Vraha z indie oslobodili

Hnedoid zabil bieleho, hnedoid je nevinný. Ak by to bolo opačne, dostal by biely 20 rokov za rasovú vraždu.

A naopak, ak by biely zabil hnedoida a súd ho oslobodil, všetky mimovládne organizácie by šlak trafil.

Senát Okresného súdu Bratislava I oslobodil v pondelok Inda menom Nishita Timothy spod obžaloby Krajskej prokuratúry v Bratislave. Obžalovaný bol z vraždy a ublíženia na zdraví. Incident Inda s dvoma mužmi sa odohral pred rokom v centre Bratislavy. 


“Rozhodovanie súdu nebolo ľahké a jednoduché. V tých skutkových otázkach, kde existujú pochybnosti musí súd ich vyhodnotiť v prospech obžalovaného. Je potrebné zdôrazniť, že predseda senátu nikdy nemôže prihliadať na informácie, ktoré zaznejú v médiach. Názory aj verejnosti sa nemôžu premietnuť do rozhodovania súdu. V danej trestnej veci bolo vykonané rozsiahle dokazovanie,” povedal predseda trojčlenného senátu v zdôvodnení rozsudku.

Aké mal súd pochybnosti? Mal obvinený nôž a použil ho voči neozbrojenej osobe? Mal.

Nutná obrana podrezaním krku? No, to to tu pekne začne.

 

Osoba brániaca sa nemusí zvoliť najmiernejší spôsob obrany, dodal mimo iného sudca. “Boli to poškodení, ktorí vyprovokovali konflikt a značne agresívne napádali obžalovaného,” doplnil.

No tak to majú cigáni po chlebe. 

 

Obžalovaný sa mohol obávať nielen o svoje zdravie, ale aj o svoj život, zdôraznil ďalej predseda senátu.

Nuž, keď každý opitý, čo by sa "moholo obávať" bude môcť zabíjať ľudí, bude to tu výborne.  

 

Záverečné reči v kauze sa predniesli v stredu (3.10). “Žalované skutky sú trestnými činmi,” uviedol vtedy okrem iného dozorujúci prokurátor. Obžalovaný pravidelne chodil do mesta vyzbrojený dvoma nožmi a boxermi. Prokurátor požiadal o uloženie trestu v prípade odsúdenia na spodnej hranici, ktorá je od 15 do 25 rokov so stredným stupňom stráženia. V prípade vyššieho trestu ho navrhol zaradiť do ústavu s maximálnym stupňom stráženia.

Obvinený Ind Nishít nezabudol dodať, že na neho vraj poškodení vykrikovali rasistické heslá. . “Ja som obeťou rasovo motivovaného útoku.”

Potýčka pre taxík sa odohrala počas noci vlani na jeseň, pred viac ako rokom v centre Bratislavy, v blízkosti veľvyslanectva SRN. Slovák pôvodom z Indie použil nôž voči 37-ročnému Bratislavčanovi Branislavovi B., ktorý následkom rezného poranenia podľahol. Ďalšiemu poškodenému vtedy spôsobil rezné poranenia.

Incidentu predchádzal verbálny konflikt. V minulosti mal byť Ind údajne verbálne napádaný pre svoj pôvod z cudziny. Útoky však na polícii neohlásil.

Ergo - ak hnedoid povie, že na neho bol v minulosti vykonávaný  verbálny útok, môže všetko. Vyprovokuje nenápadne hádku a začne vraždiť.

Hanba vám, sudcovia. Ste zodpovední za všetky ďalšie životy, ktoré vďaka tomuto rozsudku vyhasnú.

 

 nishita
Zabiják. Podla svedkov bol často opitý a agresívny, nosil so sebou dva nože a boxer.
 
nishita
 
Ty si ďalší na rade.
 
Prokurátor sa azda odvolá a vec pôjde na kraj. Ale či to pomôže, je otázne. Pretože, aj keď nechcem paušalizovať, v jednom sú Slováci naozaj výrazný unikát - v nedostatku sebaúcty.
 
 
Ema

nazval to vycerené agresívne vrece sadla kdesi z andhrapradéšskej diery hneď v prvej vete svojho slintu " Slovák pôvodom z Indie". Keď už, tak Ind s vyženeným slovenským občianstvom. Ktorý nevie po slovensky zabľabotať ani Dobrý deň. Typický psychopat z nadnárodnej korporácie, kde čím väčší magor, tým lepšie.

Dobre, máme tu precedens s tzv. sebaobranou. Ale ako ktosi spomenul, ak by pri skúškach na zbrojný pas definoval sebaobranu tak, ako to predviedla tlstá indická sviňa - a uznal nejaký zasraný sudca - vyrazia s ním skúšajúci dvere a ešte nariadia psychologické vyšetrenie.

Norman

Hm, Huďo stále len ironizuje a plano moralizuje. Načo je dobré doteraz také to plané vyčítanie? Morálne rozhorčenie je už primálo. Treba povedať priamo, čo sa deje a čo prípadne treba robiť. Neviem, mám dojem, že šaškuje čoraz viac - ale malo by to byť naopak.

Lichtner zas kritizuje Slovákov za to, že chodia kupovať, napríklad do Tesca, ž evraj v Británii by ľudia tento reťazec zničili. Nech mi ukáže jeden príklad reťazca, ktorý zničili v osratej Británii ľudia tým, že prestali nakupovať. A ďalej a ďalej. To je proste magor. Nejde o to, že nadáva na Slovákov, ale o to, že za čo. Úplný magor.

To fakt stále takto fungujú?

Ľubov

Chcelo by to zmenu ,pretože aj my sme už iní.Horieť sa nedá večne,a potom,peniaze,však vieš.

Lichtner vytvoril,a to celkom vážne myslím,stovky relácií,je to nesmierne húževnatý človek.Niektoré z nich sú mimoriadne hodnotné,vraciam sa k nim do archívu.

To,čo píšeš,hovoria aj iní z alternatívy:že už by to chcelo náznak riešnia.Ale to sa práve nedá.To je už ilegálny odboj,nie alternatíva. Takto to chápem .

Norman

už chápem, prečo robili rádio - prídu, posedia, pokecajú a vybavené. Príprava minimum - zozbieranie denných udalostí, a potom o tom blabocú, čo im slina prinesie na jazyk. Je to oveľa vďačnejšie, ako text, lebo k textu sa kdekto môže vrátiť a teraz nemyslím politickú korektnosť, ale sa vráti a povie - to čo sú tu za hovadiny napísané? K zvuku to málokto úrobí, kto sa k tomu vráti a bude to zas počúvať, dlhé minúty? A okrem toho, zvuk sa horšie cituje - povedať v tej a tej minúte je tam dobrá blbosť je menej ostré, ako keď niekto ľahko skopíruje text a povie - toto, to je čo za kravinu?
Preto je písanie naozaj o kus náročnejšie, ako rádio.
(Rádio je samozrejme náročnejšie technicky, ale to je vec technikov a nazbieraných peňazí, nie "moderátorov").
To som sem teraz dal ako požiadavku, že by teda to svoje večerné kecanie mohli posunúť tam, kde by to bolo zaujímavé, prípadne dokonca zábavné. To hovorím čiste ako klient. Stále ich považujem aspoň za ľudí, čo majú charakter, ale ...
Bože, keď to na mňa takto pôsobí, ako to musí pôsobiť na ľudí, čo majú 20 rokov?

A pritom hlas je oveľa presvedčivejší, ako písmenká, takže naozaj premrhávajú čas a dôveru. Aký je hlas silný, to ukazuje aj Livia Johanka - ale musí sa na to mať talent (a nemusí byť dotyčný ani 17 ročné nevinné stvorenie). Pripomínam, to je zvuk, prejav, slová, nejde ani tak o vizuál, ten je v tomto politickom kontexte druhotný.

Každý občas nadáva či obviňuje plošne Slovákov, ale ten Lichtner to asi robí v každej relácii. Vieš, také tie emigrantské postoje, "to by vonku (v británii) nebolo ...", haha, asi tam už dávno nebol a má v hlave len mladícke ilúzie, pako. Pozri, ja vidím potenciál v kontinentálnych silách, "Nemecku", ale nikdy by som také magoriny o Nemcoch nehovoril, ako si vedia vyriešiť tamto a toto, a Slováci nie, buuu. (ak, tak ich len bránim, a rátam s nimi, lebo sú veľká krajina, ale nevyčítal som nikdy Slovákom, že nevedia to či ono, čo nemci vraj vedia)

A ten prístup "my vám to tu v rádii hovoríme a vy blbci to nechápete alebo nie ste schoopný nič spraviť" :-) To nepochopím, ako to môže po rokoch na webe ešte mať? Takto ľudí "neprebudí". Ľudia sú drbnutý nefunkčný materiál, to hej, ale nielen Slováci, ale hlavne - nadávaním, urážaním a obviňovaním ich určite nik nevylepší.
A ak to robí pravideľne, je to už na psychinu (aj tu sme mali taký jeden prípad, že, čo najprv obviňoval Slovákov a potom už všetkých ).
A to je jasné, ja nie som nejaký slovákofil, v podstate ani slovanofil, že, ale chápeš ten rozdiel.

Ľubov

Na Slovákov ,na Nemcov,na Ukrajincov,na Angličanov atď.plošne nadávať je hlúpe.Práveže treba ísť opačnou cestou a hľadať to najlepšie.To nám naozaj lepšie urobí. A našu mladučkú Johanku chrániť.No,mne sa normálne zdá,že sa na ňu aj trocha fyzicky podobá.
ps. Ešte by som sa chcela opýtať ,tak technicky,ak počúvaš Infovojnu,nevypadáva to? U mňa asi každú tretiu minútu,nemám zlý pc,tak neviem,kde je chyba.

Takže súvisle IV počúvať nemôžem.

Norman

ale nevypadáva.
Ani včera nevypadávalo, až okolo 23 00 to vypadlo celkom, akurát včas, lebo už som išiel hrýzť.
Ale neviem, kde bola chyba, myslím že v mojom počítači, sa naň preniesli moje vlny :-)

Dnes majú na tej škole, resp. niekde v divadle, tá škola v Spišskej novej Vsi, prednášku proti fašizmu. Tí sú tak hlúpi, takto reagovať, takto robiť bububu. Ak tá Lívia mala nejakých obdivovateľov medzi spolužiakmi, teraz jej imidž hrdinky ešte viac vzrastie naozaj na hero úroveň, keď kvôli nej pricestuje Bán a iní aktivisti až z Bratislavy a dajú celú školu do pozoru :). Taký vtip sa určite nepodaril žiadnemu "kverulantovi" na žiadnej škole za posledných 100 rokov, to sa stavím.

Od Livie by sa Huďo a Lichtner mali učiť :-)

Náhodný okoloidúci
Vynesením oslobodzujúceho rozsudku nad vrahom nám súd odkázal nasledovné: Občania, všade so sebou noste nôž a keď vás niekto prepadne, môžete ho beztrestne zaklať, súd vás oslobodí.