebol fail, lebo nebolo čo vyberať, bola to núdza. Nedalo sa čakať, že to Pellegrini nejako vylepší - je príliš mladý, nerozkukaný a zrejme nemá na to bunky, ani mentalitu ... nechcem ho nejako fatálne hodnotiť, lebo ho príliš nepoznáme, ale musel by to byť šťastný zázrak, ak by bol lepší, ako Fico. A ako hovoríš, Roland a ako som tu pisal hneď, ako ich to vymenilo - ešte nikdy v podobných situáciach sa náhradný kôň nedal úspešne zmanipulovať, takmer vždy sa vytrhol a strečkoval po svojom. U Pellegriniho to asi bude znamenať, že bude ešte menej pronárodný, ako Fico.

Nemá ani moc zmysel špekulovať, či by sme my volili Smer alebo nie - relevantné je iba to, čo slovenská populácia bude voliť. Ahááá... a tu sme doma. nechcem ale kritizovať Slovensko, lebo aj ostatné susedné európske národy sú na tom blbo - ale na Slovensku, ak sa zmení Smer na mäkkú nejasnú stranu, nebudú mať pronárodní občania koho voliť. Kotlebu títo ľudia a za takejto pozície voliť nebudú, nie je to to, čo by chceli. No ... možno nastáva doba pre Danka ... ale to tiež nie je ono.
Ale voľby sú našťastie ´daleko, dovtedy budú iné pomery a vstanú iní bojovníci, možno.

Roland Edvardsen

Pellegrini bol za daných okolností naozaj najlepšia možnosť. Nebolo totiž z čoho veľmi vyberať. Kaliňák musel ísť, nesympatického Kažimíra si potrebovali ponechať na ministerstve a Maďarič sa zradcovsky otočil Ficovi chrbtom. Pellegrini sa najviac približoval k tomu, čo by sme nazvali "full package" - aj je ako tak "technicky" zdatný, aj reprezentatívny, aj bol Ficovi vždy lojálny (na rozdiel od všetkých tých tragických prípadov ako Zala, Maďarič, Beňová, totálne hovado Martvoň a pod.), nemal ani nejaké extra škandály (preto sa museli narýchlo nejaké vyrobiť - viď špáratko a bytík) a ešte sa aj babám bude páčiť. :-)

Ale kde presne ho politicky/ideologicky zaradiť je otázne. A ešte otáznejší bude jeho vývoj. Naozaj, robiť si nejaké ilúzie by bolo pekne mimo. Ilúzie sme si robili už po posledných voľbách a vieme ako to nakoniec dopadlo. Trump detto.

A áno, v konečnom dôsledku to všetko stojí a padá i na slovenskej populácií. Ak tá bude stále takáto pasívna a prispatá, tak potom nech sa nikto nečuduje, že?

Norman

Nebuďme voči sebe zbytočne krutí - nikdy sme si nerobili neúmerné ilúzie.
Čo sa týka Trumpa, funguje tak, ako sme predpokladali - nik si nerobil ilúzie, že ovládne tú gundžu tam (čo niektorí nazývajú tak vznosne "deep state", no, nedá sa to nazvať otvorene a verejne anglosionistické monštrum). To nik nečakal, že to celé zmení - stačí, že im to tam dostatočne narušuje.

Pellegrini, ako každý, nie je jednznačne zaraditeľný, zaujímavé je práve to, kam sa vyvinie. Ak je naozaj homoš, tak to neveští nič dobré - homosexuál nemá energiu, sebadôveru, nemá reálne záujmy spoločné s národom ... Pravda, ak by bol rafinovaný, tak by to zavážilo - ale nie je. Takisto by zavážilo, ak by vedel seriozne o sektárskom sionistickom pozadí - ale on tieto veci očividne neuznáva. Ani Fico nie - ale 30 rokov v politike mu aspo napoly otvorilo oči. Primálo a neskoro - ale teraz čakať na to, že nejaký nový premiér začne niekedy po rokoch chápať - na to nie je čas.

Hej, slovenská populácia nemá všetkých 5 p, má len dve - Pasívnosť a Prispatosť. Keď sa pozrieš po ľuďoch (v Bratislave) a vidíš tú ich priblblú spokojnosť ... alebo teda keď prieskum ukáže 67% dôveryhodnosť voči Kiske ... tak sa človek prestane nejak trápiť nad ich osudom :-)
Pretože úlohou národa nie je prežiť, ale prežiť vlastnou vôľou a silou. Ak národ nemá tendenciu k tomu výkonu, tak je celkom zbytočný. Národ len ako akýsi bezmocný bezcieľny kripel akosi riadiaci sa inými národmi - to nie je cielom prírody.

Roland Edvardsen

U Trumpa sa minimálne predpokladalo, že dôjde aspoň z časti k zmene zahraničnej politiky USA. Netreba snáď pripomínať všetky tie jeho tweety a predvolebné sľuby. Veď napokon i obyčajní Američania majú týchto vojnových dobrodružstiev tiež už plné zuby a jeho zvolením jasne demonštrovali práve túžbu po zmene zahraničnej politiky. Namiesto toho dostali presne rovnakých sionistických vojnových štváčov kontrolujúcich americkú zahraničnú politiku, akých tu mali za Obamu i Busha. Bohužiaľ, tam od začiatku bol problém v tom, že Trump sa nemal o koho poriadne oprieť ani vo vlastnej, republikánskej, strane.

My nevieme, čo Pellegriniho naozaj priťahuje alebo čo presne robí za zatvorenými dverami. Podľa jeho slov "on nevie, či nejakých homosexuálov pozná". Pokiaľ viem vychádza sa len z nejakých náznakov Martvoňa a zbytok sú len také štandardné domienky (prečo atraktívny a úspešný muž nemá po 40 stále žiadnu babu? ). Pochopiteľne, k homosexualite treba mať realistický prístup, vieme, že býva spojená s istými "osobnostnými" typmi, z ktorých niektoré môžu byť dosť patologické a aj to ako sú takýto ľudia tlačení do istých ideologických pozícií, takže áno neveští to nič dobré. Ale výnimky sa vždy nájdu. Nie je zase také neobvyklé nájsť aj konzervatívnych či nacionalistických homosexuálov (Pim Fortuyn, Florian Philippot z FN, Alice Weidel z AFD, na tvrdšej scéne napr. Greg Johnson alebo Ryan Falk, ktorý je momentálne asi najlepším propagátorom rasového realizmu v rámci Youtube, atď.).

Pokiaľ ide o Fica, tak ťažko povedať, čo všetko presne vie. Bohužiaľ, Sorosa začal spomínať až príliš neskoro. V korporátnych splaškoch píšu, že by chcel nasadnúť na "orbánovskú" vlnu a ja len dúfam, že sa tentoraz splašky nemýlia. Problém je v tom, že na túto vlnu mal SMER nasadnúť, keď mal väčšinu v NR SR, nie teraz, keď sa historicky prepadá.

Áno, národ, ktorý nemá vôľu je odsúdený k zániku. Príroda je krutá, ale musíme byť i my takí krutí? Ani príbuznému, ktorý sa chce zabiť nepovieš, aby skončil, ale pokúsiš sa mu pomôcť, nejako ho prehovoriť. Vieš, ja mám tento národ naozaj rád. Veď je to ako s tou rodinou, aj keď chybujú a robia ti naproti, tak ich stále ľúbiš a nechceš, aby sa mali zle, aby trpeli. Takže preto som stále tu a stále dumám nad tým, ako tých ľudí nejako presvedčiť, ako im pomôcť. Dúfam, že chápeš, no. :-)

Ľubov

Ale ako krásne si to napísal,to je neuveriteľné. Hovorili sme takýmto týpkom,ako si Ty,drsný muž so srdcom slávika:-).

Len jedno sa musím opýtať,celkom osobne:ako Ťa máme oslovovať,ako ti to vyhovuje,Aman,alebo Roland.Ono o týždeň môžeš byť napr. Romeo,ja som v tomto naozaj v pohode,ale urobme nejaký systém.
Neviem,či poznáš jeden pikantný príbeh z francúzskej histórie. On sa volal Abelard a ona Heloise.Plod ich hriešnej lásky sa však volal Astrolábus.Tiež inšpirujúce,nie.-) ?

No nič,vyjadri sa sám...

Roland Edvardsen

Dík, Ľubov. Ja som rozporuplná osobnosť, no. Ale už ste si snáď zvykli. :-)

Momentálne som Roland a preferoval by som pri oslovovaní toto meno (ak ma však nazveš Amanom, tak sa nenahnevám). Pri Rolandovi sa pokúsim ostať, čo možno najdlhšie. Častá zmena nickov nie je dobrá - z viacerých dôvodov.

Príbeh o Abelárdovi a Heloise poznám. Veď vieš, že mám rád stredoveké dejiny. :-)

Norman

Roland Edvardsen je jeho skutočné meno. Som ho presvedčil, aby zahodil anonymitu. Má pred sebou skvelú budúcnosť a nemá sa prečo za svoje názory hanbiť :-)

Roland Edvardsen

Keď už sme sa dostali k tomu, čo vie Fico, tak by bolo fajn spomenúť i Orbána. Orbán mal nedávno isté vyjadrenie, ktorého anti-semitský podtón sa nedá nevšimnúť. Dosť to naznačuje, že mohol byť v poslednej dobe obklopený ľuďmi, ktorí "vedia" a ktorí ho nasmerovali tým právnym smerom. Ale to je stále dosť špekulatívne. 

Ja by som bol v takýchto úvahách veľmi opatrný. Fidesz nie je nejaká vyslovene "fašistická" strana. V Maďarsku vládne tá istá anti-nacistická kultúra ako tu a tú krajinu nemožno definovať inak ako liberálnu demokraciu. 

Orbán a jeho strana sú v prvom rade populisti, nie ideologickí "pravičiari". Tým, že nie sú skutoční ideológovia, tak nemožno ani dúfať, že by sa nejakým spôsobom pokúšali "vyvážať" svoju ideológiu do okolitých krajín, že by z Maďarska spravili "pro-belošskú Saudskú Arábiu" a baštu pre pan-európsku revolúciu. My vieme, že Maďari behom posledných rokov zatkli a vyhostili prakticky každého radikálnejšieho nacionalistu z cudziny, ktorý sa pokúsil navštíviť Maďarsko a oboznámiť Maďarov z ideami bieleho nacionalizmu: Richarda Spencera, Horsta Mahlera, Nicka Griffina, Jima Dowsona.

Takže áno, je úžasné, že tam majú aspoň toto, ale treba byť opäť realistický aj pri Orbánovi. 

 A treba mať realistický plán a realistické očakávania i pokiaľ ide o Slovensko. Môžeme pracovať len s tým, čo tu máme. Za seba hovorím, že ak by sa nám podarilo dostať sa aspoň tam, kde je dnes Maďarsko, tak by to bol solídny úspech. 

 

 

 

 

 

Norman

Teraz počúvaj, lebo to myslím vážne.
Nie je správna otázka, čo vie. Oni v podstate všetci dosť dobre vedia.
Správna otázka je:
Nakoľko to odhadujú už na posunutie moci anglosionistov nabok, odsunutie od moci?

To je podstatná otázka a podľa toho sa správajú.
Orban, a ľudia okolo neho, sú sebavedomí tatari (myslia si to o sebe), a tak považujú sionizmus za odrbateľný.
Fico a jeho ľudia sedia na neistom rozháranom národe a tak si vôbec nemyslia, že by mohli sa púšťať ešte aj do sporov so sorošovcami a sionistami. Ergo, sú pasívny a tvária sa ako hlupáci.

Anglosionizmus je len JEDEN problém, aj keď najzávažnejší.
To, že Fidesz nie je žiadna "fašistická" strana s týmto problémom nič nemá.
Ono, keď sa len trocha zahráme so slovami, v podstate ani NSDAP nebola fašistická strana, ba ani nacistická, ba ani nacionálno socialistická. Ale aj tak samozrejme, a úplne vážne, ma nezaujíma, či lezieme na vrch tým istým spôsobom, ako ľudia pred sto rokmi. Ak nie, dobre. Skôr by sme sa mali obávať, ak by sme to robili tak, ako v minulosti - to sme nič lepšie nevymysleli?
To len k tomu, že si zobral do úst to škaredé slovo na "F". Neviem prečo. Nás žiadne "F" slová nezaujímajú. Dnes je to už len sionistická vulgarita.

A nebol by som si istý, že Orbán a spol nie sú "pravičiari" , ale len populisti. Ako ja vyjadrujem tieto veci - oni zrejme majú svetonázorový pohľad, nie sú to len populisti, oportunisti. On tam má okolo seba dosť "profesionálov" akademikov a podobne, vieš, že oni sa svojmu nacionalizmu mohli venovať už dávno a aj sa mu vždy venovali - dnešný stav je výsledok.

To, že vyhostili nejakých zahraničných nacionalistov je zaujímavé, to som nevedel, ale je to pochopitelné a chválitebné. NAČO sú im angloamerickí teoretici? Majú dosť svojich ľudí, čo sa v tom vyznajú. Pravdepodobne v tom bola aj praktická neochota byť s takými ľudmi spájaní. Mimochdom, čo sú to za mená, Ty to poznáš a sleduješ? Čo majú ti američania za autoritu? Ja sem tiež občas dám američana, lebo v USA majú viac slobody slova, ale že by sme mali na nich staviať, to nie.
Samozrejme, že treba byť realista, opatrní s Maďarskom - zvlášť, keď ich nedokážeme ani priamo jazykovo sledovať. Ale jestvujú určité zákony vývoja a ja usudzujem podľa nich. Maďarský vývoj nie je len nejakých posledných 10 rokov, je to dlhšia línia.

Čo sa týka Slovenska - my nemusíme a ani nepôjdeme po tej istej ceste. My dnes napríklad vieme, že média sú základ a na to by sme sa mali zamerať, to je základný problém tejto krajiny:) To je ich mäkký bachor, ktorý treba rozpárať, to je ten strigôň, ktorého treba rozliať na kolomaž.

Roland Edvardsen

Tých angloamerických teoretikov vyhostili, pretože Orbán a spol. boli pod tlakom EU a domácich Židov. Pointa bola v tom, že je blbosť si predstavovať Fidesz ako nejakú super radikálnu anti-globalistickú stranu. S výnimkou masovej imigrácie Fidesz v zásade nemá problém s tým, aby bolo Maďarsko plne integrované do globalizovaného sveta. Pochopiteľne, za posledné roky urobili more dobrých vecí a majú sa od čoho odraziť, ale ich vízia nie je úplne to isté s čím sa stretneš napr. u kotlebovcov alebo iných "tvrdších" nacionalistov zo Západu. Tí teoretici, ktorých som spomenul uvažujú o celej Európe a presadzujú isté pan-európske povedomie, niečo podobné, čo by si chcel aj ty. U Maďarov je to však trochu iné (veď sám píšeš, že sú to "sebavedomí tatári"), hoci príklon k belošskému rasovému povedomiu tam tiež badať, ale nie je to ešte to, čo by som napr. ja osobne chcel :-). Oni sa budú starať len a len o seba. A rovnako i my sa budeme musieť spoľahnúť len seba, pokiaľ sa teda zmýšľanie ľudí aj v iných krajinách radikálne nezmení. To bolo všetko, čo som chcel povedať.

Norman

ja som sa zas rozpísal, ale to dôležité je to, že ONI všetci vedia, ale pretvarujú sa podla sily, ktorú vidia a ktorú sami majú. Maďari si viac veria, možno aj oprávnene, pretože sú jednotní a tak ďalej.

To, že sú rafinovaní a nejdú s bubnom na zajace? Čo dodať? To je samozrejme škaredé, toľké pokrytectvo :-))))

Norman

Čo sa týka Trumpa, ten mal aj pred voľbami dosť drsné výroky ohľadne zahraničnej politiky. Tí ľudia, čo ho volili, práve nie sú žiadni zmekčilci. A okrem toho, opakujem - nedalo sa čakať, že sa zmení práve zahraničná politika k lepšiemu. jedine to, že sa bude USA postupne zo sveta sťahovať - čo sa pod tlakom aj deje.

Ja nemám šajnu, ako na tom Pellegrini je a ani nemám chuť to zisťovať, či len čítať. Ak to však nie je nejako isté, ak je jeho život (formálne, navonok) normálny, tak to potom najskôr je len kec, podobne ako to s tým koksom. Čo sa týka scény, citujem "konzervatívnych" či "nacionalistických" smerov - moc ma tieto smery nezaujímajú ako nejaký vzor, nevidím žiaden dôvod, prečo by oni mali byť akoukoľvek autoritou, či len dobrým príkladom. To, že ich , ako píšeš, dosť často vedú explicitní typickí buzeranti len svedčí, že tie hnutia nie sú hodné záujmu, že sú na degenerovanej ceste (o čom svedčia aj ich najčastejši mizerné politické výsledky).(prosím, nezahrň ma teraz nejakými príkladmi, kde dosiahli nejaké parciálne "úspechy" -sumárne je ich málo ale hlavne - oni nie sú cesta).

To k Ficovi, s tým presne súhlasím a je to dôležitý bod. Fico by sa mohol poučiť a hlavne ešte ostatní ľudia, vrátane Blahu. So starým falošným naratívom pravica-lavica, fašisti-demokrati, západ-východ NIKDY globálne diania nepochopia.

K tomu poslednému - pointa môjho predošlého textu k tomu bola ani nie tak, že taký národ je odsúdený k zániku, ako skôr to, že je bezcenný. Ako znie ten výrok, najčastejšie spomínaný s Kenedym: moja parafráza:
"Nepýtaj sa, národ či jedinec, čo môžeš prežiť, ale čo môžeš pre tento svet spraviť, ako sa môžeš pozdvihnúť".
To vôbec nie je o tom, či máš či nemáš, či napíšeš alebo nenapíšeš, že máš čosi rád alebo nemáš rád - to je len tvoja vec, to ti nik neberie. Ja hovorím o objektívnej realite. A teda nie že by som pochyboval, že sa zrovna ty ideš roztrhnúť od toho, aby si pomáhal slovenskému národu, určite áno, ako tisícky a statisíce ostatných, ktorí ho milujú :-) Všade naokolo ich vidno, tých nadšencov, všade vidno aj následky tej ich lásky. :-)

Roland Edvardsen

Nemôžeš byť trochu pozitívnejšie naladený? Ja som sa dnes pokúsil byť a celkom mi to prospelo. :-)

Ťažko poprieť, že Trump vzbudil nádeje. Ok, u teba nie a ja som koniec koncov tiež realista -veď sa poznáme. Ale hovorím tak nejako všeobecne. No a dnes sú ľudia z neho dosť sklamaní a rozčarovaní, hoci je zbytočné zdôrazňovať, že on sám naozaj veľa urobiť nemohol. Určite sa nedá konštatovať, že by všetko robil len zle (ako som už písal, bol lepšia voľba ako Clintonka), skôr je to také nejaké uvedomenie si istej bezradnosti a zbytočnosti celej tej volebnej srandy v USA. Nepríjemný pocit.

K tým smerom: ja som spomenul i pomerne úspešné strany ako FN a AfD. Nechválil si nedávno i ty AfD? Akože mohli by sme dlho rozoberať, čo sa považuje za úspech. Ja beriem, že FN prehral v prezidentských voľbách a AfD sa pohybuje stále len na 3.mieste v rámci prieskumov, ale ak by boli naozaj tie hnutia také neúspešné, tak by nevzbudzovali až taký strach u establishmentu. A nevedú ich buzeranti a už vôbec nie "explicitní typickí buzeranti" (väčšina z tých menovaných ľudí sa navonok neodlišuje od bežnej populácie). Pochopiteľne, že vzhľadom na nejaké percentuálne rozloženie homosexuality v populácii sa nejakí objavia aj v takýchto stranách. Ale sú len drobná menšina. To je asi podobné, ako napísať, že Ligu Severu vedú "černosi", lebo na kandidátke mali i černocha z Nigérie. Z časti sa toto robí (strkanie menšín do popredia) aj z dôvodu, aby sa utlmili obavy ľudí. Ak by tie hnutia boli nejako explicitne homofóbne alebo rasistické, tak ver tomu, že by mali ešte menšiu podporu, minimálny úspech u bežných ľudí.

A k tomu národu: ja som predsa nepoprel to, čo si napísal. Ale nesúhlasím, že sme "bezcenní" v tom zmysle, že by sme sa nemali snažiť o pozitívnu zmenu dokonca i v prípade, že si väčšina nedá povedať. Ja zvyknem opakovať, že každý národ, každá rasa je unikátna a mala by sa zachovať. Ani divoké pandy sa vraj nechcú veľmi rozmnožovať a hrozí im vyhynutie. Mali by sme ich teda prestať chrániť? Ja pomáham v rámci nejakých možností. Myslíš, že som nechcel vstúpiť i do strany? (Konkrétne do SNS, ale neskôr som na ňu zmenil názor). Mal som rôzne plány, stále mám, ale tie sa dajú pretlačiť len v rámci nejakých možností a životnej situácie, ktorú ten ktorý človek má.

Norman

Ja som dnes výnimočne pozitívne naladený.
Veď ja nehovorím, že Trump u mňa nevzbudil nádeje, ale že ich stále ešte má. Som teda pozitívnejšie naladený, ako ty. :)

AfD - to nie je buzerant, ale (údajne) lesba, to je rozdiel. I keď aj to NIE je dobrý znak. Tá ženská je naozaj dosť nevyrovnaná, tá predtým, Ptrie, bola možno lepšia - tá ich aj dotiahla k úspechu (matka 4 detí, myslím).
Ja neviem, o čom sa chceš baviť v tomto bode. Ako píšeš - často sú zrejme buzeranti strkaní do popredia nacionalistických strán, aby sa na nich nemohlo útočiť, že sú "nacisti" a tak. Či už to je efektívne či morálne, je jedna vec, isté ale je, že tí buzeranti si to za prvé nezaslúžia, a že OBJEKTIVNE ich nevyrovnanosť ich oslabuje. Ja by so si dával pozor na také veci - kto je na čele JE dôležité, osobnosť vedúceho ovplyvňuje veľa. Ak oviš, ja sa moc o icg svatby a iní LGB cirkusy nemienim zaujímať, je to zástupný problém, ale to, či niečomu velí buzerant alebo nie, považujem za výrazný rozdiel. Podobne, ako to, či má pevné nervy, či bol v detstve šikanovaný, či nemá náhodou gemblerské tendencie a mnohé iné podobné veci ...

Ja nehovorím, že "sme bezcení", ja hovorím všeobecne o národe, možno o slovenskom národe, ale nie "o nás". To by som stále dával ako rozdiel, lebo my, aj keď sme Sloveni, nie sme celý slovenský národ, a ani opačne, vlastnosti celého národa sa nevzťahujú automaticky na nás, nejakú podmnožinu. To považujem za dôležité rozlišovať.
A čo sa týka tvojej aktivity: mňa predsa nezaujíma, čo si robil naozaj, to bolo tak všeobecne na tvoje posúdenie. Ja nie som sudca, nesúdim ani národy - len hovorím o všeobecných pravidlách. A práve - je ťažko nejako zmeniť tok histórie, ak to nie je národu súdené. Predsa sa kôli tomu neroztrháme, nie?

Roland Edvardsen

No tak to som rád, že si pozitívnejšie naladený než ja. Gratulujem. :-)

Ja neviem, či je tá ženská z AfD nevyrovnaná. Asi ich sleduješ lepšie. Ja som si nič závadovejšie na jej správaní nevšimol. Tá Petry bola fajn, ale tiež to nebolo vždy ono. Ale je to zaujímavá téma. Ľudia majú rôzne schopnosti a rôzne nedostatky. Ideál je ťažké nájsť. Ale existujú i relatívne dobre fungujúci homosexuáli rovnako ako existujú (relatívne) dobre fungujúci ľudia s mániodepresiou alebo dobre fungujúci alkoholici (tzv. abstinujúci). Pokiaľ viem tak vyše 40% populácie trpí nejakou formou duševnej poruchy či nevyrovnanosti - moc si nevyberieš. :-) A obzvlášť niektorí vysokointeligentní jedinci, kdejakí aspergeri a podobné typy, ktorí môžu byť v mnohom veľmi užitoční, sa budú prejavovať v iných oblastiach dosť nestabilne, proste často to tak býva, bohužiaľ.

Ja viem, že my nie sme "bezcenní". Nerobím si ilúzie o zvyšku národa, pochopiteľne, tiež chcem, aby sme boli iní, ale tak dajako som chcel demonštrovať, že sa nechcem vzdať. To je v podstate všetko.

Roztrhnať ťa nejdem - dnes naozaj nie. :-)

Norman

Ja ich tiež moc v AfD nesledujem, povedal som len svoj dojem, založený aj na jej nevhodnom commingoute.

No ale vy ste tu dávali častejšie tie LGBTI témy, ktoré ja považujem zväčša za stratu času, ale keď dôjde na rozhodnutie, ako to je konkrétne, tak zrazu taká úchylka nič neznamená? Nesúhlasím, znamená, homosexuáli majú sedieť doma (a liečiť sa, alebo štrikovať, alebo čo). Na čele politických strán? Nie. Okrem toho, oni majú fakt tendencie vytvárať svoje mafie, najznámejšie príklad v odevnom priemysle a podobne. Menšiny majú vždy túto negatívnu tendenciu, na ktorú si treba dať pozor.

Ľudia sú samozrejme rôzni, ale nesúhlasím, že je až toľko psychicky "nenormálnych". Ale aj keby sme to tak vnímali, tak to nie je dôvod, aby sme defétisticky akceptovali evidentne posunutých, nie? Mimochodom, miešať do toho aspergerov - to si nezaslúžia, nie? Prečo si práve tých spomenul? To je beztak len ďalší hmlistý pojem. A hlavne asperger, na rozdiel od autizmu, je naozaj len vlastnosť, typológia, profil, nie defekt. To by mohol byť defekt potom aj schopnosť mať absolútny sluch, talent priestorovo kresliť alebo podobne. Talent nie je možno ani sekundu porovnávať s úchylkou.

To roztrhanie - ja predsa nemyslím, že sa my máme navzájom roztrhať, to neberiem ani ako vtip. Sa pýtam, či sa máme kvôli tamtým ľuďom, nech už to je ktokoľvek, roztrhať. Predsa im nie sme nič dlžní. Ale ak máš dnes manickú fázu a chceš sa slniečkarsky rozdať, no dobre ... veď ťa to zajtra prejde :) Prajem ti to, určite si mal nejaký dobrý deň, gratulujem, veď aj bolo príjemne :)

Roland Edvardsen

Ok, chcem to len ukončiť s tým, že sa v niečom jednoducho nezhodneme. Pre mňa je problematika homosexuality primárne o ich politickom zgrupovaní skrz neomarxistickú politiku identity a o istom patologickom lifestyle (ktorý však považujem viac za kultúrne podmienený - bolo by na dlho vysvetľovať prečo) než o nejakej orientácii per se.

Naozaj sa mi nechce rozoberať postoje psychiatrickej vedy k homosexualite a ani nechcem riešiť problematiku nejakých "gay mafií" (ja mám samozrejme tieto problematiky dobre naštudované a možno niekedy bude i nejaký článok - ale určite nie na Nadhľade a asi nie v blízkej dobe - súhlasím totiž, že je x podstatnejších tém).

Ja naozaj nie som vyhranený kolektivista - to by bolo možno fajn si definitívne vyjasniť - v niektorých oblastiach si ponechávam viac liberálny prístup. Chápem variabilitu možností a snažím sa vnímať i indivíduum a schopnosti a hodnoty, ktoré môže priniesť v tom ktorom kontexte. Osobne nemám napr. problém s tým, aby fungovali v armáde - ak zvládnu psychotesty a fyzické testy ako ktokoľvek iný, dokážu sa kontrolovať a budú o tom držať hubu, tak prečo nie? V podstate vždy tam nejakí takí boli, ktorí sa v mnohých parametroch odchyľujú od priemeru a vždy to nejako fungovalo. A v politike je to rovnaké. Tam sa aj tak nedá nič extra spraviť, lebo homosexuáli v politike boli, sú i budú, dokým sa budú rodiť. Jediné, čo môžeš s tým spraviť je to, aby o tom držali hubu (s čím nemám extra problém). S rétorikou typu "si chorý menejcenný odpad, ktorý má ostať len doma a štrikovať" sa akurát dosiahne, že aj tí, ktorí by sa inak chceli hlásiť ku konzervatívnym hodnotám a brániť ich od toho odstúpia a iní zase ľahšie podľahnú "židovi".

A popravde, ja si naozaj nemyslím, že pre skutočne sebavedomého heterosexuála bude homosexualita predstavovať až taký problém. Najväčší problém (v osobnej rovine) spôsobuje tým, čo cítia v hlave, že im to nejde len jedným, tým vhodnejším, smerom a hrozne sa toho boja - tí bývajú najviac homofobni (čo potvrdili i viaceré štúdie). Napoleon bol veľký milovník žien, hetero alfa samec ako hrom, a zároveň je o ňom známe, že mal na svoju dobu veľmi tolerantný prístup k homošom (jeho Code Civil ju dekriminalizoval) a i osobných priateľov medzi nimi. Fico a Sulík sú podobné prípady. :-) (brať s nadsádzkou)

Psychicky chorých je objektívne veľa. Naozaj, keď si zrátaš všetkých "inosexuálov", schizofrenikov, depresívcov, chronických klamárov, závislákov (si vezmi koľko je tu len alkoholikov a dnes by bolo fajn preskúmať i závislosť na nete, to by boli iné pálky :-D), narcisov (viď všetky tie instagramové štetiny), atď., tak nám z toho vyjde dosť vysoké číslo. Pochopiteľne, nie je porucha ako porucha, niektoré sú vážnejšie než iné a zároveň ľudia sa budú odlišovať v tom akú majú kontrolu nad svojim problémom. O tom som predsa písal. Niekto vie dobre fungovať a byť veľkým prínosom i s poruchou. Iní je zbytočný aj keď nijakú nemá. Nuž, variabilita.

Pochopiteľne, ja v žiadnom prípade nevolám potom, aby sme otvárali náruč silou mocou narušeným jedincom. Absolútne nie! Samozrejme, aj pre mňa je ideál to, aby na čele strany a štátu stál starší muž, heterosexuál, manžel a otec detí. Ale v realite sa veci často vyvinú inak. V reálnom živote sa bude často klásť dôraz na schopnosti než na príslušnosť k nejakej skupine, ak sa chce niečo poriadne presadiť a vyjdú nám rôzne výsledky. A z praktického hľadiska ukontrolovať všetky tie závadné vlastnosti - to je tiež problém.

Aspergerov som nechcel hodiť do jedného vreca s ostatnými, ale tiež je na polemiku, čo presne to je. Aspergeri zvyknú mať problémy s vecami, ktoré sú pre ostatných úplne normálne. My sme mali v triede jedného týpka, u ktorého mám podozrenie, že išiel týmto smerom. Áno, bol veľmi dobrý v matike, v prírodných vedách, ale ak ide o nejakú sociálnu interakciu - no nechcel som veľa s ním mať, čo ti poviem. :-) Nedalo sa s ním baviť o mnohých veciach a mal občas divné reakcie. Ale bol by som idiot, ak by som kvôli tomu išiel odpísať všetkých aspergerov.

Včera som mal manickú fázu, ale nechápem, prečo si si myslel, že ma to dnes prejde? :-) Ja mám nad svojimi manickými fázami absolútnu kontrolu. Holt, moja bipolárna porucha nie je maladaptívna - na rozdiel od mojej sociopatie. :-D

Norman

Práve beží o 5 min 12, a pod dojmom toho som povedal, že Lajčák je totálna chyba Smeru. Možno by sa jeho menovanie dalo pochopiť pri prvom prevzatí vlády, keď bol SMER pod tlakom a musel si kryť chrbát, ale už ho mal medzitým dávno položiť a vymeniť za "hocikoho".
Ale Fico osobne bol proste príliš kariérne zameraný na medzinárodnú politiku a nechápal, že ho nikdy naozaj neuznajú ani mu doma nedajú nikdy pokoj( zjednodušene povedané, lebo nie je syntetický žid). Preto nenabral nikdy odvahu, aby Lajčáka vymenil (v krajnom prípade aj nejakým vyhadzovom hore, alebo mohol využiť "škandál" hlávková).
Myslím, že ako v prípade iných ministerstiev, ani toto nevyžaduje žiadne "technické" schopnosti, že.
Ešte raz: Lajčák bola najväčšia chyba Smeru, okrem iného aj preto, lebo dávala Ficovi falošný dojem bezpečia a sľubov na zmierenei s medzinárodnou mafiou - čo ale ĺajčák nikdy nedodal, nezabezpečil.

Ako píšeš, Smer je do určitej miery "populistická" strana, ľudová strana, a na to sa mala ďalej koncentrovať. Ak by mala stále podporu voličov, mohol si Fico dovoliť byť úspešný aj voči medzinárodnej bande. Ale on to vzal akosi naopak - zaistiť si Európu s tým, že tá mu nechá doma pokoj. Naivné, lebo medzinárodní politici sú samozrejme chrapúni bez svedomia a charakteru.

Roland Edvardsen

Práve to sledujem: https://www.youtube.com/watch?v=lMLZKLswdJ8&feature=push-u&attr_tag=Yp0x...

Blaha, Paška, ale i Krajniak boli dosť ok. Klusa je zbytočné komentovať. Krajniak a jeho SME rodina ma stále fascinujú. Tam bude ten vývoj tiež veľmi zaujímavé sledovať. Vieme, že vznikli ako "kontrolovaná" opozícia na odčerpanie % kotlebovcom. Ale ťažko poprieť, že Krajniak a spol. reálne presadzujú i dosť pozitívne veci (najmä ten zákaz mešít a jeho následná obhajoba Krajniakom ma veľmi potešili). Ale pri týchto pro-sionistických stranách, aj keď sa formálne deklarujú ako kresťanské a národné, nikdy človek nevie, čo spravia, keď príde naozaj do tuhého...

Norman

nemá zmysel to do hlbky rozoberať.
Paška je človek s charakterom a postojom, ale má strašný prejav. Naozaj, ako keby sa čohosi bál, povedať, čo chce. Takto nikdy nemôže tieto myšlienky presadiť, ako ho brať vážne? Čo tým ľuďom chýba? Úspešný chlapík - ale akoby ho šikanovali. To nepochopím.

Krajniak je opak. Obsah žiadny, alebo vymeniteľný podla oportunismu - ale bude sa tlačiť, bude kecať s energiou. Ale už neverím, že by ten človek mal charakter, hodnoty - má len zopár postojov, ktoré zatiaľ napodobuje. zajtra čokoľvek iné.

Klus je nula. Je naozaj hlúpučky - ale zato jedovatý, samozrejme.

O Blahovi sme tu už rozobrali mnoho. Len si všimni, že on je typologicky dosť levantský typ, skoro ako Chmelár. Nuž, je možné, že gén pre rozprávanie je to jediné zaujímavé, čo majú títo dvaja v krvi, preto sú ako jednookí medzi slepými (čo sa týka verejnej alternatívy. Ešte raz - sú v opozícii voči globalistom, tak majú "dobré" názory - ale sa aj vedia vyjadriť. Asi to budeme musieť aj tu znova a znova opakovať - KEDY sa Sloveni, deti SLOVA, už konečne naučia rozprávať? :-)
je to kurva problém, položiť jedno slovo pred druhé, prípadne opačne? :)
Ani písať nevedia, ale rozprávať - kde je doboha problém? :-)

Roland Edvardsen

Ale áno, tiež som si tu u Blahu všimol. Koniec koncov tieto silne "ľavicové" typy/osobnosti často budú pochádzať práve z tohto plemena. Rostas je podobný prípad (a tiež vie i rozprávať).

Bude to dané tým, že toto etnikum by malo mať vyššiu verbálnu inteligenciu než je tomu tak u väčšinovej populácie. Takže skôr otázka genetiky ako naučenia sa.

Náhodný okoloidúci

V jednej diskusii na HS ktosi o Chmelárovi napísal, že jeho otec je Palestínčan. Či je to pravda, to neviem, ale vyzerá tak blízkovýchodne.

Ľubov

Toto je tá otázka.Prečo sa ho Fico nedokázal zbaviť,keď mal Smer 40%... a videli sme,že aj Pellegriny sa ho bojí.

Je to jedovatá kobra? Hlasy by nestratili,tak čo by stratili vykopnutím sorosovca? Je nemyslitelné voliť Smer,pokial tam bude Lajčák,Žigo,Beňová.

Ostáva posledná možnosť,nechať im Smer a odísť.Všetci čakáme na niečo nové,Nové ! Tak je to,čas kompromisov skončil.Ostáva cesta svedomia,kto to nepochopí,je nula.

Náhodný okoloidúci

Pašovanie nežiadúcich osôb do politiky prostrednÍctvom politických strán sa robí asi tak, ako sme to videli v prípade Istanbulského dohovoru o ochrane žien. Myslím, že nikto rozumný nepochybuje, že ženy ako (väčšinou) fyzicky slabšie sú viac ohrozené násilím (len škoda, že sa nehovorí o násilí žien voči mužom, vrátane psychického, ale to teraz nechcem rozvádzať). No a medzi užitočné paragrafy o ochrane žien boli vpašované ustanovenia presadzujúce úchylnú genderovú politiku. ID našťastie neprešiel - zatiaľ. A dúfam, že sa ho podarí úplne odstaviť.
Takto sa aj k celkom prijateľnému Ficovi alebo Pellegrinimu a iným prijateľným SMERákom vpašovali Lajčák, Beňová, Zala iná škodná. Ak si spomínam, Beňovú nebolo možné odmietnuť, lebo jej ex Flašík od samého začiatku financoval SMER. A Lajčák bol verejnosti málo známy a bol široko propagovaný ako skúsený diplomat, my sme v podstate ani nemali možnosť podrobne zistiť, čo vyvádzal na západnom Balkáne.
Takto sa vraj aj v Bruseli prijímajú zákony a smernice - v balíkoch. Úradníci ich chrlia v takom množstve, že europoslanci ich nestíhajú čítať, a tak sa naraz hlasuje za celé balíky - užitočné normy spolu s bruselskou úchylnou agendou. Vraj nie je čas hlasovať za každý zákon zvlášť.

Norman

na čo som dnes narazil:
citujem:
Výtvarníka Petra Kalmusa vo štvrtok v Piešťanoch napadol neznámy muž. Sotil ho, opľul a vykrikoval, že to má za to, čo robí. Kalmus nevie, o koho ide, incident rieši s políciou.
denník N https://dennikn.sk/minuta/1094419/
---
tak ma napadlo, v súvislosti s potkanom umelcom kalmusom, že interakcia s druhou osobou je istý druh umeleckého diela, performance, ktorá chce niečo povedať a na ktorú má každý umelec tvorčie právo - aj ak vyjadruje odpor. :-))
Pred podobnými preformance odporúčam ale použiť masku, ktorá znásobí umelecký výkon a zaistí autorskú anonymitu :-))

Nie, vážne, nebite ich, iba ak v sebaobrane. Samozrejme, že na nich treba použiť abstraktné, slovné pluvanie, to je to, o čom celý čas hovoríme. Zažente ich do kúta slovami, gestami, expresivitou - ale nedotýkajte sa ich, môžu mať AIDS.
Pokiaľ sa ale oni dopustia prečinu, treba ich samozrejme zavrieť podľa zákona.
Uvedomte si, že sú to nižšie bezprízorné bytosti a naozaj nemôžu za to zlo, čo šíria, a treba ich skrotiť bez toho, aby sme ich nenávideli.

Roland Edvardsen

Nemôžem si pomôcť, ale za tragikomické duo Kalmus - Lorenz som v podstate vďačný. Obzvlášť vtedy, keď sa ich chce velice zastávať naša mediálna žumpa - je to veľmi kontraproduktívne pre nich. To je asi ekvivalent toho, keby sme sa tu mi zastávali nejakých vyholených a svastikami potetovaných primitívov vybľakujúcich "Heil Hitler!". Napríklad. :-)

sandro

Rozhodne si nemyslim, ze sa nic nestalo a tu energiu tiez zvyknem vysvetlovat rovnako.. Ani nepisem, ze Rusi nemaju potencial. Ten praveze maju a obrovsky.. Ale momentalne nemaju dostatok prostriedkov na konflikt s NATO a v konvencnej vojne realnu sancu nemaju - pri koncentrovanom utoku na svoje, uz obklucene uzemie, by dokazali odolavat niekolko dni. Existuju realne analyzy.. Navyse by v momentalnej situacii uz museli najprv zabijat Ukrajincov. Opakujem, dnesne Rusko v otvorenom konflikte so zapadom bude znamenat jedine : rychlu jadrovu vojnu.

Norman

Pointa je v tom, či takéto akcie sú nepodstatné, alebo podstatné, či sa nemôže nič stať, alebo môžu prerásť do niečoho naozaj zlého.
V Sýrii trvá vojna dlhé roky, Rusi sú tam už tiež nejaké roky, Američania neustále - a od začiatku sa tam balancuje medzi rusmi a američanmi. Tancuje sa medzi vajcami a pravda je taká, že nakoniec to môže škaredo drbnúť.
(Škaredo znamená asi to, ako to ruplo pre samotnú Sýriu, alebo aj Lýbiu či Irak, i keď tam Rusi ešte neboli).

Zatiaľ všetky tie akcie v Sýrii prešli ako tak, ale teraz sa zhodli už pozorovatelia, že je to dosť na hrane. A ešte žiaden nepovedal, že sme nejako za tým. To, že ruská armáda nereagovala nejako okamžite, neznamená, že táto provokácia a medzinárodný zločin, alebo ak chce niekto, táto najsprostejšia protiruská provokácia za posledných pár rokov, prejde naozaj len takto.

Ty, Sandro, si odhadoval, že teraz to ešte prejde (a teraz hovoríš, že to je všetko). ja hovorím, že krátkodobé predpovede jedntlivých akcií sú ťažko odhadnuteľné, ale pripomínam, že celkové, štatistické hodnotenie je jednoznačne také, že to niekde medzi mocnosťami rupne. nie je dôvod ani na okamžik oddýchnutia, že ok, tak to je za nami, pretože naopak, je to o to viac pred nami.

To chcem pripomenúť, aby sa na to nezabudlo. Nič osobne proti tvojmu odhadu či tvojmu postoju - proste pripomínam druhú stranu mince. Aby si ľudia nerobili ilúzie.

Ostatné detaily či otázky o ruskej armáde či konkrétnom postoji teraz sú zaujímave, ale to je iná téma, nebudem miešať.

sandro

Tak Rusi uz oficialne davaju von : 71 zo 103 dali vraj Syrcania dole:) No dobre, nebudeme sa hadat. Kazdopadne si treba uvedomit jedno: ak by zapadni teroristi naozaj chceli realne udriet, tak sa sustredia primarne na protivzdusnu obranu a nenechaju ju robit si high score. Tak ako to urobili aj npr. v pripade Libye alebo Iraku. Koordinaty bezpochyby maju.

Norman

čo majú akože tie čísla znamenať podľa teba - bol by nejaký rozdiel, ak by PVO zostrelilo len 10, alebo 50, alebo naopak aj 100? Myslíš to tak, že Rusi už vyhlasujú, že sa nič nestalo? No, ale ako som písal, to je márne utešovať sa, že ma oponent neošťal naplno - Rusi sú ošťaní. A nech už sa to bude akokoľvek otáčať, NIEKTO musí byť označený za toho, čo prehral a kto nesie hanbu.

Čo sa týka toho, že Američania nechceli Sýriu naozaj poničiť, tak znova:
áno, oni chcú len machrovať, ako každý v konflikte nechcú rozpútať niečo nekontrolované - ale hrajú sa naozaj s ohňom. Áno, v niečom Rusko a Ameriku spájajú spoločné záujmy - ale dosrať, dosrať to vedia obe tieto veľmoci tak, ako nik. Ono nenávisť a náboženský fanatizmus amerických generálov je nehraný a na ruskej strane už mnohí majú toho ksindla amerického tiež dosť. Americký, britský a francúzsky sociopatizmus je skutočný.

Ten detail, že by zaútočili na PVO - to asi nebude tak jednoduché, tá je najlepšie chránená. Urobili a robili to tak, ak chceli ďalej útočiť, čo teraz ale nechú, ako sami deklarovali - NIK NETVRDIL, že američania chcú Sýriu celú zničiť. Ergo to, že (vraj) nezaútočili na nejaké PVO, nič neznamená. Rozbité PVO by ani nepôsobilo zaujímavo, aj by to formálne nemalo význam.
Hádať sa naozaj nie je o čom, len vyjasňujeme, čo sa vlastne stalo a aký to má význam.

sandro

hadat sa veru nie je o com, ved ja s tym tvojim pohladom zase raz absolutne suhlasim. A vlastne zbytocne tu budem uvadzat nejake vojenske detaily, nie som odbornik pochopitelne a fora, kde sa to hemzi ''vojenskymi analytikmi'' je dost vsade okolo. Takze sa vraciam k tomu o co ide na tomto fore: k nadhladu:)
Ale este si dovolim posledna vec, SOHR uz tiez potvrdilo vyse 65 zostrelov, takze to vyzera, ze Rusi vytunili Syrske stare zelezo do neuveritelnych rozmerov. Vlastne ta operacia znamenala totalnu katastrofu pre zapad, znicili jednu prazdnu budovu. Velmi sa mi dnes pacili Polackove analyzy vzniknutej situacie.

Roland Edvardsen

Ľubov, som skôr skeptický, pokiaľ ide o jeho šancu stať sa prezidentom. Áno, vybudoval si aký taký "fanclub" na webe, ale na prezidenta to stačiť nebude. On nebol nikdy nejako masovo populárny. A dosť mu škodí jeho afektovaný verbálny prejav. Veď aj ja mám čo robiť, pokiaľ ide o to vydržať ho poslúchať, hoci názorovo je samozrejme dosť ok.

Smer a ostatní by pomaly mali dávať hlavy dokopy, koho vybrať za vhodného kandidáta (Fico už nechce kandidovať), pretože synteťáka už ďalších 5 rokov jednoducho nebudem schopný zniesť (ak teda bude opätovne kandidovať, pričom spodina opäť prehlasuje zdravšiu časť národa a podrží ho v kresle) - to by bolo na odstrel. Horšia by snáď mohla byť už len Nicholsonová (už aj o nej som čítal ako o možnej budúcej kandidátke). Ak by sa niečo také stalo prezidentom SR, potom potupa tohto národa by naozaj dosiahla svoj absolútny vrchol.

Norman

to už by bol lepší, z takticko politických dôvodov, napríklad Chmelár.
Fungoval by tam lepšie, ako Harabín. Ale ani ten si to samozrejme nezaslúži. Ja by som za neho nedokázal hlasovať, ako som vlastne viackrát nemohol hlasovať za žiadneho z debilov. Minule som ale podporil Fica, voči tomu hovadu kiskovskému mám čisté svedomie, spravil som, čo sa dalo, aby tam nebol :)

Je to zbytočná funkcia.
Je vadné tam dať nejakého nepolitika, ako dosvedčuje aj prípad Kiska. Ak, tak by to mal dostať nejaký zaslúžilý politik, pri odchode do penzie. Lenže v politike zdá sa, nemajú osobnosti, so zásluhami. Nebohý Paška by bol dobrý, a možno teraz ten Paška zo SNS.
Možno Kotleba :) No, to by som chápal ako riadnu recesiu. keď mohol byť županom ....

Roland Edvardsen

Dobre, my nie sme prezidentská republika, ale nie je to ani o tom, že by prezident bol len čisto nejaká reprezentatívna figúrka. Nebude dobré, ak tam opäť bude nejaký servilný anglosionistický zmrd ako kiska.
Ten Paška z SNS sa aj mne celkom pozdáva. Každopádne oproti Kiskovi by bol pokrokom takmer ktokoľvek z koaličných strán.

Blaha by mohol kandidovať - veď dnes sú mladí prezidenti a premiéri dosť v móde, no nie? Len tiež som si neni istý, či by až takýto silný marxista (otvorený ateista, pro-LGBT, milovník Marxa a Nietzscheho, bývalý muzikant blackmetalovej, "kvázi-satanistickej" kapely) získal na (vraj) katolíckom Slovensku dostatočnú podporu. :-)

Norman

Okrem Blahu poznám už len jedného marxistu, to je Havran. Teda, ten asi len bol, už asi ani oficialne nie je. Nevidím dôvod držať sa toho tvrdenia, že je marxista. Je to smiešne.
Jeho účasť v kapelách už je naozaj azda nepodstatná.
Ale Blaha je mladý, to sa nevolia, takí prezidenti. Z viacerých dôvodov.

Hm, čo tak kandidatúra nejakého biskupa? Aspoň by sa overilo, nakoľko je slovensko katolícke. A mať za prezidenta zas kňaza - to by bola výborná provokácia. Myslím, že ĽSNS dostalo ideálny návrh, kde majú hľadať kandidáta. (poskytujem im tento návrh bezplatne a bez nárokov na autorstvo:).

Roland Edvardsen

Nuž, ja za to nemôžem, že sám Blaha sa takto identifikuje. Ako ho teda mám nazvať? Staro-nový ľavičiar? Anti-sionistický ľavičiar? Alebo iba normálny slovenský ľavičiar? :-)

Mne účasť v tej metalovej kapele len zvyšuje sympatie k nemu - ale myslím, že mnohí to budú vnímať inak. :-)

Nuž, keď v minulosti mohli byť mladí králi, tak prečo by nemohli byť i mladí prezidenti? Myslel som si, že si v tomto otvorenejší a dáš šancu schopnému človeku bez ohľadu na vek.

Hej, kňaz za prezidenta by bola pekná provokácia zo strany LSNS. Ale je to trochu problematická záležitosť, keďže od II.Vatikánskeho koncilu by kňazi nemali zastávať politické funkcie, resp. nie bez súhlasu ich nadriadeného.

Norman

veď ja sa nepýtam teba, ale jeho - že dokedy bude marxista.

Čo sa týka mladosti, nehovorím o sebe, ale o spoločnosti. Chcem ťa ale upozorniť, že ja teda ten titul "prezident" neudelujem, ja teda ani šancu nikomu nedávam. Otázka preto nie je - prečo by nemohli byť - ale prečo nebudú. Preto. Basta. Ty si myslíš, že by Blaha mal byť prezident? Za čo? Za zopár twitrov? No to azda nie.
(jeden dôvod je, že o prezidentov sa treba starať do smrti - no to by trvalo)

Ah, zas 2. vatikánsky koncil? To je ten schizoidný.
No, tak si vybaví niekto výnimku, súhlas nadriadeného.
A čo tak bývalý kňaz? Hm, Bezák :-)))

Roland Edvardsen

A Kiska sa za čo stal prezidentom? Podstatné je, kde sa ten človek ideologicky nachádza a ako reprezentatívny by bol - a to všetko z ohľadom na to, čo sa tu ponúka. Pochopiteľne, ja si tiež myslím, že starší je vhodnejší (dokonca preferujem i muža pred ženou), ale nie je to pre mňa až tak podstatné ako ten ideologický a formálno-reprezentatívny faktor.

Ten Blaha bol trochu polovtip - veď vieš, že ma netreba brať vždy úplne vážne. Ale zdôrazňujem, že nie tak úplne. Potenciál tam proste vidím. No a ktovie čo prinesie budúcnosť? Naozaj, prečo nie?

Bezáka by Sion veru chcel - nepochybne. Mali by sme tu takéto druhého Bergoglia. Pekelná predstava.

Ľubov

Aman,keď uvidíš jej prebal,haha,tak asi odpadneš:-),paroduje Lincolna.Aj Lichtner sa ho na to pýtal,prečo s tým súhlasil,ale jemu to vraj nevadí.

Tu je tá obálka https://www.martinus.sk/?uItem=306475

Na obsah sa celkom teším,lebo je to autobiografia ,od detstva-to môžem.
Tiež som rozmýšľala,nad jeho typom rétoriky.Je taká dosť extravagantná,to máš pravdu,ale súčasne ho to robí jedinečným.
Nadhľad máš? Verím,že áno.:-)

Prezidenta nepotrebujeme.Po Kiskovi už nieee. Ale generálny prokurátor,prečo nie.

Roland Edvardsen

Harabin je celkom exot, takže áno, súhlasím s tvojou poznámkou o extravagantnosti. Každopádne ako právnik, resp. sudca si zaslúži kredit, to áno. Ja som naozaj musel na neho prehodnotiť názor, pretože predtým než začal túto svoju "anti-kiskoidnú" etapu som ho celkom úprimne neznášal. :-)