Chápu Slováci princíp politiky? Chápu princíp sily?

Dopadol mi na monitor ďalší článok o tom,  že "Kresťanská únia pôjde do volieb" a tak ďalej. Kresťanská únia je, ako všetci vieme, ďalší odlupok od KDH, vedený tetou Záborskou. 

Viete, nech si babka robí na dôchodku čo chce, ale prečo musí špiniť do spoločných záležítostí? Prečo takto tupo štiepi sily KDH a bráni tomu, aby poctiví kresťania zostali pri KDH a vyhodili odtial žabu na prameni, Hlinu?

Nedokážem pochopiť konanie tej osoby a jej podobných, iba ak tým, že bola pridlho v Bruseli a stúpla je do hlavy úplne vadná myšlienka, že má svoj rozum.

Ale nechcem tu kritizovať dôchodkyňu, ani kresťanské politické sily. Mám obavu, že je tu zásadná politická chyba všetkých Slovákov, ktorých nik v detstve nepoučil, ČO je to do boha sila a prečo ju treba na prežitie.

Nie, Slováci sú naozaj ako ovečky a silu zásadne nepoužívajú. Politické voľby? To pre nich nie je o aspoň akom takom rozhodnutí a zvolení toho, čo bude mať moc a nejako fungovať. NIE. pre Slovákov sú voľby niečo ako súťaž v kráse - jedni sa snažia vytvoriť zo seba tú najkrajšiu štetku a druhí sa snažia si vybrať ako v súťaží miss - len aby dali najavo, aký majú vkus. Nie preto, aby niečo dosiahli, nie, žiaden kompromis. Vytvoríme akože najčistejšiu stranu a potom je dáme svojich 0,05% hlasov. Amen, sme odbavení, esteticky sme nadšení ako buzerant po troch pride pochodoch.

A netýka sa to len kresťanov, týka sa to aj nacionalistov, aj sociálistov, aj konzervatívcov, aj ľavičiarov. Toto je politická debilita celého národa.

Nie, nehovorte mi, že aj v iných národoch sa strany štepia do aleluja - tu na Slovensku to robia s absolútnou naivitou a s absolútnym nedostatkom poňatia o tom, čo je realita politickej sily. Tu na Slovensku sa politické strany volia ako náboženské modly, ako vyjadrenie viery, bez ohľadu na to, čo to spôsobí. Zvolím tych najčistejších, tých najsvätejších, tých, čo sa mi najviac páčia - nie tých, ktorí môžu niečo spôsobiť, vykonať.

S týmto máme do činenia už desiatky rokov. A to nielen od dementnývh romantických dedkov, ale aj u cynickej mládeže, ale žiaľ aj u realistickej alternatívy v najlepšom veku. Všetko lautr magori.

Tak to je. A uvedieme hneď otvorene aj známy dôvod. Slovensko bolo národ sluhov a ešte sa z toho nedostalo. Ešte sa nielen že nenaučilo vládnuť si, ale ešte ani neprišlo na to, ako chutí moc. Je to národ panicov a paníc (aké pekné slovo, to nie je chyba, takto sa mi to páči viac, lebo to nie je o stave medzinožia, ale o stave vnútrohlavia).

Veru, nie sú to ovce, ovce sú silné a smelé tvory. Je to národ panicov a paníc, ktorý si volí vlastné panické symboly, rovnako astenické a rovnako zbytočné, ako oni dohromady. 

Ak Slováci nedokážu vytvoriť a zvoliť dynamické politické strany, ako si poradia v skutočnom konflikte reality, v boji s korporáciami a plutokratickými mafiami, v boji s kravými hnedoidmi, ktorí už prichádzajú do Bratislavy? Voľby sú len čosi ako tréning, a ani ten nezvládajú, ani na tie sa nesústredia.

Ešte asi potečie veľa krvi, kým stratia svoje skurvené panictvo.

 

 

 
slaven1

Kresťanská únia? To sú "tí dvaja z Bruselu"? To už aj Švec a jeho novo založená strana sú "profesionálnejší" odoberači hlasov než totok :D

Spomeňme si čo Fico napísal aký dopad má dlhodobý pobyt v meste Brusel na mozog politika: "...a v Bruseli takmer všetci žijú mimo reality."

Koniec debaty okolo stránočky "tých dvoch z Bruselu".

Roland Edvardsen

Záborská = ďalšia zbytočná krava, o ktorej neviem, že by niekedy niečo pozitívne pre Slovensko spravila. A ak ide o Škripeka, tak keď sa na neho pozriem hneď sa musím ísť pozrieť aj do kúpeľne, či mi náhodou netreba dokúpiť šampón. :-) Ale ktovie, možno to celé jeho smiešno-nešťastné pôsobenie je vlastne tiež len marketingový ťah na význam vlasovej hygieny - keďže popri tom všetkom evanjelizačnom zápale očividne neostáva na vlasovú hygienu žiaden čas. :-) Každopádne táto stranička (alebo aj srandička) našej smiešnej evanjelizačnej dvojice možno nebude až taká zbytočná - ak teda splní svoj účel a odoberie nejaké tie hlasy Hlinovi (tak predsa len niečo tá Záborská možno dokáže :-)).

Ľubov

Norman,keď hovorí,že za tým už nie je chamtivosť,ale závislosť na egu.

Slovensko však potrebuje svojho Savonarolu. (Bol to obyčajný mních,ktorý sa tak rozpálil,že exkomunikoval z Cirkvi pápeža Borgiu. Ten ho obratom dal upáliť).

Aspoň to gradovalo.

Roland Edvardsen

Je to asi naozaj otázka chorobného ega. A myslím, že mnohí jednoducho len nie sú žiadni idealisti. Ak mi ide o ideológiu, tak prenechám miesto aj šikovnejšiemu, navrhujem stretnutia a dohody a uvažujem aj v intenciách ako ovplyvniť niekoho, kto má moc. Vidno, že je to tu prepchaté samými egomaniakmi, technokratmi a kariéristami na úkor pravých idealistov.

Ľubov

Chýbajú idealisti, takí,o ktorých sa spieva v piesni Kto za pravdu horí.

Text myslím všetci poznáme.Čo som nevedela,že K .Kuzmány jej pôvodne dal názov " Sláva šľachetným."

Norman

Ja to chápem tak, ako som to už napísal, že Slováci si v princípe mýlia politiku s náboženstvom.
Vytvárajú politickú stranu, akoby vytvárali sektu. Nechcú vyhrať v nejakom politickom boji, ale chcú mať svoj čistý "kostolík", kde sa budú politicky "modliť", kam zájdu v nedelu na modlitbu. Kde posedia, budú kecať a budú samospokojní, akí sú čistí a humánni, alebo akí.

Musím použiť zas tvrdé slová - to je proste debilizmus.

Ale nechcú sa poučiť.
Už ich okradli o majetok, tak plačú, teraz ich ale idú odrbať o životy ich vnukov - a stále sa nechcú poučiť.

Ľubov

Máš pravdu,to je naozaj debilizmus. Idealizmus-to je taká( možno beznádejná viera),že človek je vo svojej podstate dobrý,čestný,odvážny,že je to altruista bez toho,aby bol vymetený slniečkár a chráni naozaj slabších .
Tak sme sa len zamysleli,kde teda sú? Kde sú idealisti ?

ps. To je dosť zásadná otázka,lebo ak nie sú, a zostali na nich iba spomienky v legendách,potom sa musia bezpodmienečne vrátiť.

Norman

Hej, človek je vo svojej podstate dobrý, čestný a odvážny. Človek je v podstate božský a dokonalý.

Ale má aj protipól, doplnok - tieň, hlbinu.
A práve uvedomenie si tohto tieňa možno nazvať dozretie, ktoré v týchto končinách akoby plošne neprebehlo a preto sú tieto končiny storočia a storočia akoby pasívne lúky. Ľudia sa tu naozaj venujú hlavne svojmu relatívne pastorálnemu a idilickému životu.
Ale už na tú selanku nemajú priestor. Už pár storočí sú zotročení. A nielen Slováci, samozrejme.

Ale tá sila v regione je. Je samozrejme mimo oficiálne liberálno demokratické kecy, je ale aj iná, ako bežný folkloristický závoj, aj iná, ako povrchné náboženstvo. Je prirodzene skrytá v ľuďoch, je to reálna vec, reálne fyzické pole (pole je priestor, kde má každý bod svoj energetický potenciál - a to je práve množina podobných ľudí, rod, národ). Bieli ľudia majú v sebe dar.
Toto pole sa hýbe pomaly a urýchliť to asi dokáže len málokto, za nejakých zvláštnych okolností. Je to aj nebezpečné, podobne ako prebúdzať sopku či začínať reťazovú reakciu. Žiaľ, na Slovensku to kvôli hore povedanému asi nebude nikým urýchlené, lebo hovorím, ľudia nie sú zvyknutí takto na to hľadieť.
Dá sa to ale cítiť, počuť, vidieť. Dá sa sledovať, ako sa to hýbe.

Trocha fyziky (voľná interpretácia):
V železe je množstvo neorientovaných ionov a ich súčet nevytvára žiadnu silu. Ak sa železo ale napojí na elektrický potenciál, iony sa zorientujú jedným smerom a vytvorí sa magnetické pole - najsilnejšia a základná sila vesmíru. V priebehu okamžiku sa chaos zmení na dokonalosť.