Matelko pokračuje v samolikvidácii

Ja viem, že už na nás vyskakuje aj z otvorenej konzervy a dookola na neho nadávať začína byť už skôr nuda (čo na druhej strane podnecuje niektorých trochu experimentovať a hľadať iné prístupy na uchopenie fenoménu Matovič - fenoménu asi bezkonkurenčného v slovenskej politike, minimálne od čias samostatnosti), ale tentoraz to treba zaznamenať. 

Matovičova závislosť na FB je už dlhšie predmetom pozornej psychopatologickej pitvy. Mnohí si už hovoria, že ich nemá čo veľmi prekvapiť, trápnosť, infantilita, plakanie a útoky sa už stali všednosťou. To som si hovoril aj ja, ale pri jeho dnešnom statuse sa aj moje oči vyvalili a musel som si ho prečítať aspoň 3x, aby som uveril, že to naozaj napísal. Ďalšie dno opäť prerazené. Výsledok? Všeobecné pobúrenie a 90% komentárov na jeho stránke proti nemu (zvyšok v jeho prospech sú "svedkovia" a trollovia s viacerými falošnými profilmi).

Naozaj nevedel, že to takto dopadne? Chýbajú mu nejaké základné mechanizmy, aby chápal následky? Alebo pocit nejakého sadistického uspokojenia nad "ponížením soka" (včerajší prieskum mu zaiste dal zabrať - a premohla ho opäť túžba po pomste) predčil obavy z následnej kritiky?

No, problém s narcistickými psychopatmi je v tom, že si budú vynucovať vašu pozornosť za každú cenu a snažiť sa vyvolávať u vás extrémne reakcie. Takže aj tu môže platiť, že zlá reklama je dobrá reklama, hlavne, že som zase stredobodom pozornosti, že sa zase o mne píše a ľudia majú čo rozoberať. Človek by mu ani nechcel dožičiť to uspokojenie, ale dá sa dnes Matoviča, neustále vyvolávajúceho silné reakcie, ignorovať? Ako som už písal, veď vyskočí na vás aj z konzervy. Aký prístup treba zvoliť? Nejaké návrhy? :-)

 

 

 
Roland Edvardsen

Inak to čo tam Matovič v tom šuflíku vykutral je kojenecké príslušenstvo pre vnúča Radičovej (ohrievač na kojeneckú fľašu a ovládač teploty, montážne súčiastky), na ktoré sa roky zabudlo. Matovič včera kutral (asi mal strašne veľa toho na robote, obdobne ako má toho strašne veľa na FB, chudátko). Ja neviem, normálny človek v tom uvidí nejaký nezmyselný kábel a príslušenstvo pre bábätko, ale Matoviča napadnú sexuálne pomôcky na stimuláciu prostaty. Asi sa vyzná. :-) Hlina dnes veľmi výstižne s tým Freudom.
Myslím, že Trumpovi sa veľmi krivdí, keď sa prirovnajú jeho statusy k Matovičovým. Matovič je niekde celkom inde. Neviem či som vôbec videl väčší nevkus na FB od nejakého politika. Nie, nevidel.

vrbovčan

História je dobrá učiteľka riešení a dá sa v nej nájsť východisko z aktuálnej situácie.

Citujem z Wikipédie o šialenom kráľovi Ľudovítovi II Bavorskom.

"Poslední dny života
Dne 10. června 1886 se pokusila do prostor zámku Neuschwanstein vstoupit lékařská komise, která měla za úkol oficiálně zbavit krále svéprávnosti a převézt jej na zámek Linderhof, kde měl být internován. Ludvík II. zachoval chladnou hlavu a členy komise nechal zatknout a uvěznit. Před zámkem se pak srotil dav lidí, kteří chtěli krále chránit vlastním tělem. Na pomoc Ludvíku II. dorazil také policejní sbor z Füssenu a okolní hasičské sbory. Kolem poledne ale policie dospěla k závěru, že komisí předložené dokumenty jsou právoplatné a král má být skutečně sesazen. Členové komise byli z vězení propuštěni. Druhý pokus o jeho zatčení, dne 11. června, již proběhl bez větších komplikací a on sám byl v doprovodu Dr. Bernharda von Gudden převezen z Neuschwansteinu na zámek Berg."

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ludv%C3%ADk_II._Bavorsk%C3%BD

Sem tam sa tvrdí, že slovenský národ si nikdy nevládol a v otázke zachovania svojej samosprávy je negramotný neskúsený a preto sa vlády nad jeho správou vždy nakoniec zmocnili iné národy. Príklad z Bavorska svedčí o tom, ako by sme sa v tejto chvíli mali zachovať. Ja si myslím, že v pozadí sa už nejaké dohody dejú. Predsa len nejakých štátnikov požívajúcich akú takú dôveru u širokej verejnosti máme. Ak by naozaj sa k vyriešeniu tejto situácie, možno aj v pozadí, neverejne spojili a v tomto záujme boli ochotní pripustiť ústup zo svojich politických ambícií mohlo by sa čosi podobné ako krok z Bavorska podariť. Mám na mysli Mečiara, Čarnogurského, Fica, Šustra, Gašparoviča, Radičovú. Dať dokopy Pelegríniho, Sulíka, Remišovú, Kotlebu a požiadať ich o nejakú koalíciu záchrany Slovenska. Dočasnú samozrejme.
Najnovšie Jana Teleki píše o nedávnej histórii z baru Next Apache, kde sa pred tromi rokmi začal chystať prevrat na Slovensku. Nakoniec sa im to dvojnásobnou vraždou vymklo z rúk a vyústilo to do dnešnej situácie.

Roland Edvardsen

Pekne si to napísal. Ja tiež začínam mať dojem, akoby sa Matovič pokúšal o zjednotenie slovenského národa, o zmierenie konzervatívcov i liberálov, progresivistov i národniarov. Veru, nikdy by som o sebe nepovedal, že raz lajknem príspevok provokatéra a degeneráta Soltésza. Matovič dokáže robiť zázraky. :-)

vrbovčan

Práve som pochopil, prečo ho Kurz nepozval. On bol vraj 4 mesiace na psychiatrii v Rakúsku.

Norman

veď sme tu hovorili od začiatku, medzi prvými, že je blázon. Ale ako aj ten príklad s Ludvíkom II dokazuje - stáva sa, žiadna tragédia. Proste ho treba zhodiť a vypísať nové voľby (nehovorím, že by to všeobecne pomohlo, voľby, bohvie, ale toho blázna má už azda každý dosť.
Čisto ľudsky by som uvítal, keby mu naozaj drblo - aby sa zrútil a už nevládal. Ja to amorálna sviňa, nebezpečná sviňa - to si treba pripomínať.

To dnešné so súkromným šuflíkom, čo sem dal Rolando - to je skutočne nechutné a úbohé.To je tak pubertiacke -- a tak tupo kontraproduktívne ...

vrbovčan

vyčítal z jeho mysle, že jeho podvedomie pracuje na tom, aby sa pozície premiera nejako zbavil. Zdôrazňujem, že koná tak podvedome. Jeho vedomie si to nechce pripustiť. On ovšem nemá svoju myseľ pod kontrolou. Jedná impulzívne pod vplyvom emócie. Tá posledná je bezmocnosť z výsledku toho bulvárneho priezkumu obrátená voči Pelegrínymu.

Roland Edvardsen

Ja si to istým spôsobom užívam, pozorovať to je naozaj ako z filmu - niečo ako grécka tragikomédia o slovenskom Caligulovi. :-) Surrealizmus, ako si už písal.

Ale potom je tu moja seriózna stránka, ktorá si hovorí, že toto treba čím skôr zastaviť, kým to nenapácha vážne škody. Je to aj dehonestácia Slovenska ako štátu, ako národa. Naozaj, nikto by sa nemal diviť, že toto nechce Kurz pozývať k sebe.

Tento jeho perverzný homofobický status, vyslovene účelovo šokujúci a znechucujúci, zase pekne odhaľuje, že on nemá v mozgu nejaké základné mechanizmy, nejakú spoločenskú inteligenciu, nepozná nejaké akceptované hranice, aj v rámci politického zápasu - čiže je naozaj schopný všetkého. Tu sa veľa písalo o Mečiarovi a jeho praktikách voči nepriateľom, prejavoch Fica, Kotlebu, Dzurindu a iných. Ale nikto z týchto ľudí sa až takto nevymyká z vyslovene ľudských štandardov zdravej spoločnosti, to sa nedá ani len porovnať s ničím.

vrbovčan

dnes 18:07:

"Začínam mať pocit, že on to proste chce položiť. Nezvláda to. Nemá na to."

https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2607458582826038

Norman

on je proste ukážkou nízkosti, ktorú musi ľudstvo exemplárne odstraňovat z verejného priestoru.

Ľubov

že záhadné"inštrumenty" patria k výbave vnučky I.Radičovej,(narodila sa práve v čase,keď bola Radičová premiérkou dcéra s vnučkou ju občas navštevovala) a slúžili na ohrievanie mlieka vo flaši. Toto tvrdí R.Bránik.
Ktovie,možno by to mohla expremiérka Radičová potvrdiť? :)),nech je ten blázninec dokonalý.
A ako na novú situáciu s káblikmi v šuplíku zareaguje samotný premiér?
Občas sa tu mihne pojem "surrealizmus",tak som si čítala o tomto smere niečo od včera.Veď je to obyčajná dekadencia,čo tam našpekuluješ. https://www.joan-miro.net/harlequins-carnival.jsp Vraj obrazy podvedomia. To je podľa mňa,prepáčte,somárina. Podvedomie trochu poznám,je naopak,veľmi jednoduché a pozná len prítomný čas a ešte áno,alebo nie.Iste,je obrovským skladiskom všetkého možného,ale pokial je človek v poriadku,funguje jednoducho.
Takže označovanie tejto chorej doby za surrealizmus je správne a výstižné.

Norman

"podvedomie je jednoduché - pokiaľ je človek v poriadku."

To je pravda, ktorá sa len tak v knihách nenájde.

Sinuhe

združuje predstava Saakašviliho.

vrbovčan

jeho nová prezývka: Šuflikant

Náhodný okoloidúci

Dievčatá a chlapci, vy ste nepochopili, že ten šuflík s obsahom ešte po Radičovej slúžil ako časová schránka pre budúce generácie, alebo niečo ako geocachingová "keška" :)
A predovšetkým to nepochopil Matelko. Lebo keby to pochopil, tiež by do schránky niečo pridal, nejaký hlbokomyseľný odkaz budúcim generáciám.

vrbovčan

Sú užitočné, alebo nie? Zatiaľ to tak vyzerá, že podľa toho, kto ich objednal.
PS: Zvrháva sa tu na bulvár. Norman sa mračí.

Náhodný okoloidúci

Je jasné, že ak je niečo "narýchlo", nie je to na 100%. Podľa toho, čo som čítal, majú síce rýchlotesty spoľahlivosť nejakých 70%, čo je teda dosť ďaleko od dokonalosti, ale Čína práve vďaka nim bola schopná rýchlo podchytiť nakazené osoby a spomaliť šírenie vírusu. Takže rýchlotesty majú svoj zmysel.

A Norman sa vždy mračí, keď sem píšeme blbosti, ale zároveň má veľké srdce a širokú dušu a má pochopenie pre človečie slabosti :)

Ľubov

Momentálne neviem. V záplave zlých správ by som chcela zachytiť tie najdôležitejšie. Výber je bohatý,ale hlavne subjektívny. Každý má obavy z niečoho iného. Mňa najviac zaujíma ,ako je to so zásobami zemiakov pre Slovensko,
a ako je to s info,že Rusko a Čína od mája prestanú s vývozom pšenice,pretože sa očakáva exprémne sucho a neúroda. Do tretice ma zaújma neuveriteľné chucpe ,ktoré si dovolil primátor stále nášho hlavného mesta Bratislavy Vallo,keď citoval B.Gatesa o našej údajnej povinnosti sa nechať očkovať.

On je v predklone už rok dopredu? Pre istotu... bože,to je hnus. Nech už je konečne hlavné mesto inde!!!!!!!!!!

mino

Matelka dobehli lebofico-pele a následne klamstvá. V CR existuje usmernenie pre zariadenia soc. Služieb kde každé 2T testujú všetkých zamestnancov práve rýchlotestami. Takto by na 100percent zachytili problém včas. U nás lebodo Dunaja Matelko zariadil hlavne voličom a susedom smutnej pani zo skládky, lebokarmaje zdarma zopár pohrebov z DSS. Boli sme a boli by sme na tom moc dobre cca -(mínus)12 mŕtvych.
Svedkovia Matelkovi doteraz vykrikujú, ako ich majster, že rýchlotestami sa dá odhaliť že človek prekonal COVID. Nie som odborník, ale protilátky sa dajú po nakazení odhaliť od 2 do 17 dní, asi čím lepší imunitný systém tým skôr. Čo je postačujúce práve v prípade DSS na testovanie zamestnancov t.j. Relatívne mladých a zdravých, navyše zdravotníkov. Tiež rýchlotestami by sa dala sledovať situácia u romákov, zdravotníckych kolektívoch, v basách. Proste v kolektívoch. Tiež rýchle triedenie navrátilcov na hraniciach.
Rýchlotesty údajne zachytia 9 prípadov z 10 a z 10 zdravých určia jedného ako chorého. Matelkova 53 percentná účinnosť je nezmysel. Zdravotníkom chýbajú tiež testy na protilátky, z nich sa dá určiť v akej fáze ochorenia sa pacient nachádza.
Pozrite do svojich kariet a výsledky IgA, IgG, IgM tam určite nájdete. Žiadny doktor ktorý Vám ich dal spraviť nekričal, že ich treba hodiť do Dunaja. Iba ten čo tam na okolo Matelka na tlačovkách krúti chvostíkom, nevie ako z toho vybŕdnuť.
Ešte sa črtá jeden liberálno-pravicový prúser s testami samoplatcov. Už prestali zverejňovať ich úspešnosť, ale naposledy to bolo zo 600-700 testov jeden zachytený nakazený, v začiatkoch 1 z 60. Úspešnosť štátnych testov bola 3 krát lepšia preto Pele zatrhol samoplatcov. Hoci testovanosť úspešne rastie, väčšinou to budú testy vyhodené do Dunaja, zarábame si po DSS na ďalší problémém lebo testujeme viac naslepo ako cielene.

Norman

sú očividne vyhodené peniaze.
A v čase krízy by sa nemalo dovolovať len tak, aby niekto na pandemií explicitne zarábal a robil si reklamu.