Ešte raz Zelení - podľa smeru kritiky poznáte ich

Gretkovití ekológovia zas behali po Európe a kvákali. Treba sa ešte raz vrátiť k téme ekologických hnutí. Nie k samotnej ekológii, ale k politickým silám okolo nej.

Problém takzvaných Zelených je starý desiatky rokov. Kedysi to boli ekologické hnutia, potom politické ekologické strany, ktoré zdegenerovali do formy špeciálnych "ľavicových antisystémových" strán. Všetko len v úvodzovkách - pretože v reále sa stali tými najodpornejšími slúžkami systému.

Taký bol aspoň priebeh zlyhania ekologických hnutí napríklad v Nemecku a inde na Západe. U nás to bolo ináč, a zároveň podobne. Pred rokom 1989  sa za ekológiu skrývali anglosionisti, keď išli rozobrať starý systém Moskvy. Po sametovom prevrate ekológiu okamžite zahodili ako nepotrebnú handru, viac sa o ňu nestarali a nejaké tie nové "zelené" strany bez podpory manipulátorov zhora na Slovensku len živorili a doteraz živoria, ak vôbec možno povedať, že tú nejaké sú.

Ale nechcem hovoriť o tejto histórii zlyhania formálnych politických strán. Ale s príchodom novej situácie, nie už len predpovedí ale reálneho stúpania priemerných teplôt a podobne, keď sa o tému zaujímajú nové široké vrstvy a zároveň aj rôzne podivné Grétky, treba sa zamyslieť, kto sú noví zelení a kam to smeruje. 

A  jeden spôsob, podľa ktorého ich možno hodnotiť, podľa ktorého sa dá hneď spoznať odpad. 

Treba si všímať, čo kritizujú. Sluhovia systému majú totiž jedno veľké tabu - nikdy nekritizujú korporácie a banky. Ak, tak iba veľmi povrchne.  Vždy svoju obžalobu a požiadavky nakoniec smerujú hlavne na štát. Údajne to štát zlyhal, štát neurobil čo mal.

Druhým hlavným smerom ich kritiky sú samotní občania. Zelení sa snažia zvaliť vinu na nich, lebo vraj tí sú zodpovední za svoj konzumný spôsob života. Zelení podliaci žiadajú od bežných ľudí, aby sa prudko obmedzovali - dobre vediac, že tak spôsobia medzi obyvatelstvom skôr odpor voči ekologickým témam a problémom. Ale to im nevadí - áno, zo zelenej témy si už dávno niekto spravil náboženstvo, ktorým chce bičovať a bičuje ľudí. Kto to asi je? Je to zas ten istý subjekt, ktorý túto formu náboženstva vytvoril, dlhodobo ju používa každú tému pretransformuje len a len do formy náboženstva, lebo ináč, ako dogmatizáciou a trestami to nevie. Tak svojho času prekrútil robotnícky problém,  tak teraz prekrúca ekologický problém. 

Hlavným motívom toho, že vznikli nové zelené hnutia podporované mocenskou elitou, je proste to, že táto zgerba chce sama definovať vinníkov, a sama sa chce vyhnúť akémukoľvek obvineniu. Ona, ktorá napríklad rozfofrovala šialenstvo s masovo rozšíreným lietaním z jedného konca sveta na druhý. Aby jej tak vlastne plebs, natlačený v maštali druhej triedy, zaplatil ich prvú triedu a súkromné jety, aby jej prešlo dotovanie leteckého benzínu, úľavy od daní a podobne - tak títo idú teraz obviňovať zmátožené stádo, ktoré sami zámerne zviedli. A idú obviňovať ešte štát, ktorý pre nich vždy bol ako obetný baránok v prípade kríz. Štát, ktorý nie je nič iné, než zas len symbol občanov - bičovaním tohto štátu zas len bičujú svojich poddaných.

Ergo: zelené hnutie zatiaľ prakticky nejestvuje.

1.Kým neobviní korporácie a banky ako hlavný zdroj šialeného konzumu na Západe.

2. Kým neobvini bezhraničné plodenie ľudí, a to najmä v treťom svete, teda v Afrike, Indii, Južnej Amerike a Východnej Ázii, ako prvý a najzávažnejší dôvod globálnej ekologickej krízy.

Kým tieto dve veci nezaznejú otvorene, dovtedy tu nie je žiadna pozitívna ekologická sila, len sem tam klamný škodlivý odpad natretý na zeleno.

 

 

0
Náhodný okoloidúci

Na pripomenutie - spomeňme si, ako horlivo sa "zelenisti" angažovali okolo Gabčíkova, ako sa snažili zabrániť jeho výstavbe a spusteniu. Samozrejme, v pozadí bola maďarská lobby, ktorej sa nepáči pevná betónová stavba označujúca štátnu hranicu, ale zároveň boli v pozadí rakúski lobisti, ktorým sa nepáčilo, že Slovensko si chce vyrábať elektrinu samo a nebude musieť nakupovať z Rakúska, to isté platí aj pre Jaslovské Bohunice a Mochovce. Nepostrehol som, že by niekto z radov "zelených" protestoval proti rakúskym vodným elektrárňam na Dunaji.
A sú to práve "ekologicky zmýšľajúci" Rakúšania, kto sa snaží zbaviť svojho komunálneho odpadu tak, že ho vyvezie na Slovensko. A naši blbci a zradcovia ho odoberajú a spaľujú. Presne ako Čaputka - zbaviť sa odpadu vyvezením k susedovi a dostať za to medailu

Roland Edvardsen

O Zelených sa hovorí, že sú ako ten melón - vonku zelený, vo vnútri červený. Sú to primárne neomarxistické strany a "zeleň" je v podstate ich krytie - aby sa odlíšili od iných červených.
Naozaj bude dôležité do budúcna, aby zdravé sily ovládli túto tému, ak nechceme, aby to dopadlo ako v Nemecku, kde červení Zelení naberajú na sile. A tie tzv. zelené témy pôjdu do popredia - o tom žiadna.

Náhodný okoloidúci

Keď vidím úroveň súdruhov ku korytám sa derúcich, tak si vravím, aký bol ten Biľak čestný, šikovný a inteligentný chlapec.
Čo sa týka Turbana. Brblavého Mivka, Krysku, Podliačika a spol, tak zo starej riti nové vetry nezadujú.

Roland Edvardsen

Truban zatiaľ prekonáva všetko. Som si myslel, že po Kiskovi väčší mozgový výplach tzv. opozícia už asi ani neponúkne. Ale Truban do bodky splnil "ešte väčší blbec, než sme si mysleli." Dobre si to ten Brblavý vybral. :-D

Ľubov

Pôvodný zámer asi bol,že bude pôsobiť na tzv.mladých svojim nezvyčajným imidžom. Keď sa správne nasvieti,má vystúpené lícne kosti,špicaté uši a pyramídový tvar lebky-plus dlhé tenké končatiny,tetovanie a používa číslo 666 -tak táto nosferatovská" charizma" (opak brynzovitého Kisku a vyžratej Čaputovej) mala kohosi osloviť.
No bublina splasľa veľmi rýchlo-teraz všetci vidia iba vychudnutého,vystrašeného chlapca so zanedbaným chrupom. A je to magor. Bojí sa ešte aj zubára,tak neviiem,neviem,Miuko,či sa ty s ním do paulamentu dostaneš. A to sa tam driape už 2O rokov,táto voš.

Roland,spomínal si tento chronický nedostatok osobností,čo osobností,aspoň normálnych,psychicky zdravých ľudí krížom cez celú Európu.Vyzerá to bohužial tak,ale buďme optimisti. Zlé časy to napravia.

Norman

dostal sa tam s Gazdom Procházkom (Sieť) v minulých voľbách, a tak je teda vlastne nezaradený, lebo Sieť sa rozpadla. Teraz sa chce dostať do vlády, alebo mať aspoň vlastnú stranu v parlamente.

Ľubov

Áno,niekde sa mi stratila niť,on chce byť predsa ministrom.
Ale to,že sa chcú (spolu s Hlinom) dostať konečne ku korytám po astenickom Trubanovom chrbte,to cítim určite správne.

Norman

ja len aby neboli iní pomýlení.
On je v parlamente, ale už tri roky tam len chodí opustený ako prd v gaťoch.
Pointu si trafila správne.

Po posledných voľbác sa dokázal Smer dohodnúť na koalícii so Sieťou aj s Hídom. Teraz po voľbách sa zas bude vedieť dohodnúť s niekým, s kým by to nik nepredpokladal. A Miuko si bude ďalej utieuať nos, ak nie houšie.

Všetko závisí od toho, ako bude vyzerať medzinárodná situácia. Ja stále čakám na zmeny v Nemecku. V Talianksu je Salvini, vo Francúzsku je už teraz stanné práavo, Španieli v realite boli frankisti a aj zostali, v Rakúsku mladý Kurz je schopný všetkého, v Británii je Jones a v USA je Trump, V4 je tiež dosť jasná. Čaká sa len a len na Nemecko, nie na nejaký prevrat, azda skôr len na nejaký šachový pat, vyhlásenie nejakého politického kolapsu alebo čo, na nejakého ich Gorbačova. Odstrániť tú suku. To bude stačiť.

Ak po voľbách 2020 nebude možno vytvoriť u nás vládu, treba to naťahovať a naťahovať ... nie je treba sa nikam ponáhľať.
A len mimochodom dodám - ajhľa, ďalší dôkaz, že táto "paralamentná demokracia" nefunguje.

Riešenie potom bude vláda národného zjednotenia, aj s ĽSNS.

vrbovčan

bol v parlamente. Za SDKU. Vtedy sa poslanci SDKU rozpŕchli ako vrabce. Beblavý s Žitňaskou zakladal akési krídlo v SDKU. No hlavne sa dosť angažoval v zdravotnícstve, čo nikdy nebola jeho doména (tou bolo školstvo a sociálne veci) až tak, že sa dostal do podozrenia, že skryto lobuje pre Pentu. Potom to s Haščákom urobili tak, že on Pentu vlastne nemá rád. Ale pritom sa s ním stretával.
https://dennikn.sk/358812/beblavy-stretol-sa-hascakom-penty-nazor-nanho-...
Mi z toho vychádza, že tú jeho novú stranu Spolu pasie Haščák.

Norman

ten nenápadný prd je priamo v parlamente poslancom už od roku 2010
Ale hej, veď matne spomíname jeho staré škandály s financovaním jeho domu, a podobne.
Naozaj "nový politik" - v podstate už jeden z najstarších.
Len, ako vidno, dokáže sa vždy prikrčiť a uhnúť rane. Asi zvyk zo školy, kde ho šikanovali.
Dzurinda padol, Radička padla, Procházka padol,Štefunko padol, Truban padol ... len Miuko sa stále plazí popri stene.

vrbovčan

Možno to bude znieť tak submisívne, ale nemala by sa postaviť nejaká autorita mimo politickej scény, nejaký starý herec, ktorý má dar reči, alebo spisovateľ sťaby duša národa a prehovoriť národu: "Ľudia spamätajme sa. Dospeli sme do stavu, že narkoman sa nehanbí pred nami prejaviť vôľu uchádzať sa vo voľbách zvíťaziť a prevziať zodpovednosť na celý národ. Nie je toto kríza spoločnosti? Nástrojom demokracie je súťaž vo voľbách, ktorá má vygenerovať najlepšiu osobnosť. Porovnajte si to s aktuálnou realitou a spamätajte sa."
Rád by som takéto slová počul napríklad z úst Štefana Kvietika, alebo nebohého biskupa Korca.

Ľubov

Aha,aká symbolická momentka https://www.instagram.com/p/ByxshGuIg7d/

Štefan Kvietik sa na istý čas angažoval v SNS,bolo to v 90 tich rokoch,ale veľmi rýchlo prišla dezilúzia. Takže on je už realista.
Ale to,čo sa objavuje teraz,okrem apatie už aj zúfalstvo,tak to tu v takejto miere naozaj nikdy nebolo. Možno v stredoveku,mor a pod.
Keď som už pri tom stredoveku,zúfalstva bolo určite dosť,a Majster Eckhard,dominikánsky filizof,varoval ľudí pred beznádejou,pretože práve ňou sa živí diabol. To mi pripomína,aké sú staré tieto satanistické praktiky,ničiť životy ,ničiť duše a tým naberať silu.
Preto konečne chápem,že beznádej je pre nás najhoršia volba. Vrbovčan,s dobrou náladou na nich.-)!

vrbovčan

Neboj sa o mňa. Toto leto sa náhodou dobre bavím. Prezradím Ti len zopár dobrých typov: Sedem statočných na RTVS, bitka o námestie SNP a Trubanove videá. Sedem statočných je môj kultový film, ktorý aj po päťdesiatich rokoch má čo povedať.
Sem tam pri pive, keď si všimnem vnímavého mladého človeka, poradím, aby si v reštaurácii k partii ticho prisadol a počúval. Len tak sa niečo dozvie. Či už malichernosti alebo aj nejaké užitočné informácie. Na rozdiel od sebastredného narcisa, ktorý sa prišiel sám seba presvedčiť o svojej bohorovnosti a nikoho ani nepustí k slovu. Inteligentní ľudia sa poznajú podľa toho, že neustále o svojej pravde pochybujú. A hlavne sú skromní. Je pravda, že táto vlasnosť ich pre politickú činnosť diskvalifikuje a politik je vlastne pravý opak. Ale len pre porovnanie k tomu egoistovi Trubanovi si pozri rozhovor s človekom, ktorý je pokora sama.

Majster Štefan Kvietik:

https://www.youtube.com/results?search_query=%C5%A1tefan+kvietik

Norman

už nemáme čas.
Ani ty nie, Vrbovčan.

Nehľadáme pravdu, situácia je dostatočne jasná, hľadáme silu.