Ach

Aké smutné. V toku Dunaja zahynul mladý človek. V ťažkej koženej bunde zmizol pod hladinou a viac ho nikto nevidel.

To je tak, keď si ekonóm sadne do člna.

 

http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/388206-spekulacie-o-filkovej-tragi...

 

 
Dusanbe

nebola vôbec kožená, ale z hrubej vrecoviny, čo je ešte horšie.

https://dennikn.sk/421473/bol-tam-ked-martin-zmizol-krasnom-modrom-dunaj...

Norman

zhrnutie niektorých faktov tam napísaných:
1. Filko mal v bunde ťažkú peňaženku
2. Druhý človek zhodil bundu, Filko nie
3. Druhý človek vyplával, Filko nie

To si robí deň po jeho smrti srandu z jeho lakomosti, alebo je autor naozaj taký necitlivý debil?

Dusanbe

ze sa len snazil pravdivo opisat skutocny priebeh udalosti. Bol to jeho kamarat.
Povodne mal v tom kanoe sediet aj on, ale vyhodili ho a namiesto toho sa na brehu bavil s manzelkou neboheho...
"Zhodit" v ladovej vode hrube oblecenie - uz samotne to slovo je nevhodne na opis toho, co to vlastne znamena. Ide to velmi tazko - pouzil by som radsej vyraz "vyslobodit sa" z mokreho odevu. Viac prekryvajucich sa a vodou spojenych vrstiev - problem. Je mozne, ze sa o to pokusal, ale sa mu to nepodarilo, alebo sa utopil prave pri tom.
Pudilár - ak bol naozaj tazky - mohol byt tou poslednou kvapkou co dopomohla ekonomovi ku dnu.

Stalo sa to 5 metrov od brehu - nic, to si povies ze preplaves aj s jednou rukou na jeden nadych.
Zrejme ich mohli zachranit alebo nejako pomoct aj z toho remorkera.

Smutna zhoda nestastnych nahod - kazdopadne, v takom obleceni a bez vesty sa na takuto vodu jednoducho nechodi ani v lete. Nerobia to ani zacinajuci vodaci, ale ani borci, ktori vedia, aka vie byt voda zradna a ako sa vie v sekunde situacia necakane zvrtnut.
A teraz to uz nespravi ani Filko.
Jediny "vyznam" tejto smrti vidim v odkaze pre nas - spaja ekonomiu so statistikou:
"Pocitajte s tym, ze aj mudry a dobry clovek robi chyby, ktore sa niekedy dokonca stanu osudnymi !"

Ema

že "Nad Filkovou smrťou sa VYNÁRAJÚ otázniky".
Filko sa ešte nevynoril, ale otázniky už hej.

Médiá už z Filka urobili Einsteina úradníckeho stavu. Čoskoro budeme pri každom probléme počuť "Keby žil Filko, isto by sa toto nestalo".
Ale aj tak je to slabšie, ako keď farár Srholec na pohrebe mafiána Valka vykrikoval "Bol to anjel, bol to anjel!"

Ou, vraj remorkér nezastavil. A čo je remorkér bicygel? Dupnem na brzdu a je to? Hentie kurvy si vždy musia vymyslieť niekoho, kto im ubližuje.

Hm, v médioch vyzývajú ľudí, ktorí boli v tom čase na Dunaji, aby prišli svedčiť. Ja, ja som tam bola. Videla som dvoch dobrých ľudí vo vratkom modrom člnku, potom sa ozval výstrel a niekoľko zelených mužíčkov rýchlym tempom plávalo kraulom k brehu, dorozumievajúc sa po rusky.

Norman

No keby to nebolo o smrti, tak sa zasmejem. To sú magori, hech.
To sa zas nekomu niečo podarilo
A to vraj Chmelár tak zaperlil

Mimochodom, teraz aspoň kvôli Filkovi vyzbierajú všetky mrtvoly v tej nádrži.

slaven1
Článok na Pravda.sk končí: Filko bol počas druhej Ficovej vlády hlavný ekonóm ministerstva financií a riaditeľ Inštitútu finančnej politiky. V rokoch 2008 až 2010 bol poradcom vtedajšieho ministra financií Jána Počiatka a neskôr bol aj poradcom premiérky Ivety Radičovej. Jeho meno sa po voľbách spájalo aj s ministerskou stoličkou v zdravotníctve. Ak to bola "náhoda", tak "vyššia sila" odpratala toho človeka skorej, než by stihol vážnu škodu. Apropo, nový minister zdravotníctva http://www.aktuality.sk/clanok/324815/minister-drucker-pacient-nemoze-oc... ---- http://www.posta.sk/informacie/predstavenstvo-a-dozorna-rada JUDr. Ing. Tomáš Drucker, predseda predstavenstva https://sk.linkedin.com/in/tomas-drucker-8b36793 Trnavská univerzita v Trnave Slovenská pošta, a.s.    Chairman & CEO    Slovenská pošta, a.s.    May 2012 – March 2016 (3 years 11 months)Slovak Republic    IQUAP    Partner / Strategy & Development (later Chairman)    IQUAP    June 2004 – April 2012 (7 years 11 months)    Compuware    Senior Consultant, Czech republic, Slovakia & Eastern Europe    Compuware    2002 – May 2004 (2 years)    Gratex International    Project Manager, Head of department    Gratex International    1997 – 2002 (5 years) http://www.ilcham.sk/clenovia/ - Izraelská obchodná komora na Slovenskufyzická osoba, BratislavaTomáš Drucker
Norman

V princípe verím na vyššie, na nám neznáme sily (veď iba iracionálny idiot si myslí, že pozná všetky sily a štruktúry).
Takže verím na vyššie sily.
Obávam sa ale veru, že sú slepé ako patron, lebo ak by mali zasahovať presne ako vo Filkovom prípade, tak by bol Dunaj aj Váh a Hron plný plávajúcich nafúknutých zdochlín.

Ale, sad smile, nie je to tak

Ľubov

a tiež dúfajúc,že vyššie sily majú aj zmysel pre humor,dám sem jednu historku:

Ježiš sedí v pohostinstve,blíži sa k nemu čašník a nesie flašku vína.Oh,nie,ďakujem,zdvihne Ježiš ruku ,že víno nechce."Keď som ho naposledy pil na poslednej večeri,tak ma zobralo,že som bol tri dni mŕtvy."

slaven1

Na to ako málo sledujem slovenskú politiku, ma niekedy skutočne zarazí, čo ku mne dokáže doputovať. Na verejnosť bola v januári 2017 uvoľnená informácia, že človek pripravovaný ako nástupca po Ficovi si v metropole kúpil krásny domček.

Metropola je pojem z koloniálneho slovníka a predstavuje centrum - krajinu, mesto - koloniálnej ríše: Rím, Londýn (alebo Británia), Washington (alebo USA). Tam, kde sa sústreďuje narabované bohatstvo z kolónií.

Ehm, treba upresniť, že podľa článku nevlastní Drucker dom celý, ale len jeho polovicu. A vlastne ho ani nekúpil on, ale jeho manželka. A dom bol kúpený aj preto lebo Drucker má rodinu (otca) v inej krajine (Kanade). Také srandovné vykrúcačky. Situácia krásne vystrihnutá z teórie NODu.

Minister, možno budúci premiér nám chodí oddychovať zo svojou rodinkou na chatu na Floridu.

Ministerstvo zdravotníctva sa pod Druckerovým vedením rozhodlo, že zdigitalizuje zdravotné záznamy Slovákov - aby sa dali lahšie stiahnuť "ruskými" hackermi - a že proces digitálizácie bude robiť firma z Tel-avivu - aby "ruský hackeri" z Mosadu nemali toľko roboty.

Chata je kondomínium čiže je to viac samostatných apartmánov spojených do jedného väčšieho domu. Zahraničný agent - Topky.sk - taktne mlčí o tom, kto je vlastníkom ďalších bytov.

PS: Nezabudnime, ani na "širokú" vilku na Bahámách oligarchu Širokého. Keď zistíme, kto kontroluje Bahamy, zistíme, kto kontroluje spoločenskú kastu "nášho" dialničiara.

 

lecce

asi nezapracoval pud sebazachovy
na prednej stranke trendu je jeho fotka, predlaktie ma ako orangutan a ani na pohlad silne ruky mu neumoznili par silnych zaberov smerom k brehu

partia nesurodych ludi, kedy vsetky detaily ich spravania a myslienok akoby smeruju k jednemu koncu

Norman

Ekonóma NIKDY nepúšťať k veslu, lebo sa čln prevrhne a budú umierať ľudia!!

Nechcem o tom žartovať, naozaj nie, ale sa čudujem, že každý deň sa jeden z nich neutopí, neprejde ho vlak alebo sa neudusí rožkom.

Buheh

ako to naozaj s mladým človekom bolo.

Spomenul som si na jeden vtip o právnikoch, ktorý naozaj vonkoncom nijako nesúvisí s týmto mladým človekom. Že aký je rozdiel medzi zrazeným právnikom a zrazeným psom. Odpoveď: pred zrazeným psom sú na asfalte stopy po brzdení.

Hm, tak mi napadlo, že keď človek potrebuje opustiť nejakú nebezpečnú životnú dráhu a začať niekde na Kajmanských ostrovoch s novou identitou, fingovane prevrátený kajak nie je zlá voľba. Rozhodne lepšie a lacnejšie ako inscenovať autonehodu či výbuch plynu v domácnosti.

Dusanbe

- 100 právnikov na morskom dne ?
Sľubný začiatok !

Murkoslav

V USA zomrelo v posledných rokoch za podivných okolností niekoľko desiatok bankárov, proste ľudí ktorí sa točili okolo veľkých peňazí. Niektorí z nich skočili z okna, niektorí sa "zasamovraždili" niekoľkými výstrelmi, a podobne.

Norman

Nie je to pravda.

V skutočnosti sa nejedná o USA, ale o Európu, nie je to niekoľko desiatok bankárov, ale tisíce finančníkov, a nebolo to v posledných rokoch, ale bude to v niektorom z nasledujúcich rokov.

A nebude to dobrovoľne.

Buheh

Keď sme pri tom Jerevane, len tak mimochodom, keby niekto nerozumel, čo sa deje v tamtých končinách, pripomínam, že pred pár dňami sa pán Kohn (známy aj ako John Kerry), v rámci US snáh o dosiahnutie večného mieru v regióne, stretol s Alijevom, t.č. miestodržiteľom Azerbajdžánu:

http://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2016/03/255351.htm

A áno, nemýlite sa, "the two also discussed efforts to resolve the Nagorno-Karabakh conflict."

O tri dni nato Azerbajdžán zaútočil na Náhorný Karabach (obývaný Arménmi).

Pravda, aby to nebilo do očí, tieto udalosti sa udiali v čase, keď bol na návšteve v USA aj arménsky prezident, ktorý sa napochytre vrátil domov až po útoku Azerov.

lecce

aky mate pocit s casoveho udaju (alebo cisiel, sucislia..) 16:32

Ľubov

nenapínaj :).Pol piatej a dve minúty to asi nebudú

Sinuhe

ale nechce sa mi otvárať nový príspevok, iba upozorňujem na štipľavý humor Gilada Atzmona (pozrite si aj videjko, na ktoré odkazuje vo svojej úvahe, pobavíte sa...) :-)

http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=131309

Aman Againsttime

Tiež mimo tému, ale celkom ma to zaujalo: http://www.info.sk/sprava/91224/studenti-sa-pytaju-dubovcovej-preco-nemo...

Veď tie deti kládli úplne rozumné otázky. Otázky, ktoré by som položil napr. i ja. Treba to povedať na rovinu: abstraktný princíp tzv. ľudských práv je obyčajnou utópiou. Súhlasím s T. Sunicom, že je načase skôr hovoriť o právach národov a etník. A i cigáni majú právo na sebaurčenie vrátane možnosti založenia vlastného štátu. Veď by to bolo to najspravodlivejšie riešenie pre každého. Že to nie je možné? A čo príklad Izraela? Alebo Kosova?
To isté v prípade v prípade rodenia detí. Prečo by mal mať každý právo splodiť dieťa?