Hlavné správy páchajú samovraždu

Hlavné správy páchajú samovraždu, prešli na akúsi americkú stranu a dennodenne dávajú pár článkov proti Číne. Navyše sú to články tak typicky tupé, nastavené na americkú úroveň. Samozrejme, nepodpísané.

Bolí ma srdce, keď vidím takto HS umierať. Chápem, ako sa hovorí "bola som mladá a potrebovala som tie prachy" - no ale to už radšej tie Kočnerove, ako prachy amerických fanatikov (pozor, to sú evangelikáni, to ani katolíci nie sú a povedzne si pravdu, to ani nie sú kresťania :-).

A aj samotný ten nepodpísaný článok stojí za to.

Nuž ale nová doba, všetko je naruby. Uvidíme, či pomôžu varovania, alebo či pomôže vypláchnutie žalúdka, alebo či nepomôže nič.

Nové Rusko je Amerika :) No určite sa z toho nezbláznime, ale týka sa nás to, tak to na rovinu zaznamenávam. Spolu s niektorými komentármi, ktoré odzrkadlujú 90% odoziev:

--

No jo dene tu dva clanky jak je ti vina Ciny. Uz je jasne proc jste vystoupili ze svazu nezavislich novinaru. Komupak jste prodali dusi HS? Ktere Americke svini slouzite?

-- 

Toto je platena a cielena proti-cinska kampan.
Jej ulohou je nasrat a nahuckat zapadnu verejnost voci Cine.

Stovky milionov sa rozdali a teraz budeme dostavat kvapky tejto propagandy niekolko mesiacov.

--

aj toto je tá cena za vyškrtnutie zo stránky "Konšpirátori" .............. ale aj tak si myslím, že bonusom je spropovanie ............. (stávate sa tým, čím je teraz PROP)

--

HS sú môj obľúbený web. Avšak keď som si prečítal tento brutálne štvavý a propagandistický článok, začal som sa zamýšľať (aj v kontexte toho že nedávno vystúpili z Asociácie nezávislých médií) kam vlastne HS smerujú. A keď si pozriete posledné články komu sa tu hlavne venuje najväčší priestor a to skrachovancom ako : Beblavý, Hlina, Nicholsonová, Petrik alebo Biháriová, tak to tiež o niečom značí !!!!

--

Liberálne hnusoby tu nemajú chrbtovú kosť písať takéto hovadiny, jediný denník ktorý čítam, ale tak to už dlho asi nebude... Kto Vás kúpil vy zapredanci?!?!?

--

Možno Matovič a sedelo by to aj s programovým vyhlásením tejto zmatovičovej vlady! ! !

--

Som naozajstne prekvapená, že Hlavné správy uverejnili túto totálnu hlúposť!

--

Byvali ste dobry zdroj, clovek si tu mohol vytvorit nazor v diktature mainstreamu, vidiet aj iny uhol pohladu. Tymto clankom s vami ale koncim. Zbohom.

-- 

Západná propaganda sa zase spustila na plné obrátky. Treba okamžite odpútať pozornosť od nemohúcnosti západu vysporiadať sa s epidémiou, v ostrom kontraste ako razantne to riešila "totalitná" Čína. A samozrejme treba nájsť za tie desaťtisíce mŕtvych vinníka a to každopádne za hranicami. Teda v Číne. Tu sa zase ja sne ukázalo, že neschopný skapínajúci západ už nedokáže v ničom efektívne konať. Už dokážu iba zúfalo štekať !

-- 

Chodte do pekla, HS

-- 

Ja do Číny chodím pravidelne aj teraz tam mám kolegov. Tento článok je úplný nezmysel. HS klesli na úroveň liberálneho hlavného prúdu. Ešte pár podobných článkov a seriem tu na to.

-- 

Vy ste fakt idi.oti doteraz ste činanov vychvalovali :))
fakt retardri musite byť

--

Zmenilo sa vedenie v HS?

-- 

A masirovanie mozgov na príkaz veľkého brata začína.
Ale , že ho nájdem v HS som fakt nečakal.

-- 

Ten šašo sa pod ten clanok ani nepodpisal.Ja sa cinanom necudujem lebo cely svet ich odsudil bez dôkazov.Svet serie ale hlavne americanou ze vedu v svetovej ekonomike a amici sa topia v dlhoch a ziju na dlh.Kedy to oni splatia????Ani 5 generaci ked by o zacali hned splacat

-- 

Cinsky rezim sa malo lisi od severokorejskeho? Pan je ozaj znalec.
EU+USA ma tak 0.8 mld obyvatelov, Cina tak 1.4mld. Epidemia v Cine december - januar - februar a problem vyrieseny. Zapad februar - marec - april a uuups problem stale. Zapad zlyhal organizacne aj ludsky (neporovnatelne viac obeti).
A najblizsie mesiace ukazu, ze aj ekonomicky oproti Cine to bude len druha liga. Svet sa meni, Cina sa stava hlavnou svetovou velmocou a USA v tomto zufalom boji len kopu kam sa da, ale zmenit to nevedia.

-- 

Nejako sa tu na HS začína meniť... Už budeme asi čítať len Zem a vek alebo Extraplus

-- 

Propaganda článok! Bez podpisu.
Chlapci je to okaté, ... toto dávajte "žrať" svojim deťom.

-- 

Kdo tento paškvil napísal? Bude SME mať túto info v çlanku HOAX? Prečo by to Čína robila? Vraj že Japonsko a SŠA, ľudia sú všade rovnaky, v Taliansku menili eu vlajky za Činske či Ruské, určite v Číne by skôr propagovali toto ako nejakú nenávisť

-- 

Super takže zdroj video z YouTube článok bez podpisu, investigatívna novinárcina najvyššej kvality, hodna nejakého medzinárodného ocenenia poprípade finančného príspevku od matelka. Opakované články proti Číne, vyjadrenia Beblavého a podobne kvalitné články sa nejako množia HS čo sa deje ?

-- 

Neskutočné ako hlhoko ste klesli HS... Propagandistické články proti Číne a tvredenia, že vírus vyrobili vo Wu-chane, je jasný dôkaz o tom, že vo vedení HS nastal obrat. A to obrat k horšiemu, k dezinformáciám a k všeobecnej pravde diktovaniej... Vsak vy viete kým... Je to smutná realita.

 

Do nekonečna.

 

 
vrbovčan

Naď bol na prvej strane v troch článkoch. Čiže možno ani nie Matovič, ale Globsec. Videl som video, kde sa na konferencii Globsecu ten ultra slniečkársky redaktor (nepamätám si meno, partner Biháriovej) obul do Sopka, že žiada, aby opustil prednášku, lebo jeho noviny sú konšpiračné. Sopko sa zachoval dosť submisívne. Odpovedal mu, že ak teda chce, on odíde. Ovšem všimol som si sympatie moderátora a prísediacich voči Sopkovi.

Norman

to nebol Sopko, ale ten redaktor, Igor Jurečka, čo roky robí tie videá po webe.
On nie je submisívny, len sa snaží byť slušný, lebo tamtie globsekácke typy ho prenasledujú za každú chybu, chápeš. Ten, čo nedávno zobral z kecpultu na Urade vlády matovičovu menovku (sa to tu písalo:-) Ach jaj, je to frajer, bez irónie.
No, nemajú to HS zas až tak ľahké.

vrbovčan

Ja som len podľa hlasu usúdil na Sopka.

Norman

ten "redaktor globsecu" bol senior advisor, povedal by som politický šéf Globsecu, Daniel Milo, známe to číslo nadšeného užitočného idiota (pozor, jedovatý, viď aj tá príhoda)
https://www.globsec.org/about/people

Ľubov

Robíme kompromisy celý život. Ak budú HS naozaj výrazne proamerické,budú musieť byť aj rusofóbne.To sa rýchlo prejaví.
Tu sa to potom zlomí, aspoň pre mňa,nájdem si niečo iné. A možno kašlem na médiá celkom. Samozrejme,okrem Nadhľadu,to nie je médium. Sem chodí málo ľudí,je to len taký malý bar,pár starých plagátov na stene a v kúte klavír.-).

ps. Ale inak klobúk dolu pred tvorcami HS,vydržali pomerne dlho v tomto nerovnom boji .

Norman

V kríze robia všetci hlúposti.
Došlo k tomu, čo sme my pesimisti vždy predpokladali - dôjde k fyzickým problémom.
A teraz, keď sa piesok sype, každý nejako panikárči. Nie kvôli vírusu, proste režim to určite využije na reálny shutdown (nie ten Matovičov). Ten reálny, o ktorom sa hovorí už roky, že ho potrebujú.

Hej, my tu nie sme massmédia, fuj :)
My sme generátori mémov, teda mentálnych vírusov. Občas sa zadarí. Je to umenie skoro rovnaké, ako skutočné vírusy :)
Samozrejme, nik nevie, že sú od nás :-)
V pohode.

stano24

Už ma dávno irituje súčasný stav médií, celkovo ich škatuľkovanie, a takmer doslova vzájomný boj, či ich boj o „konzumenta“. Je evidentné, že médiá majú obrovský vplyv na spoločnosť, sú prakticky najsilnejším politickým nástrojom, pričom ale absolútne chýba ich ústavné „ukotvenie“ do celkového systému „demokracie“. Známy bonmot o „strážnych psoch demokracie“ nikdy a nikde na svete neplatil...

V nedávnej minulosti chabé pokusy o „zreguľovanie“ médií formou uzákonenia práva na odpoveď boli demagogickou presilou politickej a mediálnej sféry neúspešné, ale je nanajvýš nutné v záujme demokracie v takýchto pokusoch neprestávať. Myslím že najlepší vplyv na demokraciu by malo zavedenie ústavného pravidla, že každé médium by bolo povinné publikovať aj (pre nich nepríjemné) opozičné príspevky. Podrobnejšie je to popísané dokumente na stránke http://www.demokracianahlas.sk/dokument/

mnkr

nemusi nevyhnutne znamenat proamericky a antirusky, svet uz nie je unipolarny ani bipolarny. Mimochodom, norman, tu v nadhlade som si vsimol vyraznu pročínskost, najma teda u Emy. Proti gustovi ziaden disputat, ako sa vravi, len aby sme neupadli do cliche, ze vsetko od yankeeov je fuj a kedze su yanks proticinsky, tak Cina je to prave orechove. Inkriminovany clanok v HS som cital a musim povedat, ze bez vanku sa ani listok nepohne. Veľká časť Cinanov jednoducho je rasisticka, ano, aj voči bielej rase, považujú nás za hlúpych, primitivnych, nekulturnych atd. Ze tieto nalady vlada podporuje ked sa jej to hodi, to nie je ziadne prekvapenie. Takze ano, clanok bol na hrane ci za hranou jednostrannosti, ale iste racio ma

Norman

Za prvé - my sme kolónia Ameriky, preto ľudia riešia v prvom rade Ameriku. Amerika a jej vazali vlastnia naše fabriky, nie Čína ani Rusko

Za druhé - je tu konflikt mocností a aj keď žiadna nie je svätá, ale tamten článok je lacná propaganda, zakrývajúca pred Američanmi to, že Amerika v tejto korona afére zlyháva. Ten článok je ladná proamerická propaganda, pod úroveň.

Za tretie . už menej dôležité - tie argumenty, ako rasizmus - my sme tu realisti: každý svetadiel je rasistický, samozrejme že keď sa situácia našponuje, používa sa aj rasistická propaganda. je dobré to vedieť, že to sem tam už robia verejne, ale trhať si vlasy kvôli tomu nebudem. veď my si o nich tiež myslíme všetci svoje.

Za štvrté - jedna časť tohto portálu bola pohodová a hľadala to dobré aj v cudzích svetových civilizáciách. Naozaj má človek niekedy už dosť toho zatuchnutého domáceho ignorantstva. India a Čína sú inšpirujúce kultúry, v podstate toria s Európskou trojicu hlavných vyspelých i keď tá Indická je vlastne indoeurópska, takže je to vlastne jedna - a druhá svetová je činska. Na cudzej VYSPELEJ kultúre sa možno veľa nielen že "naučiť", ale je to proste radosť.
A čo sa týka konkrétne politiky - ja vidím Čínu rovnako, ako Rusko - nejak oni pre nás nič neurobia, ale ani nás nedusia, je dobre, že udržiavajú rovnováhu.

A ešte : to, že hovorím o bielej rase ako o prenikavom historickom úspechu, to nič nemení na veci, že reálna biela rasa je dnes hlúpa a nekultúrna. No, našťastie či na nešťastie, aziati už tiež nie sú žiadna čistá zdravá rasa.

Hej, a ešte k článku - hlavne bol mimo doterajší tok HS a bol naozaj príliš poplatný tým najhorším americkým kruhom, a nebol to prvý taký článok. J a mám na to takýto názor

Ľubov

Je to len pár týždňov,myslím HS uverejnili takéto video https://www.youtube.com/watch?v=X3L9TQ4zpCc
v pročínskom duchu. Ochodom Pellegriniho akoby uťal.Dnes je niečo podobné už nepredstaviteľné.
Nevieme,ako sa vyvíja hybridná vojna medzi SŠA a Čínou .
Napriek všetkému tomu globálnemu šachu by som optimizmus ešte nestrácala.- Horšie je, ak má Čaputová 80 %,potom naozaj zanechajme všetky nádeje.

Roland Edvardsen

Popravde, mňa tie čísla u Čaputovej až tak neprekvapujú. Ona vie pracovať s tým, že je "nekonfliktná" žena (nepotrebuje útočiť, lebo má dosť ľudí, ktorí to urobia za ňu, no nie?), jemný typ. Tak Slováci majú dojem, že s ňou nie je až taký problém (nie každý bude analyzovať napr. jej vyhlásenia v oblasti zahraničnej politiky a pod.), tak nejako povrchovo sa im javí príjemne. Navyše, ako som už písal, prezident má formálne najvyššiu prestíž a vo všeobecnosti by mal požívať prirodzene vyššiu dôveru. Hovorím, prestane byť prezidentkou, tak opadne aj jej, médiami starostlivo živená, svätožiara. Prípad Kiska je veľavravný. A Čaputka, ako stranícka politička, od ktorej budú voliči chcieť aj istú dravosť a energiu, má potenciál prepadnúť asi aj viac ako Kiska (ak by bola tak naivná a išla by do toho, napríklad).

Mňa popravde viac znepokojuje tá popularita Matoviča, ako behom krátkej chvíle dokázal vyskočiť, a agresivita a fanatizmus tých jeho prívržencov (áno, Matovič používa metódy či marketing podobný náboženským guruom, preto to na mnohých, najmä tých slabších, funguje). Ja nekupujem tú tézu, ktorá sa dosť rozmohla aj v alternatíve, že Matovič je nejaké menšie zlo oproti progresivistom. Podľa mňa, on ako osoba, je horší ako Sulík či Truban.

Ľubov

a to ma prekvapuje,ako takú nevýraznú osôbku z Pezinka našli tak dávno.Ale keď pozrieme na ďalších....
https://www.webnoviny.sk/caputovu-nominovali-na-clintonovej-cenu-za-odvahu/

To by bolo celkom zaujímavé zistiť,kto zo Slovenska dal na ňu typ. Vyznamenanie od Clintonky je samozrejme strašné bremeno, dobehne ju karma.

ps. Nenávisť s takými prejavmi je znakom mentálnej slabosti. (k tej kolegyni,ktorá tak reaguje na Fica ) Možno tým kompenzuje niečo iné, každopádne je to patologické.
Daj nejako na vedomie svojmu okoliu,že slabochmi opovrhuješ..-))

Roland Edvardsen

Ona je naozaj taká "chudobná myška", žiadne oslnivé vzdelanie ani kariéra, nehovoriac o tom, že ju takmer nepočuť povedať niečo aspoň trošku myšlienkovo "kloudné". To ten Matovič má aspoň nejakú "dynamiku". Ale tak nejako tiež zafungoval ten marketing okolo ženských, ktorý dnes tak letí. Môj predpoklad - neuviazne v pamäti, nič veľké po nej nezostane, maximálne bude len "tá prvá žena ako prezidentka". Na ľudí ako Mečiar, Dzurinda či Fico, ba i Matovič, si ľudia budú spomínať, lebo tí po sebe niečo výrazne zanechali (či už pozitívne alebo negatívne), ale Čaputka je jednoducho čistá umelina, bez mediálnych masáží a ťažkých amerických prachov by bola úplné nič, vzduch.

mnkr

Za prve :bohuzial sme maly narod a z roznych dovodov vzdy niekoho kolonia, priamo ci nepriamo. Ze sme teraz kolonia juesej a ti a henti vlastnia nase fabriky je bohuzial fakt. Napriek tomu si myslim, ze ludia by mali viacej riesit seba ci nas ako narod, nie SŠA, Britaniu, Cinu, Indoneziu ci Novu Kaledoniu
Za druhe : ved ano, konflikt mocnosti a tak, lacna propaganda - len som chcel naznacit, ze napriek tymto atributom toho clanku by bolo chybou vsetko zmiest zo stola ako propagandu ci loz, pretoze bohuzial v niektorych veciach autor ci prekladatel triafa - aspon podla mojich empirickych skusenosti - a nielen mojich
Za tretie - ok co uvadzas, len je to v miernej kontradikcii co pises v bode styri...
Za stvrte - ono z kazdej civilizacie sa da vziat nieco inspirujuce, aj napriek vsetkym vyhradam a problemom...teda, no dobre, mozno nie uplne z kazdej
Co sa HS tyka, neviem preco robia to ci ono, mozno su uz nenapadne kupeny, mozno sa snazia o cosi ine...uvidime

Norman

veď ja som len vysvetlil, a nielen tebe ale komukoľvek, aký je môj pohľad a ako to myslím a prečo sa mierne čudujem tomu vývoju a chcem naň upozorniť.
Ale myslím, že si zas rozumieme.

Roland Edvardsen

Hehe, HS vždy dosť preberali z tých (často šibnutých) amerických evanjelikálnych webov. Ani neviem či ma tento vývoj prekvapuje. Posledne tam boli aj texty pôsobiace zhovievavo voči Matovičovej vláde. Asi sa im môže páčiť, že Oľano je viac prolife. Alebo len chcú vyznieť "nezávislo". Nuž, to je aj tak zbytočná hra, táto hra na akúsi nezávislosť a objektivitu, ktoré v reáli aj tak neexistujú. My potrebujeme konečne už jasne ideologicky vyprofilované médium, ktoré vie, čo presne chce a ktoré bude subtílne hrať v prospech istých politických subjektov, niečo na spôsob Postoja, ktorý jemne manévreju čitateľov smerom ku KDH a Oľano. U HS mám dlhodobo ten pocit, že nevie čo vlastne chce a čo má robiť - ani sa nedivím, že je to potom nemastné neslané.

Sinuhe

mnohomiliardové odškodné za COVID. A Američania chcú zase odpísať veľkú časť z dlho voči Číne. Nuž ktosi tam dal repliku, že OK, ale až Briti zaplatia odškodnenie zvyšku sveta za chorobnu šialených kráv ...

slaven1

Obidvaja žili dlhé roky v krajine. So svojimi čínskymi rodinami odišli z Číny preč. Čínske vedenie hrá aktívne s kartou "zlí cudzinci". Sú relevantní. Časom ich relevanstnosť vychladne, keďže sa z krajiny odsťahovali preč. Do USA. Takže teraz sú obklopení hlavne americkým informačným polom a to voči Číne nie je naladené zrovna priateľsky. Treba mať na pamäti.

https://www.youtube.com/watch?v=R7VE7-dn8MY

Hlavnesprávy.sk nemajú pro-americký postoj, ale proslovenský, minimálne v tom odkaze z článku. Ležíme pod americkou papučou, teraz si máme zase preľahnúť pod čínsku? A pod čínskou nám bude ako? Ako sa - OZAJ - žije v Číne, nie tak ako nás informujú štátne média.

Tuto pár kanálov na YT, kde porozprávajú, pričom treba pozerať epizódy, keď autori ešte žili v Číne:
https://www.youtube.com/user/serpentza/videos?view=0&sort=p&flow=list
https://www.youtube.com/user/laowhy86/videos?view=0&sort=p&flow=list
https://www.youtube.com/user/churchillcustoms/videos?view=0&sort=p&flow=...
https://www.youtube.com/channel/UCcukTqc1cJJ4K3c4uzxTzjA/videos?view=0&s...
https://www.youtube.com/user/ChinaNonStop/videos?view=0&sort=p&flow=list

Je apríl 2020.

Norman

kto a ako ťa núti si ľahnúť pod "čínsku papuču"????
Pod akú čínsku papuču - ak nerátam dobrovoľné kupovanie braku na všeliakých Alibaboch?
A iní podobní hovoria o Ruskej papuči :)

mnkr

a naozaj je to zvlastne...v clankoch nazory Trubana, Radicovej, Chmelara, Lexmannovej...no dobre este Hrnka. Nieco sa asi deje. Mimochodom, LSNS zas akoby hibernuje

vrbovčan

Dnes a včera som sa začítal do komentárov. Podľa mňa sa tam nasťahovali Matovičovi trolovia. Teda nejaká kúpená agentúra zrejme.

Roland Edvardsen

Dobrá poznámka o tej hibernácii LSNS. Táto situácia s koronou zatlačila do úzadia isté ich témy. A aj ich výsledok vo voľbách, slabší než sa predpokladalo, ich odsúva do tieňa Smeru. A to je ten hlavný problém: že Smer teda rozhodne nie je ideálny, ale vzhľadom na slabosť a porážky patriotických síl (LSNS, SNS, Vlasť, iné patriotické zoskupenia nemá ani len význam menovať, takí sú to lúzri) sa nedá s ním nepočítať, je dnes jediným ľudovejším činiteľom s akou takou silou a kvalitou. Nič iné ako Smer a LSNS tu dnes nemá význam podporovať - a LSNS zaspáva na vavrínoch.
Trochu sledujem na FB toho Tarabu od kuffovcov, ale mimo neho, je to fakt viac menej neaktívna slabota.

Assarhaddon

Obrat HS môže mať v podstate len 2 varianty, či dokonca ich kombináciu:
- peniaze a kontakty
- majiteľ webu pustil do gatí z hrozby "návštevy" z NAKA.

Ľubov

Možno tú návštevu už dostali.

Norman

že hore v menu je taká položka "stát"
Pod ňou sú zachytené 4 zložky či formy moci
1. ekonomická
2. mediálna
3. kryptokratická-tajná
4. násilná, policajná

NAKA je typ 4, úprípadne 3.
Ale najčastejšie používaná je forma 1 - ekonomická moc. NAKA zasiahne len sem tam. Ekonomická moc drží viac alebo menej pod krkom všetkých, oveľa silnejšie a plošnejšie, ako akékoľvek "čipovanie" a podobné paranoje. A návštevu od tej ekonomickej "naky" dostáva každý viackrát do mesiaca
Preto ľudia poslúchajú a myslia si to, čo si majú myslieť. A robia to, čo majú robiť.

vrbovčan

Dnešný článok na Hlavných správach od Ivana Lehotského sa definitívne postavil na Matovičovu stranu. Omlúva jeho prešľapy a vyzýva nás, aby sme mali s ním strpenie. Na záver obsah článku však asociuje s priloženým videom, kde africký vojaci sa zabávali na orangutanovi a zo srandy mu dali do ruky samopal. Orangutan následne nedopatrením po nich začal strieľať. Si skôr myslím, že tí vojaci nie sú voliči, ale oligarchická skupina, ktorá sa rohodla, že to teda s Matovičom skúsia. Nech je sranda.
Toto je bomba.

https://www.hlavnespravy.sk/stretli-sa-chodniku-dve-panie-jedna-zacala-h...

Roland Edvardsen

Neviem, z toho článku mám tiež zmiešané dojmy. Lehotský sa chcel pokúsiť o akýsi žartovný text, ale dopadlo to nemastne-neslane a čitatelia majú potom dojem, že je to apologetika pre Matoviča. Mal by sa držať viac pri zemi. A vôbec kvalita autorov na HS je mizerná. Dobré texty mával Peter Vanád, ale už dlhšie som tam nič od neho nevidel. Takto to asi končí: že tú kvalitu si HS nakoniec odoženie.

vrbovčan

že HS dostali od Matoviča čosi z tých korupčných 10 mil. A takýmto spôsobom chcú pomaly opatrne svojich čitateľov obrátiť. Veď taká bola aj objednávka.
To video hovorí o tom, že veď nabojte sa on dá dole (okrem vášho Fica) aj oligarchov.

Roland Edvardsen

Hmm? Tie peniaze médiám Matovič len sľuboval, ale nič sa nezrealizovalo (pokiaľ viem). Nemyslím si, že by HS začal platiť Matovič (hoci, len pre zaujímavosť, Matovič sa raz vyjadril, že by si rád získal aj čitateľov HS na svoju stranu a uvažoval aj o tom, že by HS poskytol rozhovor). Lehotský sa asi pokúšal o nejakú vtipnú iróniu, ale nie celkom mu to vyšlo. A tak ten text pôsobí tak nejednoznačne.

Norman

treba povedať, že aj ostatná nezávisla tlač je pod vplyvom kočneriády a súdnych procesov už nejaká čas celkom mdlá.
A potom - chýba im svetonázor, takže im okrem peňazí došiel s novými udalosťami aj dych.
To sa nám nemôže stať :-)
To s tým oným, Vanádom, to si zažartoval. Tu do teba aj tak ľudia vidia, takže azda vedia, že si to myslel ako žart. Lehotský je v pohode, ale zo snahy to tam vytrhnúť potom vznikajú také nevyrovnanosti. Holt, svet nie je čiernobiely - ale myslím, že článok o Matovičovi , kde je na konci video opice so sapíkom ... to je jednoznačné, čo tým chcel povedať :-)

Ľubov

lebo sú to celkom rozdielne mentality. Vanád je strohý a logický,kdeže by ten bol ľútostivý,ako Lehotský.

Ale chcem Ti pripomenúť,že sám si tu raz spomenul, že cítiš niekedy k Matovičovi súcit. Ja tiež,ale len chvíľu a hneď sa toho snažím zbaviť.Sme empatickí,súcitní ľudia,máme srdcia Roland,preto sa nám to občas stane. Je v tom naša sila aj slabosť súčasne.

Roland Edvardsen

Hej, občas pociťujem aj ja ľútosť k Matovičovi - ale je to skôr taká tá opovrhujúca ľútosť. Ale moje emócie by mi nemali zatieňovať úsudok. Matoviča sa treba zbaviť - racionálnu diskusiu vidím len v tom, či treba radšej počkať, aby Slováci naozaj poriadne precitli, alebo nie, vzhľadom na potencionálne škody, ktoré môže tento človek napáchať na národe. Ale v tom, že Matovič a Oľano sú škodná voči ktorej sa treba vyhraňovať by mala panovať jasná zhoda - ale vidíš, že to nie je celkom tak a ľudia ako Lehotský začínajú balansovať.

Ľubov

že viac takých balansujúcich článkov nenapíše. Uvidíme...

Roland Edvardsen

Verím, že číta reakcie a nejako to bude reflektovať.

Náhodný okoloidúci

Ach jaj, to je šimpanz, nie orangutan.
Ľudia, študujte aj zoológiu, nie iba politológiu :P

vrbovčan

Môže byť, že je to šimpanz. Dík, že si ma opravil.

Roland Edvardsen

Je to určite šimpanz. Vo videu sú africkí negroidi a orangutany v Afrike nežijú a nie sú čierni :-). Tiež som ťa chcel upozorniť na ten okatý kiks.

Náhodný okoloidúci

Raz ešte ako študent som sa s jednou černoškou hádal, že u nich v Afrike nežijú tigre. Ona mi tvrdohlavo tvrdila, že žijú. A potom z nej vyliezlo, že mala na mysli tigre v ZOO :D No, musím priznať, že mala pravdu, aj keď iba "svojím spôsobom".

Náhodný okoloidúci

Nič vážne sa nestalo, mýliť sa je ľudské :)
Inak Tvoje komentáre rád čítam a myslím si, že by si sem-tam mohol napísať aj nejaký dlhší text a uverejniť ho ako článok.

Roland Edvardsen

Hej, mýliť sa je ľudské. Vrbovčan videl opicu a pri opiciach ho ako prvé napadne orangutan, tak napísal oranguntan. Nepochybujem, že vie rozlíšiť orangutana od šimpanza alebo gorily.

vrbovčan

ja som s hrôzou zistil, že si nepamätám, či sme na ZDŠ mali biológiu. Na strednej určite nie. Pamätám si prírodopis, ktorý sa potom v ďalších ročníkoch rozvetvil na fyziku a chémiu a neviem....

Ľubov

Ale už naozaj ,uvidieť svetlo na konci tunela. Áno,apatickí a chudobní Slováci nedokážu vygenerovať takú politickú osobnosť,ktorá by sa nedala zlomiť ekonomicky.Pretože ako dole,tak hore a naopak. Všetko so všetkým súvisí a navzájom sa ovplyvňuje.

ps.Treba ešte pripomenúť ,že rovnako sú na tom dnes aj iné národy,aj tie relatívne bohaté.