Naozaj si tým, čím sa cítiš byť?

Najprv skutočný zážitok. Môj.

Pred nejakými dvoma rokmi, cez zimu, som išiel zavčasu ráno peši cez mesto do roboty. Ešte bola riadna tma, bolo to pred šiestou hodinou rannou. Aké-také svetlo poskytovali iba pouličné lampy a odraz ich svitu od snehového poprašku. Zrazu sa oproti mne objavila postava. Ženská alebo skôr dievčenská, pôvabne štíhla, odhadom niečo medzi 17 a 20 rokmi. Zdiaľky bolo aj napriek slabému svetlu lámp vidno dlhé blond vlasy, splývajúce spod zimnej čiapky. Prekvapenie nastalo v okamihu blízkeho stretnutia a priameho pohľadu. To dievča malo na tvári namaľovanú mačaciu "tvár", na spôsob lunaparkových detských "maľovaných tváričiek", a takto sa v noci a zavčasu ráno samo prechádzalo po meste. Možno sa hralo na komiksovú "mačaciu ženu", aj keď v zimnej bunde a nie v sexi koženom kostýmčeku s vypadávajúcimi "prednosťami". "Mačaciu ženu" som stretol ešte raz, niekoľko dní po prvom stretnutí, odvtedy už nie.

Ale prečo to spomínam?

Nedávno sa poslankyňa za SaS Janka Gaťkydole Cigániková nechala na pôde parlamentu počuť, že na tom, že sa niekto cíti byť psom alebo mačkou, nie je nič zlé.

https://www.hlavnespravy.sk/ciganikova-z-sas-v-plene-narodnej-rady-co-va...

Važená pani poslankyňa, to je nielenže zle, to je priam urážlivé pre ozajstných psov druhu Canis lupus f. familiaris a ozajstné mačky druhu Felis catus.

Testy DNA by síce jasne dokázali ľudskú identitu "psa" alebo "mačky", ale pozrime sa na to inak.

Ak sa niekto citi byť psom, akým spôsobom sa u správcu bytovky zaregistruje? Ako nájomník, alebo ako pes? Bude platiť normálne nájomné, alebo len daň zo psa vo výške určenej Všeobecne záväzným nariadením mesta? A bude si platiť zdravotné a sociálne odvody ako človek? Môže po výcviku pracovať u polície ako protidrogový alebo obranný pes? Bude dostávať dôchodok? Ku komu pôjde, ked ochorie? K lekárovi, alebo k veterinárovi?

Podobné to je aj v prípade, že sa dievča považuje za mačku, len s tým rozdielom, že je to ekonomicky ešte výhodnejšie - za mačku sa neplatia poplatky. Ale čo bude jesť? Dokáže si sama chytiť myš? A okrem toho, ak má ľudského frajera, tak obaja majú smolu a musia žiť v celibáte - zoofilný sex so zvieratami je na Slovensku zakázaný a považuje sa za formu týrania zvierat.

 

Takže - naozaj ste tým, čím sa cítite byť?

 

Uvediem ešte dva príklady zo športu.

https://www.freeglobe.cz/Articles/25815-zensky-sport-speje-k-zaniku-zase...

https://slobodnyvyber.sk/nova-doba-rozbijete-zene-lebku-a-este-vas-za-to...

Je toto v poriadku? Podľa ma rozhodne nie, pohlavie je dané biologicky, nie je to sociálny konštrukt, len sa s tým slniečkári a ultraliberáli nedokážu psychicky vyrovnať a prijať realitu. Nevidím dôvod, prečo by sa duševne zdravá väčšina populácie mala nechať terorizovať politicky korektnou slniečkovou agendou.

A viete, aké opatrenie by som použil na tých transákov, čo sa vydávajú za ženy? Obyčajné krvné testy a meranie hladiny testosterónu. Ak jeho úroveň prekročí úroveň štatisticky nameranú u pravých žien, diskvalifikovať transáka za nedovolený doping. A bolo by po sláve. Lebo ak by zvýšenú hladinu testosterónu o transákov hrajúcich sa na ženy antidopingový úrad uznal ako normálnu, otvorili by sa vrátka pre zneužívanie testosterónového dopingu aj pre pravé ženy.

Na tému naozaj ste tým, čím sa cítite byť? by sa dalo dlho debatovať aj písať, veselo i vážne, ale myslím si, že týchto niekoľko príkladov stačí na to, aby sme pochopili, že problém je v hlavičkách postihnutých jednotlivcov a u tých, čo ich postihnutie zneužívajú na svoju agendu, nie v tom, že ich zdravá spoločnosť oprávnene vníma ako vyšinutých.

Roland Edvardsen

Koľko ľudí naozaj môže trpieť predstavou, že sú pes alebo mačka? Myslím naozaj v tom zmysle, že trpia dysfóriou a nejde len o nejaký "attention whoring", nejaké pubertálne predvádzanie sa na tumbrl, FB, instagrame alebo youtube. Existuje vôbec niečo také v zmysle relevantnej medicínskej diagnózy?

A k transgenderizmu ešte raz. Áno, samozrejme, že existujú len 2 pohlavia, pričom prípady ako atlétka Semenyová sú len formou anomálie. Pohlavie (XX alebo XY chromozóm) sa teda zmeniť reálne nedá.

Ale čo presne navrhuješ transgenderom? Pohlavná dysfória je totiž niečo reálne. Zdá sa, že ide pravdepodobne o nejaký defekt v mozgu, resp. vývojovú poruchu, s ktorou sa jedinec narodí (boli tu nejaké výskumy, ktoré ukazujú na pohlavný dimorfizmus v ľudských mozgoch. Pohlavná dysfória môže byť výsledkom nedostatku alebo naopak nadbytku androgénov v čase, keď sa u plodu vyvíja mozog).

Pokiaľ je mi známe, tak neexistujú v súčasnosti žiadne presvedčivé terapie alebo lieky, ktoré by fungovali tak, že by sa takýto jedinci vedeli stotožniť so svojim biologickým pohlavím a prestali trpieť dysfóriou. A obávam sa, že tu možno ani nie je iniciatíva prísť s nejakým takýmto liekom...(ak je teda niečo také vôbec možné, samozrejme).

Bohužiaľ, toto vývojové ochorenie sa zdá byť (zatiaľ) neliečiteľným a nejaká forma tranzície je v súčasnosti asi jedinou možnosťou, aby sa mnohí z nich neodkrágľovali a mohli ako tak normálne fungovať v spoločnosti. Áno, istá nezanedbateľná časť sa zabije aj po tranzícii, ktorá nesplní ich očakávanie, resp. nestopne ich pohlavnú dysfóriu, ale mnohým to naozaj reálne pomohlo v tom, aby mohli nejako normálnejšie fungovať v spoločnosti a aby sa nezabili. Taká Tereza Spencerová predsa nejako funguje a odvádza kus solídnej práce. Musíme jej pripomínať, že má v skutočnosti stále XY chromozóm? Musíme ju vôbec nejako riešiť? (Ok, používam ženský rod, lebo proti nej nič nemám. Ak by išlo o nejakého ideologicky nebezpečného transgender -zmrda, ako je napr. Lenický/B-Complexka, tak tam preferujem používať mužský rod. :-)).

Samozrejme, že je to na debatu. Tranzícia, pri ktorej sa jedinec dopuje hormónmi a usekne si isté časti tela, je forma sebazmrzačenia...Je tu porušená telesná integrita spôsobom, ktorý môže byť nezvratný (a boli tu aj prípady ľudí, ktorí sa po tranzícii chceli zase vrátiť do pôvodného stavu, to už dobre nešlo a mnohí tiež preto spáchali samovraždu. Tu možno bol problém v diagnostike. Doktori jednoznačne musia jasne preukázať, že dotyčný trpí genderovou dysfóriou a nie niečim iným).

Ale transgenderizmus je predovšetkým umelý problém. Je to medicínsky problém a problém pre toho, kto trpí pohlavnou dysfóriou a jeho rodinu. V žiadnom prípade by sa z toho nemala robiť nejaká politika, vytĺkať z toho politický kapitál a traumatizovať touto témou spoločnosť. Pokiaľ viem, tak gender dysfória postihuje cca 0,1 až 0,3 %, maximálne do 1% z populácie (údaje sa líšia z krajiny do krajiny), takže nech mi nikto netvrdí, že taká raritná anomália ako transgenderi sú problém. Ono sa len zdá, že ich je viac, pretože to dnes neomarxisti neustále medializujú a propagujú to. Skoncuje sa s neomarxistickou ideológiou a bude aj koniec problému s transgendermi. Dokonca si myslím, že ich život by bol lepší, kľudnejší a pre ich psychiku zdravší, ak by boli viac v ústraní a nie neustále vystavovaní neomarxistami ako dobytok na trhu, neustále nimi zneužívaní ako prostriedok útoku na tradičnú spoločnosť. Bez akejkoľvek srandy, neomarxisti nesú tiež svoj výrazný podiel viny na ich zvýšenej sebevražednosti. Sú to zločinci, vyslovene vrahovia.

Náhodný okoloidúci

Jednotlivcov, ktorí sú takto postihnutí, mi je úprimne ľudsky ľúto. Nemám dôvod želať niekomu niečo zlé, ale sú aj výnimky - presne ako si ich nazval - zmrdi, nielen tí, ktorí cudzie nešťastie zneužívajú, ale aj tí, ktorí sa radi nechajú zneužívať na špinavosti a na rozvrat spoločnosti. Práve tých som mal na mysli, tí si zaslúžia, aby ich pohltili temné sily Mordoru.
Pred diskrimináciou, či už skutočnou alebo vymyslenou, postihnuté osoby neochránia žiadne zákony ani nezmyselné privilégiá, ale len tichá tolerancia.

Roland Edvardsen

Ja tiež nevidím zmysel nejako takýchto ľudí ponižovať a utláčať. Príroda ich už dostatočne kruto potrestala, prečo by som im mal ešte pridávať? Nepotrebujeme zaobchádzať s mentálne chorými jedincami nejako surovo, pokiaľ nie sú nebezpeční (psychopatia, napríklad). Rovnako ako sa so súcitom treba postarať o tých, ktorí trpia depresiou, schizofréniou alebo anorexiou, tak to isté platí i pre transgenderov. Hlavne treba prestať predstierať, že nejde o mentálnu poruchu. Predovšetkým im treba poskytnúť kvalitné psychologické poradenstvo. Branie hormónov a operácia tela údajne fungujú (v tom zmysle, že väčšina z nich neľutuje zákrok a ich duševný stav sa zlepší. Pozeral som nedávno meta-analýzu 56 študií, ktoré ukázali, že tranzícia im reálne pomohla zlepšiť ich psychologický stav - preto začínam trochu na toto meniť názor. Stále však verím, že treba ešte množstvo výskumu v tejto oblasti, najmä treba prísť lepšie na to, čo to presne spôsobuje a dospieť k najlepšiemu možnému výsledku, pokiaľ ide o toto ochorenie).

Ak sa však budú spájať s neomarxistami a globalistami ako Lenický a usilovať o samolikvidáciu, ako aj likvidáciu ostatných, prostredníctvom islamu, potom sa veru súcitu a pomoci z mojej strany nedočkajú. Áno, neomarxizmus je tiež choroba, ale taká, ktorú si človek vedome volí, za ktorú bude musieť niesť zodpovednosť.

Náhodný okoloidúci

Nejaký čas som sa cítil ako muž uväznený v tele ženy... ... ale potom som sa narodil :D